The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2012, 16:03
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ja o czymś nie wiem?
O bardzo wielu rzeczach nie wiesz, ew. nie przyjmujesz ich do wiadomości, czemu wyraz dajesz w praktycznie każdym poście.
Nazwisko Ćwiąkała coś mówi?

No i fakt - wyrzucili go z Arisu za świetne wyniki. Wygrał mecz z Panathinaikosem, kij z resztą. Wniosek - za dobry był dla nich

EDIT: Dla nas zresztą też.

EDIT2: Swoją drogą ciekawi mnie jedno: w jakim języku darł mordę na piłkarzy Arisu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.11.2012 o godz. 16:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.11.2012, 16:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post

EDIT2: Swoją drogą ciekawi mnie jedno: w jakim języku darł mordę na piłkarzy Arisu?
Jak jest szybciej po grecku?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.11.2012, 17:11
O bardzo wielu rzeczach nie wiesz, ew. nie przyjmujesz ich do wiadomości, czemu wyraz dajesz w praktycznie każdym poście.
Nazwisko Ćwiąkała coś mówi?

No i fakt - wyrzucili go z Arisu za świetne wyniki. Wygrał mecz z Panathinaikosem, kij z resztą. Wniosek - za dobry był dla nich

EDIT: Dla nas zresztą też.

Z tego co podawano w mediach to Probierz odszedł sam od nich z powodu pieniędzy. A raczej ich braku. Wyniki jakie osiągał przed zwolnieniem (dwie wygrane i porażka) zdają się to potwierdzać.

Ponadto ja nie mówiłem, że zrobił tam dobre wyniki tylko że pisanie katastrofa to zwykłe nadużycie. Ale w obecych nawet od dobrze zarabiających informatyków ciężko wymagać czytania ze zrozumieniem.

Tak, mówi mi coś nazwisko Ćwiąkała. Tylko co to ma wspólnego z Probierzem? Wiem wiem, nie wyjaśnisz bo lepiej rozmyć temat i napisać "kij z tym".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.11.2012 o godz. 17:23.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.11.2012, 18:15
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Z tego co podawano w mediach to Probierz odszedł sam od nich z powodu pieniędzy. A raczej ich braku. Wyniki jakie osiągał przed zwolnieniem (dwie wygrane i porażka) zdają się to potwierdzać.
Niejaki Liczka tez miał w Wiśle dobre wyniki (zdobył nawet MP) a został z hukiem wywalony. Niesprawiedliwość?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.11.2012, 18:57
Tak pomysleć to od Liczki wszystko się na maxa zaczęło, trenerzy, coraz bardziej mierni zawodnicy. Trochę stabilizacji za Skorży i od nowa Wisla ludowa... Taki mały offtop mi sie nasunął,ale fakt- Liczka słusznie został zwolniony.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.11.2012, 04:30
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Tak pomysleć to od Liczki wszystko się na maxa zaczęło, trenerzy, coraz bardziej mierni zawodnicy. Trochę stabilizacji za Skorży i od nowa Wisla ludowa... Taki mały offtop mi sie nasunął,ale fakt- Liczka słusznie został zwolniony.
Zaczęło się dużo wcześniej, tak na dobrą sprawę Cupiał zaczął popełniać większe błędy gdzieś przed Anderlechtem. Później już było coraz większe bagno.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.11.2012, 20:21
Bardzo dobrze radzi sobie w Piaście Gliwice 23 letni bramkarz Dariusz Trela. Obserwowałem go w kilku meczach tej rundy i za każdym razem był jednym z lepszych na boisku. Trela przez dziewięć lat (do 2009 r.) reprezentował barwy naszego klubu - najpierw w juniorach, potem w ME.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=10884

http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...838,1,788.html

http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...630,1,788.html
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.11.2012, 14:49
Andraż Kirm zdobył gola dla Groningen przeciwko Waalwijk. Zespół Maaskanta zremisował 1:1.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.11.2012, 19:03
Zespół Dana Petrescu - Dynamo Moskwa ograł swojego rywala zza miedzy - Spartaka Moskwa NA WYJEŹDZIE 5:1

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.11.2012, 19:30
Patryk Mały Małecki właśnie gra w 1 składzie w meczu przeciwko Trabzonsporowi
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.11.2012, 20:31
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Patryk Mały Małecki właśnie gra w 1 składzie w meczu przeciwko Trabzonsporowi
Niestety Małecki zagrał jedynie 58 minut, został zmieniony jako pierwszy w jego zespole. A Eskisehirspor wygrywa z Trabzonem 3:0 (71. minuta).
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.11.2012, 22:01
Gra gdzies jeszcze Mauro?
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.11.2012, 23:56
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Niestety Małecki zagrał jedynie 58 minut, został zmieniony jako pierwszy w jego zespole. A Eskisehirspor wygrywa z Trabzonem 3:0 (71. minuta).
Ale asystę zaliczył!
Chociaż wydaje mi się że piłka bardziej przypadkowo się od niego odbił niż tak chciał...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.11.2012, 10:24
Wywiad z Michałem Probierzem.

o utrzymaniu z Bełchatowem
Patrząc na tabelę, widać, że to może być niemożliwe.
A ja wierzę. Wie pan, co jest w tej pracy najważniejsze? Że mam bardzo dobre warunki do trenowania. W Bełchatowie są trzy oświetlone boiska, nie muszę się martwić, gdzie będę ćwiczył jutro i co zrobić, jak spadnie deszcz. A w klubach, w których do tej pory pracowałem, nie zawsze tak było. Mam swoje koncepcje, pracuję dopiero od siedmiu lat, uczę się żyć z porażkami.

kolejny kamyczek do naszego ogródka , w tym przypadku się z niego cieszę,

pozdro dla osób decyzyjnych w Wiśle
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.11.2012, 12:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Michałem Probierzem.

o utrzymaniu z Bełchatowem
Patrząc na tabelę, widać, że to może być niemożliwe.
A ja wierzę. Wie pan, co jest w tej pracy najważniejsze? Że mam bardzo dobre warunki do trenowania. W Bełchatowie są trzy oświetlone boiska, nie muszę się martwić, gdzie będę ćwiczył jutro i co zrobić, jak spadnie deszcz. A w klubach, w których do tej pory pracowałem, nie zawsze tak było. Mam swoje koncepcje, pracuję dopiero od siedmiu lat, uczę się żyć z porażkami.

kolejny kamyczek do naszego ogródka , w tym przypadku się z niego cieszę,

pozdro dla osób decyzyjnych w Wiśle
No, tu trudno z Probierzem polemizować. Trzy oświetlone boiska? Dla nas to S-F.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.12.2012, 12:51
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...acy_w_gorniku/
Cytat:
Asystent szkoleniowca Górników, Bogdan Zając, do drużyny Wisły trafił z zespołu Kamaxu Kańczugi w 1995 roku, pomagając ekipie spod Wawelu w powrocie do ekstraklasy. Zając szybko został wiodącą postacią Białej Gwiazdy, niezastąpionym pomocnikiem, prezentującym równą i dobrą formę. W sezonie 1998/1999 wraz z kolegami z zespołu zadbał o to, aby mistrzostwo Polski po 21 latach trafiło pod Wawel. W rozgrywkach 2000/2001 ponownie Biała Gwiazda okazała się najlepsza w kraju, zdobywając nie tylko tytuł mistrzowski, ale i także Puchar Ligi. Łącznie z Białą Gwiazdą na piersi wystąpił 164 razy.
A to nie był czasem obrońca?
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 01.12.2012, 12:58
Kolejny wygrany mecz Dynamo Moskwa pod wodzą Petrescu, tym razem 3-0 z Rubinem Kazań. Gość totalnie odmienił zespół Dynama, a nasze cipki płakały że jest im za ciężko
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.12.2012, 13:39
R33 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...acy_w_gorniku/

A to nie był czasem obrońca?
Jasne, że tak. srodkowy.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2012, 14:50
Kolejna wpadka osób odpowiedzialnych za stronę... tak jak jakoś było z Iwanem co rok MŚ pomylili.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.12.2012, 15:58
Zespół Macieja Skorży Ettifaq FC wygrał z Al Ahli Jeddah 0:2 ! I zajmuje 5 miejsce w Saudi Professional League
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 01.12.2012, 17:13
M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę

Marcin Kuźba, w przerwie meczu swojego syna, występującego w juniorach młodszych Wisły, udzielił nam krótkiego wywiadu na temat obecnej sytuacji Białej Gwiazdy, a także wrażeń z gry w jej oldbojach.

Co Pan sądzi o obecnej formie Wisły?

Cóż można powiedzieć - Wisła znalazła się w trudnej sytuacji. Po ostatnim sezonie, w którym nie udało awansować się do Ligi Mistrzów, odeszło wielu zawodników, klub popadł w kłopoty finansowe i teraz trzeba to naprawiać. Nie ma pieniędzy na nowych zawodników i nie wygląda to najlepiej. Trzeba to jakoś przetrwać. Mam nadzieję, że w przerwie zimowej zespół zostanie wzmocniony i na wiosnę będzie lepiej.

Uważa Pan, że te dwa ostatnie zwycięstwa oznaczają zażegnanie kryzysu?

Nie da się ukryć, że były one bardzo potrzebne. Atmosfera w zespole musiała być naprawdę nieciekawa. Wisła zdobywała mało punktów i pokazywała bardzo słabą piłkę. Teraz wygląda to trochę lepiej. Trochę pomogło nam szczęście, ale udało się też przeprowadzić naprawdę kilka fajnych akcji. Przede wszystkim trzeba poprawić grę w obronie, bo bramki tracimy jakby na własną prośbę.

Więcej M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę[/b]
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.12.2012, 21:52
Ano Dynamo szaleje.1-0 z Zenitem do czasu przerwania meczu , 5-1 na wyjeździe ze Spartakiem a teraz 3-0 z Rubinem i pomyśleć że kiedy ich przejmował to mieli bilans 0-0-5 i bodajże 1 strzeloną bramkę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 02.12.2012, 11:11
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
Kolejny wygrany mecz Dynamo Moskwa pod wodzą Petrescu, tym razem 3-0 z Rubinem Kazań. Gość totalnie odmienił zespół Dynama, a nasze cipki płakały że jest im za ciężko
Ehhh - oby każda informacja o zwycięstwie drużyny prowadzonej przez Petrescu stanowiła wielką szpilę wbijaną w d... decydentów w Wiśle. Skoro fakty do nich nie przemawiają, to może ból fizyczny w jakiś sposób zmotywowałby ich do logicznego myślenia i podejmowania decyzji korzystnych dla klubu....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.12.2012, 15:47
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Ehhh - oby każda informacja o zwycięstwie drużyny prowadzonej przez Petrescu stanowiła wielką szpilę wbijaną w d... decydentów w Wiśle. Skoro fakty do nich nie przemawiają, to może ból fizyczny w jakiś sposób zmotywowałby ich do logicznego myślenia i podejmowania decyzji korzystnych dla klubu....
Oni na wszystko maja wywalone jak długo kasa spływa na ich konta. I nie piszę tu tylko o poziomie sportowym...

Ale żeby było sprawiedliwie - sam pamiętam jak kibice bluzgali na Petrescu, więc wiesz... Jak nie wierzysz, zapytaj jovy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 02.12.2012, 17:59
Oni na wszystko maja wywalone jak długo kasa spływa na ich konta. I nie piszę tu tylko o poziomie sportowym...

Ale żeby było sprawiedliwie - sam pamiętam jak kibice bluzgali na Petrescu, więc wiesz... Jak nie wierzysz, zapytaj jovy
Sądzę, że wystarczyłoby tylko troche poszukać na forum. Ale na poważnie - Petrescu by nam się teraz przydał ( a najlepiej, gdyby przyszedł do klubu z dyrektorem sportowym i jakimś szejkiem z petrodolarami ( szejka może wziąć do walizki ).
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.12.2012, 18:04
Brożek wyrzucony z boiska w 55 minucie meczu. Pięknie sobie radzi w tej Hiszpanii...
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.12.2012, 10:39
„Record” podaje, że Stan Valckx może objąć funkcję asystenta trenera Sportingu Lizbona, którym jest Franky Vercauteren.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2012, 16:47
Z relacji LIVE weszło, poznajecie?

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 08.12.2012, 16:57
Gdybym nie przeczytał to bym nie wiedział chyba
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.12.2012, 11:58
Bardzo ciekawy wywiad z Moskalem: http://www.weszlo.com/news/13039-Kaz..._dla_obu_stron
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów