The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2012, 12:34
tak sobie mysle o tym naszym trenerze i o wynikach osiaganych i dochodze do kilku wnioskow.
- jestesmy w okresie przebudowy druzyny i to raczej calkowietejzmiany jej charakteru;
- jestesmy w stanie powaznego kryzysy finansowego Wisly, wiec nie ma co sie oszukiwac i liczyc na super transfery;
- czy w zwiazku z tym mamy liczyc na jakis szczegolny sukces? bardzo watpliwe, dla mnie bedzie sukcesem miejsce w top 5;
- czy w zwiazku z tym jest sens zmieniania trenera po po roku, czy ile tam probierz pracuje? wydaje mi sie, ze nie. po pierwsze po co placic kolejnemu za odejscie? po drugie, przy wszystkich wadach, zlym trenerem nie jest. czy wiec nie lepiej, zeby to on nas przeprowadzil przez ten trudny czas przebudowy i kryzysu?na lepsza laternatywe i tak nie ma co liczyc. psioczylo wielu na kazia, a dzis wydaje sie, ze to wlasnie bylby czlowiek, ktory na trudne czasy nadawalby sie jak znalazl. wiec moze zostawic probierza, niech pracuje, a przyjda lepsze czasy, to zmieni sie i trenera, a o probierzy zapomni. a jesli mu sie uda, to wszyscy beda ochać i achać...
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.09.2012, 13:29
Przy przebudowie drużyny nie można liczyć, że "jesli mu sie uda"....
Przy przebudowie drużyny musza pracować fachowcy, a nie zenki, które o przebudowie tylko słyszały.

Jesli chciałbys przebudowac dom, (no, albo chociaż swój komputer) zatrudniłbyś sprawdzonego fachowca,czy gościa, o którym napiszesz, że "może mu sie uda"?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2012, 14:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jesli chciałbys przebudowac dom, (no, albo chociaż swój komputer) zatrudniłbyś sprawdzonego fachowca,czy gościa, o którym napiszesz, że "może mu sie uda"?

który trener przyjdzie do Wisły i powie " Gwarantuję nam mistrzostwo , ligę mistrzów, komplet ludzi na trybunach i widowiskwą grę "

znajdz mi takiego (albo chociaz który zadeklaruje 1 z tych elementów ) , to pora mu przy okazji podesłać kaftan do psychiatryka

co to za porównania dom czy komputer ( rzecz martwą ) do drużyny piłarskiej , na którą mają wpływ czynniki od których nawet trener jest niezależny
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.09.2012 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.09.2012, 14:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
który trener przyjdzie do Wisły i powie " Gwarantuję nam mistrzostwo , ligę mistrzów, komplet ludzi na trybunach i widowiskwą grę "

znajdz mi takiego (albo chociaz który zadeklaruje 1 z tych elementów ) , to pora mu przy okazji podesłać kaftan do psychiatryka

co to za porównania dom czy komputer ( rzecz martwą ) do drużyny piłarskiej , na którą mają wpływ czynniki od których nawet trener jest niezależny
Kazdy ci to zagwarantuje.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.09.2012, 19:30
Nikt Ci tego nie zagwarantuje, ale wieksze szanse ma fachowiec, ktory juz niejeden dom zbudowal (czy druzyne postaiwł na nogi) niż wujek Kazik ze śwagrami, który budowania uczył się stawiając szopę z paru desek.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.09.2012, 19:38
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
No coś jest na rzeczy. Na sluchaweczkach 'leci' mi 'Michał Probierz przed meczem z Piastem' i.. nie mogąc przebrnąć przez myśli trenera, w międzyczasie, na szybko, przeczytałem post Jose. Dysonans miażdży.

Z drugiej strony zastanawiam się po co nam Dyzma - przecież Faster wypowiedziami, a pewnie i tokiem myślenia, jest blisko ex selekcjonera. Nie wiem gdzie jeden i drugi zdanie kończy, gdzie nowe zaczyna, mam problem z namierzeniem orzeczenia (podmiot przeważnie jest).

Wy też macie problemy ze zrozumieniem Michała czy tylko ja mam taki lewy odbiór?
Jak dla mnie to zwykle szkoda tego słuchać/czytać, nawet jak powie coś co ma sens to potem jest mecz i ta sama bylejakość. Szkoda czasu i uwagi.
@Dariook
Każdy (kto potrzebuje pracy/pieniędzy/nie szanuje się itp. itd.) Ci (czy raczej Cupiałowi) to "zagwarantuje"...
Ale niestety cuda mają swoje szczegóły...
Ostatnio edytowane przez arti : 29.09.2012 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2012, 22:30
Jeśli chciałbym zbudować komputer PC, mając procesor, kartę muzyczną i joystick od pegazusa oraz mnóstwo bezużytecznych śrubek i wiedział, że nie stać mnie na zakup nowych części to z pewnością nie wzywałbym prawdziwego informatyka. Informatycy nie są tani, zresztą wątpię by którykolwiek chciał pracować w starej szopie, bez prądu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.09.2012, 22:42
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chciałbym zbudować komputer PC, mając procesor, kartę muzyczną i joystick od pegazusa oraz mnóstwo bezużytecznych śrubek i wiedział, że nie stać mnie na zakup nowych części to z pewnością nie wzywałbym prawdziwego informatyka. Informatycy nie są tani, zresztą wątpię by którykolwiek chciał pracować w starej szopie, bez prądu.
hyhy, coś w tym jest, stąd też w ogóle mnie nie podnieca zmiana czy nie zmiana Probierza.Nawet jeśli go zmienią to i tak będzie to tylko chybił trafił a żeby faktycznie pójść krok w przód(przynajmniej w tej kwestii), to tu by trzeba by jakiegoś pewniaka zatrudnić....chociaż bałbym się że nawet ten 'pewniak' , po kilku miesiącach , stałby się nieudacznikiem.

Z drugiej strony, tak trochę sobie tej ligi pooglądałem ostatnio i na prawdę ciężko znaleźć drużynę która by grała aż taką chujnię jak my.Większość drużyn ma jakiś pomysł, mniej lub bardziej efektowny.Patrząc na Wisłę to jakbym KacWawa oglądał(tak hipotetycznie bo tego dzieła nie widziałem).

To jest pytanie czy to w większości wina Probierza czy składu 2012/13...chciałbym żeby to było to pierwsze ale tak to widząc to bardziej skłaniam się ku drugiej opcji.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2012, 07:14
Nikt Ci tego nie zagwarantuje, ale wieksze szanse ma fachowiec, ktory juz niejeden dom zbudowal (czy druzyne postaiwł na nogi) niż wujek Kazik ze śwagrami, który budowania uczył się stawiając szopę z paru desek.
Jak nie zagwarantujesz to nie dostaniesz pracy w Wisle. Proste jak budowa cepa.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.09.2012, 09:12
Ale nie ma już się czym martwić, ani zastanawiać nad zmianą trenera !!
Nasz "Pep" genialnie zdiagnozował wszystkie bolączki Wisły - przed nami już tylko różowe dni
Swoją drogą, diagnoza błyskawiczna i odkrywcza.
Pierw myślałem, że Probierz za Moskala to zmiana bez sensu. Później, że głupia zmiana na trochę gorsze. Teraz zaczynam być przerażony - wiem, że Kaziu nie ma osiągnięć, praktyki itp natomiast zastąpienie go Probierzem wygląda na sabotaż, pewnie bardziej z głupoty wynikający niż chęci zaszkodzenia Wiśle, ale jednak.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2012, 10:36
Prawda jest jedna , Probierz wygrywajc odpowiednio z Piastem i Legią , bez względu na styl , już odwróci tendencje na forum co do jego osoby o 180 stopni.

mnie wypowiedzi Probeirza nie mierdzą , musi o czymś mówić , dla mnie facet przynajmniej sprawa wrażenie inteligentnego i rozgarniętego , czego np nie można powiedziec o naszym domniemanym nowym-starym trenerze Smudzie

jeśli tylko nie powie ' że przegrana z Cracovią to tylko kolejny przegrany mecz " jak mówił Maaskant to moze sobie tworzyc niestworzone opowieści na konferencjach -- z tego i tak nie będzie rozliczany,
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.09.2012, 10:50
szklana kula powiedziała mi że predzej świnia niebo zobaczy niż my wygramy w Piastem i Legią
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 30.09.2012, 11:17
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
szklana kula powiedziała mi że predzej świnia niebo zobaczy niż my wygramy w Piastem i Legią
Mi się śniło, ze wygramy z Piastem i zremisujemy z Legią.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.09.2012, 11:36
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Mi się śniło, ze wygramy z Piastem i zremisujemy z Legią.
Sraty pierdaty Od meczu z Legią nastąpi nasze przełamanie!
Musi!
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.09.2012, 16:14
Prawda jest jedna , Probierz wygrywając odpowiednio z Piastem i Legią
Jeśli po 2 ostatnich meczach Wisły, które widziałem, w tydzień Probierz odmieni Jej oblicze na tyle, że połkniemy Gliwice i Warszawę, to notując taki progres w tak krótkim czasie wnioskuję, że w sezonie 2013/14, pod wodzą Probierza, miażdżymy 0:3 na Old Trafford MU, po czym zwalniają tam SAF. Finał LM z Realem może być cięższy, więc obstawiam okolice remisu / karne.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 30.09.2012, 17:45
w meczu z Wsłą ma grać w bramce ex Wiślak więc jeśli się potwierdzi to Piast będzie grał w 10tke bo Trela raczej nie da rady i wpuści kilka bramek więc 2:1 albo 3:2 z Piastem.Co do meczu z Legią mogą być schody i Legia będzie chciała się przełamać ale ponieważ Legia ma szczęście ostatnio do remisów więc Wisła podzieli się z Legią punktami po wyrównanym meczu i mocno zachwieje stołkiem Urbana.Ljuboja i Kucharczyk otworzą wynik do szatni .W drugiej połowie 60 min kontrowersyjny karny pewny strzał Wilka i szmata Kuciaka 2:1 w 75 min Wisła pójdzie za ciosem a Legia będzie zepchnięta do obrony która popełni błąd akcja w wykonaniu Meleksa z Wilkiem wykończenie Genkowa i wyrównująca bramka dla Wisły na pożegnanie Urbana z Legią.Aczkolwiek nazwiska wykonawców akcji i strzelcy mogą się ulec zmianie ale remis w meczu z Legią jest w zasięgu Wisły
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.09.2012, 18:07
Gdzie wy kupujecie te szklane kule? Wyprzedaż była dziś na Żydzie czy jak?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2012, 18:35
A później sie okaze, że nie ma kasy na cement i cegły, ale radź sobie majster. "I co tak wolno idzie ? chyba się Pan nie nadajesz."
Jak długo można się oszukiwać i czekać na rycerza na białym koniu, skoro , z każdego zrobią w tym klubie głupka co się nie nadaje.
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.09.2012 o godz. 18:38.
..
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.09.2012, 19:01
Jak przegramy z Piastem i Legią spadniemy na 13-14 miejsce. Jak wygramy te dwa mecze wskoczymy na miejsce nawet 3-4 co przy tej grze brzmi jak jakiś żart. To obrazuje jak wyrównana jest liga i to, że każdy może wygrać z każdym. Ale kluczowy jest styl. Pod tym względem Wisła jest obecnie na dnie ligi. Brak charakteru, brak chęci, motywacji, wszechogarniający minimalizm. Nikt nie gra tak źle w lidze w stosunku do tego jaki posiada potencjał. Póki co punkty Wisła zdobywa bardziej fartem niż na nie zasługuje a fart się kończy prędzej czy później.

JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
w 75 min Wisła pójdzie za ciosem a Legia będzie zepchnięta do obrony która popełni błąd akcja w wykonaniu Meleksa z Wilkiem
Jakim cudem Wisła ma na Łazienkowskiej zepchnąć Legię do obrony skoro ostatnim ligowym rywalem, który udało się Wiśle zepchnąć do obrony była LechoAmica jakiś rok temu? Ostatnio wszystkie drużyny zamykają w polu karnym Wisłę (wliczając to I-ligową Wartę) która wybija piłki na oślep...
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.09.2012 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.09.2012, 19:06
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
w meczu z Wsłą ma grać w bramce ex Wiślak więc jeśli się potwierdzi to Piast będzie grał w 10tke bo Trela raczej nie da rady i wpuści kilka bramek więc 2:1 albo 3:2 z Piastem.Co do meczu z Legią mogą być schody i Legia będzie chciała się przełamać ale ponieważ Legia ma szczęście ostatnio do remisów więc Wisła podzieli się z Legią punktami po wyrównanym meczu i mocno zachwieje stołkiem Urbana.Ljuboja i Kucharczyk otworzą wynik do szatni .W drugiej połowie 60 min kontrowersyjny karny pewny strzał Wilka i szmata Kuciaka 2:1 w 75 min Wisła pójdzie za ciosem a Legia będzie zepchnięta do obrony która popełni błąd akcja w wykonaniu Meleksa z Wilkiem wykończenie Genkowa i wyrównująca bramka dla Wisły na pożegnanie Urbana z Legią.Aczkolwiek nazwiska wykonawców akcji i strzelcy mogą się ulec zmianie ale remis w meczu z Legią jest w zasięgu Wisły
o ....a

i cała przyjemność z oglądania obu meczów
poszła na marne
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.09.2012, 19:26
Panowie ale co Wy pi....cie jeśli mamy mieć mistrza to na Łazienkowskiej msi być oklep. Historii nie znacie
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.09.2012, 19:35
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Panowie ale co Wy pi....cie jeśli mamy mieć mistrza to na Łazienkowskiej msi być oklep. Historii nie znacie
Znamy. Ale to było w latach kiedy rywalizowaliśmy o tego mistrza.

A w tym roku my raczej nie idziemy na... A u nich zaczyna działać już "efekt Bednarza" więc pewnie też odpadną.

Tak, że w tym roku oklep zbierzemy za friko.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2012, 19:44
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Jeśli po 2 ostatnich meczach Wisły, które widziałem, w tydzień Probierz odmieni Jej oblicze na tyle, że połkniemy Gliwice i Warszawę, to notując taki progres w tak krótkim czasie wnioskuję, że w sezonie 2013/14, pod wodzą Probierza, miażdżymy 0:3 na Old Trafford MU, po czym zwalniają tam SAF. Finał LM z Realem może być cięższy, więc obstawiam okolice remisu / karne.
to teraz wytłumacz mi jakim cudem grająca padkę z nami Lechia wygrała dzisiaj z Lechem ?

to jest piłka , wszystko jest możliwe

dziękuję , dobranoc
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.09.2012, 19:54
to teraz wytłumacz mi jakim cudem grająca padkę z nami Lechia wygrała dzisiaj z Lechem ?

to jest piłka , wszystko jest możliwe

dziękuję , dobranoc
To proste. Lech próbował grać atak pozycyjny, czego jak każda Polska drużyna nie potrafi, a Lechia grała z kontry. Jeśli jutro Piast postanowi prowadzić grę, pewnie nie przegramy, jeśli odda nam inicjatywę i będzie czekał na nasze błędy, zobaczymy przerażające widowisko.
Odpowiedz cytując
krzycho90tswns
Member

Od: 04.2012

Stary 30.09.2012, 22:38
A jua mysle mimo wszystko ze moze uda sie odpalic jakie 4 0 a potem wymeczymy 0 -1 z legia i potem pojedziemy z wszystkimi po kolei oczywiscie to prosze traktowac w kategori pół zartem pół serio
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2012, 00:15
Fakt, że ostatnio graliśmy słabo.

Ale...

Jeśli wygramy z Piastem mamy 3 punkty straty do lidera, a do Legii, która tutaj na forum jawi się niektórym jako niedościgniony wzór cnót oraz profesjonalizmu, najlepszy zespół w lidze, kuźnię młodych talentów i w ogóle klasowy zespół - 2 punkty. Ja wiem, że słabo wystartowaliśmy, ale to co niektórzy 'kibice' robią tu na forum to jest zwyczajne sranie we własne gniazdo. Już nawet weszlo podłapało, że sami zaczynamy się przyzwyczajać do bycia drużyną środka tabeli. A warszafka się cieszy... Wkurzają mnie te wszystkie ochy, achy i spusty wszędzie wokoło nad grą Legii i to samobiczowanie się i lament nad naszą grą. A pro-warszawskie media, jak i - niestety - to forum - tylko to podgrzewają...

Szkoda, że taka atmosfera jest wokół klubu i drużyny, na pewno to również ma jakiś wpływ na naszą grę. Ja nie zamierzam bawić się w proroka. Czas pokaże, gdzie nasze miejsce. Ja trzymam kciuki za naszych chłopaków Jazda jazda! Do boju Wisełko!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.10.2012 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.10.2012, 07:29
Widzę,że straty pkt Legii i Amiki wywołały duży wzrost optymizmu u niektórych... Ano zobaczymy wieczorem.ją tam na ten moment uważam,ze remis będzie ok..
Najwyżej kopacze miło mnie zaskoczą. a generalnie zapowiada się jeszcze ch.jowszy poziom albo jak kto woli bardziej interesujący sezon...no a potem będą puchary w których...
Ostatnio edytowane przez arti : 01.10.2012 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2012, 10:01
Żaden optymizm. Po prostu wkurza mnie, że wokół klubu jest tak gęsto. W niczym to nie pomaga.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.10.2012, 11:31
tofik napisał(a):Wyświetl post
A później sie okaze, że nie ma kasy na cement i cegły, ale radź sobie majster. "I co tak wolno idzie ? chyba się Pan nie nadajesz."
Jak długo można się oszukiwać i czekać na rycerza na białym koniu, skoro , z każdego zrobią w tym klubie głupka co się nie nadaje.
Przyznaję, że tym mnie rozwaliłeś. Wprawdzie i wujek Kazik też sobie z brakiem cementu nie poradzi, ale weźmie i połączy pinezkami

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2012, 15:10
Przyznaję, że tym mnie rozwaliłeś. Wprawdzie i wujek Kazik też sobie z brakiem cementu nie poradzi, ale weźmie i połączy pinezkami
Wiesz FraMat problem z niektórymi interlokutorami jest jeden - oni zakładają, że fachowiec podjąłby pracę z tym materiałem co ma bez domagania się dostawy cementu czy piasku, natomiast niestety pseudofachowiec zacznie budować, a jak coś się nie skleja to zepnie pinezkami niczym wujek Kazik....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów