The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy mecz Widzew Łódź zakończy się:
Zwycięstwem Widzewa 24 25,26%
Remisem 16 16,84%
Zwcięstwem Wisły 55 57,89%
Głosujących: 95. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2012, 15:39
Remis biore w ciemno a moze przełamiemy sie na tak trudnym terenie jak ten w Łodzi? Jezeli bedziemy grali tak jak z Jagiellonia to wszystko jest mozliwe.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.10.2012, 17:38
Obrony bym nie zmieniał. Na środku Sobol z Wilkiem i przed nimi Melikson. Boki Iliev i Boguski. W ataku Sikorski lub Genkov. Żadnych Garguł. Do wprowadzenia Quioto i Szewczyk. Chrapek - z całym szacunkiem - niech robi kondychę. Nie może gracz zawodowy łapać skurczy po godzinie gry.

Mam nadzieję, że Sobol wrócił do siebie. bo marny mamy ten środek pola bez niego.

Jeśli nie stracimy głupiej bramki na początku meczu, to może nie przegramy.

O dziwo mecz z Jagą nie był taki tragiczny pod względem motoryki. Pytanie czy Jaga taka słaba czy nam się trochę poprawiło ?
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.10.2012, 18:13
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Szewczyk to skrzydłowy, Quioto też był częściej wystawiany na boku. Dlatego na szpicy bez względu na formę będzie grał Genkov, albo Sikorski. Oby ten pierwszy, przynajmniej w powietrzu się do czegoś przydaje.
I Szewczyk i Quioto to napastnicy. Szewczyk przychodził jako napastnik i grał na tej pozycji przez większość 'kariery'. W ME na skrzydle też grał od święta. Quioto wystawiany na boku był dopiero przez Probierza i przyszedł do nas bo miał być napastnikiem w rodzaju Brożka, który i rozegra i strzeli.
Co do Szewczyka nie ma problemu bo wchodzi dopiero do dorosłej piłki i szukanie mu innej pozycji, pod koncepcje trenera może się tylko opłacić. Ale Quioto przychodził do nas za kasę jako ten, kto ma strzelać gole, więc może wystawienie go w końcu na nominalnej pozycji bardziej się opłaci niż robienie z niego na siłę skrzydłowego? Gra w nowym kraju, nowym klubie gdzie ma ponoć problemy z aklimatyzacją a tu na dodatek wystawiają go na pozycji gdzie nigdy nie grał. Na pewno nie rozwiąże to problemów zawodnika i nie przyczyni się do tego, że zagra w końcu tak jak się od niego wymaga.

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.10.2012, 21:18
Ja zawsze byłem ostrożny w ferowaniu pozytywnych sądów nad grą i wynikami Wisły, ale czuję, że dopiszemy tym razem 3 punkty. Gramy coraz lepiej i czas pracuje na naszą korzyść. Nie gramy jeszcze w piłkę, ale powinniśmy być równorzędnym przeciwnikiem dla słabiej obecnie grającego RTSu.
Zgadzam się: obrona powinna być identycznie zestawiona jak na mecz z Jagą. Ja bym wystawił pomoc: Sobol, Maor, Iliev, Szewczyk, ofensywny Chrapek i Genkov.

Grać kombinacyjnie i nie podnosić piłki chyba, że przy dośrodkowaniach. Rozgrywającym ma być Maor a nie Głowa z całym wielkim szacunkiem. Wpuściłbym Gargułę na podmęczonego wraz z Quioto i Boguskim na skrzydła, choć pewnie Sobol po 70-80 minutach mógłby mieć problem fizyczny. Niezależnie co będziemy tu wymyślać, najważniejsze jest aby wykorzystać swoje okazje.

P.S. Tak jestem trzeźwy i nie jestem rodziną Garguły Po prostu uważam, że co by nie powiedzieć ma miarę w nodze szczególnie z piłki stojącej imoże być istotne w końcówce meczu, a w 70 min różnice w bieganiu pomiędzy zmęczonym Widzewem a wypoczętym Łukaszem G.się wyrównają.
Powód: dopisanie post scriptum
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 23.10.2012 o godz. 21:34.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.10.2012, 22:52
riv napisał(a):Wyświetl post
I Szewczyk i Quioto to napastnicy. Szewczyk przychodził jako napastnik i grał na tej pozycji przez większość 'kariery'. W ME na skrzydle też grał od święta. Quioto wystawiany na boku był dopiero przez Probierza i przyszedł do nas bo miał być napastnikiem w rodzaju Brożka, który i rozegra i strzeli.
Co do Szewczyka nie ma problemu bo wchodzi dopiero do dorosłej piłki i szukanie mu innej pozycji, pod koncepcje trenera może się tylko opłacić. Ale Quioto przychodził do nas za kasę jako ten, kto ma strzelać gole, więc może wystawienie go w końcu na nominalnej pozycji bardziej się opłaci niż robienie z niego na siłę skrzydłowego? Gra w nowym kraju, nowym klubie gdzie ma ponoć problemy z aklimatyzacją a tu na dodatek wystawiają go na pozycji gdzie nigdy nie grał. Na pewno nie rozwiąże to problemów zawodnika i nie przyczyni się do tego, że zagra w końcu tak jak się od niego wymaga.
Co do Szewczyka - jestem niemal pewny, że żaden trener Wisły nie wystawi go na środku ataku w systemie z jednym napastnikiem. Co do Quioto - pożyjemy zobaczymy, mnie on na snajpera nie wygląda, ale faktycznie może być za wcześnie, żeby go oceniać. Inna sprawa, że póki co korzystnie pokazał się tylko z Lubońskim KS, potem było przeciętnie lub słabo, w ME, czy sparingach też chyba nie wymiatał. No i bilans z rodzimej ligi nie jest powalający. Aczkolwiek i tak wolę go niż Sikorskiego.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.10.2012, 08:17
milosz napisał(a):Wyświetl post
Co nas tak interesuje obrona (!?)
Ano interesuje, ponieważ przez cały okres przygotowawczy nie zgraliśmy tej linii ze sobą, a efekt teraz tego jest taki: 8 kolejek i 11 bramek straconych.

Jeżeli trener widzi kłopot w obronie, to tak jest ''Musimy poprawić grę w defensywie. To sprawi, że nie będziemy tak głupio tracić bramek. Na tym na razie się skupimy''

Nie zaczynajmy wszystkiego na raz, ja wiem, e każdy by chciał zwycięstw, paru bramek i w ogóle. Ale jeżeli Kulawik zabrał się za budowanie obrony to to niech buduje z tego co ma. Jego pomysł to przesunięcie dwóch stoperów (Jaliens, Bunoza0 na boki obrony - jeśli wypali to chwała mu za to. To ich drugi mecz z rzędu w takim ustawieniu i ja nie mam zastrzeżeń do ich gry.

milosz napisał(a):Wyświetl post
...ale dla uspokojenia sytuacji w klubie na punkty tak, bo są one nam potrzebne jak tlen tonącemu

Zgadzam się, tyle że w naszej obecnej sytuacji nawet punkt (wiem jak to brzmi ale tak jest) przybliża nas w pewnym sensie do utrzymania.

Przede wszystkim w napadzie MUSI być ustawiony Quioto albo Szewczyk, bo po Sikorskim i Genkovie wiemy czego się 'spodziewać'
Na początku przygody z Wisłą - Daniela Sikorskiego napisałem, że jak strzeli 10 bramek to przeproszę i zwrócę mu honor jak napisałem, że nie jest napastnikiem.

Co do Genkova, to trochę nie rozumiem.. Wiesz czego się spodziewać? Tego, że będzie się wywracał w polu karnym?
Gra jak gra, może i pada w polu karnym ale(!) jest naszym najskuteczniejszym zawodnikiem w tym sezonie.

Wątpię aby po takiej długiej absencji, Kulawik od razu dał szansę Quioto w pierwszym składzie. Nie powiem, również liczę na to, podobnie jak Ty że rozrusza nasz przód, lubi pograć piłką, pokazuje się na pozycję.
Na ostatnie 15-20 minut tak. Nie od pierwszej minuty.

Na prawej natomiast chciałbym zobaczyć Burligę - tak Burligę! Jovanović nie gra zbyt dobrze a Kew praktycznie wcale nie podłącza się do przodu, przez co z Jagą Illiev musiał kiwać się z samym sobą jeszcze więcej niż zwykle bo nie miał komu dograć.
Nie, nie, nie. Nie dlatego, że uważam że Burliga jest słaby, ale nadal będę forsował pomysł ze zgrywanie się linii obrony.

Podam przykład w drugą stronę, mecz z Termaliką - na prawej stornie Kew bardzo aktywny, często pokazujący się do gry. Efekt tego taki, że koledzy rzadko korzystali z jego dobrej pozycji i możliwości zrobienia przewagi na połowie rywala.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.10.2012, 09:05
A ja Was zaskoczę i napiszę, że po Jadze, dałbym Sikorskiemu jeszcze pograć. Bardziej mi się podobał (walka, zapierdalanie, cofanie się), aniżeli Genkov w ostatnich 3 jego meczach.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 24.10.2012, 09:42
Zgadzam się z przedmówcą. Sikorski przynajmniej dochodził do tych sytuacji. Gnekov w ostatnich meczach pokazuje swoją największą mocną stronę czyli machanie rękami i wywracanie się. Wiadomo jak jest z Sikorskim. Wydaje mi się, że potrzebuje strzelić bramkę na przełamanie. Ale na pewno dużo walczy i biega. W końcu musi i strzelić
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.10.2012, 10:19
Sikorski jeśli już to na skrzydle - czyli ewentualnie wygląd linii pomocy powinien wyglądać tak:

Wilk Chrapek Melikson w środku na skrzydłach Sikorski i Iliew

Przynajmniej nie będzie się Sikroski pętał po polu karnym i wspomagał obrońców rywala.

Przypomnę, że przełamanie Wisły za Maaskanta nastąpiło przede wszystkim przez poprawę gry w obronie i dzięki fartownemu Dżihadowi na świętej ziemi.... Biorąc pod uwagę lekką progesję gry zespołu w ostatnich 2 meczach to w przypadku wymiany de facto 1 ogniwa - bezproduktywny Garguła - być może wrócimy do gry. Mamy szczęście, że tej jesieni nie gramy dodatkowych wiosennych kolejek, i jeżeli Kulawik dotrwa do zimy i solidnie przygotuje zespół do gry na wiosnę pod względem motorycznym to biorąc pod uwagę poziom ligi bez problemu poprawimy swoje miejsce w tabeli. Jeżeli chodzi o puchary - jedyna droga na dzień dzisiejszy dla Wisły to PP, ale tam trzeba grać lepiej niż w meczu z Wartą.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.10.2012, 10:54
Wlasnie qrwa, niech ten Melikson w koncu wroci na srodek pod napastnika - ile mozna czekac.
Mieszamy w tym skladzie i mieszamy, ciagle szukanie nowych wariantow, a Melikson caly czas na skrzydle, a przeciez najwiecej dawal temu zespolowi gdy gral w srodku.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 24.10.2012, 13:24
Jeśli w takim meczu jak z Jagą Kulawik który bardzo dobrze zna Szewczyka wystawia Boguskiego, może to świadczyć tylko o jednym. Kulawik wie jak słaby jest Szewczyk.

Zwróćcie uwagę na skład jaki wystawił eks trener ME po 2 tygodniach pracy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2012, 20:15
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
A ja Was zaskoczę i napiszę, że po Jadze, dałbym Sikorskiemu jeszcze pograć. Bardziej mi się podobał (walka, zapierdalanie, cofanie się), aniżeli Genkov w ostatnich 3 jego meczach.
No to mamy kolejnego - po Genkovie - "walczącego" napastnika. Problem w tym, że to nie sekcja judo ani bokserska.

Rozumiem jednak, że pisanie o strzelaniu bramek w kontekście Sikorskiego jest bez sensu, stąd teksty o "zapierdalaniu" i "walce". Pytanie - co z tego ma drużyna?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.10.2012, 21:20
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Jeśli w takim meczu jak z Jagą Kulawik który bardzo dobrze zna Szewczyka wystawia Boguskiego, może to świadczyć tylko o jednym. Kulawik wie jak słaby jest Szewczyk.

Zwróćcie uwagę na skład jaki wystawił eks trener ME po 2 tygodniach pracy.
A frajera Gargułę to kto trzymał na boisku 90 minut, skoro po wyjściu na rozgrzewkę widać, że to ofiara losu?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
seyab
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 24.10.2012, 22:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie qrwa, niech ten Melikson w koncu wroci na srodek pod napastnika - ile mozna czekac.
Mieszamy w tym skladzie i mieszamy, ciagle szukanie nowych wariantow, a Melikson caly czas na skrzydle, a przeciez najwiecej dawal temu zespolowi gdy gral w srodku.
Trenerzy mieszają, bo Wisła ma jeden wielki problem - brak skrzydłowych. Będą mieszać, aż może ktoś zaskoczy i zacznie wrzucać piłki na głowę Genkowa (ten w grze kombinacyjnej jest bezużyteczny). Nie ma Małeckiego, nie ma Kirma, na ich miejsce nie sprowadzono nikogo, a dodatkowo okazało się, że żaden z pomocników w kadrze nie nadaje się na ich pozycje.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 25.10.2012, 06:18
Niektórzy uparcie z tą obroną...Jakie macie znowu dylematy? Jaliens,Bunoza, Chavez/Czekaj, Jovanovic/Frederiksen. Drużynę buduje się od obrony, ale czy Kulawik przyszedł tutaj coś budować? Ma ich uczyć gry obronnej, zgrywać czy jak? Jedynym elementem do zmiany jest sposób wyprowadzania piłki.Jaliens dwa razy machał ręką w sobotę, bo był na idealnej pozycji do wyjścia w stylu Piszczka i piłki nie dostał. Nie wiem jak gra Chavez, ale Michał powinien nabierać wprawy. W meczu z Jagą wszedł w swoim stylu, nakładka i wyprostowana noga - czysty odbiór piłki (można wytrenować) i odpowiednie ustawienie (przychodzi z biegiem czasu - patrz Jaliens). Bramki tracimy dlatego że ich nie strzelamy. Niech trenują strzały na bramkę może uda się wyregulować celowniki. Niech nabiorą pewności siebie. Iliev w sobotę dwa razy wychodził na czystą i zamiast strzelać podawał nie wiem komu i po co. Umiejętność podejmowania szybkich decyzji i brania odpowiedzialności na siebie.Lewandowski strzelił wczoraj bramkę nie tylko dzięki szybkości, ale dlatego że podjął decyzję w ułamku sekundy Atak atak atak recepta na sukces w piątek. Bez kompleksów, bo nie mamy się kogo bać...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.10.2012, 09:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem jednak, że pisanie o strzelaniu bramek w kontekście Sikorskiego jest bez sensu, stąd teksty o "zapierdalaniu" i "walce". Pytanie - co z tego ma drużyna?
Alibi.

A Szewczyk? Z tego, co widziałem, to piłkarz dość szybki, ale piłka mu dość często ucieka, więc Kulawik uznał, że na cofniętą linię obrony Jagiellonii bardziej sprawdzi się Boguski. No i bardziej się sprawdził, ale do skonsumowania związku Boguski-boisko wtrącił się Daniel Sikorski.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 25.10.2012, 09:56
murray napisał(a):Wyświetl post
Alibi.

A Szewczyk? Z tego, co widziałem, to piłkarz dość szybki, ale piłka mu dość często ucieka, więc Kulawik uznał, że na cofniętą linię obrony Jagiellonii bardziej sprawdzi się Boguski. No i bardziej się sprawdził, ale do skonsumowania związku Boguski-boisko wtrącił się Daniel Sikorski.
mowisz o tej "prawie" bramce w koncowce?
tak sie wlasnie zastanawialem kto to strzelal
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 25.10.2012, 09:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No to mamy kolejnego - po Genkovie - "walczącego" napastnika. Problem w tym, że to nie sekcja judo ani bokserska.

Wolfy - problem w tym, że w tym momencie Genkov nawet nie walczy. Jakis czas temu oglądałem najciekawsze akcje z meczów Wisły w sezonie mistrzowskim i rundy jesiennej poprzedniego. Ile ten gościu zgrywał piłek czy to głową czy klatką do wchodzących skrzydłowych, ile biegał i nie odpouszczał. Teraz tego nie ma... Jak to jeden z komentatorów kiedyś powiedział "jest cieniem własnego skoczka"
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.10.2012, 10:46
Mamy najlepszy w lidze duet defensywnych napastników.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.10.2012, 11:07
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Mamy najlepszy w lidze duet defensywnych napastników.
W Hattricku by się sprawdzili, żeby dopakować pomoc.
Niestety na żywo to się nie bardzo sprawdza

Ja jestem zdania, że musimy zacząć grać jednym/zbliżonym ustawieniem. Nie można w każdym meczu zestawiać nowej drużyny, zwłaszcza gdy ma się do dyspozycji miernych wykonawców. Później na boisku wygląda to tak, jakby się spotkali po raz pierwszy.

Oczywiście Orbit na trybuny.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.10.2012, 11:16
palikot napisał(a):Wyświetl post
Chcialbym zaznaczyc, że sport, a szczególnie piłka nożna z logiką i statystyką ma niewiele wspólnego...
Po ostatnim meczu można powiedzieć, że jesli nam będą się dobrze mecze układały to w końcu zaczniemy wygrywać, bo piłkarzy jak widać na przykładzie tego meczu mamy dobrych, którzy jednak potrafią grać, jednak z tego powodu, że piłka nożna z logiką wiele nie ma wspólnego, co doświadczamy od początku sezonu, jest też prawdopodobieństwo, że możemy i przegrać z Widzewem jak i też wysoko wygrać...
Załóżmy na chwilę, że z Jagiellonią to była "nowa" Wisła i załóżmy również, że Jagiellonia jest mocnym rywalem na tle którego "nowa" Wisła pokazała co potrafi a raczej jak wiele potrafi.

Wkleiłem Ci tabelę za ostatni rok kalendarzowy gdzie widać wyniki Wisły z ostatnich 27 spotkań. Bilans 8-6-13. Próba 27 spotkań jest wg Ciebie mało sensowna natomiast próba z jednego meczu daje podstawy do wyciągania wniosku, że teraz Wisła będzie wygrywać (o ile mecze będą się dla niej układy). Bardzo logiczne rozumowanie.

Mecz z Jagiellonią dla mnie różnił się niewiele od np. meczu z Bełchatowem, który był nie tak dawno i kiedy to na ławce siedział Probierz. A nawet był moim zdaniem słabszy. Wisła z Jagą zagrała żenująco w pierwszej połowie natomiast z Bełchatowem to było ciśnięcie do póki sił starczyło. A nawet kiedy już sił brakło to udało się strzelić ze stałego fragmentu gry.

Nie bronię Probierza. Tak naprawdę nie ma różnicy czy na ławce siedzi Moskal, Probierz, Kulawik czy inny pionek bo każdy tych facetów jest z podobnej bajki jeśli chodzi o umiejętności trenerskie. Wszyscy nadają się do trenowania młodzieży na orlikach i taka jest smutna prawda. Kiedy jest bieda to kibicom (tak tak kibicom, piłkarzom w drugiej kolejności) serwuje się często na trenera ludzi, którzy byli kiedyś związani z klubem. Raz bo to modne bo bogaci zadłużeni z Katalonii i ich Guardiola a dwa bo kibice to kupią. I kupują. A przynajmniej nie będą głośno psioczyć bo nie wypada krytykować zatrudnienia byłego Wiślaka. Nepotyzm w czystej postaci. W kolejce czekają następni, może Szymkowiak? On chyba prowadzi jakąś szkółkę więc nada się.

Co do Sikroskiego... zabawne jest to, że Wisła posiada chyba najbardziej defensywnego napastnika w lidze, który mecz kończy na lewej obronie i Bunoze - najbardziej ofensywnego środkowego obrońcę, który kończy mecz na lewym skrzydle. Ktoś powie futbol totalny a ja twierdze, że to totalny chaos.
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.10.2012 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.10.2012, 13:02
Mimo wszystko tego Sikorskiego wystawiłbum w meczu, tylko że na prawej pomocy. Genkov w ataku a za nim podwieszony Melikson lewe skrzydło Iliev.

Czemu bym jednak wystawił kaleke Sikorskiego, bo inni to też kalecy, a Sikorski jednak z Jagą dawał z siebie wszystko, fakt grać w piłkę nie potrafi, ale widać że się starał.

Pozatym chce by Melikson grał jako AMC, a za nim dwóch pomocników od czyszczenia, wystawianie Meliksona na skrzydle to krzywdzenie tego zawodnika. Jeśli Meleks byłby pod napastnikiem na skrzydła zastaje nam: Graguła (lewe), Szewczyk, Qiuto, Iliev, Boguski, Sikorski. Właściwie trudno powiedzieć by ktoś był skrzydłowym typowym.

Więc drogą raczej selekcji negatywnej wolałbym skrzydła Iliev-Sikorski, bo Garguły nie chce widzieć nigdy już w naszych barwach, Szewczyk, nie jest przygotowany do gry na poziomie ekstraklasy może jedynie być wprowadzany na ten poziom, ale na chwile obecną odstaje wolicjonalnie, Quioto to samo, Boguski się zwyczajnie boi grać po kontuzji. Więc już wole tego Sikorskiego by trochę pokopał przeciwników, wymęczył ich i wpuścić później za niego kogoś szybkiego z młodych (Szewczyk-Qiuoto).
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 25.10.2012, 13:54
thechris napisał(a):Wyświetl post
Co do Sikroskiego... zabawne jest to, że Wisła posiada chyba najbardziej defensywnego napastnika w lidze, który mecz kończy na lewej obronie i Bunoze - najbardziej ofensywnego środkowego obrońcę, który kończy mecz na lewym skrzydle. Ktoś powie futbol totalny a ja twierdze, że to totalny chaos.
Ktoś powie, że to futbol normalny (powrót ze stałego fragmentu), a to, co piszesz, to totalny chaos.

Grałeś kiedyś w piłkę po jedenastu na spalone?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.10.2012, 14:13
Panie @thechris z Bełchatowem wygraliśmy przy wielkim szczęściu, jedyną sytuację jaką pamietam to setka Quioto a tak to błysk Meliksona i błąd Stulina. Tam była ogromna kopanina, przy większym szczęściu to Bełchatów mógł zgarnąć trzy punkty bo miał też swoje sytuacje, ale do jasnej cholery czy pamiętasz jakiekolwiek sytuacje Jagielloni, Wisła miała kilkanaście, tych sytuacji było mnóstwo zwłaszcza w drugiej połówce, setka Sikorskiego, sprint(chociaż trudno to nazwać sprintem, on jest fatalnie przygotowany do sezonu, szybkość i przyszpieszenie nie te) Meliksona, zablokowany strzał(gol?) Boguskiego przez Sikora, parę akcji przed szesnastką, wejście Melikson w pole karne i oddanie piłki do Ilieva ten na zamach i strzał później dobijał niecielnie Wilk, niezłe wrzutki, jeszcze parę sytuacji by się znalazło. Więc skończ gadać głupoty z Jagą grała drużyna a natomiast za Probierza Melikson na początku później już praktycznie nikt nie rzucał się w oczy. Jeżeli przyciśniemy jak w meczu z Jagą to szansa na wygraną jest, ale trzeba te sytuacje wykorzystywać.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.10.2012, 20:12
Piątkowe spotkanie sędziował będzie pan Robert Małek. Arbiter który w tym sezonie został zawieszony na miesiąc za rażące błędy w meczu Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok wraca, jego pierwszy mecz po miesięcznej banicji to Widzew - Wisła!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.10.2012, 20:47
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Piątkowe spotkanie sędziował będzie pan Robert Małek. Arbiter który w tym sezonie został zawieszony na miesiąc za rażące błędy w meczu Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok wraca, jego pierwszy mecz po miesięcznej banicji to Widzew - Wisła!
Pocieszające moze być to, że w poprzednim sezonie nie przegraliśmy żadnego meczu, w ktorym sędziował nam Małek, a raz ewidentnie nam pomógł - ŁKS-Wisła 1-2 (choć większa w tym zasługa liniowego).
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.10.2012, 22:59
Ten mecz pokaze czy po Jadze w miare lepsza gra bedzie udokumentowana ,czy to pic na wode fotomontaz.

Widzew to nie jest zaden silny zespól,nie bac sie nikogo i do przodu,w koncu Wisla musi zacząc wygrywac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.10.2012, 23:21
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

akurat to jak daremny jest Małek , a jego postawa w tamtym meczu to dwie różne sprawy . Na Polonii się odgrywa od pamiętnej sytuacji z zeszłego sezonu i wypowiedzi Wojciechowskiego o nim . Uraza mu musiała zostać .
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.10.2012, 23:32
syryls napisał(a):Wyświetl post
Panie @thechris z Bełchatowem wygraliśmy przy wielkim szczęściu, jedyną sytuację jaką pamietam to setka Quioto a tak to błysk Meliksona i błąd Stulina. Tam była ogromna kopanina, przy większym szczęściu to Bełchatów mógł zgarnąć trzy punkty bo miał też swoje sytuacje, ale do jasnej cholery czy pamiętasz jakiekolwiek sytuacje Jagielloni, Wisła miała kilkanaście, tych sytuacji było mnóstwo zwłaszcza w drugiej połówce, setka Sikorskiego, sprint(chociaż trudno to nazwać sprintem, on jest fatalnie przygotowany do sezonu, szybkość i przyszpieszenie nie te) Meliksona, zablokowany strzał(gol?) Boguskiego przez Sikora, parę akcji przed szesnastką, wejście Melikson w pole karne i oddanie piłki do Ilieva ten na zamach i strzał później dobijał niecielnie Wilk, niezłe wrzutki, jeszcze parę sytuacji by się znalazło. Więc skończ gadać głupoty z Jagą grała drużyna a natomiast za Probierza Melikson na początku później już praktycznie nikt nie rzucał się w oczy. Jeżeli przyciśniemy jak w meczu z Jagą to szansa na wygraną jest, ale trzeba te sytuacje wykorzystywać.
:O Boże... ręce opadają...

http://www.youtube.com/watch?v=AgjQFmfJHto

Ja jakie sytuacje pamiętam, to w samej pierwszej połowie po karnym 2 minuty 2 setki Meliksona, o reszcie sytuacji nie wspominając(Sikorski 45' Głowacki 51' Quioto 60')

thechris napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy na chwilę, że z Jagiellonią to była "nowa" Wisła i załóżmy również, że Jagiellonia jest mocnym rywalem na tle którego "nowa" Wisła pokazała co potrafi a raczej jak wiele potrafi.

Wkleiłem Ci tabelę za ostatni rok kalendarzowy gdzie widać wyniki Wisły z ostatnich 27 spotkań. Bilans 8-6-13. Próba 27 spotkań jest wg Ciebie mało sensowna natomiast próba z jednego meczu daje podstawy do wyciągania wniosku, że teraz Wisła będzie wygrywać (o ile mecze będą się dla niej układy). Bardzo logiczne rozumowanie.

Mecz z Jagiellonią dla mnie różnił się niewiele od np. meczu z Bełchatowem, który był nie tak dawno i kiedy to na ławce siedział Probierz. A nawet był moim zdaniem słabszy. Wisła z Jagą zagrała żenująco w pierwszej połowie natomiast z Bełchatowem to było ciśnięcie do póki sił starczyło. A nawet kiedy już sił brakło to udało się strzelić ze stałego fragmentu gry.
To kiedy przełamanie, jak nie teraz?
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.10.2012 o godz. 23:35.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.10.2012, 00:05
Nie wiem, czy wiecie, ale jutro Garguła na ławie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów