The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2012, 10:14
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/197/news1...l-Ittifaq.html

Lipa czyli z Probierzem będziemy się męczyć do końca rundy.
nie powiedziane, jest jeszcze Dyzma ....
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.09.2012, 10:46
powiem szczerze iż nie wiem czy nie lepszy w obecnej sytuacji byłby Dyzma, boję się iż po 2 wyjazdach bedziemy z maks 2 pkt....wczorajszy mecz udowodnił to iż nasz styl to:"podaj do Meliksona" . zero pomyślunku..oprócz Bunozy i Genkova-wszyscy zagrali piach
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.09.2012, 11:00
Ktos wie gdzie sie podziewa Maria Bakero?
Bo zaraz sie okaze ze akurat z kumplem na grzybach byl kolo Myslenic ...od tygodnia.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.09.2012, 13:54

Gorsze jest to, że z tymi kopaczami będziemy się męczyc jeszcze dłużej.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 26.09.2012, 17:25
Ciekawe komu Skorża z obecnego teamu Probierza zafunduje wczasy w Arabii .Aczkolwiek może Skorża namówi szejków na transfer Meliksona?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2012, 18:17
Żydek u Arabów ? no way
..
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.09.2012, 18:47
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe komu Skorża z obecnego teamu Probierza zafunduje wczasy w Arabii .Aczkolwiek może Skorża namówi szejków na transfer Meliksona?
Prędzej kogoś z Legii weźmie, z tego składu z jakim u nas pracował już niewielu zostało.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.09.2012, 20:40

Zarówno Skorża jak i Probierz są siebie warci.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.09.2012, 20:57
sugerujesz, że Probierz też skonczy u Arabów?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2012, 21:21
Tak, na platformie wiertniczej razem z Bednarzem.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.09.2012, 21:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem gdzie skończy, ale w obu przypadkach mamy do czynienia z przereklamowanymi "gwiazdami" trenerskimi.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.09.2012, 23:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post

mowisz jakby Maciej tam na kolonie karną pojechal

a u szejkow to on ze zlotych tac bedzie sniadanko wcinał
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2012, 01:30
Skorża wygrał szczęśliwy los na loterii i bardzo dobrze, niech mu się wiedzie!
http://www.weszlo.com/news/12031
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.09.2012, 08:54
Taka mała ciekawostka apropo meczu z Wartą:

Biała Gwiazda zagrała w spotkaniu Pucharu Polski w składzie, którego średnia wieku wyniosła 25,64 roku. Warto dodać, że w pierwszej kolejce T-Mobile Ekstraklasy dokładnie taką samą średnią wieku miała najmłodsza wtedy drużyna Jagiellonii Białystok. Wisła spotkanie z Wartą kończyła jedenastką, której średnia wieku wynosiła zaledwie 25,09 roku. Tak młodego składu w meczu o sporą stawkę Biała Gwiazda nie miała od dawna!!
Najbardziej średnią wieku zawyżył Jaliens oraz Frederiksen...

Z jednej strony pojawiają się głosy o tym, że Wisła gra piach, z drugiej jednak są naciski by wstawiać młodych. Tak więc młodzi są wstawiani! Znów pojawiają się głosy że Burliga słaby, że Czekaj drętwy... ja od początku sezonu nie widzę w ich grze rażących błędów. Grają na tyle na ile potrafią, ale jeśli będą dalej sadzani na ławce nigdy nie osiągną przyzwoitego poziomu. To nie oni załatwili mecz z Polonią, to nie oni załatwili mecz z Pogonią! Patrząc na Szewczyka co chłop wyrabiał w zeszłym roku z Limanovią krew mnie zalewała. Dziś widać duży progres. Podobnie z Chrapkiem i Burasem wiążę nadzieje w środku pola. Mogło by być jeszcze sympatyczniej jeśli chodzi o wychowanków w pierwszym składzie gdyby na skrzydle zagrał Małecki, a Genkova wspierał w ataku Brożek zamiast Sikorskiego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.09.2012, 09:55
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony pojawiają się głosy o tym, że Wisła gra piach, z drugiej jednak są naciski by wstawiać młodych. Tak więc młodzi są wstawiani! Znów pojawiają się głosy że Burliga słaby, że Czekaj drętwy... ja od początku sezonu nie widzę w ich grze rażących błędów. Grają na tyle na ile potrafią, ale jeśli będą dalej sadzani na ławce nigdy nie osiągną przyzwoitego poziomu. To nie oni załatwili mecz z Polonią, to nie oni załatwili mecz z Pogonią! Patrząc na Szewczyka co chłop wyrabiał w zeszłym roku z Limanovią krew mnie zalewała. Dziś widać duży progres. Podobnie z Chrapkiem i Burasem wiążę nadzieje w środku pola. Mogło by być jeszcze sympatyczniej jeśli chodzi o wychowanków w pierwszym składzie gdyby na skrzydle zagrał Małecki, a Genkova wspierał w ataku Brożek zamiast Sikorskiego.

zgadzam się , o ironio teraz największą padakę grają gracze wiekowi od których wymagamy najwięcej

średnia wieku w przyszłym sezonie pomimo + 1 w metryce każdego zawodnika powinna być jeszcze niższa .

Regularnie powinien grać już Chrapek, być może również Uryga
Nalepa zbiera dobre recenzje w reprezentacji oraz regularnie gra w I lidze .
Brud , przez większość skreślony ( przeze mnie również ) o dziwo jest chwalony w ŁkSie , być może za rok nie poznamy tego zawodnika.
Małecki wróci zapewne z podkulonym ogonem . Wciąż ma przed sobą dużo lat grania ( rocznik 88 )
Burasa na ten moment nie oceniam , według mnie to melodia dużej przyszłości - 2 lat ( o ile wrzucimy go do ogrania w I lidze )

a i zobaczymy kto w ciągu sezonu jeszcze "nam błyśnie"

PS. Oczywiście nie zakładam że wszyscy młodzi będą grać w 1 składzie ***
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.09.2012 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.09.2012, 11:13
Gwoli przypomnienia
Tabela Młodej Ekstraklasy

Lp Drużyna M Pkt Bramki
1 Legia Warszawa 17 37 41:17
2 Górnik Zabrze 17 31 29:17
3 Korona Kielce 17 31 32:24
4 Śląsk Wrocław 17 31 25:17
5 KGHM Zagłębie Lubin 17 31 34:27
6 Widzew Łódź 17 30 22:16
7 Lech Poznań 17 29 32:22
8 Jagiellonia Białystok 17 22 23:21
9 Polonia Warszawa 17 22 26:27
10 PGE GKS Bełchatów 17 22 23:31
11 Ruch Chorzów 17 21 21:23
12 Cracovia Kraków 17 17 27:28
13 Lechia Gdańsk 17 14 19:37
14 Wisła Kraków 17 13 13:30
15 Podbeskidzie Bielsko-Biała 17 12 18:35
16 ŁKS Łódź 17 11 16:29
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 27.09.2012, 12:03
Najgorszym posunięciem w Wiśle było zrezygnowanie z rezerw, które grały by dziś pewnie w IV lidze. Tam poziom wcale nie jest słaby i taktycznie jest to wszystko poukładane. Jest jakiś cel, a nie granie na wiwat, co będzie to będzie... i tak spadek nam nie grozi. W IV lidze jest wiele mocnych zespołów, wielu graczy z przeszłością ekstraklasową i w konfrontacji z takimi drużynami napewno młodzi gracze byli by bardziej ukształtowani piłkarsko.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2012, 17:59
Dokładnie!
Poziom naszej młodziezy oscyluje w granicach 3,4 ligi.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.09.2012, 18:15
brak nakładów -brak bazy- brak chęci + zdolna młodzież= marni piłkarze.
Niestety. Najgorsze, że w kolejnych latach nie widać, żeby coś się zmieniło. Gdyby za czasów Szymkowiaka, Kuźby, lania Parmy i Shalke zainwestowano w młodzież, teraz mieli byśmy komfort jak w np. Legii. Mam wrażenie że nie tylko czołówka nam ucieka, bo coraz więcej klubów inwestuje w szkółki. Ale jeszcze nie jest za późno..
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.09.2012, 18:49
na pocieszenie w najbliższych czasach zmienią się w Wiśle 3 rzeczy : 1 Wisła powróci po wyrównanej walce z Legią i Lechem Wronki na mistrzowski tron niestety zgodnie z tradycją będzie miała pecha z załapaniem się do fazy grupowej Champions League ale zawita w LE do której ostatnio miała szczęście .2 Dużo mniej szczęścia będzie miał Legionista który zapłaci za swoją nieudolną politykę i zapewne skończy w Śląsku albo Legii 3 Probierz dostanie wolną rękę w transferach i na dobry początek zrobi 2 kluczowe transfery dzięki czemu Wisła będzie walczyć do końca w fazie grupowej LE .Niemożliwe nie istnieje bynajmniej jeśli chodzi o Wisłe i puchary.Zresztą zawsze warto mieć nadzieje
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.09.2012, 19:14
na pocieszenie w najbliższych czasach zmienią się w Wiśle 3 rzeczy : 1 Wisła powróci po wyrównanej walce z Legią i Lechem Wronki na mistrzowski tron niestety zgodnie z tradycją będzie miała pecha z załapaniem się do fazy grupowej Champions League ale zawita w LE do której ostatnio miała szczęście .2 Dużo mniej szczęścia będzie miał Legionista który zapłaci za swoją nieudolną politykę i zapewne skończy w Śląsku albo Legii 3 Probierz dostanie wolną rękę w transferach i na dobry początek zrobi 2 kluczowe transfery dzięki czemu Wisła będzie walczyć do końca w fazie grupowej LE .Niemożliwe nie istnieje bynajmniej jeśli chodzi o Wisłe i puchary.Zresztą zawsze warto mieć nadzieje
Kiedy Ty wreszcie dorośniesz Jose...
Moja przyjacielska rada: kształć się na bajkopisarza albo chociaż dziennikarza sportowego do ps. masz spory potencjał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.09.2012, 19:30
masz u mnie duże piwo, albo dużą wódkę.
W ogóle lubię Cię
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 27.09.2012, 19:37
Ja bym chciał wiedzieć u kogo JOSE się zaopatruje w środki farmakologiczne i w jakich dawkach się to bierze?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.09.2012, 20:04
A tuz obok stadionu znajda zloza lupkow.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.09.2012, 20:49
Matejas_ u nikogo post po prostu napisany dla rozluźnienia tematu.Aczkolwiek możliwe że bynajmniej któraś z tych rzeczy się wydarzy jeszcze w tym sezonie
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.09.2012, 23:44
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Ja bym chciał wiedzieć u kogo JOSE się zaopatruje w środki farmakologiczne i w jakich dawkach się to bierze?
Ja to bym wolał wiedzieć co on robił jak miał język polski w szkole
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 28.09.2012, 07:51
JOSE jak to mówią "daj Bóg" ale z drugiej strony lepiej nie liczyć na nic i miło się zaskoczyć, niż liczyć na cud i niemiło się rozczarować
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2012, 17:15
arti napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Ty wreszcie dorośniesz Jose...
Moja przyjacielska rada: kształć się na bajkopisarza albo chociaż dziennikarza sportowego do ps. masz spory potencjał.
Arti, ja tam chlopa lubie czytac .

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.09.2012, 17:40
No coś jest na rzeczy. Na sluchaweczkach 'leci' mi 'Michał Probierz przed meczem z Piastem' i.. nie mogąc przebrnąć przez myśli trenera, w międzyczasie, na szybko, przeczytałem post Jose. Dysonans miażdży.

Z drugiej strony zastanawiam się po co nam Dyzma - przecież Faster wypowiedziami, a pewnie i tokiem myślenia, jest blisko ex selekcjonera. Nie wiem gdzie jeden i drugi zdanie kończy, gdzie nowe zaczyna, mam problem z namierzeniem orzeczenia (podmiot przeważnie jest).

Wy też macie problemy ze zrozumieniem Michała czy tylko ja mam taki lewy odbiór?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.09.2012, 18:01
Brawo Panie Michale: http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...wie,nId,638552
W pół roku ja bym odkrył jakiego koloru papieru toaletowego używają piłkarze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów