|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nasz klub przebija Monty Python'a...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Akcja z Jovanicem żenująca, ale zastanówcie się ile w tym winy Bednarza? Skoro nie ma kasy w klubie to co w tym dziwnego, że mu nie płacili? Miałbym raczej pretensje do "sympatycznego" Serba, który nas próbuje bezczelnie wydoić z kasy. Nie słyszałem o takich praktykach. Rozwiązanie kontraktu z winy klubu - ok. Ale takie coś? W wielu kwestiach Bednarz dał dupy, ale to wydaje mi się było nieuniknione. PS. O ile faktycznie u nas krucho z kasą. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
czy ty myslisz ze taki Pawlowski do nas przyjdzie? po co? kasy wiekszej nie dostanie a i nasza Wisla lepsza od zaglebia nie jest a jakiejs lepszej przyszlosci trudno sie w najblizszym czasie spodziewac, albo stawiamy na jakis zdolnych 18 latkow albo potrzebna kasa no porzadne transfery. A sie skonczy na tym ze zlom do nas przyjdzie bo kasy nie bedzie a zdolnych chlopakow nikt nam nie znajdzie
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Cupiał już raz sypnął kasą i się opłaciło więc może teraz też pójdzie po rozum do głowy i coś z tego będzie, jeśli Cupiał jeszcze ma chęci do tego interesu. Część kasy można zyskać ze sprzedanych zawodników. I oczywiście przydałby się dobry trener: Nawałka albo wróciłbym do Probierza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.12.2012 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
Nie, tylko nie polski trener. Probierz może mówić ilu to w Polsce jest dobrych trenerów, a tak naprawdę nie ma żadnego. To co Probierz zrobił z Jagiellonią to był fuks, a nie jakieś super umiejętności tego trenera. To samo Nawałka. Nam trzeba trenera z zachodu (z Niemiec, albo Holandii) nie jakiegoś super znanego, ale coś typu Maaskanta. Znającego realia dzisiejszego futbolu, a nie starego dziadka jak Smuda, czy Leńczyk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czyli wychodzi na to, że w najlepszym wypadku Jovanić będzie musiał wrócić i dostanie karę. Nie nazwałbym tego wymarzonym scenariuszem...
A już się cieszyłem, że się ofiary pozbędziemy. Swoją drogą - nie wierzę, żeby ze sprowadzeniem go tutaj wszystko było OK. Za dużo zapłaciliśmy za tego parabramkarza i zdecydowanie zbyt duży kontrakt dostał... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
http://i46.tinypic.com/2lu5t2a.png ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mam zamiaru bronić Probierza bo warsztat trenerski ma słaby, ale podobnie było z Maaskantem - różnica jest taka, że Holender miał środki, żeby sprowadzić zawodników, którzy odpowiadali jego wizji (no i był trochę lepszym psychologiem niż Pep) Natomiast Adam Nawałka, moim zdaniem, jest bardzo dobrym trenerem (obok Fornalika najlepszym w Polsce). ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.12.2012 o godz. 23:12.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Nawałki - w Wiśle trafił na czas, gdy nie miał jeszcze wyrobionej marki trenerskiej, w Jadze został zwolniony przez piłkarzy (podobnie jak Petrescu u nas), w GKSie Katowice szło mu rewelacyjnie - stamtąd zabrał go Górnik. Wiesz, jak dla mnie to jego "niepowodzenia" związane są w dużej mierze z niechęci trenowanych zawodników do jego wymagań (zbyt długie i intensywne treningi - a po co niby mają się przemęczać jak przyjdzie jakiś przedstawiciel systemu "ma ta - graj ta", 1,5 godzinki i do domu). ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/...przejscia.html
Czyżby w Wiśle Nie ProbieRZ decydował o tym kogo chce mieć w swojej drużynie ? Skoro Paraira pojawia się w Bełchatowie , znaczy chyba że był dobry ale mędrcy z Wisły woleli Fredka zamiast niego .. Edit: Ortografia. WISŁAZWE.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 11.12.2012 o godz. 12:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ja po prostu myślę, że Frederiksen był tańszy, a to przede wszystkim był wyznacznik transferów do Wisły w ostatnim okienku transferowym. Dlatego m. in. przyszedł do nas Sikorski.
![]()
A
T A K |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeśli Cupiał wyraża zgodę na dokonywanie tak idiotycznych transferów jak Daniel Sikorski to wątpliwe jest aby chciał w Wisłę jeszcze inwestować. Oczywiście zawsze może zmienić zdanie, to nie byłoby nic nowego, ale nie liczyłbym na zbyt wiele. W temacie sportowej przyszłości Wisły obszerny rozdział pt. "Bogusław Cupiał" raczej dobiega końca.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziwne też, że Kasperczaka tutaj mieszano z błotem jak nie chciał rozwiązać kontraktu za porozumieniem stron, a jak Jovanic odwalił większy syf to jest tutaj wybielany. To samo Kokoszka, wykorzystał zapisy prawne dla własnej korzyści i jest uznawany za zdrajce. Owszem, według prawa (najprawdopodobniej) należy mu się kasa, ale są jeszcze inne aspekty. Jesteś w stanie podać przykład "ze świata" podobnego przykładu? Dla mnie s....ysyństwo i tyle. Nie zmienie zdania. PS. Ponadto podajesz inny przykład. Nikt tutaj nie chciał wywalić Jovanica na zbity pysk. Najprawdopodobniej nie płacono mu na czas z powodu problemów finansowych, a on to od razu wykorzystał.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 11.12.2012 o godz. 08:12.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Nie, nie potrafię podać przykładu ze świata piłkarskiego tak samo jak nie potrafię podać przykładu na sytuację odwrotną. Nie śledzę tego aż tak bardzo. Natomiast wiem jedno - pracownika albo zwalnia się dyscyplinarnie jeżeli są ku temu przesłanki albo mu się płaci. Tak samo jak się podpisuje umowę na zakup towarów/usług to się za nie płaci jeżeli są takie jakie były w dniu podpisania umowy albo zostały zrealizowane zgodnie z umową. Jak ktoś sobie kupił chu...go bramkarza to ma ch...go bramkarza a nie Buffona. Gdyby mi pracodawca przestał płacić i miałbym przesłanki twierdzić, że prędko swojej kasy nie zobaczę zrobiłbym to samo i Ty pewnie też. PS Pomijam, że Jovanic robi klubowi przysługę bo mógłby siedzieć u nas jeszcze przez 3 lata ( kontrakt z tego co wiem do 2015) ciągnąć kasę i łazić po centrach handlowych czy co tam jest jego hobby. Podejrzewam, że chce tylko zaległą kasę. Jeżeli chce kasę za cały kontrakt to zmienia postać rzeczy- ma zostać i trzeba mu płacić albo się dogadać i rozejść "w pokoju".
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.12.2012 o godz. 09:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tym czasem na Onecie Jerzy Engel zgłasza gotowość do prowadzenia Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie wiem kto lepszy on czy Smuda. Eh jak miałby ktoś przyjśc to mam nadzieję, że albo Nawałka albo ktoś z zagranicy. Panów narcyzów bym nie chciał już tutaj oglądac.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
klasyczny wybór między dżumą a cholerą. Nawałka? Żeby mógł zacząć ustawiać drużynę musiałby mieć coś czego nie ma tu nikt. Wsparcie właściciela i władz. To małe coś wykończyło tu niejednego, że wspomnę (z żalem) Petrescu, czy Probierza (bez żalu) ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Engel co prawda był o krok od LM w Atenach, ale już od 7 lat nikogo nie trenował...................Mimo że nie jestem zwolennikiem Dyzmy to chyba już lepiej Franza zatrudnić
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.12.2012 o godz. 10:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mamy całą zimę na zatrudnienie kogoś na stanowisku trenera i właśnie już zimą koniecznie musi przyjść trener z myślą o budowaniu nowej drużyny na nowy sezon . Runda wiosenna byłaby rundą zapoznawczą gdzie wykrystalizowałby się trzon drużyny , nowy trener określiłby się których piłkarzy z obecnej kadry widziałby w swojej drużynie ( jeśli kogoś w ogóle by z tej kadry chciał zatrzymać
) w zimowym okienku powinno przyjść też paru młodych ambitnych , głodnych sukcesów zawodników którzy nieco wprowadziliby świeżej krwi do tego zespołu . Po sezonie byłyby oczywiście kolejne nieuniknione zmiany w kadrze ale mielibyśmy już w miarę zalążek nowego zespołu przed nowym sezonem ponieważ jeśli z zatrudnieniem nowego trenera i jednocześnie budową tej nowej drużyny będziemy czekać do przerwy między sezonami to automatycznie następny sezon również będzie można zapisać na straty bo chyba nikt nie sądzi ,że jest w ogóle możliwe zbudowanie nowej durżyny od zera tuż przed sezonem ( w taki sposób swoje drużyny budują outsiderzy którzy później i tak spadają z lig ) i żaden trener tego nie dokona . Może Smuda przekonuje Cupiała że On to zrobi z palcem w d... ale ten gość dawno oderwał się od rzeczywistości a po drugie bardzo szybko zmienia zdanie więc po rundzie ( jeśli tyle by przetrwał ) byłoby że z takimi piłkarzami i tak osiągnął sukces ... Odnośnie trenera to mamy trochę czasu , powinniśmy zebrać grupę dostępnych młodych ambitnych trenerów z doświadczeniem odpowiednim , wybrać z niej najciekawsze opcje , z każdym porozmawiać o najważniejszych kwestiach , przeanalizować system pracy i wyniki w poprzednich klubach i wybrać najodpowiedniejszego kandydata a nie tak jak zazwyczaj to bywa zatrudnić kogoś kto w ostatnich latach niczego nie osiągnął , w ostatnich miejscach pracy miał kiepskie wyniki , jest na lodzie ponieważ od dłuższego czasu nikt go nie chce zatrudnić i tylko "jedzie" na swoim nazwisku . Wg mnie zatrudnienie jakiegoś zdolnego młodego trenera z zagranicy jest najlepszym rozwiązaniem tylko trzeba dać mu trochę czasu na efekty jego pracy i dać po prostu wolną rękę przy budowie tego zespołu a nie po dwóch - trzech meczach zwolnić ponieważ jakiś Smuda mówi ,że lepiej by to zrobił za pół ceny albo nijaki Zdzisiek albo inny bliski doradca podkopuje autorytet trenera który im nie odpowiada .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 11.12.2012 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zobaczymy jak się sprawa rozwinie. Wtedy będziemy więcej wiedzieć. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|