|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A może jednak to ludziom trzeba dać prawo wyboru co chcą oglądać. Akurat w temacie który poruszasz jest film nota bene z tym samym Stuhrem - "Obława". Premiera 2 tygodnie temu. Byłem, widziałem. "Pokłosie" też zobaczę, głównie jednak ze względu na reżysera. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Pomijam fakt, że na film oburza się znacznie mniej ludzi niż na głupotę Stuhra Jr. Chciał być niepokorny, pouczać ciemne masy, wlazł na katedrę i zaraz w pierwszym zdaniu się z niej z hukiem spiedolił. Może Polaków ubodło to, że historię ich, ich przodków i rodzin chcą "odbrązawiać" cymbały?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.11.2012 o godz. 22:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Za chwilę na TVP Info (22:30) -> http://wpolityce.pl/artykuly/40694-d...ogo-prowokowal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
2. Czy kino rozrywkowe to tylko komedia? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jest jakiś obowiązek obejrzenia go? Czasy kiedy przymusem prowadzono mnie do kin wraz z kolegami z ławek już minęły.
Pójdę już na Skyfall: to jest kino rozrywkowe które nie obraża mojej inteligencji i wiedzy historycznej. Fakt, że nawet nie próbuje - jest w tym pewna mądrość. Pytanie jest tak głupie że nawet nie będę rozwijał tematu. "Kino rozrywkowe" które porusza temat ludobójstwa w celu zabawienia widza jest przykładem bardzo złego smaku, zdziczenia wręcz. Ale oboje wiemy, że nie o to tu chodzi... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Bronić oglądania nikomu nie zamierzam, natomiast prawo do krytyki tego antypolskiego paszkwilu chyba nam jeszcze przysługuje, czyż nie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
jak już mówimy o filmie... http://ratujmyroja.pl/
to Ty zacząłeś "niemerytoryczną" dyskusję nie potrafiąc pojąć, że nie rugamy Stuhra tylko za udział w filmie ale przede wszystkim za jego wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 16.11.2012 o godz. 00:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba reagować, zanim kolejny "mózg" zacznie opowiadać jak to pod Grunwaldem wystrzeliwaliśmy dzieci katapultami prosto w szeregi Krzyżaków.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To w Polsce norma. Norma, bo prawo stanowione:
"1 stycznia 2011 r. weszło w życie rozporządzenie Ministerstwa Infrastruktury dotyczące retencji (gromadzenia i archiwizowanie danych o ruchu w sieciach telekomunikacyjnych). Operatorzy komórkowi i dostawcy internetu muszą gromadzić i przechowywać dane o połączeniach użytkowników i przechowywać je przez dwa lata (datę i godzinę połączenia, jego rodzaj i lokalizację rozmówców). Firmy telekomunikacyjne mają obowiązek współpracować w tym zakresie ze służbami specjalnymi, w tym ABW. I nie jest potrzebna na to zgoda sądu. [...] poprzez zapytanie, do kogo należy interesujący agencję numer telefonu, służby uzyskują wszystkie dane na temat właściciela telefonu. Znajduje się tam komplet informacji, które wpisano podczas zawierania umowy z firmą telekomunikacyjną, m.in. numer prawa jazdy, NIP, PESEL, imiona rodziców, miejsce pracy, stan majątkowy. Dzięki temu ABW błyskawicznie namierza właściciela danego numeru, dostając dodatkowo komplet informacji na jego temat. " ... a co jeszcze?: http://niezalezna.pl/13825-agencja-b...ie-podslu..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
PiS na deskach, nokaut sondażowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
. Jak dadzą to uwierzę w ...sztukę bez granic .Z gazu rosyjskiego nie korzystam bo mam tylko prąd i mam nadzieje, ze sowieciarze z rządu Tuska nie będą go kupowali z Kaliningradu/Królewca tylko wybudują polska elektrownię tak jak to było planowane chyba w Ciechanowie. A tu wierny druh Angeli chce wraz z nią wykiwać nas na dużą kasę : Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Gwiażdzisty już płaczesz, że nie uzyskasz dopłaty bezpośredniej pod Krakowem? Poczekaj, spokojnie kasa będzie, bo Francja, czy W.Brytania (kasa dla królowej) nie chcą cięć w tej materii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Śmiechy śmiechami ale nie zdziwię się, że za 25 lat te wersje znajdą się w podręcznikach szkolnych skoro już wiadomo, że ledwo powstały filmik będzie wykorzystywany do indoktrynacji dzieci w szkołach. A poddanie w wątpliwość teorii, że to nie Polacy budowali obozy koncentracyjne w latach 1939 - 1945 będzie ścigane z urzędu. Ale skoro już wiadomo jaka jest przyszłość: http://wpolityce.pl/wydarzenia/40764...racja-rosyjska i, że oba kraje już są sąsiadami to nie ma co się dziwić, że taka jest Polityka ich POpleczników w Polsce.Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 16.11.2012 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O te bankrutujące szpitale, o chorych co muszą umierać bo na lekarstwa nie ma a ludzie stoją w kilometrowych kolejkach do specjalistów, o rolników, którzy w UE są robieni w wała i dostają o wiele gorsze pieniadze od rolników w innych krajach UE, o rozkopane pseudoautostrady zostawione w szczerym polu, o brak inwestycji drogowych w Małopolsc,e o coraz wyższe koszt utrzymania, coraz wyższe POdatki itp, itd. Tobie wystarczy oglądnąć ten cyrk w reżimowych mediach jakoby notoryczny oszust walczył o pieniądze dla Polski śliniąc się do Merkel i jesteś cały w skowronkach . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak troszczysz się o Polskę? Ciekawe jak wygląda naprawdę ta twoja działalność społeczna i charytatywna. Działasz samorządowo, założyłeś jakiegoś NGO'sa, czy może prowadzisz fundację? Sądzę, że nie działasz w żaden sposób tylko wyrabiasz jakąś pańszczyznę u przedsiębiorcy i najwyżej zrzucisz się na tacę raz na tydzień. Poza tym wydaje mi się, że jedynym twoim w niej udziałem jest naśladowanie Drozda na tym forum i opowiadanie tych farmazonów, które opowiadasz.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.11.2012 o godz. 14:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mówisz o tym z Wyborczej? Gratuluję źródła wiedzy
![]() http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...zynskiemu.html To tyle co mam do powiedzenia nt sondaży.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 16.11.2012 o godz. 14:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli odpowiadasz sondażem na sondaż. Ciekawie
Dla sondażożerców polecam stronkę, która chyba jako pierwsza w końcu zaczęła zbierać sondaże w jednym miejscu i tworzyć ich archiwum (wcześniej było tylko angielskie wiki). http://ewybory.eu/zestawienie-sondazy/ Gwiaździsty, przecież jak powiedział jeden z twoich guru podatkowych na zamkniętej konferencji - "Tylko idiota nie korzysta z optymalizacji podatkowej i płaci więcej niż 20% podatków" - więc ja staram się do idiotów nie zaliczać. Nie wiem jak Ty, a może wiem ![]() Kaczyński nierób też nie będzie całe życie siedział przy korycie, więc zarówno jak Pawlaki, czy Tuski będzie zastąpiony przez nową generację. Mój miły zwalczaczu spłeczniaków i samorządowców dłubiący jedynie w nosie życzę powodzenia w świeżym rozdaniu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.11.2012 o godz. 15:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W krótkim terminie są g. warte, ale już w średnim i dłuższym można się nimi naprawdę przejmować. Nie dziwię się dlatego, tym że partie tworzą nawet zespoły do zajmowania się zewnętrznymi sondażami, a także zamawiają własne sondaże w ww. firmach napełniając ich kabzę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście - chciałem pokazać, że trzy dni temu taki Szpen nie napisał, iż PO dostaje sondażowe bęcki... Teraz jednak, przy innym sondażu dostaje prawie orgazmu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Typowa choroba ortodoksów, ale i ludzi zmanipulowanych przez media. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że media same się manipulują i piszę tutaj o obozie prawicowym, który przedstawił MN jako wyłącznie prowokację policji. Albo się ktoś na rozumy z kimś pozamieniał, albo już naprawdę zostało w głowach wszystkim siano. Kto był ten wie jak sytuacja wyglądała.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zielona Wyspa kaszubskiego knechta, trochę inna niż u Kraśki w TVP:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widać na mieście, że obroty prywaciarzom spadają i potrzebny jest impuls, aby zrobić w miarę miękkie lądowanie, a tyczy się to głównie kredytów hipotecznych, które są tykającą bombą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nadchodzą czasy gdzie praca będzie tylko dla mocno wykwalifikowanych osób. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
||
.Albo propagandzista na etacie
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.11.2012 o godz. 21:58.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|