The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2012, 23:26
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jako żywo jakbym słyszał niedorzeczne argumenty różowo-czerwonego salonu "[...] jesteście za młodzi żeby pamiętać stan wojenny i oceniać jego wprowadzenie [...]". Absurdalność tego pseudo-argumentu jest wręcz groteskowa, równie dobrze można .....
Jędrek to do mnie ? Ten wykład? Nie czuje się jego adresatem.

Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem. Pamiętam odwilż, pierwsze wolne wybory, to jak ludzie śpiewali w kościołach 'Boże coś Polskę' jak flagi solidarności wyszły z podziemi. Pamiętasz te czasy? Pamiętasz komunizm? Jak ludzie bali się donosicieli i SB robiła co chciała? My Polacy to jeszcze byliśmy cywilizowani. Pamiętasz jak na zachód (NRD) patrzyliśmy jak na kraj dobrobytu gdzie benzyna jest dostępna od ręki, nie było kartek i aby mieć pralkę nie trzeba było mieć wujka górnika? Pamiętasz co było wtedy u Ruskich? Tam każdy znaczący miał łatkę w postaci osoby ze służb specjalnych. Ci co do nas na wymiany przyjeżdżali to nie wiedzieli co się dzieje - przecież u nas, w porównaniu z nimi była wolność i swoboda. Pamiętasz te czasy? Wiesz na czym wtedy wszystkim zależało? Chcieli normalnie żyć. O nic więcej.

I ty chcesz dziś uczcić, gdy udało nam się wyswobodzić od sowietów, stan wojenny? Co się zapytam świętować? Kogo rozliczać? Konsekwencję istnienia reżimu? Jakaś kpina.

Cymes - "Będą trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem) " - mam nadzieję że to jakiś żart. Co ma tupolew wspólnego z stanem wojennym? Z tymi czasami? Ktoś kto dziś najgłośniej krzyczy w zamachu był w tym czasie nikim, aż takim nikim ze służby specjalne PRL nawet do pierdla go nie wsadziły w krytycznym dla Państwa momencie. Bo był niegroźny. Wiesz o kogo chodzi?

Oczywiście trzeba w stan wojenny wpleść pederastów, Wałęsę, no i Unię dzięki też której cała Europa nie była czerwona. Mało kto dziś pamięta że gdyby nie dawna unia czyli 'zachód' to gówno mielibyśmy a nie wolność.

I nie porównuj proszę dzisiejszych buntów do tamtych czasów. Wtedy za ludem stała niezależna inteligencja czyli późniejsza UW. Dziś z inteligencji mało kto stoi bo nie macie nic do zaoferowania w zamian. Żadnej konstruktywnej idei.

I na koniec mała prośba.
Może zajął byś się 'studiowaniem historii', agitacją, uganianiem za 'czerwonymi' oraz 'pedałami' poza stadionem? Z ulgą dla wszystkich.
No offence, kolego kibicu, ot moim zdaniem polityka kibicowaniu nie służy.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.12.2012 o godz. 23:30.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów