The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2012, 20:39
ona powiedziała że chce nowe scirocco... nie pozwolę jej żeby wydawała tyle kasy na pierwszy samochód... w szczególności że obiecałem jej dołożyć połowę w ramach prezentu na urodziny dlatego cena ok. 15 tyś.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.11.2012, 20:57
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
ona powiedziała że chce nowe scirocco... nie pozwolę jej żeby wydawała tyle kasy na pierwszy samochód... w szczególności że obiecałem jej dołożyć połowę w ramach prezentu na urodziny dlatego cena ok. 15 tyś.
http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=42926693 17.900 Euro ... najtansze jakie znalazlem
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 08.11.2012, 21:25
http://www.autoscout24.pl/Details.as...52268190000000

jak widać są tańsze... ale to i tak za dużo
poza tym trzeba tam po to auto pojechać...

za 2 tyg. jadę na giełdę śląską... może tam coś znajdę.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 08.11.2012, 22:56
Glazik napisał(a):Wyświetl post
1 fura z Niemiec
2 od 40tys do 70tys zl a w Niemczech oko 9tys euro i wiecej..
3 ziomus sprowadzil bo wyhaczyl dobre wtyki
oto jej zdjecie http://zapodaj.net/68f213f00cf23.jpg.html

A to dokladnie taki sam model.. http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=48791900
Myślałem, że chcesz kupić za 30 tyś furę która w rzeczywistości kosztuje 100 tyś (pierwszy Twój link w tym temacie) i chciałem Cię sprowadzić na ziemie, że coś za duża ta okazja i musi być coś nie tak. Skoro mówisz, że już od 40 tyś można kupić taką to możliwe, że aż tak bardzo źle nie jest z tym autem.

Pomimo to napisze to co chodziło mi po głowie rano gdy zadawałem pytania bo uważam, że przy zakupie każde zdanie ważne... najważniejsza sprawa to wyłączyć emocje, fajnie jest mieć 4 letnią furę za 30 tyś i do tego BMW, ale tak jak pisałem na spokojnie, przemyśleć a nie tylko myśleć jaki to będzie szpan na osiedlu
Okazja się trafiają, nie powiem że nie... ale gdy słyszę o okazjach które idą przez 2-3-4 ręce to zaczynam w to wątpić. Uważam, że nawet bogaci ludzie, mający siana jak lodu nie są skłonni oddawać wartościowych przedmiotów za darmo, bo pieniędzy nigdy za mało. Niemiec dostał jakąś kasę z ubezpieczenia, w imię czego miał puścić te auto za bezcen, no ale może gościu go jakoś urobił. Więc auto jest teraz u Niemca handlarza, który zna się na biznesie. Nakłada swoją marże, pytanie dlaczego tylko tyle a nie więcej. Kolejne pytanie, czy auto stoi długo czy jednak "świeżynka". Bo jak długo to kolejne pytanie "czemu nikt tego nie łyknął". Może niektóre moje wątpliwości nawet nie dotyczą Twojej historii, ale wolałem napisać. Oczywiście nie zniechęcam, ale próbuje nakierować na zdroworozsądkowe myślenie

Kamil_mchw napisał(a):
za 2 tyg. jadę na giełdę śląską... może tam coś znajdę.
Hm.... moim zdaniem nie warto. Gdy ja kupowałem samochód i jeździłem po tych giełdach to tak naprawdę nic nie ma, uważam że allegro bije taką giełdę. Siedzisz w domu, otwierasz allegro, szukasz i masz wszystko w jednym miejscu, wybierasz 2-3-4 samochody, umawiasz się i jedziesz zobaczyć. A tak jedziesz na giełdę i okazuje się, że nie ma ani jednego modelu samochodu którego szukasz. Ostatnio się nawet zastanawiałem, czy ktoś jeszcze tak naprawdę kupuje samochody z giełd czy są to gapie którzy tak naprawdę przyjechali po akumulator albo ciuchy.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 08.11.2012, 23:15
nero napisał(a):Wyświetl post
Hm.... moim zdaniem nie warto. Gdy ja kupowałem samochód i jeździłem po tych giełdach to tak naprawdę nic nie ma, uważam że allegro bije taką giełdę. Siedzisz w domu, otwierasz allegro, szukasz i masz wszystko w jednym miejscu, wybierasz 2-3-4 samochody, umawiasz się i jedziesz zobaczyć. A tak jedziesz na giełdę i okazuje się, że nie ma ani jednego modelu samochodu którego szukasz. Ostatnio się nawet zastanawiałem, czy ktoś jeszcze tak naprawdę kupuje samochody z giełd czy są to gapie którzy tak naprawdę przyjechali po akumulator albo ciuchy.
Gdyby ludzie nie kupowali to te wszystkie giełdy nie tylko w PL ale też za granicą przestałyby istnieć.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 09.11.2012, 00:21
Gdyby ludzie nie kupowali to te wszystkie giełdy nie tylko w PL ale też za granicą przestałyby istnieć.
Wydaje mi się, że giełdy samochodowe ledwo dyszą. Ludzie jeszcze jeżdżą z "przyzwyczajenia". Piszę tutaj tylko o polskich giełdach, bo zagranicznymi nie miałem nic do czynienia.
No, ale może się mylę. Zdaj więc relacje, swoje odczucia jak wrócisz.
Pozdrawiam
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 09.11.2012, 09:32
A może kupiłbyś jej Forda Fiestę z 2000 roku, silnik 1,8 tddi, bezawaryjny egzemplarz za cirka 5 tys. zł. Będzie miała wszystko, co trzeba kobiecie: klimę, wspomaganie, elektryka. Lać ropę i jeździć, na pierwszy samochód sam raz.

Przez przypadek mam taki na stanie

Jeszcze na marginesie: w dziewczynę to ja bym na Twoim miejscu tak nie inwestował, raz że ją niepotrzebnie rozpieścisz, a dwa jest zawsze prawdopodobieństwo że cię puści kantem.

@luke1906 - priv
Ostatnio edytowane przez Kaan : 09.11.2012 o godz. 14:19.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.11.2012, 09:58
Kaan zapodaj jakieś foty i więcej danych na temat tej Fiesty. Ja potrzebuję dla siostry i dla mamy jakieś niedrogie wozidełko
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.11.2012, 13:03
Też szukam auta dla kobiety do 15 tys i tak ogólnie to bardzo ciężki temat. Mało tego, albo jakieś ulepy z 4 albo przebiegi kosmiczne a niby igły.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.11.2012, 15:48
Ktoś zna jakieś strony internetowe z licytacjami komorniczymi lub bankowymi z Krakowa? Te ogólnie dostępne w google na pierwszych pozycjach to sprzedają same gówna w sumie, znajomy kupił 2 letnią A6 za 80000 we Wrocławiu właśnie na aukcji komorniczej To co sprzedają na tych znanych stronach to kilkunastoletnie zarżnięte autka....
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 09.11.2012, 16:07
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Ktoś zna jakieś strony internetowe z licytacjami komorniczymi lub bankowymi z Krakowa? Te ogólnie dostępne w google na pierwszych pozycjach to sprzedają same gówna w sumie, znajomy kupił 2 letnią A6 za 80000 we Wrocławiu właśnie na aukcji komorniczej To co sprzedają na tych znanych stronach to kilkunastoletnie zarżnięte autka....
tylko znajomości... na necie ogłaszane są przetargi aut, mieszkań czy innych rzeczy których nikt nie nabył po znajomości

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Też szukam auta dla kobiety do 15 tys i tak ogólnie to bardzo ciężki temat. Mało tego, albo jakieś ulepy z 4 albo przebiegi kosmiczne a niby igły.
o... to weź mi zaproponuj jakiś "ładny" model... nie chce mi się spędzić dzisiejszego wieczoru na allegro czy innych otomoto.
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 09.11.2012 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.11.2012, 16:17
Cóż, będę musiał się napić wódki z jakimś komornikiem
A tak na serio, to nie ma ktoś namiarów na jakieś ogłoszenia (nie z internetu) tylko gdzieś na gablotach czy cuś? Bo każdy przetarg powinien być gdzieś ogłoszony chyba...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 09.11.2012, 18:25

o... to weź mi zaproponuj jakiś "ładny" model... nie chce mi się spędzić dzisiejszego wieczoru na allegro czy innych otomoto.
Rywalizację rozwalają auta francuskie. Poszukaj Citroena c4 takie są czasem w super wyposażeniu, ale do 15 ciężko trafić. Świeże clio megan też ok. Zaplanuj 20-25 tys i jest w czym wybierać. W krk wczoraj był fajny Focus mk2 ok pierwszego właściciela cos koło 19 tys.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2012, 18:37
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Cóż, będę musiał się napić wódki z jakimś komornikiem
A tak na serio, to nie ma ktoś namiarów na jakieś ogłoszenia (nie z internetu) tylko gdzieś na gablotach czy cuś? Bo każdy przetarg powinien być gdzieś ogłoszony chyba...
http://www.dorotheum.com/en/auctions...06133bb5b04f87
MAsz tu Austryjackie dorotheum.
Licytacja samochodow i nie tylko.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.11.2012, 21:37
Zastanawiam się nad kupnem nawigacji.Kwota to 300 zł wybór padł na TomTom XL2 zastanawiam się też nad TomTom VIA 125.Co radzicie co wybrać? nie znam się na tym kompletnie,ale tak patrząc to ta pierwsza wydaje się w porządku...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2012, 20:53
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się nad kupnem nawigacji.Kwota to 300 zł wybór padł na TomTom XL2 zastanawiam się też nad TomTom VIA 125.Co radzicie co wybrać? nie znam się na tym kompletnie,ale tak patrząc to ta pierwsza wydaje się w porządku...
kolego weź sobie mio.serwis jest w skotnikach w razie awarii. a wgrywasz sobie automapę gdzies na gieldzie i za 40 zl masz cała europę
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.11.2012 o godz. 00:21.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.11.2012, 15:41
Kupiłem dziśiaj auto i mam pytanie ile mam czasu na opłacenie urzędu skarbowego?
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.11.2012, 14:22
Wzór: PCC-3

Termin zapłaty podatku to 14 dni od daty zakupu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.11.2012, 22:03
Witam

Mam okazje kupić Honde Civic 1.6 1999 r przebieg 264 tys za cenę 5 tys.Robione wszystko na bieżąco, wraz z wymianą oleju poprzez na wymianę części.Stan naprawdę oceniam na dobry, chce mi go ciotka sprzedać lecz ta cena mnie nie pokoi.Oczywiście zgadza się na pojechanie na dowolnego mechanika i najważniejsze jak sprawdzić czy nie ma zalanego doktora itp.i czy silnik nie zarżnięty.Dzięki za pomoc i wszelakie opinie.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.11.2012, 22:49
cena dobra, jeśli stan się potwierdzi to bym kupił.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2012, 23:20
Witam

Mam okazje kupić Honde Civic 1.6 1999 r przebieg 264 tys za cenę 5 tys.Robione wszystko na bieżąco, wraz z wymianą oleju poprzez na wymianę części.Stan naprawdę oceniam na dobry, chce mi go ciotka sprzedać lecz ta cena mnie nie pokoi.Oczywiście zgadza się na pojechanie na dowolnego mechanika i najważniejsze jak sprawdzić czy nie ma zalanego doktora itp.i czy silnik nie zarżnięty.Dzięki za pomoc i wszelakie opinie.
http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=48923119
http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=49100303
http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=49381868
dla porownania ...

Elendil napisał(a):Wyświetl post
A co Wiślacka Brać sądzi o Alfach, a dokładnie o modelach 147 i 156. Szukam autka z roczników 2004-2005 w okolicach 15 tysięcy, te modele wizualnie bardzo mi leżą, jednak nie znam nikogo, kto miałby Alfę. Jak się trzymają, jak z częściami, ogólnie jak wrażenia kogoś, kto nimi jeździ bądź się dobrze zna?
swego czasu celowalem w Alfy... ale wszyscy znajomi mi odradzali..
Ostatnio edytowane przez Glazik : 12.11.2012 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2012, 23:21
A co Wiślacka Brać sądzi o Alfach, a dokładnie o modelach 147 i 156. Szukam autka z roczników 2004-2005 w okolicach 15 tysięcy, te modele wizualnie bardzo mi leżą, jednak nie znam nikogo, kto miałby Alfę. Jak się trzymają, jak z częściami, ogólnie jak wrażenia kogoś, kto nimi jeździ bądź się dobrze zna?

wiem, że za tę cenę mógłbym miec też np. Audi A3 albo Golfa IV, tylko roczniki ok. 2000. Wiem, że marka robi swoje, jednak te 4-5 lat różnicy to sporo
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.11.2012, 23:40
Witam

1.6 spoko silnik, ważne że nie 1.4 bo to za mało. A poza tym to jedź do mechanika i będziesz wiedział co i jak. Poszukaj na forum Hondy gdzie polecają mechanika i jedź to ci zbadają co i jak.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.11.2012, 00:18
Cześć

Czy jest na forum ktoś orientujący się w dziedzinie car audio? Chciałem się poradzić o wybór radia.

Pozdro
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.11.2012, 00:29
Elendil napisał(a):Wyświetl post

wiem, że za tę cenę mógłbym miec też np. Audi A3 albo Golfa IV, tylko roczniki ok. 2000. Wiem, że marka robi swoje, jednak te 4-5 lat różnicy to sporo
Sam nie jeżdżę Alfa ale gdybym mial wybierac miedzy nia a Audi i VW no to nigdy w zyciu nie wzial bym alfy
Koledzy mieli 147 blacha i awaryjnosc tego auta jest masakryczna... Szczerze nie polecam Alfy ale to tylko z obserwacji znajomych mam tez kilku ktorzy jezdza golfem i a3 i narzekaja tylko na ceny paliw
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.11.2012, 17:15
Kupiłem w czwartek Fiata Seicento i dziś już ku*** (sorry za przekleństwa ale się tak wku*** że dramat) mianowicie strasznie coś trze jak puszczam sprzęgło jak wcisnę sprzęgło to cisza silnik pracuje normalnie jak myślicie co może być przyczyną ? sprzęgło, skrzynia !!
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.11.2012, 17:30
Na 90% łożysko oporowe.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.11.2012, 17:50
Dokładnie, a żeby go wymienić musisz zrzucić skrzynię biegów.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.11.2012, 13:57
Wie ktoś gdzie (najlepiej blisko centrum ) jest jakiś sklep z żarówkami samochodowymi ,tak ,żeby był duży wybór bo potrzebuje pewnie troche nietypowe żarówki do paska stopu na tylnej szybie ?
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Od: 06.2004

Stary 21.11.2012, 16:07
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś gdzie (najlepiej blisko centrum ) jest jakiś sklep z żarówkami samochodowymi ,tak ,żeby był duży wybór bo potrzebuje pewnie troche nietypowe żarówki do paska stopu na tylnej szybie ?
sprawdź w "LED labs" na zakopiańskiej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów