The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2012, 17:24
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ty skad Ty masz takie info
Z Przeglądu Sportowego...podawali co najmniej 2 razy to info..zresztą w dzisiejszym wywiadzie dla PS-Smuda potwierdził
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 31.12.2012, 17:37
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ty skad Ty masz takie info
Zarzeczny tak napisał.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.12.2012, 18:20
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Bednarzowi nie zależy na osobach - Kulawik, Smuda, Lenczyk co za różnica. I tak liczy się kasa/bilans a nie wynik sportowy. W Wiśle jak wojsku - kapral Bednarz wykonuje polecenia, jest wojna, potrzebni są bohaterowie wróg, ofiary i dywersanci. Dobrze Kulawik ujął temat - pracownik klubu g. ma do gadania jeśli chodzi o wzmocnienia, w podtekście tez jeśli chodzi o inne prozaiczne rzeczy. Z tego powodu dziś żaden kontraktowy trener nie przyjdzie do nas robić wynik. Takiemu trenerowi trzeba zapewnić warunki pracy, postawić cel (co w naszym przypadku nie jest proste) oraz zagwarantować piłkarzy do osiągnięcia celu. Jak to możemy zrobić skoro Bednarz zakłada następny rok wyrzeczeń, nie obiecując nawet że się utrzymamy? Kulawik trenerem na ligę niżej jest przecież adekwatnym.
A może właśnie łysy jest po to żeby zrobić grunt pod nowe otwarcie? Co raz bardziej zaczynam myśleć że wszystko to co dzieje się obecnie jest robione w jakimś konkretnym celu. Bo oczywiste jest że taką polityką nie da się daleko zajechać, nie da się zbudować mocnego nawet jak na polskie warunki klubu.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.12.2012, 19:17
Może być i nowe otwarcie, tylko jakie to ma znaczenie, skoro nie dziś? Łysy robi swoje czyli czyści sprząta i ma pozwolenie by było po trupach. Będzie jeszcze sprzątał z rok - jak widać praca mu nie idzie. Budynki bazy szkoleniowej czy akademii nie wybudują się za pól roku, nagle ich Cupiał też nie kupi bo nie ma od kogo. Infrastruktura to nie są piłkarze czy trenerzy których można przenieść z miejsca na miejsce. Wisła jeśli ma się finansować sama i mieć podwaliny pod stabilną sytuację to musi zacisnąć pasa. A na te czasy Kulawik jest adekwatny.

Bardziej praca Bednarza wygląda mi na politykę opartą o zasadę że 'klub z 40 milionowym budżetem samą siłą kasy musi być w ekstraklasie'. Wielkość budżetu powinna gwarantować ten fakt nawet z przeciętnym zarządzaniem Bednarza, zespołem trenowanym przez Kulawika i stadionem z 15 tysiącami widzów. Więc Jacek może spokojnie sprzątać a Kulawik trenować.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.12.2012, 20:53
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Z Przeglądu Sportowego...podawali co najmniej 2 razy to info..zresztą w dzisiejszym wywiadzie dla PS-Smuda potwierdził
Kolega chyba nie wyczul ironii
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.12.2012, 21:20
Moim zdaniem dograć Kulawikiem i brać Nawałkę z Górnika od następnego sezonu. Podobno kończy mu się kontrakt. Co wy na to ?
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 31.12.2012, 22:06
Nawałka dobry pomysł jeżeli Cupiał ma zamiar podarować przyszłemu trenerowi szanse na budowe nowej drużyny.Jeżeli natomiast Cupiał ma zamiar podejmować impulsywne decyzje i zwalniać trenera po dwóch porazkach to szkoda Nawałki.

W czerwcu kończy się masa kontraktów dlatego Nawałka mógłby budować drużyne wedle własnej wizji nie byłby zmuszony do korzystania z usług tych zawodników których nie chce w drużynie.

Nie wiem co mysleć o tym co mówił Borek niby Cupiał ma w 2013 r stworzyć ponownie wielką Wisłe a Bednarz gada,że kolejny rok będzie cięzki.

Mógłby Cupiał zrobić ofensywe już od stycznia mamy puchar Polski do uratowania ściągnąć z 3-4 konkretnych gości zdobyć to trofeum a w wakacje uzupełnić skład i bić się o faze grupowa ligi europejskiej i mistrzostwo Polski.
Ostatnio edytowane przez jacekbum : 31.12.2012 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 03.01.2013, 08:36
Kilkutygodniowe rozważania, kto zasiądzie na ławce trenerskiej krakowskiej Wisły dobiegły końca. Kulawik zostaje

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...aksy,id,t.html
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.01.2013, 10:14
czyli jednak, ze Smudą było coś na rzeczy - przykre
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2013, 10:16
Oby nas tylko nie spuścił...

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.01.2013, 10:19
Jeszcze odnośnie Smudy, który tego Kulawika rzeczywiście miał zastąpić. Zdecydowali kibice. A szkoda.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...__ale_jak.html
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.01.2013, 10:31
He He ma gość życie.

Wszyscy mówią ze się do roboty raczej nie nadajesz, szukają następcy na Twoje miejsce, kandydatów kilku, każdy z lepszym CV. Potem każą Ci pisać raport i niby jego zawartość ma Ci jak coś uratować dupę. Niby na poważnie wszystko zależy od raportu.

Tak sobie myślę, będąc w takiej sytuacji jak Kulawik, co w raporcie napisałbym... Pewnie nic szczerego. Tak myślę że mój zawierałby siano, dawkę populizmu oraz dozę fantastyki. Do tego dodałbym koronne argumenty podkopujące znane mi kontrkandydatury - nie zaszkodzi. na logikę - jak kolega z pracy lub przełożony nie umie racjonalnie ocenić mojej pracy to jak oceni mój raport? Po co się szczypać z dyletantami - napisać to co chcą usłyszeć i finito. Do tego dojdzie brak kasy a nieporadność dokona reszty.

@kha1:
Zwykły pretekst stylizowany na 'focha', aby żal wszystkim było.
Prędzej kaktus mi na ręce urośnie niż uwierzę że Smuda w podejmowaniu decyzji życiowych kieruje się zdaniem kibiców.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.01.2013 o godz. 10:38.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2013, 10:33
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze odnośnie Smudy, który tego Kulawika rzeczywiście miał zastąpić. Zdecydowali kibice. A szkoda.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...__ale_jak.html
Ty naprawdę wierzysz, że zdecydowali kibice, a nie 2 czy 3x więcej kasy, które dostał od Niemców?
Smuda darowałby sobie takie pier.olenie (o ile rzeczywiście coś takiego powiedział) bo powtórka z rozrywki (chodzenie koło Wisły) w czerwcu bardzo prawdopodobna i co wtedy powie? Że kibice na Plantach uśmiechają się do niego i proszą żeby objął Wisłę?
Ostatnio edytowane przez arti : 03.01.2013 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.01.2013, 10:38
czyli co ? zbieramy na styliste dla Kulawika czy robimy zbiórke ubrań?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.01.2013, 10:53
To ktoś tu wierzył że będzie to ktoś inny niż Kulawik?

Od kiedy jest Bednarz w klubie to mi się nawet nie chce wchodzić w te artykuły ze spekulacjami o Wiśle, co kiedyś robiłem nagminnie by coś wyszukać.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.01.2013, 11:00
zaryzykuje ze sezon 13/14 rowniez jest stracony. Kiedy jak nie teraz nalezaloby zaczac budowe druzyny, sciaganc kilku a w lecie uzupelnic. Sezon i tak starcony a spokojnie mozna bylo docierac sie przez runde wiosenna. bo jesli ktos mysli ze zbudujemy zgrana paczke w jedno letnie okienko to chyba nie zna realiow pilki noznej.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.01.2013, 11:08
A to dla wszystkich zwolenników Kulawika. http://www.weszlo.com/news/13097-Mic...tnie_wyreczamy ręce opadają. Co to ma być? I tak dużo zrobili, nie no.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.01.2013, 11:53
Szkoda to jak autobus rano spierdzieli jak się człowiek do pracy spieszy.

Smuda to jedna z ostatnich osób, których można żałować, że nie trafiły do Wisły.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.01.2013, 12:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli co ? zbieramy na styliste dla Kulawika czy robimy zbiórke ubrań?
Przyda się. Myślę, że porażka z Podbeskidziem, remis z Bełchatowem i Kulwika zastąpi jego stylista.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.01.2013, 13:01
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
zaryzykuje ze sezon 13/14 rowniez jest stracony. Kiedy jak nie teraz nalezaloby zaczac budowe druzyny, sciaganc kilku a w lecie uzupelnic. Sezon i tak starcony a spokojnie mozna bylo docierac sie przez runde wiosenna. bo jesli ktos mysli ze zbudujemy zgrana paczke w jedno letnie okienko to chyba nie zna realiow pilki noznej.
Dokładnie tak. Obecna bezczynność klubu, jakieś bzdety o dograniu sezonu do końca i budowie nowej Wisły utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że nic takiego nie nastąpi. To zima jest najlepszym momentem, żeby dokonywać drastycznych zmian, a nie krótka przerwa letnia i Cupiał powinien coś o tym wiedzieć (tak w końcu przygodę z Wisłą zaczynał).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2013, 13:02
Z jednej strony to dobrze, że nie zatrudnia się żadnych Janasów, Engelów i Lenczyków, którzy prędzej czy trochę później opuściliby Wisłę.
Jeśli to ma pomóc w podjęciu racjonalnej decyzji Latem ( Nawałka) to jestem zwolennikiem takiego rozwiązania. Mamy zbyt wielu doświadczonych zawodników aby zlecieć z ligi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.01.2013, 13:05
wester, ale skad pomysł ze Ciepły wróci do klubu ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2013, 13:19
Cytat:
wester, ale skad pomysł ze Ciepły wróci do klubu ?
Myślisz, że Bednarza na tyle nie ogarnia aby nie wpaść na ten pomysł ? Trener pod wodzą którego drużyna Górnika gra naprawdę dobry futbol podparty wynikami ponad stan. Jest dobrze przygotowana fizycznie, a trener wpłynął na to, że indywidualnie poszczególni zawodnicy zrobili krok do przodu. Dodają do tego, że temu trenowi kończy się kontrakt latem i jest "wiślakiem" a my odchudzimy do tego momentu mocno budżet to może JB wpadnie na ten pomysł.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 03.01.2013, 14:01
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony to dobrze, że nie zatrudnia się żadnych Janasów, Engelów i Lenczyków, którzy prędzej czy trochę później opuściliby Wisłę.
Jeśli to ma pomóc w podjęciu racjonalnej decyzji Latem ( Nawałka) to jestem zwolennikiem takiego rozwiązania. Mamy zbyt wielu doświadczonych zawodników aby zlecieć z ligi.
Mam podobne zdanie.
Tu mnie dziwi tylko jedno; dlaczego Kulawik sam nie zrezygnował..
Odpowiedz cytując
Poul1983
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.01.2013, 14:45
masakra!!! i ktoś jeszcze wierzy w te brednie że Cupiał chce budować wielką Wisełkę ;/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2013, 15:04
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Mam podobne zdanie.
Tu mnie dziwi tylko jedno; dlaczego Kulawik sam nie zrezygnował..
A za co będzie żył jak rzuci pracę?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2013, 15:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że Bednarza na tyle nie ogarnia aby nie wpaść na ten pomysł ? Trener pod wodzą którego drużyna Górnika gra naprawdę dobry futbol podparty wynikami ponad stan. Jest dobrze przygotowana fizycznie, a trener wpłynął na to, że indywidualnie poszczególni zawodnicy zrobili krok do przodu. Dodają do tego, że temu trenowi kończy się kontrakt latem i jest "wiślakiem" a my odchudzimy do tego momentu mocno budżet to może JB wpadnie na ten pomysł.
Przykład Pawła Brożka nie dał Ci do myślenia widać...

Jakie odchudzanie budżetu ? Czy masz na myśli sprzedaż najwartościowszych piłkarzy, by mieć kasę na Nawałkę?
To po co on nam wtedy tu potrzebny, jeśli kasa pójdzie na jego kontrakt a zabawa w "salomona" może się skończyć równie dobrze wielką gównianą klapą!

Bo to że mu się na razie wiedzie nie znaczy że zaraz może nie wpaść w dołek, niestety tak to zazwyczaj bywa z takimi wyskokami a on jako trener jest doskonale tego świadomy.
Wiec domniemam że Nawałka idiotą nie jest, dlatego pewnie nie podejmie się pracy w Wiśle na zasadach pracy rodem z Górnika.

On nie jest cudotwórcą i majstersztykiem trenerskim a zarazem bystrym skautem w jednym... jest tym samym starym przeciętnym trenerem, który na swoje szczęście trafił do klubu z niewielkimi aspiracjami. Na tle żenujących "bogaczy" którym widmo bankructwa przyćmiewa logiczne myślenie a nerwowe ruchy sieją w szatniach zamęt, jego Górnik naprawdę prezentuje spokój, widmo spadku raczej grając w kratkę im nie grozi.

A następny będzie... B. Kaczmarek ! niech tylko Machaja opchną za bańke, to oj będzie się na forum działo!

My też tak chcemy! Bobo buduj u nas !
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.01.2013 o godz. 15:28.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.01.2013, 15:29
Spokojnie, oficjalna jeszcze nic nie potwierdziła, jest nadzieja na zmiany (?).
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2013, 16:54
Szkoda, ze tak naprawde walkowerem oddaje sie walke o PP, ktory daje jednak gre w LE. Nikt chyba nie przypuszcza, ze Kulawik jest w stanie tak ta druzyne przygotowac aby ten PP zdobyla. Pomogloby to Wisle w tym trudnym okresie, glownie z marketingowego punktu widzenia. To tez wazny element w przekonywaniu pilkarzy z Polski i swiata do przyjscia do klubu, ze ten klub jest obecny w pucharach (nawet jak przy obecnej mizerii sportowej ta przygoda szybko by sie skonczyla).

Szkoda, ze marnuje sie jednak jakas tam szanse. Slychac bowiem, ze Wisla jako jeden z dwoch tylko klubow w Polsce, pojedzie na dwa dlugie, zagraniczne zgrupowania. Szkoda, ze nie bedzie juz ich prowadzil docelowy trener, ktory dzieki temu poznalby druzyne przed nowym sezonem, a i moze (patrz wyzej) udaloby sie ugrac cos jeszcze w obecnym.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.01.2013, 16:55
arti napisał(a):Wyświetl post
A za co będzie żył jak rzuci pracę?
Ano własnie. To jest bardziej pracownik klubu na stanowisku trenera. Brak wizji, brak koncepcji, kazali trenować to trenuje, kazali zrobić raport to zrobił. Jak sobie przypomnę Maaskanta to między Tomkiem a Robertem mentalnie jest przepaść. Widać to choćby w postrzeganiu roli Cupiała i własnej obecności w klubie. Dla Przykładu trudno mi sobie wyobrazić jak Kula mówi że oczekuje od Bossa wsparcia i pomocy w realizacji wizji drużyny... Raczej widzę w nim kogoś kto jest własnie oceniany z pracy domowej - takiego wiecznego studenta. Studenta bez polotu, bez koncepcji na siebie. Oczywiście póki co lepszy taki student niż choleryk albo stary dziad no ale... mimo że osoba Kulawika nie tworzy następnych problemów ale też i niewiele rokuje na przyszłość.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów