The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2012, 14:45
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Możesz nabijać się z Burligi i wysyłać go do drużyny broniącej się przed spadkiem z 1 ligi ale najpierw proponuje obejrzeć cała akcję na 1:0 ....
Niewątpliwie naszym zawodnikiem na ligę mistrzów jest Melikson .... ale czy on wczoraj uczestniczył w akcjach bramkowych ? .... wypsztykał się w pierwszych 20 minutach a w drugiej połowie nawet z wolnego dośrodkować nie potrafił na poziomie niższym niż 3 piętro ....
A od kogo zaczęła się akcja Burliga-Boguski- garguła, po której jest bramka?\

Kto przetrzymywał piłkę w 89 min. na środku boiska a następnie uruchomił Gargułe, który się poślizgnął ?

Widać po 20 minutach przestałeś oglądać mecz ?

A co do Mielcara - facet grał w taki własnie sposób - przepychał się łokciami, często faulował, zakończył tak, że wycięto go konkretnie i potem już się nie podniósł... Facet od rozstania z Wisłą zawsze komentując był nastawiony Antywiślacko - niezaleznie czy graliśmy OK czy fatalnie. Podobnie jak człowiek o twarzy górnika przodkowego - Kazek, też regularnie jeździ po Wiśle, aczkolwiek czasami zdarza mu się rzucić pozytywnego.
Z kolei Mielcar w WIśle - myślę, że byłby właściwym gościem na właściwym miejscu w przeciwieństwie do Jacka B.
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 26.11.2012 o godz. 14:54.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.11.2012, 14:50
Brak Małeckiego i Ilieva powoduje że wszyscy skupiają się na Meliksonie.Podobnie było w 10/11 tylko tam Kirm był bardzo ruchliwy i jakoś zdobywał te bramki. A tak wiedzą że przecież ani Garguła ani Chrapek ani nikt inny nie ma takich umiejętności jak Izraelczyk
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.11.2012, 14:53
Piłka nożna to banalnie prosta gra. Co tydzień pokazuje to Barca, nasze "gwiazdy" próbują ewidentnie kopiować katalończyków. Słyszę gromki śmiech, ale to widać po sposobie w jaki grają melikson z gargułą (co by nie mówić to nasze najjaśniejsze gwiazdy). Na dzień dzisiejszy konsekwencji wystarcza na jakieś 5 do 7 minut, ale i tak w naszej ekstralidze to powinno wystarczyć żeby coś ugrać. Problem w tym że w misternej siateczce podań nie można zaliczyć skuchy już w drugim podaniu no i celne podanie na odległość większą niż 3-4 metry nie powinno graniczyć z cudem.
Co do meczu to dla mnie najlepszy na boisku był Starzyński, który wciąga nosem naszych "młodych" jeśli chodzi o przegląd pola, celność i jakość podań i dośrodkowań.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.11.2012, 15:06
Materiałem na ciekawego piłkarza jest niewątpliwie Chrapek, ma naprawdę wysokie umiejętności - powiedzcie mi tylko, dlaczego On jest tak przeraźliwie wolny? Pytam osoby oglądające w przeszłości jego występy w ME.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.11.2012, 15:30
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
A od kogo zaczęła się akcja Burliga-Boguski- garguła, po której jest bramka?
od Jaliensa.
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Kto przetrzymywał piłkę w 89 min. na środku boiska a następnie uruchomił Gargułe, który się poślizgnął ?
Nie bardzo wiem co chcesz tym podaniem udowodnić ...
To że Melikson grał i podawał

Mi chodziło o to, że Burliga po miesięcznej przerwie potrafił coś tam pokazać ale kolega na forum (FraMat) określa go jako "dno i wodorosty" i odsyła do dolnej części pierwszej ligi , a podałem przykład Meliksona którego uważam za najlepszego Wiślaka aby pokazać bezsens takiego oceniania zawodnika ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.11.2012, 15:43
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogóle - mamy 6 punktów straty do 2 miejsca!

Nie dodam nic więcej, bo mnie wolfy z TheChrissem zaraz zjedzą
A Widzew na początku sezonu to szedł na mistrza.
Nie dodam nic więcej, bo i tak nie zrozumiesz.

P.S. Co do Mielcarskiego - jak go nasz właściciel potraktował w swoim stylu, to trudno żeby pałał do Wisły jakimś szczególnym uczuciem. Moskala potraktowano jak szmatę tak że miał wszystkiego dość, to czego oczekujecie od kogoś kto nie miał z Wisłą żadnych innych związków?
Mielcarski niby powinien być obiektywny jako komentator, ale tu akurat potrzeba klasy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.11.2012 o godz. 15:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
NaprzódWisło
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 26.11.2012, 16:11
Cieszy mnie drugie zwycięstwo z rzędu, ale w ogóle nie zmienia oceny całej rundy i oceny gry takich piłkarzy jak np. Garguła. Tym bardziej, że gra dalej wygląda tak samo jak miesiąc, 3 miesiące czy 12 miesięcy temu. Przecież taki Garguła grał wczoraj totalną padakę, no ale strzelił 2 bramki więc jest usprawiedliwiony. Swoją drogą szydera trybun chyba jednak przyniosła pozytywne rezultaty Bardzo dziwi mnie krytyka Łukasza Burligi.Przyznam, że obok Boguskiego to mój ulubiony zawodnik obecnej Wisły. Moim zdaniem ma potencjał stać się najlepszym prawym obrońcą od czasów Baszcza. Wczorajsza akcja bramkowa czy gol z Podbeskidziem pokazuje jego potencjał w ofensywie, a jeśli chodzi o defensywę to wystarczy porównać ile akcji przeprowadził Ruch jego stroną, a ile stroną Jovanovicia.
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 26.11.2012, 19:44
Grantar napisał(a):Wyświetl post
od Jaliensa.

Nie bardzo wiem co chcesz tym podaniem udowodnić ...
To że Melikson grał i podawał

Mi chodziło o to, że Burliga po miesięcznej przerwie potrafił coś tam pokazać ale kolega na forum (FraMat) określa go jako "dno i wodorosty" i odsyła do dolnej części pierwszej ligi , a podałem przykład Meliksona którego uważam za najlepszego Wiślaka aby pokazać bezsens takiego oceniania zawodnika ...
Potrafił pokazać to, że gdy Ruch miał szybką akcję, to nigdy go w obronie nie było, bo dopiero wracał. A gdy stosowaliśmy presing to robił z siebie 3ciego defensywnego pomocnika i odpuszczał swoją stronę, gdzie chodził niekryty gracz Ruchu, ale na jego duuuże szczęście udawało nam się tą piłkę odebrać lub wybić zanim ktoś z graczy Ruchu się o tym pokapował. Dlatego FraMat opisał, go jako "dno i wodorosty", bo w defensywie, to było nasze najsłabsze ogniwo, choć Marko parę razy źle się zachował, to raczej trzymał poziom i był w defensywie kiedy trzeba było i trzymał linię z innymi obrońcami.

Robienie na siłę z Burligi obrońcy wyrządzą mu tylko wielką krzywdę, bo to jest pomocnik tak jak FraMat napisał na dolną część I ligi.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 26.11.2012, 21:18
POtey napisał(a):Wyświetl post
Robienie na siłę z Burligi obrońcy wyrządzą mu tylko wielką krzywdę, bo to jest pomocnik tak jak FraMat napisał na dolną część I ligi.
Co do pierwszej części zdania - zgadzam się ... kilka razy już pisałem że Bury powinien grać w 2 linii ...
Co do drugiej : nie rozumiem tej złośliwości ... niektórzy kibice Wisły wręcz radują się jak mogą dokopać zawodnikowi a im gorzej i złośliwiej tym duma bardziej rozpiera ...
Bury (aktualny zawodnik Wisły Kraków !) przyczynił się do wicemistrzostwa Polski Ruchu i choćby dlatego pisanie o dolnej części 1 ligi jest bez sensu .
W meczu z Ruchem uczestniczył chyba w najładniejszej akcji Wisły w tym sezonie ... w obronie parę razy zgubił krycie (pisałem o tym wczoraj) ale nie podawał piłki przeciwnikom albo nie tracił jej bez sensu jak "trzymający poziom" Marko
.......... nawet nie wiem jak to komentować .....
macie coś do Burligi osobiście ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.11.2012 o godz. 23:01.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
NaprzódWisło
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 26.11.2012, 21:57
Marko parę razy źle się zachował, to raczej trzymał poziom i był w defensywie kiedy trzeba było i trzymał linię z innymi obrońcami.
Taa trzymał poziom, zwłaszcza kiedy podawał wszerz boiska wprost do przeciwnika. Dla mnie właśnie Burliga był wczoraj najlepszym obrońcą bo Chavez i Jaliens pokazali że w starciu z trochę szybszymi i lepszymi technicznie napastnikami niż drwale z Korony już gorzej sobie radzą.
O Piszczku też tak kiedyś mówiono. Zresztą na prawej obronie mamy gorszą sytuację kadrową niż w pomocy więc naprawdę nie widzę powodu dlaczego tak hejtujecie Burligę. Ściągnąć jeszcze Magierę z Górnika i mamy najlepszą parę bocznych obrońców od lat (inna sprawa że za dużej konkurencji nie ma, bo większość piłkarzy ściąganych na te właśnie pozycje to jakaś kpina).
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.11.2012, 22:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Widzew na początku sezonu to szedł na mistrza.
Nie dodam nic więcej, bo i tak nie zrozumiesz.
Wcale się nie napalam na nic wielkiego, ale nadal myślę, że jest szansa na miejsce w piątce - stąd też moje uśmieszki, których chyba nie zauważyłeś Także był to zupełnie niepotrzebny prostacki przytyk.
Przykro mi jeśli nasza 'broniąca się przed spadkiem Wisła' znowu Cię zaskoczy. Poczekamy zobaczymy i tyle. Potencjał jakiś jest, na mistrzostwo nie, na puchary chyba też raczej nie, ale na piątkę jak najbardziej.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
P.S. Co do Mielcarskiego - jak go nasz właściciel potraktował w swoim stylu, to trudno żeby pałał do Wisły jakimś szczególnym uczuciem. Moskala potraktowano jak szmatę tak że miał wszystkiego dość, to czego oczekujecie od kogoś kto nie miał z Wisłą żadnych innych związków?
Mielcarski niby powinien być obiektywny jako komentator, ale tu akurat potrzeba klasy.
Ja tam się cieszę, że Mielcarskiego już nie ma, więc płakać nie będę.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 26.11.2012, 23:36
Napiszę Wam, że dziś mam radość podwójną. Zawsze rano jadąc do pracy miło kupuje się Przegląd Sportowy wiedząc, że Wisła wygrała. Kiedyś t było normą, od czasu do czasu człowiek musiał obejść się bez gazety w tramwaju gdy Nasi przegrali. Teraz drugi poniedziałek z rzędu mogłem bez ryzyka zakupić PŚ i cieszyć michę w transporcie zbiorowy. Oczywiście artykuł z dzisiaj był SĘDZIA OSZUKAŁ RUCH, FAWORYZOWAŁ WISŁĘ. Dla mnie to był podwójny powód do radości. Nie dość, że wygraliśmy to jeszcze jakiejś marnej warszawskiej dziennikarzynie skoczył gul z tego powodu. Bo jak było każdy widział. Wypaczony to co najwyżej był próg w szatni Wisły. Jazda na Górnik!!
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 26.11.2012, 23:37
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Chris- błagam, przepowiadaj wyniki do końca sezonu. Przy takim typowaniu będziemy mistrzami... Chyba czas zamówić canal + ponownie... B/O
Po wygraniu z jakimiś ogórkami ? Fajnie, że wygrali, generalnie całkiem przyzwoite 15 minut pierwszej połowy i całkiem przyzwoita druga połowa. Przyzwoita jak na to co widziałem w poprzednich kolejkach. Bo tak ogólnie to bryndza dalej... po prostu rywal żenująco słaby. A co do C+ to rezygnacja już poszła... Trzy miesiące wypowiedzenia. No i oczywiście po to aby nową umowę wziąć na lepszych warunkach... Akurat koło lutego więc idealnie Ale nie dlatego, że wygrali z Ruchem... Po prostu jak człowiek oglądał tyle lat to trudno się odzwyczaić. Choć w tym sezonie już odpuściłem sobie nawet w TV mecze z Lechią (z premedytacją, wiedziałem, że będzie nuda na maxa) i z Koroną (przypadkiem... dawniej było to nie do pomyślenia a teraz czasem zapominam sprawdzić kiedy Wisła gra w weekend).
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.11.2012 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.11.2012, 11:45
Jeszcze niedawno niektórzy spuszczali nas do pierwszej ligi, a teraz słychać przebąkiwania o pucharach .
Mecz jak mecz. Szału nie było ale 3 pkt są, mamy ostatnio w miare dobrą passe ale tak naprawde żadne zwycięstwo nie było w pełni przekonujące. Teraz gramy z dwoma drużynami, które moim zdaniem prezentują się lepiej od naszych ostatnich rywali i okaże się czy ta Wisła jest jeszcze coś w stanie ugrać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.11.2012, 11:55
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Mecz jak mecz. Szału nie było ale 3 pkt są, mamy ostatnio w miare dobrą passe ale tak naprawde żadne zwycięstwo nie było w pełni przekonujące.
Nie ma co liczyć na "w pełni przekonujące zwycięstwa".
Nie mamy piłkarsko żadnej przewagi nad resztą ligowców, więc wszystkie wygrane będą na styku, chyba że się nam mecz jakoś super ułoży. Ale - na dobrą sprawę - nie potrafiliśmy zdominować Korony grając z przewagą dwóch zawodników...

Ale tak szczerze - która drużyna u nas wygrywa w pełni przekonująco?
Powód: ślepota
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.11.2012 o godz. 15:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.11.2012, 12:32
żadna

ale gdyby nie początek sezonu i fakt, że grajki grali przeciw trenerowi i przegrywali jak leci, to mielibyśmy z 8-9 pkt więcej i bilibyśmy się o mistrzostwo

jak dla mnie ten sezon niczym się nie różni od poprzednich, czy nawet mistrzowskiego, jeśli chodzi o grę - może trener był bardziej ogarnięty (Maaskant) i kilka meczy na styku wygraliśmy, choć nie musieliśmy (Polonia, Zagłębie, Cracovia - jesień Maaskanta)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów