The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2012, 16:05
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Póki co dochodzimy do skrajnej sytuacji ze finansowo lepszy stadion pusty niż z 10 tysiącami + kary. A jak wiesz mamy kryzys i patrzymy tylko na kasę.

Lukasz.
ZOBACZYMY CZY 10 TYSIĘCY BĘDZIE NA GÓRNIKU... myślę, że raczej ok. 5 tysięcy "fanatyków" zawita na R22.
Ale klub poda pewnie bilety + sprzedane karnety, zamiast informacje z wykorzystanych biletów/karnetów.

Aby Klient XXI wieku przyszedł na stadion wychowany na papce i wygodnie konsumujący życie potrzebuje:

- WYNIKÓW
- WYNIKÓW
- WYNIKÓW

Później:
- szybkiego zaparkowania swojej fury - bezpiecznego i taniego parkingu
- szybkiego wyjazdu z tego parkingu
- sprawnego i szybkiego wejścia na stadion po szybkim kupnie biletów
- czystych krzesełek i stadionu
- sprawnych toalet i kibli, ciepłej wody, sprawnych suszarek, itp.
- dobrego cateringu z produktami lepszymi niż herbata bez smaku o wodzie z kilogramem kamienia (kiedyś był Lipton, ale chyba stwierdzili, że kibicom to nie smakuje bo są przyzwyczajeni do herbaty tescowej),
- cateringu, w którym produktów jest sporo i nie kończą się przed końcem I połowy
- cateringu wyposażonego profesjonalnie i mogącego przygotować świeże produkty
- miejsc gdzie można ten catering skonsumować kulturalnie

Jeśli w to klub nie zainwestuje, to KIBIC WIDZ XXI w. nie przyjdzie na stadion. Taki człowiek nie będzie przychodził i czekał, aż łaskawie nam panujący zainwestują.
Łaskawie czekali kibice, z różnych sektorów, którzy od lat myśleli że jednak coś będzie szło do przodu na Wiśle...ale się jednak zawiedliśmy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.11.2012 o godz. 16:13.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.11.2012, 16:17
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ZOBACZYMY CZY 10 TYSIĘCY BĘDZIE NA GÓRNIKU... myślę, że raczej ok. 5 tysięcy "fanatyków" zawita na R22.
Ale klub poda pewnie bilety + sprzedane karnety, zamiast informacje z wykorzystanych biletów/karnetów.

Aby Klient XXI wieku przyszedł na stadion wychowany na papce i wygodnie konsumujący życie potrzebuje:

- WYNIKÓW
- WYNIKÓW
- WYNIKÓW

Później:
- dobrego cateringu z produktami lepszymi niż herbata bez smaku o wodzie z kilogramem kamienia (kiedyś był Lipton, ale chyba stwierdzili, że kibicom to nie smakuje bo są przyzwyczajeni do herbaty tescowej),
- cateringu, w którym produktów jest sporo i nie kończą się przed końcem I połowy

Jeśli w to klub nie zainwestuje, to KIBIC WIDZ XXI w. nie przyjdzie na stadion. Taki człowiek nie będzie przychodził i czekał, aż łaskawie nam panujący zainwestują.
Łaskawie czekali kibice, z różnych sektorów, którzy od lat myśleli że jednak coś będzie szło do przodu na Wiśle...ale się jednak zawiedliśmy.
Co do większości się zgadzam, tylko nie do tak znaczącej wagi wyników.
Wiele jest drużyn na zachodzie które mają zapełnione stadiony. Najlepszym przykładem jest Premiership.
Ważna jest jakość widowiska i zaangażowanie zawodników na 120% w każdym meczu. Wtedy nawet bez wyników stadion może się zapełniać.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2012, 16:26
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

- WYNIKÓW
- WYNIKÓW
- WYNIKÓW

Później:

O co kaman?!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 16:30
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
O co kaman?!
Na pewno chodzi o sprawną kontrolę prędkości przy przechodzeniu przez bramki
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.11.2012, 16:32
Czyli rozumiem ze powinniśmy olać pikników i nastawić się na ultras ponieważ maja mniejsze wymagania?
To przecież absurd.

BTW Policzcie kary i zobaczcie ile razy za to by można wymyć kible. Ekonomia jest brutalna. Albo czysty kibel albo odpalona raca.

Lukasz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.11.2012, 16:38
Wolfy, tu: "Zastanówcie się który model jest - tu i teraz - możliwy do zrealizowania.". Postawiłeś postulat wyboru pomiędzy jednym z tych modeli. Sama idea wyboru jest zła.
Mistrzu - dokładnie Ci opisałem o jaki model chodzi. Model angielski/hiszpański (ale na poziomie Realu i Barcy).

Postawię postulat: wybyły pikniki to nastał syf. Bo kasy nie ma. Tak jak jest będzie dopóki pikniki nie wrócą. Nie ma pikników -> nie ma kasy -> kible brudne.

Inaczej nie potrafię tego skomentować.
Mistrzu - jak przychodzę do restauracji, kina lub teatru, to g. mnie obchodzi czy mają pieniądze na sprzątaczkę. Kolejność Ci się pomyliła - najpierw stwarza się warunki, a później czeka się na klientów.

"Jak będziecie kupować bilety, to może wyczyścimy kible i posprzątamy"

Wyobraź sobie że próbujesz sprzedać taki tekst klientowi kina. Reakcja byłaby dla Ciebie bardzo pouczająca.

Widzę, że Twoje myślenie to czysty PRL. Powodzenia...

Dzielisz. Nikt nie jest bardziej pożądany lub mniej. Nikt nikomu nie odbierze ukochanego C nawet jak pikniki zajmą wszystkie sektory poza C - nie piszmy scenariuszy s-f. Cała zadyma rozbija się o zachowanie na trybunach i o kary które klub za to zachowanie odstaje. Bobek90 ładnie to ujął w cyfrach. Albo kary muszą się kompensować wpływami z frekwencji albo musza zniknąć. Póki co dochodzimy do skrajnej sytuacji ze finansowo lepszy stadion pusty niż z 10 tysiącami + kary. A jak wiesz mamy kryzys i patrzymy tylko na kasę.
Znów - to co opisałem jest naturalnym ruchem biznesowym. Pikniki wypychają fanatyków ze stadionu, jeżeli jest ich odpowiednia liczba. Ale u nas to nierealne, zwłaszcza na hitowych meczach takich jak z Podbeskidziem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 16:43
Czyli rozumiem ze powinniśmy olać pikników i nastawić się na ultras ponieważ maja mniejsze wymagania?
To przecież absurd.

BTW Policzcie kary i zobaczcie ile razy za to by można wymyć kible. Ekonomia jest brutalna. Albo czysty kibel albo odpalona raca.

Lukasz.
Mamy zdecydowanie za duży stadion dla każdego się znajdzie miejsce. Nie musimy wybierać pomiędzy jednymi a drugimi.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 17:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.... Mistrzu - jak przychodzę do restauracji, kina lub teatru, to g. mnie obchodzi czy mają pieniądze na sprzątaczkę. Kolejność Ci się pomyliła - najpierw stwarza się warunki, a później czeka się na klientów.
To jak w końcu jest? Stadion jest jak kino czy nie?
Z tego co widzę punkt widzenia jest zależny od tego co jest wygodniejsze na dany moment. Trzeba się zdecydować - albo zachowujemy się jak w kinie i standardy mamy jak w kinie albo zachowujemy się jak chcemy i kible są brudne.

Jeśli taki standard jak jest obecnie porównujesz do czasów PRL to o tej epoce mało wiesz.

Cytat:
Znów - to co opisałem jest naturalnym ruchem biznesowym. Pikniki wypychają fanatyków ze stadionu, jeżeli jest ich odpowiednia liczba. Ale u nas to nierealne, zwłaszcza na hitowych meczach takich jak z Podbeskidziem.
Ktoś Ci bajek naopowiadał. Nie wypchają.
Podaj, jeśli możesz, argument dla którego może się tak stać.

Podział na ultrasów i pikników będzie zawsze poniważ jest on naturalny i leży w naszych charakterach i potrzebach. Ergo: posługujesz się bezpodstawną polityka strachu i wrogości wobec innych kibiców Wisły - mam nadzieję że masz tego pełną świadomość.

Lukasz.

Edit:

Ajax napisał(a):Wyświetl post
Mamy zdecydowanie za duży stadion dla każdego się znajdzie miejsce. Nie musimy wybierać pomiędzy jednymi a drugimi.
Tak pełna zgoda.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.11.2012 o godz. 17:10.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2012, 17:12
To jak w końcu jest? Stadion jest jak kino czy nie?
Z tego co widzę punkt widzenia jest zależny od tego co jest wygodniejsze na dany moment. Trzeba się zdecydować - albo zachowujemy się jak w kinie i standardy mamy jak w kinie albo zachowujemy się jak chcemy i kible są brudne.
Widzę, że straciłem masę czasu odpowiadając na twoje posty.

Podałem Ci powody dla których zwykły, nie sympatyzujący z Wisłą człowiek nie przyjdzie na nasz stadion więcej niż jeden raz. Co to ma wspólnego z argumentacją moją albo SKWK - wiesz tylko Ty.

Pomijam fakt, że pisanie o "standardach jak w kinie" w kontekście minimalnych norm czystości i przyzwoitości po prostu zabija.

Ktoś Ci bajek naopowiadał. Nie wypchają.
Podaj, jeśli możesz, argument dla którego może się tak stać.
Finansowy. Tak się dzieje w Premiership.

Kończę dyskusję, bo za mało kojarzysz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 17:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.11.2012, 17:17
wezcie sie ogarnijcie z tymi konfliktem (ktorego nie ma ) na lini piknik - ultras - pewnie przynajmniej z 60% jak nie wiecej dzisiejszych piknikow to dawni ultrasi ... czas sprawia ze trzeba zmienic sektory ... roznica wieku to nieporozumienia , to samo co w domu , jak 16-latek ma zrozumiec goscia po 40-stce i odwrotnie - jedno sie nie zmienia , i jeden i drugi od pierwszego meczu do ...konca zycia sa kibicami Wisly Krakow

cala Wisla zawsze razem ( 1 grudnia wszyscy na impreze SKWK )
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 17:49
...........
Finansowy. Tak się dzieje w Premiership.
...........
Przez finanse? Pierwsze słyszę.
Do tej pory myślałem że ultras wynieśli się ze stadionów przez zakazy i rygorystyczne prawo stadionowe. To ze ich miejsce pozajmowały pikniki jest chyba czymś naturalnym. Życie wszakże nie znosi pustki.

No ale może faktycznie lepiej widzieć problem w Piknikach i ich kasie. Na pewno prościej.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2012, 19:49
No ale może faktycznie lepiej widzieć problem w Piknikach i ich kasie. Na pewno prościej.
Ja widzę problem w piknikach?

Dawaj cytat, geniuszu.

Poza tym ja nie pisałem o ultrasach, tylko fanatykach, które najlepsze kluby wyprosiły cenami biletów. Przy czym nie robię z tego problemu, zauważam normalny mechanizm, u nas nie do zastosowania. Widzę jednak że postawiłem Ci poprzeczkę za wysoko...

P.S. Tak mi się skojarzyło - jeśli pracujesz w klubie, to zgłoś się na ochotnika do pisania oficjalnych dokumentów. Na oko robisz mniej błędów ortograficznych niż koleś który stworzył dzieło wysłane Górnikowi...

CMSNero napisał(a):Wyświetl post
wezcie sie ogarnijcie z tymi konfliktem (ktorego nie ma ) na lini piknik - ultras - pewnie przynajmniej z 60% jak nie wiecej dzisiejszych piknikow to dawni ultrasi ... czas sprawia ze trzeba zmienic sektory ... roznica wieku to nieporozumienia , to samo co w domu , jak 16-latek ma zrozumiec goscia po 40-stce i odwrotnie - jedno sie nie zmienia , i jeden i drugi od pierwszego meczu do ...konca zycia sa kibicami Wisly Krakow

cala Wisla zawsze razem ( 1 grudnia wszyscy na impreze SKWK )
Ale kto pisze o konflikcie? Koleś g. zrozumiał z tego co napisałem albo próbuje zmienić temat, żeby tylko nie poruszyć faktycznych problemów trapiących ten klub.

Obejrzałem sobie na "Weszło" oficjalne pismo Wisły Kraków i można rzec- wszystko jasne... Wychodzi na to, że w klubie nie ma nawet sekretarki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 19:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.11.2012, 20:11
po co w klubie sekretarka jak jest prawnik ktory sie na wszystkim zna ...(
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2012, 21:11
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
po co w klubie sekretarka jak jest prawnik ktory sie na wszystkim zna ...(
To swoją drogą też ciekawe, bo albo:
a) można zostać prawnikiem w Polsce będąc funkcjonalnym analfabetą
b) Jacuś nie czyta co podpisuje.

Stawiam "a" i "b"
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 21:20
Ja widzę problem w piknikach?

Dawaj cytat, geniuszu.
Cóż Wolfy, niefart. Widać źle się zrozumieliśmy - moja teza jest taka że panaceum na bolączkę finansową klubu są pikniki. Wydaje mi się iż innej drogi nie ma. Oparcie bytu klubowego na frekwencji bywalców C uważam za chybiony pomysł i drogę donikąd. Frekwencja stanowi tylko mniejszą część dochodu większości normalnych klubów - większość to sponsorzy i dochody z 'koszulek'. Dlatego boli podejście do klubu per 'Wisła to My'. Obecny stan rzeczy nie sprzyja inwestycji i moim zdaniem żadnej inwestycji in plus ze strony Cupiała spodziewać się nie należy.

Nasze problemy zmieniły się - do złego zarządzania doszły masakryczne problemy finansowe. Jak dobrze zauważyłeś nie ma kasy na nic. Oszczędzamy na papierze toaletowym. Szukamy kasy wszędzie - doszło do paradoksu - pozbywamy się kibiców ze stadionu tylko po to aby nie płacić ewentualnych kar i zaoszczędzić na organizacji meczu. Nie rozumiem dlaczego jest to odczytywane jako 'imbecylizm' pracowników klubu. Przecież tak wygląda niewypłacalność. Brudne kible, syf, zdecydowane działania wobec wszystkiego co może powodować stratę finansową.

Winnych obecnego stanu jest wielu a obarczanie odpowiedzialnością jedynie klubu jest z deka nie na miejscu. Na prawdę nie widzisz zależności między brakiem kasy na kible a karami dla klubu? Między brakiem kasy a trzepaniem na bramkach i zakazem sektorówek?

Cytat:
Obejrzałem sobie na "Weszło" oficjalne pismo Wisły Kraków i można rzec- wszystko jasne... Wychodzi na to, że w klubie nie ma nawet sekretarki.
Własnie czytałem. Cóż. No comment.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2012, 21:29
Cóż Wolfy, niefart. Widać źle się zrozumieliśmy - moja teza jest taka że panaceum na bolączkę finansową klubu są pikniki. Wydaje mi się iż innej drogi nie ma. Oparcie bytu klubowego na frekwencji bywalców C uważam za chybiony pomysł i drogę donikąd. Frekwencja stanowi tylko mniejszą część dochodu większości normalnych klubów - większość to sponsorzy i dochody z 'koszulek'. Dlatego boli podejście do klubu per 'Wisła to My'. Obecny stan rzeczy nie sprzyja inwestycji i moim zdaniem żadnej inwestycji in plus ze strony Cupiała spodziewać się nie należy.
Mistrzu, dawaj cytat w którym widzę problem w piknikach.
A jeżeli nie potrafisz znaleźć, to przyjmij do wiadomości, że przekaz zawarty w moich postach brzmi (w skrócie): obecnie pikniki nie zaszczycą Reymonta w ilościach większych niż fanatycy. Nie będę powtarzał z jakich powodów, ale wina leży po stronie klubu.

To, że przy okazji geniusze w Wiśle poszli na noże z najwierniejszymi sympatykami to już jakiś zupełnie nowy poziom abstrakcji.

Nie chodzi o to, żeby kibiców z innych sektorów olewać, stwierdzam raczej, że nie widzę ze strony klubu starań mających na celu ich przyciągnięcie.

Poziom sportowy - dno.
Standardy czystości - nieistniejące.
O obsłudze w Wiślackim Świecie, który to przecież jest miejscem pierwszego kontaktu nowego kibica z klubem napisano już chyba dość...

Klub sam przy każdej możliwej okazji pokazuje, że ma na pikników wywalone z góry na dół. Na fanatyków zresztą też.

Jeżeli twierdzisz, że lepiej grać na pustym stadionie, to życzę powodzenia. Ciekawe czy dzięki temu przybędzie transmisji z Canal+ z udziałem Wisły.

Kompetencja ludzi zarządzających klubem poraża...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 21:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 21:38
Przecież mówię że pójcie na noże podparte jest bilansem ekonomicznym.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2012, 21:42
Przecież mówię że pójcie na noże podparte jest bilansem ekonomicznym.

Lukasz.
Jasne...

Ten bilans ekonomiczny bierze pod uwagę transmisje z C+? Wpływy z biletów i karnetów?

No to powodzenia. Skoro Wiśle opłaca się mieć pusty stadion - to OK. Kto bogatemu zabroni?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 21:47
Mówimy o meczu z Górnikiem i mówimy o wpływach z biletów.
Potem sytuacja powinna rozejść się po kościach.

Uważasz ze co klub powinien teraz zrobić? Zmienić regulamin? Dziś? Jutro?
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 28.11.2012, 21:51
lukasz, a ty ciagle swoje,
mozesz mi wytlumaczyc, kto bedzie chcial zainwestowac w klub bez kibicow?
po co sponsorowac cos, gdzie nikt nie przychodzi przeciez
z kibicami mają u nas problem znalezc sponsora, a bez nich, myslisz ze bedzie lepiej?

Nasze problemy zmieniły się - do złego zarządzania doszły masakryczne problemy finansowe. Jak dobrze zauważyłeś nie ma kasy na nic. Oszczędzamy na papierze toaletowym. Szukamy kasy wszędzie - doszło do paradoksu - pozbywamy się kibiców ze stadionu tylko po to aby nie płacić ewentualnych kar i zaoszczędzić na organizacji meczu. Nie rozumiem dlaczego jest to odczytywane jako 'imbecylizm' pracowników klubu. Przecież tak wygląda niewypłacalność. Brudne kible, syf, zdecydowane działania wobec wszystkiego co może powodować stratę finansową.

Winnych obecnego stanu jest wielu a obarczanie odpowiedzialnością jedynie klubu jest z deka nie na miejscu. Na prawdę nie widzisz zależności między brakiem kasy na kible a karami dla klubu? Między brakiem kasy a trzepaniem na bramkach i zakazem sektorówek?

Własnie czytałem. Cóż. No comment.

Lukasz.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2012, 21:54
Mówimy o meczu z Górnikiem i mówimy o wpływach z biletów.
Potem sytuacja powinna rozejść się po kościach.
Nie. To Ty piszesz tylko o meczu z Górnikiem.

Nic nie wskazuje na to, że sytuacja rozejdzie się po kościach. Tylko geniuszom w klubie wydaje się, że te karnety maja zagwarantowane. Będą musieli pójść na ustępstwa, a takimi działaniami tylko to sobie utrudniają.

Wisła to nie tylko sekcja piłkarska...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 22:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 28.11.2012, 22:07
I tak oto jesteśmy świadkiem narodzenia nowej ekonomii

Produkt którego nie chcemy sprzedać i nie sprzedamy poprawia nasz bilans ekonomiczny.

Bo nagle sprzedamy koszulki, bo gdzieś w odległej galaktyce w innym ustroju ekonomicznym ktoś sprzedaje.
A nam się nie udawało, ale to nic. Teraz chcemy.
I na pewno oferując gorszy produkt Canal plus nam zapłaci więcej.
I sponsorzy się pojawią, bo uwielbiają wystawiać się na pustym stadionie.

Jak to się nazywa ? Chciejstwo czy jakoś tak
A może mydlenie oczu podszyte strachem.

Rozmawiałem z kilkoma bywalcami E. Nie przyjdą, bez unormowania sytuacji nie kupią karnetów.

Cytat:
Wisła to nie tylko sekcja piłkarska...
O, właśnie. Ostatnio po dłuższej przerwie bywam na meczach siatkarek. Śmiem twierdzić, że poziom sportowy wyższy niż na piłce. Poziom emocji, zaangażowania, pasji to kosmos w porównaniu z wyczynami piłkarskimi. Nie będę mógł chodzić na piłkę, trudno. Są koszykarki czy siatkarki. I jakoś jestem dziwnie spokojny, że mojego piknikowego miejsca karnetowego żadna "rodzina z dziećmi" nie zajmie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 22:15
Póki co protest jest na mecz z Górnikiem. Potem jest przerwa na ochłonięcie i czas na pomyślenie co dalej.
Wróżką nie jestem by wiedzieć jak to się skończy.

Kamil - sprawa oczywista - nikt. Tyle że my teraz bronimy się przed niewypłacalnością a nie szukamy sponsora.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2012, 22:24
Kilka slow o Wisle i Petrescu: http://lutuj.net/2012/11/28/oslepien...pczac-w-kolko/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.11.2012, 08:46
Póki co protest jest na mecz z Górnikiem. Potem jest przerwa na ochłonięcie i czas na pomyślenie co dalej.
Wróżką nie jestem by wiedzieć jak to się skończy.

Kamil - sprawa oczywista - nikt. Tyle że my teraz bronimy się przed niewypłacalnością a nie szukamy sponsora.

Lukasz.
ja tez do tej pory ściągałem na stadion jak najwięcej ludzi, z większym lub mniejszym skutkiem to się udawało. Teraz robię to samo w druga stronę i będę to robił z większym lub mniejszym skutkiem - ale jest pewne, że Wisła Kraków S.A. straci - nie przyjdę ja, nie przyjdzie rodzina i znajomi - nie wydamy kasy w tym syfiatym cateringu.

I też się nie boję, że mi rodzina z dziećmi zajmie moje miejsce karnetowe, a jak zajmie to się przeniosę gdzie indziej.

A kasę będę wydawał na TS WISŁA KRAKÓW, nie bywałem do tej pory za często na innych dyscyplinach, ale jeśli "na piłce" nie zmieni się podejście do kibiców, to będę częściej odwiedzał "halę".

W obecnej chwili trzeba działaczom powiedzieć: SZANUJ KIBICA SWEGO, BO NIE BĘDZIESZ MIAŁ ŻADNEGO.
Gdybyśmy grali o mistrza, wygrywali mecz za meczem, jak w latach 1998 - 2005 to pewnie działacze mieliby większe pole do popisy. Kibice-Klienci pchaliby się drzwiami i oknami na stadion, ale w obecnej mizerii nie ma alternatywy dla nas (czyli fanatycznych i wiernych kibicach z różnych sektorów a, e, h, g,c, d, b ,f). Mówię oczywiście o meczu z Górnikiem, czy na wiosnę 2013 r.

Później sytuacja może się zmienić: Wisła S.A. może zbankrutować, może zostać doinwestowana, może znaleźć innego właściciela lub nowego sponsora - cuda czasem się zdarzają.

I jeszcze jedno Łukasz, nikt z nas nie będzie płakał jak byt Wisła Kraków S.A. zniknie w oparach historii. Będzie mogło być tylko lepiej - patrz przykład Lechii Gdańsk. A to byłby dla nas taki kibicowski czyściec.

Klubu i działaczy nie interesuje nasza sytuacja: mandaty przed stadionem, mandaty i zakazy na stadionie, brud, syf, dramatyczny catering, nasze problemy z policją i władzą, brak chronienia klubu i kibiców przez działaczy, podporządkowanie się każdej nawet najgłupszej decyzji, utrudnianie kibicom gości wejścia na stadion, brak wsparcia gdy my nie zostaniemy wpuszczeni na inny stadion. Oni to mają w dupie, więc my też mamy w dupie sytuację Wisła Kraków S.A.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.11.2012 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.11.2012, 11:14
domin_czyzyny wszystko OK reakcja właściwa i zdrowa. Popieram.

Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, od strony kibicowskiej jak i finansowej.
Nie trzeba być finansistą aby sobie wygooglać 'symptomy upadłości firmy'. Wisła wykazuje statystycznie 9/10.
Tak długo ciągnąc się nie da więc rozstrzygnięcie pytania 'co dalej' wkrótce.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.12.2012, 15:17
Jako, że łysy wąż w klubie jest już prawie 9 miesięcy wypadało by się go zapytać co się z tego urodziło. Niech wymieni owoce swojej pracy.

kadra gorsza, z finansami nie lepiej, wojna domowa w klubie, nikt z nowych zawodników się nie sprawdził, młodzież klubu nie uratowała.

No i co tak malo ostatnio tego pana w mediach?

Bardzo chciałbym przeczytać wywiad z w/w Panem przeprowadzony przez kogoś innego niż przez pracownika klubu.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2012, 15:53
borys napisał(a):Wyświetl post
Jako, że łysy wąż w klubie jest już prawie 9 miesięcy wypadało by się go zapytać co się z tego urodziło. Niech wymieni owoce swojej pracy.

kadra gorsza, z finansami nie lepiej, wojna domowa w klubie, nikt z nowych zawodników się nie sprawdził, młodzież klubu nie uratowała.

Bardzo chciałbym przeczytać wywiad z w/w Panem przeprowadzony przez kogoś innego niż przez pracownika klubu.
Łysy wie, że z wolnymi mediami nie ma szans więc nosa do dziennikarzy nie wystawi.
Wszystkie transfery nie trafione - straty finansowe
Osłabienie drużyny z mistrzowskiej/około mistrzowskiej na dno tabeli - straty finansowe
Totalne dno jeśli chodzi o obsługę, catering, sprzedaż, kontakt z kibicami - straty finansowe
Bojkot kibiców - straty finansowe

Żeby nie było:
Bilety przez neta na +

Cały jego pomysł ratowania Wisły to sprzedać Meliksona (jeśli za Kirma wziął 300keuro) za Meliksona weźmie jakieś 1mln.

Aż boję się kolejnych "trafionych" transferów...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.12.2012, 07:39
borys napisał(a):Wyświetl post

No ja np przeczytał bym wywiad z nim na weszlo! bo w PN raczej większośc rozmówców cmokają po jajkach chyba, że coś się zmieniło

Ajax napisał(a):Wyświetl post
Cały jego pomysł ratowania Wisły to sprzedać Meliksona (jeśli za Kirma wziął 300keuro) za Meliksona weźmie jakieś 1mln.

Aż boję się kolejnych "trafionych" transferów...
Tylko, że Maor na dzień dzisiejszy jest wart nie więcej niż ten 1mln, a i jego cena raczej już nie zacznie rosnąc, bo lat mu nie ubywa, a forma jakoś nie wzrasta.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2012, 13:24
cfa napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Maor na dzień dzisiejszy jest wart nie więcej niż ten 1mln, a i jego cena raczej już nie zacznie rosnąc, bo lat mu nie ubywa, a forma jakoś nie wzrasta.

Melex jest warty więcej niż 1mln tak samo jak Kirm był warty więcej niż 300k niestety łysy nie ma ani znajomości ani kasy ani umiejętności do transferów.

Gwarantuje pewien poziom zwany ch***** ale stabilnie
Czyli wszyscy jego grajkowie są beznadziejni. Pierwszy raz od lat nie czekam na okno transferowe bo boję się zobaczyć kolejne testy, Fredriksenów i teksy o tym, że tylko Brud i Czekaj nie są na sprzedaż...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów