|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.dw.de/der-spiegel-tusk-fa...iej/a-16228652
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2013 o godz. 13:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Chyba warto dowiedzieć się co do powiedzenia na temat patriotyzmu ma znany nam wszystkim: kibic klubu z drugiej strony Błoń, krytyk spotkań z historykami IPN organizowanymi przez WP i redaktor GW w jednym, Ro Man:
http://oi50.tinypic.com/29xf6li.jpg Nawet jak na takiego prymitywa tekst jest wyjątkowo żenujący.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.01.2013 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Od szechtera chyba dostanie order za zaslugi w walce z zaplutymi karlami reakcji imienia Maleszki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE
Niby stare czasy, ale wciaz bawi i zaskakuje. --------------------------------------------------------------- Wrecz przeciwnie, patriotyzm jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Z tym ze nie o Wasz patriotyzm mi chodzi; ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Coraz bardziej mnie zaskakujesz
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Zasmieje sie teraz tak jak w filmach; buahahahahah! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Rozjebałeś ich puentą!
Arapho - zapomniałeś jeszcze, że trzymają z lewakami z Ajaxu.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 06.01.2013 o godz. 21:41.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
co ty człowieku oglądasz? Niezaslużyłes na cytat niemniej twoja merytoryka jako rasowego leminga powala na kolana![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No cóż, facet jest dzisiaj w formie i ma gest, w końcu w paru kategoriach zdeklasował rywali
![]() White Star Awards 2012 napisał(a):
Chodziło mi raczej o dodatkowe wsparcie dla telewizji oprócz abonamentu, oraz pozostałe szczegóły takie jak np dostępnośc przez internet. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czlowieku, czy tu umiesz czytac ze zrozumieniem? Gdzie ja w tej wiadomosci napisalem ze Was=PiS. Gdzie ja napisalem ze krytyka PO=fan PiS-u? Gdzie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Widocznie ucieszył go tytuł pokemona 2012 i postanowił popracować trochę nad 2013 . Postanowił porozwijać trochę krytykę PO z pozycji palikociej .Jako "nowoczesny patriota": 1. Zachęca do płacenia podatków. 2. Sprząta po psie. 3. Oszczędza 4. Kasuje bilety 5. Wspiera polską kulturę. Zastanawiające jest tylko jedno. Dlaczego taki światły człowiek i "nowoczesny patriota" robi to wszystko z Hiszpanii
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 00:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Płacę podatki, sprzątam po swoim psie, oszczędzać chwilowo nie oszczędzam - ale korzystam z oszczędności (to znaczy, że kiedyś oszczędzałem - może zaliczysz...), bilety kasuję rzadko bo nie korzystam z komunikacji miejskiej, kulturę niestety wspieram w mniejszym stopniu (bo płacę podatki...). To jak Bobciu - nadaje się na nowoczesnego patriotę czy wyklucza mnie "Herezja Smolenska" czy np. przyjmowanie księdza po kolędzie?
ps. gratuluję forumowego wyróżnienia, w rok wyrobić sobie tak dobrą opinię - szacunek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Jak widac hasłem przewodnim lemingów na 2013 jest przepoczwarzenie się w "nowoczesnych patriotów" . A jak widać "nowoczesny patriotyzm" ma z patriotyzmem wspólnego tyle, co "demokracja socjalistyczna" z demokracją.A tak nawiasem mówiąc (i to już całkiem serio) po przeczytaniu, w ostatnim numerze "W sieci", artykułu o gadzinówkach w GG mam nieodparte wrażenie że pod identyczną do bobkowej definicją patriotyzmu bez problemu podpisał by się "Nowy Kurier Warszawski". Płać podatki, sprzątaj po psie, oszczędzaj, kasuj bilety i chodź do kina. Idealny przepis na niewolnika.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 02:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
wislak68
napisalem; "Wrecz przeciwnie, patriotyzm jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Z tym ze nie o Wasz patriotyzm mi chodzi" wislak68; "Dlaczego taki światły człowiek i "nowoczesny patriota" robi to wszystko z Hiszpanii "Dlaczego uważa że lepiej jest mu realizować "nowoczesny polski patriotyzm" w ogarniętej kryzysem Hiszpanii niż przyjechać na "zieloną wyspę" Przykro mi... zasluzyles; ![]() Moge Ci tez "logika klasyczna" chlasnac; bywaja razy gdy mysl do akcji nie prowadzi. Mam szczera nadzieje ze tym razem probujac zrozumiec co do Ciebie napisalem nie utkniesz na 5 czy 10 slowku od lewej. Trzymam kciuki! P.S Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 07.01.2013 o godz. 00:27.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Naprawdę uważasz, że szczytem patriotyzmu jest płacenie podatków i chodzenie na głosowanie? To jakiś żart? Co to jest niby za wysiłek? Zwłaszcza to płacenie podatków - jak nie zapłacisz to Cię dopadną, wobec czego nie ma w tym działaniu żadnego, ale to żadnego odruchu wynikającego z miłości do Ojczyzny, a zwykły przymus.
Całe to pierdzelenie, że nowoczesny patriotyzm to płacenie podatków to jakaś piramidalna bzdura, którą zrobiono wielu ludziom z mózgu. Jeszcze spłaszcz patriotyzm do sprzatania kup po psie i mycia rąk przed obiadem i jedzenia parówek sojowych. A poza tym dzielisz Polaków 3 razy bardziej niż Jarosław, bo odmawiasz tym niechodzącym na wybory patriotyzmu. Krótko mówiąc obrażasz (milcząc! zapewne agresywnie!)) jakieś 45% obywateli (rozumiem gorszych Polaków i nieprawdziwych Polaków), którzy nie chodzą na wybory. Ale luz. Jesteś europejczykiem, bo rechoczesz w klimacie Wyborczej z pięciu piw, Jarosław Polskę zbaw i czegoś tam jeszcze. EDIT: o przepraszam. Już spłaszczyłeś patriotyzm do sprzątania kup. Gratulację. Rozdają jakieś dyplomy patrioty? Pewnie w fundacji Batorego?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 07.01.2013 o godz. 00:46.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Bobciu pozwoliłem sobie otworzyć ignorowane przeze mnie komentarze twojego pióra i poczułem powiew jadu względem Kościoła przypominający rozmowy z miłośnikami Krytyki Politycznej wrzucającymi gdzie popadnie cytaty z Heideggera. Cóż takiego uczynił względem twojej osoby KK, że tak go nienawidzisz nienawiścią prawdziwą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||||
http://pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyzm napisał(a):
http://portalwiedzy.onet.pl/22367,,,,patriotyzm,haslo.html napisał(a):
Tak jeszcze po przemyśleniach - to co prezentuje Bobek90 na swojej planszy, to zwykła próba "spłaszczenia" słowa patriotyzm. Wyrzucenia z niej takich pojęć jak ponoszenie ofiar na rzecz ojczyzny, pielęgnowanie tradycji i kultury. To o czym pisze Bobek90 to w większości podstawowe obowiązki obywatelskie, które nakłada na każdego z nas Konstytucja: Konstytucja napisał(a):
Konstytucja napisał(a):
Patriota ze względu na szacunek dla ojczyzny i chęć poświęcania dla niej, będzie wymienione przez Ciebie obowiązki obywatelskie także wykonywał. Ale w drugą stronę to już nie działa - samo sprzątanie kup po psie i płacenie podatków nie robi jeszcze z Ciebie patrioty. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I zeby nie było postu pod postem, Andrzej Halicki i jego komentarz do zdjęcia irlandzkiej rodziny w spocie Tuska: Cytat:
![]() I o "wyłudzeniu" przez Martę Kaczyńską odszkodowania: Cytat:
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 07.01.2013 o godz. 12:46.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Co znamienne Bobuś nie omieszkał wskazać jakie zachowania nie są patriotyczne, żeby czasem jakiś leming nie zapomniał czego nie wolno. Nie wierzę że ktoś może z własnej inicjatywy wypisywać takie brednie. A fakt że Bobek siedzi nie wiadomo gdzie tylko mnie w przypuszczeniu utwierdza. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zapomnieliście jeszcze dodać, że "Nowoczesny patriota" cieszy się z likwidacji polskich stoczni, sprzedaży polskiej ziemi obcym przez podstawione słupy, nie korzysta z listy leków refundowanych, nie dobija się z chorym dzieckiem do zamkniętych oddziałów dziecięcych, nie choruje na raka, raduje się z podwyżek cen, domaga się cenzury internetu (tzw. mowa nienawiści), uznaje rosnące bezrobocie jako ewidentny przykład wzrostu gospodarczego, ze wzruszeniem przyjmuje każde pochlebne zdanie o Donaldzie Tusku (a najlepiej z ust Angeli Merkel).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra. Bobcio wraz z koncepcją "nowoczesnego patriotyzmu" obśmiane to na chwilę można wrócić do spraw poważnych
.Walki buldogów część następna: http://fakty.interia.pl/polska/news/...daryka,1879273 "Spekuluje się o jeszcze jednej grubej sprawie, w którą są zamieszane osoby z Platformy, a której ponoć ABW nie chciała ukręcić głowy" - twierdzi informator "Rzeczpospolitej". Najczęściej wymienianą przez polityków nieoficjalną przyczyną odejścia Bondaryka jest zemsta Tuska za aferę Amber Gold. Cytat:
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
Dzięki za info ! ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kolejne dzielenie Polaków na patriotów i ich pseudo odpowiedniki. Dajcie spokój, każdy czuje na swoj sposób. To że nie chodzę do kościoła, nie słucham RM czy nie czytam GP nie oznacza że nie kocham ojczyzny. Nie mierzcie wszystkich swoją miarą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Głosujesz na Angele Merkel, tfu Donalda Tuska. To wystarczy.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|