The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2012, 18:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
O widzisz, Drozd, znowu się zgadzamy

Z tą drobną różnicą że moim zdaniem Boguski to nasz najbardziej perspektywiczny zawodnik. No i nie powiedział bym że Melikson grał to o co chodziło Probierzowi .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2012, 18:02
Garguła pośle kilka prostopadłych, Q rozegra mecz życia i wyłączy nie byle kogo bo Saganowskiego, Czekaj nabierze zwrotności, Wilk strzeli z trzydziestu i trafi w bramkę, Frederiksen pośle parę kąśliwych dośrodkowań i jedziemy z nimi trzy do ucha. Dodam wspaniałe ustawienie taktyczne nowego trenera do kompletu.

No dobra, jutro Legia może przegrać sama ze sobą. Co patrząc z szerszej perspektywy czasu wcale nie jest takie nieprawdopodobne.
Czuje autobus w polu karnym. Naszym oczywiście.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.10.2012, 18:04
Ja myślę że zagramy sprytną piłkę nożną. Klepka w środku, do skrzydła, zejście lub dośrodkowanie, Genkov. Dziękuję, Legia 0-2 Wisła.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2012, 18:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To znaczy?

Nie potrafisz do siebie dopuścić że być może to filozofia gry byłego trenera pętała naszym nogi? Jak im Kula pozwoli grać mogą być efekty. Oby.
Jak najbardziej potrafię to do siebie dopuścić. BA! Potrafię to nawet zrozumieć! Tyle, że jeżeli nagle zaczną biegać zamiast stać, będą im wychodzić podania na 5 metrów, Illiev przestanie tracić każdą piłkę a Sergei przestanie puszczać wszystko co nie leci centralnie w niego to nie będzie to taktyka pętająca nogi zawodnikom tylko zwyczajny pokaz 'profesjonalizmu' naszych graczy.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez riv : 04.10.2012 o godz. 18:08.

Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.10.2012, 18:06
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że zagramy sprytną piłkę nożną. Klepka w środku, do skrzydła, zejście lub dośrodkowanie, Genkov. Dziękuję, Legia 0-2 Wisła.
klepka i Wisla ? Skrzydla w Wisle? Nie ten sezon
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.10.2012, 18:44
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
klepka i Wisla ? Skrzydla w Wisle? Nie ten sezon
Paradoksalnie ten mecz, pomimo stosunkowo dobrej organizacji gry Legii, może być dla nas odbiciem od dna. W to właśnie wierzę.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2012, 18:50
był może podany skład który uda/ł się do warszawy ?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.10.2012, 19:04
Wypowiedzi Kulawika nie brzmią dla mnie optymistycznie.
Postawienie na Gargułę ? Nie uważam go za kiepskiego gracza ale ani to przyszłość ani jakość która robi różnice.
No chyba że eksperymentalnie w środku Chrapek z Gargułą ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 04.10.2012, 21:05
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Dlatego zycze sobie spektakualrnego łomotu takeigo na poziomie 5-6 :0.
Ja dostałem jakiś czas temu bana na 2 albo 3 miesiące za podobny wpis.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2012, 22:37
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ja dostałem jakiś czas temu bana na 2 albo 3 miesiące za podobny wpis.
i dobrze
pewnie za te .......enia co wypisujesz ogółem
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.10.2012, 06:35
Coś mi się wydaje, że po meczu Bednarz z warszawiakomi będzie sobie bardzo czule przybijał piąteczki - niczym Tusk do pana Milewskiego...
Chociaż nie wiem czy porównując do Tuska nie przesadziłem.Nawet on nie zasługuje, by go tak obrażać

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.10.2012, 07:38
PS podał taki skład że padłem

SKŁAD: Miśkiewicz - Jovanović, Czekaj, Głowacki, Frederiksen - Iliev, Garguła ,Melikson, Szewczyk- Sikorski, Genkow
Chyba marzy im się żebyśmy dostali tak 6:0. Bez defensywnych pomocników niby mamy zagrać ?
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.10.2012, 07:42
Jeśli to się sprawdzi tzn, że Tomek Kulawik nie oglądał ostatnich meczy....a tak w ogóle ten Sikorski to niezły wynalazek. M. zdaniem, jeśli ten upadek jakiego jesteśmy świadkami się utrzyma, jeśli przegramy z Legią to czas na jakąś akcje protestu kibiców...m. inn przeciw łysej piątej kolumnie Legii- Bednarzowi
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 05.10.2012, 07:53
Tak Cupiał i Pilch wkurzają się że ten łysy ch... tak Wisłe rozprzedaje.Oni tak bardzo by chcieli inwestować w Wisłę a ten Bednarz im nie pozwoli
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.10.2012, 08:05
W Legii ponoć nie zagra Saganowski, któremu wyszły jakieś problemy z sercem... chyba że to jakaś ściema
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2012, 08:07
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
PS podał taki skład że padłem

SKŁAD: Miśkiewicz - Jovanović, Czekaj, Głowacki, Frederiksen - Iliev, Garguła ,Melikson, Szewczyk- Sikorski, Genkow
Chyba marzy im się żebyśmy dostali tak 6:0. Bez defensywnych pomocników niby mamy zagrać ?
Zagramy bez DP?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 05.10.2012, 08:11
Wielki Klasyk Piłkarski Polski.

Do Quorth.
A może ta piąta kolumna(jak ją nazwałeś)mieszka w Myślenicach i jest właścicielem?
Pan Cupiał nie chce już sypać kasą jak dawniej i wcale mu się nie dziwię,wszak po tak wielu trumfach w lidze chciał aby Wisła awansowała do LM co się nie udało.
Można się wkurzać na piłkarzy i działaczy ale właściciel chyba wie najlepiej co jest grane i gdzie tkwi problem.
A ten "niezły wynalazek"(jak nazwał go Quorth)Sikorski,to piłkarz klubu któremu kibicujesz a więc szanuj go i nie nazywaj "wynalazkiem".
Ciekawe co napiszesz,kiedy tenże Sikorski strzeli jedyną bramkę w dzisiejszym meczu i Wisła wygra z Legią w Warszawie 1:0.
W dzisiejszym meczu stawiam na bezbramkowy remis.
Atmosfera na stadionie Legii będzie nie najlepsza.
Pozdrawiam Kraków,tym bardziej,że moim szefem jest Krakus od wielu pokoleń
Trzymajcie się zdrowo i nie narzekajcie tak bardzo,tym bardziej,że nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być jeszcze gorzej.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 05.10.2012, 08:16
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
W Legii ponoć nie zagra Saganowski, któremu wyszły jakieś problemy z sercem... chyba że to jakaś ściema
nie, to nieściema
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 05.10.2012, 09:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zagramy bez DP?
No co ? po co nam defensywny pomocnik skoro mamy zamierzenie strzelić po prostu więcej goli niż Legia. Kulawik planuje wygrać nawet jeśli miało by być 5:4 dla nas aaa.. ma grać Sikorski zapomniałem, no to niestety nic nie strzelimy ..
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.10.2012, 10:11
Jeśli wierzyć Przeglądowi, Wisła zagra dzisiaj w następującym ustawieniu:
Miśkiewicz - Jovanović, Czekaj, Głowacki, Frederiksen - Iliev, Garguła, Melikson, Szewczyk- Sikorski, Genkow
Nam się wydaje, że w miejsce Szewczyk i Sikorskiego zagrają Chrapek i Wilk, ale nie jesteśmy do końca pewni. Prawdopodobnie też szansę rehabilitacji otrzyma Sergei Pareiko.

z drugiego forum
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.10.2012, 10:16
muerte napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wierzyć Przeglądowi, Wisła zagra dzisiaj w następującym ustawieniu:
Miśkiewicz - Jovanović, Czekaj, Głowacki, Frederiksen - Iliev, Garguła, Melikson, Szewczyk- Sikorski, Genkow
Nam się wydaje, że w miejsce Szewczyk i Sikorskiego zagrają Chrapek i Wilk, ale nie jesteśmy do końca pewni. Prawdopodobnie też szansę rehabilitacji otrzyma Sergei Pareiko.

z drugiego forum

Jeżeli wierzyć Dziennikowi Polskiemu:

Pareiko - Jovanović, Czekaj, Głowacki, Frederiksen - Szewczyk, Garguła, Chrapek, Wilk, Melikson - Genkov.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 05.10.2012, 10:19
michu-k napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że zagramy tak jak z Piastem. W ciągu pierwszych 95 sekund meczu 5 wykopów na oślep. Później już spokojnie. Jedno podanie i strata. Generalnie nie będzie zbyt wielu niecelnych podań bo Wisła praktycznie w ogóle nie będzie przy piłce. Czekaj i Głowacki dostaną po żółtej w pierwszych 20-25 minutach. Bez Saganowskiego, który ma farta do Wisły, Legii nie będzie chciało nic wejść (słupki, poprzeczki etc.). Dopiero Kosecki wymusi karnego a Ljuboja strzeli do szatni. Na początku drugiej połowy wyleci za drugą żółtą Głowacki lub Czekaj. Grając w dziesiątkę w okolicach 55-60 minuty Wisła odda pierwszy groźny strzał w kierunku bramki Kuciaka. Niecelny. Zmęczona tą akcją Wisła po 60 minucie zacznie oddychać rękawami i Legia strzeli jeszcze ze dwie lub trzy bramki między 70 a 90 minutą.
Ostatnio edytowane przez thechris : 05.10.2012 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.10.2012, 11:18
1.Licze że Bunoza zagra bo w chwili obecnej to nasz najlepszy obrońca, a Głowacki z CZekajem grają ze względu na narodowość
2.Jeżeli już musi zagrać Łukasz G. to mam nadzieje że na lewym skrzydle, a Melikson w końcu zagra jako ofensywny pomocnik, tam gdzie gra najlepiej.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2012, 11:29
A ja mam nadzieje, nie tyle na korzystny wynik, co na powrót Wisły do zupełnie innego stylu gry:
- do grania po ziemi krótkimi podaniami i długiego rozgrywania zamiast dzid do przodu z pominięciem drugiej linii
- do ustawienia w środku 1 DP (Wilk) 1 OP (Melikson) i 1 ŚP (Garguła lub Chrapek) wspomagającym zarówno Meliksona jak i Wilka, na skrzydle oczywiście Iliev i Szewczyk
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.10.2012, 11:36
Inny styl..tyle że jakoś nie wierze że Legia da nam rozgrywać - tak więc zapowiada się mecz w stylu podanie, strata, podanie, podanie, strata, strata itp
Jak jakimś cudem zmusimy Legię do tego samego, to wtedy wynik będzie sprawą otwartą.Jednak nie nastawiał bym sie na żaden styl a na kopaninę - oby z obydwu stron
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Od: 10.2011

Stary 05.10.2012, 11:36
Baala napisał(a):Wyświetl post
1.Licze że Bunoza zagra bo w chwili obecnej to nasz najlepszy obrońca, a Głowacki z CZekajem grają ze względu na narodowość
2.Jeżeli już musi zagrać Łukasz G. to mam nadzieje że na lewym skrzydle, a Melikson w końcu zagra jako ofensywny pomocnik, tam gdzie gra najlepiej.
Ilieva na skrzydło Wilk i Melikson środek plus sobol zamiast Garguły, tak bym zagrał w pomocy, melikson rozgrywa piły na skrzydła bo iliev w akcjach sam na sam moim zdaniem wymiata w defensywie widzę czekaja bunoze i głowackiego a 4 już do wybrania atak Genkov i boguski a bramka Miśkiewicz bo Pareiko ost bardzo słabo broni a Miśkiewicz bd zmotywowany jak dostanie sznase i bd broniłna 200% możliwości

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 05.10.2012, 12:02
a jednak dzis wygramy

Nasi postawili u buka

a w tej kolejce prawie najwięcej można wygrać na zwycięstwie Wisły

Legia Warszawa - Wisla Krakow 05-10-12 20:45 1,65 3,50 5,25
więc spoko
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.10.2012, 12:53
a jednak dzis wygramy

Nasi postawili u buka

więc spoko
Biorę 1000 zł i lecę do buka, ale jak nie wygram to długo Cię znajdę ...... ;
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.10.2012, 13:30
a jednak dzis wygramy

Nasi postawili u buka

więc spoko
W końcu realne kursy na Wisłę.

Ja jakoś przewiduję kopanie się po czole.
Chociaż IMHO w obecnej sytuacji powinniśmy przestawić się na ustawienie defensywne + kontry.

Pareiko

Fredriksen - Czekaj - Bunoza - Jovanovic

Iliev - Wilk - Melikson - Jaliens - Szewczyk

Boguski

Mam nadzieję, że zremisujemy takim ustawieniem i już do końca sezonu grać będziemy po Włosku. U nas nie ma kto grać z klepy/ kreować Akcji.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.10.2012, 13:42
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli wierzyć Dziennikowi Polskiemu:

Pareiko - Jovanović, Czekaj, Głowacki, Frederiksen - Szewczyk, Garguła, Chrapek, Wilk, Melikson - Genkov.
To juz jest pewniejszy skład na Legie. Nie wierze w granie z takim przeciwnikiem na ich terenie systemem 4-4-2.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów