The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2012, 15:15
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ok, ale ja się tylko pytałem, co w plakacie nawołującym do upamiętnienia stanu wojennego robią budynki Unii Europejskiej i Wałęsa?

Wiecej podpowiedzi? Czy pomysl centralnego planowania, ignorowania demokratycznych wyborow, lekcewazenia glosu obywateli cos ci przypomina?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.12.2012, 15:32

https://www.facebook.com/events/4400...ref=ts&fref=ts

ZAPRASZAĆ ZNAJOMYCH !!!
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.12.2012 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.12.2012, 17:00
M. zdaniem trzeba odpuścić sobie Jaruzela. On ma 90 lat , jest w stanie bardzo ciężkim. Zadanie na dziś to rozwalić układ okrągłego stołu dzięki któremu uwłaszczyli się m. inn. komuniści. Marsze dadzą niewiele. Czekam na powstanie Ruchu Narodowego, który wejdzie do Sejmu i zajmie się budową swego rodzaju IV RP /wiem, że to źle się kojarzy ale taki powinien być cel/. Póki taki ruch nie powstanie bieganie po ulicach niewiele da
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.12.2012, 17:03
Cytat:
Kaczynski to sobie bezczelnie zawlaszcza kolejna wazna date dla Polski i dla Polakow
Co to znaczy zawłaszcza I co to znaczy kolejną
Cytat:
Robi to z jednej przyczyny: ma kompleks, ze nie bylo go tam gdzie powinien w tym czasie byc, a byli tam ci ktorzy sa dzisiaj przez niego okreslani zdrajcami, pacholkami itd
A gdzie Twoim zdaniem był w tamtym czasie
Cytat:
Zrobil sie rewolucjonistoa jak juz przestali palami lac po plecach, jak do wiezien za opor przeciw wladzy juz nikt nie wsadza, jak ma sie wygodna limuzyne z kierowca i panstwowa ochrone...teraz znacznie latwiej byc opozycjonista i udawac ze sie o cos walczy
Oskarżasz człowieka a nawet nie znasz jego życiorysu. Żałosne.
Cytat:
Teorie o tym, ze cala opozycja z tamtych czasow tak naprawde to wpsolpracowala z komuna sie kupy nie trzymaja i prosze ich nie powielac, bo skoro wspolpracowali to dlaczego pozwolili temu systemowi upasc
Jakie teorie o całej opozycji No to zapewne Gwiazdowie czy Romaszewscy są w komiteci honorowym marszu przez przypadek.
Cytat:
Niestety Kaczynski nie moze sobie darowac, ze jakis zasrany elektryk zapisal swoja karte w historii swiata a on, "intelektualista" w tym czasie wymienial piasek w kuwecie swojego kota, ze oni dostawali palami po plecach a on patrzyl sie z okna na to wszystko
Myślę że za żadną cenę nie zamieniłby "karty w dziejach świata" na teczkę Bolka.
Cytat:
i wreszcie nie moze sobie darowac tego, ze jego teczka w IPNie jest pusta...bo co to za opozycjonista bijacy sie z komuna ktory nie ma nic w UBeckiej teczce?
Pusta powiadasz? To znaczy że pułkownik Lesiak słabo się starał.
Cytat:
Pewne jest tylko jedno: Walesa, Walentynowicz, Niesiolowski, Michnik, Mazowiecki, Kuron, Tusk, Komorowski i wielu wielu innych, wraz z milionami Polakow dokonali tego, co swiatu wydawalo sie niemozliwe do zrobienia ale wsrod nich NIE BYLO Kaczynskiego i jezeli ktos ma prawo takie marsze organizowac to na pewno nie jest to Kaczynski
To Twoim zdaniem gdzie wtedy był Kaczyński I jeszcze jesteś na tyle zabawny aby zestawiać podziemne osiagnięcia Tuska i Kaczyńskiego. Czy Ty w ogóle wiesz o czym piszesz
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 12.12.2012, 17:06
Quorth napisał(a):Wyświetl post
M. zdaniem trzeba odpuścić sobie Jaruzela. On ma 90 lat , jest w stanie bardzo ciężkim. Zadanie na dziś to rozwalić układ okrągłego stołu dzięki któremu uwłaszczyli się m. inn. komuniści. Marsze dadzą niewiele. Czekam na powstanie Ruchu Narodowego, który wejdzie do Sejmu i zajmie się budową swego rodzaju IV RP /wiem, że to źle się kojarzy ale taki powinien być cel/. Póki taki ruch nie powstanie bieganie po ulicach niewiele da
Takie coś nie powinno być odpuszczane! (choć wiadomo już, że Jaruzelskiemu włos z głowy nie spadnie, aż zdechnie - co dbają jego towarzysze z wcześniejszych lat) Nie dawno oglądałem program "Łowcy Nazistów" i Mosad wyciągnął z domu 90 kilku letniego naziste i przemycił do Izraela gdzie został osądzony.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2012, 17:29
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co stosunek do wprowadzonego przez komuchów stanu wojennego, ma wspólnego z polityką? Chcesz powiedzieć że stan wojenny i strzelanie do robotników był koniecznością, a Jaruzelski to człowiek honoru? To jest Twój pogląd? Wybacz ale to pogląd nie różny tylko chory. Zbudowany na kłamstwach.

A co do internowania . Wiesz jak wyglądało? Wszyscy delegaci krajowego zjazdu S zostali zakwaterowani w jednym hotelu robotniczym. Po zakończeniu zjazdu, delegaci wrócili do hotelu, a hotel otoczyła milicja i ich internowała. Czyli wywiozła do innego hotelu i zaczęła przekupywać.

W tamtym czasie bycie internowanym to nie był powód do dumy. Romaszewski na przykład też był delegatem owego zjazdu a jako jedyny nie został internowany. Dlaczego? Po prostu nie wrócił do hotelu w którym był zakwaterowany i ponad dwa lata się ukrywał. Komu należy się większe uznanie?

Dlatego jak już musisz się przyczepić do Kaczyńskiego to znajdź sobie jakiś lepszy pretekst niż internowanie, może krzywe sznurowadła albo cuś... Nie wiem coś wymyślisz
Napisałem swój post ponieważ uważam, że wiślackie strony powinny Wiślaków łaczyć a nie dzielić. Niestety polityka, jest taką dziedziną, że dzieli ludzi jak nic innego. I tyle.
Co do Jaruzelskiego i wprowadzenia Stanu Wojennego- powinien być osądzony za zbrodnie przeciwko Narodowi Polskiemu-tak uważam, uważam rownież, że zwłaszczenie kolejnej ważnej dla Polaków historycznej daty jest przejawem cynizmu i mega kopleksow tego czlowieczka Jaroslawa.K.( przyznaję, że z automatu przypisałem organizację krakowskiejmanifestacji uzurpatorowi z PiS-za co przepraszam).
Wracajac do meritum- nie powinno się dzielić WIŚLAKOW tematami politycznymi...od tego sa strony: pis, onr, mw, po, sld, i innych.....
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.12.2012, 17:40
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Takie coś nie powinno być odpuszczane! (choć wiadomo już, że Jaruzelskiemu włos z głowy nie spadnie, aż zdechnie - co dbają jego towarzysze z wcześniejszych lat) Nie dawno oglądałem program "Łowcy Nazistów" i Mosad wyciągnął z domu 90 kilku letniego naziste i przemycił do Izraela gdzie został osądzony.
Hehehehe Rozumiem że byłoby fantastycznie gdyby przykładem Mosadu CBA wparowało do niego nad ranem wyrwało ze snu i zabrało do więzienia Ciekawa sprawa - jak służby specjalne wyrywają kibiców nad ranem z łóżka to źle ale jak inne porywają samolotem to dobrze? Wiem wiem. Kaliber przewinienia nie ten. No ale metody te same - 'europejskie'.

P.S.
W czym problem - Jaruzelskiego nie musisz wyciągać z domu aby postawić go przed sądem - to tak gwoli rozjaśnienia. Był bywał i gdyby nie zdrowie to pewnie bywałby jeszcze. Rozumiem że czasy komuny pamiętasz, pamiętasz stan wojenny i pamiętasz tez tych co wygrali wybory. Jakoś nikt wtedy nie był zainteresowany wyjaśnieniem stanu wojennego, a przypadkiem jest to że teraz nagle sobie przypomniano o rozliczeniach I to o dziwo, dziś najchętniej, wypowiadają się Ci którzy statystycznie w tych czasach pod stołem na baczność stali.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.12.2012, 18:02
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
... dzielić WIŚLAKOW tematami politycznymi...od tego sa strony: pis, onr, mw, po, sld, i innych.....
tele razy było pisane: polityka to nie partie, PiS, PO ale realne ceny paliwa chleba czy przepisy przez jakie musisz przebrnąć prowadząc firmę. Jeśli do tego dodamy sytuację na stadionach, która kibiców Wisły bezpośrednio jako grupę dotyka to w zasadzie swe słowa winieneś teraz szybko odwołać...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 12.12.2012, 19:56
@ La Furia Dell' Est

Przypomnę Ci, że kibice Wisły i większości polskich klubów mają poglądy PRAWICOWE i nie od dzisiaj to wiadomo ...

Po twoich wpisach zastanawiam się po której stronie stałbyś 11 listopada: po naszej PRAWICOWEJ czy po stronie lewków, komuchów, pedałów i innych odmieńców ...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.12.2012, 20:02
W wigilię Stanu Wojennego.

Z działalności Lecha Wałęsy podczas Stanu Wojennego w Polsce:

" zapamiętajcie słowa „niezłomnego” z rozmowy z funkcjonariuszami bezpieki i prokuratorem LWP w ostatnim dniu izolacji (14 listopada 1982 r.):

Wałęsa: — Ma pan dowody na to, że robiłem porządek. W Gdańsku wyrzuciłem wszystkich, którzy wam się mogli nie podobać — Borusewicza, Walentynowicz.

Płk Henryk Starszak: — Wiemy, dlaczego Walentynowicz.

Wałęsa: — Dlaczego? Dlatego, że za bardzo się mieszała, a jednocześnie bardzo mi przeszkadzała. Przyznaję się do tego. Ja naprawdę nie mam ambicji przewodzenia itd. Nigdy ich nie miałem i do dzisiaj ich nie mam.

Płk Bolesław Kliś: — Walentynowicz to nie jest osoba, która mogłaby przewodzić.

Wałęsa: — Wiedziałem, że to się władzy nie podoba.

Kliś: — Mogło się nie podobać albo mogło podobać.

Wałęsa: — Nie zarzuci pan mi nic, że w Gdańsku miał pan jednego człowieka, który wam mógł się nie podobać. Wyczyściłem. [...]"

http://wpolityce.pl/artykuly/42579-w...u-porozumienia
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 12.12.2012, 20:05
Przedstawię tylko oprawy Lechii Gdańsk z tego roku:

jak i poprzedniego:

Ostatnio edytowane przez heoij : 12.12.2012 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 12.12.2012, 20:05
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
[...] W czym problem - Jaruzelskiego nie musisz wyciągać z domu aby postawić go przed sądem - to tak gwoli rozjaśnienia. Był bywał i gdyby nie zdrowie to pewnie bywałby jeszcze. Rozumiem że czasy komuny pamiętasz, pamiętasz stan wojenny i pamiętasz tez tych co wygrali wybory. Jakoś nikt wtedy nie był zainteresowany wyjaśnieniem stanu wojennego, a przypadkiem jest to że teraz nagle sobie przypomniano o rozliczeniach I to o dziwo, dziś najchętniej, wypowiadają się Ci którzy statystycznie w tych czasach pod stołem na baczność stali.
Jako żywo jakbym słyszał niedorzeczne argumenty różowo-czerwonego salonu "[...] jesteście za młodzi żeby pamiętać stan wojenny i oceniać jego wprowadzenie [...]". Absurdalność tego pseudo-argumentu jest wręcz groteskowa, równie dobrze można wysuwać pretensje pod adresem historyków zajmujących się wojną polsko-bolszewicką, powstaniami, czy rozbiorami, czy (idźmy dalej) bitwą p/Grunwaldem, których wówczas w planach swoich przodków jeszcze nie było.
Cóż to jest dla komunistów sprowadzić dyskusję do argumentum ad absurdum, można w ten czy inny sposób np. podczas zeszłorocznej debaty w okrągłą rocznicę wprowadzenia stanu wojennego zorganizowaną przez Muzeum Historyczne m. Krakowa jeden z panelistów prof. Kazimierz Kik (były sekretarz KC PZPR) obsobaczając od najgorszych historyków z IPN stwierdził wprost, że historią powinno się zajmować z co najmniej 50-letnim dystansem. Tak więc, jak widać każdy argument w obronie zdrady jest dobry, nawet jeżeli zaprzecza wcześniej formułowanym.

Co do tego, że "nikt nie był zainteresowany wyjaśnieniem stanu wojennego" to kwestia bardzo mocno dyskusyjna. Są dwie strony, które rzeczywiście nie były zainteresowane wyjaśnieniem zbrodni komunistycznych to sami komuniści i tzw. wybiórcze środowisko skupione wokół Adama Michnika, Jacka Kuronia, Tadeusza Mazowieckiego. W poważnym stopniu wyjaśnienie zbrodni komunistycznych uniemożliwiło ciche pozwolenie na brakowanie akt (potocznie mówi się tutaj o paleniu akt, co nie jest do końca zgodne z rzeczywistością była to bowiem w większej mierze akcja "prywatyzacji" zasobów archiwalnych MSW, co zresztą rodziło dalsze konsekwencje w każdym aspekcie życia politycznego i gospodarczego kraju), jakie to środowisko dało ministrowi spraw wewnętrznych w rządzie Mazowieckiego - Czesławowi Kiszczakowi.

Kwestia wprowadzenia stanu wojennego i tzw. "mniejszego zła" na które powoływał się Jaruzelski (do pewnego czasu, teraz linia obrony została zmieniona, teraz komuniści twierdzą, że był to "ratunek przed chaosem w kraju i rewolucją do której zmierzała Solidarność" - by Kazimierz Kik) została już dawno obalona przez dokumenty zarówno z sowieckich archiwów (m.in. protokół z posiedzenia BP KC KPZR z 10 grudnia 1981 r., notatnik roboczy gen. Anoszkina [polecam cały artykuł A. Dudka do ściągnięcia w PDF] - adiutanta marsz. Kulikowa) jak i czeskich oraz rumuńskich świadczą o tym, że Jaruzelski nie tylko nie próbował zapobiec interwencji sowieckiej, ale wręcz przeciwnie domagał się wkroczenia sowietów "z pomocą" gdyby akcja spacyfikowania "Solidarności" się nie powiodła. Wystarczy przytoczyć jeden cytat z rozmowy Jaruzelskiego z Kulikowem z 9 grudnia:

"[...] Robotnicy w zakładach pracy mogą strajkować. Tam panoszy się „Solidarność”. Partia w zakładach sama nic nie będzie w stanie zrobić. Jednak strajki są dla nas najlepszym wariantem.
Robotnicy pozostaną na miejscu. Będzie gorzej, jeśli wyjdą z zakładów pracy i zaczną dewastować komitety partyjne, organizować demonstracje uliczne itd. Gdyby to miało ogarnąć cały kraj, to wy (ZSRR) będziecie nam musieli pomóc. Sami nie damy sobie rady z wielomilionowym tłumem. [...]"

W takich słowach Jaruzelski kilkukrotnie podczas tej rozmowy wzywał swoich pryncypałów z Moskwy do udzielenia pomocy, jeśli to nie jest zdradą, to czymże jest zdrada?
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 12.12.2012 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.12.2012, 20:07
Quorth napisał(a):Wyświetl post
M. zdaniem trzeba odpuścić sobie Jaruzela. On ma 90 lat , jest w stanie bardzo ciężkim. [...]
Odpuścić?
To, że ma 90 lat to przywilej tego zbrodniarza. Jego ofiary nie żyją.
Powinien otrzymać odpowiedni wyrok Sądu RP. Wyrok sądowy. Nieważne czy zostanie wykonany (np. dożywocie) czy nie zostanie. Powinien zapaść i zostać ogłoszony.

Po co? Aby się to już nie powtórzyło. Ku przestrodze dla potencjalnie następnych.

Za zbrodnie musi być kara. Państwo, jeśli ma być (kiedyś) znowu nasze, nie może funkcjonować w oparciu o kłamstwo.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2012, 20:08
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
@ La Furia Dell' Est

Przypomnę Ci, że kibice Wisły i większości polskich klubów mają poglądy PRAWICOWE i nie od dzisiaj to wiadomo ...

Po twoich wpisach zastanawiam się po której stronie stałbyś 11 listopada: po naszej PRAWICOWEJ czy po stronie lewków, komuchów, pedałów i innych odmieńców ...
Poczytaj zatem , ale bardzo proszę-czytaj ze zrozumieniem.
Nie ma sensu więcej tego tematu ciągnąć. Ktoś chce-pisze PRIV.
Nie dzielić WIŚLAKÓW-raz jeszcze proszę.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 12.12.2012, 20:15
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Poczytaj zatem , ale bardzo proszę-czytaj ze zrozumieniem.
Nie ma sensu więcej tego tematu ciągnąć. Ktoś chce-pisze PRIV.
Nie dzielić WIŚLAKÓW-raz jeszcze proszę.
Nie rośmieszaj mnie, przeczytaj swój pierwszy post pod tematem (może dwa razy i powoli jak nie zrozumiesz za pierwszym razem) i odpowiedź sobie sam na pytanie kto zaczął bezsensowną napinkę z Kaczyńskim bo nie umie czytać ze zrozumieniem czego dotyczy ten temat ...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2012, 20:24
"Wojciech Jaruzelski trafił do szpitala - wynika z nieoficjalnych informacji "Faktu". Karetka pogotowia odwiozła generała do szpitala. Przeszedł wylew, jego stan jest bardzo ciężki - powiedziała małżonka generała Barbara Jaruzelska."

Pewnie standardowo wymówka jak co roku, ale to byłaby ironia losu gdyby zmarł w rocznicę

Za naród sprzedany piekło cię pochłonie.

Edit:
Sprostowanie:
Córka generała, Monika Jaruzelska, informuje w rozmowie z Polską Agencją Prasową, że nie ma bezpośredniego zagrożenia życia.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.12.2012, 20:27
Świetny temat. Jako organizator zapewniam, że przygotowaliśmy trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem ).

Również jestem za tym, żeby nie dzielić Wiślaków i w ogóle nie poruszać na tym forum takich tematów jak 11.XI, 13.XII, 3.V, 1.III., Katyń ( nie Smoleńsk )...

Uczestnictwo Wiślaków w tym wydarzeniach na szczęście jest liczne i nic tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.12.2012, 21:47
KOMINEK, a czy obecna Unia Europejska to nie jest ZSRR bis, czy obecna Polska to nie jest komuna bis? Oczywiście wszystko pod nowymi szyldami (nazwami), pod lżejszą postacią ale dalej żyjemy w komunizmie i dalej z Europy próbuje się zrobić jeden dziadowski twór, który będzie miał ogólnoeuropejską władzę = kontrolę nad każdym obywatelem Europy. To, że się teraz ludzi nie pałuje to nic nie znaczy. Czasy się zmieniają, jest postęp. Kiedyś walczono na dzidy, miecze, karabiny, czołgi, samoloty itd a teraz już ludzi nie trzeba pałować żeby nad nimi sprawowac kontrolę. Teraz wystarczy stworzyć prawo, dzięki, któremu jesteś bezsilny jak mały robak. Nie masz takiego wrażenia, że każdy opozycjonista może sobie nadmuchać? Co jest potrzebne żeby zrobić w Polsce rewolucję? Na pewno nie jakaś tam mało radykalna partyjka i prawne działania. Potrzeba mas ludzi, którzy zaczną popierać zmiany i wtedy może zgodnie z prawem jakaś partia by zrobiła przewrót ale... czy da się obecnie w tym kraju skupić masy ludzi? Mimo, że mamy wolność, o której mówisz, mimo, że możemy mówić co chcemy, robić co chcemy to to słowo chcemy jest raczej iluzoryczne. Chcemy na stadionach powiesić transparent związany z polityką. Możemy? Nie. Chcemy zrobić zgromadzenie, jeszcze możemy ale już z niecierpliwością czekamy na ustawę kagańcową, chcemy działać w ruchu narodowym, możemy? Możemy ale jak nam o 6 rano wejdą służby na chatę, jak nas odwiedzą w liceum itp to mogą nasze działania zostać utrudnione, wyhamowane, mogą takie naloty odstraszać innych od idei narodowej - czyli nazwijmy ją rewolucyjnej. Także to, że niby wszystko możemy to nie jest takie łatwe bo za tymi, którzy sprzedali Polskę w Magdalence stoi machina prawna, którą sami stworzyli. Po co ją stworzyli? Chyba po to żeby chronić swoje dupska? Prawdą jest, że komuny nie przeżyłem i może ktoś powie, że się nie powinienem w tych tematach wypowiadać ale ok, czytam, oglądam i jakieś zdanie sobie wyrabiam. Wy zapewne II wojny światowej też nie przeżyliście a jakąś wiedzę i zdanie na ten temat macie? - no chyba, że te miliony zabitych ludzi, o których wiecie się nie liczą bo jak sie tego nie przeżyło to jakim prawem możemy tamtych istnień żałować i się o nie upominać? Jakoś to moje myślenie układa mi się w logiczną całość. Mamy w Polsce postkomunę, przykładem na to może być, że Jaruzelski, Kiszczak czy Kania nie zostali ukarani za wprowadzenie stanu wojennego, że oprawcy komunistyczni dostają po 89 roku wysokie emerytury a ich ofiary żyją w biedzie, że nie przeprowadzono lustracji, że ludzie, którzy wspólpracowali z SB wyznaczają dziś standardy, mówią nam co jest dobre, co złe, pilnują porządku, że kreują rzeczywistość - przykładowo, strażnik Boni będzie czuwał nad nieuskutecznianiem mowy nienawiści, Walter z Solorzem przez swoje stacje wtłaczają nam do mózgów mądrości płynące z ekranu (m. in. takie mądrości, że rok po roku na MN były tylko zadymy, a że przeszło sobie ulicami kilkadziesiąt tys ludzi to przecież mało ważna informacja). To właśnie w tej Polsce po 89 roku w dziwnych okolicznościach giną ludzie, to właśnie w tej wolnej Polsce przypadkowo aresztowany jest Staruch na podstawie pomówień, czy tez przetrzymywania nie swoich dowodów osobistych, to tutaj mafia Pruszkowska jest bezkarna. To w tej wolnej Polsce rozprowadza się kasę gdzie tylko można, budowa autostrad, stadionów, premie po 500 tys zł - o to właśnie chodzi. Już nie trzeba nikogo lać i patrzeć jak puchnie, już nie trzeba dawać przywilejów konfidentom. Teraz się bierze łapówki, daje premie, okrada się Polskę na grube miliony a nie na jakieś kartki.
UE to jakieś kolejne dziadostwo nie mające racji bytu. Dziadostwo nagabujące na faszyzm a chwalące (co widac po powyższym plakacie) komunizm. Po co to w ogóle istnieje? Zobaczymy jak będą w przyszłości z bankructwa ratowac jednocześnie np Hiszpanię i Włochy, bo jakoś przy pierwszym problemie, greckim problemie, już zaczynał być ten cały pomysł wspólnoty negowany. Poza tym co tu dużo mówić, kolejny system, który ma przez podatki, urzędasów w nim zatrudnionych grabić szarych ludzi. Im więcej takich instytucji tym gorzej dla nas bo oni swoimi mądrościami na siebie nie zarobią, oni zarabiają podatkami
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 12.12.2012, 23:26
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jako żywo jakbym słyszał niedorzeczne argumenty różowo-czerwonego salonu "[...] jesteście za młodzi żeby pamiętać stan wojenny i oceniać jego wprowadzenie [...]". Absurdalność tego pseudo-argumentu jest wręcz groteskowa, równie dobrze można .....
Jędrek to do mnie ? Ten wykład? Nie czuje się jego adresatem.

Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem. Pamiętam odwilż, pierwsze wolne wybory, to jak ludzie śpiewali w kościołach 'Boże coś Polskę' jak flagi solidarności wyszły z podziemi. Pamiętasz te czasy? Pamiętasz komunizm? Jak ludzie bali się donosicieli i SB robiła co chciała? My Polacy to jeszcze byliśmy cywilizowani. Pamiętasz jak na zachód (NRD) patrzyliśmy jak na kraj dobrobytu gdzie benzyna jest dostępna od ręki, nie było kartek i aby mieć pralkę nie trzeba było mieć wujka górnika? Pamiętasz co było wtedy u Ruskich? Tam każdy znaczący miał łatkę w postaci osoby ze służb specjalnych. Ci co do nas na wymiany przyjeżdżali to nie wiedzieli co się dzieje - przecież u nas, w porównaniu z nimi była wolność i swoboda. Pamiętasz te czasy? Wiesz na czym wtedy wszystkim zależało? Chcieli normalnie żyć. O nic więcej.

I ty chcesz dziś uczcić, gdy udało nam się wyswobodzić od sowietów, stan wojenny? Co się zapytam świętować? Kogo rozliczać? Konsekwencję istnienia reżimu? Jakaś kpina.

Cymes - "Będą trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem) " - mam nadzieję że to jakiś żart. Co ma tupolew wspólnego z stanem wojennym? Z tymi czasami? Ktoś kto dziś najgłośniej krzyczy w zamachu był w tym czasie nikim, aż takim nikim ze służby specjalne PRL nawet do pierdla go nie wsadziły w krytycznym dla Państwa momencie. Bo był niegroźny. Wiesz o kogo chodzi?

Oczywiście trzeba w stan wojenny wpleść pederastów, Wałęsę, no i Unię dzięki też której cała Europa nie była czerwona. Mało kto dziś pamięta że gdyby nie dawna unia czyli 'zachód' to gówno mielibyśmy a nie wolność.

I nie porównuj proszę dzisiejszych buntów do tamtych czasów. Wtedy za ludem stała niezależna inteligencja czyli późniejsza UW. Dziś z inteligencji mało kto stoi bo nie macie nic do zaoferowania w zamian. Żadnej konstruktywnej idei.

I na koniec mała prośba.
Może zajął byś się 'studiowaniem historii', agitacją, uganianiem za 'czerwonymi' oraz 'pedałami' poza stadionem? Z ulgą dla wszystkich.
No offence, kolego kibicu, ot moim zdaniem polityka kibicowaniu nie służy.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.12.2012 o godz. 23:30.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.12.2012, 23:58
Cymes - "Będą trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem) " - mam nadzieję że to jakiś żart. Co ma tupolew wspólnego z stanem wojennym? Z tymi czasami? Ktoś kto dziś najgłośniej krzyczy w zamachu był w tym czasie nikim, aż takim nikim ze służby specjalne PRL nawet do pierdla go nie wsadziły w krytycznym dla Państwa momencie. Bo był niegroźny. Wiesz o kogo chodzi?
I po co ta propaganda PO? Obaj bracia działali w opozycji. Lech był wybitnie zasłużony i bardziej aktywny, Jarosław mniej. Ale działali obaj. Dorabianie ideologii do internowania - po co? Bo leci na pasku w TVN 24?

Tak naprawdę powód wszystkich tych napięć jest banalnie prosty: Polacy nie rozumieją, dlaczego - mimo że "jest coraz lepiej" - żyje im się coraz gorzej. I takie nastroje społeczne będą owocować coraz ciekawszymi akcjami, bo młodzi niedoszli spawacze z dyplomami politologii wcześniej czy później zrozumieją, że ktoś ich dyma, a skoro tak, to nie są żadną elitą. Tak, nawet oni...

Dlaczego polityka? Zapytaj Donka, czemu polityka weszła z butami na stadiony i zrobiła z kibiców następnych pariasów, zaraz po pedofilach.

Ciekawe ile ten marsz zbierze osób i czy policja znów będzie inscenizowała scenki rodem z (nomem omen) PRL.

Ja mam do całości stosunek neutralny bo już jakiś czas temu zauważyłem, że statystyczny Polak, jak długo ma co włożyć do michy wyznaje zasadę "kradnij i daj kraść innym". Co najwyżej zawistnie patrzy na tych co kradną więcej. To upodlenie, zbydlęcenie, zniszczenie jakiejkolwiek przyzwoitości czy zasad to największa spuścizna komunizmu.

A na rozliczenia już za późno - prędzej winni sami kopną w kalendarz. Co nie znaczy, że należy zapomnieć. Należy się pamięć - ofiarom...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.12.2012 o godz. 03:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.12.2012, 00:34
Wolfy,
ależ nie chodzi mi o to czy działali w opozycji czy nie. Chodzi mi o to że Ktoś próbuje dziś zbić kapitał na 'datach'. Kto to jest - sam oceń. Nie dzielę na lepsze PO i gorsze PiS bo uważam ze jedni są drugich warci i wywodzą się z tej samej prawej strony tamtych czasów. Zastanawia mnie tylko fakt jakby wyglądała walka z kibicami gdyby PiS był u władzy. Znając zamiłowanie Jarosława do twardej ręki....

BTW Jak dla mnie mogą sobie protestować ile chcą, nie interesuje mnie ile osób marsz 'zbierze' i jak będzie wyglądał - mam stosunek do marszu bardziej neutralny niż Ty.

"A na rozliczenia już a późno - prędzej winni sami kopną w kalendarz. Co nie znaczy, że należy zapomnieć. Należy się pamięć - ofiarom..."
Prawda. Odnoszę jednak wrażenie ze dziś o stanie wojennym w jedyny poprawny sposób i najchętniej wypowiadają się 'spawacze po politologii z ulicy' czego zaakceptować jakoś nie potrafię.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.12.2012 o godz. 00:42.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.12.2012, 01:27
Odpowiedź była do Jedrka ale zdzierzyć nie mogę na te nonsensy.
Cytat:
Tam każdy znaczący miał łatkę w postaci osoby ze służb specjalnych. Ci co do nas na wymiany przyjeżdżali to nie wiedzieli co się dzieje - przecież u nas, w porównaniu z nimi była wolność i swoboda
Po pierwsze w kontekście tego: Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem to powyższa opinia brzmi jak opowiadanie ślepego o kolorach. Po drugie: jeśli w tamtych czasach, powiedzmy Khmerzy, przyjechaliby do ZSRS, to wydawałoby się im że są w raju. Czy to znaczy że ZSRS był rajem Argument tak demagogiczny i żałosny że aż żal odnosić się do niego w inny sposób.
Cytat:
Pamiętasz te czasy? Wiesz na czym wtedy wszystkim zależało? Chcieli normalnie żyć. O nic więcej
Ja pamiętam. Ty jak widać z tego: Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem, nie. Co nie zmienia faktu że postulat jest ten sam: chcemy żyć normalnie! Co ja widać po ostatnim 20-leciu wcale nie jest takie proste.
Cytat:
I ty chcesz dziś uczcić, gdy udało nam się wyswobodzić od sowietów, stan wojenny? Co się zapytam świętować? Kogo rozliczać? Konsekwencję istnienia reżimu? Jakaś kpina
Argument z rodzaku tych kompletnie do wykpienia. No bo po co świętować 3 V (przecież skończyło się rozbiorami) czy 1 IX (też skończyło się rozbiorami). Przecież nie warto pamiętać o tym że 31 lat temu grupka sowieckich sługusów (których uczniowie do dziś trzęsą całą Polską) zafundowała nam, w imię rozwoju socjalizmu, gehennę z którą nie możemy sobie poradzić do dnia dzisiejszego.
Cytat:
Naprawdę ręce opadają na takie argumenty. To nic ze że w zamachu zginął prezydent który był 13 XII internowany. To nic że zginęła legenda Sierpnia Walentynowicz. Ważne że JK 13 XII internowany nie był! Dlatego nie ma prawa krzyczeć o zamachu! Przeczytaj jeszcze raz swoją wypowiedź a być może dotrze do Ciebie jaki bełkot popełniłeś.
Cytat:
Oczywiście trzeba w stan wojenny wpleść pederastów, Wałęsę, no i Unię dzięki też której cała Europa nie była czerwona. Mało kto dziś pamięta że gdyby nie dawna unia czyli 'zachód' to gówno mielibyśmy a nie wolność
A to ciekawe. Twoim zdaniem "wolność" zawdzięczamy nie Solidarnosci, Reganowi, USA i kryzysowi ZSRS, tylko Unii Rewolucyjna teza.
Cytat:
I nie porównuj proszę dzisiejszych buntów do tamtych czasów. Wtedy za ludem stała niezależna inteligencja czyli późniejsza UW. Dziś z inteligencji mało kto stoi bo nie macie nic do zaoferowania w zamian. Żadnej konstruktywnej idei.
I znowu to samo: Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem. Czyli nic nie wiesz i nie pamiętasz, ale usta pelne masz frazesów o "inteligencji" popierajacej "lud". Tak się dziwnie skład że większość tej inteligencji która wówczas popierała lud (Macierewicz, Naimski, Romaszewscy, Gwiazdowie itp, itd) nadal popiera lud przeciwko czerwonej oligarachi do której dołączyła część spora część karierowiczów z byłego KOR (np: Michnik czy Blumsztajn).
Cytat:
I na koniec mała prośba. Może zajął byś się 'studiowaniem historii', agitacją, uganianiem za 'czerwonymi' oraz 'pedałami' poza stadionem? Z ulgą dla wszystkich.
No offence, kolego kibicu, ot moim zdaniem polityka kibicowaniu nie służy
Mała prośba na koniec. Może zająłbyś sie czymś pożytecznym. Z ulgą dla wszystkich. Agitacja kogoś kto nie ma zielonego pojecia o tym co się koło niego dzieje nie służy niczemu dobremu. Bez urazy kolego kibicu, ale infantylne komentarze robione przez człowieka nie kumającego czaczy niczemu dobremu nie służą.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.12.2012 o godz. 01:45.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.12.2012, 02:40
Jędrek to do mnie ? Ten wykład? Nie czuje się jego adresatem.[...]
Tak m.in. do Ciebie ten "wykład". A dlaczego? Sam nie wiem, może po prostu mam durną nadzieję, że coś trafi... choć po tym jak odebrałeś gorzki żart Hamasa zastanawiam się czy ta moja pisanina ma jakikolwiek sens skoro zarówno Ty, jak i Twoi Koledzy (La Furia Dell'Est, Tralalala) wiecie lepiej i choć ani na plakacie, ani w treści zaproszenia nie ma nazwy partii PiS, ani jako organizatora Kaczyńskiego potraficie wszystko podpiąć pod tą formację (którą ja osobiście popieram, ale nie ja jestem organizatorem tego Marszu).

[...]Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem. Pamiętam odwilż, pierwsze wolne wybory, to jak ludzie śpiewali w kościołach 'Boże coś Polskę' jak flagi solidarności wyszły z podziemi. Pamiętasz te czasy? Pamiętasz komunizm? Jak ludzie bali się donosicieli i SB robiła co chciała?[...]
Pamiętam wiele rzeczy z tego czasu. Owszem ludzie się bali, ale byli tacy, którzy potrafili ten strach przezwyciężyć i pomimo zagrożenia działać! ICH właśnie chcemy uczcić!! M.in. wymienionego w informacji ze strony SKWK - Bogdana Włosika - 21-letniego chłopaka z Nowej Huty, którego zamordował SB-ek, kpt. Andrzej Augustyn (dzisiaj "biznesmen"). Wiesz co się działo z mordercą? NIC. Chronił go parasol bezpieczeństwa z Jaruzelskim i Kiszczakiem na czele! Ten bandzior w PRL-u nawet jednego dnia nie przesiedział. Parę tygodni przechowali go w szpitalu, a potem jak gdyby nigdy nic się nie stało wrócił do swojej sb-eckiej "roboty".
Gdyby nie samozaparcie Rodziców Bogdana, to ten sb-ecki bandyta także w III RP pozostałbym bezkarny. Poczytaj trochę o tym, sięgnij także po wywiad z Rodzicami Bogdana w książce "Stan wojenny w Małopolsce. Relacje i dokumenty" gdzie opowiadają, jak wkrótce po śmierci syna próbowała Ich wykorzystać propaganda komunistyczna z Jaruzelskim na czele. Czy też o tym jak już w III RP po wydanym wyroku SB-ek chodził sobie na wolności jak gdyby nic się nie wydarzyło. A ilu takich Augustynków do dnia dzisiejszego pozostaje bezkarnych?

[...]My Polacy to jeszcze byliśmy cywilizowani. Pamiętasz jak na zachód (NRD) patrzyliśmy jak na kraj dobrobytu gdzie benzyna jest dostępna od ręki, nie było kartek i aby mieć pralkę nie trzeba było mieć wujka górnika? Pamiętasz co było wtedy u Ruskich? Tam każdy znaczący miał łatkę w postaci osoby ze służb specjalnych. Ci co do nas na wymiany przyjeżdżali to nie wiedzieli co się dzieje - przecież u nas, w porównaniu z nimi była wolność i swoboda. Pamiętasz te czasy? Wiesz na czym wtedy wszystkim zależało? Chcieli normalnie żyć. O nic więcej.[...]
Widzę, że g...o wiesz. Poczytaj sobie trochę o okresie 1987-1989 w Związku Sowieckim, sięgnij po prasę bezdebitową z tego okresu (choćby po "Tygodnik Mazowsze" gdzie pisali Twoi ulubieńcy), może przestaniesz głupoty pleść.

[...] I ty chcesz dziś uczcić, gdy udało nam się wyswobodzić od sowietów, stan wojenny? Co się zapytam świętować? Kogo rozliczać? Konsekwencję istnienia reżimu? Jakaś kpina.[...]
Człowieku powiedz mi czego się nażarłeś, bądź najarałeś? Gdzie na plakacie czy w informacji masz jakiś fragment o uczczeniu stanu wojennego? Chyba Ci się coś po.......iło?! Chłopie przeczytaj że te teksty jeszcze raz tylko tym razem ze zrozumieniem!

Za systemem stali ludzie i ci ludzie, którzy stali za tymi zbrodniami, za inwigilacją i bezkarnością zbrodniarzy - prędzej czy później zostaną rozliczeni. Jeśli nie przez nas to przez Boga, ale my o ich zbrodniach nie zapomnimy, będziemy im o nich przypominać do grobowej deski.

[...] Cymes - "Będą trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem) " - mam nadzieję że to jakiś żart. Co ma tupolew wspólnego z stanem wojennym? Z tymi czasami? Ktoś kto dziś najgłośniej krzyczy w zamachu był w tym czasie nikim, aż takim nikim ze służby specjalne PRL nawet do pierdla go nie wsadziły w krytycznym dla Państwa momencie. Bo był niegroźny. Wiesz o kogo chodzi?[...]
Chłopie powtarzam przeczytaj jeszcze raz tekst informacji, plakat - jeśli znajdziesz gdzieś wspomnienie Kaczyńskiego bądź PiSu masz u mnie zgrzewkę browara, jak nie Ty stawiasz! Zgadzasz się?

Co zaś do tekstu Hamasa... cóż krąży takie powiedzenie na temat ironii, że to taka poczwarka jest, iż niektórych ludzi nawet jak wyjdzie zza krzaka i kopnie w d.u.p.ę to jej nie zauważą.
Nie bierz tego do siebie. Ot, tak z bezsilności na te Wasze bzdury już mi to przyszło do głowy.

Co do Kaczyńskich, Wolfy Ci odpowiedział.

[...]Oczywiście trzeba w stan wojenny wpleść pederastów, Wałęsę, no i Unię dzięki też której cała Europa nie była czerwona. Mało kto dziś pamięta że gdyby nie dawna unia czyli 'zachód' to gówno mielibyśmy a nie wolność.[...]
Widzisz a mi raczej się wydaje, że upadek komuny, to przede wszystkim zasługa Jana Pawła II, polityki Reagana, Margaret Thatcher a nie kanclerza Schmidta, Helmuta Kohla, czy prezydenta Mitteranda. Pomijam już tutaj fakt, że UE jako taka powstała po traktacie w Maastricht w 1993 r., w latach 80-tych mieliśmy do czynienia z EWG.

[...]I nie porównuj proszę dzisiejszych buntów do tamtych czasów. Wtedy za ludem stała niezależna inteligencja czyli późniejsza UW. Dziś z inteligencji mało kto stoi bo nie macie nic do zaoferowania w zamian. Żadnej konstruktywnej idei.[...]

Jasne gdyby nie robotnicy i studenci to ta Twoja różowa pseudo-inteligencja, mogłaby sobie dalej żyć w komunie. Później zresztą "pięknie" się tym robotnikom odwdzięczyli dogadując się z czerwonymi i dając im carte blanche nie tylko na popełnione zbrodnie, ale także na rozkradnie majątku narodowego.

[...]I na koniec mała prośba.
Może zajął byś się 'studiowaniem historii', agitacją, uganianiem za 'czerwonymi' oraz 'pedałami' poza stadionem? Z ulgą dla wszystkich.
No offence, kolego kibicu, ot moim zdaniem polityka kibicowaniu nie służy.

Lukasz.
Cóż nie Jesteś na bieżąco, jak widzę. Lekcje Historii w szkołach są okrajane, więc nie dziw się, że Historia szuka innego miejsca. Tak było zawsze i będzie, niezależnie czy Ci się to podoba, czy nie.

Jeszcze jedno. Piszę gdzieś o "pedałach" kolego inteligencie? Może tak kolego słowo 'inteligencja" do czegoś zobowiązuje? Przynajmniej do czytania ze zrozumieniem, bo tak staje się pustym słówkiem = sloganem, którym (odnoszę wrażenie) nadmiernie szermujesz.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.12.2012, 09:48
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Tak m.in. do Ciebie ten "wykład". A dlaczego? Sam nie wiem, może po prostu mam durną nadzieję, że coś trafi..."
Ok. Lubie społeczników.

Co do:
Cytat:
Człowieku powiedz mi czego się nażarłeś, bądź najarałeś? Gdzie na plakacie czy w informacji masz jakiś fragment o uczczeniu stanu wojennego? Chyba Ci się coś po.......iło?! Chłopie przeczytaj że te teksty jeszcze raz tylko tym razem ze zrozumieniem!
A na plakacie co jest? Zomo i czółg co symbolizują? Data marszu przypadkowa tak? Za idiotę mnie bierzesz czy jak? 'Marsz pamięci' w rocznice stanu wojennego nie nawiązuje do stanu wojennego? Nie lepiej odciąć się od tej daty aby uniknąć skojarzeń? Dlaczego nie zorganizowany został np. na mikołaja czy jakoś tak? Wiem wiem. Marsz pamięci pod krzyżem katyńskim, plakat z czołgiem i pod szyldem sierpa i młota. I mówisz że o co w tym chodzi? O uczczenie pamięci cytuję: "wymienionego w informacji ze strony SKWK - Bogdana Włosika"? Kpisz. Ewidentnie ze mnie kpisz. Ciekawe z resztą czy zainteresowany chciałby być czczony pod plakatem z sierpem i młotem. Śmiem wątpić.

Co do PiS:

Jędrek, czy ja mam zwidy ze widzę w prześcieradle poniżej nawiązanie do Kaczyńskiego i Smoleńska? Ja podpinam pod to PiS? Może Ty widzisz tam uczczenie pamięci Włosika ale ja nie. Wiem wiem - przypadkowo
miejsce zbiórki kojarzy się jak się kojarzy. Oczywiście niezamierzony przypadek. 'Pod skarbonka' przecież głupio brzmi

Podchodzi ta krecia robota pod browara czy nie?

Tutaj masz o 'pedałach'
"Jako żywo jakbym słyszał niedorzeczne argumenty różowo-czerwonego salonu ". Różowy salon kojarzy mi się z jednym ale może Ty myślałeś o salonie z blondynkami a ja źle aluzje odczytałem. dalej:
"Twoja różowa pseudo-inteligencja" Dużo coś myślisz o tych blondynkach powiem Ci.

Cytat:
Widzisz a mi raczej się wydaje, że upadek komuny, to przede wszystkim zasługa Jana Pawła II, polityki Reagana, Margaret Thatcher a nie kanclerza Schmidta, Helmuta Kohla, czy prezydenta Mitteranda. Pomijam już tutaj fakt, że UE jako taka powstała po traktacie w Maastricht w 1993 r., w latach 80-tych mieliśmy do czynienia z EWG.
Taaaa zasługa 3ch osób a nie 3ch innych. Możesz i następnych 10 podpiąć i dalej twierdzić ze to zasługa jednostek jak lubisz lub tak jak Ci wpoili na historii. Nie bierzesz pod uwagę np. ch.. systemu który utrzymać się nie mógł bo ludzie widzieli ze na zachodzie jest normalnie i za ta normalnością i dobrobytem tęsknili. Dlatego po upadku komunizmu nie byli tak chętni do rozliczania czerwonych. Potem z tego samego powodu padł cały ZSRR. Gdyby komunizm/socjalizm, jedna partia i gospodarka centralnie planowana były lepsze dla ludzi niż kapitalizm i wolne wybory to bylibyśmy nadal czerwoni. I pewnie lewa strona europy również.

Cytat:
Cóż nie Jesteś na bieżąco, jak widzę. Lekcje Historii w szkołach są okrajane, więc nie dziw się, że Historia szuka innego miejsca. Tak było zawsze i będzie, niezależnie czy Ci się to podoba, czy nie.
Historia nie jest dla mnie czymś bieżącym.
Mnie się wydaje że nie o historię chodzi. Bardziej o to co Wolfy sprytnie zauważył (jeśli myśl dobrze zrozumiałem) - frustracja.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.12.2012 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.12.2012, 10:14
jadą po Jarku kłamczuszku nieźle. Niesioł jest .....m dzisiaj, ale był kozakiem w przeszłości. Kaczor jest denny dzisiaj, a w przeszłości był małym siurkiem i nie ma sensu tego koloryzować.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.12.2012, 10:30

Co do PiS:

Jędrek, czy ja mam zwidy ze widzę w prześcieradle poniżej nawiązanie do Kaczyńskiego i Smoleńska? Ja podpinam pod to PiS? Może Ty widzisz tam uczczenie pamięci Włosika ale ja nie. Wiem wiem - przypadkowo miejsce zbiórki kojarzy się jak się kojarzy. Oczywiście niezamierzony przypadek. 'Pod skarbonka' przecież głupio brzmi

Podchodzi ta krecia robota pod browara czy nie?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzyż_Katyński_w_Krakowie

"Krzyż Katyński w Krakowie – pomnik w postaci krzyża upamiętniający ofiary zbrodni katyńskiej znajdujący się w Krakowie w pobliżu Wawelu na placu im. ojca Adama Studzińskiego, koło kościoła św. Idziego przy ul. Grodzkiej, poświęcony 19 maja 1990 roku."

Ani w 1940 r., gdy w Katyniu byli mordowani polscy oficerowie, ani w 1990 r., gdy postawiono ten krzyż , nie było jeszcze ani Pisu ani katastrofy Smoleńskiej. Zmień dilera, bo faktycznie masz już zwidy i wszystko Ci się już z Pisem kojarzy

Szpen napisał(a):Wyświetl post
jadą po Jarku kłamczuszku nieźle. Niesioł jest .....m dzisiaj, ale był kozakiem w przeszłości. Kaczor jest denny dzisiaj, a w przeszłości był małym siurkiem i nie ma sensu tego koloryzować.
Chodzi Ci o tego "kozaka", co to donosił na własną dziewczynę ?

http://iskry.pl/index.php?Itemid=3&i...tent&task=view

A Jarosław Kaczyński, cóż, może nie był pierwszoplanową postacią, ale czy był aż tak denny jak obecnie co niektóre "zawsze była mowa o przejezności" małe propagandowe siurki? Śmiem wątpic
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.12.2012, 10:45
Co do PiS:

Jędrek, czy ja mam zwidy ze widzę w prześcieradle poniżej nawiązanie do Kaczyńskiego i Smoleńska? Ja podpinam pod to PiS? Może Ty widzisz tam uczczenie pamięci Włosika ale ja nie. Wiem wiem - przypadkowo
miejsce zbiórki kojarzy się jak się kojarzy. Oczywiście niezamierzony przypadek. 'Pod skarbonka' przecież głupio brzmi
Aj tam to ja to wiem.
BBudowniczy powiedz mi lepiej dlaczego wybrano takie miejsce zbiórki? I powiedz mi ze to czysty przypadek.

Druga sprawa prześcieradło dobrze obrazuje jak ludzie rozumieją przekaz plakatu/marszu. Już nie marsz 'Pamięci' (pamieć zbędna) tylko 'Zdelegalizujmy' (oryginał: zdelegalizujemy), już nie 'zbiórka pod' tylko wystarcza sam 'krzyż katyński' (jakby każdemu kojarzyło się to z miejscem w Krakowie) na koniec najciekawsze - już postkomuną nie jest UE tylko SLD (?).

Jak sami kumaci robiący prześcieradła nie rozumieją przekazu to dziwić się ze większość, czytając 'krzyż katyński' widzi PiS i 'krzyż smoleński'.

Oczywiście zaraz dostanę informację że to jest 'przez przypadek' i nikt przemyśleć miejsca zbiórki nie potrafi, zrobić poprawnie plakat czy zerwać płachtę która wypacza 'ideę' marszu.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.12.2012 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.12.2012, 10:49
Ja jebie, kolejny temat roz.upcony.

Jak nie idziesz na marsz to po co jątrzysz jeden z drugim. Wasze szczekanie internetowe nic nie zmieni antypostkomjnistyczny marsz i tak przejdzie, gromadzac szeroką rzeszę zwolennikow. A wy spinacie sie przez kabel jak jakies dzieci neostrady, widac nadepnieto wam na jakis czuly punkt.

A Ty "Lukaszu" (swoja droga kazdy widzi Twoj nick nie ma najmnienszej potrzeby sygnowania kazdego posta ) jestes dla mnie nieodgadniona zagadka. Na mecze nie chodzisz, cos tam sie produkujesz o kibicach, fanatykach itd, w Krakowie nie mieszkasz (chyba) srednio kojarzysz Krzyz Katynski, ale bedziesz .......il tym swoim pseudonaukowym jezykiem, chyba tylko po to, zeby irytowac normalnych kibicow Wisly, aktywnie dzialajacych na roznych frontach.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 13.12.2012, 11:03
Weźcie przykład z Żydów i ścigajcie zbrodniarzy http://foxx-news.blogspot.com/2008/0...-cigajcie.html
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.12.2012, 11:43
OT:
Aj tam Fialo - ot ten temat mnie interesuje tak jak i inne tematy dotyczące klubu. Tez wiele rzeczy nie rozumiem. Do dziś nie zakumkałem po co łączyć Politykę ze stadionami. Wolfy np. twierdzi że to Donek zaczął tylko nie rozumiem dlaczego trzeba ten precedens ciągnąć.

Jestem na forum i traktuje go raczej jako źródło wiedzy o pewnych tematach. Głownie czytam. To że się czasami udzielę. Cóż. Wychodzi jak widzisz. Poza minusami o których mówisz dotyczącymi mojej osoby są też i jakieś plusy - co nieco przekażę znajomym , co przeważnie łamie stereotyp donkowego 'kibola'. Urodziłem się w Krakowie, mieszkam już poza, dlatego tez i bywam na meczach sporadycznie. Sentyment pozostał. Podpis mam z przyzwyczajenia - na innych forach (to jest jedyne sportowe) nie mam tak oczywistego 'nicka'.

Nie napinam się. Zastanawiam się jednak czy lub kiedy ten obecny 'folklor' skrajnie prawicowy stanie się na tyle silny iż będzie się trzeba z nim realnie liczyć. Póki co organizacyjnie ruch jest chaotyczny, słabo określony a jego przekazy niespójne. Natomiast jest coraz silniejszy. Może kiedyś pojawi się jakiś lider wśród Was i jak chłopi z samoobroną tak kibole z jakimś tam wyklarowanym ruchem wejdą do sejmu. Czy temat roz.upcony? Dla mnie nie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.12.2012 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów