The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2012, 17:33
pysio napisał(a):Wyświetl post
Znowu jest organizowany ten masz niezrównoważonych psychicznie z Kor(debilem)winem Mikke na czele?

Boże ludzie, że Wam się chce w coś takiego bawić, no ale co się dziwić.. nie uczyło się w szkole, to się nie ma perspektyw i pracy, to trzeba sobie jakoś za swoją niedolę odreagować na rządzie..

Masakra, co roku ta sama szopka.. marionetki, lemingi..
Obstawiam, że jesteś starym kawalerem i perspektywa dożywotniego związku z Anią Rączkowską nie pozwala ci normalnie funkcjonować. Podobno coś koło 1% społeczeństwa to element aspołeczny. Nie mam do ciebie o to pretensji, bo to jest choroba. Jest mi ciebie najzwyczajniej w świecie żal.

A jeśli chodzi o Korwina, to zgadzam się, może jest kontrowersyjny, ale osobistości na jakich wzoruje się, mówiąc np o ekonomii i gospodarce wykluczają teroię, że jest debilem.

To forum upadło do poziomu kbice.net. I duża w tym zasługa moderatorów.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.10.2012, 20:13
ktoś kto chce zlikwidować podatki, nie może być normalny...
Korwin jest debilem....
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.11.2012, 09:03
labtec napisał(a):Wyświetl post
ktoś kto chce zlikwidować podatki, nie może być normalny...
Korwin jest debilem....
Radykalnie obniżyć. Doucz się.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.11.2012, 09:22
pysio napisał(a):Wyświetl post
Znowu jest organizowany ten masz niezrównoważonych psychicznie z Kor(debilem)winem Mikke na czele?

Boże ludzie, że Wam się chce w coś takiego bawić, no ale co się dziwić.. nie uczyło się w szkole, to się nie ma perspektyw i pracy, to trzeba sobie jakoś za swoją niedolę odreagować na rządzie..

Masakra, co roku ta sama szopka.. marionetki, lemingi..
Słuchaj, idź pajacować gdzieś indziej.Są pewne granice przyzwoitości.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2012, 00:23
Zdjęcia prowokatorów policyjnych:
http://niezalezna.pl/34709-tylko-u-n...yjnych-szpicli

Moment prowokacji i reakcja Policji umundurowanej:
http://www.youtube.com/watch?feature...v=OoeBRGXJrj0#!

Edit:

Po bardzo małej chwili namysłu ...

Nie wiem czy się zgodzicie ale chyba trzeba być idiotą albo funkcjonariuszem lub kapusiem innych służb niż Policja
aby w opisywanej sytuacji, pod wdziankiem nosić koszulkę z napisem "Policja".

Chyba, ze wymogi "formalne" ujęte przepisami
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.11.2012 o godz. 01:48.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.11.2012, 03:22
Jakby wielce odważni koledzy wykonali taktyczny odwrót w czasie przeprowadzania pokojowych czynności wywiadowczych to nasz Hi-man rozpina kurtałe i staje się oficerem mundurowym i pewnie zmienia się sposób w jaki może użyć broni. Taki taktyczny dupochron. W taktyce jak wyjebać obywatela płacącego podatki w starciu z aparatem represji.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.11.2012, 09:26
Sama obecnosc policji jest juz prowokacja po co ich tylu przeciez Ci ludzie przyjechali do stolicy swietowac a nie napierda**c sie z policja!
Mogli gdzies byc ale z dala od tlumu na wszelki wypadek dla mnie totalny idiotyzm...
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.11.2012, 11:10
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Sama obecnosc policji jest juz prowokacja po co ich tylu przeciez Ci ludzie przyjechali do stolicy swietowac a nie napierda**c sie z policja!
Mogli gdzies byc ale z dala od tlumu na wszelki wypadek dla mnie totalny idiotyzm...
Nie idiotyzm tylko celowe działanie. Teraz można dać taki tytuł

Światowe media o zamieszkach w Warszawie

I wkleić przedruk z komsomolca.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.11.2012, 11:22
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Milicyjni prowokatorzy:
http://stopsyjonizmowi.wordpress.com...ali-zamieszki/

Policja strzela do uczestników Marszu Niepodległości:
http://stopsyjonizmowi.wordpress.com...ci/#more-31428
pomijając różne kwestie, bo nie powinno tak być, że dzieciak obrywa, ale chłopak z drugiego linku musi mieć "wspaniałych" rodziców jeśli pozwalają chodzić w czapce JP... i niech nikt mi nie wmawia, że jest to skrót do "jestem porządny"
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.11.2012, 11:40
haeno napisał(a):Wyświetl post
pomijając różne kwestie, bo nie powinno tak być, że dzieciak obrywa, ale chłopak z drugiego linku musi mieć "wspaniałych" rodziców jeśli pozwalają chodzić w czapce JP... i niech nikt mi nie wmawia, że jest to skrót do "jestem porządny"

Schowaj się lepiej, bo wstyd rodzicom przynosisz !! Ch... cię obchodzi kto ma jaki skrót na czapce. Takie tłumaczenia jeszcze bym zrozumiał u jakiegoś pyciarza, ale żeby się tak zwykły człowiek kompromitował to się w pale nie mieści.

ps. Dzieciak miał napis JP II, tylko się dwójka w praniu odkleiła. Oszołomie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.11.2012, 12:04
Widzisz Drozdzie, nie zrozumiałeś nic z tego co napisałem.

Mój post nie tłumaczył nikogo, ani niczego. Na dobrą sprawę nie obchodzi mnie kto jak się ubiera i co robi. Dziwi mnie tylko jak można dać swojemu dziecku ubrać czapkę z logiem "JP", albo tak jak w Krakowie widzę koszulki u gimnazjalistów z tym samym logiem, czy też jakimiś wulgarnymi cytatami lub tak jak było dawniej "HWDP"...

P.S.
z tą dwójką to rzeczywiście dowcip wysokich lotów
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 12.11.2012, 13:31
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jakby wielce odważni koledzy wykonali taktyczny odwrót w czasie przeprowadzania pokojowych czynności wywiadowczych to nasz Hi-man rozpina kurtałe i staje się oficerem mundurowym i pewnie zmienia się sposób w jaki może użyć broni. Taki taktyczny dupochron. W taktyce jak wyjebać obywatela płacącego podatki w starciu z aparatem represji.
Tak. Tyle, że wczoraj oni nie rozpinali kurtek stając się "oficjalną" Policją.
Ich napisy były widoczne podczas działań nieoficjalnych.
Nie uważam ich za aż takich idiotów aby przypadkowo im się te kurtały rozpięły.

Przypuszczam takżę, że tajniak też ma prawo użyć broni. Gdy Policjant jest na służbie, to prawdopodobnie ma prawo użyć broni w każdej "sytuacji zagrożenia".

w kwestii podatków oczywiście zgoda. Te nieroby są utrzymywane z naszych pensji po to w Polsce, aby nas nap ... alać.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.11.2012, 15:16
Przed kilkoma godzinami wróciłem z Warszawy, kilka zdań na jego temat.
Frekwencja - ogromny tłum. Ciężko określić bez szczegółowych badań ile było rzeczywiście ludzi. Organizatorzy na końcu mówili o 100 000, moim zdaniem to jednak jest przesada - stawiam osobiście na granice +/- 50 tysięcy. To i tak sukces. Jednak poczekajmy jeszcze kilka dni na bardziej 'chłodne' relacje

Na placu przed PKiN byłem na samym czele marszu. Nie podobały mi się dwie sprawy - zbyt duże eksponowanie flag ONR oraz zbyt dużo ludzi o ubiorze odbiegających od norm świętowania (mam na myśli wszelkiego rodzaju kominiarki). Oczywiście, to był może 1% ogółu manifestantów, ale czasem warto się zastanowić, czy ktoś tu jeździ dla mocnych wrażeń, czy dla świętowania niepodległości. Nie widziałem potrzeby, aby w dniu tego święta, trzeba było mieć ubrane kominiarki wśród swoich ludzi. Zero zagrożenia, fajna atmosfera, wówczas jeszcze bardzo spokojnie. Rozumiem zakrywanie twarzy, gdy policja zaczęła prowokować i wszczynać niepokój, ale w momencie gdy jest pełen spokój i radosny klimat to szereg ludzi w kominiarkach jest dla mnie odpychający.
Słówko rozwinięcia jeszcze o eksponowaniu symboli ONR oraz dlaczego uważam, że było ich za dużo. ONR miał więcej flag z falangą na zielonym tle, aniżeli w narodowych barwach. Rozumiem, że ONR jest współorganizatorem, nie mam nic przeciwko aby powiewały ich symbole, ale niech to będzie w granicach zdrowego rozsądku. Jakiego rozsądku? Doskonale to pokazała Młodzież Wszechpolska, drugi ze współorganizatorów Eksponowanie było zachowanie w zdecydowanej równowadze, jak były emblematy to większość z nich była w barwach biało-czerwonych - bardzo słusznie, MW pokazała się z bardzo dobrej strony. Propsy.

Policyjna prowokacja tylko pokazuje, w jakim chorym państwie żyjemy. Osobiście na własne oczy widziałem tajniaków w kominiarkach, potem zaczęły pojawiać się filmiki i zdjęcia dowodzące jak tajniacy brali czynny udział w atakowaniu umundurowanych (którzy zresztą też rzucali w manifestantów, m.in... racami - umundurowani !!!). Wówczas działa już psychologia tłumu, emocje - zamieszki zostały całkowicie wywołane na życzenie policji. Albo banda amatorów, albo banda prowokatorów. Nie ma innej opcji. ŻENADA.

Marian Kowalski, rzecznik ONR - facet jest wielki. Gdyby nie on, to moim zdaniem Marsz by nie dotrwał. W absolutnie krytycznym momencie, gdy wśród tłumu zaczęła pojawiać się mała panika (głównie kobiety, dzieci) wziął mikrofon do ręki i kierował tłumem. W ciągu 10 min zrobiło się spokojnie, a Marsz ruszył dalej. Świetna robota! W przeciwieństwie do swojego poprzednika z mikrofonem (nie wiem kto to był) spisał się na medal. Poprzednik krzyczał do mikrofonu "policyjna prowokacja!!". Co z tego, że miał rację? W tym momencie nie o to chodziło. Chodziło o bezpieczeństwo ludzi, a te było zagrożone. A takie okrzyki ze strony organizatora jeszcze bardziej rozwścieczały tłum na policję... Dobrze, że wyraźnie poirytowany M. Kowalski wziął sprawy w swoje ręce i poprowadził ludzi. Fantastyczny człowiek. Wspaniała robota.

Porównanie z poprzednim Marszem? Było bardzo podobnie. Może bardziej mi się podobało rok temu, ale to pewnie z tego względu, że wówczas byłem 1 raz i nie wiedziałem czego się spodziewać... Tu już człowiek obyty to i elementu zaskoczenia nie było Miałem wrażenie, że w tym roku było trochę mniej rodzin z dziećmi.

Przemówienia końcowe - świetne przemówienie M. Kowalskiego oraz K. Bosaka. Winnicki również poprawnie. Z kolei przemówienie Holochera z ONR odebrałem jako bardzo populistyczne.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.11.2012, 15:23
od kiedy POSIADANIE racy i jej odpalenie jest nielegalna? od rana .......a w radiu ze paru chlopakow ma taki zarzut.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 12.11.2012, 15:39
Przepisów dokładnie nie znam, ale przed marszem był jak to nazwał jeden ze współorganizatorów 'formalnościowy' apel o zakazie używania środków pirotechnicznych. Więc może coś jest na rzeczy, trzeba to sprawdzić.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 12.11.2012, 16:05
Dzień przed marszem weszła nowa ustawa zakazująca m.in. zakrywania twarzy i odpalania środków pirotechnicznych ale z tego co mówili przed marszem, miała jeszcze nie obowiązywać bo marsz był zgłoszony na starych zasadach...
ale w końcu oni robią i tak co im sie tylko podoba...
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.11.2012, 19:41
Piszecie o rzeczach o których nie macie pojęcia i się tym wzajemnie nakręcacie.

Wprost napisał(a):

Prezydent Bronisław Komorowski podpisał ustawę nowelizującą Prawo o zgromadzeniach. Nowela umożliwia m.in. zakazanie organizacji dwóch lub więcej zgromadzeń w tym samym miejscu i czasie, jeśli może to prowadzić do naruszenia porządku. Możliwe, że do Trybunału Konstytucyjnego nowe przepisy zaskarży "Solidarność".
Kancelaria Prezydenta twierdzi, że podstawowym celem ustawy uchwalonej z inicjatywy Bronisława Komorowskiego "jest ustanowienie przepisów wspomagających ochronę pokojowych demonstrantów przed chuligańskimi ekscesami zagrażającymi ich życiu lub zdrowiu, a także zapobieżenie powstawaniu szkód materialnych".

Nowelizacja ustawy została przekazana do podpisu prezydentowi 17 września 2012 r.; termin jej podpisania upływa 8 października. Kancelaria Prezydenta wyjaśniła, że w celu uniknięcia nierównego traktowania organizatorów zgromadzeń planowanych na 11 listopada zasadne było podpisanie ustawy przez prezydenta, a następnie jej publikacja w takim terminie, by weszła w życie po tegorocznym Święcie Niepodległości.

Gdyby prezydent podpisał ustawę w pierwszym możliwym terminie, czyli 17 września, doszłoby wówczas do nierównego traktowania organizatorów, ponieważ do tych, którzy zgłosili zgromadzenia przed dniem wejścia w życie nowelizacji stosowane byłyby przepisy starej ustawy, co wynika z przepisu przejściowego zawartego w nowelizacji. Natomiast do tych, którzy zgłosiliby się później zastosowanie miałyby nowe przepisy. Organizatorzy mogą zgłosić zgromadzenie najwcześniej na 30 dni przed jego planowanym terminem.
Mniej czasu na zgłoszenie demonstracji
Przygotowana przez Bronisława Komorowskiego nowelizacja wprowadza zakaz posiadania przez uczestników zgromadzenia wyrobów pirotechnicznych lub innych niebezpiecznych materiałów lub narzędzi. Zakłada też możliwość zakazania organizowania dwóch lub więcej zgromadzeń w tym samym miejscu i czasie, jeżeli nie jest możliwe ich oddzielenie lub odbycie w taki sposób, aby ich przebieg nie zagrażał życiu, zdrowiu albo mieniu.

Nowelizacja zmienia też termin, w jakim najpóźniej powinno dotrzeć do organu gminy zgłoszenie o zgromadzeniu. Wyniesie on 3 dni robocze. Nowe przepisy zobowiązują organ gminy do delegowania swoich przedstawicieli na zgromadzenia, jeżeli przewidywana liczba uczestników jest większa niż 500 lub istnieje niebezpieczeństwo naruszenia porządku publicznego.

Grzywny dla przewodniczącego zgromadzenia
Ustawa mówi też o przepisach karnych wprowadzających kary grzywny dla przewodniczącego zgromadzenia, jeśli nie wykonuje swych obowiązków i nie przeciwdziała naruszeniom porządku publicznego oraz uczestnika zgromadzenia, który nie podporządkowuje się poleceniom przewodniczącego.

Kancelaria Prezydenta podkreśliła, że Komorowski nie proponował wprowadzenia bezwzględnego zakazu uczestniczenia w zgromadzeniach osób zamaskowanych. "Był jedynie zwolennikiem wprowadzenia obowiązku informowania organu gminy o udziale w zgromadzeniu takich osób. Niestety propozycja stosownych przepisów została usunięta podczas prac nad ustawą w parlamencie" - napisano. "Prezydent w tej sprawie wyraża podobne zdanie jak opinia publiczna" - twierdzi Kancelaria Prezydenta.

"Nie jest to wolność o charakterze absolutnym"
Kancelaria Prezydenta zwróciła uwagę, że konstytucja w art. 57 zapewnia każdemu wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich. "Nie jest to jednak wolność o charakterze absolutnym, bo może być, w zgodzie z Konstytucją, ograniczona ustawą wtedy, gdy jest to konieczne dla bezpieczeństwa lub porządku publicznego, zdrowia lub praw innych osób" - podkreślono.

Fala protestów przeciw inicjatywie Komorowskiego
Od początku prac legislacyjnych propozycje przepisów przedstawione przez prezydenta wywoływały kontrowersje. Przeciw nowelizacji protestowały m.in. organizacje pozarządowe, w tym Helsińska Fundacja Praw Człowieka, Forum Obywatelskiego Rozwoju i Fundacja "Panoptykon".

Solidarność na początku lipca zapowiedziała złożenie wniosku do Trybunału Konstytucyjnego w przypadku uchwalenia nowych przepisów. Z apelem o odrzucenie zmian zwracali się także byli działacze opozycji z czasów PRL: Zbigniew Bujak, Władysław Frasyniuk, Barbara Labuda, Bogdan Lis. Apel ten podpisał także Józef Pinior, który jest senatorem PO.
Znaleziono za pomocą google.pl
Czas poświęcony: 1,5 min.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.11.2012, 19:47
Cytat:
od kiedy POSIADANIE racy i jej odpalenie jest nielegalna? od rana .......a w radiu ze paru chlopakow ma taki zarzut.
Generalnie używanie pirotechniki w miejscach publicznych jest nielegalne, jest wykroczeniem.
A regulują to przepisy wydawane na poziomie samorządów. Zapewne zdarzają się wyjątki zarówno terytorialne jak i czasowe, ale nie podejrzewam żeby w Warszawie nie było wydanego takiego zakazu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.11.2012 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.11.2012, 21:36
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zawis...wiadomosc.html

"Kibice to najbardziej patriotyczna grupa w Polsce. Kibicom – szacun, a panią wzywam do poprawy! Niech pani się uczy, na naukę nigdy nie jest za późno – powiedział do Moniki Olejnik w programie "Kropka nad i" Artur Zawisza, wiceprezes Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Tą wypowiedzią zbulwersowany był Stefan Niesiołowski (PO). - Pan ośmiela się mówić tak do dziennikarki? To bezczelność – stwierdził." kretyn Niesioł zjebay......sory ale nie wytrzymuje go już
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.11.2012, 12:49
Wielki sukces maszu prezydenta Komorowskiego . Jak relacjonuje Gazeta Wyborcza:

"Wyborcza" liczy: Marsz prezydencki: "kilkanaście tysięcy". Marsz Niepodległości: "ok. 20 tys.". A więc - prawie remis!

http://wpolityce.pl/wydarzenia/40534...c-prawie-remis
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.11.2012, 17:23
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wielki sukces maszu prezydenta Komorowskiego . Jak relacjonuje Gazeta Wyborcza:

"Wyborcza" liczy: Marsz prezydencki: "kilkanaście tysięcy". Marsz Niepodległości: "ok. 20 tys.". A więc - prawie remis!

http://wpolityce.pl/wydarzenia/40534...c-prawie-remis
A ktoś posiada może zdjęcia lub filmy z marszu rządowego Tylko obejmujące cały marsz

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.11.2012, 18:28
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
A ktoś posiada może zdjęcia lub filmy z marszu rządowego Tylko obejmujące cały marsz
Coś tam się znajdzie

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.11.2012, 22:12
Polskie drogi czyli wielkie problemy polskiej policji z poruszaniem się po mieście
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.11.2012, 01:18
Nie wiem gdzie to wrzucić... ręce mi opadają.

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/...65&klik=powiaz
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 14.11.2012, 02:28
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...72457488_n.jpg
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 16.11.2012, 13:41
http://bandyciwmundurach.wordpress.com/
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 03.12.2012, 12:04
Jak oceniacie ostatnie sprzeczki na linii PiS vs Narodowcy? Mam na myśli afirmowanie i reklamowanie przez MW m.in. tego typu stron: http://www.facebook.com/PiSlocz.
Do tej pory było to raczej lekkie szczypanie i ewentualne wytykanie błędów po obu stronach, teraz zdaje się front poszedł troszkę dalej. O ile PiS jest raczej podzielony w ocenie MN czy ogólnie Ruchu Narodowego, o tyle teraz np. Młodzież Wszechpolska jedzie moim zdaniem z grubej rury. Szanuje ich zdanie, czasami się z nimi zgadzam co do oceny niektórych działań PiS, ale ostatnio jest to niepokojące - dołączyli do gremium PO, Palikotów i innych SLD, jeżeli chodzi o ataki. Zamiast iść w jednym szeregu by obalić obecny system III RP - są inicjowane niepotrzebne zaczepki, wynikające w moim mniemaniu z własnej pychy.
Nie oszukujmy się, środowisko PiSu jest i tak ich głównym sprzymierzeńcem, atakując to środowisko jednocześnie zaprzepaszczają potencjał MN. Jest moim zdaniem zdecydowanie za wcześnie na samotne pójście 'na front' - Ruch Narodowy jest dalej bardzo słaby w stosunku do ogółu, nacjonalistów na Marszu Niepodległości było może maksymalnie optymistycznie 5-10%... (choć i tak pewnie przesadziłem) Prawda jest taka, że to bardziej narodowcy potrzebują dobrych stosunków z PiS, niż na odwrót. Narodowcy na tle medialnym właściwie nie istnieją, a właśnie kopią jedynego możliwego sojusznika.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 03.12.2012 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 03.12.2012, 12:23
Nowa Prawica, Ruch Narodowy nie mają, żadnych szans na przekroczenie progu wyborczego - 5%. Zyskuje na tym tylko obecna władza, po potencjalne głosy, które mogły by pójść na ich największego rywala - PiS, idą na niszowe partie, które zdobywają po 2 góra 3% poparcia.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.12.2012, 12:58
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Jak oceniacie ostatnie sprzeczki na linii PiS vs Narodowcy? Mam na myśli afirmowanie i reklamowanie przez MW m.in. tego typu stron: http://www.facebook.com/PiSlocz.
Do tej pory było to raczej lekkie szczypanie i ewentualne wytykanie błędów po obu stronach, teraz zdaje się front poszedł troszkę dalej. O ile PiS jest raczej podzielony w ocenie MN czy ogólnie Ruchu Narodowego, o tyle teraz np. Młodzież Wszechpolska jedzie moim zdaniem z grubej rury. Szanuje ich zdanie, czasami się z nimi zgadzam co do oceny niektórych działań PiS, ale ostatnio jest to niepokojące - dołączyli do gremium PO, Palikotów i innych SLD, jeżeli chodzi o ataki. Zamiast iść w jednym szeregu by obalić obecny system III RP - są inicjowane niepotrzebne zaczepki, wynikające w moim mniemaniu z własnej pychy.
Nie oszukujmy się, środowisko PiSu jest i tak ich głównym sprzymierzeńcem, atakując to środowisko jednocześnie zaprzepaszczają potencjał MN. Jest moim zdaniem zdecydowanie za wcześnie na samotne pójście 'na front' - Ruch Narodowy jest dalej bardzo słaby w stosunku do ogółu, nacjonalistów na Marszu Niepodległości było może maksymalnie optymistycznie 5-10%... (choć i tak pewnie przesadziłem) Prawda jest taka, że to bardziej narodowcy potrzebują dobrych stosunków z PiS, niż na odwrót. Narodowcy na tle medialnym właściwie nie istnieją, a właśnie kopią jedynego możliwego sojusznika.
Już widzę jak PiS obala bękarta okrągłego stołu.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.12.2012, 13:23
Wizard napisał(a):Wyświetl post
To nie pycha ale świadomy plan Giertychów. MW zostało reaktywowane przez Romka i jest przez niego całkowicie kontrolowane. Już od jakiegoś czasu Romcio robi co może aby "wejść" na salony. Faktem publicznym jest jego zażyłość z Radziem Sikorskim czy współpraca z PO przy dobiajniu watahy (szczególnie w TVP). Ostatnio mieliśmy do czynienia w udziałem obu Giertychów w marszu organizowanym przez Komoruskiego, z pochwałami postawy Giertychów udzielonej przez Adasia Michnika na łamach GW czy z aktywnością giertychowców przy "przejęciu" UważamRze. Zainteresowanym polecam jeszcze wywiad jakiego Maciej udzielił SE, w którym wprost określał PiS jak "piłsudczyków" z którymi RN walczył od zawsze.
Plan sprowadza się do tego aby z pomocą "salonu" spróbować stworzyć "rozsądną prawicę" petryfikującą obecny system. Myślę że po połączeniu ze spadami w rodzaju SP czy PJN i odpryskami w stylu Gowina raczej prędzej niż później będziemy mieć do czynienia ze stworzeniem na "prawicy" parti w stylu RP (pomysł z PJN nie wypalił). A Giertychy aż przebierają nóżkami do takiego pomysłu. I taka jest moim zdaniem geneza obecnej "aktywności" MW.
Dlatego nie sądze abyśmy z pomocą MW mogli liczyć na "obalenie obecnego systemu III RP". Zamiast obalać ich plan sprowadza się do tego aby zaistnieć w tym systemie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów