The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
manager1906
Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2012, 15:56
http://www.youtube.com/watch?v=f8RFv...VjiPl1&index=1
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.12.2012, 16:14
manager1906 napisał(a):Wyświetl post
Bo tak jest, tego nikt nie wie, jak będzie, jeśli wiesz to gratuluję. Oczywiście, że wierzę w swoje argumenty i JOWy, a Twoje delikatnie mówiąc mnie w ogóle nie przekonują, bo nie wiedzę tutaj żadnego sensownego czy rozsądnego argumentu przeciwko JOW lub za obecną ordynacją.

Argumentu typu: " prawdopodobnie praktyka "kupowania" od partii przez bogatych łajdaków "biorących miejsc do parlamentu"') w przypadku wprowadzenia jowów zostanie zreralizowany w 100%." w ogóle nie skomentuje, bo nie ma czego.

A co do Przemka Wiplera, nie wiem na ile on był dobrym kandydatem i robił dobrą kampanię skoro zdobył tylko, bo jak na posła to TYLKO 4 615. ( osobiście nic nie mam do Przemka Wiplera), po drugie przeskoczył on AŻ jedno miejsce na liście i raptem kilkadziesiąt głosów mu to zagwarantowało. Gratuluje, masz rację, bardzo dobry przykład podałeś.
Chyba o to chodzi w demokracji aby były wybierane do rzadzenia te osoby które są przedstawicielami narodu? A co to za przedstawicielstwo które w swoim okręgu zdobywa 0,45% głosów.

Zgodzę się, tylko w jednym i to nie do końca z wyraźnym zaznaczeniem słowa teraz. W większości przypadków dla ludzi TERAZ pierwszym czynnikiem przy wyborach jest partia ( bo nie ma JOWów ), ale tak w ogóle ludzie chcą głosować na osoby, a dopiero w drugiej kolejności na partie tylko obecna ordynacja im to uniemożliwia.

Załącznik 1733
Pierwsza sprawa której nie biorą zwolennicy JOW-ów jest taka że wyborcy podczas wyborów kierują się (pomijam ludzi ideowych którzy maja wyrobione opinie i zdanie) mediami, sympatią do danej partii czy jej członków lub są nakręceni przez PR inaczej mówiąc reklamę. Po wprowadzeniu JOW żelazne elektoraty i tak zaglosują na swoich (załóżmy ok 45-50% głosujących) , pozostali podziela się na tych którzy zagłosują na tych co maja kasę i /lub sa znani /celebryci,sportowcy,piosenkarki etc/ i na tych którzy zagłosuja faktycznie na osoby kompetentne ze swoich regionów , środowisk. Śmiem twierdzić że znaczna część zagłosuje na najlepiej "zareklamowany produkt". Takim sposobem będziemy mieć polskei partie piratów, polską partię przyjaciół piwa etc. Czy to zmieni sytuację ? Odpwiedz sobie sam. Moim zdaniem jedyne wyjście to rządy prezydenckie - glosujesz na konkretna sosbę , ona tworzy rząd i realizuje swój plan wyborczy.Ma na to powiedzmy 5 lat. Sejm pełni funkcję kontrolną,zatwierdza plany finansowe i moze być wybierany w JOWach co jak wyżej niewiele zmienia ale ogranicza rządy partii.Senat jest wtedy nie potrzebny albo to Senat zostaje a Sejm jest zlikwidowany.Obojętne. Przy tym zakazujemy reklamy kandydatów na prezydenta w telewizji a czasy antenowe debat ustalamy na równe dla grupy kandydatów. Nie ma wtedy sporów kompetencyjnych , głosujesz na kogo chcesz, ograniczamy administracje, ograniczamy role partii.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 11.12.2012 o godz. 16:17.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.12.2012, 16:27
Bo tak jest, tego nikt nie wie, jak będzie, jeśli wiesz to gratuluję. Oczywiście, że wierzę w swoje argumenty i JOWy, a Twoje delikatnie mówiąc mnie w ogóle nie przekonują, bo nie wiedzę tutaj żadnego sensownego czy rozsądnego argumentu przeciwko JOW lub za obecną ordynacją.

Argumentu typu: " prawdopodobnie praktyka "kupowania" od partii przez bogatych łajdaków "biorących miejsc do parlamentu"') w przypadku wprowadzenia jowów zostanie zreralizowany w 100%." w ogóle nie skomentuje, bo nie ma czego.

A co do Przemka Wiplera, nie wiem na ile on był dobrym kandydatem i robił dobrą kampanię skoro zdobył tylko, bo jak na posła to TYLKO 4 615. ( osobiście nic nie mam do Przemka Wiplera), po drugie przeskoczył on AŻ jedno miejsce na liście i raptem kilkadziesiąt głosów mu to zagwarantowało. Gratuluje, masz rację, bardzo dobry przykład podałeś.
Chyba o to chodzi w demokracji aby były wybierane do rzadzenia te osoby które są przedstawicielami narodu? A co to za przedstawicielstwo które w swoim okręgu zdobywa 0,45% głosów.

Zgodzę się, tylko w jednym i to nie do końca z wyraźnym zaznaczeniem słowa teraz. W większości przypadków dla ludzi TERAZ pierwszym czynnikiem przy wyborach jest partia ( bo nie ma JOWów ), ale tak w ogóle ludzie chcą głosować na osoby, a dopiero w drugiej kolejności na partie tylko obecna ordynacja im to uniemożliwia.
Odniosłeś się tylko do punktu pierwszego mojej wypowiedzi (resztę dopisałem po edycji) ale krótki komentarz do tego powyżej:
Cytat:
" prawdopodobnie praktyka "kupowania" od partii przez bogatych łajdaków "biorących miejsc do parlamentu"') w przypadku wprowadzenia jowów zostanie zreralizowany w 100%." w ogóle nie skomentuje, bo nie ma czego
Jest. Patrz ostatnie wybory na Ukrainie.
Cytat:
Chyba o to chodzi w demokracji aby były wybierane do rzadzenia te osoby które są przedstawicielami narodu? A co to za przedstawicielstwo które w swoim okręgu zdobywa 0,45% głosów
W rzeczy samej znacznie lepszym przedstawicielem narodu okazał się otrzymujący wiekszość w swoim okręgu Stokłosa. Szkoda że inne zdanie na ten temat miały sądy.
Cytat:
W większości przypadków dla ludzi TERAZ pierwszym czynnikiem przy wyborach jest partia ( bo nie ma JOWów ), ale tak w ogóle ludzie chcą głosować na osoby, a dopiero w drugiej kolejności na partie
Ciekawe kiedy ci ludzie dowiedzą się wreszcie że wolą głosować na osoby a nie na partie? W UK i USA uczą się tego od kilkuset lat i jakoś jeszcze do tego nie doszli.

Jeśli chodzi o chasła z banerów to albo nieprawda (np: "szansę na wybór ma obywatel mający poparcie społeczne" szansę na wybór ma ten kogo poprze partia dominująca w danym okręgu) albo półprawda ( "w małym okręgu kampania jest tania" i co z tego jeśli zdecydowana wiekszość wyborców z okręgu kieruje się w swoich wyborach spotami i wystąpieniami telewizyjnymi liderów partii i to oni kształtują ich preferencje wyborcze). Ogólnie bardzo duży poziom demagogi.

Cytat:
Przy tym zakazujemy reklamy kandydatów na prezydenta w telewizji a czasy antenowe debat ustalamy na równe dla grupy kandydatów
I myślisz że to rozwiąże problem dominacji w mediach
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.12.2012 o godz. 16:39.
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.12.2012, 16:41
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
http://www.facebook.com/cezary.gmyz/...29258807092355

Lisicki robi nowy tygodnik. Bez Karnowskich, czyli najwyraźniej ich drogi się porozjeżdżały. Podejrzewam, że nowy tygodnik nie będzie jakoś szczególnie bardziej radykalny od URze, raczej będą chcieli zagospodarować miejsce "rozsądnego głosu prawicy".
Ciekawa sprawa - "W sieci" też ma być tygodnikiem.
Tylko Wisła!
Arapaho
Senior Member

Stary 11.12.2012, 16:46
Jak to na prawicy - dogadanie się przekracza możliwości
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
wislak68
Senior Member

Stary 11.12.2012, 16:54
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jak to na prawicy - dogadanie się przekracza możliwości
Zwrócę uwagę że istnieje jeszcze trzecie tygodnik GP. A jeśli ktoś by liczył na siłę to doliczyłby sie i czwartego (GN) . Ogólnie myślę że nie ma co dramatyzować. Moim zdaniem na rynku jest miejsca i dla nowego Lisickiego i dla "W sieci". A jeśli jest inaczej to z dwóch tygodników zrobi nam się jeden i też będzie git. Najważniejsze że chłopaki próbują. W porównaniu z jeszcze paroma laty wstecz to już ogromny postęp.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.12.2012, 16:59
Duży problem, Polacy wcale nie są tacy głupi. Ja wierze w naród, znam swoich sąsiadów, rodzinę, przyjaciół, znajomych itd i nie są to ludzie głupi i na tej podstawie jak również na podstawie wielu innych rzeczy wnioskuję że do niczego takiego by nie doszło. Idąc tą analogią to właśnie teraz rządzą mafie bo partie teraz właśnie przypominają mafie. Trzeba być bezwzględnie posłuszny bo inaczej Cię odstrzelą.
No, strasznie duży, wystarczy przywieźć delikwenta którego nikt nie zna i opowiadać jaki to on nowoczesny. Pamiętasz Tymińskiego? Nawet siła spokoju nie dała mu rady.

Piszesz że Polacy nie są głupi, to wyjaśnij mi jak to się stało, że taka szajka jak PO drugi raz wygrała wybory? Mało tego, 10% dostał Palikot. To jest dowód tej mądrości o której piszesz? Przecież wystarczy trąbić bez przerwy " głosuj na xxxxxx to będziesz inteligentny i wykształcony" i sukces murowany.

Partia ma taką przewagę że wiadomo kto jest winny "partia" dlatego członkowie pilnują się nawzajem. Partia ma jakieś struktury. Kiedy 231 posłów wybranych w JOW przegłosuje że mamy w zimie chodzić boso, każdy z nich powie że to nie jego wina, że było 230 oprócz niego. Kadencja się skończy i co takiemu zrobisz? Nic, jemu raz w sejmie wystarczy, co przytulił to jego, a ci co mu zapłacili mogą sobie wypromować kolejnego z "czystymi papierami" jeszcze bardziej postępowego i nowoczesnego.

Nie twierdze że JOW sa złe. Twierdzę że nie mogą być jedyną forma wybierania przez obywateli swoich przedstawicieli.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.12.2012 o godz. 17:06.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.12.2012, 19:38
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o chasła z banerów to albo nieprawda (np: "szansę na wybór ma obywatel mający poparcie społeczne" szansę na wybór ma ten kogo poprze partia dominująca w danym okręgu) albo półprawda ( "w małym okręgu kampania jest tania" i co z tego jeśli zdecydowana wiekszość wyborców z okręgu kieruje się w swoich wyborach spotami i wystąpieniami telewizyjnymi liderów partii i to oni kształtują ich preferencje wyborcze). Ogólnie bardzo duży poziom demagogi.
W partii nie zamówiono sprzętu do korygowania byków z automatu, albo chociaż nie zmuszono do używania Firefoxa?

Natomiast co do JOW-ów kategoryczna zgoda. Kolega wpada co jakiś czas z linkami do akcji Kukiza i rzuca frazesami niczym młodzi wyznawcy JKM.
manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 11.12.2012, 20:16
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W partii nie zamówiono sprzętu do korygowania byków z automatu, albo chociaż nie zmuszono do używania Firefoxa?

Natomiast co do JOW-ów kategoryczna zgoda. Kolega wpada co jakiś czas z linkami do akcji Kukiza i rzuca frazesami niczym młodzi wyznawcy JKM.
Masz rację, co jakiś czas wpadam z linkami do akcji Kukiza, a tak na prawdę o ile dobrze pamiętam to raz wcześniej zamieściłem jakiś link na ten temat. Robię to dlatego, że popieram akcję, uważam że jest bardzo słabo nagłośniona i w ten sposób staram się to choć w jakiś sposób zmienić. Mówisz, że rzucam frazesami? Kategorycznie się z tym nie zgodzę, ale faktycznie nie chce mi się już dłużej dyskutować bo widzę, że dyskusja nie ma sensu jak czytam kontrargumenty, a poza tym uważam, że jak ktoś jest tym zainteresowany to właśnie przez te strony, linki które podałem sam się zainteresuje tematem i poprze akcję albo nie będzie przynajmniej rzucał takich argumentów przeciwko JOWów.

do Drozda: jeśli jesteś tym na prawdę zainteresowany, a nie tak że krytykujesz dla samej krytyki to przeczytaj projekt ustawy: http://www.jow.pl/dokumenty/projekt-ordynacji pewnie nie będzie Ci się chciało (wybacz tą złośliwość) ale np mówi on o możliwości zarządzenia ponownych wyborów w konkretnym okręgu jeśli zostaną spełnione pewne warunki. Więc już Twój argument w stylu ze sie nachapią, (jakby to w proporcjonalnej takiego podejścia posły też nie mogły mieć) jest obalony i jak się nie sprawdza koleś to go przed upływem kadencji obywatele rozliczą. Teraz takiej opcji nie ma, że pojedynczego posła można z takich powodów "odwołać".
Tutaj jeszcze raz deklaracja: http://zmieleni.pl/o-akcji-plan/deklaracja-zmieleni-pl/ jest tam ujete dlaczego nie system mieszany - bo zakładam że pisząc słowa. " Nie twierdze że JOW sa złe. Twierdzę że nie mogą być jedyną forma wybierania przez obywateli swoich przedstawicieli." chodzi Ci o system mieszany.

Pozdrawiam, mam nadzieje że kogoś może zainteresowałem tematem ale nie ujawnił się i zachęcam wszystkich do wczytania się w temat dogłębniej, a nie krytykę dla samej krytyki. Mi się odpowiadać na nią nie chce, bo wszystkie moje argumenty można znaleźć na stronie zmieleni.pl www.jow.pl bądź na stronie https://www.facebook.com/Zmieleni?ref=ts&fref=ts . Ja jeszcze pewnie nie raz się przypomne w tym temacie. Pozdro!
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.12.2012, 20:32
http://www.tvn24.pl/biznes-gospodark...ob,291195.html hahahahahahahahah Dreamlinery szybko wyszly bokiem..... co za kraj...
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.12.2012, 22:03
Coś o wolności słowa.AS82 pewnie uda, że tego nie przeczytał, a to zdaje się on śmiał z "niby ograniczania wolności słowa":

Cytat:
Ujawniamy skandal w Katowicach. Nauczyciel usunięty za… krytykę władzy na „fejsie”. Do naszej redakcji przyszedł list następującej treści:

Chciałbym zainteresować Państwa skandaliczną sytuacją, do której doszło w mojej byłej szkole – IV LO im. gen. Stanisława Maczka w Katowicach. Mój były nauczyciel wiedzy o kulturze, pan Wojciech Sawicki, został zmuszony do odejścia z pracy z powodu prezentowanych przez siebie na prywatnym profilu Facebook poglądów politycznych. Jak sam pisze, nie zapraszał do znajomych żadnego ze swoich uczniów – akceptował jedynie zaproszenia wysłane do niego. Treści, które tak oburzyły – anonimowego oczywiście – donosiciela, to głównie krytyka obecnego rządu, Unii Europejskiej oraz lewicy skierowana ze strony konserwatywno-liberalnej, wyrażana przez udostępnianie przez pana Wojtka postów z różnych obecnych na FB prawicowych stron.
Po przekazaniu sprawy do kuratorium, pan Wojtek został zmuszony do złożenia wypowiedzenia – w innym przypadku zostałby zwolniony dyscyplinarnie. W ten sposób jeden z najbardziej lubianych przez uczniów nauczycieli, przesympatyczny młody człowiek – stracił pracę przez własne poglądy polityczne. Uważam to za skandaliczną sytuację rodem z najczarniejszych czasów polskiej historii.

Oto garść screenshotów z Facebooka:

1) oświadczenie p. Wojtka: http://scr.hu/9dy/o321q
2) oświadczenie IV LO: http://scr.hu/9dy/5ueci
3) odpowiedź p. Wojtka cz. 1: http://scr.hu/9dy/1sk0r
4) odpowiedź p. Wojtka cz. 2: http://scr.hu/9dy/hntnh

Jedynym działaniem, jakie jako wspierający p. Wojtka byli i obecni uczniowie IV Lo podjęliśmy do tej pory, było wrzucenie opatrzonego komentarzem oświadczenia p. Wojtka na serwis kwejk.pl – w szybkim czasie został udostępniony przez – do tej pory – prawie 600 osób, mimo braku umieszczenia go na stronie głównej serwisu. Na tym jednak nasze skromne możliwości się kończą. Proszę o pomoc w nagłośnieniu tej sprawy. Dotyczy ona jednocześnie kilku niezwykle istotnych dziś tematów – polskiego szkolnictwa, prywatności na Facebooku oraz represjonowania osób o prawicowych poglądach.
(Pozdrawiam, F. G. – imię i nazwisko znane redakcji)

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.12.2012, 22:53

więcej info na SKWK

(post informacyjny- moderatorów proszę o nie kasowanie)
wislak68
Senior Member

Stary 11.12.2012, 23:01

Tłumaczyłem Ci już kiedyś kolego niedoszły najmłodszy że dyslekcja jest ceną jaką płaci się za inteligencję. I ja przyjmuję to brzemię z pokorą . A przy okazji jak tam się ma rajd św. Mikołaja zwiększający PKB a strefie euro .
Ponieważ kolega manager 1906 postanowił nam się wystornować z dyskusji to ostatnie słowo z mojej strony. Jeśli ktoś odniósł wrażenie że jestem przeciwnikiem jowów (tak jak jest zapewne z kolegą niedoszłym najmłodszym, którego PSL został by przez jowy zmieciony ze sceny politycznej) to wbrew pozorom jest w błędzie. Wydaje mi się że akurat system jowów jest w demokracji najskuteczniejszy (ale moja argumentacja jest dokładnie przeciwna do tej prezentowanej przez kolegę manager 1906; jowy sprzyjają powstaniu silnego systemu dwubiegunowego, który z punktu widzenia całości systemu politycznego jest zdecydowanie najbardziej efektywny). Natomiast jestem zdecydowanym przeciwnikiem wprowadzania jowów w Polsce w tym momencie. Taka zmiana sprzyjałaby tylko petryfikacji istniejącej obecnie oligarchii. Rozwalmy najpierw popłuczyny po PRL, a dopiero potem myślmy o nowej ordynacji. I wydaje mi się że w takim układzie byłbym właśnie za jowami.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.12.2012 o godz. 23:08.
emj10
Senior Member

Stary 11.12.2012, 23:52
Czasem jednak dochodzi do mutacji i wtedy inteligencja nie idzie w parze z dysleksją. Nie ma co ukrywać, ale z takim przypadkiem mamy tutaj do czynienia stary aparatczyku jednej jedynej partii
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.12.2012, 03:08
Spalono dom blogera. W płomieniach zginęły jego psiaki :(

http://wpolityce.pl/wydarzenia/42495...staly-jego-psy

Tu jego "telewizja". Darmowy hosting, brak własnej domeny internetowej a jednak ... komuś zagraża.

http://tvg9.cba.pl/
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2012, 13:38
Tusk dał 41 mln zł na nagrody dla swoich urzędników.....a dla reszty obywateli co ? Suchy chleb ?
http://wpolityce.pl/wydarzenia/42536...nie-dalem-rady

myśle że najlepszym rozwiązaniem dla Polski byłoby dojście Artura Zawiszy i ONR-u do władzy w obecnej sytuacji
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.12.2012 o godz. 13:41.
emj10
Senior Member

Stary 12.12.2012, 13:42
Tak, Zawisza i jego przydupasy z patriotycznych imprez to jedyna nadzieja dla Polski
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2012, 13:55
Czasem jednak dochodzi do mutacji i wtedy inteligencja nie idzie w parze z dysleksją. Nie ma co ukrywać, ale z takim przypadkiem mamy tutaj do czynienia stary aparatczyku jednej jedynej partii
Uczepiłeś się jak rzep i biadolisz. To ze ktoś należy do jakiejś partii jest zupełnie neutralne. Jedynie po tym jaka to partia można próbować oceniać. Moim zdaniem bycie członkiem jak to określiłeś jednej jedynej "polskiej" partii jest zwyczajnie powodem do chluby. Więc zrozum, że przypominanie o tym na forum, pomijając czy to prawda, raczej wiślaka nobilituje niż miałoby go deprecjonować.
Hej Nasz TS !!
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.12.2012, 14:51
Coś jeszcze dla Asa o cenzurze.:

http://niezalezna.pl/35896-skandal-w...uruja-opozycje

Cytat:
Skandal w Sejmie! Reporterzy telewizyjni cenzurują opozycję

foto: Krzysztof Sitkowski/Gazeta Polska
Do niecodziennych wydarzeń doszło dzisiaj w Sejmie. Reporterzy pracujący w gmachu parlamentu dla trzech największych stacji telewizyjnych odmówili udziału w konferencji prasowej Prawa i Sprawiedliwości na temat obrad komisji dotyczących paktu fiskalnego. Dziennikarze mediów mainstreamowych zawsze oburzali się, gdy nazywano ich pracownikami „mediów prorządowych”. Po tym, co się dzisiaj stało w Sejmie, niepotrzebne jest już nawet dodawanie „pro-…”.

Jak zrelacjonował portalowi Niezależna.pl poseł Witold Waszczykowski, politycy PiS chcieli zorganizować konferencję prasową dotyczącym nagłego, nawet bez konsultacji z prezydium, zwołania posiedzenia trzech komisji, które pracują m.in. nad sprawą paktu fiskalnego.

- To bardzo ważna sprawa, ale dziennikarze największych stacji telewizyjnych odmówili udział w naszej konferencji, bo tłumaczyli się, że PiS już dzisiaj organizował inne konferencje – wyjaśnia poseł Waszczykowski, który podkreśla, iż nie jest normalną sytuacją, gdy reporterzy sejmowi nie są zainteresowani opinią polityków największej partii opozycyjnej. Ale równocześnie nie jest zaskoczony. – To wyniki fali nacisków rządzących na media, aby te pokazywały opozycję w najgorszym świetle. I mamy tego efekt.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.12.2012, 15:21
Cytat:
Po wyborze 19-letniej Marine Lorphelin na Miss Francji nad Loarą rozgorzała dyskusja o typ urody zwyciężczyni, a jurorzy zostali posądzeni o rasizm. Rada Organizacji ds. Czarnych (CRAN), broniąca praw mniejszości pochodzących z Afryki, uznała, że "wybór miss Burgundii jest niezgodny z urodą typową dla dzisiejszej Francji i odmawia istnienia francuskich obywateli afrykańskiego pochodzenia. CRAN wypomniał organizatorom konkursu, że tylko 8 kandydatek reprezentowało mniejszości etniczne, z czego tylko jedna miało pochodzenie północnoafrykańskie

Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości że koniec tej cywilizacji jest blisko i to nie jest wina Majów ... :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 12.12.2012, 15:33
prawdziwy mąż stanu ! aż mi łzy poszły po obejrzeniu tego http://www.youtube.com/watch?v=VEjg1MgaS3w
Ostatnio edytowane przez uposledzony_ale_kumaty : 12.12.2012 o godz. 16:15.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.12.2012, 15:59
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
prawdziwy mąż stanu ! Aż mi łzy poszły po obejrzeniu tego http://www.youtube.com/watch?feature...&v=vejg1mgas3w
po obejrzeniu tego klipu z chęcią wykrzyczę: "Precz z naszych oczu!"
Takiej propagandy to Polacy nie zdzierżą...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.12.2012 o godz. 16:01.
wislak68
Senior Member

Stary 12.12.2012, 16:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
myśle że najlepszym rozwiązaniem dla Polski byłoby dojście Artura Zawiszy i ONR-u do władzy w obecnej sytuacji
Z tego co mi wiadomo to Zawiszy bliżej jest raczej do MW. Uwierz mi że przy całej sympatii do Artka dojście do władzy MW nawet razem z ONR było by przekleństwem i dla tych organizacji i dla Polski. I myślę że Zawisza ma pełną tego świadomość. Ich ławka jest strasznie krótka (nawet nie wiem czy można w ogóle mówić o ławce) i pełno na niej podejrzanych indywiduów.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.12.2012, 18:56
Szczyt Partnerstwa Wschodniego ... odpuszczony?

http://niezalezna.pl/35891-co-sie-dz...ka-zagraniczna
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.12.2012, 20:47
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości że koniec tej cywilizacji jest blisko i to nie jest wina Majów ... :/

Francja jest przegrana. A pamiętacie genialnego Louis de Funès i serie Żandarmów? Jak przyjechały do nich amerykanki i była tam murzynka- nie wiedzieli co to jest hehe Chichot historii ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2012, 21:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Tusk dał 41 mln zł na nagrody dla swoich urzędników.....a dla reszty obywateli co ? Suchy chleb ?
http://wpolityce.pl/wydarzenia/42536...nie-dalem-rady

A zadales sobie choć chwilę trudu, aby policzyć ile wychodzi na głowę? Wątpię...

Już Ci mowie, ciut mniej niż 3k przy średniej miesięczne we wszystkich resort ach 6k brutto. Dużo?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 12.12.2012, 21:54
Razem dużo, tym bardziej, że tusk nie tak dawno mówił, że musimy zaciskać pasaaaaa.... Jak widać nie dotyczy to grupy jego urzędników
Arapaho
Senior Member

Stary 12.12.2012, 21:57
Szpen napisał(a):Wyświetl post
A zadales sobie choć chwilę trudu, aby policzyć ile wychodzi na głowę? Wątpię...

Już Ci mowie, ciut mniej niż 3k przy średniej miesięczne we wszystkich resort ach 6k brutto. Dużo?
O żesz w mordę. Ludzie umierają bo nie ma kilku tysięcy na operację a ten piszę że 41 mln to mało. Idź hipokryto do szpitali dziecięcych czy onkologicznych to ci w twarz naplują za te słowa.Bo parszywy urzędas musi premię dostać
wislak68
Senior Member

Stary 13.12.2012, 14:10
Chyba warto odotować:
http://fakty.interia.pl/polska/news/...zu-ale,1872631
"Przyszliśmy tu dziś zaprotestować stanowczo przeciwko tymczasowemu aresztowaniu pana, który rzucił żarówką z farbą w kierunku bohomazu na Jasnej Górze. Rzucił przedmiotem w kierunku tego bohomazu, ale go nie uszkodził w żaden sposób, bo chroniła go pancerna kuloodporna szyba - powiedział poseł Armand Ryfiński na czwartkowej na konferencji prasowej."
Zamieszczam informacyjnie dla tych 13% kibiców Wisły którzy głosowali na "osobę" Grodzką.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.12.2012 o godz. 14:16.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów