|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1. Elektreny
2. Od elektrowni Elektreny 3. Bocianów 4. Symbolem energii elektrycznej 5. Energija Elektreny, 17 6. Dainius Zubrus, New Jersey Devils Zagadkę zadam wieczorkiem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Byłem policjantem. Zostałem zabity podczas świętowania narodzin córki. Byłem również znienawidzonym funkcjonariuszem publicznym oraz porucznikiem. Kilkanaście lat temu próbowałem odzyskać swoje pieniądze co nie skończyło się dla mnie najlepiej.
Tak naprawdę jestem aktorem, za niedługo stuknie mi pięćdziesiątka. Lubię zakrapiane imprezy. O kim mowa? Eternit, Twoja kolej.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 04.12.2012 o godz. 20:38.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Zdzisław Kręcina
Ostatnio edytowane przez Mila : 04.12.2012 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Andrzej Chyra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moja przygoda z aktorstwem rozpoczęła się od zgubienia buta. Także byłem znienawidzonym funkcjonariuszem publicznym. Poderwałem dziewczynę swojemu najlepszemu kumplowi, co przyprawiło mnie o spory ból głowy.
Lubię wino. O kim mowa?
Ostatnio edytowane przez Eternit : 04.12.2012 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Marek Kondrat.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Leyzer minimalnie szybszy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chyba proste. Jak nazywał się ten budynek? Parę lat temu przestał istnieć, pomimo tego, że przez wielu mieszkańców tego miasta był uważany za symbol. Teraz na jego miejscu znajduje się shopping mall, notabene niedawno oficjalnie i hucznie otworzony przez pewną blondynę z hameryki.
Tu śliczne fotki przedstawiające ów obiekt w jego ostatnich chwilach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podpowiedź:
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
kojarzy mi się to z stolicą Podkarpacia. Hotel Rzeszów nieopodal słynnej Rzeszowskiej Pipy?
p.s Galeria Rzeszów nie była otwierana przez blondynkę z hameryki takowa otwierała milleniumJeśli dobrze to zagadka będzie jutro w okolicach południa Powód: rozszerzenie odpowiedzi
Ostatnio edytowane przez eMpi! : 04.12.2012 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
LOL Chodziło o inną blondi z hameryki. Tu dowód. http://cozatydzien.tvn.pl/wideo/joan...ow,574198.html ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
1. zooizm, albo animalizm
2. chwyt marketingowy 3. Venturi - twórca budynku kaczki, Carlos Marreiros - twórca budynku z ptk. 4. 4. http://bi.gazeta.pl/im/0/7581/z75816...-Szanghaju.jpg 5. NY |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
brawo
![]() zagadka jest Twoja |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam pomysłu to coś łatwego.
Za górami za lasami żył sobie (dalej żyje) pewien gość... niezwykle charakterystyczny ze względu na styl bycia, zachowania i tekstów... były piłkarz... w każdej drużynie w której grał był coś jak Oliwa piłki nożnej. Aktualnie celebryta, aktor, komentator sportowy, oraz człowiek który od czasu do czasu lubi obić komuś mordę. :] 1. Imię i Nazwisko, narodowość 2. Ile meczów w kadrze (farbowany lis) a ile w lidze. 3. W jakich drużynach grał. 4. 3 filmy w których grał... 5. Link z YT z jego agresywnymi popisami boiskowymi. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
1. Vinnie Jones, Walijczyk urodzony w Anglii
2. 9 meczy w kadrze Walii, w lidze 386 3. Leeds, Chelsea, QPR 4. Przekręt, Eurotrip, Kod dostępu ? 5. http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=X2P9gGElMB4 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokładnie... twoja kolej
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przepraszam, że tylko tyle trzeba było czekać.
Był Amerykaninem ale nie urodził się w tym kraju. Pisał "życiowo", stworzył w swoich utworach poniekąd alter ego. Bohater utworów był wiecznie na bombie, często bywał w burdelach. Autor dorabiał sobie różnorodną pracą fizyczną, mieszkał "byle gdzie". Szukając inspiracji pracował jako "pracownik publiczny" z wyniku tego eksperymentu powstała książka w tytule posiadająca nazwę zawodu jakim się parał. Zmarł na nowotwór w latach 90' XX w. Jego życie, twórczość było inspiracją dla bardzo popularnego serialu. 1. o kogo chodzi? 2. jaki to serial? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
1. Henry Charles Bukowski
2. Californication |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Brawo, zagadka jest Twoja!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pochodził ze Skandynawii, był znanym piłkarzem. Grał w jednym z najsłynniejszych włoskich klubów, gdzie przez pewien czas był także grającym trenerem. W owym klubie grał ataku razem z dwoma kolegami z reprezentacji. Zmarł w wieku 71 lat.
1. Jak się nazywał? 2. Jak potocznie nazywano trio złożone z niego i jego dwóch kolegów? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Chodzi na sto procent o Rossonerich. Trio to Gre-No-Li.
Najbardziej wyróżniającym się z tego szwedzkiego tria był Nordhal ale nie jestem pewien czy był trenerem. Strzelam, że trenerem byl Gren. Powód: info dodatkowe
Ostatnio edytowane przez eMpi! : 08.12.2012 o godz. 12:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, chodziło o Gunnara Grena. Twoja kolej.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Był wielkim człowiekiem który zdecydowanie wyprzedzał swoją epokę. Zaprojektował miasto podzielone na dwa poziomy, wyższy poziom pełnił funkcję życiową a dolny poziom miał być sferą transportu. Miasto to nigdy nie powstało.
1. O kogo chodzi? 2. Jakiemu nurtowi odpowiadał ten plan? |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Będzie podpowiedź?
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Podpowiedź do punktu drugiego poproszę
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
zapewne chodzi o Zamość
nurt dworski ? niestety nie wysnuję innego ale może komuś pomogę w rozwikłaniu danej zagadki a człowiekiem wyprzedzającym swoją epokę to Leonardo da Vinci |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W sumie rozwiązałeś.
Chodziło o projekt miasta idealnego Leonarda da Vinci. W nurcie miast idealnych. Zadaj zagadkę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Temat padł to na rozruszanie:
konkubinat na 6 ramion on wojownik, ona szpara holenderskie liście w zamian za całusy od kanara kim on, kim ona ;-) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|