|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj o 22 Tomek Adamek wraca na ring,walka na orenge sport
![]() ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Walka pokazowa, bo USS, to juz emeryt, ktory jest cieniem samego siebie. Co ma dac Adamkowi ta walka? Nie mam pojecia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1.$$$ 2.Wielki rewanż dla Cuninghama,ich pierwszy pojedynek o pas mistrza świata został uznany walką roku a teraz obydwoje spotykają się w wadze ciężkiej 3.Pojedynek z przed paru lat zakonczył się na punkty,niejednoglosnie 2-1 dla Adamka(3razy posłał na deski amerykanina) po niesamowitej walce PS:Walka budzi w swiecie bokserskim duże emocje,jak sie nie myle stacja CNN po wielu latach wraca do boksu i dlatego prestiż jest spory ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
zależy dla kogo otwartym, chyba że o sopcascie piszesz to owszem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
No w U.S.A otwarty naturalmente
.......u nas pomarancza .sport.![]() ![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Adamek na farcie
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Genialna walka! Adamek wygrał bo to on ma pasy i on był stroną idaca do przodu a zeby odebrac pas mistrzowi to pretendent musi być znacznie lepszy a walka była łeb w łeb,Cuningham rewelacja,takiego go sie nie spodziewałem
2 ostatnie rundy Tomek uratował swoj tyłek,ostatnia to już wojna
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 23.12.2012 o godz. 00:18.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że Tomek dosyć mało agresywnie zawalczył.Na szczęście tyle wystarczyło
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Co ma piernik do wiatraka znafco(uzywajac twojej terminologii)? Cunningham nie jest tym samym bokserem, ktory walczyl kilka lat temu i powie ci, to kazdy kto interesuje sie tym sportem. Poczytaj portale, poczytaj wypowiedzi znanych ekspertow(amerykanskich), poogladaj jego walki. Tym bardziej smutne, ze ten emeryt(i nie chodzi o wiek, ale poziom boksowania), tylko szybkoscia i taktyka dzisiaj zbil bezwzglednie Adamka.
P.S - Ktore miejsce w rankingach ma USS
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.12.2012 o godz. 01:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bawi mnie ten Twój komentarz bo pewnie więcej walk widziałem na żywo niż Ty w TV... Jeśli Ty pięściarza oceniasz na podstawie artykułów na "portalach" czy miejsca w rankingach to gratuluję. Taki właśnie z Ciebie fan boksu, że swoją opinię wyrażasz kopiując wypowiedzi "ekspertów". Ciekaw jestem czy widziałeś jakikolwiek pojedynek Cunninghama oprócz walk z Polakami
Technicznie i szybkościowo USS był i jest lepszy od Adamka. Dodając do tego kwestie motywacyjne obawiałem się (i słusznie jak było widać) walki Adamka z tym bokserem. Cieszyć się trzeba, że Amerykanin młotka w łapie nie posiada. Ty myślałeś, że Adamek sobie poobija leszcza, bo takie właśnie pojęcie masz o boksie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Walka dla Cunninghama, ale jakoś podejrzewałem taki werdykt jaki padł.. PS. Emeryt..hehe To już bardziej Tomek walczy jak emeryt. ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
WSTYD!!!
Adamek przegrał praktycznie większość rund. To że ma jakiś pas to gówno znaczy - walka ma być oceniana uczciwie - a tutaj przekręt jak kiedyś w walkach Marqueza z Pacmanem. Pompowanie balonika że Adamek jest numerem 1 Polsce - jestem dziwnie przekonany że Wach to by położył i to w pierwszych rundach. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wach w tym sensie że jest praktycznie nie do położenia - jeśli Kliczko nie dał rady to Adamek też nie.
A jakby Wachowi wszedł jeden cios to Tomek by zobaczył święta przed czasem ![]() Wach ma 2x mocniejszą łapę niż Cunningham Edit: Tak czy owak werdykt z dupy i jeśli Adamek chce kogoś z pierwszej 10tki to musi coś zmienić. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak w tej walce to Cuningham był pretendentem Wczoraj obronił pas IBF north america i awansował na drugie miejsce w eliminatorze o pas mistrza świata IBF bez odbioru
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 23.12.2012 o godz. 12:14.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc proszę objaśnij mi jakie to aktualne pasy mistrzowskie posiada Adamek? I nie chodzi mi o pasy typu Polsatu czy stanu Ohio.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jakby mieli stosować zasady typu pretendent - czempion, do każdego mało znaczącego pasa/paseczka to każda walka, poza nokautami, kończyłaby się niesprawiedliwym wynikiem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zobacz jeszcze raz walke i pogadamy kto był przez większy czas stroną atakującą a kto tylko wyprowadzał kontry PS:To takie polskie zjechać własnego rodaka gdy np bardzo dobry kolega Steva Cuninghama niejaki pan Banks wypowiada się bardzo pozytywnie o Tomku i całej walce Amerykanie tego tak nie przeżywają jak Polacy,no ale tak to już jest ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odkąd Adamek przeszedl do ciężkiej już go nie mogę oglądać. To nie jest waga dla niego, straciłem może nie szacunek, ale zainteresowanie tym bokserem.
Nawet ten jego trener Roger, jakoś nie mam przekonania, że wie co robi. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Każdy ma swoje zdanie ale widać było straszną niepewność po walce u Adamka i w jego narożniku co do końcowego werdyktu. Okrzyki ,że musi go położyć na deski mówią same za siebie. Nawet w studio Orange widać było po gościach ,ze robią dobra minę do złej gry, z reszta tak samo jak Pindera. Adamek nie pasuje do tej wagi, najchętniej oglądnąłbym Polski pojedynek, Szpila,Adamek,Sosnowski,Wach...między sobą gdyby poboksowali to chętnie bym to oglądnął. Było by ciekawie
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Dla mnie Adamek przegrał ewidentnie. Pamiętam walke z Arreloą to ten grubasek nacierał z kolei Adamek kontrował. Zwyciężył jednak zgodnie z duchem rywalizacji Adamek, bo walił go po mordzie. Teraz sytuacja była odwrotna Adamek dostawał. Nie wiem może nie znam się na boksie ale zawsze sądziłem że na punkty wygrywa ten kto walnie przeciwnika więcej razy w łeb a nie ten kogo ciosy przecinają powietrze lub są blokowana na rękawicach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.12.2012 o godz. 14:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tomek wygrał 3 ostatnie rundy pierwszą i piątą to tak na moje oko. Problem w tym, że te wygrane rundy to były takie na zasadzie "no trafił go 2 ciosy więcej" a czarny wygrywał swoje zdecydowanie bez dyskusji. W każdym razie powinien był przegrać według mnie. Co więcej Adamek strasznie ciężki się zrobił. On nie może tyle ważyć, słaba dynamika ciosu, musi zrzucić 3-4 kg. Ważyć więcej niż 98 on nie może bo kompletnie brak mu szybkości.
Tak przy okazji należy zwrócić uwagę że Gołotę przekręcili dwa razy po bardziej ewidentnej przewadze, więc w sumie nie można być aż tak wsciekłym ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Żeby amerykańca w stanach przekręcili w walce z Polakiem - świat się kończy
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odkąd przeszedł do ciężkiej, troszkę mu się lejce poluzowały i iryutuje mnie jego tupecik. Najpierw cisnął po Gołocie i cieszył się jak pojebany, po tym jak go pokonał, potem miał kilka irytujących wywiadów. Wczoraj śmiał się z siły ciosu Cunninghama, a sam jeszcze nikogo w ciężkiej nie posłał na deski (poza zemeryciałym Gołotą z 20 kg nadwagą). Z trójki Szpila, Wach, Sosnowski, myślę że tylko tego ostatniego pokonałby Adamek. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Ty potrafisz czytac ze zrozumieniem? Ja o czym innym, ty o czym innym...no naprawde, nie posluguj sie tak biednymi manipulacjami, bo sie tylko osmieszasz . Krotko mowiac - ty znasz sie na boksie lepiej od calego swiatka bokserkiego, ktory jasno wyrazil sie na temat tej walki Wskaz mi fragment, gdzie pisalem, ze Adamek obije tego emeryta P.S - A ogladalem 5 ostatnich walk Cunninghama .P.S 2 - Jesli ktos pisze, ze USS byl szybszy i lepszy technicznie od Adamka, to tylko potwierdza, jak zna sie na boksie i ile walk obu ogladal
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.12.2012 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Walka była NUDNA. I tak wole MMA (UFC ) |
|
|