The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2013, 14:55
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Kolejne dzielenie Polaków na patriotów i ich pseudo odpowiedniki. Dajcie spokój, każdy czuje na swoj sposób. To że nie chodzę do kościoła, nie słucham RM czy nie czytam GP nie oznacza że nie kocham ojczyzny. Nie mierzcie wszystkich swoją miarą.
Ad1. Popatrz od czego zaczęła się dyskusja - od dzielenia przez Bobka patriotów na "prawicowych" i "nowoczesnych". Oczywiście Ci pierwsi to faszyści i wariaci.

Ad2. Nikt Ci nie zabrania "kochać" ojczyzny. Dla porównania - "kochać" rodzinę może także mąż alkoholik, bijący regularnie żonę i dzieci oraz przepijający wszystko co mu wpadnie w ręce, nikt mu tego nie zabroni. Ale to że "kocha" rodzinę na "swój sposób", nie oznacza jeszcze że jest wzorem do naśladowania i "rodzinnym patriotą".
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.01.2013, 14:55
Kolejne dzielenie Polaków na patriotów i ich pseudo odpowiedniki. Dajcie spokój, każdy czuje na swoj sposób. To że nie chodzę do kościoła, nie słucham RM czy nie czytam GP nie oznacza że nie kocham ojczyzny. Nie mierzcie wszystkich swoją miarą.
Za jedno Bobkowi trzeba podziękować - polecił lekturę, z której Szpencio natychmiast powinien skorzystać. Z wszystkich naszych postów zrozumiał tyle, że aby być patriotą trzeba chodzić do kościoła i słuchać RM. Geniusz!
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.01.2013, 15:11
Rumunia - [Mołdawia] - Ukraina. I dlaczego dojdzie do wojny:

http://www.kresy.pl/publicystyka,ana...ii-cicha-wojne
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.01.2013, 16:03
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Głosujesz na Angele Merkel, tfu Donalda Tuska. To wystarczy.
Prosze Cie, nie załamuj mnie.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

Ad2. Nikt Ci nie zabrania "kochać" ojczyzny. Dla porównania - "kochać" rodzinę może także mąż alkoholik, bijący regularnie żonę i dzieci oraz przepijający wszystko co mu wpadnie w ręce, nikt mu tego nie zabroni. Ale to że "kocha" rodzinę na "swój sposób", nie oznacza jeszcze że jest wzorem do naśladowania i "rodzinnym patriotą".
i odwrotnie. To nie oznacza, ze gdy dojdzie do konfliktu zbrojnego tzw. prawdziwy patriota nie s.......i w krzaki ze strachu zamiast bronić ojczyzny. nie można generalizować i wrzucać wszystkich do jednego wora.

Serku ... jesteś płaski intelektualnie i poglądowo.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.01.2013, 16:11
Jestem nowoczesnym patriotą więc:
- płacę podatki na bandę pasożytów
- sprzątam kupy po psie bo bez tego Polska byłaby okropna
- głosuję na ludzi, którzy od 20 kilku lat nie robią nic żeby Polska była silnym krajem, głosuję ciągle na te same mordy, które są przy korycie i nie dopuszczają do mediów innych partii (przed każdymi wyborami w mediach lansuje się 2-3 główne partie, które MAJĄ się bić o zwycięstwo. Inne o promocji w tv mogą zapomnieć - to się nazywa demokracja)
- oszczędzam, bo jak ja bym nie oszczędzał to Tusk i reszta hołoty nie mogłaby sobie latać prywatnymi samolotami, jezdzić prywatnymi autami do Trójmiasta i innych zakątków Polski
- kasuję bilety, powiem więcej, jak robię zakupy w sklepie to też płacę!
- wspieram Polską kulturę. Najbardziej lubię czytać literaturę i oglądać filmy komunistów i lewaków. Bije z nich mądrością i propagandą. Kto normalny nie czytał wierszy Szymborskiej albo nie obejrzał kilku polskich komedii, wojen polsko-ruskich, 1920 Bitwa warszawska, pokłosia, teraz czekam na film pt. "Wałęsa". lubię łykać taki nowoczesny lewacki patriotyzm podany na szklanym ekranie

PS A kto ustala zasady nowoczesnego patriotyzmu. Oczywiście nasz ojciec Janusz, który w ten sposób wyraża się o krzyżu i Polskości:
http://www.youtube.com/watch?v=1rT7l...ature=youtu.be
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.01.2013 o godz. 16:16.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2013, 16:17
Dokładnie Szpeniu, ciężko do worka patriotów wrzucać pseudo postępowych bezideowców dla których patriotyzm to zwłaszcza sprzątanie po psie. Oni mają swój worek.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.01.2013 o godz. 16:20.
Hej Nasz TS !!
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.01.2013, 16:26
Szpen
Cytat:
To że nie chodzę do kościoła, nie słucham RM czy nie czytam GP nie oznacza że nie kocham ojczyzny. Nie mierzcie wszystkich swoją miarą.
Na to wlasnie chcialem zwrocic uwage tym prostym obrazkiem. Patriotyzm to powinna byc promocja pozytywnych dzialan. Nie jakies ideologiczno-moralne dekalogi.
Nie moze byc tak ze jedynym modelem patrioty jest polak katolik konserwatysta.

Jak widac nie zrozumieli tego, bo doczepiaja sie co niektorzy o... 5 piw na obrazku czy o sprzatanie po psie
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 07.01.2013 o godz. 16:33.
taki młody
Member

Stary 07.01.2013, 16:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie Szpeniu, ciężko do worka patriotów wrzucać pseudo postępowych bezideowców dla których patriotyzm to zwłaszcza sprzątanie po psie. Oni mają swój worek.
Uwaga, ktoś się podszywa pod trolla. Tzn brednie te same, ale brak słowa leming. Uciekaj oszuscie bo wpadnie prawdziwy Drozd i cie zleminguje, a IQ 68 i ten co się nie mógł zalogowac przez ruskich na fejsa zaraz przyznają mu rację.
Drozd
Senior Member

Stary 07.01.2013, 16:41
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Szpen
Na to wlasnie chcialem zwrocic uwage tym prostym obrazkiem. Patriotyzm to powinna byc promocja pozytywnych dzialan. Nie jakies ideologiczno-moralne dekalogi.

Jak widac nie zrozumieli tego, bo doczepiaja sie co niektorzy o... 5 piw na obrazku czy o sprzatanie po psie
Nowy model patrioty wg Bobka:

niepolak, niekatolik, bezideowy postempowiec.

herbu grabki i torba

taki młody napisał(a):Wyświetl post
Uwaga, ktoś się podszywa pod trolla. Tzn brednie te same, ale brak słowa leming. Uciekaj oszuscie bo wpadnie prawdziwy Drozd i cie zleminguje, a IQ 68 i ten co się nie mógł zalogowac przez ruskich na fejsa zaraz przyznają mu rację.
Nie mam z tym żadnego problemu. A gdybyś potrafił czytać to i we wpisie przez ciebie komentowanym drugi worek czymś przecież jest pełen.

Dobrze się domyślasz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.01.2013 o godz. 16:48.
Hej Nasz TS !!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.01.2013, 19:45
To nie oznacza, ze gdy dojdzie do konfliktu zbrojnego tzw. prawdziwy patriota nie s.......i w krzaki ze strachu zamiast bronić ojczyzny. nie można generalizować i wrzucać wszystkich do jednego wora. .
No przecież ostatnio idol salonowej socjologi Markowski powiedział, że w 39 lepiej było olać sprawę i sączyć piwo w browarni zamiast się pierdzielić z Niemcami i Ruskimi.

Raczej więc nowocześni patrioci są nie tyle nowocześni co czescy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

BBudowniczy
Senior Member

Stary 07.01.2013, 21:03
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Chyba warto dowiedzieć się co do powiedzenia na temat patriotyzmu ma znany nam wszystkim: kibic klubu z drugiej strony Błoń, krytyk spotkań z historykami IPN organizowanymi przez WP i redaktor GW w jednym, Ro Man:
http://oi50.tinypic.com/29xf6li.jpg
Nawet jak na takiego prymitywa tekst jest wyjątkowo żenujący.
"Skuszony" próbką działalności tego Pana, zajrzałem dzisiaj na forum wiadomego klubu i włosy stanęły mi jeża. Co te chłopki roztropki tam wypisują to...

Cytat:
"Miszczu chyba ciebie "poebao" bo chyba nie wiesz co sie działo 10 lat tamu jak kaczory z ziobrem zamykały wszystkich do kryminału za byle gówno więc albo masz 15 lat albo kibicujesz kaczyńskiemu bo"j.ebać PO" jest teraz modne"

"Tusk tępi kibolstwo, no bo trudno, żeby ktoś, kto jest u władzy nie bronił prawa, które kibolstwo notorycznie narusza. "

"Jako zakochany w Cracovii zawsze ceniłem sobie tolerancje-Cracovia=Tolerancja.Zadna skrajna prawica nie powinna byc tolerowana na Kałuzy....."

"miszczu" RoMan: "nadeszły inne czasy, kibolstwo w obecnym kształcie nie przystaje do współczesnych czasów, na Cracovii wygląda to i tak znacznie lepiej niż gdzie indziej ale dyskusje o tym czy palić race czy nie i wyścigi na to kto namaluje lepszą flagę - to zabawka dla niegrzecznych chłopców głównie z terenów sfrustrowanej Polski gdzie matki nie mają co do garnków włożyć,"
i mistrzowski temat : Czy lubicie Gazetę Wyborczą?

RoMan napisał(a):
zachęcam do dyskusji..

ja zacznę..

lubię..

pozdrawiam
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.01.2013, 22:16
Czyli rozumiem kochasz swoja ojczyzną gdyż : płacisz podatki bo jak nie to cię dojadą, płacisz mandaty - bo jak nie to cie dojadą, chwalisz rudego - bo jak nie to nie będzies trendy, do tego gratisowo sprzątasz kupy po swoim pudelku i palisz grilla w słoneczne dni. SZACUN. Co najmniej jak Pilecki z Mickiewiczem i Piłsudskim w jednym. Proponuje żebyś dolaczył do ekipy niejakiego RoMana - on na sąsiednim forum razem z kolegami własnie robi ankiety kto lubi Wyborczą i pluje na patriotyzm kibiców. Pasujesz tam z Bobkiem i zaginionym AS82 i zrób to nam i spłyń w tamtym kierunku
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.01.2013, 22:55
Powiedzial bym bobcio że uwagę zwróciłeś tak "z przytupem". Jak rozmiem w w kontekście podanych kryteriów we wspomniane "pozytywne patriotyczne działanie" i "nowy model patrioty" najlepiej wpisują się "bohaterzy" bijący babcie na Krakowskim Przedmieściu i układajacy krzyż z puszek po piwie.. Co prawda nie wiemy jak jest u nich z: płaceniem podatków, sprzątaniem po psie, głosowaniem (choć myślę że idol Janusz może na nich liczyć) , oszczędzaniem, segregowaniem, kasowanie i wspieraniem "kultury" ale pewne jest że: nie zamawiają 5 piw, nie popierają PiS, nie mają w domu krzyża, lubią UE i uważają że raport Milera jest cool. Nowocześni patrioci. Dokładnie tak samo jak kilkadziesiąt lat temu ojcowie: Michnika, Kwaśniewskiego, Łuczywo czy Borowskiego. Kwintesencja patriotyzmu. Sowieckiego.
W rzeczy samej bobciu, wyjątkowo trudno uwierzyć że ktoś uważający się za Polaka może tego nie rozumieć. Myślę ze powinienieś całkiem poważnie zastanowić się nad tą propozycją Arapaho: "Proponuje żebyś dolaczył do ekipy niejakiego RoMana - on na sąsiednim forum razem z kolegami własnie robi ankiety kto lubi Wyborczą i pluje na patriotyzm kibiców". Jestem przekonany że znajdziesz z redaktorem GW wspolny język i będzięcie mogli pogwarzyć o: sprzątaniu po psach, kasowaniu biletów, płaceniu podatków, oszczędzaniu, segregowaniu śmieci i "nowoczesnym patriotyźmie". Do towarzystwa wiślackiego bobciu niestety wybitnie nie pasujesz.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 23:12.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.01.2013, 23:04
Już niebawem, obywatele Tuskolandii odczują, czym są kolejne ustawy totalitaryzujące:

http://www.wykop.pl/ramka/1186159/ob...maceutycznego/

http://www.youtube.com/watch?feature...v=8GdgC7IQzJ8#!

Lubicie szczepienia? To polubicie
Ostatnio edytowane przez yarow : 07.01.2013 o godz. 23:24.
Bobek90
Senior Member

Stary 07.01.2013, 23:16
wislaku68, lekow dzisiaj nie wzieles czy tak poprostu juz masz odkad PiS przegrywa kazda kolejna bitwe?

Patriotyzm powinien byc promowaniem pozytywnych dzialan; ochrona srodowiska, nie lamanie prawa, udzial w zyciu spoleczno-politycznym np. poprzez glosowanie itd., itp.
Chodzenie do kosciola, czytanie gazety wyborczej, chwalenie Tuska, wierzenie w Rydzyka jedynego, itd., itp.; to nie sa dzialania ktore podpinaja sie pod patriotyzm.

Juz zrozumiales czy mam jeszcze raz napisac?

----------------------------

Tak swoja droga ironia jest ze wielu prawicowcow od "lewakow" krzyczy ciagle; Pilsudski, Pilsudski! Hehe, radze poczytac o tym jak marszalek prawice gnoil
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.01.2013, 23:43

Patriotyzm powinien byc promowaniem pozytywnych dzialan; ochrona srodowiska, nie lamanie prawa, udzial w zyciu spoleczno-politycznym np. poprzez glosowanie itd., itp.

Patriotyzm to nie jest happening bobku - popieprzyły Ci się pojęcia
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.01.2013, 01:18
Polityczny ominął temat dnia, czyli tekst Stanowskiego? Jakieś embargo na informacje macie w Polsce? Aj, wstydźcie się, bo "idioctwo" Stanowskiego mogło być tematem dnia również tutaj i mogliście uświadomić sobie jakimi bzdetami ogłupiane są lemingi i mohery.

Naczelny leming Stanowski, który sprowadził dziennikarstwo sportowe do poziomu mułu w końcu pokazał swoją prawdziwą twarz.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.01.2013, 03:03
Cytat:
wislaku68, lekow dzisiaj nie wzieles czy tak poprostu juz masz odkad PiS przegrywa kazda kolejna bitwe?
Dowcip i sarkazm powyższej wypowiedzi powalił mnie do tego stopnia że brakuje mi słów na jakąkolwiek odpowiedź. Pozostaje jedynie skorzystać z wcześniejszej błyskotliwej puenty autora zdania: Zasmieje sie teraz tak jak w filmach; buahahahahah!
Cytat:
Czyli: sprzątanie po psie i kasowanie biletów wypadają ze standardu Biorąc pod uwagę że jeszcze dobę temu konstytuowały definicję "nowoczesnego patriotyzmu" to ten Twój "patriotyzm" wydaje się być jakiś taki wyjątkowo amorficzny. Wyjaśnij też proszę czy "promowanie pozytywnych dzialan" obejmuje: bicie staruszek modlących się przed krzyżem, układanie krzyża z puszek po piwie, blokowanie "faszystowskiego" Marszu Niepodległości, zapraszanie siepaczy z Niemiec do bicia Polaków i parę tam takich innych.
Cytat:
Chodzenie do kosciola, czytanie gazety wyborczej, chwalenie Tuska, wierzenie w Rydzyka jedynego, itd., itp.; to nie sa dzialania ktore podpinaja sie pod patriotyzm.
Oprócz tego patriotami (nowoczesnymi) nie są (biorę z załączonego wcześniej obrazka): Jarosław Polskę zbaw (nowoczesny patriota nie głosuje na PiS), Tylko pod tym znakiem (nowoczesny patriota nie jest chrześcijaninem), Żydo-masono-komuna (ci nielubiacy UE) i Herezja smoleńska (nie wiedzący że to brzoza urwała skrzydło tutce). Zostają: palikocięta, lemingi, redaktorzy GW i wyedukowani w Hiszpani trockiści, którzy wymądrzają się na temat polskiego patriotyzmu, siedząc sobie wygodnie u Juana Carlosa.
Cytat:
Juz zrozumiales czy mam jeszcze raz napisac?
Napisz jeszcze raz. Najlepiej do Ro Mana. Jestem przekonany że znajdziecie wspólny język.
Cytat:
Tak swoja droga ironia jest ze wielu prawicowcow od "lewakow" krzyczy ciagle; Pilsudski, Pilsudski! Hehe, radze poczytac o tym jak marszalek prawice gnoil
Co prawda nie wiem kto to jest "prawicowiec od "lewaków" natomiast biorąc pod uwagę to co Piłsudski zrobił z "nowoczesnymi patriotami" tamtych czasów (patrz: Gomułka, Szechter i inne Chabery), to na Twoim miejscu byłbym bardzo ostrożny w poszukiwaniu "drzazgi" w oczach bliźniego, bo belka tkwiąca w Twoim oku jest rozmiarów zupełnie monstrualnych.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.01.2013 o godz. 03:30.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2013, 05:44
yarow napisał(a):Wyświetl post
Już niebawem, obywatele Tuskolandii odczują, czym są kolejne ustawy totalitaryzujące:

http://www.wykop.pl/ramka/1186159/ob...maceutycznego/

http://www.youtube.com/watch?feature...v=8GdgC7IQzJ8#!

Lubicie szczepienia? To polubicie
skoro mamy tyrać do 67 roku zycia to musimy być zdrowi Ryży to patriota, troszczy sie o swoich rodaków i nie POzwoli im w sile wieku zdechnąć bo kto bedzie płacił podatki na milionowe nagrody dla jego urzędasów, przeloty do Gdańska..
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.01.2013 o godz. 05:53.
Bobek90
Senior Member

Stary 08.01.2013, 06:38
Dowiedzielismy sie ze puenty Bobka podobaja sie Wislakowi68.

Dzieki Wislakowi68 dowiedzielismy sie ze sprzatanie po psie i kasowanie biletow to norma (no co ty ).

Dowiedzielismy sie ze Wislak68 wszystko, nawet "symboliczne" obrazki, bierze doslownie. Chcialoby sie rzec... obrazek symboliczny, no bo komu bedzie sie chcialo robic 157 ikonek; kazda ikonka z dwustronicowa instrukcja zapewne.

Dowiedzielismy sie ze Wislak68 ma problem z odroznianiem pozytywnych dzialan od negatywnych.

Dowiedzielismy sie ze Wislak68, oprocz doslownego rozumienia metafor (Biblie tez doslownie bierzesz?), lubi wkladac interlokutorowi w usta slowa ktorych interlokutor nie wyrazil.

Dowiedzielismy sie ze Wislak68 nie wie kto to trockista.

Dowiedzielismy sie ze Wislak68 zna duzo ciekawie i egzotycznie nazywajacych sie ludzi.

Dowiedzielismy sie ze Wislak68 nie rozumie pojecia "nowoczesny patriotyzm".

Dowiedzielismy sie ze Wislak68 nie wie jaki stosunek do prawicy katolicko-konserwatywnej mial marszalek Pilsudski.

No to teraz jeszcze chcialbym sie dowiedziec trzech rzeczy;
1) Co to jest patriotyzm wedlug Ciebie?
2) Czy jestes patriota?
3) Czy wyborca PO lub, o zgrozo, Palikota (!) moze byc patriota?

Dziekuje i pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 08.01.2013 o godz. 06:48.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2013, 08:02
"Nowoczesny patriota" nie demonstruje też przed domem Geniusza Kaszub, głupio wierząc w coś takiego jak demokratyczne prawo do wyrażania publicznie swoich przekonań, w państwie rządzonym przez Tuska:

Cytat:
Dziennikarz przed sądem za udział w proteście pod domem Tuska

Jutro (8 stycznia) o godz. 11:00 odbędzie się przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozprawa odwoławcza od wyroku Sądu Rejonowego w Sopocie. Obwinionym jest dziennikarz "Gazety Polskiej" Michał Stróżyk, którego skazano na karę grzywny i obarczono kosztami procesu, bo poproszony został o zabranie głosu podczas demonstracji przeciwników podpisania ACTA odbywającej się przed domem Donalda Tuska w Sopocie.

Sąd pod przewodnictwem sędzi Anny Lewandowskiej uznał, że wymierzona kara "spełni swoje cele wychowawcze i zapobiegawcze wobec obwinionego oraz potrzeby w zakresie kształtowania świadomości społecznej. Ponadto - ten fragment uzasadnienia wyroku szczególnie polecamy: "obwiniony okazał swoim zachowaniem lekceważący stosunek do przepisów prawa, będący zaprzeczeniem pożądanej, aczkolwiek ciągle niedostatecznie rozwiniętej w polskim społeczeństwie postawy legalistycznej charakteryzującej jednostki i społeczeństwa o dużej kulturze, świadomości społecznej i prawnej".

Przypomnijmy, że Stróżyk został w brutalny sposób zatrzymany blisko godzinę po zakończeniu demonstracji na dworcu SKM w Sopocie przez nieumundurowanych funkcjonariuszy, którzy wyciągnęli i przeładowali służbową broń. Wypuszczony z aresztu został dopiero we wczesnych godzinach rannych.

Wszystkich, którzy chcieliby wesprzeć Michała Stróżyka informujemy, że rozprawa odbędzie się w Sądzie Okręgowym w Gdańsku
Wydział V Karny Odwoławczy
ul. Nowe Ogrody 30/34
godz 11.00, sala 304
http://niezalezna.pl/36908-dziennika...od-domem-tuska
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2013, 08:24
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Polityczny ominął temat dnia, czyli tekst Stanowskiego? Jakieś embargo na informacje macie w Polsce? Aj, wstydźcie się, bo "idioctwo" Stanowskiego mogło być tematem dnia również tutaj i mogliście uświadomić sobie jakimi bzdetami ogłupiane są lemingi i mohery.

Naczelny leming Stanowski, który sprowadził dziennikarstwo sportowe do poziomu mułu w końcu pokazał swoją prawdziwą twarz.
Widać nie czytasz Stanowskiego skoro uważasz go za leminga.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
BBudowniczy
Senior Member

Stary 08.01.2013, 08:45
Bardzo ciekawy artykuł na temat eutanazji z Forum Żydów Polskich. Warto przeczytać jak to wygląda z ich perspektywy. W zasadzie mógłbym się pod większością stwierdzeń podpisać obydwoma rękami. Polecam całość, bo wrzucam tylko fragment:

Cytat:
Wypowiedź Jerzego Owsiaka spowodowała, że problem eutanazji znów pojawił się w mediach.

Przed kilkoma miesiącami miałem okazję rozmawiać szczegółowo na temat eutanazji z kimś, kto o ludziach umierających, a także chcących umrzeć, wie więcej, niż pewnie ktokolwiek inny.

Z doktor I. przyjaźnimy się od wielu dziesięcioleci - jest ona lekarzem o prawie czterdziestoletnim doświadczeniu, z czego mniej więcej połowę tych lat przepracowała w hospicjum, a drugą połowę jako ordynator na oddziale medycyny paliatywnej. Dziesiątki tysięcy ludzi nieuleczalnie chorych było jej pacjentami. Uczestniczyła, jako lekarz, przy śmierci tysięcy. Ona wie, bo pomaganie umierającym ludziom to jej życie.

Nasza długa rozmowa, która otworzyła mi oczy na to, z czego dotychczas nie zdawałem sobie w pełni sprawy, da się sprowadzić do kilku podstawowych prawd.

Pierwszej łatwo się domyślić: prawie każdy pacjent, nieuleczalnie chory, cierpiący, jęczący z bólu, prosi o jedną rzecz: jak najszybsze skrócenie cierpień. Nie chce już żyć. Prosi o śmierć.

-Taka prośba jest w większości poważnych przypadków regułą, czymś całkiem naturalnym i powszechnym - mówi moja rozmówczyni.

- Czy współcześnie istnieją sposoby na opanowanie bólu przy pomocy metod medycyny paliatywnej?

- Tak. W zasadzie nie ma dziś bólu, który nie dałby się trwale opanować i wyeliminować. Czasy, gdy pacjent mdlał z bólu i wtedy zjawiał się (lub nie) lekarz czy pielęgniarka, aby zrobić zastrzyk z morfiny, który działał zaledwie przez parę godzin, minęły. Obecnie znamy skuteczne metody na całkowite i stałe wyeliminowanie bólu.

- Ilu pacjentów, w ciągu tych lat, powtórzyło swoją prośbę o śmierć po zastosowaniu terapii przeciwbólowej? - zapytałem.

- Nie było takiego przypadku- usłyszałem w odpowiedzi - i większość z nich (a są to najczęściej ludzie, którym pozostało kilka, najwyżej kilkanaście miesięcy życia) zaczyna, gdy ból ustępuje, wierzyć w wyleczenie i robić plany na przyszłość.„Gdybym jeszcze mógł tylko dostać coś na wzmocnienie” - proszą.
http://fzp.salon24.pl/477368,eutanaz...-i-tikkun-olam
Drozd
Senior Member

Stary 08.01.2013, 09:57
D

1) Co to jest patriotyzm wedlug Ciebie?
2) Czy jestes patriota?

Dziekuje i pozdrawiam!
1.Stawianie interesu ojczyzny ponad prywatny.
2.Staram się.
3.Może być, ale tylko leming, kiedy zacznie myśleć i przestanie szkodzić sobie i Polsce
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.01.2013, 10:25
A jakim cudem wyborca Palikota może byc patriotą polskim?. Jedno z drugi się wykucza - Palikot ma działanie wybitnie antypolskie. Chyba że taki wyborca robi to w dobrej wierze ale wtedy jest idiotą więc teoretycznie jest mozliwe patriota idiota ale nie mniej jest to szczególna konstrukcja
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
BBudowniczy
Senior Member

Stary 08.01.2013, 11:07

Dziekuje i pozdrawiam!

"Patriotyzm, postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili."

Palikot napisał(a):Wyświetl post
"Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości "

" Konstytucja RP, flaga i godło to są symbole nacjonalizmu, które często prowadzą do antagonizmów, a w konsekwencji do wojen - powiedział Janusz Palikot. - Konstytucja, godło i flaga nie są potrzebne ani Polsce, ani Włochom, Francuzom i innym państwo europy. Więcej zyskamy jeśli pozbędziemy się tych fałszywych symboli "

"Jestem za likwidacją wszystkich państw europejskich po to, żeby powstało jedno państwo europejskie, a nie oddzielne byty jak Niemcy, Francja, Polska"
" Patriotyzm oparty jest na poczuciu więzi społecznej, wspólnoty kulturowej oraz solidarności z własnym narodem i społecznością."

Palikot napisał(a):Wyświetl post
"Ja bym się znacznie lepiej czuł w państwie europejskim, mając za współziomków Niemców, Francuzów, niż w Polsce, mając was za współziomków"

" Tak być patriotą to być anty-Kaczyńskim. W mojej ocenie."
"Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka."

Palikot, Kotliński napisał(a):Wyświetl post
" Przyszliśmy tu dziś zaprotestować stanowczo przeciwko tymczasowemu aresztowaniu pana, który rzucił żarówką z farbą w kierunku bohomazu na Jasnej Górze."

"Nie podzielam jej metod - przyjść właśnie tutaj w to przeklęte miejsce i oddać hołd faszyście i hitlerowcowi, jakim był Roman Dmowski".

"W krzyżu widzę symbol pisowski"
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2013, 11:28
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Widać nie czytasz Stanowskiego skoro uważasz go za leminga.
Dla Stanowskiego określenie leming (bez przypisywania tutaj jakiegoś klucza partyjnego, czy ideologicznego jak ja to czynię) wydaje być się określeniem "łagodnym jak baranek".
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.01.2013, 11:42
We wszystkim należy doszukiwać się pozytywów. Ta wojna Polsko Polska w jednym względzie jest dobra- wszystkie nieczystości wypływają na wierzch np tzw autorytety. Gdy przyjdzie lepszy czas i środki, będzie bardzo łatwo oddzielić wodę od mułu i kału.
Coś tam zawsze pozostanie, ale..
A propos.
Przypomniał mi się pewien autorytet- przedewszystkim młodych wykształconych.
http://www.youtube.com/watch?v=1Me916rVktY

Ale to pewnie metafora wyzwolonych intelektualistów, której biedne mohery nie potrafią zrozumieć.
Wybaczcie za ten filmik, ale pewnie rzeczy przypominać trzeba.

Drogi Bobku.Wyobrażasz sobie taką sytuację w Hiszpanii Niemczech, czy jakimkolwiek innym kraju na świecie?W innym kraju, ten człowiek dostał by karę wiezienia i w mediach już by się nie pojawił.A tutaj?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.01.2013 o godz. 11:52.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.01.2013, 12:55
Pablo, wierzysz w to, że przyjdzie lepszy czas i środki? Przecież podobne teraz jest już idealnie. Portale internetowe trąbią o 600 tys. miejsc pracy, które są i czekają na chętnych (tylko chętni źle wykształceni). Gdzie te czasy, kiedy sprzątaczka musiała mieć skończone dwa fakultety i znać minimum dwa języki obce, żeby ściągać kurz z szafek?!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

emj10
Senior Member

Stary 08.01.2013, 13:07
Mamy już pierwsze podsumowanie grudnia na rynku mieszkaniowym. Zgodnie z moimi i nie tylko moimi przewidywaniami nawet ożywienie w końcówce roku w związku z zamykaniem programu "Rodzina na swoim" nie zahamowało trendu spadkowego. Kto liczy na odbicie w 2013 chyba się przeliczy.
Cytat:
Średnie ceny ofertowe mieszkań w grudniu 2012 roku spadły w porównaniu do poprzedniego miesiąca o 1,3 proc. - wynika z raportu przygotowanego przez Szybko.pl, Metrohouse i Expander."Nie spełniły się oczekiwania na ożywienie rynku nieruchomości, dzięki zakupom osób korzystających z ostatniej szansy na dopłaty z programu "Rodzina na swoim". Grudzień, z 10 dniami przedświątecznymi, świątecznymi i przedsylwestrowymi, przyniósł w rezultacie średni spadek cen ofertowych o 1,3 proc." - napisano w raporcie.
"Od momentu, kiedy ceny osiągnęły najwyższe pułapy (lato 2008) średnio we wszystkich 15 analizowanych lokalizacjach obniżyły się o 20 proc.. Największe spadki odnotowały Łódź -28 proc., Olsztyn i Szczecin -27 proc., Sopot i Wrocław -25 proc.. Wysokie obniżki z ostatniego miesiąca, w miastach, gdzie można się było spodziewać stabilizacji cen, pozwalają stwierdzić, że nie osiągnęliśmy jeszcze dołka bessy" - dodano.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów