|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Piekny Robert domaga sie od Nas pieniedzy i ma dowod na to, ze mamy mu zapłacic
http://wisla-krakow.przegladsportowy...204,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Umowę podpisywał Bednarz. On też do końca nie ogarnia. Teraz na przykład kłóci się z Jovaniciem, czy po niepłaceniu mu przez trzy miesiące ten nadal jest naszym zawodnikiem. Tak więc nie zdziwiłbym się nawet, gdybyśmy na koniec to my musieli zapłacić Turkom za to, że Patryka wypożyczyli.
Poza tym Małecki nie pasuje do tego tematu. Był tylko wypożyczony. Chyba. Być może Jacek myślał że go wypożyczył, a w rzeczywistości - sprzedał, więc teraz Patryk jest wolnym zawodnikiem. Coś jak z Kirmem, tylko jeszcze głupiej. Wówczas temat jest OK. Właściwie, to ja też nie ogarniam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.12.2012 o godz. 02:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2012
Offline |
|
wywieś transparent na płocie ze swoimi domysłami i przy nim stój. Małecki sam poprosił o rozwiązanie umowy mimo że zarobki za siedzenie na ławie miał drugie tyle wyższe niż zarabiał w Wiśle, Tutaj jest pewne że wskoczy do składu bo nie ma kto grać a w Turcji do końca byłby rezerwowym. A We Wiśle ponadto przy obecnej drużynie może być świecącą gwiazdą z możliwością odejścia bo jak zacznie świecić to jacuś go opchnie Tomkowi Hajto ![]() ![]()
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął Że te myśli nigdy nie zamilknął Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zawsze byłem za Małym i ciesze się , że wraca. Ma w sercu Białą Gwiazdę w przeciwieństwie do większości naszych kopaczy, ma niewątpliwy talent. Mały szczerze CHCE wrócić w przeciwieństwie do wielu naszych piłkarzy, dla których liczy się tylko kasa w Wisłę mają gdzieś i najchętniej za większe pieniądze by z niej odeszli.
Wypowiedź Małego: Chcę wrócić do Wisły. Wiadomo, w jakiej ona jest w tej chwili sytuacji w ekstraklasie. Bardzo chciałbym jej pomóc w wyjściu z kryzysu. Mogłem oczywiście zostać w Turcji, siedzieć na ławce rezerwowych i zarabiać znacznie większe pieniądze niż w Polsce. Ja jednak wolę w tym momencie wrócić do kraju, do Wisły i grać. Chcę już wiosną pokazać, że ciągle stać mnie na dużo |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Maaskant:
Przestańcie się czepiać Kew Jaliensa. Gdyby nie musiał zejść z powodu kontuzji w rewanżu z APOEL-em, to Wisła Kraków awansowałaby do Ligi Mistrzów. oraz: Maaskant śledzi wyniki Wisły w ostatnim sezonie, ale nie czuje się winnym kryzysu byłych mistrzów Polski. - Nie zgadzam się z tym, że ci zawodnicy są już wypaleni. Może Michał Probierz nie umiał zrobić z nich lepszych graczy niż byli za moich czasów? http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13...y_do_Ligi.html ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kirm miał wtedy sezon konia, Małecki w rundzie rewanżowej cisnął jak nigdy wcześniej i nigdy później. Melikson dopiero co przyszedł i wygrywał nam mecze swoją szybkością. Genkow się dobrze wywracał.
Ale nie sądzę, żeby to była zasługa Maaskanta. Np taki Kirm u Holendra miał formę życia, a później stracił, Małecki tak samo. Więc ta runda, w której większość grała dobrze to zbieg okoliczności a nie dzieło pięknego Roberta.
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.12.2012 o godz. 16:17.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Oczywiście, że tak. Podzielam zdanie Tofika. Uważam, że Maaskant miał po prostu farta a już tekst, że zdobyliśmy mistrza dzięki niemu jest tylko po części prawdą. Bo był to sezon w którym praktycznie przeciwnicy dali Nam MP. Teraz jakoś Kirm nie czaruje, mimo iż jest pod skrzydłami Roberta.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
no tak, w koncu w pilce bardziej liczy sie pomoc innemu klubowi niz wlasny interes ![]() ps, ile ten patryk zarabial tam? bo widze ze dobrze jestes poinformowany, w koncu nie opierasz sie na domyslach tylko na faktach ![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2012
Offline |
|
na przykładzie Brożka.. prożek przez "cały rok" 2010 w Wiśle zarobił 720 tysięcy złotych. Po przeprowadzce do Turcji za jeden sezon jego wynagrodzenie to milion euro za rok gry. 5 razy tyle ile płaciła mu Wisła. ( źródło google.pl ) Małecki przed wyjazdem do Turcji chciał podwyżki która sięgnęłaby 30 tys zł miesięcznie której oczywiście nie dostał. To że w Turcji dostał 3 razy większe pieniądze jest jak najbardziej możliwe i nie wierzę aby wracał do Wisły ze względu na pieniądze. Przypomnijmy sobie za ile odszedł Mierzejewski ? ... Turcy przepłacają za swoje "gwiazdy" Mały też był zapewne przepłacany.. Dlatego klub nie robił problemów we wcześniejszym rozwiązaniu kontraktu. (chociaż tutaj mi się wydaje że w takim przypadku Wisła powinna wrócić choć połowę zainkasowanej sumy za wypożyczenia i tylko czekać jak przeczytamy kolejny news że Turkowie składają sprawę do FIFA) ![]() ![]()
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął Że te myśli nigdy nie zamilknął Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jeśli Maaskant miał farta, to jestem za sprowadzeniem Maaskanta, bo szczęscie w piłce też jest ważne. Zawodnicy wtedy dobrze grali, ale kufffa nie było to zasługą trenera. Ot, sami wiedzieli, co trzeba zrobić. Szkoda, że nie wiedzieli tego za Kaspra w Karabachu, albo za Probierza w... (wpiszcie ktory stadion chcecie) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Od Wisly kazdy odchodzacy pilakarz czegos rzada,to nie przypadek ,widac jaki to jest nieograniety bazjel. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Masz cały czas na myśli te sławetne 15 minut z Jagiellonią?
Gdyby grali dobrze to przeciez dalej Maaskant był na ławce a juz go nie ma. E: cfa - zgodze sie. Za RM grali lepiej niż teraz, ale czy grali dobrze?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.12.2012 o godz. 10:30.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Hmm może inaczej, za Maaskanta grali piach ale strzelali więcej bramek niż rywale, za Moskala zaczęli grac przyjemniej dla oka ale strzelali mniej niż rywale ...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Nie zgodzę się z Tobą. Skoro wiedzieli wtedy to dlaczego później o tym już zapomnieli? Zresztą z tą grą to nie było znowu tak super, lepiej niż obecnie ale stylu nie było żadnego, a i mecze wygrywaliśmy przebłyskiem jakiegoś zawodnika (Mały w Gdyni, potem Maor i tak dalej). Potem był mecz z Górnikiem u Nas i Zabrze robiło co chciało z Nami (i napastnik, który jest obecnie u Nas też). A pisząc, że przeciwnicy oddali Nam MP miałem na myśli to, że jak my remisowaliśmy lub przegrywaliśmy to inni też. Zupełnie jakby nikt w tamtym sezonie nie chciał tego mistrza zrobić. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ty tak na serio? To był jeden z najsłabszych mistrzów ostatniej dekady. Całe szczęście, że przed rokiem przebił nas Śląsk Wrocław który wywalczył mistrzostwo w jeszcze gorszych okolicznościach. O słabości tamtej Wisły niech świadczą wyniki: 17 wygranych, 5 remisów, 8 porażek! Oczywiście z upływem czasu nikt nie będzie pamiętał stylu w jakim zdobyliśmy mistrzostwo, aczkolwiek pisane, że to był najlepszy mistrz ostatnich lat to zwykłe kłamstwo i oszukiwanie samego siebie. Brawo dla pięknego Roberta, że udało mu się z tej przeciętnej kadrowo drużyny złożyć zespół, aczkolwiek podejrzewam, że to mistrzostwo pozostanie jego największym sukcesem w trenerskiej karierze i do końca pracy zawodowej będzie rozpowiadał jak to zdobył mistrzostwo polski. Oczywiście nie wspomni, że rywale w tamtym sezonie grali jak skończone ofermy. Niekiedy przecierałem oczy ze zdumienia, widząc jak nasza porażka ze średniakami nic nie zmieniała w tabeli bo Legia i Lech przegrywali z totalnymi ogórami! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
I może dlatego zagraliśmy najlepsze eliminacje LM od 2005. Tak, wiem, Barcelona i tak dalej... ale co by nie było. A to, że taki Maaskant który jest holenderskim odpowiednikiem Probierza, w tak krótkim czasie i z naprędce kleconego zespołu zdołał wywalczyć mistrza i nieomal awansować do LM, świadczy źle o poziomie rodzimej myśli szkoleniowej.
Edit: Lukasz – to Maaskant jest dla Holendrów pewnie kimś takim jak Probierz, w drugą stronę to tak nie działa
Ostatnio edytowane przez Watts : 21.12.2012 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to cfaniaczek. Jak wie że i tak nie ma szans to odchodzi od razu byle by nie popsuc sobie reputacji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Pamiętasz pierwszy mecz z Bułgarami? Zasłużone nasze zwycięstwo? Ile tam mogło być? 3:0, 4:0? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Znowu zaczynacie? Z Levadią mogło być 5-0 dla nas, ale skończyło się 1-1 w Sosnowcu i tylko to się liczyło. Wygraliśmy mecz na dość ciężkim terenie, wykorzystując sytuacje, które sobie wypracowaliśmy, a niektórzy jeszcze szukają powodów do narzekania.
Co by o Maaskancie nie mówić to z większości piłkarzy wycisnął maks umiejętności, dziś aż ciężko uwierzyć, że były czasy, kiedy Pareiko był najlepszym golkiperem w lidze, Chavez czołowym obrońcą, Kirm strzelał gola za golem, Małecki utrzymywał w miarę równą formę, Melikson był najlepszym piłkarzem ligi, a Genkov trafiał w miarę regularnie. Patrząc na to co zafundowali nam Probierz i Kulawik, to zwolenienie Roberta, a potem też Moskala bylo błędem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Pzrecież wszyscy wiedza, że osoba trenera się nie liczy. Wszystko w rekach piłkarzy. Jak chcą to przegrywają z Karabachem, jak chcą to zdobywają MP, jak znowu chcą to dostają w d.. od Pogoni Szczecin. A te wszytskie rezultaty i powiązanaz nimi osoba trenera to czysty przypadek. Przecież większośc forum nie może się mylić! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() jakby ktoś jednak uwierzył ze mogliśmy przegrać trzy cztery do zera to cały mecz na IPLA dostępny PS czepianie się Maaskanta jest coraz zabawniejsze biorąc pod uwagę co sie dalej działo i dzieje
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 21.12.2012 o godz. 14:31.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
PANIE i PANOWIE !!!
Naszego Wiślaka, TOMKA MUSIAŁA - ktoś przeskoczył w konkursie !!! My nie damy rady ? Głosujcie, udostępniajcie, gdzie tylko się da !!!!!!! Glosujemy też na jego asystenta SEBASTIANA MUCHĘ !!!! http://www.sedziapilkarski.pl/oceny/...syfikacja/5053 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Były bramkarz Wisły w jedenastce najgorszych w Eredivisie
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...redivisie.html ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|