|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem. Pamiętam odwilż, pierwsze wolne wybory, to jak ludzie śpiewali w kościołach 'Boże coś Polskę' jak flagi solidarności wyszły z podziemi. Pamiętasz te czasy? Pamiętasz komunizm? Jak ludzie bali się donosicieli i SB robiła co chciała? My Polacy to jeszcze byliśmy cywilizowani. Pamiętasz jak na zachód (NRD) patrzyliśmy jak na kraj dobrobytu gdzie benzyna jest dostępna od ręki, nie było kartek i aby mieć pralkę nie trzeba było mieć wujka górnika? Pamiętasz co było wtedy u Ruskich? Tam każdy znaczący miał łatkę w postaci osoby ze służb specjalnych. Ci co do nas na wymiany przyjeżdżali to nie wiedzieli co się dzieje - przecież u nas, w porównaniu z nimi była wolność i swoboda. Pamiętasz te czasy? Wiesz na czym wtedy wszystkim zależało? Chcieli normalnie żyć. O nic więcej. I ty chcesz dziś uczcić, gdy udało nam się wyswobodzić od sowietów, stan wojenny? Co się zapytam świętować? Kogo rozliczać? Konsekwencję istnienia reżimu? Jakaś kpina. Cymes - "Będą trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem) " - mam nadzieję że to jakiś żart. Co ma tupolew wspólnego z stanem wojennym? Z tymi czasami? Ktoś kto dziś najgłośniej krzyczy w zamachu był w tym czasie nikim, aż takim nikim ze służby specjalne PRL nawet do pierdla go nie wsadziły w krytycznym dla Państwa momencie. Bo był niegroźny. Wiesz o kogo chodzi? Oczywiście trzeba w stan wojenny wpleść pederastów, Wałęsę, no i Unię dzięki też której cała Europa nie była czerwona. Mało kto dziś pamięta że gdyby nie dawna unia czyli 'zachód' to gówno mielibyśmy a nie wolność. I nie porównuj proszę dzisiejszych buntów do tamtych czasów. Wtedy za ludem stała niezależna inteligencja czyli późniejsza UW. Dziś z inteligencji mało kto stoi bo nie macie nic do zaoferowania w zamian. Żadnej konstruktywnej idei. I na koniec mała prośba. Może zajął byś się 'studiowaniem historii', agitacją, uganianiem za 'czerwonymi' oraz 'pedałami' poza stadionem? Z ulgą dla wszystkich. No offence, kolego kibicu, ot moim zdaniem polityka kibicowaniu nie służy. Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.12.2012 o godz. 23:30.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
|
|