|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Ale klub poda pewnie bilety + sprzedane karnety, zamiast informacje z wykorzystanych biletów/karnetów. Aby Klient XXI wieku przyszedł na stadion wychowany na papce i wygodnie konsumujący życie potrzebuje: - WYNIKÓW - WYNIKÓW - WYNIKÓW Później: - szybkiego zaparkowania swojej fury - bezpiecznego i taniego parkingu - szybkiego wyjazdu z tego parkingu - sprawnego i szybkiego wejścia na stadion po szybkim kupnie biletów - czystych krzesełek i stadionu - sprawnych toalet i kibli, ciepłej wody, sprawnych suszarek, itp. - dobrego cateringu z produktami lepszymi niż herbata bez smaku o wodzie z kilogramem kamienia (kiedyś był Lipton, ale chyba stwierdzili, że kibicom to nie smakuje bo są przyzwyczajeni do herbaty tescowej), - cateringu, w którym produktów jest sporo i nie kończą się przed końcem I połowy - cateringu wyposażonego profesjonalnie i mogącego przygotować świeże produkty - miejsc gdzie można ten catering skonsumować kulturalnie Jeśli w to klub nie zainwestuje, to KIBIC WIDZ XXI w. nie przyjdzie na stadion. Taki człowiek nie będzie przychodził i czekał, aż łaskawie nam panujący zainwestują. Łaskawie czekali kibice, z różnych sektorów, którzy od lat myśleli że jednak coś będzie szło do przodu na Wiśle...ale się jednak zawiedliśmy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.11.2012 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Wiele jest drużyn na zachodzie które mają zapełnione stadiony. Najlepszym przykładem jest Premiership. Ważna jest jakość widowiska i zaangażowanie zawodników na 120% w każdym meczu. Wtedy nawet bez wyników stadion może się zapełniać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na pewno chodzi o sprawną kontrolę prędkości przy przechodzeniu przez bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czyli rozumiem ze powinniśmy olać pikników i nastawić się na ultras ponieważ maja mniejsze wymagania?
To przecież absurd. BTW Policzcie kary i zobaczcie ile razy za to by można wymyć kible. Ekonomia jest brutalna. Albo czysty kibel albo odpalona raca. Lukasz. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
![]() Inaczej nie potrafię tego skomentować. Mistrzu - jak przychodzę do restauracji, kina lub teatru, to g. mnie obchodzi czy mają pieniądze na sprzątaczkę. Kolejność Ci się pomyliła - najpierw stwarza się warunki, a później czeka się na klientów. "Jak będziecie kupować bilety, to może wyczyścimy kible i posprzątamy" ![]() Wyobraź sobie że próbujesz sprzedać taki tekst klientowi kina. Reakcja byłaby dla Ciebie bardzo pouczająca. Widzę, że Twoje myślenie to czysty PRL. Powodzenia...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mamy zdecydowanie za duży stadion dla każdego się znajdzie miejsce. Nie musimy wybierać pomiędzy jednymi a drugimi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co widzę punkt widzenia jest zależny od tego co jest wygodniejsze na dany moment. Trzeba się zdecydować - albo zachowujemy się jak w kinie i standardy mamy jak w kinie albo zachowujemy się jak chcemy i kible są brudne. Jeśli taki standard jak jest obecnie porównujesz do czasów PRL to o tej epoce mało wiesz. Cytat:
Podaj, jeśli możesz, argument dla którego może się tak stać. Podział na ultrasów i pikników będzie zawsze poniważ jest on naturalny i leży w naszych charakterach i potrzebach. Ergo: posługujesz się bezpodstawną polityka strachu i wrogości wobec innych kibiców Wisły - mam nadzieję że masz tego pełną świadomość. Lukasz. Edit: Tak pełna zgoda.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.11.2012 o godz. 17:10.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podałem Ci powody dla których zwykły, nie sympatyzujący z Wisłą człowiek nie przyjdzie na nasz stadion więcej niż jeden raz. Co to ma wspólnego z argumentacją moją albo SKWK - wiesz tylko Ty. Pomijam fakt, że pisanie o "standardach jak w kinie" w kontekście minimalnych norm czystości i przyzwoitości po prostu zabija.
Kończę dyskusję, bo za mało kojarzysz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 17:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wezcie sie ogarnijcie z tymi konfliktem (ktorego nie ma ) na lini piknik - ultras - pewnie przynajmniej z 60% jak nie wiecej dzisiejszych piknikow to dawni ultrasi ... czas sprawia ze trzeba zmienic sektory ... roznica wieku to nieporozumienia , to samo co w domu , jak 16-latek ma zrozumiec goscia po 40-stce i odwrotnie - jedno sie nie zmienia , i jeden i drugi od pierwszego meczu do ...konca zycia sa kibicami Wisly Krakow
cala Wisla zawsze razem ( 1 grudnia wszyscy na impreze SKWK ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez finanse? Pierwsze słyszę.
Do tej pory myślałem że ultras wynieśli się ze stadionów przez zakazy i rygorystyczne prawo stadionowe. To ze ich miejsce pozajmowały pikniki jest chyba czymś naturalnym. Życie wszakże nie znosi pustki. No ale może faktycznie lepiej widzieć problem w Piknikach i ich kasie. Na pewno prościej. Lukasz. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawaj cytat, geniuszu. Poza tym ja nie pisałem o ultrasach, tylko fanatykach, które najlepsze kluby wyprosiły cenami biletów. Przy czym nie robię z tego problemu, zauważam normalny mechanizm, u nas nie do zastosowania. Widzę jednak że postawiłem Ci poprzeczkę za wysoko... P.S. Tak mi się skojarzyło - jeśli pracujesz w klubie, to zgłoś się na ochotnika do pisania oficjalnych dokumentów. Na oko robisz mniej błędów ortograficznych niż koleś który stworzył dzieło wysłane Górnikowi...
Obejrzałem sobie na "Weszło" oficjalne pismo Wisły Kraków i można rzec- wszystko jasne... Wychodzi na to, że w klubie nie ma nawet sekretarki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 19:57.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
po co w klubie sekretarka jak jest prawnik ktory sie na wszystkim zna ...(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To swoją drogą też ciekawe, bo albo:
a) można zostać prawnikiem w Polsce będąc funkcjonalnym analfabetą b) Jacuś nie czyta co podpisuje. Stawiam "a" i "b" ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż Wolfy, niefart. Widać źle się zrozumieliśmy - moja teza jest taka że panaceum na bolączkę finansową klubu są pikniki. Wydaje mi się iż innej drogi nie ma. Oparcie bytu klubowego na frekwencji bywalców C uważam za chybiony pomysł i drogę donikąd. Frekwencja stanowi tylko mniejszą część dochodu większości normalnych klubów - większość to sponsorzy i dochody z 'koszulek'. Dlatego boli podejście do klubu per 'Wisła to My'. Obecny stan rzeczy nie sprzyja inwestycji i moim zdaniem żadnej inwestycji in plus ze strony Cupiała spodziewać się nie należy.
Nasze problemy zmieniły się - do złego zarządzania doszły masakryczne problemy finansowe. Jak dobrze zauważyłeś nie ma kasy na nic. Oszczędzamy na papierze toaletowym. Szukamy kasy wszędzie - doszło do paradoksu - pozbywamy się kibiców ze stadionu tylko po to aby nie płacić ewentualnych kar i zaoszczędzić na organizacji meczu. Nie rozumiem dlaczego jest to odczytywane jako 'imbecylizm' pracowników klubu. Przecież tak wygląda niewypłacalność. Brudne kible, syf, zdecydowane działania wobec wszystkiego co może powodować stratę finansową. Winnych obecnego stanu jest wielu a obarczanie odpowiedzialnością jedynie klubu jest z deka nie na miejscu. Na prawdę nie widzisz zależności między brakiem kasy na kible a karami dla klubu? Między brakiem kasy a trzepaniem na bramkach i zakazem sektorówek? Cytat:
Lukasz. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeżeli nie potrafisz znaleźć, to przyjmij do wiadomości, że przekaz zawarty w moich postach brzmi (w skrócie): obecnie pikniki nie zaszczycą Reymonta w ilościach większych niż fanatycy. Nie będę powtarzał z jakich powodów, ale wina leży po stronie klubu. To, że przy okazji geniusze w Wiśle poszli na noże z najwierniejszymi sympatykami to już jakiś zupełnie nowy poziom abstrakcji. Nie chodzi o to, żeby kibiców z innych sektorów olewać, stwierdzam raczej, że nie widzę ze strony klubu starań mających na celu ich przyciągnięcie. Poziom sportowy - dno. Standardy czystości - nieistniejące. O obsłudze w Wiślackim Świecie, który to przecież jest miejscem pierwszego kontaktu nowego kibica z klubem napisano już chyba dość... Klub sam przy każdej możliwej okazji pokazuje, że ma na pikników wywalone z góry na dół. Na fanatyków zresztą też. Jeżeli twierdzisz, że lepiej grać na pustym stadionie, to życzę powodzenia. Ciekawe czy dzięki temu przybędzie transmisji z Canal+ z udziałem Wisły. Kompetencja ludzi zarządzających klubem poraża...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 21:37.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież mówię że pójcie na noże podparte jest bilansem ekonomicznym.
Lukasz. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne...
Ten bilans ekonomiczny bierze pod uwagę transmisje z C+? Wpływy z biletów i karnetów? No to powodzenia. Skoro Wiśle opłaca się mieć pusty stadion - to OK. Kto bogatemu zabroni? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówimy o meczu z Górnikiem i mówimy o wpływach z biletów.
Potem sytuacja powinna rozejść się po kościach. Uważasz ze co klub powinien teraz zrobić? Zmienić regulamin? Dziś? Jutro? ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
lukasz, a ty ciagle swoje,
mozesz mi wytlumaczyc, kto bedzie chcial zainwestowac w klub bez kibicow? po co sponsorowac cos, gdzie nikt nie przychodzi przeciez z kibicami mają u nas problem znalezc sponsora, a bez nich, myslisz ze bedzie lepiej?
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic nie wskazuje na to, że sytuacja rozejdzie się po kościach. Tylko geniuszom w klubie wydaje się, że te karnety maja zagwarantowane. Będą musieli pójść na ustępstwa, a takimi działaniami tylko to sobie utrudniają. Wisła to nie tylko sekcja piłkarska...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 22:02.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak oto jesteśmy świadkiem narodzenia nowej ekonomii
![]() Produkt którego nie chcemy sprzedać i nie sprzedamy poprawia nasz bilans ekonomiczny. ![]() Bo nagle sprzedamy koszulki, bo gdzieś w odległej galaktyce w innym ustroju ekonomicznym ktoś sprzedaje. A nam się nie udawało, ale to nic. Teraz chcemy. I na pewno oferując gorszy produkt Canal plus nam zapłaci więcej. I sponsorzy się pojawią, bo uwielbiają wystawiać się na pustym stadionie. Jak to się nazywa ? Chciejstwo czy jakoś tak ![]() A może mydlenie oczu podszyte strachem. Rozmawiałem z kilkoma bywalcami E. Nie przyjdą, bez unormowania sytuacji nie kupią karnetów. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Póki co protest jest na mecz z Górnikiem. Potem jest przerwa na ochłonięcie i czas na pomyślenie co dalej.
Wróżką nie jestem by wiedzieć jak to się skończy. Kamil - sprawa oczywista - nikt. Tyle że my teraz bronimy się przed niewypłacalnością a nie szukamy sponsora. Lukasz. ![]()
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kilka slow o Wisle i Petrescu: http://lutuj.net/2012/11/28/oslepien...pczac-w-kolko/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
I też się nie boję, że mi rodzina z dziećmi zajmie moje miejsce karnetowe, a jak zajmie to się przeniosę gdzie indziej. A kasę będę wydawał na TS WISŁA KRAKÓW, nie bywałem do tej pory za często na innych dyscyplinach, ale jeśli "na piłce" nie zmieni się podejście do kibiców, to będę częściej odwiedzał "halę". W obecnej chwili trzeba działaczom powiedzieć: SZANUJ KIBICA SWEGO, BO NIE BĘDZIESZ MIAŁ ŻADNEGO. Gdybyśmy grali o mistrza, wygrywali mecz za meczem, jak w latach 1998 - 2005 to pewnie działacze mieliby większe pole do popisy. Kibice-Klienci pchaliby się drzwiami i oknami na stadion, ale w obecnej mizerii nie ma alternatywy dla nas (czyli fanatycznych i wiernych kibicach z różnych sektorów a, e, h, g,c, d, b ,f). Mówię oczywiście o meczu z Górnikiem, czy na wiosnę 2013 r. Później sytuacja może się zmienić: Wisła S.A. może zbankrutować, może zostać doinwestowana, może znaleźć innego właściciela lub nowego sponsora - cuda czasem się zdarzają. I jeszcze jedno Łukasz, nikt z nas nie będzie płakał jak byt Wisła Kraków S.A. zniknie w oparach historii. Będzie mogło być tylko lepiej - patrz przykład Lechii Gdańsk. A to byłby dla nas taki kibicowski czyściec. Klubu i działaczy nie interesuje nasza sytuacja: mandaty przed stadionem, mandaty i zakazy na stadionie, brud, syf, dramatyczny catering, nasze problemy z policją i władzą, brak chronienia klubu i kibiców przez działaczy, podporządkowanie się każdej nawet najgłupszej decyzji, utrudnianie kibicom gości wejścia na stadion, brak wsparcia gdy my nie zostaniemy wpuszczeni na inny stadion. Oni to mają w dupie, więc my też mamy w dupie sytuację Wisła Kraków S.A.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.11.2012 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
domin_czyzyny wszystko OK reakcja właściwa i zdrowa. Popieram.
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, od strony kibicowskiej jak i finansowej. Nie trzeba być finansistą aby sobie wygooglać 'symptomy upadłości firmy'. Wisła wykazuje statystycznie 9/10. Tak długo ciągnąc się nie da więc rozstrzygnięcie pytania 'co dalej' wkrótce. Lukasz. ![]()
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jako, że łysy wąż w klubie jest już prawie 9 miesięcy wypadało by się go zapytać co się z tego urodziło. Niech wymieni owoce swojej pracy.
kadra gorsza, z finansami nie lepiej, wojna domowa w klubie, nikt z nowych zawodników się nie sprawdził, młodzież klubu nie uratowała. No i co tak malo ostatnio tego pana w mediach? Bardzo chciałbym przeczytać wywiad z w/w Panem przeprowadzony przez kogoś innego niż przez pracownika klubu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wszystkie transfery nie trafione - straty finansowe Osłabienie drużyny z mistrzowskiej/około mistrzowskiej na dno tabeli - straty finansowe Totalne dno jeśli chodzi o obsługę, catering, sprzedaż, kontakt z kibicami - straty finansowe Bojkot kibiców - straty finansowe Żeby nie było: Bilety przez neta na + Cały jego pomysł ratowania Wisły to sprzedać Meliksona (jeśli za Kirma wziął 300keuro) za Meliksona weźmie jakieś 1mln. Aż boję się kolejnych "trafionych" transferów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Tylko, że Maor na dzień dzisiejszy jest wart nie więcej niż ten 1mln, a i jego cena raczej już nie zacznie rosnąc, bo lat mu nie ubywa, a forma jakoś nie wzrasta. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Melex jest warty więcej niż 1mln tak samo jak Kirm był warty więcej niż 300k niestety łysy nie ma ani znajomości ani kasy ani umiejętności do transferów. Gwarantuje pewien poziom zwany ch***** ale stabilnie ![]() Czyli wszyscy jego grajkowie są beznadziejni. Pierwszy raz od lat nie czekam na okno transferowe bo boję się zobaczyć kolejne testy, Fredriksenów i teksy o tym, że tylko Brud i Czekaj nie są na sprzedaż... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|