The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2012, 15:09
Mnie w sumie nie. Po naszym klubie wszystkiego można się spodziewać.

Zastanawiam się tylko co dalej bo zamiast wychodzić z kryzysu to my się pogrążamy. Nawet jeśli klub wyjdzie obronną ręką z tej sytuacji to smród pozostanie.

Druga sprawa, jeśli tylko nie trzeba wypłacić na raz odszkodowania, to co za różnica czy będzie w kadrze czy nie - tak czy siak do tej pory był głownie na liście płac.

Lukasz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.12.2012, 15:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyznam, że mnie ten news załamał...
Jeśli łysy Jacuś nie potrafi napisać poprawnie pisma do innego klubu. Sprzedał Kirma za kasę za półroczne wypożyczenie. Możemy być pewni, że Wisła zapłaci kontrakt Milana do 2015 razem z odsetkami i czym tak jeszcze Milan będzie chciał
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.12.2012, 16:07
Nasz klub przebija Monty Python'a...
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.12.2012, 18:23
Poki jest bednarz to lepiej zeby transferow nie bylo, szkoda kasy poprostu. Pierwsze wywalic go i zatrudnic dyrektora no i chyba zmienic trenera a pozniej niech szukaja pilkarzy, bo u nas to wszystko jak juz robia to od konca
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 10.12.2012, 18:34
Mam dziwne przeczucie graniczace z pewnoscia, ze w ciagu kilku dni pojawi sie "ciekawy" wywiad z lysym wezem przeprowadzony przez naszych specow od informacji do wczesniej opracowanych przez legioniste pytan.

Oby komus z Weszlo sie zechcialo.... toz ta sytuacja to na wywiad idealna ba na ksiazke nawet.
Odpowiedz cytując
krzysiek92x
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 10.12.2012, 19:37. Rewolucja
Aby coś ruszyło potrzebna jest rewolucja. Najlepiej wywalić łysego ale to mało prawdopodobne. Cupiał musi sięgnąć do kieszeni i wpompować troche kasy.
Potrzebni nowi zawodnicy prawie na każdą pozycje.

Muszą odejść:
Jovanić- rozwiązanie kontraktu,
Frederiksen- totalny niewypał- rozwiązanie kontraktu ,
Jovanović- beznadzieja- do sprzedania,
Chávez- beznadzieja- do sprzedania,
Wilk- nie wnosi nic do drużyny- do sprzedania,
Melikson- nie ma chęci do grania- do sprzedania,
Garguła- beznadzieja- do sprzedania,
Quioto- totalny niewypał- rozwiązanie kontraktu ,
Boguski- ciągle kontuzjowany- do sprzedania;
Sikorski- beznadzieja- rozwiązanie kontraktu;
Iliev- sam odchodzi po sezonie

Transfery:
Marcin Wasilewski(Anderlecht)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Łukasz Broź(Widzew)- kontrakt do 30.06.2014
Przemyslaw Kazmierczak(Śląskk)- kontrakt do 30.06.2014
Sebastian Mila(Śląsk)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Szymon Pawlowski(Zagłębie Lubin)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Maciej Jankowski(Ruch Chorzów)- kontrakt do 30.06.2014
Arkadiusz Piech(Ruch Chorzów)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Mariusz Rybicki(Widzew)- kontrakt do 30.06.2015
Małecki- powrót z wypożyczenia

Część trzeba załatwić w zimowym oknie a reszte po sezonie.

Optymalny skład na nowy sezon:
Miśkiewicz

Broź Wasilewski Głowacki Bunoza

Kaźmierczak

Pawłowski Chrapek Mila Jankowski

Piech

Rezerwa: Pareiko, Kocoń, Burliga, Czekaj, Jaliens, Lepiarz, Uryga, Buras, Sobolewski, Szewczyk, Małecki, Genkow, Kamiński, Rybicki;

Cupiał musi znowu zainwestować i kupić najlepszych polaków jak za dawnych dobrych czasów.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.12.2012, 19:38
borys napisał(a):Wyświetl post
Mam dziwne przeczucie graniczace z pewnoscia, ze w ciagu kilku dni pojawi sie "ciekawy" wywiad z lysym wezem przeprowadzony przez naszych specow od informacji do wczesniej opracowanych przez legioniste pytan.

Oby komus z Weszlo sie zechcialo.... toz ta sytuacja to na wywiad idealna ba na ksiazke nawet.
Już napisałem do nich maila z prośbą o "Wrzutkę do Bednarza", ale nie odpowiedzieli :/

@Krzysiek
No ładnie, fajnie ale zwróć uwagę na to, że oni mogą chcieć baaardzo duża kasę. Większą niż obecne gwiazdy. Ale ogólnie ładne nazwiska ....
Ostatnio edytowane przez cfa : 10.12.2012 o godz. 19:41.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.12.2012, 19:45
krzysiek92x napisał(a):Wyświetl post
Aby coś ruszyło potrzebna jest rewolucja. Najlepiej wywalić łysego ale to mało prawdopodobne. Cupiał musi sięgnąć do kieszeni i wpompować troche kasy.
Potrzebni nowi zawodnicy prawie na każdą pozycje.

Muszą odejść:
Jovanić- rozwiązanie kontraktu,
Frederiksen- totalny niewypał- rozwiązanie kontraktu ,
Jovanović- beznadzieja- do sprzedania,
Chávez- beznadzieja- do sprzedania,
Wilk- nie wnosi nic do drużyny- do sprzedania,
Melikson- nie ma chęci do grania- do sprzedania,
Garguła- beznadzieja- do sprzedania,
Quioto- totalny niewypał- rozwiązanie kontraktu ,
Boguski- ciągle kontuzjowany- do sprzedania;
Sikorski- beznadzieja- rozwiązanie kontraktu;
Iliev- sam odchodzi po sezonie

Transfery:
Marcin Wasilewski(Anderlecht)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Łukasz Broź(Widzew)- kontrakt do 30.06.2014
Przemyslaw Kazmierczak(Śląskk)- kontrakt do 30.06.2014
Sebastian Mila(Śląsk)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Szymon Pawlowski(Zagłębie Lubin)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Maciej Jankowski(Ruch Chorzów)- kontrakt do 30.06.2014
Arkadiusz Piech(Ruch Chorzów)- po sezonie kończy mu się kontrakt
Mariusz Rybicki(Widzew)- kontrakt do 30.06.2015
Małecki- powrót z wypożyczenia

Część trzeba załatwić w zimowym oknie a reszte po sezonie.

Optymalny skład na nowy sezon:
Miśkiewicz

Broź Wasilewski Głowacki Bunoza

Kaźmierczak

Pawłowski Chrapek Mila Jankowski

Piech

Rezerwa: Pareiko, Kocoń, Burliga, Czekaj, Jaliens, Lepiarz, Uryga, Buras, Sobolewski, Szewczyk, Małecki, Genkow, Kamiński, Rybicki;

Cupiał musi znowu zainwestować i kupić najlepszych polaków jak za dawnych dobrych czasów.
Science-fiction w innym temacie.

Akcja z Jovanicem żenująca, ale zastanówcie się ile w tym winy Bednarza? Skoro nie ma kasy w klubie to co w tym dziwnego, że mu nie płacili? Miałbym raczej pretensje do "sympatycznego" Serba, który nas próbuje bezczelnie wydoić z kasy. Nie słyszałem o takich praktykach. Rozwiązanie kontraktu z winy klubu - ok. Ale takie coś?

W wielu kwestiach Bednarz dał dupy, ale to wydaje mi się było nieuniknione.

PS. O ile faktycznie u nas krucho z kasą.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Stary 10.12.2012, 19:47
czy ty myslisz ze taki Pawlowski do nas przyjdzie? po co? kasy wiekszej nie dostanie a i nasza Wisla lepsza od zaglebia nie jest a jakiejs lepszej przyszlosci trudno sie w najblizszym czasie spodziewac, albo stawiamy na jakis zdolnych 18 latkow albo potrzebna kasa no porzadne transfery. A sie skonczy na tym ze zlom do nas przyjdzie bo kasy nie bedzie a zdolnych chlopakow nikt nam nie znajdzie
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
krzysiek92x
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 10.12.2012, 19:54
Cupiał już raz sypnął kasą i się opłaciło więc może teraz też pójdzie po rozum do głowy i coś z tego będzie, jeśli Cupiał jeszcze ma chęci do tego interesu. Część kasy można zyskać ze sprzedanych zawodników. I oczywiście przydałby się dobry trener: Nawałka albo wróciłbym do Probierza.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 10.12.2012, 20:06
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Science-fiction w innym temacie.

Akcja z Jovanicem żenująca, ale zastanówcie się ile w tym winy Bednarza? Skoro nie ma kasy w klubie to co w tym dziwnego, że mu nie płacili? Miałbym raczej pretensje do "sympatycznego" Serba, który nas próbuje bezczelnie wydoić z kasy. Nie słyszałem o takich praktykach. Rozwiązanie kontraktu z winy klubu - ok. Ale takie coś?

W wielu kwestiach Bednarz dał dupy, ale to wydaje mi się było nieuniknione.

PS. O ile faktycznie u nas krucho z kasą.
Ty tak na poważnie? Idź do pracy, podpisz umowę na powiedzmy 2 lata i zrezygnuj z kasy za pół roku bo się nie sprawdziłeś. Bądźmy poważni, jakiś kretyn go ściągnął, jakiś kretyn podpisał z nim umowę więc teraz kolejny kretyn albo i nie kretyn ma psi obowiązek płacić!
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.12.2012 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 10.12.2012, 21:46
krzysiek92x napisał(a):Wyświetl post
Cupiał już raz sypnął kasą i się opłaciło więc może teraz też pójdzie po rozum do głowy i coś z tego będzie, jeśli Cupiał jeszcze ma chęci do tego interesu. Część kasy można zyskać ze sprzedanych zawodników. I oczywiście przydałby się dobry trener: Nawałka albo wróciłbym do Probierza.

Nie, tylko nie polski trener. Probierz może mówić ilu to w Polsce jest dobrych trenerów, a tak naprawdę nie ma żadnego. To co Probierz zrobił z Jagiellonią to był fuks, a nie jakieś super umiejętności tego trenera. To samo Nawałka. Nam trzeba trenera z zachodu (z Niemiec, albo Holandii) nie jakiegoś super znanego, ale coś typu Maaskanta. Znającego realia dzisiejszego futbolu, a nie starego dziadka jak Smuda, czy Leńczyk.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2012, 22:22
Czyli wychodzi na to, że w najlepszym wypadku Jovanić będzie musiał wrócić i dostanie karę. Nie nazwałbym tego wymarzonym scenariuszem...

A już się cieszyłem, że się ofiary pozbędziemy.

Swoją drogą - nie wierzę, żeby ze sprowadzeniem go tutaj wszystko było OK. Za dużo zapłaciliśmy za tego parabramkarza i zdecydowanie zbyt duży kontrakt dostał...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.12.2012, 22:29
westersyl napisał(a):Wyświetl post
O młodych zawodnikach: Chcieliśmy kilku młodych chłopaków: Nowak, Szczymiczek, i jeszcze jeden zapomniałem nazwiska poszedł do Górnika. Górnik zaproponował lepsze warunki.
Łuczak z Górnika.
http://i46.tinypic.com/2lu5t2a.png
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 10.12.2012, 22:51
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Nie, tylko nie polski trener. Probierz może mówić ilu to w Polsce jest dobrych trenerów, a tak naprawdę nie ma żadnego. To co Probierz zrobił z Jagiellonią to był fuks, a nie jakieś super umiejętności tego trenera. To samo Nawałka. Nam trzeba trenera z zachodu (z Niemiec, albo Holandii) nie jakiegoś super znanego, ale coś typu Maaskanta. Znającego realia dzisiejszego futbolu, a nie starego dziadka jak Smuda, czy Leńczyk.
Probierz, co by o nim nie mówić, sukces z Jagiellonią odniósł - tylko, że tam przez 2 lata mógł sobie budować zespół pod własną wizję a tabuny zawodników przewinęły się przez Białystok. Adamowi Nawałce również dano czas i możliwość wyboru zawodników, którzy mu odpowiadają do wizji drużyny - i wyniki są. Do tej grupy piłkarzy, którzy są obecnie w Wiśle potrzebny był trener (polski, zagraniczny a nawet z kosmosu), który by te klocki odpowiednio poukładał wyciągając z nich, to co potrafią. Można też było postawić na całkowitą przebudowę drużyny dając możliwość dobrania nowych graczy pod wizję gry trenera i dać mu czas na tą budowę. Zarząd wybrał tzw. "trzecią drogę" czyli zatrudnił trenera, który chciał grać według własnej wizji (moim zdaniem chorej) zostawiając mu szkielet drużyny kompletnie do tej wizji nie pasujący i nie dając żadnych środków na pozyskanie nowych, dodatkowo "motywując" piłkarzy opóźnieniami w wypłatach i tekstami, że są tu niepotrzebni.

Nie mam zamiaru bronić Probierza bo warsztat trenerski ma słaby, ale podobnie było z Maaskantem - różnica jest taka, że Holender miał środki, żeby sprowadzić zawodników, którzy odpowiadali jego wizji (no i był trochę lepszym psychologiem niż Pep)

Natomiast Adam Nawałka, moim zdaniem, jest bardzo dobrym trenerem (obok Fornalika najlepszym w Polsce).
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.12.2012, 23:04
Cytat:
Nie mam zamiaru bronić Probierza bo warsztat trenerski ma słaby, ale podobnie było z Maaskantem - różnica jest taka, że Holender miał środki, żeby sprowadzić zawodników, którzy odpowiadali jego wizji (no i był trochę lepszym psychologiem niż Pep)
Przede wszystkim Maaskant wydaję się być lepszym człowiekiem, nie jest mściwy. Jak któryś z jego zawodników źle kopnął piłkę to nie odsuwał go do rezerw. Jak drużyna przegrywał to nie wskazywał palcem winowajców tylko potarfił wymyślać czasami absurdalne wymyślenia typu zła pogoda itp. Jak odszedł to nie wołał dziennikarzy nie mówił, że w Holandii miał 5 boisk. Probierz bardzo łatwo się obraża, nawet na jakieś drobnostki typu kogoś słowa w mediach na jego temat, czasami przytaczał nawet opinie ludzi na forum. Często zaczyna zdania w stylu: "Jak gdzieś przeczytałem, że..."
Cytat:
Natomiast Adam Nawałka, moim zdaniem, jest bardzo dobrym trenerem (obok Fornalika najlepszym w Polsce).
Uważam, że Adam Nawałka bardzo się rozwinął jako trener, podobno dużo dały mu staże we Włoszech, teraz pojechał na staż do Chvievo. Wiedzę na temat przygotowania ma z USA, jeśli chodzi o sprawy taktyczne Włochy to absolutny top. Niepokoi mnie jednak, to, że nie za bardzo wychodziło mu klubach przed Górnikiem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.12.2012 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 10.12.2012, 23:27
Przede wszystkim Maaskant wydaję się być lepszym człowiekiem, nie jest mściwy. Jak któryś z jego zawodników źle kopnął piłkę to nie odsuwał go do rezerw. Jak drużyna przegrywał to nie wskazywał palcem winowajców tylko potarfił wymyślać czasami absurdalne wymyślenia typu zła pogoda itp. Jak odszedł to nie wołał dziennikarzy nie mówił, że w Holandii miał 5 boisk. Probierz bardzo łatwo się obraża, nawet na jakieś drobnostki typu kogoś słowa w mediach na jego temat, czasami przytaczał nawet opinie ludzi na forum. Często zaczyna zdania w stylu: "Jak gdzieś przeczytałem, że..."
Uważam, że Adam Nawałka bardzo się rozwinął jako trener, podobno dużo dały mu staże we Włoszech, teraz pojechał na staż do Chvievo. Wiedzę na temat przygotowania ma z USA, jeśli chodzi o sprawy taktyczne Włoch to absolutny top. Niepokoi mnie jednak, to, że nie za bardzo wychodziło mu klubach przed Górnikiem.
Właśnie to miałem na myśli, pisząc że Maaskant był lepszym psychologiem niż Probierz. Teksty Probierza o bazie treningowej śmieszą i irytują - przecież dobrze wiedział jak to u nas niestety wygląda. Tania wymówka, taka "medialna" przykrywająca słaby warsztat.

Co do Nawałki - w Wiśle trafił na czas, gdy nie miał jeszcze wyrobionej marki trenerskiej, w Jadze został zwolniony przez piłkarzy (podobnie jak Petrescu u nas), w GKSie Katowice szło mu rewelacyjnie - stamtąd zabrał go Górnik. Wiesz, jak dla mnie to jego "niepowodzenia" związane są w dużej mierze z niechęci trenowanych zawodników do jego wymagań (zbyt długie i intensywne treningi - a po co niby mają się przemęczać jak przyjdzie jakiś przedstawiciel systemu "ma ta - graj ta", 1,5 godzinki i do domu).
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
fifek
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 11.12.2012, 00:25
http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/...przejscia.html

Czyżby w Wiśle Nie ProbieRZ decydował o tym kogo chce mieć w swojej drużynie ?

Skoro Paraira pojawia się w Bełchatowie , znaczy chyba że był dobry ale mędrcy z Wisły woleli Fredka zamiast niego ..

Edit: Ortografia.

WISŁAZWE.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 11.12.2012 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 11.12.2012, 00:33
Ja po prostu myślę, że Frederiksen był tańszy, a to przede wszystkim był wyznacznik transferów do Wisły w ostatnim okienku transferowym. Dlatego m. in. przyszedł do nas Sikorski.
A
T
A
K
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.12.2012, 00:44
O młodych zawodnikach: Chcieliśmy kilku młodych chłopaków: Nowak, Szczymiczek, i jeszcze jeden zapomniałem nazwiska poszedł do Górnika. Górnik zaproponował lepsze warunki.
Kogo miałeś na myśli pisząc Szczymiczek?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 11.12.2012, 00:54
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
Kogo miałeś na myśli pisząc Szczymiczek?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=22146
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.12.2012, 02:04
Jeśli Cupiał wyraża zgodę na dokonywanie tak idiotycznych transferów jak Daniel Sikorski to wątpliwe jest aby chciał w Wisłę jeszcze inwestować. Oczywiście zawsze może zmienić zdanie, to nie byłoby nic nowego, ale nie liczyłbym na zbyt wiele. W temacie sportowej przyszłości Wisły obszerny rozdział pt. "Bogusław Cupiał" raczej dobiega końca.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 11.12.2012, 08:08
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na poważnie? Idź do pracy, podpisz umowę na powiedzmy 2 lata i zrezygnuj z kasy za pół roku bo się nie sprawdziłeś. Bądźmy poważni, jakiś kretyn go ściągnął, jakiś kretyn podpisał z nim umowę więc teraz kolejny kretyn albo i nie kretyn ma psi obowiązek płacić!
Czyli uderzasz tutaj do Basałaja, a nie do Bednarza. Więc potwierdzasz, że Bednarza winy tutaj za wiele nie ma.

Dziwne też, że Kasperczaka tutaj mieszano z błotem jak nie chciał rozwiązać kontraktu za porozumieniem stron, a jak Jovanic odwalił większy syf to jest tutaj wybielany. To samo Kokoszka, wykorzystał zapisy prawne dla własnej korzyści i jest uznawany za zdrajce.

Owszem, według prawa (najprawdopodobniej) należy mu się kasa, ale są jeszcze inne aspekty. Jesteś w stanie podać przykład "ze świata" podobnego przykładu? Dla mnie s....ysyństwo i tyle. Nie zmienie zdania.

PS. Ponadto podajesz inny przykład. Nikt tutaj nie chciał wywalić Jovanica na zbity pysk. Najprawdopodobniej nie płacono mu na czas z powodu problemów finansowych, a on to od razu wykorzystał.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 11.12.2012 o godz. 08:12.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.12.2012, 09:10
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Czyli uderzasz tutaj do Basałaja, a nie do Bednarza. Więc potwierdzasz, że Bednarza winy tutaj za wiele nie ma.

Dziwne też, że Kasperczaka tutaj mieszano z błotem jak nie chciał rozwiązać kontraktu za porozumieniem stron, a jak Jovanic odwalił większy syf to jest tutaj wybielany. To samo Kokoszka, wykorzystał zapisy prawne dla własnej korzyści i jest uznawany za zdrajce.

Owszem, według prawa (najprawdopodobniej) należy mu się kasa, ale są jeszcze inne aspekty. Jesteś w stanie podać przykład "ze świata" podobnego przykładu? Dla mnie s....ysyństwo i tyle. Nie zmienie zdania.

PS. Ponadto podajesz inny przykład. Nikt tutaj nie chciał wywalić Jovanica na zbity pysk. Najprawdopodobniej nie płacono mu na czas z powodu problemów finansowych, a on to od razu wykorzystał.
Nie oceniam czyja to jest wina stwierdzam fakty.
Nie, nie potrafię podać przykładu ze świata piłkarskiego tak samo jak nie potrafię podać przykładu na sytuację odwrotną. Nie śledzę tego aż tak bardzo. Natomiast wiem jedno - pracownika albo zwalnia się dyscyplinarnie jeżeli są ku temu przesłanki albo mu się płaci. Tak samo jak się podpisuje umowę na zakup towarów/usług to się za nie płaci jeżeli są takie jakie były w dniu podpisania umowy albo zostały zrealizowane zgodnie z umową. Jak ktoś sobie kupił chu...go bramkarza to ma ch...go bramkarza a nie Buffona.
Gdyby mi pracodawca przestał płacić i miałbym przesłanki twierdzić, że prędko swojej kasy nie zobaczę zrobiłbym to samo i Ty pewnie też.

PS Pomijam, że Jovanic robi klubowi przysługę bo mógłby siedzieć u nas jeszcze przez 3 lata ( kontrakt z tego co wiem do 2015) ciągnąć kasę i łazić po centrach handlowych czy co tam jest jego hobby. Podejrzewam, że chce tylko zaległą kasę. Jeżeli chce kasę za cały kontrakt to zmienia postać rzeczy- ma zostać i trzeba mu płacić albo się dogadać i rozejść "w pokoju".
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.12.2012 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Stary 11.12.2012, 09:18
Tym czasem na Onecie Jerzy Engel zgłasza gotowość do prowadzenia Wisły...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.12.2012, 09:45
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Tym czasem na Onecie Jerzy Engel zgłasza gotowość do prowadzenia Wisły...
Nie wiem kto lepszy on czy Smuda. Eh jak miałby ktoś przyjśc to mam nadzieję, że albo Nawałka albo ktoś z zagranicy. Panów narcyzów bym nie chciał już tutaj oglądac.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.12.2012, 10:26
cfa napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto lepszy on czy Smuda. Eh jak miałby ktoś przyjśc to mam nadzieję, że albo Nawałka albo ktoś z zagranicy. Panów narcyzów bym nie chciał już tutaj oglądac.
jeden gorszy od drugiego
klasyczny wybór między dżumą a cholerą.
Nawałka? Żeby mógł zacząć ustawiać drużynę musiałby mieć coś czego nie ma tu nikt. Wsparcie właściciela i władz. To małe coś wykończyło tu niejednego, że wspomnę (z żalem) Petrescu, czy Probierza (bez żalu)
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.12.2012, 10:36
Engel co prawda był o krok od LM w Atenach, ale już od 7 lat nikogo nie trenował...................Mimo że nie jestem zwolennikiem Dyzmy to chyba już lepiej Franza zatrudnić
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.12.2012 o godz. 10:39.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.12.2012, 11:13
Mamy całą zimę na zatrudnienie kogoś na stanowisku trenera i właśnie już zimą koniecznie musi przyjść trener z myślą o budowaniu nowej drużyny na nowy sezon . Runda wiosenna byłaby rundą zapoznawczą gdzie wykrystalizowałby się trzon drużyny , nowy trener określiłby się których piłkarzy z obecnej kadry widziałby w swojej drużynie ( jeśli kogoś w ogóle by z tej kadry chciał zatrzymać ) w zimowym okienku powinno przyjść też paru młodych ambitnych , głodnych sukcesów zawodników którzy nieco wprowadziliby świeżej krwi do tego zespołu . Po sezonie byłyby oczywiście kolejne nieuniknione zmiany w kadrze ale mielibyśmy już w miarę zalążek nowego zespołu przed nowym sezonem ponieważ jeśli z zatrudnieniem nowego trenera i jednocześnie budową tej nowej drużyny będziemy czekać do przerwy między sezonami to automatycznie następny sezon również będzie można zapisać na straty bo chyba nikt nie sądzi ,że jest w ogóle możliwe zbudowanie nowej durżyny od zera tuż przed sezonem ( w taki sposób swoje drużyny budują outsiderzy którzy później i tak spadają z lig ) i żaden trener tego nie dokona . Może Smuda przekonuje Cupiała że On to zrobi z palcem w d... ale ten gość dawno oderwał się od rzeczywistości a po drugie bardzo szybko zmienia zdanie więc po rundzie ( jeśli tyle by przetrwał ) byłoby że z takimi piłkarzami i tak osiągnął sukces ...
Odnośnie trenera to mamy trochę czasu , powinniśmy zebrać grupę dostępnych młodych ambitnych trenerów z doświadczeniem odpowiednim , wybrać z niej najciekawsze opcje , z każdym porozmawiać o najważniejszych kwestiach , przeanalizować system pracy i wyniki w poprzednich klubach i wybrać najodpowiedniejszego kandydata a nie tak jak zazwyczaj to bywa zatrudnić kogoś kto w ostatnich latach niczego nie osiągnął , w ostatnich miejscach pracy miał kiepskie wyniki , jest na lodzie ponieważ od dłuższego czasu nikt go nie chce zatrudnić i tylko "jedzie" na swoim nazwisku . Wg mnie zatrudnienie jakiegoś zdolnego młodego trenera z zagranicy jest najlepszym rozwiązaniem tylko trzeba dać mu trochę czasu na efekty jego pracy i dać po prostu wolną rękę przy budowie tego zespołu a nie po dwóch - trzech meczach zwolnić ponieważ jakiś Smuda mówi ,że lepiej by to zrobił za pół ceny albo nijaki Zdzisiek albo inny bliski doradca podkopuje autorytet trenera który im nie odpowiada .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 11.12.2012 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 11.12.2012, 11:40
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nie oceniam czyja to jest wina stwierdzam fakty.
Nie, nie potrafię podać przykładu ze świata piłkarskiego tak samo jak nie potrafię podać przykładu na sytuację odwrotną. Nie śledzę tego aż tak bardzo. Natomiast wiem jedno - pracownika albo zwalnia się dyscyplinarnie jeżeli są ku temu przesłanki albo mu się płaci. Tak samo jak się podpisuje umowę na zakup towarów/usług to się za nie płaci jeżeli są takie jakie były w dniu podpisania umowy albo zostały zrealizowane zgodnie z umową. Jak ktoś sobie kupił chu...go bramkarza to ma ch...go bramkarza a nie Buffona.
Gdyby mi pracodawca przestał płacić i miałbym przesłanki twierdzić, że prędko swojej kasy nie zobaczę zrobiłbym to samo i Ty pewnie też.

PS Pomijam, że Jovanic robi klubowi przysługę bo mógłby siedzieć u nas jeszcze przez 3 lata ( kontrakt z tego co wiem do 2015) ciągnąć kasę i łazić po centrach handlowych czy co tam jest jego hobby. Podejrzewam, że chce tylko zaległą kasę. Jeżeli chce kasę za cały kontrakt to zmienia postać rzeczy- ma zostać i trzeba mu płacić albo się dogadać i rozejść "w pokoju".
I o to się rozchodzi. Jeżeli chce tylko zaległą kasę to oczywiście ma moje pełne poparcie i wtedy cofam wszystkie moje słowa. Problem w tym, że są przesłanki, że chce kasę za cały kontrakt i o tej hipotetycznej sytuacji mówie s....ysyństwo.

Zobaczymy jak się sprawa rozwinie. Wtedy będziemy więcej wiedzieć.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów