|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
tak sobie mysle o tym naszym trenerze i o wynikach osiaganych i dochodze do kilku wnioskow.
- jestesmy w okresie przebudowy druzyny i to raczej calkowietejzmiany jej charakteru; - jestesmy w stanie powaznego kryzysy finansowego Wisly, wiec nie ma co sie oszukiwac i liczyc na super transfery; - czy w zwiazku z tym mamy liczyc na jakis szczegolny sukces? bardzo watpliwe, dla mnie bedzie sukcesem miejsce w top 5; - czy w zwiazku z tym jest sens zmieniania trenera po po roku, czy ile tam probierz pracuje? wydaje mi sie, ze nie. po pierwsze po co placic kolejnemu za odejscie? po drugie, przy wszystkich wadach, zlym trenerem nie jest. czy wiec nie lepiej, zeby to on nas przeprowadzil przez ten trudny czas przebudowy i kryzysu?na lepsza laternatywe i tak nie ma co liczyc. psioczylo wielu na kazia, a dzis wydaje sie, ze to wlasnie bylby czlowiek, ktory na trudne czasy nadawalby sie jak znalazl. wiec moze zostawic probierza, niech pracuje, a przyjda lepsze czasy, to zmieni sie i trenera, a o probierzy zapomni. a jesli mu sie uda, to wszyscy beda ochać i achać... ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przy przebudowie drużyny nie można liczyć, że "jesli mu sie uda"....
Przy przebudowie drużyny musza pracować fachowcy, a nie zenki, które o przebudowie tylko słyszały. Jesli chciałbys przebudowac dom, (no, albo chociaż swój komputer) zatrudniłbyś sprawdzonego fachowca,czy gościa, o którym napiszesz, że "może mu sie uda"? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
który trener przyjdzie do Wisły i powie " Gwarantuję nam mistrzostwo , ligę mistrzów, komplet ludzi na trybunach i widowiskwą grę " znajdz mi takiego (albo chociaz który zadeklaruje 1 z tych elementów ) , to pora mu przy okazji podesłać kaftan do psychiatryka co to za porównania dom czy komputer ( rzecz martwą ) do drużyny piłarskiej , na którą mają wpływ czynniki od których nawet trener jest niezależny
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.09.2012 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt Ci tego nie zagwarantuje, ale wieksze szanse ma fachowiec, ktory juz niejeden dom zbudowal (czy druzyne postaiwł na nogi) niż wujek Kazik ze śwagrami, który budowania uczył się stawiając szopę z paru desek.
|
|
|
|
Guest
|
|
@Dariook Każdy (kto potrzebuje pracy/pieniędzy/nie szanuje się itp. itd.) Ci (czy raczej Cupiałowi) to "zagwarantuje"... ![]() Ale niestety cuda mają swoje szczegóły...
Ostatnio edytowane przez arti : 29.09.2012 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli chciałbym zbudować komputer PC, mając procesor, kartę muzyczną i joystick od pegazusa oraz mnóstwo bezużytecznych śrubek i wiedział, że nie stać mnie na zakup nowych części to z pewnością nie wzywałbym prawdziwego informatyka. Informatycy nie są tani, zresztą wątpię by którykolwiek chciał pracować w starej szopie, bez prądu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Z drugiej strony, tak trochę sobie tej ligi pooglądałem ostatnio i na prawdę ciężko znaleźć drużynę która by grała aż taką chujnię jak my.Większość drużyn ma jakiś pomysł, mniej lub bardziej efektowny.Patrząc na Wisłę to jakbym KacWawa oglądał(tak hipotetycznie bo tego dzieła nie widziałem). To jest pytanie czy to w większości wina Probierza czy składu 2012/13...chciałbym żeby to było to pierwsze ale tak to widząc to bardziej skłaniam się ku drugiej opcji. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak nie zagwarantujesz to nie dostaniesz pracy w Wisle. Proste jak budowa cepa.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ale nie ma już się czym martwić, ani zastanawiać nad zmianą trenera !!
Nasz "Pep" genialnie zdiagnozował wszystkie bolączki Wisły - przed nami już tylko różowe dni ![]() Swoją drogą, diagnoza błyskawiczna i odkrywcza. Pierw myślałem, że Probierz za Moskala to zmiana bez sensu. Później, że głupia zmiana na trochę gorsze. Teraz zaczynam być przerażony - wiem, że Kaziu nie ma osiągnięć, praktyki itp natomiast zastąpienie go Probierzem wygląda na sabotaż, pewnie bardziej z głupoty wynikający niż chęci zaszkodzenia Wiśle, ale jednak. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prawda jest jedna , Probierz wygrywajc odpowiednio z Piastem i Legią , bez względu na styl , już odwróci tendencje na forum co do jego osoby o 180 stopni.
mnie wypowiedzi Probeirza nie mierdzą , musi o czymś mówić , dla mnie facet przynajmniej sprawa wrażenie inteligentnego i rozgarniętego , czego np nie można powiedziec o naszym domniemanym nowym-starym trenerze Smudzie jeśli tylko nie powie ' że przegrana z Cracovią to tylko kolejny przegrany mecz " jak mówił Maaskant to moze sobie tworzyc niestworzone opowieści na konferencjach -- z tego i tak nie będzie rozliczany, |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
szklana kula powiedziała mi że predzej świnia niebo zobaczy niż my wygramy w Piastem i Legią
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jeśli po 2 ostatnich meczach Wisły, które widziałem, w tydzień Probierz odmieni Jej oblicze na tyle, że połkniemy Gliwice i Warszawę, to notując taki progres w tak krótkim czasie wnioskuję, że w sezonie 2013/14, pod wodzą Probierza, miażdżymy 0:3 na Old Trafford MU, po czym zwalniają tam SAF. Finał LM z Realem może być cięższy, więc obstawiam okolice remisu / karne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w meczu z Wsłą ma grać w bramce ex Wiślak więc jeśli się potwierdzi to Piast będzie grał w 10tke bo Trela raczej nie da rady i wpuści kilka bramek więc 2:1 albo 3:2 z Piastem.Co do meczu z Legią mogą być schody i Legia będzie chciała się przełamać ale ponieważ Legia ma szczęście ostatnio do remisów więc Wisła podzieli się z Legią punktami po wyrównanym meczu i mocno zachwieje stołkiem Urbana.Ljuboja i Kucharczyk otworzą wynik do szatni .W drugiej połowie 60 min kontrowersyjny karny pewny strzał Wilka i szmata Kuciaka 2:1 w 75 min Wisła pójdzie za ciosem a Legia będzie zepchnięta do obrony która popełni błąd akcja w wykonaniu Meleksa z Wilkiem wykończenie Genkowa i wyrównująca bramka dla Wisły na pożegnanie Urbana z Legią.Aczkolwiek nazwiska wykonawców akcji i strzelcy mogą się ulec zmianie ale remis w meczu z Legią jest w zasięgu Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Gdzie wy kupujecie te szklane kule? Wyprzedaż była dziś na Żydzie czy jak?
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jak długo można się oszukiwać i czekać na rycerza na białym koniu, skoro , z każdego zrobią w tym klubie głupka co się nie nadaje.
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.09.2012 o godz. 18:38.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jak przegramy z Piastem i Legią spadniemy na 13-14 miejsce. Jak wygramy te dwa mecze wskoczymy na miejsce nawet 3-4 co przy tej grze brzmi jak jakiś żart. To obrazuje jak wyrównana jest liga i to, że każdy może wygrać z każdym. Ale kluczowy jest styl. Pod tym względem Wisła jest obecnie na dnie ligi. Brak charakteru, brak chęci, motywacji, wszechogarniający minimalizm. Nikt nie gra tak źle w lidze w stosunku do tego jaki posiada potencjał. Póki co punkty Wisła zdobywa bardziej fartem niż na nie zasługuje a fart się kończy prędzej czy później.
Jakim cudem Wisła ma na Łazienkowskiej zepchnąć Legię do obrony skoro ostatnim ligowym rywalem, który udało się Wiśle zepchnąć do obrony była LechoAmica jakiś rok temu? Ostatnio wszystkie drużyny zamykają w polu karnym Wisłę (wliczając to I-ligową Wartę) która wybija piłki na oślep...
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.09.2012 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
i cała przyjemność z oglądania obu meczów poszła na marne |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie ale co Wy pi....cie jeśli mamy mieć mistrza to na Łazienkowskiej msi być oklep. Historii nie znacie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A w tym roku my raczej nie idziemy na... A u nich zaczyna działać już "efekt Bednarza" więc pewnie też odpadną. Tak, że w tym roku oklep zbierzemy za friko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
to jest piłka , wszystko jest możliwe dziękuję , dobranoc |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
To proste. Lech próbował grać atak pozycyjny, czego jak każda Polska drużyna nie potrafi, a Lechia grała z kontry. Jeśli jutro Piast postanowi prowadzić grę, pewnie nie przegramy, jeśli odda nam inicjatywę i będzie czekał na nasze błędy, zobaczymy przerażające widowisko.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
A jua mysle mimo wszystko ze moze uda sie odpalic jakie 4 0 a potem wymeczymy 0 -1 z legia i potem pojedziemy z wszystkimi po kolei oczywiscie to prosze traktowac w kategori pół zartem pół serio
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Fakt, że ostatnio graliśmy słabo.
Ale... Jeśli wygramy z Piastem mamy 3 punkty straty do lidera, a do Legii, która tutaj na forum jawi się niektórym jako niedościgniony wzór cnót oraz profesjonalizmu, najlepszy zespół w lidze, kuźnię młodych talentów i w ogóle klasowy zespół - 2 punkty. Ja wiem, że słabo wystartowaliśmy, ale to co niektórzy 'kibice' robią tu na forum to jest zwyczajne sranie we własne gniazdo. Już nawet weszlo podłapało, że sami zaczynamy się przyzwyczajać do bycia drużyną środka tabeli. A warszafka się cieszy... Wkurzają mnie te wszystkie ochy, achy i spusty wszędzie wokoło nad grą Legii i to samobiczowanie się i lament nad naszą grą. A pro-warszawskie media, jak i - niestety - to forum - tylko to podgrzewają... Szkoda, że taka atmosfera jest wokół klubu i drużyny, na pewno to również ma jakiś wpływ na naszą grę. Ja nie zamierzam bawić się w proroka. Czas pokaże, gdzie nasze miejsce. Ja trzymam kciuki za naszych chłopaków Jazda jazda! Do boju Wisełko!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.10.2012 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Widzę,że straty pkt Legii i Amiki wywołały duży wzrost optymizmu u niektórych... Ano zobaczymy wieczorem.ją tam na ten moment uważam,ze remis będzie ok..
Najwyżej kopacze miło mnie zaskoczą. a generalnie zapowiada się jeszcze ch.jowszy poziom albo jak kto woli bardziej interesujący sezon...no a potem będą puchary w których...
Ostatnio edytowane przez arti : 01.10.2012 o godz. 10:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Żaden optymizm. Po prostu wkurza mnie, że wokół klubu jest tak gęsto. W niczym to nie pomaga.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyznaję, że tym mnie rozwaliłeś. Wprawdzie i wujek Kazik też sobie z brakiem cementu nie poradzi, ale weźmie i połączy pinezkami
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiesz FraMat problem z niektórymi interlokutorami jest jeden - oni zakładają, że fachowiec podjąłby pracę z tym materiałem co ma bez domagania się dostawy cementu czy piasku, natomiast niestety pseudofachowiec zacznie budować, a jak coś się nie skleja to zepnie pinezkami niczym wujek Kazik....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|