The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2012, 23:33
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
usuwanie rys na samochodzie mozecie polecic cos specjalistycznego? tj jakis warsztata ,kosmetyki sprawdzilem i nie poradze sam !
Chyba kolega miba się poleca 3 posty wyżej
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.08.2012, 23:36
Ma ktoś może Lancię Lybra? Jak wygląda jego utrzymanie, bardzo jest awaryjne? Bo to jedna z ciekawszych ofert na jakie ostatnio wpadłem, ale opinie się mocno podzielone.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.09.2012, 07:37
Regeneracja maglownicy Kraków - kojarzy ktoś zakład na Centralnej?

Albo ma inny godny polecenia - dobrze i tanio (chociaż to ostatnie to względne bo pewnie z 900 trzeba wybulić).
Nie mam jak samemu wymontować więc warsztat gdzie robią kompleksową usługę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Stolik
Member

Od: 12.2003

Stary 07.09.2012, 08:10
Witam, szukam jakiegoś fachury który pomalował by mi progi tak zwanym "barankiem" takim przeciw rdzy. Kiedyś robili mi to na myjni samochodowej za 80 zł jednak ona już nie istnieje. stara warstwa wygląda już nie ciekawie i zaczyna odpadać i rdzewieć więc potrzebuję odnowy.
jak by ktoś znał warsztat / myjnie / majstra / kogokolwiek kto umie zrobić coś takiego za rozsądne pieniądze to proszę o kontakt tu lub na maila [email protected]
!!WISŁA KRAKÓW!!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 07.09.2012, 12:28
Czy mamy na forum jakiegoś lakiernika?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
mbskrk
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 07.09.2012, 14:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Regeneracja maglownicy Kraków - kojarzy ktoś zakład na Centralnej?

Albo ma inny godny polecenia - dobrze i tanio (chociaż to ostatnie to względne bo pewnie z 900 trzeba wybulić).
Nie mam jak samemu wymontować więc warsztat gdzie robią kompleksową usługę.
Ja robiłem tu: http://www.centrumregeneracji.pl/ - ul. Centralna nie wiem czy mówimy o tym samym bo w tym samym budynku są dwie firmy zajmujące się regeneracją. Na stronie jest cennik odnoszący się do większości popularnych samochodów, do ceny trzeba doliczyć ok 200zł za demontaż i montaż (ten robiony jest w zakładzie mechanicznym oddalonym ok 200m dalej tez ul. Centralna).

Co do usługi niestety mam zastrzeżenia przy wkładaniu przekładni Panowie uszkodzili jeden z simeringów i po 2 miesiącach musiałem dolać płynu myślałem że jest to spowodowane źle zrobioną regeneracją i chciałem reklamować usługę, co bardzo istotne przy reklamacji trzeba im przynieść przekładnie bo gwarancja obejmuje jedynie samą magłownice a nie jej wyjęcie i założenie (wiec 250zł) i odrazu Pani odbierająca tel. stwierdziła że pewnie gdzieś ją uszkodziłem np. kolizja bądź dziura... na szczęście udało mi się wymienić uszkodzony simering we własnym zakresie.

Co do samej usługi regeneracji (bez demontażu) przekładnia pracuję bardzo dobrze od ponad 10 miesięcy i nie widzę niepokojących objawów.

Ps. Robiłem regeneracje w samochodzie Citroen Xsara Picasso regeneracja + montaż - 650zł gwarancja na 12m

Pozdrawiam
Powód: zapomniałem...
Ostatnio edytowane przez mbskrk : 07.09.2012 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.09.2012, 15:39
Ok - ten sam zakład mi mój mechanik polecał.

U mnie jak dzwoniłem to wyszło około 700-800 ale wiadomo że przez telefon to ciężko wycenić. Jadę w poniedziałek i zobaczę co i jak.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.09.2012, 12:37
Jezdzi ktos Accordem VII przed liftem z silnikiem 2.0 ?
..
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.09.2012, 10:32
Jak dokładnie wygląda załatwienie tablic tymczasowych? I ile to mniej więcej trwa?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.09.2012, 15:31
Potrzebuje nawigacji do ciężarówki na całą Europę - poleciłby ktoś coś konkretnego?
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.10.2012, 10:47
Samochodzik z silnikiem 1.3 lub 1.0 to ile by palił benzyny ? 5 do 6 litrów ?
Macie jakieś namiary na solidnych chłopów co instalują LPG ?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.10.2012, 11:42
solidnie montuja gaz na AGH na przeciwko AWF
A samochodzik to zalezy jaki ? rocznik przynajmniej bo teraz 5-6 pala diselki nowe z silnikami np; 1,5 -1,6
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.10.2012, 11:34
ma ktoś Audi a4, 96 rocznik diesel ? Przymierzam się do kupna ale czytam w internecie, że ludzie z zawieszeniem maja duże problemy, ktoś podzieli się swoim doświadczeniem ?
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.10.2012, 17:35
jak że mamy zimę za pasem mam pytanie ,co polecacie na uszczelki ...wazelina czy raczej coś profesjonalnego?
po drugie jak sie zapatrujecie na moich sąsiadów którzy rano zapalaja swoje autka i skrobia szyby a auta chodzą ,ja słyszałem (jeżdzę dieslem) że bardziej wskazane jest skrobanie czy odśniezanie potem palimy i odjazd ,bieg jałowy nie jest dobry dla silnika zimnego,lepiej dla niego rozgrzewać sie w czasie jazdy!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.10.2012, 19:47
Ja nie smaruje uszczelek - bo już za późno Dałem ciała kilka lat i teraz nie wyglądają najlepiej już i wypadałoby zmienić w ogóle.

Jak jest tak jak dzisiaj czyli jakieś minus 2-3 to najpierw skrobię i odśnieżam a potem jazda - nie przekraczam 2-2.5 obrotów.
Jak piździ jak w Kieleckim czyli minus 20 to odpalam a potem skrobię i odśnieżam - ale też podczas jazdy delikatnie rozgrzewam.

12 letni ropniak.
Odpowiedz cytując
Ilonka
Banita

Od: 01.2012

Stary 31.10.2012, 15:15
Sprzedam golfa IV rocznik 1999
Niebieski metalic,
Przebieg 170 tys km
Elektryczne szyby lusterka, domykanie szyb z kluczyka
Olej napędowy
Komplet opon zimowych
4xAirBag
Wspomaganie układu kierownicy
Spalanie 5-6 l/ km

http://krakow.gumtree.pl/c-Samochody...AdIdZ427233367
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2012, 19:52
Witam.
Kupię jakieś fajne ekonomiczne autko do 4000 zł
kontakt priv
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.11.2012, 07:46
JAk jest panowie ze skladakami? Mam 4 letnie BMW za 30tys. zl tylko silnik wymieniony... poprzetni zostal zatarty przez poprzedniego wlasciciela.. WStwiony zostal silnik z przebiegiem 90 tys .km. Samochod wyglada jak nowy. ale potrzebuje rady. Pakowac sie w taka inwestycje?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.11.2012, 07:55
silnik zwykła część wymienna. Nie miałbym oporów przed kupnem o ile cała reszta sprawna a buda nie walona.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.11.2012, 07:57
Tak nie do końca rozumiem pytanie. Nie ma już numeru silnika wbijanego w dowód, silnik jest częścią i jest wymienny a nie tak jak kiedyś nierozłączny z ramą. A jeśli pytasz czy nie będzie usterkowy itd to zależy jak to było zrobione, czy silnik jest taki sam jak w oryginale, czy z kabelkami coś ktoś nie posztukował, czy w wiązce nie zrobił burdelu. Ogólnie to też pytanie czy w salonie na gwarancji to było? Jeden właściciel? Sprowadzony? To że ma 4 lata a jest to np seria 5 może mieć nalatane i 600k km. Jeden właściciel? Zatrzeć silnik nie tak łatwo, może jakiś rzeźnik tym jeździł.

Jak jest dobra przebitka to kup najwyżej sprzedasz za rok w tych samych pieniądzach. Na ile to można ubezpieczyć?

Ps samochód to nie inwestycja przeważnie to skarbonka

Ja samochód kupuję według zasady, żebym zapłacił tyle ile za rok bym za niego dostał a kwota ubezpieczenia była min 15% większa niż moje koszty.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 08.11.2012 o godz. 08:00.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2012, 08:11
http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=49007859Na zegarze ma 220tys.km .BYlem ogladac ta furke. dopiero jest u mechanika. Silnik stoi obok samochodu jeszcze,dopiero bedzie instalowany.A jesli chodzi o przeszlosc tego BMW to tylko wiem ze samochod zostal oddany za grosze bo wlasciciel dostal pape z odszkodowania. Oczywiscie to niemiec.strasznie sie napalilem Bo to piekna furka.To ten model... dla porownania cena w Austri.
Ostatnio edytowane przez Glazik : 08.11.2012 o godz. 08:13.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.11.2012, 08:37
Świeża 3 nie jest zła Jeśli jednak to jest 325 to weź pod uwagę że akcyzy będziesz miał na nią ok 20%, gdzie cena eurotaxowa dajmy na to 60 tyś to masz 12 tyś opłat...

Jak się napaliłeś to chwila oddechu bo kupować emocjami jest najgorzej. Pamiętaj że na razie się nią nie przejechałeś, silnika nie słyszałeś. Nie wiesz jak ze skrzynią, jeśli to x to też nie wiadomo czy wszystko z przeniesieniem napędu ok. Skrzynia automat też niewiadoma. Tak że masz parę minusów na ostudzenie.

Ale sam ostatnie auto kupiłem nie przejeżdżając nawet kilometra a jest ok. Tak że reguły nie ma. Ważne żeby był zapas w kasie na niespodziewane wydatki i żeby ryzyko było rekompensowane w zaoszczędzonej gotówce.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.11.2012, 09:13
Bez kitu ... gość chyba w ogóle oleju nie wymieniał albo miał wyciek.
Inaczej nie słyszałem o zatarciu silnika w BMW.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.11.2012, 09:25
No wiesz jak kręcony wysoko, upalany itd to czemu nie. Z drugiej strony wystarczy że miską przyładował w dziurę czy kamień i parę kilometrów dalej jest do widzenia.

Jednak jeśli mocno upalana to skrzyni to dobrze nie wróży, tak samo jak wszystkim reduktorom, mechanizmom różnicowym i innym tego typu sprzętom odpowiedzialnym za 4 łapy.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 08.11.2012, 10:55
A ja postaram się pomóc w rozsądnym sposób czyli...

Glazik jeszcze raz na spokojnie bo ja się trochę pogubiłem.
1. Fura jest z Polski czy z Niemiec?
2. Ile kosztuje taka w Polsce i Niemczech?
3. Skąd wyhaczyłeś tą furę, oczywiście nie pytam dokładnie. Jakiś znajomy sprowadza auta i polecił? sam znalazłeś ogłoszenie? na co dzień sprowadzasz fury i się pojawiła okazja?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2012, 19:05
1 fura z Niemiec
2 od 40tys do 70tys zl a w Niemczech oko 9tys euro i wiecej..
3 ziomus sprowadzil bo wyhaczyl dobre wtyki
oto jej zdjecie http://zapodaj.net/68f213f00cf23.jpg.html

A to dokladnie taki sam model.. http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=48791900
Ostatnio edytowane przez Glazik : 08.11.2012 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.11.2012, 19:25
Glazik... ale wyhaczył dobre wtyki i zajmuje się tym "na codzień"
Jeśli tak to chętnie nawiąże współpracę.
Musze kupić auto kobiecie... ale sam nie znam się na samochodach i wolałbym kupić coś tańszego i nie wyruchanego przez PL drogi...
A tak przy okazji do wszystkich forumowiczów.
Auto dla kobiety... mały, ładny , mało ma palić, silnik max 1,8/1,9 tdi, bezpieczny (czyli nie konserwa) raczej nowsza technologia... jakiś focusik, leon, corsa... coupe, nie wiem!! nie znam się
kwota 10-15 tyś. a jak będzie zajebista okazja za na prawdę fajną furę to powiedzmy do 20 tyś.

ja kupiłem auto na licytacji komorniczej... dostałem cynk od kumpla który tą licytację prowadził. ma mi dać znać jak będzie podobna okazja do zakupu auta dla mojej baby... ale już czekam na tę okazję 3 miesiące i nic...
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2012, 19:30
Wlasnie zajmuje sie tym od niedawna...

A jesli chodzi o oszczednma fure w niskiej cenie to polecam:

http://www.chcekupicauto.pl/toyota-c...7km-2003-2737/ posiadam ten samochod aktuaalnie i nie moge sie nachwalic bezawaryjnosci,mimo duzej ilosci km ktore robie. spalanie benzyny na poziomie 7 litrow. przerobka na gaz.
Ostatnio edytowane przez Glazik : 08.11.2012 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.11.2012, 20:16
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie zajmuje sie tym od niedawna...

A jesli chodzi o oszczednma fure w niskiej cenie to polecam:

http://www.chcekupicauto.pl/toyota-c...7km-2003-2737/ posiadam ten samochod aktuaalnie i nie moge sie nachwalic bezawaryjnosci,mimo duzej ilosci km ktore robie. spalanie benzyny na poziomie 7 litrow. przerobka na gaz.

hehehe no jak dla mnie spoko...
zacytuje moją babe... "to jest ładne auto... ty mnie chyba nie kochasz..." pośmialiśmy się... ja jej mówię że ładny jest, że bezawaryjny, mało pali, że bardzo bezpieczny... a ona: "a można taki tylko pomarańczowy i bez dachu"
ocipieje z nią
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów