|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najbardziej na szyderę zasłużyła fajtłapa Jovanović. Widzę, że Marco "świetnie" zastępuje Duńczyka na boku obrony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Niestety nie widziałem bramki, jedynej bramki w dziewiętnastym moim sezonie na Wiśle. Wyszedłem minutę przed tym jak strzelił Iliev, gdyz miałem dość oglądania ustawionego meczu, a właściwie hańbiącej gry w ustawionym meczu naszych dzielnych chłopców. Nie dość że nikt naszym kopaczom nie przeszkadzał to oni sami wręcz przeszkadzali sobie w zdobyciu i tak zaprogramowanego gola. No a z przestrzelonym karnym przez Śląsk to już kpina.
Podobała mi sie szydera na zawodników, ale nie rozumiem dlaczego trybuny uwzięły się tak na Sikorskiego, inni bohaterowie, jak tfu Garguła tfu powinien byc obiektem drwin i szyderstw cały mecz. Sikorski jest cienki ale cienko zarabia, Garguła jest jeszcze cieńszy ale zarabia astronomiczne pieniądze. Poza tym Sikorski nie pcha sie przed mikrofon jak tfu Garguła i nie w....ia ludzi, którzy w poniedziałek idą do pracy z opuszczonymi glowami. Zapomniano tu też o jeszcze jednym bohaterze, Panu Cupiale. To on uśmierca Wisłę od kilku sezonów. W tym roku poderżnął jej gardło Łysym narzędziem. Ja jak chce sie zabawić to wydaje swoją kasę. To samo robił Pan Cupiał. Ale ja w przeciwieństwie do niego nie żądam w następnych latach żeby np. organizator koncertu oddawał mi za bilet. Pan Cupiał dobrze sie bawił przez pierwszych siedem lat, za swoje pieniądze, to prawda. Ale teraz nie ma prawa odbierać pieniędzy skoro tak dobrze się bawił i niejednokrotnie czuł podniecenie ściskając prawicę prezesa Parmy, Schalke, Interu, Barcelony czy Realu. Czytałem przecież artykuły z wyjazdów w europejskich pucharów, jak na bankietach po meczach Pan Cupiał czuł się jak ryba w wodzie. Niech Bóg oceni go sprawiedliwie. Poza tym ja też przez 19 lat oddałem troche kasy na klub, tzn bawiłem sie dobrze dzięki tym pieniądzom. Policzmy: 600zł na karnet w roku, średnio licząc, bo bywało że tylko bilety kupowałem. Przez 20 lat daje to 12.000zł nie licząc pucharów: UEFA, LM, PP, Pucharu Ligi, meczów towarzyskich, na 100 lecie klubu, czy innych. Ale przez myśl mi by nie przyszło by odbierać to teraz. Przecież dobrze sie bawiłem ogladając i kibicując Wiśle. A gra w dzisiejszym meczu, gdy rywal nie przeszkadzał woła o pomstę do Nieba. ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Oczywiście kibicowanie Wiśle polega na szyderstwach z jej zawodników w trakcie meczu ....
Najważniejsze jest wsparcie swoich kibiców. Brawo !!!!! "kibice" Wisły ... To dla mnie jest najsmutniejsze nawet nie to że nasi zagrali jeden z najgorszych meczy w rundzie ...... Przepraszam kibiców za słowo "nasi" ... :-( ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Hah jak ja kocham jak na tematy kibicowskie wypowiadają się ci, którzy na mecze nie chodzą. Nie uczęszczam do filharmonii, więc nie wypowiadam się na temat gry muzyków, także wam, kochani kibole sprzed sopcasta tudzież innego monitora, też proponuje
Piłkarzyki dostali to, na co ciężko pracowali przez prawie rok, ile można znosić takie plucie w twarz. Wilk podobno powiedział w przerwie, że sobie na to zasłużyli. Ma chłop racje. Szydera powinna być już wcześniej i jechanie z tymi patałachami. WYŻSZY KONTRAKT DLA GARGUŁY!! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Aż strach pomyśleć co by było gdybyśmy kiedyś jeszcze (odpukać ) spadli ligę niżej.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 18.11.2012 o godz. 20:41.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szydera jak najbardziej słuszna.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Tu nie chodzi o miejsce w tabeli czy nawet słabsze wyniki, huj - zdarza się, tylko o to, że kopaczom już spora grupa ludzi na Wiśle zwyczajnie nie wierzy - nie wierzy w to, że się starają, że im zależy, że walczą itp... Możesz na temat piłkarzy mieć inne zdanie ale uszanuj tym samym zdanie innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak to nie ? "Jacek Bednarz do cholery, skąd Ty wziąłeś te panieny?". Pozniej rozkręcila się beka z Sikorem i ciezko to było zatrzymać
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tylko po co? By znowu tak "dopingować" drużynę, za to że są w IV lidze i słabo grają? Na co tacy "wierni" kibice?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja osobiście nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Dziś niestety nie było mnie na meczu więc z grubsza nie jestem w temacie. Wydaje mi się jednak, że z perspektywy czasu ten "zimny prysznic" jakim zostali dziś oblani przez kibiców piłkarze wyjdzie na dobre i Wisełce i im samym. Nie dopuśćmy do zagłaskania piłkarzy. Chwalmy ich i krytykujmy kiedy na to zasłużą. Wiadomo, kibicowanie zobowiązuje do bycia z klubem i we wzlotach i w upadkach ale musi być jakieś zaangażowanie ze strony graczy, jakaś walka. W końcu ludzie poświęcają swój czas, pieniądze i nerwy dla Wisełki i oczekują czegoś w zamian. Jeśli nie wygranej to chociaż poświęcenia ze strony piłkarzy. Na meczu z Lechem zaangażowania ze strony graczy nie widziałem ale mimo to kibice oszczędzili drużynę. Tym razem najwyraźniej czara cierpliwości się przelała. Warty uwagi jest fakt, że z mistrzowskiej Wisły sprzed 2 sezonów (el. LM) zostało kilku graczy i ludzie nadal tak postrzegają ten zespół, porównują jego grę, wyniki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Trzeba podziękować Śląskowi za jakże ważne 3 pkt w walce o utrzymanie. Sztuką będzie roztrwonić 10 pkt przewagi nad strefą spadkową z tak grającym Podbeskidziem i Bełchatowem. Szacun dla Wilka za to co powiedział przed kamerami.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 18.11.2012 o godz. 21:02.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja jestem ciekaw ile z tych szyderców chodziło jeszcze na 2 ligę albo i wcześniej. Podejrzewam że jakieś 20 może 30% teraźniejszego młyna. Jakoś przez to wychodzi mi że 70 - 80 % to są kibice sukcesu. I wiem że zdecydowana większość po prostu za późno się urodziła żeby takie rzeczy przeżywać.
Był stary , mały stadion to byli sami swoi a odkąd jest nowy to się porobiły podziały . To już nie jest ta sama Wiślacka Brać i przykro mi to pisać ale nie zapowiada się na poprawę tej sytuacji. Bo nikt nie dąży do tego od prezesa po kibiców. Obawiam się że popadniemy w marazm czy to piłkarsko czy kibicowsko. Bo lata tłuste właśnie się skończyły. I obym się mylił !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Myślę, że "beka" z Sikorskim była najgłupszym fragmentem tej szydery. Jestem za wyszydzaniem grania w stylu takim jak dziś, sama na meczu była zażenowana poziomem gry naszych parapiłkarzy. Jednak Sikorski jest jednym z najmniej winnych tego stanu rzeczy w Wiśle. Można było sobie przyśpiewki wymyślać o Gargule - ten to zasłużył na jazdę po nim przez cały mecz a nie biedny dwudziestoletni chłopak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że jakiś najazd trolli z Kałuży na forum, bo taki wysyp prowokacyjnych wpisów, że olaboga ojojoj.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę że niektórzy sa tutaj mocno rąbnięci pisząc, że Cupiał uśmierca Wisłę. Chłopie, dzięki Cupiałowi Wisła jest marką i wielkim klubem! 7 mistrzostw w ostatnich dziesięciu latach, liga kompletnie przez nas zdominowana. To że przyszedł kryzys, to było do przewidzenia, bo w okół Cupiała gromadzili się luzie, którzy szkodzą Wiśle i przez złe zarządzanie nie dali się jej odpowiednio rozwijać. Ale Cupiał to nasz uzdrowiciel, człowiek, bez którego nie byłoby Wisły! Więc proszę cię o niekompromitowanie się.
A szydera jak najbardziej zasłużona. Wisła to klub z tradycjami, klub, którego piłkarze mają ZAPIERDALAĆ w każdym meczu, mają widzieć, że to dla nich honor że grają z Białą Gwiazdą na piersi. Jeśli tego nie robią, a kasują co miesiąc grubą kasę, me przychodzimy na mecze, a oni się opierdalają i szydzą z nas co mecz, to choć tej jeden raz my możemy zaszydzić z nich. |
|
|
|
Guest
|
|
![]() Taki Sikor jest po prostu cienki i w dodatku skasowany psychicznie - dla mnie pytanie kto wpadł na to, że on powinien znaleźć się w Wiśle. warto byłoby moim zdaniem skasować psychicznie i to mocno tego który sprowadził ostatnio tego i inne asy. niech idzie stąd natychmiast w p.zdu
Ostatnio edytowane przez arti : 18.11.2012 o godz. 21:07.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
No już Panowie ulżyło? A Wy co robiliście w godzinie meczu? Na forum pisaliście swoje ''żale'' jak to Kibice są źli? Trzeba było się ruszyć na mecz wejść na G4 lub G5 i podejść do ludzi, którzy intonowali te jakże obraźliwe i wulgarne piosenki. Zapomniałem za monitora przecież można powrzucać Przez szyderę mamy piłkarzy w dupie? A gdzie oni mieli kibiców jak przechodzili obok spotkań w Szczecinie, Gliwicach? Do Was chyba nie dociera, że nie chodzi o same zwycięstwa, efektowną grę i lidera. Przegrać zawsze można ale po walce, bez frajerstwa i po zostawieniu na boisku zdrowia, serca i sił. A nasi grajkowie w tej rundzie wyspecjalizowali się w udzielaniu wywiadów i obiecywaniu, że w następnym meczu powalczą i dadzą z siebie wszystko... Nadal uważacie, że szydera była zła? To w jaki sposób Kibic może wyrazić swoje niezadowolenie? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
z tym chlopem nie wiem co sie dzieje przeciez pokazal ze potrafi grac ja przyszedl do Wisełki... teraz to jakis dramat..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wisłazwe, nie chodzi o to co śpeiwacie, ok chcecie takiej atmosfery na trybunach, proszę bardzo, tylko śmieszą mnie później takie wpisy: co za gnojki z piłkarzy, nie podeszli nie podzękowali. To zastanowić się trzeba, czego się tak naprawdę chce.
Niektórzy te 600 km mogą tylko raz czy dwa w roku przejechać, by być na meczu, bo koszt/rodzina/praca nie pozwala. Spokojnie więc z tym oskarżaniem. Ja będąc dziś na meczu więcej bym się wstydził, niż tym, że siedziałem przed kompem i oglądałem, wciaż mając nadzieję na dobry wynik Wisły, bo jakoś spadek z Ekstraklasy nie wydaje mi się wcale czymś dobrym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A tobie ulżyło na meczu
Bo lepiej znają trawę na boisku ? Tu chodzi o doping który raczej nie polega na szydzeniu z własnych piłkarzy w trakcie meczu...... Sikorski chyba asiorem nie jest ale lepszy piłkarz po takim przyjęciu przez "swoich" potykałby się o własne nogi ... A niezadowolenie można było wyrazić gwizdami po meczu a nawet .... w trakcie ... To zupełnie co innego niż szydzenie .......
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.11.2012 o godz. 21:24.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Zgadzam się z 100 % !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten mecz otworzył mi oczy - Genkov jest ABSOLUTNIE bezużyteczny. Jak Garguła, który od dawna jest pierwszym hamulcowym drużyny. A Quioto to może w końcu wypadało by wystawić na nominalnej pozycji bo na skrzydle ewidentnie sobie nie radzi? Bo przecież Genkov i tak nic z przodu nie jest w stanie zrobić więc gorzej nie będzie a może chociaż jedna prostopadła piłka nie wyląduje w malinach, bo Bułgarowi nie chciało się do niej ruszyć/ma refleks jak moja 80 letnia babcia.
Co do szydery - dawno już sobie na to zasłużyli i tylko dzięki bece dało się ten mecz z trybun oglądać. A jak piłkarzyki-pajacyki się obraziły to niech najlepiej złożą do klubu podania o rozwiązaniu kontraktu, bo dla 'takiej dziczy' grać przecież nie będą! Gwarantuje, że klub by się na większość zgodził i jeszcze uszami klaskał z radości, że im z kontraktów paralityki schodzą. Wszystkich poza Chavezem, Pareiką, Bunozą, Wilkiem, młodymi i Meliksonem (na sprzedaż) WON! ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Popieram zachowanie trybun. I tak kibice długo czekali z taką reakcją. Od 12 miesięcy słyszymy tylko że będzie lepiej a jest coraz gorzej. Piłkarze nigdy nie wpadli na pomysł żeby w ramach rekompensaty wyjść z własną inicjatywą i np przekazać po 10% miesięcznej pensji na cele charytatywne. Jedyne co potrafią to pieprzyć w tv jak to im szkoda kolejnego przegranego meczu. Moje jedyne zastrzeżenie jest takie że szydera za bardzo się skupiła na Sikorskim. Oczywiście nasz "hat-trick" zasługuje na takie komentarze, ale nie tylko on. Bednarzowi powinno się dostać 3x więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Skoro zawodnicy swoją postawą na boisku robią sobie jaja z kibiców, to Ci kibice mają takie samo prawo robić sobie jaja z nich.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Proszę Cię. Zaczęlibyśmy gwizdać to teraz czytałbym, że zamiast gwizdania powinna być inna forma wyrażenia swojego niezadowolenia. Bo tak by było i nie raz nie dwa już to przerabialiśmy. Doping dostawali za każdym razem gdy było on potrzebny, a co my w zamian otrzymaliśmy w tej rundzie? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W kontekscie pamiętnej historii z M.Pawełkiem większość z szydzących dziś to zwykli hipokryci. O ile wierzyć że chodzi faktycznie o ocenę klasy sportowej. W mojej opini nic to nie wniosło, w niczym nie pomogło...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|