The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy mecz Widzew Łódź zakończy się:
Zwycięstwem Widzewa 24 25,26%
Remisem 16 16,84%
Zwcięstwem Wisły 55 57,89%
Głosujących: 95. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2012, 08:02. [9 kolejka] Widzew Łódź - Wisła Kraków, piątek 26 paźdzernika, 20:45
Dzień dobry,
przed nami 9 kolejka T-M Ekstraklasy, w której to zespół Tomasza Kulawika podejmować będzie na wyjeździe rewelację tej rundy - Widzew Łódź. Rewelację, ponieważ nikt się nie spodziewał, że zespół złożony głównie z młodych polskich zawodników, przez pierwsze kolejki będzie liderem ekstraklasy, grając przy tym miłą dla oka piłkę.

Aktualnie Widzew Łódź zajmuje 4 pozycję z dorobkiem 16 punktów ( 5 zwycięstw, 1 remis, 1 porażka) tracąc tym samym do lidera Lecha Poznań 1 oczko ( mecz Pogoń - Legia 22.10. - ewentualnie zwycięstwo Legii, oznacza spadek Widzewa na 5 miejsce).

W 8 kolejce Ekstraklasy, łodzianie mierzyli swoje siły z beniaminkiem z Gliwic. Ostatecznie po bramce zdobytej z rzutu karnego w 90 minucie wywieźli ze Śląska 3 punkty.

''Biała Gwiazda'' w poprzedniej kolejce grała przed własną publicznością z Jagiellonią Białystok póki co to jedyny stadion w Polsce w 8 kolejce gdzie nie padła nawet jedna bramka. Ocenę tego meczu pozostawiam, znawcom/ trenerom/ specjalistom - których u nas nie brakuje.

Mecz w ramach 9 kolejki z Widzewem odbędzie się w najbliższy piątek o 20:45. Faworytem jest grający przed własną publicznością łódzki klub.

Jakie szansę w tym spotkaniu ma zespół Wisły Kraków, czy z góry jesteśmy skazani na porażkę, czy wywiezienie z Łodzi remisu będzie naszym zwycięstwem? Czy jednak ''Biała Gwiazda'' odniesie pierwsze w tym sezonie zwycięstwo na wyjeździe?

Nasza linia obrony w poprzednim meczu została wykartkowana - każdy z 4 obrońców ukarany został żółtą kartką. Co prawda żaden z nich pauzował w meczu piątkowym nie będzie, ale na kartki szczególnie uważać musi Arkadiusz Głowacki, stoper Wisły zebrał ich już 3 (ewentualna kartka w Łodzi, wyklucza występ Arka w meczu z Lechem)

Recepta na nieskuteczność..?

Czy tą receptą miało być wystawienie Daniela Sikorskiego w pierwszym składzie i gra ustawienie 4-5-1? Co prawda Daniel bramki nie strzelił, ale nie można mu odmówić walki dla zespołu ( pomijam zablokowanie uderzenia Boguskiego). Czy Daniel jest w stanie przełamać się w ligowym meczu? Czy to nowy pomysł trenera Kulawika na Wisłę?

Czym w meczu z Widzewem zaskoczy nas trener, czym zaskoczą nas zawodnicy? Czy ''Biała Gwiazda'' jest w stanie się w końcu odblokować i strzelić w meczu więcej niż 1 bramkę?

Poniżej przedstawiam plan 9 kolejki TM Ekstraklasy:

26 października:

18:00 Podbeskidzie Bielsko - Biała - Lechia Gdańsk
20:45 Widzew Łódź - Wisła Kraków

27 października:

13:30 Korona Kielce - Pogoń Szczecin
15:45 GKS Bełchatów - Polonia Warszawa
18:00 Lech Poznań - Jagiellonia Białystok

28 października:

14:30 Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin
17:00 Legia Warszawa - Piast Gliwice

29 października:

18:30 Ruch Chorzów - Górnik Zabrze

Zapraszam do dyskusji.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.10.2012, 08:44
Bez sensownego napastnika (lub też bez napastnika w formie... jedno i drugie ma dla nas podobne konsekwencje) możemy się co najwyżej spodziewać remisu. Obrona zaczęła grać równiej, a w ostatnim meczu Gordan i Kew pokazali, że potrafią grać jako boczni obrońcy, w przeciwieństwie do Frederiksena i Burligi. Kluczową sprawą w Łodzi będzie to jak zagra nasza pomoc. Niestety gra Garguły ani Wilka nie wróży nic dobrego, w ostatnim meczu byli prawie niewidoczni (no, może oprócz bezsensownych kanonad w trybuny tegio drugiego), Melikson z Chrapkiem i Iliewem nie zapewniają nam bramek... Obstawiam remis.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.10.2012, 09:07
kiedyś w takim tamacie (tj. przeciwnik z miasta fabrycznego) napisałem (...) cała Łódź i zostało to źle odebrana, bo dostałem bana. Tym razem już tak nie napisze, z obawy przed banem
edit by FraMat: i dobrze...

W Łodzi najgroźniejszy Kaczmarek i zaciąg za 1.200 pln. Do tego nawet nieźle łapał im burak Mielcarz.
Z racji na dosc duza ilosc młodych piłkarzyków, licze za Ivica nawinie z 2x kogoś w polu karnym i będzie bramka.
Jakby jeszcze udało sie Gargułą i Wilka wyeliminowac ze składu to juz byłbym pewien 3 punktów.
Licze w końcu na celny soczysty strzał na bramke przeciwnika
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.10.2012 o godz. 09:32.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.10.2012, 09:11
Ja na miejscu Kulawika postawiłbym na Szewczyka, w miejsce Orbita. Wiadomo, że nie wbije gola jak Orbit z rzutu wolnego, ale przynajmniej dwie, trzy akcje pociągnie i może mu coś wpadnie... Gumożujek to już nawet ambicji nie ma...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.10.2012, 09:17
WISŁAZWE, nie powielaj "kłamstwa widzewskiego" Widzew nie jest silny "młodymi polskimi zawodnikami". Ani oni młodzi, ani wyjątkowo polscy.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 22.10.2012, 11:02
Liczę na powrót Quioto napastnika z takim stylem nam brakuje(wygrywanie pojedynków jeden na jeden)

Jeżeli Sobolewski będzie gotowy to do pierwszego składu niech wskakuje a Wilku na ławke odpoczynek dobrze mu zrobi.

Zagrałbym tak:

Pareiko
Bunoza Głowacki Czekaj Jovanovic
Iliev Sobolewski Chrapek Melikson
Genkov Quioto

Czekaj mnie nie przekonuje ale nie ma sensu zmieniać stopera niech juz grają z Głowackim.

+zmiany Szewczyk w 70 minucie za zmęczonego Ilieva
Wilk w 70 -80 minucie za Sobolewskiego(bo pewnie 90 minut nie wytrzyma po kontuzji)
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.10.2012, 11:19
Tylko ciekaw jestem dlaczego nominalnego napastnika Quioto w ME wystawia się na skrzydle ... ( jeśli raporty z tych spotkań na oficjalnej są wiarygodne ). Typowe dla Polski łatanie dziur a podobno w młodzieżowych drużynach ważniejszy powinien być rozwój jednostki niż drużyny .
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.10.2012, 11:54
Miało być o Quioto ale fakt może już grać. Sprawdziłem.

Ja osobiście nie rotowałbym linia obrony, jeżeli chcemy aby to jak tak wyglądało to grajmy tak jak z Jagą. Nie widzę sensu wproawdzać Jovanovicia skoro w moim odczuciu Jaliens (znowu) zagrał dobre zawody. Nie zgarli się podczas przygotowań to muszą robić to teraz. Bez rotacji. Od testowania są sparingi.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 22.10.2012 o godz. 12:03.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2012, 12:05
nie no Jaliens i Bunoza to dla mnie pewniaki. Jedyne nad czym bym sie zastanowił to Chavez za Głowe/Czekaja.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.10.2012, 12:49
Co nas tak interesuje obrona (!?), to z ofensywą mamy problem, może ten Quioto ją trochę rozrusza, choć ja bardziej liczę na ducha zespołu który zespoli Kulawik, oraz na wykorzystanie błędów w obronie rywali. Pressing, walka i to tylko może dać sukces czyli potrzebne nam 3 punkty, na ładą grę nie liczę (choć jakiś indywidualny przebłysk mile widziany), ale dla uspokojenia sytuacji w klubie na punkty tak, bo są one nam potrzebne jak tlen tonącemu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2012, 13:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie no Jaliens i Bunoza to dla mnie pewniaki. Jedyne nad czym bym sie zastanowił to Chavez za Głowe/Czekaja.
Fakt - nie może być tak żebyśmy zagrali identycznym zestawieniem obrony dwa mecze pod rząd. Jeszcze by się ze sobą zgrali, a wtedy nie mielibyśmy już takich emocji...
Czekaj jest marny, Chavez też. Każdy z nich może w dowolnym momencie coś odwalić, więc zamiana większego sensu nie ma.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2012 o godz. 13:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2012, 13:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt - nie może być tak żebyśmy zagrali identycznym zestawieniem obrony dwa mecze pod rząd. Jeszcze by się ze sobą zgrali, a wtedy nie mielibyśmy już takich emocji...
słaby piłkarz czy sie zgra czy sie nie zgra, dalej będzie słabym piłkarzem.

Równie dobrze można pisac ze mamy słabą skuteczność bo atak jeszcze sie nie zgrał.

Garguła jest tutaj nie wiem już który sezon, a nie rozumie sie z nikim.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.10.2012, 13:10
Postawmy autobus w obronie, a z przodu jak Allach pozwoli to może coś wpadnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2012, 13:26
arti napisał(a):Wyświetl post
Postawmy autobus w obronie, a z przodu jak Allach pozwoli to może coś wpadnie
Musiałby wrócic Boukhari
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.10.2012, 13:27
Może lepiej wreszcie postawić na Urygę w środku pola. Generalnie byłbym za tym, żeby jednak Jaliens do końca swojego kontraktu grał jako defensywny pomocnik. Uryga przy Jaliensie mógłby się wiele nawet na tej pozycji nauczyć. Podobnie Czekaj przy Głowackim. Bunoza na lewej to dobre rozwiązanie. Na prawej obronie postawiłbym jednak na Jovanovica. W środku pola uzupełnieniem mógłby być ofensywny Melikson. Na skrzydłach Szewczyk i ewentualnie ten Iliev. Jako najbardziej wysuniętego postawiłbym na Sikorskiego, bo myślę, że intensywne stawianie na niego w pierwszej jedenastce jednak przyniesie nam korzyści.

Boguski i Quioto to mogą być ewentualnie zawodnicy wchodzący z ławki. Podobnie Genkov. Liczę na to, że przy podmęczonych rywalach i Quioto i Genkov zrobią różnicę. Cel jednak powinien być jeden - jak najdłużej utrzymywać się przy piłce, być na zero z tyłu, ale z przodu w końcu musi coś wpaść. Na Widzewie można liczyć na przełamanie.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.10.2012, 14:40
Ten Widzew mimo, że ma dwa razy tyle punktów co my to wrażenia na mnie nie robi. Typowa Polska piłka kopana. Jak się zepniemy to punkt można z Łodzi wywieźć przy farcie nawet wygrać. Przy założeniu oczywiście że nasze pseudo gwiazdki wyjdą na mecz z nastawieniem, że są kopaczami z małymi umiejętnościami, a nie ligowymi gwiazdami.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.10.2012, 15:15
Tutaj wynik moze byc tylko jeden...Widzew zgarnie bez problemu 3 pkt, bo maja pilkarzy ktorym chce sie przede wszystkim biegac 90 minut(i dlatego zajmuja takie miejsce w tabeli). Remis uznam za sukces.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.10.2012, 15:49
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Tutaj wynik moze byc tylko jeden...Widzew zgarnie bez problemu 3 pkt, bo maja pilkarzy ktorym chce sie przede wszystkim biegac 90 minut(i dlatego zajmuja takie miejsce w tabeli). Remis uznam za sukces.
Lechii też chce się biegać? zajmują wysokie miejsce w tabeli, a jakoś nie widziełem, żeby im się w meczu z nami chciało...
Po prostu ta liga jest popierd**** w ....u sezon, nic nie wychodzi, sędziowie nas jebią co mecz, jak gramy najlepsze spotkanie, to nie ma też boiskowego farta. Trzeba cierpliwie czekać. Widzew jak i każda drużyna łącznie z Amiką i Legią chuja grają... nic specjalnego. Po prostu komuś musi iść, jak komuś idzie to jest w lepszej sytuacji jak komuś nie idzie. Amika ma mecze w których robi sytuacje i strzela bramkę a gra mizernie (np. Bełchatów) ma też mecze, że gra totalną padake (Lechia) Sezon jest taki jak rok temu, i trzeba liczyć, że odpalimy. Jak to się stanie przy braku zmiennych niezależnych(kontuzje, sędziowie), to w przeciągu kilku kolejek wrócimy do czuba.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2012, 19:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
słaby piłkarz czy sie zgra czy sie nie zgra, dalej będzie słabym piłkarzem.
OK. Ale oni obaj są słabi...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.10.2012, 20:54
Co do obrony to ja bym jej nie zmieniał ale ... Bunozie znów tam coś się urwało więc pewnie Fredka wróci.
Co do Czekaja to jego sposób biegania przesłania niektórym że jest on dosyć skuteczny, zwłaszcza w grze głową i wyprzedzaniu .... i nie zapominajmy ile ma lat.
Co do ataku: wstawianie Quioto od razu po długim niebycie w drużynie to raczej nie w stylu Kulawika i chyba zacznie Genkov (ewentualnie Sikorski).
Na dziś najbardziej brakuje nam skutecznego napastnika bo sytuacje zaczynamy stwarzać ...

Chciałbym też zwrócić uwagę na to co powiedział po meczu Frankowski: że w grze Wiślaków widział niepewność - brak wiary we własne umiejętności.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.10.2012 o godz. 20:59.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.10.2012, 00:04
W odróżnieniu od Jagiellonii, która bała się przejść z piłką środkową linię (nie wiedząc czemu?) to Widzew od czasu do czasu pewnie zaatakuje i pewnie będą problemy. Wisła będzie dodatkowo osłabiona obecnością Quioto i Sobolewskim stąd obstawiam 1:0 dla Widzewa i kolejny nudny mecz bez historii.

palikot napisał(a):Wyświetl post
Po prostu komuś musi iść, jak komuś idzie to jest w lepszej sytuacji jak komuś nie idzie. Amika ma mecze w których robi sytuacje i strzela bramkę a gra mizernie (np. Bełchatów) ma też mecze, że gra totalną padake (Lechia) Sezon jest taki jak rok temu, i trzeba liczyć, że odpalimy.
1. Legia Warszawa 28 50
2. Śląsk Wrocław 27 50
...
8. Korona Kielce 27 37
9. Zagłębie Lubin 28 35
10. Wisła Kraków 27 30
10. Jagiellonia Białystok 27 30
10. Lechia Gdańsk 27 30
13. GKS Bełchatów 27 27
14. Podbeskidzie Bielsko-Biała 27
...
Tabela za okres 25 października 2011 - 23 października 2012

Od roku Wisła punktuje średnio 1,1pkt/mecz czyli na poziomie Jagi czy Podbeskidzia. Od roku... I nagle ma "odpalić"? Z czego? Kim? Coś się zmieniło w klubie? Mam na myśli coś istotnego a nie zmianę jednego pionka na drugiego (czyt. trenerów).
Ostatnio edytowane przez thechris : 23.10.2012 o godz. 00:30.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.10.2012, 08:47
thechris napisał(a):Wyświetl post
W odróżnieniu od Jagiellonii, która bała się przejść z piłką środkową linię (nie wiedząc czemu?) to Widzew od czasu do czasu pewnie zaatakuje i pewnie będą problemy. Wisła będzie dodatkowo osłabiona obecnością Quioto i Sobolewskim stąd obstawiam 1:0 dla Widzewa i kolejny nudny mecz bez historii.

1. Legia Warszawa 28 50
2. Śląsk Wrocław 27 50
...
8. Korona Kielce 27 37
9. Zagłębie Lubin 28 35
10. Wisła Kraków 27 30
10. Lechia Gdańsk 27 30
13. GKS Bełchatów 27 27
...

Od roku Wisła punktuje średnio 1,1pkt/mecz czyli na poziomie Jagi czy Podbeskidzia. Od roku... I nagle ma "odpalić"? Z czego? Kim? Coś się zmieniło w klubie? Mam na myśli coś istotnego a nie zmianę jednego pionka na drugiego (czyt. trenerów).
Ten pierwszy na pewno nie będzie gorszy od Sikorskiego, jeśli dostałby szansę w ataku, Sobol na pewno nie zaprezentuje się gorzej od Wilka. Ja mam nadzieje, że nie wyjdziemy z dwoma defensywnymi pomocnikami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.10.2012, 10:01
...

Bardzo fajna analiza.
Przypomina mi się okres po zwolnieniu Petrescu - co chwilę inny trener i w rezultacie fatalne wyniki.
Teraz też od tego czasu to już czwarty tener, co ma jednak niebagatelne znaczenie.
Trener to nie pionek, jesli trzymac się szachów, to hetman.
To on decyduje o obliczu drużyny. Czyżbyś nie widział róznicy miedzy druzyna Moskala a drużyną Probierza, Probierza a Kulawika?
Od chwili zaanonsowania Probierza forsowałem na tym forum tezę, ze to kosztowny błąd i miałem rację. Mam zupelnie inne przekonanie jeśli chodzi o Kulawika, czas pewnie pokaże, ze też mam rację.
Pytasz o zmiany w klubie? Sądzę, że pierwsza odpowiedź co do zmian pojawi sie w przerwie zimowej, albo później, latem 2013.
Na dzisiaj widać, ze zawodnikom na nowo chce się grać w piłkę. Potrzeba jednego wyraźnego zwycięstwa, żeby wrócili na tory mentalnej pewności, bo choć wiekszość z nich to nie rewelacyjni piłkarze (w porównaniu do ligi angielskiej włoskiej czy niemeickiej) to w innych drużynach w Polsce wcale nie grają lepsi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.10.2012, 10:23
Tak swoją drogą ustawcie na 90 minut tabele: od 1 czerwca 2011 do teraz. To będzie 38 kolejek!!
A bilans bramkowy jest ujemny...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2012, 10:24
nie dziwne, w koncu nie mamy napastnika.

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.10.2012, 11:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na dzisiaj widać, ze zawodnikom na nowo chce się grać w piłkę.
Nic nie widać. Jagiellonia zostawiła nam naprawdę dużo miejsca na boisku, podobnie jak wcześniej Lechia czy Bełchatów, dlatego ostrożnie wyciągałbym z tego spotkania jakieś daleko idące wnioski.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.10.2012, 13:19
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Bez sensownego napastnika (lub też bez napastnika w formie... jedno i drugie ma dla nas podobne konsekwencje) możemy się co najwyżej spodziewać remisu.
Taka prawda, nie mamy napastników, ci boczni atakujący to też popierdółki są.
Przed sezonem kłopoc bogactwa iluto my niemamy tych napastników, - 6, co tam 7 ! . Rzeczywistość brutalnie weryfikuje naszych asów.
Potrzebny ktoś jak Brożek w formie, wtedy byśmy te punkty zdobywali.

Jeszcze jedna sprawa miałem rację, że na R22 kto przyjedzie tak nie ciśnie z tematem, nie wiadomo z czego to sie bierze, ale taka Lechia czy Jaga mogły atakować, a stały, zadowolone przy 0:0. Tylko R22 to jakaś szansa na punkty, bo na własnym boisku przeciwnik już gra odważniej, przyciśnie. A wtedy wiadomo, kocioł, głupie błędy i wybijanka na uwolnienie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.10.2012 o godz. 13:25.
..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.10.2012, 13:58

1. Legia Warszawa 28 50
2. Śląsk Wrocław 27 50
...
8. Korona Kielce 27 37
9. Zagłębie Lubin 28 35
10. Wisła Kraków 27 30
10. Lechia Gdańsk 27 30
13. GKS Bełchatów 27 27
...

Chcialbym zaznaczyc, że sport, a szczególnie piłka nożna z logiką i statystyką ma niewiele wspólnego...
Po ostatnim meczu można powiedzieć, że jesli nam będą się dobrze mecze układały to w końcu zaczniemy wygrywać, bo piłkarzy jak widać na przykładzie tego meczu mamy dobrych, którzy jednak potrafią grać, jednak z tego powodu, że piłka nożna z logiką wiele nie ma wspólnego, co doświadczamy od początku sezonu, jest też prawdopodobieństwo, że możemy i przegrać z Widzewem jak i też wysoko wygrać...
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.10.2012 o godz. 14:04.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.10.2012, 15:14
Przede wszystkim w napadzie MUSI być ustawiony Quioto albo Szewczyk, bo po Sikorskim i Genkovie wiemy czego się 'spodziewać', a młodzi, przy ogromnym problemie w rozgrywaniu piłki mogą się przydać (odwrotnie do wcześniej wymienionych) i jeszcze przy dobrych wiatrach gola strzelić albo asystę zaliczyć. Wiem, że kreuje tu ich na 'zbawców Wisły' ale fakty są takie, że są naszą jedyną nadzieją jeśli chodzi o napastników.

Dalej - Garguła out. Chciałbym w końcu zaczynać mecz 11 na 11 a nie 11 na 10 gdy rzeczony słupek jest na boisku.

Na bokach obrony nadal widział bym Bunozę. Wydaje się do tej porty najlepszą opcją. Jak pomyślę o powrocie Frederiksena na lewą to aż mną trzącha. Na prawej natomiast chciałbym zobaczyć Burligę - tak Burligę! Jovanović nie gra zbyt dobrze a Kew praktycznie wcale nie podłącza się do przodu, przez co z Jagą Illiev musiał kiwać się z samym sobą jeszcze więcej niż zwykle bo nie miał komu dograć.

Zastanawia mnie też postawa Chaveza na treningach. Wszyscy wiemy, że przy swoich mankamentach Honduranin jednak umie bronić. Czy prezentuje się AŻ TAK źle, że musimy oczekiwać zbawienia od Czekaja - chłopaka 20 letniego, który powinien uczyć się boiskowego myślenia na wypożyczeniu lub w ostatnich 20 minutach wygranych meczów (tak wiem, że takie sytuacje się nam ostatnio nie zdarzają)?

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.10.2012, 15:31
Szewczyk to skrzydłowy, Quioto też był częściej wystawiany na boku. Dlatego na szpicy bez względu na formę będzie grał Genkov, albo Sikorski. Oby ten pierwszy, przynajmniej w powietrzu się do czegoś przydaje.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów