|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie masz 16 lat? Dawałem ciut mniej, więc uradowałeś mnie tym wyznaniem.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ej! Co jest ? Wiślackie forum na którym są wpisy głównie z ł3 - przynajmniej ostatnie.
O co chodzi ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz, Bobek nakręca "legijną" agitkę na forum i zachęca Wisłę do szkolenia młodzieży. Później takiej kwiatki wychodzą, że pół strony trzeba jego czytać.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zgadzam się w zupełności z 0 22... Ljuboja , to jest faktycznie kawał piłkarza i po prostu potrafi grać w piłkę. Nasi kopacze { wybaczcie w większości ciężko mi ich nazwać piłkarzami} maja ewidentne braki w wyszkoleniu technicznym i taktycznym. I właśnie tak , to wygląda raz ma formę Kosecki a innym razem Murawski czy inny Milik. Tylko w/w kopacze potrafią zagrać dwa trzy mecze świetne a 5 przeciętnych i dlatego tak ciężko jest naszym klubom w pucharach , bo czy to Anderlecht czy Rosenborg maja piłkarzy , którzy potrafią grać regularnie na średnim Europejskim poziomie i nie potrzebują do tego oglądać Gladatora czy innych filmów " motywacyjnych"
Jak tak patrzę na tą kolejke , która jeszcze trwa , to ciężko mi nie rwać włosów z głowy. Mecze naprawdę słabiutkie i można na nich zasnąć. Nawet Legia wyglądała w meczu z Widzewem na zmęczona rundą. Aż strach się bać co jutro pokaże Lech... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja nie wiem emj10 o co Tobie chodzi, wszak szkolenie to jeden z FILARÓW jakie powinien posiadać NORMALNY klub. W Wiśle szkolenia brak, stąd ten płacz na forum i jest to jak najbardziej uzasadnione. Do póki w głowie BC się nie odmieni i zacznie myśleć przyszłościowo, do tego czasu będziemy skazani na szrot i odpadki ligowe w stylu Pawłowskiego, albo zagraniczne przepłacane pseudo gwiazdy rujnujące nasz budżet (bo czym innym możemy zachęcić piłkarzy do gry w naszej lidze, ja nie oferując więcej niż dostaliby w normalnych krajach) . Może wkurza Cię, że Bobek chce w Wiśle choć namiastkę normalności? Bo obecna sytuacja (brak perspektyw i legijny wąż w roli wiceprezesa) jest Lechowi i Legii na rękę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Patrząc na wynik Śląska z Jagielonią, współczuje chłopakom z Wrocławia, jakie oni musieli tydzień temu katorgi przeżywać czując moc, a nie mogąc strzelić w stronę wiślackiej bramki.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Teraz to dopiero można wpółczuć Śląskowi - od 3:0 zrobiło się 3:3 :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Współczuć? Ich trzeba WYŚMIAĆ. Kibice Śląska powinni pójść tą samą drogą co my w meczu z nimi.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Tak sobie patrzę na tabelę i pomyślałem sobie, jakby eleczka dostała po dupce z mistrzem i wicemistrzem, a my byśmy wygrali z Górnikiem i Lubinem, to czy nie byłoby cudownie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z pewnością tak będzie. Postaw tysiaka
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co tak mało? Tyle to nawet w STS-ach przyjmują od ręki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Trochę się pozmieniało w lidze ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Widzę, że się rozpanoszyło towarzystwo innowierców, to mam pytanie.
Jak wygląda sytuacja z Saganowskim? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
ta liga jest taka "mocna", że 2-3 wygrane mecze windują drużynę ze strefy przyspadkowej do strefy okołopucharowej. W jednej częsci rundy wali Widzew, Górnik i Polonia, a w drugiej części rundy napieprza Lubin i Jagiellonia. Efekt małe różnice punkotwe pomiędzy 3-13 miejscem.
Wisła jest cały czas w dole, ale z drugiej strony, widać, że zaczynają cokolwiek grać, chociażby mecz z AMiką, która nie była samodzielnie stworzyć nawet pół groźnej sytuacji - potrzebny był Fredriksen i jego genialne zagranie.. Co do Legii - wcale nie wyrasta ponad TME - wygrywa mecze u siebie, bo teraz łątwiej wszystkim wywieźć punkty z obcego niż zdobyć je na swoim. Za Hajtą nie przepadam, ale diagnozę postawił słuszną. W Legii mają przede wszystkim Ljuboje, który wyrasta zdecydowanie ponad stan naszej ligi, i nawet jeżeli sam nie stworzy jakiejś sytuacji to na pewno skupi na sobie uwagę 2 graczy przeciwnika, dzięki czemu Kosecki ma zdecydowanie łatwiej. W meczu z Wisłą - gdybyśmy nie stracili szybko bramki - mogło być różnie, ale gdybać nie lubię. Co do Wisły - widoczny jest problem z przygotowaniem fizycznym - zawodnicy po przerwie letniej są totalnie nie przygotowani fizycznie na walkę przez 90 minut. Bahr może i wirtuozem nie był, ale od "sztabu Probierza" jest diametralnie lepszy. Jeżeli zespół uczciwie przepracuje zimę, powinien powalczyć raczej o górną połówkę tabeli, puchary możliwe tylko przy dużym szczęściu. Natomiast rozdawanie medali po 13 kolejkach to jakiś idiotyzm - wystarczy przypomnieć ostatni sezon Skorży Macieja w Wiśle - 3 mecze rundy rewanżowej i nasza przewaga spadła do minimum. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak ktokolwiek chce prognozować cokolwiek w naszej lidze na podstawie punktów zdobytych po jednej rundzie w dodatku niecałej to mu gratuluję wizjonerstwa. Ok, gdyby jakaś drużyna odstawała na 20 pkt w górę czy w dół to pojawiłaby się podstawa żeby zacząć spekulować. Na dzień dzisiejszy patrząc na własne klubowe podwórko jestem sobie tak samo w stanie wyobrazić Wisłę na miejscu pierwszym jak i ostatnim. W obie strony w zasadzie taka sama różnica. A już w ujęciu "pierwsza trójka" - "ostatnia trójka" jest to różnica wręcz niezauważalna. Przecież to zależy chyba tylko od układu Marsa względem Słońca. Na pewno nie od umiejętności bo one są od góry do dołu tak samo mizerne. Ok, na dzień dzisiejszy można stwierdzić, że np Legia gra lepiej od Bełchatowa ale ilu z Was postawi pieniądze na to, że w rundzie rewanżowej będzie taka samo? Może być dokładnie odwrotnie. "Rycerzy Wiosny" tudzież "Jesieni" przerabialiśmy już chyba wystarczająco wielu.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.11.2012 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Traore chce mieć w końcu z kim grać ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Albo powiedział działaczom Lechii: "Teraz w grudniu puśćcie mnie na Zachód a ja wam sprowadzę w zamian dobrego piłkarza"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie na zachód, a na wschód i to daleki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oglądnąłem wczoraj w TV powtórkę z sytuacji z meczu Podbeskidzie - Amica, kiedy to obrońca bielszczan prawidłowo wybił piłkę spod nóg amikowca i dostał .....czerwona kartkę. Przekręt jakich mało. Drukarnia sędziowska dalej jedzie aby liga była ciekawsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dosyć zabawne jest to, że osądzana od czci i wiary Wisła, w przypadku zwycięstwa w następnym meczu zbliży się do bardzo chwalonego Górnika na jeden punkt.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Jeżeli mam wskazać klub którego gra nie przyprawia o ból zębów to będzie to zwykle ekipa Nawałki, co wcale nie znaczy że są jakimiś ligowymi killerami.
Faktem jednak jest, ze odwołali się i kartkę cofnięto. U nas w klubie mają od dawna na wszystko wywalone... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
od kilku kolejek Górnik nie gra juz z takim polotem jak wcześniej.
Zresztą wystarczy spojrzeć na skład, Milik sciagany w 60 minucie, gra jednym napastnikiem a nie dwoma. W ogole wygląda to na to ze Zabrzanie odczuwają brak...Bartka Iwana. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Przede wszystkim w polskiej lidze różnica między zespołem czołówki, a druzyną z końcówki tabeli jest niewielka. Wystarczy wygrać dwa, trzy mecze i nagle jesteś w czołówce. Mało drużyn ma coś ekstra żeby wybić się ponad ligową szarzyznę. W tym momencie jest to tylko Legia.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A dlaczego Bartek nie gra? Jakaś kontuzja czy coś? Bo przyznam się, że nie oglądałam ostatnio meczów Górnika, ale na początku sezonu ten piłkarz zrobił na mnie spore wrażenie. Przyglądałam się jego grze uważnie, bo chciałam zobaczyć, czy coś po tacie odziedziczył. Podobało mi się jak Bartosz fajnie rozgrywał, próbował niekonwencjonalnych zagrań, szybko oddawał piłkę... Dlatego nie rozumiem dlaczego teraz nie gra. Według mnie jest lepszy od Mąki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
U nas w lidze rządzi przypadek, wyniki zależą od przypadku i mistrzostwo zależy od przypadku. To, że ktoś jest aktualnie gdzieś wyżej w tabeli, albo notuje jakąś passę zwycięstw, oznacza tylko, że mu się farci, nic więcej. Bo ogólnie to we wszystkich klubach jest podobny poziom żenady i beznadziei, a przede wszystkim bumelanctwa i opierdalania się piłkarzyków. Ile zwycięstw przyfarciło się w tym sezonie Lechowi? Ile Widzewowi? Ile nam? Ile punktów ktoś zgubił, bo miał pecha - ktoś się potknął, bramkarz puścił szmatę, sędzia zrobił wielbłąda? Umiejętności w tym wszystkim niewiele, w większości sieczka w środku pola. Czasem ktoś próbuje pograć dołem jak Górnik, ale weny starcza na 3-4 kolejki. Taki najbardziej znamienny przykład - co znaczy fart w naszej lidze. Śląsk Lenczyka i Śląsk Tarasiewicza. Przez pewien czas ci sami piłkarze, wyniki diametralnie różne. Paradoks polega na tym, że to Śląsk Tarasiewicza grał w piłkę, a Śląsk Lenczyka grał polską myśl szkoleniową. Tylko Śląsk Tarasiewicza tracił głupie bramki, marnował setki, trafiał na strzały życia rywali itd. A Śląsk Lenczyka miał nieprawdopodobnego farta - rykoszety, piłki wciskane po kotłach ze stałych fragmentów gry, a jak przeciwnik miał sytuacje, to celował po trybunach. Punkty przychodziły, chociaż sposób gry Śląska wcale ich nie gwarantował. Teraz skończył się fart Śląskowi i nagle jest bardzo przeciętnie. A przecież wiele nazwisk na boisku pozostaje tych samych, w żadnym momencie w kadrze Śląska nie doszło do prawdziwej rewolucji. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|