The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2012, 12:29
Dzisiaj o 22 Tomek Adamek wraca na ring,walka na orenge sport
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.12.2012, 13:18
Walka pokazowa, bo USS, to juz emeryt, ktory jest cieniem samego siebie. Co ma dac Adamkowi ta walka? Nie mam pojecia.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 22.12.2012, 14:45
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Walka pokazowa, bo USS, to juz emeryt, ktory jest cieniem samego siebie. Co ma dac Adamkowi ta walka? Nie mam pojecia.
Co ma dać?

1.$$$
2.Wielki rewanż dla Cuninghama,ich pierwszy pojedynek o pas mistrza świata został uznany walką roku a teraz obydwoje spotykają się w wadze ciężkiej
3.Pojedynek z przed paru lat zakonczył się na punkty,niejednoglosnie 2-1 dla Adamka(3razy posłał na deski amerykanina) po niesamowitej walce

PS:Walka budzi w swiecie bokserskim duże emocje,jak sie nie myle stacja CNN po wielu latach wraca do boksu i dlatego prestiż jest spory
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.12.2012, 16:11
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Co ma dać?

1.$$$
2.Wielki rewanż dla Cuninghama,ich pierwszy pojedynek o pas mistrza świata został uznany walką roku a teraz obydwoje spotykają się w wadze ciężkiej
3.Pojedynek z przed paru lat zakonczył się na punkty,niejednoglosnie 2-1 dla Adamka(3razy posłał na deski amerykanina) po niesamowitej walce

PS:Walka budzi w swiecie bokserskim duże emocje,jak sie nie myle stacja CNN po wielu latach wraca do boksu i dlatego prestiż jest spory
i to na OTWARTYM kanale
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.12.2012, 17:44
zależy dla kogo otwartym, chyba że o sopcascie piszesz to owszem
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.12.2012, 17:57
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
i to na OTWARTYM kanale
No w U.S.A otwarty naturalmente.......u nas pomarancza .sport.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2012, 23:58
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Tak się znasz na boksie jak i na sportach motorowych...
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.12.2012, 00:00
Adamek na farcie

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 23.12.2012, 00:14
Genialna walka! Adamek wygrał bo to on ma pasy i on był stroną idaca do przodu a zeby odebrac pas mistrzowi to pretendent musi być znacznie lepszy a walka była łeb w łeb,Cuningham rewelacja,takiego go sie nie spodziewałem

2 ostatnie rundy Tomek uratował swoj tyłek,ostatnia to już wojna
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 23.12.2012 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 23.12.2012, 00:50
Szkoda, że Tomek dosyć mało agresywnie zawalczył.Na szczęście tyle wystarczyło
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 23.12.2012, 01:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak się znasz na boksie jak i na sportach motorowych...
Co ma piernik do wiatraka znafco(uzywajac twojej terminologii)? Cunningham nie jest tym samym bokserem, ktory walczyl kilka lat temu i powie ci, to kazdy kto interesuje sie tym sportem. Poczytaj portale, poczytaj wypowiedzi znanych ekspertow(amerykanskich), poogladaj jego walki. Tym bardziej smutne, ze ten emeryt(i nie chodzi o wiek, ale poziom boksowania), tylko szybkoscia i taktyka dzisiaj zbil bezwzglednie Adamka.

P.S - Ktore miejsce w rankingach ma USS ? Pytanie retoryczne. Po prostu jestes "wybitnym" specjalista od boksu, ktory zna sie lepiej od Pindery(ktory nawet te same slowa przytaczal podczas transmisji) ;]. Ciekawe, co komentujesz i w ktorej gazecie piszesz... [cool]
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.12.2012 o godz. 01:55.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2012, 02:12
Bawi mnie ten Twój komentarz bo pewnie więcej walk widziałem na żywo niż Ty w TV... Jeśli Ty pięściarza oceniasz na podstawie artykułów na "portalach" czy miejsca w rankingach to gratuluję. Taki właśnie z Ciebie fan boksu, że swoją opinię wyrażasz kopiując wypowiedzi "ekspertów". Ciekaw jestem czy widziałeś jakikolwiek pojedynek Cunninghama oprócz walk z Polakami

Technicznie i szybkościowo USS był i jest lepszy od Adamka. Dodając do tego kwestie motywacyjne obawiałem się (i słusznie jak było widać) walki Adamka z tym bokserem. Cieszyć się trzeba, że Amerykanin młotka w łapie nie posiada.

Ty myślałeś, że Adamek sobie poobija leszcza, bo takie właśnie pojęcie masz o boksie.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.12.2012, 09:53
Genialna walka! Adamek wygrał bo to on ma pasy i on był stroną idaca do przodu a zeby odebrac pas mistrzowi to pretendent musi być znacznie lepszy a walka była łeb w łeb,Cuningham rewelacja,takiego go sie nie spodziewałem

2 ostatnie rundy Tomek uratował swoj tyłek,ostatnia to już wojna
Jakiemu mistrzowi? Jakie pasy?
Walka dla Cunninghama, ale jakoś podejrzewałem taki werdykt jaki padł..

PS. Emeryt..hehe To już bardziej Tomek walczy jak emeryt.
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.12.2012, 10:07
WSTYD!!!

Adamek przegrał praktycznie większość rund. To że ma jakiś pas to gówno znaczy - walka ma być oceniana uczciwie - a tutaj przekręt jak kiedyś w walkach Marqueza z Pacmanem.

Pompowanie balonika że Adamek jest numerem 1 Polsce - jestem dziwnie przekonany że Wach to by położył i to w pierwszych rundach.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.12.2012, 10:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
WSTYD!!!

Adamek przegrał praktycznie większość rund. To że ma jakiś pas to gówno znaczy - walka ma być oceniana uczciwie - a tutaj przekręt jak kiedyś w walkach Marqueza z Pacmanem.

Pompowanie balonika że Adamek jest numerem 1 Polsce - jestem dziwnie przekonany że Wach to by położył i to w pierwszych rundach.
Na sucho czy na wzmocnieniu? Nie oglądałem tej walki , ale od jakiegoś czasu Tomek Adamek to zwykły podpakowany klocek i więcej niż osiągnłą to nie osiągnie. Pozostaje zawsze walka z Najmanem czy Gołotą...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2012, 10:45
WSTYD!!!
(...)
Co do tego, że przekręcili czarnego to w pełni się zgadzam. Ale Wach? Bez przesady.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.12.2012, 10:54
Wach w tym sensie że jest praktycznie nie do położenia - jeśli Kliczko nie dał rady to Adamek też nie.

A jakby Wachowi wszedł jeden cios to Tomek by zobaczył święta przed czasem
Wach ma 2x mocniejszą łapę niż Cunningham

Edit: Tak czy owak werdykt z dupy i jeśli Adamek chce kogoś z pierwszej 10tki to musi coś zmienić.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 23.12.2012, 12:06
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Jakiemu mistrzowi? Jakie pasy?
Walka dla Cunninghama, ale jakoś podejrzewałem taki werdykt jaki padł..

PS. Emeryt..hehe To już bardziej Tomek walczy jak emeryt.
Jesteś głupi czy udajesz? Tak Tomek ma tytuły mistrzowskie,po wiedzę odsyłam do wikipedi
Tak w tej walce to Cuningham był pretendentem

Wczoraj obronił pas IBF north america i awansował na drugie miejsce w eliminatorze o pas mistrza świata IBF

bez odbioru
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 23.12.2012 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 23.12.2012, 12:13
Jesteś głupi czy udajesz? Tak Tomek ma 2 tytuły mistrzowskie,po wiedzę odsyłam do wikipedi

Wczoraj obronił pas IBF north america i awansował na drugie miejsce w eliminatorze o pas mistrza świata IBF
Hehe chyba jednak jestem za głupi na to ..
Więc proszę objaśnij mi jakie to aktualne pasy mistrzowskie posiada Adamek?
I nie chodzi mi o pasy typu Polsatu czy stanu Ohio..
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 23.12.2012, 12:21
Tak w tej walce to Cuningham był pretendentem

bez odbioru
Tak jak myślałem..Szczekacz jak ..pudelek, a ostatecznie bronisz się jakims smiesznym pasem IBF północnej ameryki..Taki pas zdobył ostatnio np. G. Soszyński, a pewnie o nim nawet wcześniej nie słyszałeś

Jakby mieli stosować zasady typu pretendent - czempion, do każdego mało znaczącego pasa/paseczka to każda walka, poza nokautami, kończyłaby się niesprawiedliwym wynikiem.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 23.12.2012, 12:32
Tak jak myślałem..Szczekacz jak ..pudelek, a ostatecznie bronisz się jakims smiesznym pasem IBF północnej ameryki..Taki pas zdobył ostatnio np. G. Soszyński, a pewnie o nim nawet wcześniej nie słyszałeś

Jakby mieli stosować zasady typu pretendent - czempion, do każdego mało znaczącego pasa/paseczka to każda walka, poza nokautami, kończyłaby się niesprawiedliwym wynikiem.
Haha rozbawiłeś mnie tym pierwszym zdaniem

Zobacz jeszcze raz walke i pogadamy kto był przez większy czas stroną atakującą a kto tylko wyprowadzał kontry

PS:To takie polskie zjechać własnego rodaka gdy np bardzo dobry kolega Steva Cuninghama niejaki pan Banks wypowiada się bardzo pozytywnie o Tomku i całej walce

Amerykanie tego tak nie przeżywają jak Polacy,no ale tak to już jest
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2012, 13:51
Odkąd Adamek przeszedl do ciężkiej już go nie mogę oglądać. To nie jest waga dla niego, straciłem może nie szacunek, ale zainteresowanie tym bokserem.

Nawet ten jego trener Roger, jakoś nie mam przekonania, że wie co robi.
..
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.12.2012, 14:15
Każdy ma swoje zdanie ale widać było straszną niepewność po walce u Adamka i w jego narożniku co do końcowego werdyktu. Okrzyki ,że musi go położyć na deski mówią same za siebie. Nawet w studio Orange widać było po gościach ,ze robią dobra minę do złej gry, z reszta tak samo jak Pindera. Adamek nie pasuje do tej wagi, najchętniej oglądnąłbym Polski pojedynek, Szpila,Adamek,Sosnowski,Wach...między sobą gdyby poboksowali to chętnie bym to oglądnął. Było by ciekawie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.12.2012, 14:16
Cytat:
Zobacz jeszcze raz walke i pogadamy kto był przez większy czas stroną atakującą a kto tylko wyprowadzał kontry
My też byliśmy stroną atakującą w nie dawnym meczu z Zagłębiem Lubin. Jak to powiedział Łukasz Garguła - Mieliśmy inicjatywę. Tylko wynik był zły 0:4 mogło być wyżej. Sędzie dal jeszcze karnego na otarcie łez.

Dla mnie Adamek przegrał ewidentnie. Pamiętam walke z Arreloą to ten grubasek nacierał z kolei Adamek kontrował. Zwyciężył jednak zgodnie z duchem rywalizacji Adamek, bo walił go po mordzie. Teraz sytuacja była odwrotna Adamek dostawał.
Nie wiem może nie znam się na boksie ale zawsze sądziłem że na punkty wygrywa ten kto walnie przeciwnika więcej razy w łeb a nie ten kogo ciosy przecinają powietrze lub są blokowana na rękawicach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.12.2012 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.12.2012, 14:35
Tomek wygrał 3 ostatnie rundy pierwszą i piątą to tak na moje oko. Problem w tym, że te wygrane rundy to były takie na zasadzie "no trafił go 2 ciosy więcej" a czarny wygrywał swoje zdecydowanie bez dyskusji. W każdym razie powinien był przegrać według mnie. Co więcej Adamek strasznie ciężki się zrobił. On nie może tyle ważyć, słaba dynamika ciosu, musi zrzucić 3-4 kg. Ważyć więcej niż 98 on nie może bo kompletnie brak mu szybkości.
Tak przy okazji należy zwrócić uwagę że Gołotę przekręcili dwa razy po bardziej ewidentnej przewadze, więc w sumie nie można być aż tak wsciekłym
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.12.2012, 14:58
Żeby amerykańca w stanach przekręcili w walce z Polakiem - świat się kończy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 23.12.2012, 15:06
Haha rozbawiłeś mnie tym pierwszym zdaniem

PS:To takie polskie zjechać własnego rodaka gdy np bardzo dobry kolega Steva Cuninghama niejaki pan Banks wypowiada się bardzo pozytywnie o Tomku i całej walce

Amerykanie tego tak nie przeżywają jak Polacy,no ale tak to już jest
W żadnym powyższym poście nie jadę po Adamku..Choć nie powiem, nie raz mi się zdarzało..
Odkąd przeszedł do ciężkiej, troszkę mu się lejce poluzowały i iryutuje mnie jego tupecik. Najpierw cisnął po Gołocie i cieszył się jak pojebany, po tym jak go pokonał, potem miał kilka irytujących wywiadów. Wczoraj śmiał się z siły ciosu Cunninghama, a sam jeszcze nikogo w ciężkiej nie posłał na deski (poza zemeryciałym Gołotą z 20 kg nadwagą).

Z trójki Szpila, Wach, Sosnowski, myślę że tylko tego ostatniego pokonałby Adamek.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 23.12.2012, 15:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Bawi mnie ten Twój komentarz bo pewnie więcej walk widziałem na żywo niż Ty w TV... Jeśli Ty pięściarza oceniasz na podstawie artykułów na "portalach" czy miejsca w rankingach to gratuluję. Taki właśnie z Ciebie fan boksu, że swoją opinię wyrażasz kopiując wypowiedzi "ekspertów". Ciekaw jestem czy widziałeś jakikolwiek pojedynek Cunninghama oprócz walk z Polakami

Technicznie i szybkościowo USS był i jest lepszy od Adamka. Dodając do tego kwestie motywacyjne obawiałem się (i słusznie jak było widać) walki Adamka z tym bokserem. Cieszyć się trzeba, że Amerykanin młotka w łapie nie posiada.

Ty myślałeś, że Adamek sobie poobija leszcza, bo takie właśnie pojęcie masz o boksie.

Ty potrafisz czytac ze zrozumieniem? Ja o czym innym, ty o czym innym...no naprawde, nie posluguj sie tak biednymi manipulacjami, bo sie tylko osmieszasz . Krotko mowiac - ty znasz sie na boksie lepiej od calego swiatka bokserkiego, ktory jasno wyrazil sie na temat tej walki . Dziwne tez, ze moje obserwacje sa podobne do wiekszosci ;]. Skad sie tacy ludzie biora? Zna sie na F1, jest lepszy od ekspertow od boksu...co jeszcze? Naprawde...zal to czytac.

Wskaz mi fragment, gdzie pisalem, ze Adamek obije tego emeryta ? Jesli nie, to ladnie przepros...ale jak wiadomo taki czlowiek bez honoru tego nie zrobi, przykre :(.

P.S - A ogladalem 5 ostatnich walk Cunninghama .
P.S 2 - Jesli ktos pisze, ze USS byl szybszy i lepszy technicznie od Adamka, to tylko potwierdza, jak zna sie na boksie i ile walk obu ogladal ..."znafca" pelna geba.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.12.2012 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 23.12.2012, 15:22
W żadnym powyższym poście nie jadę po Adamku..Choć nie powiem, nie raz mi się zdarzało..
Odkąd przeszedł do ciężkiej, troszkę mu się lejce poluzowały i iryutuje mnie jego tupecik. Najpierw cisnął po Gołocie i cieszył się jak pojebany, po tym jak go pokonał, potem miał kilka irytujących wywiadów. Wczoraj śmiał się z siły ciosu Cunninghama, a sam jeszcze nikogo w ciężkiej nie posłał na deski (poza zemeryciałym Gołotą z 20 kg nadwagą).

Z trójki Szpila, Wach, Sosnowski, myślę że tylko tego ostatniego pokonałby Adamek.
No nic każdy ma swoje zdanie i tego trzeba się trzymać,jedno chyba wszyscy zgodnie przyznają walka była przednia
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2012, 15:33
Wach w tym sensie że jest praktycznie nie do położenia - jeśli Kliczko nie dał rady to Adamek też nie.

A jakby Wachowi wszedł jeden cios to Tomek by zobaczył święta przed czasem
Wach ma 2x mocniejszą łapę niż Cunningham

Ale też jest 2x wolniejszy od czarnego, co Adamkowi akurat na rękę. Na punkty by Wach nie wygrał, a znokautować szybkiego Adamka też by nie znokautował.

jedno chyba wszyscy zgodnie przyznają walka była przednia
Walka była NUDNA.

I tak wole MMA (UFC )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów