The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2012, 19:59
Ta, możesz sobie wypisywać te swoje fanaberie na temat braku "merytorycznych i logicznych" argumentów, gdy w zetknięciu z rzeczywistością siłę rankingów pucharowych w ostatnim sezonie można było o kant dupy potłuc, a tabela ekstraklasy jakoś przewrotnie się odwróciła w momencie, gdy już przecież medale zostały rozdane. Koronny argument, który czytam w co drugim poście, aby stawiać na szkolenie młodzieży (sam to również popieram, ale jako część składową, a nie podstawę działalności klubu) łatwo zostaje rozbity przez takie kluby jak Sporting Lizbona, FC Porto, Udinese, czy sąsiadów zza miedzy Shakhtar, które widzą to inaczej i stawiają na scouting. Albo się ma utalentowaną młodzież, albo świetny rozbudowaną sieć scoutingu, albo pieniądze. Ostatniego nasze kluby mieć nie będą, więc muszą stawiać na mix opcji nr1 i nr2.

Ciekawe od jakiego betonu mnie zakwalifikowałeś farmazonie

Faktycznie ITI zapełnia pięknie stadion rozdając tysiące darmowych wejściówek niczym JW w najlepszych czasach. Szczególnie będzie to dobrze widać w el. LM jak zapełnienie 20 tys. miejsc będzie kosmicznym osiągnięciem w takiej sytuacji.

Dobrze, że chociaż wpuszczają trochę dzieciaków, aby miały uciechę na weekend.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 24.11.2012, 20:07
emj10

Napisalem: "A to ze u Ciebie jeszcze czasami czytanie ze zrozumieniem szwankuje to juz calkiem przekresla sprawe."

Napisales:
Cytat:
Koronny argument, który czytam w co drugim poście, aby stawiać na szkolenie młodzieży (sam to również popieram, ale jako część składową, a nie podstawę działalności klubu) łatwo zostaje rozbity przez takie kluby jak Sporting Lizbona, FC Porto, Udinese, czy sąsiadów zza miedzy Shakhtar, które widzą to inaczej i stawiają na scouting. Albo się ma utalentowaną młodzież, albo świetny rozbudowaną sieć scoutingu, albo pieniądze. Ostatniego nasze kluby mieć nie będą, więc muszą stawiać na mix opcji nr1 i nr2.

Po pierwsze, nigdy nie napisalem ze scauting jest nie wazny. Po drugie, wielokrotnie na forum pisalem ze profesjonalny klub powinien miec i szkolenie i scauting. Po trzecie, wiele razy dalem do zrozumienia ze samo szkolenie nie wystarczy do sukcesu.

Dobrze, to by bylo na tyle. Dyskusje na takim poziomie to dla mnie za duzo, nie mam juz 16 lat. Uff, ide ochlonac
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 24.11.2012 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 24.11.2012, 20:25
Nie masz 16 lat? Dawałem ciut mniej, więc uradowałeś mnie tym wyznaniem.
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 24.11.2012, 23:03
Ej! Co jest ? Wiślackie forum na którym są wpisy głównie z ł3 - przynajmniej ostatnie.
O co chodzi ?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 24.11.2012, 23:33
Widzisz, Bobek nakręca "legijną" agitkę na forum i zachęca Wisłę do szkolenia młodzieży. Później takiej kwiatki wychodzą, że pół strony trzeba jego czytać.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 25.11.2012, 11:58
Zgadzam się w zupełności z 0 22... Ljuboja , to jest faktycznie kawał piłkarza i po prostu potrafi grać w piłkę. Nasi kopacze { wybaczcie w większości ciężko mi ich nazwać piłkarzami} maja ewidentne braki w wyszkoleniu technicznym i taktycznym. I właśnie tak , to wygląda raz ma formę Kosecki a innym razem Murawski czy inny Milik. Tylko w/w kopacze potrafią zagrać dwa trzy mecze świetne a 5 przeciętnych i dlatego tak ciężko jest naszym klubom w pucharach , bo czy to Anderlecht czy Rosenborg maja piłkarzy , którzy potrafią grać regularnie na średnim Europejskim poziomie i nie potrzebują do tego oglądać Gladatora czy innych filmów " motywacyjnych"

Jak tak patrzę na tą kolejke , która jeszcze trwa , to ciężko mi nie rwać włosów z głowy. Mecze naprawdę słabiutkie i można na nich zasnąć. Nawet Legia wyglądała w meczu z Widzewem na zmęczona rundą. Aż strach się bać co jutro pokaże Lech...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.11.2012, 14:16
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, Bobek nakręca "legijną" agitkę na forum i zachęca Wisłę do szkolenia młodzieży. Później takiej kwiatki wychodzą, że pół strony trzeba jego czytać.
Ja nie wiem emj10 o co Tobie chodzi, wszak szkolenie to jeden z FILARÓW jakie powinien posiadać NORMALNY klub. W Wiśle szkolenia brak, stąd ten płacz na forum i jest to jak najbardziej uzasadnione. Do póki w głowie BC się nie odmieni i zacznie myśleć przyszłościowo, do tego czasu będziemy skazani na szrot i odpadki ligowe w stylu Pawłowskiego, albo zagraniczne przepłacane pseudo gwiazdy rujnujące nasz budżet (bo czym innym możemy zachęcić piłkarzy do gry w naszej lidze, ja nie oferując więcej niż dostaliby w normalnych krajach) . Może wkurza Cię, że Bobek chce w Wiśle choć namiastkę normalności? Bo obecna sytuacja (brak perspektyw i legijny wąż w roli wiceprezesa) jest Lechowi i Legii na rękę.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.11.2012, 15:53
Patrząc na wynik Śląska z Jagielonią, współczuje chłopakom z Wrocławia, jakie oni musieli tydzień temu katorgi przeżywać czując moc, a nie mogąc strzelić w stronę wiślackiej bramki.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.11.2012, 16:07
Teraz to dopiero można wpółczuć Śląskowi - od 3:0 zrobiło się 3:3 :/
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.11.2012, 16:36
Współczuć? Ich trzeba WYŚMIAĆ. Kibice Śląska powinni pójść tą samą drogą co my w meczu z nimi.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.11.2012, 16:52
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Współczuć? Ich trzeba WYŚMIAĆ. Kibice Śląska powinni pójść tą samą drogą co my w meczu z nimi.
Bez przesady. Piłkarze Ślaska nie grają tak tragicznie jak my, a nawet grają na miarę swoich możliwości (ogólnie).
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 25.11.2012, 22:14
Tak sobie patrzę na tabelę i pomyślałem sobie, jakby eleczka dostała po dupce z mistrzem i wicemistrzem, a my byśmy wygrali z Górnikiem i Lubinem, to czy nie byłoby cudownie?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.11.2012, 22:47
Z pewnością tak będzie. Postaw tysiaka
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 25.11.2012, 22:57
Co tak mało? Tyle to nawet w STS-ach przyjmują od ręki
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.11.2012, 00:34
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie patrzę na tabelę i pomyślałem sobie, jakby eleczka dostała po dupce z mistrzem i wicemistrzem, a my byśmy wygrali z Górnikiem i Lubinem, to czy nie byłoby cudownie?
Sprawdzałeś czy będziemy rozstawieni w III rundzie el. do LM?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.11.2012, 00:38
Cytat:
Cudownie, przy takim (powiedzmy sobie szczerze - cokolwiek mało prawdopodobnym) scenariuszu Wisła miałaby już tylko 6 punktów straty do lidera! No ale z drugiej strony Wisła musiałaby w 2 spotkaniach zdobyć 1/3 punktów, które zdobyła przez 13 kolejek, więc...

Trochę się pozmieniało w lidze
Legionista
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.11.2012, 09:28
Widzę, że się rozpanoszyło towarzystwo innowierców, to mam pytanie.
Jak wygląda sytuacja z Saganowskim?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.11.2012, 12:39
ta liga jest taka "mocna", że 2-3 wygrane mecze windują drużynę ze strefy przyspadkowej do strefy okołopucharowej. W jednej częsci rundy wali Widzew, Górnik i Polonia, a w drugiej części rundy napieprza Lubin i Jagiellonia. Efekt małe różnice punkotwe pomiędzy 3-13 miejscem.
Wisła jest cały czas w dole, ale z drugiej strony, widać, że zaczynają cokolwiek grać, chociażby mecz z AMiką, która nie była samodzielnie stworzyć nawet pół groźnej sytuacji - potrzebny był Fredriksen i jego genialne zagranie..
Co do Legii - wcale nie wyrasta ponad TME - wygrywa mecze u siebie, bo teraz łątwiej wszystkim wywieźć punkty z obcego niż zdobyć je na swoim. Za Hajtą nie przepadam, ale diagnozę postawił słuszną.
W Legii mają przede wszystkim Ljuboje, który wyrasta zdecydowanie ponad stan naszej ligi, i nawet jeżeli sam nie stworzy jakiejś sytuacji to na pewno skupi na sobie uwagę 2 graczy przeciwnika, dzięki czemu Kosecki ma zdecydowanie łatwiej. W meczu z Wisłą - gdybyśmy nie stracili szybko bramki - mogło być różnie, ale gdybać nie lubię.
Co do Wisły - widoczny jest problem z przygotowaniem fizycznym - zawodnicy po przerwie letniej są totalnie nie przygotowani fizycznie na walkę przez 90 minut. Bahr może i wirtuozem nie był, ale od "sztabu Probierza" jest diametralnie lepszy. Jeżeli zespół uczciwie przepracuje zimę, powinien powalczyć raczej o górną połówkę tabeli, puchary możliwe tylko przy dużym szczęściu.
Natomiast rozdawanie medali po 13 kolejkach to jakiś idiotyzm - wystarczy przypomnieć ostatni sezon Skorży Macieja w Wiśle - 3 mecze rundy rewanżowej i nasza przewaga spadła do minimum.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 26.11.2012, 12:55
Jak ktokolwiek chce prognozować cokolwiek w naszej lidze na podstawie punktów zdobytych po jednej rundzie w dodatku niecałej to mu gratuluję wizjonerstwa. Ok, gdyby jakaś drużyna odstawała na 20 pkt w górę czy w dół to pojawiłaby się podstawa żeby zacząć spekulować. Na dzień dzisiejszy patrząc na własne klubowe podwórko jestem sobie tak samo w stanie wyobrazić Wisłę na miejscu pierwszym jak i ostatnim. W obie strony w zasadzie taka sama różnica. A już w ujęciu "pierwsza trójka" - "ostatnia trójka" jest to różnica wręcz niezauważalna. Przecież to zależy chyba tylko od układu Marsa względem Słońca. Na pewno nie od umiejętności bo one są od góry do dołu tak samo mizerne. Ok, na dzień dzisiejszy można stwierdzić, że np Legia gra lepiej od Bełchatowa ale ilu z Was postawi pieniądze na to, że w rundzie rewanżowej będzie taka samo? Może być dokładnie odwrotnie. "Rycerzy Wiosny" tudzież "Jesieni" przerabialiśmy już chyba wystarczająco wielu.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.11.2012 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.11.2012, 15:39
Cytat:
Na testach w Lechii zjawił się John Wilfried Siessima Karambiri.

Karambiri to 21 letni napastnik, grający ostatnio w Akademii Piłkarskiej w Burkina Faso.
Co ciekawe, Karambiri to serdeczny przyjaciel Traore, który polecił go trenerowi Kaczmarkowi :
– Uważam, że warto go tu sprawdzić. Lechia może mieć z niego pożytek – uważa Abdou Razack Traore.
Co sądzi o całej sprawie szkoleniowiec biało-zielonych?
– Jeśli Razack mówi, że jego przyjaciel ma spore umiejętności i może do nas przyjechać na testy, to grzechem byłoby go nie sprawdzić. Być może w ten sposób odkryjemy jakiegoś wartościowego piłkarza, który zasili naszą ligę – uważa szkoleniowiec Lechii.

Traore chce mieć w końcu z kim grać
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.11.2012, 10:56
Albo powiedział działaczom Lechii: "Teraz w grudniu puśćcie mnie na Zachód a ja wam sprowadzę w zamian dobrego piłkarza"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.11.2012, 11:03
Nie na zachód, a na wschód i to daleki...
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.11.2012, 12:06
Cytat:
Lechia Gdańsk przebiła zdecydowanie finansową propozycję Legii dla Razacka Traore.
Na łamach portalu "pilkanozna.pl" dyrektor sportowy warszawskiego klubu otwarcie przyznaje :
- To dobry piłkarz, więc nie robimy tajemnicy z tego, że się nim interesujemy. Problem polega jednak na tym, że ma chyba z dziesięciu menedżerów i nie wiadomo, z którym trzeba rozmawiać - powiedział Marek Jóźwiak, odpowiedzialny w klubie ze stolicy za transfery.

Jóźwiak przyznaje jednak, że mogą mieć problem z ściągnięciem Traore do stolicy :
- Legia odeszła od wypłacania gigantycznych gaży. Jesteśmy w stanie zaoferować Razackowi 200 tysięcy euro rocznego kontraktu, może z jakimiś bonusami za ekstra wyniki, a słyszałem, że Lechia zaproponowała 300 tysięcy. Jeśli to prawda i Traore będzie nastawiony tylko na kasę, niech zostanie w Lechii... - powiedział w rozmowie z portalem pilkanozna.pl Marek Jóźwiak.

Menadżer Traore nie ukrywał, że już rok temu rozmawiał z klubem ze stolicy. Od tamtego czasu jednak wiele się zmieniło.

Sam Razack już tak nie pali się do wyjazdu. Ostatnio z małżonką wynajęli nowe mieszkanie, w trakcie tego sezonu urodziła się też druga córka.

Zawodnik również poważnie zastanawia się nad inwestycją w deweloperkę w Gdańsku.
Ciekawe jak to będzie z tym Razackiem, oferta z Chin jest bezkonkurencyjna finansowo...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.11.2012, 07:59
Oglądnąłem wczoraj w TV powtórkę z sytuacji z meczu Podbeskidzie - Amica, kiedy to obrońca bielszczan prawidłowo wybił piłkę spod nóg amikowca i dostał .....czerwona kartkę. Przekręt jakich mało. Drukarnia sędziowska dalej jedzie aby liga była ciekawsza.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.11.2012, 19:32
Dosyć zabawne jest to, że osądzana od czci i wiary Wisła, w przypadku zwycięstwa w następnym meczu zbliży się do bardzo chwalonego Górnika na jeden punkt.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.11.2012, 12:55
Arked napisał(a):Wyświetl post
Dosyć zabawne jest to, że osądzana od czci i wiary Wisła, w przypadku zwycięstwa w następnym meczu zbliży się do bardzo chwalonego Górnika na jeden punkt.
OK, ale my gramy beznadziejnie i zdobywamy punkty mocno fartownie, a Górnik gra naprawdę mądrze i ładnie dla oka - dlatego jest chwalony. Żadnego spisku tu nie ma.

Jeżeli mam wskazać klub którego gra nie przyprawia o ból zębów to będzie to zwykle ekipa Nawałki, co wcale nie znaczy że są jakimiś ligowymi killerami.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Oglądnąłem wczoraj w TV powtórkę z sytuacji z meczu Podbeskidzie - Amica, kiedy to obrońca bielszczan prawidłowo wybił piłkę spod nóg amikowca i dostał .....czerwona kartkę. Przekręt jakich mało. Drukarnia sędziowska dalej jedzie aby liga była ciekawsza.
Raczej błąd sędziego.

Faktem jednak jest, ze odwołali się i kartkę cofnięto. U nas w klubie mają od dawna na wszystko wywalone...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.11.2012, 13:32
od kilku kolejek Górnik nie gra juz z takim polotem jak wcześniej.
Zresztą wystarczy spojrzeć na skład, Milik sciagany w 60 minucie, gra jednym napastnikiem a nie dwoma.
W ogole wygląda to na to ze Zabrzanie odczuwają brak...Bartka Iwana.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.11.2012, 16:52
Przede wszystkim w polskiej lidze różnica między zespołem czołówki, a druzyną z końcówki tabeli jest niewielka. Wystarczy wygrać dwa, trzy mecze i nagle jesteś w czołówce. Mało drużyn ma coś ekstra żeby wybić się ponad ligową szarzyznę. W tym momencie jest to tylko Legia.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.11.2012, 20:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
W ogole wygląda to na to ze Zabrzanie odczuwają brak...Bartka Iwana.
A dlaczego Bartek nie gra? Jakaś kontuzja czy coś? Bo przyznam się, że nie oglądałam ostatnio meczów Górnika, ale na początku sezonu ten piłkarz zrobił na mnie spore wrażenie. Przyglądałam się jego grze uważnie, bo chciałam zobaczyć, czy coś po tacie odziedziczył. Podobało mi się jak Bartosz fajnie rozgrywał, próbował niekonwencjonalnych zagrań, szybko oddawał piłkę... Dlatego nie rozumiem dlaczego teraz nie gra. Według mnie jest lepszy od Mąki.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.11.2012, 21:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
OK, ale my gramy beznadziejnie i zdobywamy punkty mocno fartownie, a Górnik gra naprawdę mądrze i ładnie dla oka - dlatego jest chwalony. Żadnego spisku tu nie ma.

Jeżeli mam wskazać klub którego gra nie przyprawia o ból zębów to będzie to zwykle ekipa Nawałki, co wcale nie znaczy że są jakimiś ligowymi killerami.
W stosunku do Górnika bardziej stosowny byłby czas przeszły. Najpierw zaczęli gubić pewność w wynikach, ale jeszcze ciułali punkty, teraz to ani nie grają nic dobrego, ani nie punktują. Inna sprawa, że mają w składzie takiego Olkowskiego. Jakby gość umiał grać w piłkę, to by miał teraz z 10 bramek, nie ma nawet jednego trafienia. Od Ollkowskiego ich gra nie zzrobiłaby się lepsza, ale pewnie mieliby kilka punktów więcej.

U nas w lidze rządzi przypadek, wyniki zależą od przypadku i mistrzostwo zależy od przypadku. To, że ktoś jest aktualnie gdzieś wyżej w tabeli, albo notuje jakąś passę zwycięstw, oznacza tylko, że mu się farci, nic więcej. Bo ogólnie to we wszystkich klubach jest podobny poziom żenady i beznadziei, a przede wszystkim bumelanctwa i opierdalania się piłkarzyków.

Ile zwycięstw przyfarciło się w tym sezonie Lechowi? Ile Widzewowi? Ile nam? Ile punktów ktoś zgubił, bo miał pecha - ktoś się potknął, bramkarz puścił szmatę, sędzia zrobił wielbłąda? Umiejętności w tym wszystkim niewiele, w większości sieczka w środku pola. Czasem ktoś próbuje pograć dołem jak Górnik, ale weny starcza na 3-4 kolejki.

Taki najbardziej znamienny przykład - co znaczy fart w naszej lidze. Śląsk Lenczyka i Śląsk Tarasiewicza. Przez pewien czas ci sami piłkarze, wyniki diametralnie różne. Paradoks polega na tym, że to Śląsk Tarasiewicza grał w piłkę, a Śląsk Lenczyka grał polską myśl szkoleniową. Tylko Śląsk Tarasiewicza tracił głupie bramki, marnował setki, trafiał na strzały życia rywali itd. A Śląsk Lenczyka miał nieprawdopodobnego farta - rykoszety, piłki wciskane po kotłach ze stałych fragmentów gry, a jak przeciwnik miał sytuacje, to celował po trybunach. Punkty przychodziły, chociaż sposób gry Śląska wcale ich nie gwarantował. Teraz skończył się fart Śląskowi i nagle jest bardzo przeciętnie. A przecież wiele nazwisk na boisku pozostaje tych samych, w żadnym momencie w kadrze Śląska nie doszło do prawdziwej rewolucji.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów