The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2013, 13:41
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Zaraz przyjdzie Bobek czy Szpenciu i powie, że przecież my też możemy wykupywać ziemię w Bawarii..Przemysł - nie nasz, handel - nie nasz..teraz nawet ojczysta ziemia będzie pod niemiecką banderą..Po co komu wojny, jak można łatwo, szybko i bezboleśnie zagarniać czyjeś terytorium
no ale ryży musi być grzeczny wobec Niemiec bo Aniela Merkel obiecała mu intratną posade szefa komisji europejskiej..
http://www.dw.de/der-spiegel-tusk-fa...iej/a-16228652
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2013 o godz. 13:45.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.01.2013, 17:26
Chyba warto dowiedzieć się co do powiedzenia na temat patriotyzmu ma znany nam wszystkim: kibic klubu z drugiej strony Błoń, krytyk spotkań z historykami IPN organizowanymi przez WP i redaktor GW w jednym, Ro Man:
http://oi50.tinypic.com/29xf6li.jpg
Nawet jak na takiego prymitywa tekst jest wyjątkowo żenujący.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.01.2013 o godz. 17:34.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.01.2013, 18:29
Bo to się nie da połączyć:

Żyd -> Patriota -> Romanowski

Romanowski (nagroda rodzinna: ojciec i syn) dostają specjalne wyróżnienie WSA za anty-polską działalność
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.01.2013, 18:53
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Chyba warto dowiedzieć się co do powiedzenia na temat patriotyzmu ma znany nam wszystkim: kibic klubu z drugiej strony Błoń, krytyk spotkań z historykami IPN organizowanymi przez WP i redaktor GW w jednym, Ro Man:
http://oi50.tinypic.com/29xf6li.jpg
Nawet jak na takiego prymitywa tekst jest wyjątkowo żenujący.
Po pierwsze gratuluje samozaparcia w przgladaniu ichniejszego forum i wydobyciu na swiatlo dzienne tego kwiatka spod piora glownego teologa "drugiej strony". Teraz przynajmiej otwarcie wiadomo kto po ktorej stronie barykady jest. A okrakiem byc sie nie da. Teraz trzeba tekst powielic i naglosnic. Niech wiedz z kim sie identyfikuja.

Od szechtera chyba dostanie order za zaslugi w walce z zaplutymi karlami reakcji imienia Maleszki.
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.01.2013, 18:54
http://www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE

Niby stare czasy, ale wciaz bawi i zaskakuje.

---------------------------------------------------------------

Wrecz przeciwnie, patriotyzm jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Z tym ze nie o Wasz patriotyzm mi chodzi;

Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.01.2013, 19:52
Coraz bardziej mnie zaskakujesz

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Piesek z krainy Pejsów
Member

Od: 02.2007

Stary 06.01.2013, 19:57
Bobek bądź konsekwentny, tolerujesz pewnie różne dziwactwa to nie szydź z tych strasznych Katoli modlących się o deszcz, gdzie twoje zrozumienie dla innych niż Twoje poglądów, czyżbyś był ciasnym umysłowo osobnikiem myślącym że moja racja jest "najmojsza"?
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 06.01.2013, 20:03
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze gratuluje samozaparcia w przgladaniu ichniejszego forum i wydobyciu na swiatlo dzienne tego kwiatka spod piora glownego teologa "drugiej strony". Teraz przynajmiej otwarcie wiadomo kto po ktorej stronie barykady jest. A okrakiem byc sie nie da. Teraz trzeba tekst powielic i naglosnic. Niech wiedz z kim sie identyfikuja.

Od szechtera chyba dostanie order za zaslugi w walce z zaplutymi karlami reakcji imienia Maleszki.
Poniżej tekścik jeszcze jednej gwiazdki z ichniejszego forum

idota2 napisał(a):
Pojednanie można budować tylko na prawdzie, a nie na kłamstwie i przemilczaniu krzywd jednych, przy jednoczesnym akceptowaniu niezasłużonych przywilejów drugich. Cracovia jeden z najbardziej niszczonych klubów przez komunę nie doczekała się nawet słowa "przepraszam" (nie mówiąc już o naprawieniu krzywd!), natomiast Wisla bezprawnie, z pogwałceniem elementarnych zasad fair play, sztucznie wywindowana przez UB i milicję komunistyczną na szczyt krakowskiego sportu, cieszy się jeszcze większymi prerogatywami.
To oznacza, że nastąpiło zamienienie rolami ofiary z katem. Tych pierwszych cynicznie się oskarża i oczernia, tych drugich wynosi na piedestał.i bezwstydnie wystawia im bardzo dobrą opinię.
Szansa na pojednanie otworzy się dopiero wtedy gdy ci którzy stali po stronie katów (jak GTS Wisla czy CWKS Legia) przeproszą poszkodowanych i pozbawi się ich postkomunistycznych profitów, tak by rywalizacja sportowa mogła być wreszcie prowadzona w duchu sprawiedliwych zasad. W przeciwnym razie sport będzie nadal wypaczoną karykaturą prawdziwego sportu, a wszelkie próby godzenie zwaśnionych stron nieszczerym gestem.
typ chce się jednać po usłyszeniu słowa "przepraszam". Ciekawe za co mamy jego i jego kumpli przepraszać Za to, że nasz klub w 1949 r. wpieprzono w najgorszy z możliwych resortów A kto Nas Polaków przeprosi za ponad 40 lat komuny A może jeszcze Polska i Polacy mają przepraszać za to, że przez ponad 40 lat byliśmy krajem komunistycznym

Nawet jak jeden tam się znajdzie inteligentniejszy i próbuje być obiektywny, to nie dość, że go tam zaraz zjebią to jeszcze i on się rąbnie pieprząc trzy po trzy, że morderca z kopalni "Wujek" był prezesem Wisły do 1992 r., podczas kiedy wówczas już od 2 lat z Wisłą nie miał nic wspólnego. Mało tego ten bandyta zmarł w 1991 r.

Bobku bardziej byś pasował z tym swoim "nowoczesnym patriotyzmem" na tamtym forum. Tutaj już większość (łącznie ze mną) cię ignoruje, jako jednego z pokemonów.
Bobek90
Senior Member

Stary 06.01.2013, 20:56
Cytat:
Tutaj już większość (łącznie ze mną) cię ignoruje, jako jednego z pokemonów.
Na twoim miejscu bardziej martwilbym sie faktem ze Was coraz wiekszy procent spoleczenstwa ignoruje. Odbija sie to w wyborach. Same porazki wyborcze i bez szans na zmiane sytuacji. A jestesmy przeciesz w czasach kryzysu... do tego Tusk to len.

Zasmieje sie teraz tak jak w filmach; buahahahahah!
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.01.2013, 21:29
Rozjebałeś ich puentą!

Arapho - zapomniałeś jeszcze, że trzymają z lewakami z Ajaxu.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 06.01.2013 o godz. 21:41.
...And Justice For All
Arapaho
Senior Member

Stary 06.01.2013, 21:31
sanderuss napisał(a):Wyświetl post

Nie tylko Romanowski sie tam wpisuje w tym tonie, prawie cały temat prawicowy na ich forum - to lewacko-żydowska szydera z patriotyzmu i katolicyzmu. Nie wiem czy już wstapili ale wypełniania deklaracji członka Antify jest im zupełnie nie potrzebna zrobili juz to na tym swoim forum. To się u parchatych porobiło - właściciciel -zatwardziały komuch, główny ideolog - dziennikarzyna koszernej GW, szef opravców- syn komendanta policji ds.zorganizowanej przestępczosci, a teraz jeszcze deklaracja lewacka na forum .Beka i żenada w jednym.Dno i kilo mułu to jak na nich mało.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Arapaho
Senior Member

Stary 06.01.2013, 21:37
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Na twoim miejscu bardziej martwilbym sie faktem ze Was coraz wiekszy procent spoleczenstwa ignoruje. Odbija sie to w wyborach. Same porazki wyborcze i bez szans na zmiane sytuacji. A jestesmy przeciesz w czasach kryzysu... do tego Tusk to len.

Jak w filmach ? co ty człowieku oglądasz? Niezaslużyłes na cytat niemniej twoja merytoryka jako rasowego leminga powala na kolana
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.01.2013, 21:42
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Rozjebałeś ich puentą!
No cóż, facet jest dzisiaj w formie i ma gest, w końcu w paru kategoriach zdeklasował rywali

White Star Awards 2012 napisał(a):

Rozmywacz negatywny:

Bobek90 - 6 głosów

Pokemon: (ostra rywalizacja w tej kategorii - Panie i Panowie - weźcie pod uwagę co piszeciebo wstyd)

pysio oraz Bobek90 - 7 głosów
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli nie stać Was na to, zapraszamy do abonamentu, który można zamówić już za 3 do 5 miesięcy (zależnie od operatora), a opłaty nie będą przekraczały 5 zł netto za miesiąc
Chodziło mi raczej o dodatkowe wsparcie dla telewizji oprócz abonamentu, oraz pozostałe szczegóły takie jak np dostępnośc przez internet.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Piesek z krainy Pejsów
Member

Od: 02.2007

Stary 06.01.2013, 22:16

Jednak jesteś Bobie ograniczony, wyobraź sobie że nie trzeba być wielbicielem największej partii opozycyjnej żeby krytykować nasz nieomylny rząd, takie myślenie jest typowe dla betonu wyborczego w tym przypadku chyba bardziej nienawidzącego Pismenów niż kochającego Peło.
Bobek90
Senior Member

Stary 06.01.2013, 22:50
Czlowieku, czy tu umiesz czytac ze zrozumieniem? Gdzie ja w tej wiadomosci napisalem ze Was=PiS. Gdzie ja napisalem ze krytyka PO=fan PiS-u? Gdzie?
wislak68
Senior Member

Stary 06.01.2013, 23:46
Czlowieku, czy tu umiesz czytac ze zrozumieniem? Gdzie ja w tej wiadomosci napisalem ze Was=PiS. Gdzie ja napisalem ze krytyka PO=fan PiS-u? Gdzie?
Ale się nam bobuś rozbrykał . Widocznie ucieszył go tytuł pokemona 2012 i postanowił popracować trochę nad 2013 . Postanowił porozwijać trochę krytykę PO z pozycji palikociej .
Jako "nowoczesny patriota":
1. Zachęca do płacenia podatków.
2. Sprząta po psie.
3. Oszczędza
4. Kasuje bilety
5. Wspiera polską kulturę.
Zastanawiające jest tylko jedno. Dlaczego taki światły człowiek i "nowoczesny patriota" robi to wszystko z Hiszpanii Dlaczego uważa że lepiej jest mu realizować "nowoczesny polski patriotyzm" w ogarniętej kryzysem Hiszpanii niż przyjechać na "zieloną wyspę" Jak to jest Bobku? Dlaczego wymądrzasz się z tamtąd zamiast przyjechać do tego "raju" i: płacić podatki Vincentowi (chyba z hiszpańskich oszczędności), oszczędzać (zapewne na jedzeniu dla siebie i psa), sprzątać po psie (już Vincent zadba o to abyś ten problem bardzo szybko miał z głowy), kasować bilety (będzie w sam raz na milionowe gaże dla znajomków Nowaka, no bo przecież nie na na wykolejające się pociągi, jadące nie wiadomo dokąd) i wspierać polską kulturę (na początek polecam "Pokłosie").
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 00:28.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.01.2013, 00:00
Płacę podatki, sprzątam po swoim psie, oszczędzać chwilowo nie oszczędzam - ale korzystam z oszczędności (to znaczy, że kiedyś oszczędzałem - może zaliczysz...), bilety kasuję rzadko bo nie korzystam z komunikacji miejskiej, kulturę niestety wspieram w mniejszym stopniu (bo płacę podatki...). To jak Bobciu - nadaje się na nowoczesnego patriotę czy wyklucza mnie "Herezja Smolenska" czy np. przyjmowanie księdza po kolędzie?

ps. gratuluję forumowego wyróżnienia, w rok wyrobić sobie tak dobrą opinię - szacunek
wislak68
Senior Member

Stary 07.01.2013, 00:22
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Płacę podatki, sprzątam po swoim psie, oszczędzać chwilowo nie oszczędzam - ale korzystam z oszczędności (to znaczy, że kiedyś oszczędzałem - może zaliczysz...), bilety kasuję rzadko bo nie korzystam z komunikacji miejskiej, kulturę niestety wspieram w mniejszym stopniu (bo płacę podatki...). To jak Bobciu - nadaje się na nowoczesnego patriotę czy wyklucza mnie "Herezja Smolenska" czy np. przyjmowanie księdza po kolędzie?
No co Ty serku, przecież z załączonego rysunku wynika jednoznacznie że nawet jeśli: płacisz podatki, sprzątasz po psie, głosujesz, oszczędzasz, segregujesz, kasujesz i wspierasz to jeśli zhańbisz się choć jednym z tego: zamówisz 5 piw, popierasz PiS, masz w domu krzyż, nie lubisz UE, uważasz że raport Milera nic nie wyjaśnia to automatycznie przestajesz być "nowoczesnym patriotą" . Jak widac hasłem przewodnim lemingów na 2013 jest przepoczwarzenie się w "nowoczesnych patriotów" . A jak widać "nowoczesny patriotyzm" ma z patriotyzmem wspólnego tyle, co "demokracja socjalistyczna" z demokracją.
A tak nawiasem mówiąc (i to już całkiem serio) po przeczytaniu, w ostatnim numerze "W sieci", artykułu o gadzinówkach w GG mam nieodparte wrażenie że pod identyczną do bobkowej definicją patriotyzmu bez problemu podpisał by się "Nowy Kurier Warszawski". Płać podatki, sprzątaj po psie, oszczędzaj, kasuj bilety i chodź do kina. Idealny przepis na niewolnika.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 02:32.
Bobek90
Senior Member

Stary 07.01.2013, 00:25
wislak68

napisalem;
"Wrecz przeciwnie, patriotyzm jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Z tym ze nie o Wasz patriotyzm mi chodzi"

wislak68;
"Dlaczego taki światły człowiek i "nowoczesny patriota" robi to wszystko z Hiszpanii"
"Dlaczego uważa że lepiej jest mu realizować "nowoczesny polski patriotyzm" w ogarniętej kryzysem Hiszpanii niż przyjechać na "zieloną wyspę""

Przykro mi... zasluzyles;

Moge Ci tez "logika klasyczna" chlasnac; bywaja razy gdy mysl do akcji nie prowadzi.
Mam szczera nadzieje ze tym razem probujac zrozumiec co do Ciebie napisalem nie utkniesz na 5 czy 10 slowku od lewej. Trzymam kciuki!

P.S
Cytat:
sprzątać po psie (do tego akurat się nadajesz)
Argumentum ad personam; ot, domena ludzi ktorym brakuje racjonalnych argumentow.

Cytat:
oszczędzać (chyba na jedzeniu )
Wislaku68 juz Ci wyjasniam; podpunkt ten odnosi sie do dzialan w duchu poszanowania srodowiska przyrodniczego.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 07.01.2013 o godz. 00:27.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.01.2013, 00:41
Naprawdę uważasz, że szczytem patriotyzmu jest płacenie podatków i chodzenie na głosowanie? To jakiś żart? Co to jest niby za wysiłek? Zwłaszcza to płacenie podatków - jak nie zapłacisz to Cię dopadną, wobec czego nie ma w tym działaniu żadnego, ale to żadnego odruchu wynikającego z miłości do Ojczyzny, a zwykły przymus.

Całe to pierdzelenie, że nowoczesny patriotyzm to płacenie podatków to jakaś piramidalna bzdura, którą zrobiono wielu ludziom z mózgu.

Jeszcze spłaszcz patriotyzm do sprzatania kup po psie i mycia rąk przed obiadem i jedzenia parówek sojowych.

A poza tym dzielisz Polaków 3 razy bardziej niż Jarosław, bo odmawiasz tym niechodzącym na wybory patriotyzmu. Krótko mówiąc obrażasz (milcząc! zapewne agresywnie!)) jakieś 45% obywateli (rozumiem gorszych Polaków i nieprawdziwych Polaków), którzy nie chodzą na wybory.

Ale luz. Jesteś europejczykiem, bo rechoczesz w klimacie Wyborczej z pięciu piw, Jarosław Polskę zbaw i czegoś tam jeszcze.

EDIT: o przepraszam. Już spłaszczyłeś patriotyzm do sprzątania kup. Gratulację. Rozdają jakieś dyplomy patrioty? Pewnie w fundacji Batorego?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 07.01.2013 o godz. 00:46.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

wislak68
Senior Member

Stary 07.01.2013, 00:49
Cytat:
napisalem; "Wrecz przeciwnie, patriotyzm jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Z tym ze nie o Wasz patriotyzm mi chodzi"
jak widać "nowoczesny patriotyzm" ma z patriotyzmem wspólnego tyle, co "demokracja socjalistyczna" z demokracją
Cytat:
"Dlaczego taki światły człowiek i "nowoczesny patriota" robi to wszystko z Hiszpanii"
"Dlaczego uważa że lepiej jest mu realizować "nowoczesny polski patriotyzm" w ogarniętej kryzysem Hiszpanii niż przyjechać na "zieloną wyspę""
Moge Ci tez "logika klasyczna" chlasnac; bywaja razy gdy mysl do akcji nie prowadzi.
Mam szczera nadzieje ze tym razem probujac zrozumiec co do Ciebie napisalem nie utkniesz na 5 czy 10 slowku od lewej. Trzymam kciuki!
Jak rozumiem obawiasz się że ze swoją edukacją zdobytą w trockistowskiej Hiszpani zostałbyś zmiażdżony na polskim rynku pracy. Podzielam tę obawę. Prosiłbym jednak abyś będąc w tak niekomfortowej sytuacji, która (co w sumie zrozumiałe) może budzić w Tobie głęboką zawiść i frustrację, był uprzejmy ograniczyć swoje "dobre rady" dla rodaków (?) w kraju. Mam nadzieję że nawet Ty zrozumiesz że, jeśli nie ograniczysz tej w sumie żenujacej aktywności, pozostali użytkownicy wezmą Cię już nie tylko za pokemona, ale również za zawistnika i frustrata.
Cytat:
Argumentum ad personam; ot, domena ludzi ktorym brakuje racjonalnych argumentow.
Mam nadzieję że to: "już Vincent zadba o to abyś ten problem bardzo szybko miał z głowy" wpasowuje się lepiej w Twoje gusty.
Cytat:
Wislaku68 juz Ci wyjasniam; podpunkt ten odnosi sie do dzialan w duchu poszanowania srodowiska przyrodniczego.
To jeszcze musisz to wyjaśnić Vincentowi. Bo mam wrażenie że ma plan zafundowania Ci takich oszczędności przy których "dzialania w duchu poszanowania srodowiska przyrodniczego" będą Ci sie kojarzyć wyłącznie z filmem "Pokłosie".
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.01.2013, 01:20
Bobciu pozwoliłem sobie otworzyć ignorowane przeze mnie komentarze twojego pióra i poczułem powiew jadu względem Kościoła przypominający rozmowy z miłośnikami Krytyki Politycznej wrzucającymi gdzie popadnie cytaty z Heideggera. Cóż takiego uczynił względem twojej osoby KK, że tak go nienawidzisz nienawiścią prawdziwą?
BBudowniczy
Senior Member

Stary 07.01.2013, 09:07
wislak68

napisalem;
"Wrecz przeciwnie, patriotyzm jest bardzo pozytywnym zjawiskiem . Z tym ze nie o Wasz patriotyzm mi chodzi"
To ciekawe, bo to Ty tworzysz zupełnie nowe definicje patriotyzmu. Chyba że Krytyka Polityczna i GW już przedefiniowały te pojęcia?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyzm napisał(a):

Patriotyzm (łac. patria,-ae = ojczyzna, gr. patriates) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a także gotowością do pracy dla jej dobra i w razie potrzeby poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka. Patriotyzm oparty jest na poczuciu więzi społecznej, wspólnoty kulturowej oraz solidarności z własnym narodem i społecznością.
http://portalwiedzy.onet.pl/22367,,,,patriotyzm,haslo.html napisał(a):
Patriotyzm, szacunek i umiłowanie ojczyzny, gotowość do poświęcenia się dla niej i narodu, stawianie dobra własnego kraju ponad interesy partykularne (partykularyzm) bądź osobiste. Poczucie silnej więzi emocjonalnej i społecznej z narodem, jego kulturą i tradycją.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak jeszcze po przemyśleniach - to co prezentuje Bobek90 na swojej planszy, to zwykła próba "spłaszczenia" słowa patriotyzm. Wyrzucenia z niej takich pojęć jak ponoszenie ofiar na rzecz ojczyzny, pielęgnowanie tradycji i kultury. To o czym pisze Bobek90 to w większości podstawowe obowiązki obywatelskie, które nakłada na każdego z nas Konstytucja:

Konstytucja napisał(a):
""Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej". (art. 83)"
"Każdy jest obowiązany do ponoszenia ciężarów i świadczeń publicznych, w tym podatków, określonych w ustawie."
Płacenie podatków, kasowanie biletów.

Konstytucja napisał(a):
Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie. Zasady tej odpowiedzialności określa ustawa." Art. 86.
Sprzątanie po psie, segregowanie odpadów.

Patriota ze względu na szacunek dla ojczyzny i chęć poświęcania dla niej, będzie wymienione przez Ciebie obowiązki obywatelskie także wykonywał. Ale w drugą stronę to już nie działa - samo sprzątanie kup po psie i płacenie podatków nie robi jeszcze z Ciebie patrioty.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I zeby nie było postu pod postem, Andrzej Halicki i jego komentarz do zdjęcia irlandzkiej rodziny w spocie Tuska:

Cytat:
"Wydaje mi się, że dziś wiele irlandzkich rodzin chciałoby żyć w warunkach polskich, a nie na swojej wyspie."

I o "wyłudzeniu" przez Martę Kaczyńską odszkodowania:

Cytat:
Andrzej Halicki: Jeżeli polisa nie obejmuje zamachu, a Marta twierdzi, że w Smoleńsku był zamach i że w związku z tym jej rodziców zamordowano, to powinna zwrócić pieniądze. Jeżeli tego nie uczyni…

Sławomir Jastrzębowski: Kiedy używa pan czasownika „wyłudziła”, czyli zrobiła coś niezgodnego z prawem, pan przekracza granicę.

Andrzej Halicki: Jeszcze raz powtarzam. Powinna zwrócić pieniądze przy tym stanie swojej świadomości, swojej wiedzy i przy warunkach ubezpieczenia, które akceptowała.

Sławomir Jastrzębowski: Wycofuje się pan ze słowa „wyłudziła”?

Andrzej Halicki: Nie bo to nie było pełne zdanie.

Sławomir Jastrzębowski: Ale to czasownik z pana Twittera.

Andrzej Halicki: To skrót tego samego zdania, którego trzecią konsekwencją jest wyłudzenie, jeżeli nie nastąpi zwrot.

Halicki zapytany o Szejnfelda, który za niego przeprosił, mówi:

Ja przepraszam za Adama Szejnfelda, że za szybko przeprosił.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 07.01.2013 o godz. 12:46.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2013, 12:36
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Patriota ze względu na szacunek dla ojczyzny i chęć poświęcania dla niej, będzie wymienione przez Ciebie obowiązki obywatelskie także wykonywał. Ale w drugą stronę to już nie działa - samo sprzątanie kup po psie i płacenie podatków nie robi jeszcze z Ciebie patrioty.
I o to właśnie władcy lemingów chodzi. Wmówić bezmózgowcom że wystarczy skasować bilet czy posprzątać po psie żeby móc się uważać za Patriotę. Teraz taki Bobek będzie jako wzorowy patriota biegał wszędzie z torebką i grabkami.

Co znamienne Bobuś nie omieszkał wskazać jakie zachowania nie są patriotyczne, żeby czasem jakiś leming nie zapomniał czego nie wolno.

Nie wierzę że ktoś może z własnej inicjatywy wypisywać takie brednie. A fakt że Bobek siedzi nie wiadomo gdzie tylko mnie w przypuszczeniu utwierdza.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.01.2013, 13:22
Zapomnieliście jeszcze dodać, że "Nowoczesny patriota" cieszy się z likwidacji polskich stoczni, sprzedaży polskiej ziemi obcym przez podstawione słupy, nie korzysta z listy leków refundowanych, nie dobija się z chorym dzieckiem do zamkniętych oddziałów dziecięcych, nie choruje na raka, raduje się z podwyżek cen, domaga się cenzury internetu (tzw. mowa nienawiści), uznaje rosnące bezrobocie jako ewidentny przykład wzrostu gospodarczego, ze wzruszeniem przyjmuje każde pochlebne zdanie o Donaldzie Tusku (a najlepiej z ust Angeli Merkel).
wislak68
Senior Member

Stary 07.01.2013, 13:51
No dobra. Bobcio wraz z koncepcją "nowoczesnego patriotyzmu" obśmiane to na chwilę można wrócić do spraw poważnych .
Walki buldogów część następna:
http://fakty.interia.pl/polska/news/...daryka,1879273
"Spekuluje się o jeszcze jednej grubej sprawie, w którą są zamieszane osoby z Platformy, a której ponoć ABW nie chciała ukręcić głowy" - twierdzi informator "Rzeczpospolitej".
Najczęściej wymienianą przez polityków nieoficjalną przyczyną odejścia Bondaryka jest zemsta Tuska za aferę Amber Gold.
Cytat:
Chodziło mi raczej o dodatkowe wsparcie dla telewizji oprócz abonamentu, oraz pozostałe szczegóły takie jak np dostępnośc przez internet.
Przepraszam bo wczoraj, w oparach bobkizmu, uciekło mi Twoje pytanie. Szczegółów oczywiście nie znam, ale biorąc pod uwagę fakt, że bazą nowej telewizji ma być telewizja internetowa, to zdziwiłbym się, gdyby nie była ona dostępna w necie. Jeśli chodzi o dodatkowe wsparcie to sądzę że z założenia twórcy TV będą chcieli oprzeć ją w maksymalny sposób o rozwiązania komercyjne (a więc akcje i abonamenty). Nie wiem czy przewidują jakąś "akcję cegiełkową". Moim jednak zdaniem naprawdę wystarczjącą pomocą dla stacji będzie to, jeśli każdy zainteresowany, za te trzy miesiące, zacznie dopytywać się u swojego operatora o dostępność nowego programu, a następnie wysupła te 5 PLN (w wersji max) na abonament. Wydaje mi się że mamy kapitalną szansę na to "aby się policzyć". Jeśli udało by się do końca roku zebrać te 500k abonamentów, to nowej TV już nic nie będzie w stanie "wysadzić z siodła". Lawina ruszy.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 14:03.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.01.2013, 14:08
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zapomnieliście jeszcze dodać, że "Nowoczesny patriota" cieszy się z likwidacji polskich stoczni, sprzedaży polskiej ziemi obcym przez podstawione słupy, nie korzysta z listy leków refundowanych, nie dobija się z chorym dzieckiem do zamkniętych oddziałów dziecięcych, nie choruje na raka, raduje się z podwyżek cen, domaga się cenzury internetu (tzw. mowa nienawiści), uznaje rosnące bezrobocie jako ewidentny przykład wzrostu gospodarczego, ze wzruszeniem przyjmuje każde pochlebne zdanie o Donaldzie Tusku (a najlepiej z ust Angeli Merkel).
Nowoczesny patriota nie widzi nic w promowaniu komunizmu, rewolucji oraz postaci jegomości z mauzoleum przez reklamę sieci komórkowej. Ludzkie pojęcie to wszystko przechodzi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

BBudowniczy
Senior Member

Stary 07.01.2013, 14:24
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Nowoczesny patriota nie widzi nic w promowaniu komunizmu, rewolucji oraz postaci jegomości z mauzoleum przez reklamę sieci komórkowej. Ludzkie pojęcie to wszystko przechodzi.
Tak mi się przypomniało, że przecież już byli kiedyś tacy "patrioci". To byli "księża patrioci" :

Cytat:
Głównym zadaniem "księży patriotów" (określanych często przez samych siebie "szarą bracią kapłańską") było uniezależnienie polskiego Kościoła katolickiego od Rzymu i podporządkowanie władzom komunistycznym w Polsce oraz kształtowanie w większości katolickim polskim społeczeństwie postaw pełnej akceptacji dla polityki komunistów w kraju.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Księża_patrioci

....
Dzięki za info !
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.01.2013, 14:27
Kolejne dzielenie Polaków na patriotów i ich pseudo odpowiedniki. Dajcie spokój, każdy czuje na swoj sposób. To że nie chodzę do kościoła, nie słucham RM czy nie czytam GP nie oznacza że nie kocham ojczyzny. Nie mierzcie wszystkich swoją miarą.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.01.2013, 14:36
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Kolejne dzielenie Polaków na patriotów i ich pseudo odpowiedniki. Dajcie spokój, każdy czuje na swoj sposób. To że nie chodzę do kościoła, nie słucham RM czy nie czytam GP nie oznacza że nie kocham ojczyzny. Nie mierzcie wszystkich swoją miarą.
Głosujesz na Angele Merkel, tfu Donalda Tuska. To wystarczy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów