The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2012, 23:43
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ale wg wesołego Garguły bramka na 0-4 ustawia mecz więc jest przydu.pcony genetycznie,
I ma rację, o czym wspomniałem w temacie meczowych. Po czwartej bramce Zagłębie ewidentnie odpuściło, nie chciało im się już cisnąć. Sytuacji mieli masę, ale byli już w trybie "plaża". "Nie udało się strzelić? Trudno, pogramy w dziada przed ich polem karnym". Dopiero sędzia ich wkurzył karnym, ale na szczęście zaraz potem skończył mecz.

Inaczej Garguła musiałby pewnie stwierdzić, że co prawda czwarty ustawił, ale dopiero ten piąty to już zupełnie ich dobił...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.12.2012, 23:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czym to Genkov zasłużył sobie na zatrzymanie? 2 bramkami w rundzie? Pomijam fakt ze zarabia krocie (250 tysięcy euro rocznie). O Jaliensie nie ma co pisać. Owszem ostatnio gra lepiej, ale lepiej tj na poziomie góra Magiery z Górniak Zabrze a zarabia z 4 razy tyle.... Nie stać nas na płacenie kontraktów gwiazdorskich (Genkov, Jaliens) a dostawanie góra solidnej gry. Nie tędy droga.

Zawsze musi być brana pod uwagę zależność jakość/koszt.
Genkow jest jedynym który aktualnie potrafi się znaleźć w ataku. Nie traci piłek. Dobrze się ustawia. I potrafi też strzelić.
Ilość zdobytych goli jest wprost proporcjonalna do sytuacji, które mu stwarzają "koledzy". Jakie są alternatywy? Bo ja nie widzę żadnych zarówno w klubie jak i w naszej lidze. Chyba że liczysz na Jankowskiego.

Jaliens jest w tej chwili razem z Bunozą naszym najlepszym obrońcą. Jako jedyny ma pojęcie o asekuracji. I jest uniwersalny. Kiedyś taki był Diaz.

Faktycznie można by jeszcze zostawić Szewczyka i Urygę. Ale nie do pierwszego składu.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.12.2012, 00:30
A czemu niby Szewczyk i Uryga nie do pierwszego składu? Kto w przyszłym sezonie będzie grał jak nie oni? Spaść raczej nie spadniemy, bo są równie dobrze punktujące Podbeskidzie i Bełchatów, a wątpię też, że ci w/w panowie będą grać gorzej niż grający obecnie w 11.
Wiosna musi być okresem budowania jakiejkolwiek podwaliny pod następny sezon, bo wtedy znowu rozpoczniemy walkę o utrzymanie. Radzę sobie uświadomić, że Wisła przestaje być marką, przed którą przeciwnikom miękły kolana, a zawodnicy daliby wszystko, by tu trafić. To będzie chyba najcięższy okres Wisły od 15 lat. Pierwszy raz zdarzy się, że zabraknie wpływów transferowych, lub te wpływy będą tak małe, że aż nieodczuwalne. W sytuacji, gdy żegnamy się z 10 zawodnikami, a pozostali prezentują mizerny poziom, będzie to katastrofą.
Plan najbliższych okienek transferowych musi być dokładnie opracowany. Nie możemy dopuścić do sytuacji, że co rok 10 graczom kończą się kontrakty. Optymistycznym byłoby zmniejszenie tej liczby o 2-3 zawodników co rok.
Po co to piszę - sam nie wiem. Gorycz tego wszystkiego przelewa się strumieniami i jakaś naiwność każe mi ufać, że wszystko będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.12.2012, 00:53
Jovanić rozwiązał kontrakt. Sympatyczny facet, ale niestety słaby golkiper. Powodzenia Milan.
Cytat:
- Nie jest tajemnicą, że chciałbym wrócić do Vojvodiny. Mój kontrakt z Wisłą, która jest najlepszym klubem w Polsce, świetnie zorganizowanym, został rozwiązany. Przyczyn tego było sporo, ale podstawowa jest taka, że postanowiliśmy wraz z żoną wrócić do Serbii, a ja chcę wrócić i znów pokazać się w serbskim futbolu. Słyszałem, że może być mną zainteresowana Crvena Zvezda, ale na razie nikt nie kontaktował się ze mną w tej sprawie - powiedział Jovanić.
http://www.wislaportal.pl/23959,Mila...la_Krakow.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.12.2012, 13:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że okienko zimowe praktycznie nie zaistnieje. Chyba, że jako pozbycie się jeszcze kilku piłkarzy, albo pozyskanie za darmo no-name'ów.
Jeżeli Bednarz będzie nadal pracował - oby. Dawanie mu jakichkolwiek więcej pieniędzy do wyrzucenia w błoto to sabotaż.

Fakt, że na nowy sezon zostaniemy bez kadry i - najprawdopodobniej - będzie on spisany na straty, ale lepsze to ni z garb w postaci transferów Bednarza. Później Łysy won - jeśli Cupiał ma zamiar jeszcze Wisłę utrzymywać, albo zwija interes.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.12.2012, 14:50
zostawić bo są przydatni a nie dla tego, że suma spływająca im na konto jest odpowiednia a Kraków to ładne miasto to można Chrapka, Szewczyka, Genkowa, Miśkiewicza, Pareikę, może Bunozę, może Jovanovicia. Za Melkinsona i Wilka zgarnąć ile się da i pozbyć bo oni się tu męczą i ja się męcze ich oglądająć , dziad(k)ów odesłać na emeryturę lub niech sobie szukają jakiegoś domu spokojnej starości np w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 09.12.2012, 17:15
Na oficjalnej stronie sondarz, w jakiej formacji Wisła potrzebuje wzmocnień i można tylko jedną wybrać aż ciężko się zdecydować bo u nas wszędzie jest padaka kompletna, od bramki po sam atak.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.12.2012, 17:32
Kibic_z_Częstochowy napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam jak rok temu każdy mówił, żeby wyczyścić skład, pozbyć się piłkarzy typu Palijc, Jirsak, itd. A teraz przyjelibyśmy ich z pocałowaniem dupy.
W sumie frajerstwem było wierzyć, że za nich przyjdą zawodnicy lepsi. Nigdy nie przychodzą lepsi, zawsze dobrego zastępuje słaby, a słabego jeszcze słabszy.
Przyznam, że też się dałem nabrać.

Czyli teraz modlę się żeby zostali Sikorski i Garguła Bo jeśli zasada obowiązuje, to za nich Bednarz kupi tyczki, a trener wbije je w murawę.
..
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.12.2012, 17:44
Nie spodziewam się po nas żadnej poważnej aktywności transferowej w zimie. I rzeczywiście może to i lepiej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.12.2012, 17:58
Cytat:
Fakt, że na nowy sezon zostaniemy bez kadry i - najprawdopodobniej - będzie on spisany na straty, ale lepsze to ni z garb w postaci transferów Bednarza. Później Łysy won - jeśli Cupiał ma zamiar jeszcze Wisłę utrzymywać, albo zwija interes.
Zdaniem J.B to właśnie miał być sezon przebudowy drużyny... OK rozumiem gdybyśmy przegrali ten sezon gdyby w kadrze grało w miarę regularnie 4 -5 młodych zdolnych chłopaków, którzy nie udźwignęli presji i zabrakło im doświadczenia. Jednak my przegrywam ten sezon doświadczonymi graczami którzy grają już ze sobą trochę czasu, którzy jak słusznie zauważyłeś odejdą i zostaniem bez kadry.
Jednie Michał Charpek daję jakieś nadzieję, że w przyszłości będzie można oprzeć na nim kadrę jednak jeszcze przed nim droga daleka. Kolejna sprawa JB sprowadził Quioto, Frederiksen, Sikorskiego, Miskiewicza, który z nich może stanowić o przyszłości Wisly, który z nich czego kol wiek nauczył się w tej rundzie. ( mam tu na myśli Quioto i Miskiewicza). W przypadku tego ostatniego, nie chodzi tu nawet o to że popełnił babole, chodzi tu o sposób interwencji który nie zawsze jest zgodny z fachem bramkarskim.

Skoro ten sezon nie wygląda na sezon przebudowy to znaczy, że trzeba będzie to zrobić w następnym a przecież nic nie powstanie na zawaołanie trzeba będzie dużo czasu i przemyślanej polityki transferowej aby powstał tu drużyn walcząca o mistrzostwo i w miarę przygotowana na grę w europejskich pucharach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.12.2012 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.12.2012, 18:22
Właśnie o to chodzi w klubie nie ma pieniędzy. Ja sam nie jestem zwolennikiem wpuszczania w jednym meczu z 4-5 młodych debiutantów i liczenie na cud. Jednak:

-transferów raczej nie bedzie
-pół kadry z końcem zespołu odchodzi

W chwili obecnej mamy 12 punktów przewagi nad Bełchatowem i Podbeskidziem i tak się złożyło że dwa pierwsze mecze z nimi. Wystarczy dwa razy nie przegrać, czyli dwa remisy i na 13 meczy przed końcem ligi mamy 12, a nawet 13pkt przewagi nad tymi zespołami. Każde gadanie że gramy o coś więcej to majaczenie. PP nawet nie licze bo z czym do ludzi (znaczy Europy)

Czyli tak naprawdę to w następnym sezonie zajrzy nam w oczy widmo spadku, a że kasy nie ma i pół drużyny odejdzie to kto nam utrzyma Wisłe w lidze? Już w następnej rundzie powinno mocno się postawić na kilku młodych (wiem że słabi) by nie było sytuacji że w pierwszym meczu sezonu 13/14 wychodzimy 5 wychowankami którzy debiutują w lidze bo nie mamy piłkarzy. Wtedy to będzie lanie od każdego. Trzeba ich wpuszczać by chociaż fizycznie się podciągnęli.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.12.2012, 20:42
To jest błędne koło. Chcemy przebudować kadrę, ale nie mamy pieniędzy żeby to zrobić. Bo te jakie mamy są zablokowane w pensjach Jaliensa, Genkova czy Garguły. Do czasu aż nie odblokujemy i tak niskich środków, ale zawsze jakichś tam, nie mamy co liczyć nawet na takiego Piecha czy Jankowskiego, nie mówiąc o lepszych piłkarzach. Koło się zamyka. A kiedy będziemy mieli jakieś grosze na kontrakty? Jak ci którzy grają teraz odejdą. Odejdą w większości po sezonie. I jeżeli cokolwiek się zmieni w Wiśle to na wiosnę a nie teraz w zimie.

Do tego problem z pensjami i czekanie wielu piłkarzy na wygaśnięcie kontraktów. Oni udają że grają, Wisła udaje ze płaci. Niezdrowa sytuacja.

Nie ma nic gorszego niż zdemoralizowany zespół.
Lepszy słabszy zespół a głodny gry.

Ale być może jednak Cupiał znalazł kupca i stąd to czyszczenie ze zbędnych "aktywów"?

Tak czy owak już lepiej w tej chorej sytuacji dawać pograć młodym, nawet naszym młodym, niż patrzeć na męki wyrobników. Efekt i wyniki pewnie będą podobne, ale jakaś korzyść może być w przyszłym sezonie. Niech lepiej teraz Chrapek popełnia błędy, może w przyszłym popełni ich mniej, a kto wie czy to nie on będzie pierwszym rozgrywającym w przyszłym sezonie? A wtedy to może być kwestia spadku lub utrzymania
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.12.2012 o godz. 20:48.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.12.2012, 20:42
Nie mamy najwiekszego budżetu w lidze bo trzeci co do wielkości ,ale ciągłe pie.dolenie ,że w klubie nie ma pieniędzy to chyba przesada.
Z tym wyrzucaniem całej drużyny "na pysk" też przesada ,nikt mi nie powie ,ze wszystkie 10 drużyn przed nami ma lepszych zawodników w składzie.
Miejsce w tabeli ,to dzieło Probierza i Kulawika ich" kunszt trenerski i autorytet" sprawił taki wynik.
Co zrobić ?
Potrzebny trener z autorytetem potrafiący zmusić ich do ciężkiej pracy i wówczas ,jeśli nie będą im odpowiadały warunki ...... won.
Dla mnie Smuda byłby odpowiedni na to
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 09.12.2012, 21:24
kristos napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy najwiekszego budżetu w lidze bo trzeci co do wielkości ,ale ciągłe pie.dolenie ,że w klubie nie ma pieniędzy to chyba przesada.
Z tym wyrzucaniem całej drużyny "na pysk" też przesada ,nikt mi nie powie ,ze wszystkie 10 drużyn przed nami ma lepszych zawodników w składzie.
Miejsce w tabeli ,to dzieło Probierza i Kulawika ich" kunszt trenerski i autorytet" sprawił taki wynik.
Co zrobić ?
Potrzebny trener z autorytetem potrafiący zmusić ich do ciężkiej pracy i wówczas ,jeśli nie będą im odpowiadały warunki ...... won.
Dla mnie Smuda byłby odpowiedni na to
Zgadzam się, ale nie Smuda - bo do umiejętności "wzięcia za pysk" potrzebny jest warsztat, a Smuda tego nie ma. Zresztą, taktycznie też jest cienki jak d.pa węża... Na chwilę obecną nie ma polskiego trenera, który by wygrzebał nas z tego g...a. Potrzeba kogoś z zagranicy, ale kogoś z autorytetem i sukcesami. Dopiero potem można kombinować ze składem.

W całej tej niewątpliwie genialnej strategii jest jeden mały haczyk - Cupiał na takiego trenera nie da kasy. A za 10.000 zł to możemy mieć drugiego Kulawika, nie przymierzając...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 09.12.2012, 21:26
Smuda czyni cuda? nie sądze, jak dla mnie nawet Guardiolla nic by tu nie zdziałał. zastanawia mnie czy w zespole pracuje jakiś psycholog
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.12.2012, 21:45
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Smuda czyni cuda? nie sądze, jak dla mnie nawet Guardiolla nic by tu nie zdziałał. zastanawia mnie czy w zespole pracuje jakiś psycholog
Chyba nie bo Garguła rozpierdala wszystko i żaden psycholog tego nie ogarnie. Przynajmniej wg mnie. Jeśli Garguła tak działa na szatnię jak na mnie, to nawet Sikorski bez gargułowego wpływu na szatnię, zaczyna mi się widzieć jak Messi bez formy, czyli jakieś 30 bramek w sezonie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.12.2012, 22:28
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Zdaniem J.B to właśnie miał być sezon przebudowy drużyny...
Bo co? Bo Bednarz tak powiedział? Bo tak byłoby najsensowniej?
W chwili obecnej trudno powiedzieć jakie plany właściciel wiąże z Wisłą. Tak naprawdę nie wiemy nawet, czy to nie ostatni sezon z Cupiałem jako właścicielem.

Ogólnie jednak - jestem na pewno przeciwny jakimkolwiek transferom dokładającym do składu kolejnych inwalidów, po to tylko żeby stan osobowy się zgadzał. Kolejny komediant w rodzaju Frederiksena tylko będzie psuł atmosferę w i wokół klubu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.12.2012, 23:48
Jeżeli zimowe okno transferowe w zakresie zakupów do klubu zostanie przez nas "odpuszczone" (a wszystko na to wskazuje, nie licząc tu oczywiście importu do klubu bezrobotnych, wolnych kontraktowo miernot) to chyba możemy brać poważnie pod uwagę to że latem żegnamy się z BC jako właścicielem.
Nie wyobrażam sobie, aby ktoś komu leży na sercu dobro własnej firmy, klubu, rodziny, mógł tak dobrowolnie i zupełnie świadomie ignorować upadającą własność. Taki brak działań możliwy jest właśnie wtedy, jeżeli nie wiąże się z posiadaniem tej rzeczy żadnej przyszłości.
Swoją drogą, być może formuła BC+Wisłą się wyczerpała, tak jak kiedyś Drzymała+Groclin. Ciekawe czy może czekać nas podobny los? Osobiście wątpię, ale piłka to bussines więc wszystko jest możliwe. Może nawet komuś będzie się opłacać ogłoszenie upadłości. Kto wie, nie znamy faktów zastrzeżonych tylko dla zaufanych księgowych.
Wolałabym jednak nie krakać, ale cóż baba z reguły ma zawsze taki wredny i podejrzliwy charakter
Zmiana właściciela na kogoś kto ma nieco $, zapał do piłki i chęć zaistnienia w tym piłkarskim bagienku dużo by dała. Tylko czy kogoś takiego na horyzoncie widać. Nie sądzę. Inaczej czeka nas marazm i walka o utrzymanie w następnym sezonie. Szkoda tej ostatniej dekady i łza w oku się kręci, ehhh.....
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 10.12.2012, 00:16
ooona napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli zimowe okno transferowe w zakresie zakupów do klubu zostanie przez nas "odpuszczone" (a wszystko na to wskazuje, nie licząc tu oczywiście importu do klubu bezrobotnych, wolnych kontraktowo miernot) to chyba możemy brać poważnie pod uwagę to że latem żegnamy się z BC jako właścicielem.
Nie wyobrażam sobie, aby ktoś komu leży na sercu dobro własnej firmy, klubu, rodziny, mógł tak dobrowolnie i zupełnie świadomie ignorować upadającą własność. Taki brak działań możliwy jest właśnie wtedy, jeżeli nie wiąże się z posiadaniem tej rzeczy żadnej przyszłości.
Swoją drogą, być może formuła BC+Wisłą się wyczerpała, tak jak kiedyś Drzymała+Groclin. Ciekawe czy może czekać nas podobny los? Osobiście wątpię, ale piłka to bussines więc wszystko jest możliwe. Może nawet komuś będzie się opłacać ogłoszenie upadłości. Kto wie, nie znamy faktów zastrzeżonych tylko dla zaufanych księgowych.
Wolałabym jednak nie krakać, ale cóż baba z reguły ma zawsze taki wredny i podejrzliwy charakter
Zmiana właściciela na kogoś kto ma nieco $, zapał do piłki i chęć zaistnienia w tym piłkarskim bagienku dużo by dała. Tylko czy kogoś takiego na horyzoncie widać. Nie sądzę. Inaczej czeka nas marazm i walka o utrzymanie w następnym sezonie. Szkoda tej ostatniej dekady i łza w oku się kręci, ehhh.....

jest taki ktoś a nazywa się Józef Wojciechowski haha
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.12.2012, 08:14
pawkas1992 napisał(a):Wyświetl post
jest taki ktoś a nazywa się Józef Wojciechowski haha
Jakby z nim przyszedł David Silva, Falcao i Arbeloa to czemu nie ?
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 10.12.2012, 09:11
Miałem koszmar..... Niejaki Filipak skorzystał z faktu, że Wisła wycofuje się z rozgrywek i wykupił naszą licencję na grę w T-ME.....
Obudziłem się zlany potem....
Przepraszam za OT......
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.12.2012, 10:57
Nie wiem czy ktoś słuchał Probierza w Cafe Futbol i wypowiedzi odnosnie Wisły i Transferów... mieli 4 kandydatów na LO i żaden się nie zgodził i ten duńczyk to była wersja bardzo rezerwowowa do tego młodzi którzy byli testowani woleli iść do górnika niż Wisły... podobno transfery miały być całkowicie inne ale żadne nie wyszły.... Taka Pracuje Łysy.....
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.12.2012, 11:09
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś słuchał Probierza w Cafe Futbol i wypowiedzi odnosnie Wisły i Transferów... mieli 4 kandydatów na LO i żaden się nie zgodził i ten duńczyk to była wersja bardzo rezerwowowa do tego młodzi którzy byli testowani woleli iść do górnika niż Wisły... podobno transfery miały być całkowicie inne ale żadne nie wyszły.... Taka Pracuje Łysy.....
Przydało by się potwierdzenie jeszcze tego z innych ust, ale jako taki obraz pracy Jacusia mamy. No cóż mam nadzieję, że kiedyś się dowiemy co i jak ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 10.12.2012, 11:48
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post

Może i tak pracuje łysy ale poco Ci młodzi zawodnicy mają do nas przychodzić jak ich się nie wystawia. U Nawałki na pewną inaczej się rozwiną. Zresztą też trzeba zobaczyć jaka się zrobiła w klubie atmosfera....
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 10.12.2012, 12:22
Cos czuje, ze mozemy miec kolejny sukces Jacka.

Wszyscy sie cieszyli, ze Jovanic odchodzi ale sprawa ma chyba drugie dno. Rozwiazanie kontraktu wg. zawodnika powinno byc ze wzgledu na zaleglosci placowe. I sadze, ze Jacuś przeszrżował i to nie będzie oddech dla finansów a wrecz większe obciążęnie jak trezba będzie zaĻłacuć wszystko należne do 2015 roku.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2012, 12:25
Najlepsze, ze Milan może mieć rację. Zaległosci z wypłatami sa podstawą do rozwiązania kontraktu z winy klubu, co nie zwalna klubu z obowiązku spłacenia wszystkiego do ostatniego grosika.
Teraz czekać aż kolejni gracze to zrobią.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2012, 12:28
borys napisał(a):Wyświetl post
Cos czuje, ze mozemy miec kolejny sukces Jacka.

Wszyscy sie cieszyli, ze Jovanic odchodzi ale sprawa ma chyba drugie dno. Rozwiazanie kontraktu wg. zawodnika powinno byc ze wzgledu na zaleglosci placowe. I sadze, ze Jacuś przeszrżował i to nie będzie oddech dla finansów a wrecz większe obciążęnie jak trezba będzie zaĻłacuć wszystko należne do 2015 roku.
A wygrana Jovanica w tej sprawie będzie zapewne impulsem dla innych (zwłaszcza stranieri) żeby upomnieć się w podobny sposób o swoje. Bo trudno uwierzyć, że tylko z Jovanicem jest taka sytuacja (zaległości).
Zapowiada się ciężka zima dla Wisły:(
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 10.12.2012, 12:31
A to juz nie jest przykaz Cupiała. Ten człowiek działa na szkode klubu z własnej nieprzymuszonej woli!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2012, 14:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze, ze Milan może mieć rację. Zaległosci z wypłatami sa podstawą do rozwiązania kontraktu z winy klubu, co nie zwalna klubu z obowiązku spłacenia wszystkiego do ostatniego grosika.
Przyznam, że mnie ten news załamał...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.12.2012, 15:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyznam, że mnie ten news załamał...
Nawet jeśli Bednarz walnął się w tym kiedy i komu ma zrobić przelew aby nie było kłopotu to i tak nie wiem czy jest sens go obwiniać. To nie jest jest normaln, że o wszystkim praktycznie decyduję jeden człowiek, jest jeszcze Kapka, który zna się na piłce ale to i tak zbyt mało ludzi którzy mają jakieś pojęcie.Takie w klubie są obecnie struktury, że Bednarz jest jednym, który może pójść przed kamerę czy udzielić wywiadu na temat sytuacji w klubie bo jedyny wie jako tako o co chodzi w zarządzaniu klubem.

Co do Probierza to jak się ogląda jego występ w cafe futobol to ten człowiek aż dygotał się na temat pytania o Wiśle Kraków, miał problem ze skleceniem zdań.

Kilka zdań Probierza:
Wierzę, że Cupial żałuję ze przyjął moją dymisje"

O Wilku: Piłkarz ekstraklasy prosi mnie aby uczyć go grać w piłkę.

O Smudzie: Szkoda że nikt w momencie wypływania plotek o Franku nie dał mi wsparcia, nie wydał komunikatu np tak jak zrobiono to w Lubinie.

O boiskach: Skoro ja muszę się martwić gdzie mają trenować seniorzy to jak wyglają treningi juniorów. W Belchatowie mam 3 boisak.

O transferach: Transfery miały być zupełnie inne. Nic z tego nie wyszło. Między innymi chcieliśmy 4 lewych obrońców Polaków. Wzięliśmy Frederiksena. To był mój błąd.

O młodych zawodnikach: Chcieliśmy kilku młodych chłopaków: Nowak, Szczymiczek, i jeszcze jeden zapomniałem nazwiska poszedł do Górnika. Górnik zaproponował lepsze warunki.

Komentuje słowa Kulawika że dopiero w zimie będzie można coś zmienić.
"To świadcz o jego klasie"

O przygotowaniu do rundy:
Coś w stylu że 8 zawodników po kontuzjach, drużyna przygotowana w miarę możliwości najlepiej jak się dało.

Pojechał jeszcze po Chavezie czy Boguskim.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.12.2012 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów