The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2012, 13:34
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
JEST!

Ja tam jestem zdania że lepszy mierny ale wierny Kulawik, jeśli go góra obdarzy PRAWDZIWYM zaufaniem i zawodnicy będą wiedzieli że on tu rządzi nie tylko dzisiaj, ale też jutro i pojutrze to osiągniemy lepsze rezultaty aniżeli z najlepszym nawet trenerem pracującym 'na walizkach'. Szczególnie że z Kulą może i gramy nędznie, ale jednak próbujemy piłką. Nie chcę znowu Probierzowego męczenia buły!
IMO jeśli ktoś naprawdę uważa że potrzebujemy 3 zmiany trenera w tym sezonie to zwyczajnie nie zna się na piłce. Tyle.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.12.2012, 14:59
Oj, dobrze to nie wróży.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 29.12.2012, 15:11
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
[/b[IMO jeśli ktoś naprawdę uważa że potrzebujemy 3 zmiany trenera w tym sezonie to zwyczajnie nie zna się na piłce. Tyle[/b]
no to ja się nie znam na piłce.

ja mam tylko jedno zdanie, potrzebny TRENER Z JAJAMI który pokaże im kto rządzi w szatni i na boisku im nie trzeba przyjaźni oni muszą zapierdalać !
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.12.2012, 16:05
DEBO napisał(a):Wyświetl post
no to ja się nie znam na piłce.

ja mam tylko jedno zdanie, potrzebny TRENER Z JAJAMI który pokaże im kto rządzi w szatni i na boisku im nie trzeba przyjaźni oni muszą zapierdalać !
Dlaczego tak?

Skorża miał jaja? Śmiem wątpić a MP zdobył. Tutaj masz żywy przykład tego kto jaja miał i nie podołał.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 29.12.2012, 16:07
DEBO napisał(a):Wyświetl post
Hahaha... to też lubię - 'trener z jajami' Zawsze mnie to hasło śmieszy.

Stanie z batem i poganianie to nie jest żadna trenerka. Jak piłkarz nie chce to nikt go nie zmusi, a jeżeli nie chcą to nie trener jest do wymiany tylko ci piłkarze. Nikt mi nie wmówi że nad Messim czy innym Casilliasem stoją jacyś 'trenerzy z jajami' i batują ich za każdą oznakę rozluźnienia. To jest takie proste (żeby nie powiedzieć prostackie) życzeniowe myślenie - będą poganiani to doznają nagłego olśnienia i nauczą się grać w piłkę. Dupa, tak to nie działa. Trener wystarczy żeby miał na tyle silną pozycję żeby mógł tych toksycznych odstawić. A nie jak u nas że jeden trener odstawia Małego to przychodzi następny i go przywraca i tak w kółko...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.12.2012, 16:12
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html, tyle lat siedzicie na forum a jak te ryby za każdym razem łapiecie się na prasowe nagonki. Pożyjemy zobaczymy
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2012, 16:49
Nowy wywiad z Bednarzem..

Wiecie ilu Wisla ma skautow ? Trzech (!).. Kapke, Kuzbe i Zurawskiego.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...osci.html?as=3
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.12.2012, 16:57
ja nie wiem co Kulawik im w tym raporcie napisał że oni go tyle czasu analizuja?
Czy to jest baśn o smokach co walczą z krasonludami i Bednarz nie wiem po której stanąć stronie, czy to tez analiza wzrostu trawy na płycie głownej za kadencji trenera? Bo przeciez to że "brakło 2 punktów" to wie każdy, na .... tu raport?

E: ja wiem że ten raport to pic na wodę, ale z chęcia bym zadał pytanie v-ce prezesowi co jest w tym raporcie skoro tak o nim .......i, zamiast otwarcie powiedziec ze czekaja na Smude a Kulawik bedzie jego asystentem ;]
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.12.2012 o godz. 17:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 29.12.2012, 17:19
Nie sadze, zeby raport mial tu jakies znaczenie. Nikt chyba nie sadzi, ze rzeczywiscie "wczytuja sie" juz od paru tygodni w raport. To gra na czas i wciskanie kitu kibicom i mediom.

1) Prawdopodobnie trwaja negocjacje ze Smuda i po prostu czekaja na ich wynik z ogloszeniem decyzji. Sam Smuda powiedzial dzis, ze po nowym roku wszystko bedzie jasne. Czyli pewnie Wisla albo Niemcy.

Albo..

2) Nie ma zadnych negocjacji, jest burdel, nikt nic jak zwykle nie wie. Bedzie kasa - bedzie jakis nowy trener, nie bedzie kasy - zostanie Kulawik.

Wiec przyszlosc Kulawika nie zalezy od zadnego raportu. Zalezy tylko i wylacznie od $. A Wisla chce zachowac pozory, ze wobec swojej legendy zachowuje sie z klasa i nie wyrzuci goscia z dnia na dzien.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.12.2012, 17:31
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nowy wywiad z Bednarzem..

Wiecie ilu Wisla ma skautow ? Trzech (!).. Kapke, Kuzbe i Zurawskiego.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...osci.html?as=3

To jest stary wywiad z GK + ze 3 nowe pytania.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.12.2012, 17:32
Zawsze dziwne jest kiedy to trener dzwoni do dziennikarza jak w tym przypadku Smuda do Zarzecznego i chwali mu się, że jest w samolocie do Niemiec. Po czym jest to zdementowane i Smuda twierdzi że nadał jest w Krakowie i daje sobie czas do końca roku. Gdyby coś było na rzeczy to zależałoby mu na dyskrecji.

Chciałem już otwierać szampana kiedy usłyszałem, że Smuda jest w samolocie do Niemiec teraz zaniepokoiło mnie to jeszcze bardziej. Teraz uważam że on chce wyciągnac od Cupiała jeszcze więcej lub przyspieszyć decyzje włodarzy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2012 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.12.2012, 18:39
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Zawsze dziwne jest kiedy to trener dzwoni do dziennikarza jak w tym przypadku Smuda do Zarzecznego i chwali mu się, że jest w samolocie do Niemiec. Po czym jest to zdementowane i Smuda twierdzi że nadał jest w Krakowie i daje sobie czas do końca roku. Gdyby coś było na rzeczy to zależałoby mu na dyskrecji.

Chciałem już otwierać szampana kiedy usłyszałem, że Smuda jest w samolocie do Niemiec teraz zaniepokoiło mnie to jeszcze bardziej. Teraz uważam że on chce wyciągnac od Cupiała jeszcze więcej lub przyspieszyć decyzje włodarzy.
Dawno już na forum nie widziałem tak inteligentnego postu Pytanie tylko czy Franz nie jest "za głupi" żeby takie coś wymyśleć? Chociaż cholera go wie, jeśli chodzi o kase to on jest dobry...

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.12.2012, 21:43
Tyle że Zarzeczny często koloryzuje.Domyślam się że z jakiegoś wiarygodnego źródła dowiedział się że Franio będzie podbijał 2 bundesligę a tekst z telefonem po prostu wymyślił.
'Dementi' czyli - 'dziś nie jestem trenerem', wygląda nieźle, czyli prawdopodobnie Dyzmę mamy z głowy.
Gdzie powiedzmy sobie szczerze - Smuda w Wiśle by ani nie pomógł ani nie zaszkodził. Tu chodzi o że się tak wyrażę, względy estetyczne, to by była tragedia , gdyby do tego całego grona amatorów, dołączył kolejny idiota.

Na dziś w tej sytuacji którą mamy czyli brak jakiejkolwiek kasy na cokolwiek, jestem za pozostawieniem Kuli - nie ma sensu iść w koszta, zatrudniając kogoś z lepszym nazwiskiem, szczególnie że pole manewru jest żadne - czytaj żaden na prawdę dobry trener nie przyjdzie tu pracować, podobnie zresztą jak żaden dobry piłkarz, chyba że na farta uda się zakontraktować jakiegoś młodziaka z potencjałem ale na to też ciężko liczyć, nie mając żadnego rozeznania na rynku.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 29.12.2012, 23:06
Skoro Dyzma ma dostawać od Niemców więcej aniżeli zarabiał jako selekcjoner to nie ma co się dziwić, że wybrał ten kierunek. 300 tyś euro zarobione przez pół roku a od czerwca posada w Wiśle. Niewykluczone, że tak to będzie wyglądać.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 29.12.2012, 23:56
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Może tak, a może nie.

Podobno Smuda jest jednym z 5 kandydatów, dlatego też wciąż może ważą się jego losy w Niemczech. Smuda wie doskonale, że Cupiał i tak by nie przebił oferte niemieckiej, więc tu nie chodzi o przebijanie.

Wolisz Lenczyka?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 30.12.2012, 13:20
Cytat:
Wolisz Lenczyka?
Ja wolę. Naprawdę.

Z tych dwóch panów, którym zdecydowanie bliżej do emerytury niż osiągania sukcesów w piłce, wolę Oresta, który może i jest podstarzały, nie ogarnia wspólczesnego futbolu, ale ma jedną przewagę nad Smudą.

Nie przynosi wstydu każdą swoją wypowiedzią.

No chyba, że komuś zależy, aby ten klub zamienił się w całkowity kabaret.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 30.12.2012, 13:52
gypsy napisał(a):Wyświetl post

Nie przynosi wstydu każdą swoją wypowiedzią.
Ale to nie argument
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 30.12.2012, 14:05
Według mnie to jest jakiś argument
Piłkarze raczej nie traktowaliby poważnie Smudy - sorry, ale z tego pana każdy ma w tym kraju ubaw. Z Lenczykiem mogłoby być trochę lepiej.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 30.12.2012, 14:06
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Z tych dwóch panów, którym zdecydowanie bliżej do emerytury niż osiągania sukcesów w piłce
?
Lenczyk jest aktualnym mistrzem Polski!
Różnica między Lenczykiem a Smudą? Jeden jest inteligentny, nie zaprzecza sam sobie co drugie zdanie i wie czego chce. A ostatnio nawet osiąga sukcesy (rok po roku wice i mistrz z Ćwielongiem w podstawie )
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 30.12.2012, 14:28
dokładnie, o Lenczyku mówcie co chcecie ale gościa trzeba szanować, tak jak ktoś już wyżej wymienił wicemistrzostwo i mistrzostwo Polski rok po roku. Tego mu nikt nie zabierze. Bardzo go lubie i szanuje ale mimo wszystko nie uważam żeby to był dobry kandydat na trenera u Nas.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 30.12.2012, 16:12
Skoro Smuda odpada to popieram i brać Lenczyka do końca rundy ,przychodząc do Śląska miał podobną sytuacje kadrową do Naszej i potrafił wydostać WKS z przedostatniego miejsca i doprowadzić do wicemistrzostwa kraju.Z Kulawikiem nie ma nawet szans na marzenia o lepszej rundzie wiosennej a przyjście Lenczyka może coś zmienić na lepsze.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 30.12.2012, 16:41
Jak mógł Lenczyk mądrze milczeć, to strzelał z ....y byle zadowolić żydowską diasporę. Won od Wisły jak najdalej.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 30.12.2012, 16:58
Lenczyk? Dodajcie do niego Bednarza i brak funduszy, i teraz pomyslcie jakie tuzy w obecnych realiach wynajda obaj panowie. (pod wzgledem zlych transferow ten duet prezszedlby do historii swiatowej pilki).
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 30.12.2012, 17:03
Jeden nie umie poprawnie po polsku mówić ,drugi mądrze milczeć.
To rzeczywiście przyczyny ,które dyskwalifikują tych panów i tego trzeba się trzymać .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.12.2012, 11:29
Moim skromnym zdaniem - z powodów finansowych bardzo prawdopodobne jest to że na Leńczyka tak samo jak i na Smudę (pomijam tu świadomie wątek zatrudnienia w Niemczech) po prostu nas nie stać. Chyba zostanie więc Kulawik z czego wcale ja się nie cieszę. Ale jaki klub taki trener i zawodnicy, a jaki trener i zawodnicy taka gra. Przynajmniej tutaj wszystko pasuje jak ulał.
Wszystkiego Nam najlepszego życzę w 2013, oby był lepszy niż ten mijający rok!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 31.12.2012, 15:05
Zmiana trenera w chwili obecnej nic nie zmieni. Potrzebna jest zmiana myślenia władz i dobry przekaz dla kibiców. Jeżeli ja słyszę w wywiadzie Bednarza, że nie chce mieszać się w politykę kadrową trenera, ale jednocześnie nie może tak być, że bramkarz po kilku słabych interwencjach nie usiądzie na ławce to co to jest innego niż wtrącanie się w ustalanie składu? Pan Bednarz jest skończony jako działacz. To paradoks, że wszyscy wiedzą, że przy Bednarzu Wisła się nie odbije od dna, ale usilnie nadal pozostaje on na stanowisku. Wszyscy chyba mają świadomość, że przy Bednarzu transferów podnoszących jakość zespołu nie będzie, nie będzie też długofalowej wizji budowy wielkiego klubu, nie będzie śmiałych planów z myślą o przyszłości. Będzie za to marazm, przy którym ponadtrzydziestotysięczny stadion nie zostanie zapełniony z powodu m.in. głupoty Bednarza, bo znam wielu kibiców, którzy nie chodzą na mecze z powodu takich a nie innych władz.

Tomasz Kulawik nie jest doskonały, ale na chwilę obecną wydawanie dodatkowych pieniędzy na trenera niszczy ten klub. Dekonstrukcja Wisły trwa już od dłuższego czasu. Nikt nie potrafi zapanować nad chaosem panującym w tym klubie. I właśnie brak jakiejkolwiek wizji przyświecającej właścicielowi doprowadziła Wisłę na szarzyzny ligowej piłki. Właściciel nie rozumie potrzeb, jakie rządzą się profesjonalnym futbolem. Nie chce budować boisk, nie chce szkółki, ale nadal chce utrzymywać jakimś cudem klub - cóż - Panie Cupiał, jeżeli nie zmieni Pan myślenia, to niech Pan sprzeda ten klub, niech Pan da sobie spokój z finansowaniem klubu. Smuda, czy Lenczyk tutaj nic nie pomogą, będą jedynie rozwiązaniem doraźnym, a ich operacja pt. reanimowanie trupa raz może się udać, ale dalsze reanimacje będą już coraz mniej skuteczne. Potrzebna jest wizja - PLAN ROZWOJU. Narazie z Kulawikiem do końca sezonu jako trenerem.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.12.2012, 15:20
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
... Potrzebna jest wizja - PLAN ROZWOJU.
A czy w twojej wizji jest jakoś nowy sponsor, chętny do włożenia więcej niż aktualny ?
Może więcej szczegółów dot. nowego dobrodzieja ?
Łatwo jest pisać ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 31.12.2012, 15:31
Bednarzowi nie zależy na osobach - Kulawik, Smuda, Lenczyk co za różnica. I tak liczy się kasa/bilans a nie wynik sportowy. W Wiśle jak wojsku - kapral Bednarz wykonuje polecenia, jest wojna, potrzebni są bohaterowie wróg, ofiary i dywersanci. Dobrze Kulawik ujął temat - pracownik klubu g. ma do gadania jeśli chodzi o wzmocnienia, w podtekście tez jeśli chodzi o inne prozaiczne rzeczy. Z tego powodu dziś żaden kontraktowy trener nie przyjdzie do nas robić wynik. Takiemu trenerowi trzeba zapewnić warunki pracy, postawić cel (co w naszym przypadku nie jest proste) oraz zagwarantować piłkarzy do osiągnięcia celu. Jak to możemy zrobić skoro Bednarz zakłada następny rok wyrzeczeń, nie obiecując nawet że się utrzymamy? Kulawik trenerem na ligę niżej jest przecież adekwatnym.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 31.12.2012 o godz. 15:33.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 31.12.2012, 17:01
Smuda podobno trafi do ostatniego klubu 2 bundesligi - Jahn Regensburg.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.12.2012, 17:07
libero napisał(a):Wyświetl post
Smuda podobno trafi do ostatniego klubu 2 bundesligi - Jahn Regensburg.
Ty skad Ty masz takie info
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów