The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2012, 21:35
O co tyle dyskusji, rozumiem oburzenie jakby to wszystko odbywało się po chamsku, zawodnicy zostali zjechani całkowicie itp. Całe forum (a przynajmniej większość) wyśmiewało transfery Bednarza, na forum nie raz pojawiały się wpisy opisujące postawę takich zawodników jak Jaliens, Fredriksen, Sikorski czy Garguła i nikt pretensji nie miał. I nie miały one nic wspólnego z pochwałami, dyskusji kibiców wychodzących z stadionu po spotkaniu z Lechem czy Polonią nie ma co przytaczać bo ban gwarantowany. I to bez różnicy z jakiego sektora i w jakim wieku. Teraz gdy nagle zrobiono to wprost na stadionie wielkie halo bo co to za kibice.

W naszym kraju pojawiły się jakieś dziwne standardy że kibic bez znaczenia na wszystko ma dopingować klub i piłkarzy. Bo inaczej jest kibicem sukcesu, ci mogą robić co chcą, ale doping musi być bo jak tak można. Dzisiaj stała im się niewiarygodna krzywda, zostali wywaleni z roboty i pozbawieni dachu nad głową. Sytuacja dramatyczna w następnym spotkaniu zbiórka na rzecz poszkodowanych.
Dajcie na luz bo szkoda nerwów.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.11.2012, 21:38
Biedny Daniel jest wypalony psychicznie i nie może poradzić sobie z presją. Jeszcze kibice, pff jacy kibice- KIBOLE i CHULIGANI pozwolili sobie pojechać po jego osobie. Zaraz chyba padnę. A czy my jesteśmy Wisła Kraków czy jakaś ksc pipidowka, że mamy przejmować się tym, że ktoś ubzdurał sobie że potrafi dokładnie kopnąć piłkę? Szkoda, że minęły czasy, że nawet status zawodnika Wisły był czymś szczególnym o czym marzył każdy piłkarz a doświadczyć mogli nieliczni.
Szydera jak najbardziej na plus, ale pytanie, gdzie byli "normalni" kibice, którzy zawszę są nastawieni anty-tzw modern football fans? bo stadion puściutki...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.11.2012, 21:39
Grantar napisał(a):Wyświetl post
A tobie ulżyło na meczu

Powiedz mi dlaczego więcej meczy wygrywają drużyny u siebie niż na wyjeździe ?
Bo lepiej znają trawę na boisku ?
Tu chodzi o doping który raczej nie polega na szydzeniu z własnych piłkarzy w trakcie meczu......
Sikorski chyba asiorem nie jest ale lepszy piłkarz po takim przyjęciu przez "swoich" potykałby się o własne nogi ...
A niezadowolenie można było wyrazić gwizdami po meczu a nawet .... w trakcie ...
To zupełnie co innego niż szydzenie .......

Powiedz to zarządowi, który coraz to bardziej przechodzi samego siebie. Dziś niektórzy mieli problemy za posiadanie........ VLEPEK w kieszeniach!!
nikt w aktualnej sytuacji nie będzie dopingował i wszystko co z tym związane. klub sam przeprosi i z podkulonym ogonem będzie prosić o powrót fanatyków.

co do piłkarzy to tu jest dobrze opisane http://www.facebook.com/WislaHonor/p...63667510327101
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.11.2012, 21:40
Szydera była ok, tylko tak można dotrzeć do piłkarzy. Ale dlaczego głównym odbiorcą był Sikorski? Co on takiego zrobił, żeby z niego szydzić? Dajcie spokój chłopakowi. Jest słabym piłkarzem i tyle. Ani nie pryszedł jako gwiazda, ani nie zarabia kokosów. Ot zwykły chłopak. Do szydery powinien być Garguła, cała obrona czy chociażby Genkov. Rozumiem, że zawsze musi być ten jeden co można z niego drwić ale tym jednym powinien być Garguła.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.11.2012, 21:41
Voin napisał(a):Wyświetl post
Widzę że niektórzy sa tutaj mocno rąbnięci pisząc, że Cupiał uśmierca Wisłę. Chłopie, dzięki Cupiałowi Wisła jest marką i wielkim klubem! 7 mistrzostw w ostatnich dziesięciu latach, liga kompletnie przez nas zdominowana. To że przyszedł kryzys, to było do przewidzenia, bo w okół Cupiała gromadzili się luzie, którzy szkodzą Wiśle i przez złe zarządzanie nie dali się jej odpowiednio rozwijać. Ale Cupiał to nasz uzdrowiciel, człowiek, bez którego nie byłoby Wisły! Więc proszę cię o niekompromitowanie się.

A szydera jak najbardziej zasłużona. Wisła to klub z tradycjami, klub, którego piłkarze mają ZAPIERDALAĆ w każdym meczu, mają widzieć, że to dla nich honor że grają z Białą Gwiazdą na piersi. Jeśli tego nie robią, a kasują co miesiąc grubą kasę, me przychodzimy na mecze, a oni się opierdalają i szydzą z nas co mecz, to choć tej jeden raz my możemy zaszydzić z nich.
No skoro znasz Wisłę tylko z czasów Cupiala to bardzo ci współczuję ograniczenia. Wisła była wielką i przed Cupiałem. Więc nie kompromituje się. Proszę cię.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.11.2012, 21:42
Sory, ale skączcie gadać o walce i zaangażowaniu. W piłke się gra. Niektórzy tu chyba myślą że taki Garguła jest tak słaby bo nie walczy. Nie on jest tak słaby bo zwyczajnie w piłkę grać nie umie.

Wy myślicie że piłkarzom Wisły się nie chce. To co jakby się takiemu Grargule chciało to by miał teraz z 5 goli i 5 asyst?

Myślenie 5-latków...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.11.2012, 21:44
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Doping dostawali za każdym razem gdy było on potrzebny, a co my w zamian otrzymaliśmy w tej rundzie?
No fakt, zawsze byłem pewien podziwu dla "C" i reszty więc może dlatego jestem tak zdegustowany, że nagle wszystko się zmieniło o 180 stopni .... Przyznaję też, że powody do frustracji są ...
A więc ? na następnym meczu kolejne utwory "ku pokrzepieniu" ? ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.11.2012, 21:46
rafal777, myślę podobnie jak Ty, ale odpowiedź wydaje się brutalnie prosta. Do nazwiska Sikorski bardzo łatwo układa się rymy, a więc i przyśpiewki. Poszła jedna, zapewne bez nastawienia na ciągły pojazd po nim, spodobało się, a dalej to już psychologia tłumu...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.11.2012, 21:48
Grantar napisał(a):Wyświetl post
No fakt, zawsze byłem pewien podziwu dla "C" i reszty więc może dlatego jestem tak zdegustowany, że nagle wszystko się zmieniło o 180 stopni .... Przyznaję też, że powody do frustracji są ...
A więc ? na następnym meczu kolejne utwory "ku pokrzepieniu" ? ...
Nie, na następnym meczu najprawdopodobniej nas(Kibiców z C) nie będzie, także nikt nie będzie zapodawał tekstów szyderczych.

Zmieniło się, ponieważ rozmowy z piłkarzami nie dały pozytywnego odzewu, nie zmieniły ich nastawienia do swoich obowiązków. Powiedz mi ile czasu można tolerować taki podejście?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.11.2012, 21:52
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
wygramy, oddadzą za ostatnie zwycięstwo
no i oddali
mecz slaby jak ostatnie kilkanaście, więc nie ma co oceniać, słabo Boguski, a szkoda, bo więcej sobie po nim obiecywałem

nie rozumiem, czemu oberwało się tak Sikorskiemu, niczym nie odstaje od reszty, jest równie beznadziejny, chłop ma jeszcze tak szklaną psychikę, że po czymś takim to będzie unikał każdego kontaktu z piłką itd

aha: co do "protestu", to nie będę się odnosił zbyt, szkoda, że to ma miejsce, tyle.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.11.2012, 21:53
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie, na następnym meczu najprawdopodobniej nas(Kibiców z C) nie będzie, także nikt nie będzie zapodawał tekstów szyderczych.

Zmieniło się, ponieważ rozmowy z piłkarzami nie dały pozytywnego odzewu, nie zmieniły ich nastawienia do swoich obowiązków. Powiedz mi ile czasu można tolerować taki podejście?
Mam pytanie. Czy były prowadzone rozmowy z władzami i właścicielem klubu? Ile czasu można tolerować takie podejście?
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.11.2012, 22:08
Trudno się dziwić takiej a nie innej atmosferze. Oglądanie od dłuższego czasu świetnie opłacanych parodystów w stylu Genkowa, Garguły, Ilieva czy Fredriksena musiało doprowadzić do jakiegoś przesilenia. Do tego dochodzą młodzi nieutalentowani oraz starzy wypaleni jak Sobol i naprawdę nie widać żadnego światełka w tunelu. Jeszcze ten Kulawik. Ja naprawdę chłopa lubię i szanuję ale litości ...

Chodzę na mecze od 20 lat i nigdy nie było tak źle na trybunach. Ostatnio chyba po pamiętnym sprzedanym meczu w 93 r. Najgorsze jest to, że ludzie nie są w....ieni, tylko totalnie zobojętnieni i właśnie szyderczo nastawieni. Momentami wygląda to tak jakby na trybunach siedziało kilkanaście tysięcy dziadków z Muppet Show, czekających na to, co ci pajace na boisku za chwilę s.......ą. Fatalne to wszystko wygląda.

Nie podoba mi się tylko skupienie całej kibicowskiej frustracji na Sikorskim. Wiadomo, że facet jest cieniutki (chociaż nie wiem czy pamiętacie jak grał w Górniku przeciwko nam na Reymonta w 2011 r.), ale naprawdę sprawia wrażenie przyzwoitego faceta i daleko mu do czołowych "rodzynków" z naszej pseudodrużyny.
:/
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.11.2012, 22:09
Ostatni raz taka dobra zabawa była na meczach w pucharze ekstraklasy.
Dla mnie taki bojkot może cały czas trwać.
A oczywiście najwiecej dio powiedzenia mają Ci co mecz widzieli w TV. Kij z wami i waszymi opiniami.

DANIELA MAMY! NA LIGE MISTRZÓW CZEKAMY!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.11.2012, 22:30
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Iliev przez nas się "obraził": http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...am_zwyciestwo/
Z tak daleko idącą nadinterpretacją faktów mógłbyś pracować dla czołowych partii politycznych w tym kraju.

Zaliczyliśmy 3 zwycięstwo w sezonie, totalny fart. Zgodnie z naszą dotychczasową tradycją to ostatnie zwycięstwo w tym miesiącu.

Nie wiem co by musiało się stać w przerwie zimowej.
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.11.2012, 22:31
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Iliev przez nas się "obraził": http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...am_zwyciestwo/
Gdzie ty tam obrażanie się widzisz? Jakieś już urojenia? Raz piszecie bez nakręcania, a drugi sami się nakręcacie na piłkarzy bez powodu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.11.2012, 22:33
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Co on takiego zrobił, żeby z niego szydzić?
Źle sformułowane pytanie. Prawidłowe powinno brzmieć: "Czego NIE zrobił Daniel Sikorski?
Nie strzelił bramki. Od ponad roku.
Napastnik.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.11.2012, 22:37
Bardziej niż w samego Sikorskiego uderza to w łysego obywatela Bednarza. To on go tu sprowadzał.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 18.11.2012, 22:39
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Ostatni raz taka dobra zabawa była na meczach w pucharze ekstraklasy.
Dla mnie taki bojkot może cały czas trwać.
A oczywiście najwiecej dio powiedzenia mają Ci co mecz widzieli w TV. Kij z wami i waszymi opiniami.

DANIELA MAMY! NA LIGE MISTRZÓW CZEKAMY!
Byłem na meczu i uważam, że szydera na Sikorskiego to dobra zabawa może dla Ciebie, ale dla innych to po prostu dziecinada.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 18.11.2012, 22:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Źle sformułowane pytanie. Prawidłowe powinno brzmieć: "Czego NIE zrobił Daniel Sikorski?
Nie strzelił bramki. Od ponad roku.
Napastnik.
Za to nasz wyborowy snajper w tym sezonie wali hat-tricki w lidze w każdym meczu ...
Biorąc pod uwagę ile gra jeden i drugi ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.11.2012, 22:42
Wrzuty na Sikorskiego to była absolutna dziecinada. Pokaz żenady, debilizmu. O ile akcję ze schodami akceptuję, była śmieszna, o tyle jazdy po Sikorskim to było dno dna.

Ale to już było. 3 punkty, oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.11.2012, 22:43
kibice z g45 jesteście warci takich piłkarzy jakich ma Wisła. Prezentujecie mniej więcej ten sam poziom tylko na innych płaszczyznach.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 18.11.2012, 22:47
Reakcja trybun była potrzebna. Nawet nie wiem, czy nie stało się to zbyt późno. Wszyscy byli przyzwyczajeni (od piłkarzy po zarząd), że im wolno wszystko, a my - kibice - i tak mamy gó...o do powiedzenia i zawsze będziemy mili i uśmiechnięci. A takiego wała...
Uważam jednak, że nie tylko piłkarze powinni być adresatem szydery. Wiadomo, najłatwiej na piłkarzy, ale powinno się dostać wszystkim po równo - tak samo Cupiałowi, Łysemu jak i Kulawikowi. Wszyscy po kolei są winni takiej a nie innej sytuacji.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.11.2012, 22:48
A ja uważam że szydera jak najbardziej na miejscu, może trzeba by trochę lepiej rozłożyć akcenty ale wszystko jest do dopracowania przed Górnikiem

Nasza gra - dno i nie zgadzam się że Śląsk cokolwiek oddał
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wortski
Junior Member

Od: 09.2012

Stary 18.11.2012, 22:50
Gdyby piłkarze mieli honor, to oddaliby wszystkie swoje pieniądze, które zarobili na przestrzeni ostatniego roku na cele charytatywne. Mam na myśli z tych co zostali: Ilieva, Genkowa, Gargułę, Jaliensa, Jovanovicia, za ostatni okres też Meliksona. Za wielokrotne hańbienie Wisły swoją fatalną postawą. Oni mają umiejętności na bezproblemowe mistrzostwo Polski, mają zarobki na bezproblemowe mistrzostwo (zwłaszcza w ostatnim sezonie, bo w tym troszkę średnia obniżyła się), a tabela za ostatni rok pokazuje jak wygląda sytuacja. Kto jest temu winien? Piłkarze, którym nie chce się grać, którym nie chce się walczyć, którzy przechodzą obok gry w prawie każdym spotkaniu, którzy olewają Klub mający sto sześć lat istnienia i co jest najgorsze - mają wszystkich w głębokim poważaniu. Gdyby nie olewali Kibiców Wisły, to by pan Iliev miał kilka bramek i kilka asyst, podobnie Melikson, a Genkow miałby dwucyfrową liczbę bramek i tak dalej, i tak dalej.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.11.2012, 22:50
.......enie. Szydera jak najbardziej na miejscu. "Wyższy kontrakt dla Garguły!". Mamy cyrk, bawmy się. Czy ktoś z oburzonych szyderą i nie będących na meczu, mógłby zacytować wypowiedź w/w G. po meczu? Jak bardzo się chłop poczuwa? Mówimy o zawodniku, który nie potrafi przerzucić jednoosobowego muru, albo pierwszego obrońcy. O człowieku, którego ZAWODEM jest kopanie piłki i bieganie za nią. A chwilowo zachowuje się tak, jakby miał grać w reklamie antyperspirantów.

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.11.2012, 22:58
Szydera trochę nie fair. Postawcie się na jego miejscu, myślicie, że on nie chciałby strzelić bramki? My w ogóle strzelamy mało bramek na 12 meczy mamy tylko 10 bramek, średnia tragiczna.
Po prostu, że Sikorski się nie nadaje wiedział chyba każdy kto ma jakiekolwiek zainteresowanie naszą ligą, tylko nie łysy i cały zarząd.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.11.2012, 23:00
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Szydera trochę nie fair. Postawcie się na jego miejscu, myślicie, że on nie chciałby strzelić bramki?
To jest zawodowy piłkarz. Napastnik który nie umie strzelać goli.
Od kiedy to Wisła stała się zakładem pracy chronionej?

Chociaż fakt - należało się też pewnie Gargule, Frederiksenowi, Quioto... Praktycznie wszystkim. Ponieważ nie byłem jednak na meczu, to nie bardzo powinienem zabierać głosu n.t. dopingu...

Trzeba jednak uczciwie powiedzieć: Sikorski to dno dna. Genkov jest słaby, ale strzela. Garguła asystuje i strzela, rozgrywa chyba sezon życia w Wiśle. Dzięki nim mamy jakieś punkty.
Najbardziej IMHO należało się jednak Duńczykowi - przez niego punkt(y) straciliśmy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.11.2012 o godz. 01:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.11.2012, 23:03
Już tak nie przeżywajcie. Ważne, że za 10 dni stan konta będzie się zgadzał. Daniel i reszta pajacy ma na całą tą szopkę lekko mówiąc, wygwizdane. Szydera ok, ile można oglądać takie naginanie struny. Ci, którzy biadolą, czemu tak ochoczo na meczu nie krzyczeli, żeby tak brzydko nie śpiewać, może dlatego, że głoś sprzed monitora nie dociera? Czemu tyle wrzut na Sikorskiego, raz, że się rozgrzewał, dwa, że jest nieudacznikiem, trzy większość rzeczy się rymuję, może dlatego na Gargułę było mało śpiewania.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Poul1983
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.11.2012, 23:06
http://zkarnego.interia.pl/wtopy/new...lac,nId,594840

teraz takie coś na mecz z Górnikiem
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.11.2012, 23:08
Skończcie beczeć.

Klub ma kibiców w dupie, nakłada kolejne ograniczenia i kontrole, mami wizją walki o MP chcąc podbić sprzedaż karnetów a w rzeczywistości uzupełnia skład sianem byle liczba dup na ławce się zgadzała.

Piłkarze mają w dupie swoje obowiązki, odstawiają kwiatki jak z Koroną, Legią czy Pejsami. Mają w dupie swoich fanów, nie chcą się z nimi integrować.

Za co mamy ich uwielbiać?

Pozatym niektóre z tych gwiazd które tak zaciekle bronicie nie potrafi piłki kopnąć prosto czy na bramkę, czyli wypełniać swoich najprostszych obowiązków. Za co ich szanować?
Ostatnio edytowane przez iiYama : 18.11.2012 o godz. 23:10.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów