|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
A jeśli chodzi o Korwina, to zgadzam się, może jest kontrowersyjny, ale osobistości na jakich wzoruje się, mówiąc np o ekonomii i gospodarce wykluczają teroię, że jest debilem. To forum upadło do poziomu kbice.net. I duża w tym zasługa moderatorów. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ktoś kto chce zlikwidować podatki, nie może być normalny...
Korwin jest debilem.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Radykalnie obniżyć. Doucz się.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zdjęcia prowokatorów policyjnych:
http://niezalezna.pl/34709-tylko-u-n...yjnych-szpicli Moment prowokacji i reakcja Policji umundurowanej: http://www.youtube.com/watch?feature...v=OoeBRGXJrj0#! Edit: Po bardzo małej chwili namysłu ... Nie wiem czy się zgodzicie ale chyba trzeba być idiotą albo funkcjonariuszem lub kapusiem innych służb niż Policja aby w opisywanej sytuacji, pod wdziankiem nosić koszulkę z napisem "Policja". Chyba, ze wymogi "formalne" ujęte przepisami
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.11.2012 o godz. 01:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jakby wielce odważni koledzy wykonali taktyczny odwrót w czasie przeprowadzania pokojowych czynności wywiadowczych to nasz Hi-man rozpina kurtałe i staje się oficerem mundurowym i pewnie zmienia się sposób w jaki może użyć broni. Taki taktyczny dupochron. W taktyce jak wyjebać obywatela płacącego podatki w starciu z aparatem represji.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Sama obecnosc policji jest juz prowokacja po co ich tylu przeciez Ci ludzie przyjechali do stolicy swietowac a nie napierda**c sie z policja!
Mogli gdzies byc ale z dala od tlumu na wszelki wypadek dla mnie totalny idiotyzm... ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Światowe media o zamieszkach w Warszawie I wkleić przedruk z komsomolca. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Schowaj się lepiej, bo wstyd rodzicom przynosisz !! Ch... cię obchodzi kto ma jaki skrót na czapce. Takie tłumaczenia jeszcze bym zrozumiał u jakiegoś pyciarza, ale żeby się tak zwykły człowiek kompromitował to się w pale nie mieści. ps. Dzieciak miał napis JP II, tylko się dwójka w praniu odkleiła. Oszołomie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Widzisz Drozdzie, nie zrozumiałeś nic z tego co napisałem.
Mój post nie tłumaczył nikogo, ani niczego. Na dobrą sprawę nie obchodzi mnie kto jak się ubiera i co robi. Dziwi mnie tylko jak można dać swojemu dziecku ubrać czapkę z logiem "JP", albo tak jak w Krakowie widzę koszulki u gimnazjalistów z tym samym logiem, czy też jakimiś wulgarnymi cytatami lub tak jak było dawniej "HWDP"... P.S. z tą dwójką to rzeczywiście dowcip wysokich lotów ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ich napisy były widoczne podczas działań nieoficjalnych. Nie uważam ich za aż takich idiotów aby przypadkowo im się te kurtały rozpięły. Przypuszczam takżę, że tajniak też ma prawo użyć broni. Gdy Policjant jest na służbie, to prawdopodobnie ma prawo użyć broni w każdej "sytuacji zagrożenia". w kwestii podatków oczywiście zgoda. Te nieroby są utrzymywane z naszych pensji po to w Polsce, aby nas nap ... alać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przed kilkoma godzinami wróciłem z Warszawy, kilka zdań na jego temat.
Frekwencja - ogromny tłum. Ciężko określić bez szczegółowych badań ile było rzeczywiście ludzi. Organizatorzy na końcu mówili o 100 000, moim zdaniem to jednak jest przesada - stawiam osobiście na granice +/- 50 tysięcy. To i tak sukces. Jednak poczekajmy jeszcze kilka dni na bardziej 'chłodne' relacje ![]() Na placu przed PKiN byłem na samym czele marszu. Nie podobały mi się dwie sprawy - zbyt duże eksponowanie flag ONR oraz zbyt dużo ludzi o ubiorze odbiegających od norm świętowania (mam na myśli wszelkiego rodzaju kominiarki). Oczywiście, to był może 1% ogółu manifestantów, ale czasem warto się zastanowić, czy ktoś tu jeździ dla mocnych wrażeń, czy dla świętowania niepodległości. Nie widziałem potrzeby, aby w dniu tego święta, trzeba było mieć ubrane kominiarki wśród swoich ludzi. Zero zagrożenia, fajna atmosfera, wówczas jeszcze bardzo spokojnie. Rozumiem zakrywanie twarzy, gdy policja zaczęła prowokować i wszczynać niepokój, ale w momencie gdy jest pełen spokój i radosny klimat to szereg ludzi w kominiarkach jest dla mnie odpychający. Słówko rozwinięcia jeszcze o eksponowaniu symboli ONR oraz dlaczego uważam, że było ich za dużo. ONR miał więcej flag z falangą na zielonym tle, aniżeli w narodowych barwach. Rozumiem, że ONR jest współorganizatorem, nie mam nic przeciwko aby powiewały ich symbole, ale niech to będzie w granicach zdrowego rozsądku. Jakiego rozsądku? Doskonale to pokazała Młodzież Wszechpolska, drugi ze współorganizatorów Eksponowanie było zachowanie w zdecydowanej równowadze, jak były emblematy to większość z nich była w barwach biało-czerwonych - bardzo słusznie, MW pokazała się z bardzo dobrej strony. Propsy.Policyjna prowokacja tylko pokazuje, w jakim chorym państwie żyjemy. Osobiście na własne oczy widziałem tajniaków w kominiarkach, potem zaczęły pojawiać się filmiki i zdjęcia dowodzące jak tajniacy brali czynny udział w atakowaniu umundurowanych (którzy zresztą też rzucali w manifestantów, m.in... racami - umundurowani !!!). Wówczas działa już psychologia tłumu, emocje - zamieszki zostały całkowicie wywołane na życzenie policji. Albo banda amatorów, albo banda prowokatorów. Nie ma innej opcji. ŻENADA. Marian Kowalski, rzecznik ONR - facet jest wielki. Gdyby nie on, to moim zdaniem Marsz by nie dotrwał. W absolutnie krytycznym momencie, gdy wśród tłumu zaczęła pojawiać się mała panika (głównie kobiety, dzieci) wziął mikrofon do ręki i kierował tłumem. W ciągu 10 min zrobiło się spokojnie, a Marsz ruszył dalej. Świetna robota! W przeciwieństwie do swojego poprzednika z mikrofonem (nie wiem kto to był) spisał się na medal. Poprzednik krzyczał do mikrofonu "policyjna prowokacja!!". Co z tego, że miał rację? W tym momencie nie o to chodziło. Chodziło o bezpieczeństwo ludzi, a te było zagrożone. A takie okrzyki ze strony organizatora jeszcze bardziej rozwścieczały tłum na policję... Dobrze, że wyraźnie poirytowany M. Kowalski wziął sprawy w swoje ręce i poprowadził ludzi. Fantastyczny człowiek. Wspaniała robota. Porównanie z poprzednim Marszem? Było bardzo podobnie. Może bardziej mi się podobało rok temu, ale to pewnie z tego względu, że wówczas byłem 1 raz i nie wiedziałem czego się spodziewać... Tu już człowiek obyty to i elementu zaskoczenia nie było Miałem wrażenie, że w tym roku było trochę mniej rodzin z dziećmi.Przemówienia końcowe - świetne przemówienie M. Kowalskiego oraz K. Bosaka. Winnicki również poprawnie. Z kolei przemówienie Holochera z ONR odebrałem jako bardzo populistyczne. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
od kiedy POSIADANIE racy i jej odpalenie jest nielegalna? od rana .......a w radiu ze paru chlopakow ma taki zarzut.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepisów dokładnie nie znam, ale przed marszem był jak to nazwał jeden ze współorganizatorów 'formalnościowy' apel o zakazie używania środków pirotechnicznych. Więc może coś jest na rzeczy, trzeba to sprawdzić.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dzień przed marszem weszła nowa ustawa zakazująca m.in. zakrywania twarzy i odpalania środków pirotechnicznych ale z tego co mówili przed marszem, miała jeszcze nie obowiązywać bo marsz był zgłoszony na starych zasadach...
ale w końcu oni robią i tak co im sie tylko podoba... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Piszecie o rzeczach o których nie macie pojęcia i się tym wzajemnie nakręcacie.
Wprost napisał(a):
Czas poświęcony: 1,5 min. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
A regulują to przepisy wydawane na poziomie samorządów. Zapewne zdarzają się wyjątki zarówno terytorialne jak i czasowe, ale nie podejrzewam żeby w Warszawie nie było wydanego takiego zakazu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.11.2012 o godz. 19:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zawis...wiadomosc.html
"Kibice to najbardziej patriotyczna grupa w Polsce. Kibicom – szacun, a panią wzywam do poprawy! Niech pani się uczy, na naukę nigdy nie jest za późno – powiedział do Moniki Olejnik w programie "Kropka nad i" Artur Zawisza, wiceprezes Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Tą wypowiedzią zbulwersowany był Stefan Niesiołowski (PO). - Pan ośmiela się mówić tak do dziennikarki? To bezczelność – stwierdził." kretyn Niesioł zjebay......sory ale nie wytrzymuje go już ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wielki sukces maszu prezydenta Komorowskiego . Jak relacjonuje Gazeta Wyborcza:
"Wyborcza" liczy: Marsz prezydencki: "kilkanaście tysięcy". Marsz Niepodległości: "ok. 20 tys.". A więc - prawie remis! ![]() http://wpolityce.pl/wydarzenia/40534...c-prawie-remis ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Polskie drogi czyli wielkie problemy polskiej policji z poruszaniem się po mieście
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak oceniacie ostatnie sprzeczki na linii PiS vs Narodowcy? Mam na myśli afirmowanie i reklamowanie przez MW m.in. tego typu stron: http://www.facebook.com/PiSlocz.
Do tej pory było to raczej lekkie szczypanie i ewentualne wytykanie błędów po obu stronach, teraz zdaje się front poszedł troszkę dalej. O ile PiS jest raczej podzielony w ocenie MN czy ogólnie Ruchu Narodowego, o tyle teraz np. Młodzież Wszechpolska jedzie moim zdaniem z grubej rury. Szanuje ich zdanie, czasami się z nimi zgadzam co do oceny niektórych działań PiS, ale ostatnio jest to niepokojące - dołączyli do gremium PO, Palikotów i innych SLD, jeżeli chodzi o ataki. Zamiast iść w jednym szeregu by obalić obecny system III RP - są inicjowane niepotrzebne zaczepki, wynikające w moim mniemaniu z własnej pychy. Nie oszukujmy się, środowisko PiSu jest i tak ich głównym sprzymierzeńcem, atakując to środowisko jednocześnie zaprzepaszczają potencjał MN. Jest moim zdaniem zdecydowanie za wcześnie na samotne pójście 'na front' - Ruch Narodowy jest dalej bardzo słaby w stosunku do ogółu, nacjonalistów na Marszu Niepodległości było może maksymalnie optymistycznie 5-10%... (choć i tak pewnie przesadziłem) Prawda jest taka, że to bardziej narodowcy potrzebują dobrych stosunków z PiS, niż na odwrót. Narodowcy na tle medialnym właściwie nie istnieją, a właśnie kopią jedynego możliwego sojusznika.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 03.12.2012 o godz. 12:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Nowa Prawica, Ruch Narodowy nie mają, żadnych szans na przekroczenie progu wyborczego - 5%. Zyskuje na tym tylko obecna władza, po potencjalne głosy, które mogły by pójść na ich największego rywala - PiS, idą na niszowe partie, które zdobywają po 2 góra 3% poparcia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Plan sprowadza się do tego aby z pomocą "salonu" spróbować stworzyć "rozsądną prawicę" petryfikującą obecny system. Myślę że po połączeniu ze spadami w rodzaju SP czy PJN i odpryskami w stylu Gowina raczej prędzej niż później będziemy mieć do czynienia ze stworzeniem na "prawicy" parti w stylu RP (pomysł z PJN nie wypalił). A Giertychy aż przebierają nóżkami do takiego pomysłu. I taka jest moim zdaniem geneza obecnej "aktywności" MW. Dlatego nie sądze abyśmy z pomocą MW mogli liczyć na "obalenie obecnego systemu III RP". Zamiast obalać ich plan sprowadza się do tego aby zaistnieć w tym systemie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|