|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Jeśli można to powiedz mi w takim razie, kim jest dla Ciebie leming i które z jego cech można przypisać Stanowskiemu? Bo akurat co jak co, ale leming mi tutaj za cholere nie pasuje. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|||||||||
|
wislak68
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taka rada ode mnie; zaloz firme, poprowadz ja do sukcesu, i plac podatki w Polsce; napewno bedzie to lepsze dla kraju niz modlenie sie pod krzyzem o (wolna?) Polske z Kaczynskim u wladzy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy Biblie tez doslownie bierzesz. Hej Wislaku68, w 7 dni stworzyc swiat. Niezle ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 08.01.2013 o godz. 14:54.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wislak68 - Zagórski, Rozwadowski, Korfanty to byli sowieccy agenci?
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|||||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Jeśli o mnie chodzi bawię się świetnie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Sprawdź sobie z łaski swojej kto to był Cat-Mackiewicz i co to było spotkanie w Nieświeżu.Cytat:
Cytat:
. Caly czas tylko coś o "symbolicznym obrazku". Mam wrażenie że koncepcja Ci padła. Cytat:
.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.01.2013 o godz. 16:04.
|
|||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy mogę prosić o cytat z którego wywnioskowałeś iż twierdzę ze wspomniane osoby były sowieckimi agentami
Ze wspomnanej trójki wiadomo że agentem, ale austro-węgierskim, był Zagórski. Oskarżenia padały również wobec Rozwadowskiego i Korfantego (ale tu chodziło o Francję). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
“Kryształowy świecznik”– tak będzie się nazywała nagroda za zasługi w budowie świeckiego państwa, ustanowiona przez wicemarszałek sejmu, Wandę Nowicką. W kapitule nagrody zasiadać będą same “zacne osobistości”: Robert Biedroń, Jan Hartman z UJ, Magdalena Środa, prezes Diakonii Kościoła Ewangelicko-Reformowanego Biruta Przewłocka-Pachnik, Barbara Keff oraz prof. Stanisław Obirek.
Niemniej ciekawe osoby i stowarzyszenia są do nagrody nominowane: Lesław Maciejewski – walczył o usunięcie krzyża z sali obrad Rady Miasta Świnoujście; Koalicja “Postęp i Świeckość” – za walkę na rzecz świeckiego państwa; Janusz Ostoja-Zagórski za skuteczną akcję zdjęcia krzyża z sali Senatu Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy oraz Piotr Szwajcer i Tomasz Chabinka. Nowicka, uzasadniając ustanowienie nagrody, powiedziała, że zostaną wreszcie zauważone osoby, które nie godzą się na klerykalizację życia politycznego w Polsce, a wszystkim wierzącym w to, że Polska powinna być krajem neutralnym światopoglądowo, przywróci to godność. Przypomnijmy, że syn Wandy Nowickiej, Michał, zasłynął szydzeniem na swojej stronie internetowej z polskich oficerów zamordowanych w Katyniu, pisząc o nich “darmozjadzi”. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Niestety to bobuś nie wie że Marszałek pomimo szeregu różnic nie odmawiał swoim oponentom z prawej strony patriotyzmu (nie raz zresztą współpracował z nimi dla dobra kraju). W przeciwieństwie do wspomnianych wcześniej "nowoczesnych patriotów", których uważał za sowieckich agentów i z miejsca wsadzał chołotę do paki"
Z tego fragmentu Za czasów jego władzy więziono, torturowano i mordowano bohaterów narodowych, więc proszę Cię nie pisz jaki to on był wspaniały i wyrozumiały dla patriotów. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
wislak68
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poszukaj w necie, mi sie tak zwyczajnie nie chce tlumaczyc tobie podstawowych rzeczy. Cytat:
Aj tam w szranki z Panem Bogiem. Ja co najwyzej moge stawac w szranki z brodatym starcem. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wszezie tylko Bobek i Bobek, uwiesiliście sie na gościu strasznie.
lepiej powiedzcie co sądzicie o Tulei? chyba narobi smrodu IV RP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja myśle Szpeniu że IV RP jest potrzebna od zaraz.
Uważam że ta sprawa z tym doktorkiem to próba odwrócenia uwagi od tego że 10 mln naszych Rodaków jest zagrożona ubóstwem http://gospodarka.dziennik.pl/news/a...agrozonej.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.01.2013 o godz. 19:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To stwierdzenie: "proszę Cię nie pisz jaki to on był wspaniały i wyrozumiały dla patriotów" to wybacz ale konfabulacja. Nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Powiedziałbym wręcz że moje opinie wyrażane na tym forum były zupełnie inne. Co nie zmienia mojego bardzo pozytywnego zdania na temat tego w jaki sposób Piłsudski traktował zdrajców z KPP i duchowych ojców obecnego "nowoczesnego patriotyzmu".
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.01.2013 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że mnie nie zrozumiałeś do końca, więc wyjaśniam.
Zapytałem o te 3 wymienione przeze mnie postacie, bo strasznie ukłuło mnie twoje stwierdzenie o wsadzaniu hołoty do paki w połączeniu z tym jak to Piłsudski nie odmawiał patriotyzmu swoim oponentom.Jeśli by nie odmówił patriotyzmu Rozwadowskiemu to by nie doprowadził do jego śmierci, więc musiał dla niego być podła kreaturą na poziomie agenta sowieckiego, że zasługiwał na śmierć. Chyba, że zasługi dla ojczyzny nie miały dla Piłsudskiego znaczenia i liczyła się eliminacja przeciwników osobistych i politycznych. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W temacie patriotyzmu:
W Zjednoczonej Europie euro-urzędnik pyta Kowalskiego: - Jesteście Europejczykiem? - Nie, jestem POLAKIEM! - Ale przecież urodziliście się na terenie Unii Europejskiej. - A czy jak kura urodzi się w chlewie to jest świnią? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
"Być może nowa telewizja, której redaktorem będzie Bronisław Wildstein, ruszy 10 kwietnia tego roku. Jak dowiedział się portal wirtualnemedia.pl ta symboliczna data jest bardzo poważnie brana pod uwagę jako dziań startu telewizji Republika." "Właściciele medium prowadzą także rozmowy z dostawcami kablówek. Abonament na TVR ma wynosić 5 złotych netto. Telewizja będzie też dostępna w internecie. Całodobowa telewizja w dzień będzie nadawała programy informacyjne, publicystyczne i historyczne. Informacje będą pojawiać się co kwadrans." http://wpolityce.pl/depesze/44329-no...fy-smolenskiej ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Slabe, bardzo slabe. Jesli jestes Polakiem to sila rzeczy musisz byc tez Europejczykiem. Unia Europejska nie ma tutaj nic do rzeczy; nie o stworzenie Europy, tylko o zjednoczenie Europy chodzi w tej calej Unijnej zabawie. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie Ty będziesz ludziom mówił kim są lub mają być.
Urodziłeś się w Polsce i jesteś Polakiem. Nie pasuje to do urzędu zrzec się obywatelstwa. Przepisy międzynarodowe nie wymagają żebyś miał jakiekolwiek. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
ABW i polityczna bomba energetyczna
http://www.gf24.pl/10188/abw-i-polit...a-energetyczna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kocur
Cytat:
Otworz atlas geograficzny; na jakim kontynencie lezy Polska? Otworz ksiazke od historii; do jakiego kregu kulturowego tradycyjnie nalezy Polska?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 09.01.2013 o godz. 12:24.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie wiem czy już miałeś geografię w szkole (rocznik 90) - weź swój atlas i zobacz:
- w jakim kraju leży Kraków (jeśli z tego miasta jesteś) - weź atlas demograficzny i zobacz w jakim języku mówi się w Krakowie (podpowiedź: nie angielski ani niemiecki) Potem weź książkę H. Samsonowicza "Historia Polski do roku 1795" i poczytaj o kulturze i tradycji. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.pardon.pl/artykul/8857/sz...uzach_ojczyzny Nie znaczy to jednak że uważali oni osoby więzione na wyspie Bute za sowieckich szpiegów. Nie odmawali im patriotyzmu ale uważali że z powodów politycznych (ich zdaniem w interesie Polski) należało ich odizolować. Podobne przesłanki kierowały Piłsudskim zamykającym Rozwadowskiego (przecież musisz pamiętać że działo się to po zamachu majowym i istniała realna obawa wybuchu wojny domowej). Jeśli chodzi o szacunek Marszałka do Rozwadowskiego to przecież znana jest opinia wyrażona o generale że: "W nieszczęściu (jest) jedyny". Wyobrażasz sobie aby Marszałek powiedział coś takiego o Szechterze Sprawa z KPP-owcami jest zupełnie inna. I jedni (piłsudczycy) i drudzy (powiedzmy że cała reszta) traktowali ich jak sowieckich szpiegów. Byli oni tak jakby poza skalą. I w tym sensie uważam że sposób w jaki piłsudczycy traktowali tę hołotę był jak najbardziej właściwy. I na koniec chciałbym zwrócić uwagę że powyższe stwierdzenie: "...to by nie doprowadził do jego śmierci" jest cały czas tylko hipotezą. Co prawda bardzo rozpowszechnioną ale jednak hipotezą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
co to znaczy bobku zjednoczenie całej Europy? Sam nie wiesz co piszesz . Wiesz o tym ze pomysł zjednoczenia Europy mial niejaki Włodzimierz Iljicz Lenin ze swoja załogą? a pomysł zjednoczenia pólwyspu arabskiego i pólnocnej Afryki w jeden kalifat miał niejaki Mahomet- i do dziś są jego apologeci którzy do tego dażą.Wiesz czym to sie kończy.Troche wiedzy historycznej i wyobraźni bo fakt że obecnie nie atakuja nas wojska tylko urzędnicy,politycy proeuropejscy i oligarchowie władający mediami nie znaczy że efekt nie bedzie taki sam - zniszczenie narodów ,ich tradycji,kultury,możlwości samostanowienia,gospodarek. Takie eksperymenty kończa się zawsze tragicznie.Swoją droga ciekawe jest jak łatwo ludzie którzy chcą zawładnac cała Europą i wycisnąć z niej ostatnie soki potrafią przekonać do oddawania praw i własnosci ich przyszłych niewolników
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z tego zjednoczenia to wyjdzie konflikt militarny, prędzej czy później. W końcu ktoś nie wytrzyma, bo ileż można.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Kocur
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak po chlopsku; kulturowo Polsce duzo, duzo, blizej do Niemiec czy Hiszpanii niz do Arabii Saudyjskiej, Japonii czy Zimbabwe.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 09.01.2013 o godz. 14:30.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Jeżeli mieszkam w Polsce to tak - jestem Europejczykiem, rozumianym jako osoba zamieszkująca Europę. Ścisła geografia, nic więcej. A co z Polakami zamieszkującymi od dwóch pokoleń Australię, uważającymi się za Polaków ? To też siłą rzeczy Europejczycy?![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 09.01.2013 o godz. 15:26.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|||
|
Cytat:
Tu chodzi o aspekty kulturowe. Cytat:
) ? Jednorodność kulturowa Państw Zjednoczonych Ameryki(tutaj szczególnie) i Kanady wbrew pozorom nie odbiega w drastyczny sposób od normy europejskiej a jakąś wspólną formę polityczną tworzą, z resztą dyskusja w tej kwestii jest powielana...Cytat:
Problemy strefy euro, to problem bardziej złożony niż domniemani nieroby i oszuści. Po pierwsze ktoś państwa południa wpuścił do strefy euro, a po drugie ktoś odwlekał niezbędne działania wzmacniające integrację strefy euro na św. Dygdy co by mieć spokój z opinią publiczną we własnym kraju.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.01.2013 o godz. 16:17.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Przepraszam że wracam do takich staroci, ale dopiero teraz zauważyłem, że rozkoszny Bobek był uprzejmy odpisać z taką "głębią", że nie mogę sobie odmowić przyjemności repliki
:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.01.2013 o godz. 16:37.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To nie stricte polityk no ale ...
Tekst z "GW" wrzucam . To List od Czytelnika więc "pozaredakcyjny": http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dzwoni.html#MT |
|
|