|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
A co do Kojota to chyba najwyższy czas dać mu pograć kosztem Sikorskiego. I szybszy, i lepszy technicznie i przegląd pola też lepszy... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Po co miałbym obserwować jakiegoś no-name'a? Skoro grał 5 bitych lat w zapyziałym klubiku i nikt go nie chciał to najlepiej świadczy o jego talencie do braku talentu. Singlar między kontuzjami grał całkiem dobre mecze. Co do kontuzji to Singlar przyszedł do Wisły w wieku 29 lat a Jovanović w wieku 23! Szkoda, że Serb nie przeszedł na emeryturę inwalidzką 2 lata temu po tych 5 tłustych sezonach w Belgradzie. Może nie przegralibyśmy tych derbów.
Ostatnio edytowane przez thechris : 24.11.2012 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Braki brakami a jutro wygrana jest całkiem prawdopodobna.
No może byłaby, ale zagra Frederiksen, a on ma zawsze kluczowe podania Cytat:
![]() No, no Partizan zapyziałym klubikiem. Śmiała teza. No ale w sumie to gdzie mu na przykład do takiej Legii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ta liga jest przezabawna. Jakby jutro udało się wygrać z Ruchem, czego wobec mizerności obydwu drużyn wykluczyć nie można, to będziemy tracili 4 punkty do "rewelacyjnego" Górnika z jego gwiazdorem Arkadiuszem "Milan-Dortmund-Stuttgart" Milikiem. Biorąc pod uwagę jak koszmarną, koślawą p*tę gramy w obecnym sezonie, już samo zaistnienie takiej możliwości mówi wszystko o naszej lidze i o nowych "faworytach" rozdających karty.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te 4 pkt to wcale nie tak mało biorąc pod uwagę, że z Górnikiem jeszcze nie graliśmy w tym sezonie. Tzn. może być 1 punkt straty 1 grudnia ale jednak bardziej prawdopodobne, że tego pierwszego grudnia Wisła do Górnika będzie traciła jednak tych punktów aż 10. Sukcesem będą dwa remisy więc strata 5 punktów do Górnika... Naprawdę nie ma się czym chwalić.
Liga jest przezabawna bo jest Bełchatów i Podbeskidzie. Jakby te drużyny cokolwiek grały to byłoby dopiero zabawnie. I straszno. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ciągnąć tego w tym wypadku nie ma sensu, lecz kompleksy dalej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Partizan permanentnie zdobywa tytuł mistrza kraju i biorąc pod uwagę to ile mają szans na odniesienie sukcesu w pucharach to wypadają cholernie blado. Gdyby nie awans do LM to powiedziałbym, że nawet bardziej blado niż Wisła. A Wisła miała mniej okazji do szturmowania LM. Z pucharów wyrzucały mocarny Partizan takie tuzy eurpejskiej piłki jak Shamrock Rovers czy ...Artmedia Petrzałka. Pomijam fakt, że Partizan w LM się skompromitował... 6 meczy, 6 porażek, 0 punktów. A wycieczki osobiste zostaw dla siebie i używaj ich w swoim grajdołku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A Wisłę z pucharów wyrzuciły takie tuzy jak Karabach Agdam albo Levadia Tallin. Pomijając to że my nawet nie mieliśmy okazji się skompromitować w LM.
Partizan zdominował ligę i nie jest byle ogórem, więc kończ waść... ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szkoda że nie zagrają Genkov i Iliev , bo Ruch to rywal obecnie do ogrania ,a my potrzebujemy punktów jak ryba wody. Ciekawe jak Kulawik obsadzi skrzydła i czy zagra od 1 minuty Quioto ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W rankingu krajowym UEFA Serbia jest sklasyfikowana na 27. miejscu z Bułgarami. Polska jest na 20. miejscu. Biorąc pod uwagę jak słabo w Europie spisują się polskie kluby to weź poprawkę na to jak beznadziejnie muszą się spisywać serbskie... A skoro Partizan permanentnie wygrywa ich buraczaną ligę to jest jej "wizytówką", która żadnej chluby (ani przyzwoitej ilości punktów do rankingu) nie przenosi. Serbskie kluby zdobyły 2,125 pkt do rankingu w ostatnim sezonie czyli 0,125 więcej od klubów Liechtensteinu. W ichniejszej beznadziejnej lidze, słabszej od polskiej, mogą sobie zdobywać mistrzostwa ale w Europie ten klubik nic nie znaczy. Zwyczajny chłopiec do bicia. EOT.
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.11.2012 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu, że oni grali w Lidze Mistrzów a nam to na razie nie grozi...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Thecris powiedz mi jakim cudem przeszedłeś od stwierdzenia że Partizan jest zapyziałym klubikiem do porównywania całej ligi? ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przypominają mi się rozmowy przed pierwszym meczem z Bełchatowem, gdzie większość kibiców była pewna, że będzie to nas wielki sezon. Skoncentrujemy się na lidze, mamy dobrych piłkarzy. No cóż, w pewnym sensie można powiedzieć, że jest to nasz "wielki" sezon...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Bardzo fajna zapowiedź meczu na głównej pt. "po drugie zwycięstwo z rzędu?" autorstwa suma91, to będzie teraz stała pozycja ?
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mam przeczucie, ze dzis chlopaki znow beda przepraszac...
I po trzecie. Jesli ten, jak to nazywasz, "klubik" nic nie znaczy i jest chlopcem do bicia to co znaczy Wisla i kim jest? Chlopcem do bicia i molestowania? Sory ale ten Partizan to w pucharach osiaga wiecej niz Wisla bo my wciaz fantazjujemy o LM podczas gdy Serbowie w niej byli. PRzegrali wszystko? Ok. Ale czy Wisla zaprezentowalaby sie lepiej? My wciaz zyjemy Wisla Kasperczaka oraz tym ostatnim sezonem w LE ale to juz ostatnie podrygi na dlugie lata bo juz nawet w lidze przestalismy miec cokolwiek do powiedzenia i stalismy sie przecietniakiem. Znamienne jest tez to, ze to do Wisly przyszlo dwoch zawodnikow z Partizana w ostatnim czasie i jakos nikt tam po nich nie placze.Pastuchy z Levadii, Karabachu czy APOEL-u nie maja prawa podskoczyc Wisle. Graja w slabych ligachi, to nie liczace sie klubiki itd. Szkoda, ze kazdy z tych klubow odprawil Wisle... I mam jakos dziwne przeczucie, ze "klubik" z Belgradu zrobilby to samo. Widac, ze u niektorych slowo "pokora" jest slowem obcym bo wciaz sie wywyzszamy choc powodow by to robic nie ma praktycznie zadnych.
Ostatnio edytowane przez River : 25.11.2012 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dodajmy, że jeżeli wyrównany poziom ligi jest wyznacznikiem wartości klubu. To gdy Wisła miała całkowitą hegemonie w naszej lidze, która była chyba jeszcze słabsza niż dziś, nie licząc Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Bardzo dużo. Możliwość mierzenia się z mocniejszymi rywalami na co dzień daje większe szanse na sukces w europejskich pucharach.
EDIT: down @ Pele_94 - Okey... możemy robić z LM paraolimpiadę i uważać, że sam udział jest super fajny. Ja mam inne podejście. Dla mnie LM to coś więcej niż paraolimpiada. Szczególnie po reformie Paltiniego o sam udział jest znacznie łatwiej niż kiedyś. Pozwól zachować mi swoją opinię, że Wisła została bardziej zauważona w Europie po wygranych meczach z Parmą i Schalkę niż Partizan po 6 klęskach w LM. Często i gęsto jestem krytykowany za krytykę Wisły na tym forum więc może teraz kiedy chwalę pozwolicie mi to robić. Milosz... jak jesteś to pomóż
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.11.2012 o godz. 15:35.
|
|||||
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja i tak jestem zdania, że Partizan osiągnął więcej. Sam fakt udziału w lidze mistrzów co dla nas jest niemożliwe. Poza tym, chciałbym zauważyć, że temat dotyczy meczu z Ruchem a nie przemyśleń na temat poziomu sportowego Partizanu Belgrad...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Stawiam bezbramkowy remis lub jednobramkową porażkę - jeśli zagra Frederisken
![]() Ruch od odejścia Fornalika nie gra nic, z drugiej strony - jesteśmy świetną drużyną "na przełamanie". Z przodu zwykle na zero, a z tyłu zawsze ktoś coś odwali... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
maly off ale szkoda, ze z mielcarskiego zrobila sie taka menda
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Przed kazdym kolejnym meczem mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie lepiej. I za kazdym razem az zeby bola jak sie na to patrzy. To co wyprawia Jovanovic to jakby sie z koszulkami z Frederiksenem pozamienial. Rommel niewidoczny. Melikson po 15 minutach zniknal. A o naszych genialnych srodkowych obroncach juz nie wspomne. Chociaz Kew czasem ratuje dupe Osmanowi. Ech, az sie boje drugiej polowy... Ciezkie czasy przyszly...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No mam to samo. Oglądam mecz i nie mogę słuchać Grzesia, jego mózg jest przepełniony nienawiścią do Wisły, życzy nam czerwonych kartek, ma urojenia jakoby nie było spalonego, a kopacz Ruchu miał wysunięty łeb przed linię spalonego. On dzis by Wisłę spuścił do I ligi, gdyby miał taką mozliwość.
Mam pytanie, poważne, bo taka nienawiść nie mogła sie zrodzić bez przyczyny. Czy ktoś z obecnych władz Wisły molestował Grzesia gdy ten był małym chłopcem? Któryś z kolei mecz Wisły w C+ i Grześ pluje jadem od 1 do 90 minuty.
Ostatnio edytowane przez INZAGHI : 25.11.2012 o godz. 18:26.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i proszę!
Pisałem żeby nie wsadzać Garguły do jednego worka z Sikorskim? EDIT: Wow! Brami mi słów. Dzień cudów!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.11.2012 o godz. 18:50.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Thechris karmi łabędzie jeszcze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
25.11.2012 – Garguła 2 gole, Sikorski asysta
21.12.2012 – Mieliśmy dzisiaj kilogram farta i szczyptę umiejętności. Przy telewizorze lub na stadionie trzyma mnie tylko dziecięca naiwność i oczekiwanie na takie niespodzianki jak dzisiaj, tak chętnie darowałbym sobie marnowanie czasu na śledzenie poczynań skórokopów. 20 minut pary, a potem 70 minut suchych pierdów w occie - jak długo tak można? Jeżeli to jakiś przemyślany schemat, to niech Kulawik zrobi szybki rachunek i zauważy, że tą metodą utrzymaliśmy punkty tylko w Łodzi. Na Legii i Koronie dostaliśmy potem po uszach, a w Chorzowie brakowało dosłownie centymetrów, żeby scenariusz się powtórzył. Kaprys sędziego Piaseckiego i znowu rypalibyśmy głową w mur aż do końcowego gwizdka. Tak czy owak - czekam na powrót Małeckiego. On chociaż w 89. minucie będzie spuszczał łeb i pruł ile fabryka dała, tak jak oni wszyscy przez pierwszy kwadrans meczu i ani minuty więcej. To powinno wystarczyć do utrzymania bez większych palpitacji serca. Więcej Boguskiego. Bednarz musi zimą pojechać do I ligi po bocznych obrońców, bo gorzej już się chyba grać nie da.
Ostatnio edytowane przez Watts : 25.11.2012 o godz. 19:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mam nic przeciwko, żeby Bednarz wyjechał gdziekolwiek, byleby nie wracał. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może Gargule sie guma skończyła, albo wypluł biedak przez przypadek na murawe... no i nie miał co robić to strzelił
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Wmawiano mi niedawno, że nie ma sensu przychodzić na stadiony tylko po to, żeby oglądac męczarnie naszych piłkarzy. Nie ma sensu nawet włączac telewizora.
I choć przez cały mecz wkurzała mnie fatalna gra Wisły, to jestem pewny, że jest sens. Może nie dla wszystkich. Dla mnie tak. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|