|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
powiem szczerze iż nie wiem czy nie lepszy w obecnej sytuacji byłby Dyzma, boję się iż po 2 wyjazdach bedziemy z maks 2 pkt....wczorajszy mecz udowodnił to iż nasz styl to:"podaj do Meliksona" . zero pomyślunku..oprócz Bunozy i Genkova-wszyscy zagrali piach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ktos wie gdzie sie podziewa Maria Bakero?
Bo zaraz sie okaze ze akurat z kumplem na grzybach byl kolo Myslenic ...od tygodnia. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe komu Skorża z obecnego teamu Probierza zafunduje wczasy w Arabii .Aczkolwiek może Skorża namówi szejków na transfer Meliksona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Żydek u Arabów ? no way
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
sugerujesz, że Probierz też skonczy u Arabów?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak, na platformie wiertniczej razem z Bednarzem.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
mowisz jakby Maciej tam na kolonie karną pojechal a u szejkow to on ze zlotych tac bedzie sniadanko wcinał ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skorża wygrał szczęśliwy los na loterii i bardzo dobrze, niech mu się wiedzie!
http://www.weszlo.com/news/12031 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Taka mała ciekawostka apropo meczu z Wartą:
Biała Gwiazda zagrała w spotkaniu Pucharu Polski w składzie, którego średnia wieku wyniosła 25,64 roku. Warto dodać, że w pierwszej kolejce T-Mobile Ekstraklasy dokładnie taką samą średnią wieku miała najmłodsza wtedy drużyna Jagiellonii Białystok. Wisła spotkanie z Wartą kończyła jedenastką, której średnia wieku wynosiła zaledwie 25,09 roku. Tak młodego składu w meczu o sporą stawkę Biała Gwiazda nie miała od dawna!! Najbardziej średnią wieku zawyżył Jaliens oraz Frederiksen... Z jednej strony pojawiają się głosy o tym, że Wisła gra piach, z drugiej jednak są naciski by wstawiać młodych. Tak więc młodzi są wstawiani! Znów pojawiają się głosy że Burliga słaby, że Czekaj drętwy... ja od początku sezonu nie widzę w ich grze rażących błędów. Grają na tyle na ile potrafią, ale jeśli będą dalej sadzani na ławce nigdy nie osiągną przyzwoitego poziomu. To nie oni załatwili mecz z Polonią, to nie oni załatwili mecz z Pogonią! Patrząc na Szewczyka co chłop wyrabiał w zeszłym roku z Limanovią krew mnie zalewała. Dziś widać duży progres. Podobnie z Chrapkiem i Burasem wiążę nadzieje w środku pola. Mogło by być jeszcze sympatyczniej jeśli chodzi o wychowanków w pierwszym składzie gdyby na skrzydle zagrał Małecki, a Genkova wspierał w ataku Brożek zamiast Sikorskiego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
zgadzam się , o ironio teraz największą padakę grają gracze wiekowi od których wymagamy najwięcej średnia wieku w przyszłym sezonie pomimo + 1 w metryce każdego zawodnika powinna być jeszcze niższa . Regularnie powinien grać już Chrapek, być może również Uryga Nalepa zbiera dobre recenzje w reprezentacji oraz regularnie gra w I lidze . Brud , przez większość skreślony ( przeze mnie również ) o dziwo jest chwalony w ŁkSie , być może za rok nie poznamy tego zawodnika. Małecki wróci zapewne z podkulonym ogonem . Wciąż ma przed sobą dużo lat grania ( rocznik 88 ) Burasa na ten moment nie oceniam , według mnie to melodia dużej przyszłości - 2 lat ( o ile wrzucimy go do ogrania w I lidze ) a i zobaczymy kto w ciągu sezonu jeszcze "nam błyśnie" PS. Oczywiście nie zakładam że wszyscy młodzi będą grać w 1 składzie ***
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.09.2012 o godz. 10:09.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Gwoli przypomnienia
Tabela Młodej Ekstraklasy Lp Drużyna M Pkt Bramki 1 Legia Warszawa 17 37 41:17 2 Górnik Zabrze 17 31 29:17 3 Korona Kielce 17 31 32:24 4 Śląsk Wrocław 17 31 25:17 5 KGHM Zagłębie Lubin 17 31 34:27 6 Widzew Łódź 17 30 22:16 7 Lech Poznań 17 29 32:22 8 Jagiellonia Białystok 17 22 23:21 9 Polonia Warszawa 17 22 26:27 10 PGE GKS Bełchatów 17 22 23:31 11 Ruch Chorzów 17 21 21:23 12 Cracovia Kraków 17 17 27:28 13 Lechia Gdańsk 17 14 19:37 14 Wisła Kraków 17 13 13:30 15 Podbeskidzie Bielsko-Biała 17 12 18:35 16 ŁKS Łódź 17 11 16:29 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najgorszym posunięciem w Wiśle było zrezygnowanie z rezerw, które grały by dziś pewnie w IV lidze. Tam poziom wcale nie jest słaby i taktycznie jest to wszystko poukładane. Jest jakiś cel, a nie granie na wiwat, co będzie to będzie... i tak spadek nam nie grozi. W IV lidze jest wiele mocnych zespołów, wielu graczy z przeszłością ekstraklasową i w konfrontacji z takimi drużynami napewno młodzi gracze byli by bardziej ukształtowani piłkarsko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie!
Poziom naszej młodziezy oscyluje w granicach 3,4 ligi. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
brak nakładów -brak bazy- brak chęci + zdolna młodzież= marni piłkarze.
Niestety. Najgorsze, że w kolejnych latach nie widać, żeby coś się zmieniło. Gdyby za czasów Szymkowiaka, Kuźby, lania Parmy i Shalke zainwestowano w młodzież, teraz mieli byśmy komfort jak w np. Legii. Mam wrażenie że nie tylko czołówka nam ucieka, bo coraz więcej klubów inwestuje w szkółki. Ale jeszcze nie jest za późno.. ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na pocieszenie w najbliższych czasach zmienią się w Wiśle 3 rzeczy : 1 Wisła powróci po wyrównanej walce z Legią i Lechem Wronki na mistrzowski tron niestety zgodnie z tradycją będzie miała pecha z załapaniem się do fazy grupowej Champions League ale zawita w LE do której ostatnio miała szczęście .2 Dużo mniej szczęścia będzie miał Legionista który zapłaci za swoją nieudolną politykę i zapewne skończy w Śląsku albo Legii 3 Probierz dostanie wolną rękę w transferach i na dobry początek zrobi 2 kluczowe transfery dzięki czemu Wisła będzie walczyć do końca w fazie grupowej LE .Niemożliwe nie istnieje bynajmniej jeśli chodzi o Wisłe i puchary.Zresztą zawsze warto mieć nadzieje
|
|
|
|
Guest
|
|
Moja przyjacielska rada: kształć się na bajkopisarza albo chociaż dziennikarza sportowego do ps. masz spory potencjał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
W ogóle lubię Cię |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym chciał wiedzieć u kogo JOSE się zaopatruje w środki farmakologiczne i w jakich dawkach się to bierze?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A tuz obok stadionu znajda zloza lupkow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JOSE jak to mówią "daj Bóg" ale z drugiej strony lepiej nie liczyć na nic i miło się zaskoczyć, niż liczyć na cud i niemiło się rozczarować
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No coś jest na rzeczy. Na sluchaweczkach 'leci' mi 'Michał Probierz przed meczem z Piastem' i.. nie mogąc przebrnąć przez myśli trenera, w międzyczasie, na szybko, przeczytałem post Jose. Dysonans miażdży.
Z drugiej strony zastanawiam się po co nam Dyzma - przecież Faster wypowiedziami, a pewnie i tokiem myślenia, jest blisko ex selekcjonera. Nie wiem gdzie jeden i drugi zdanie kończy, gdzie nowe zaczyna, mam problem z namierzeniem orzeczenia (podmiot przeważnie jest). Wy też macie problemy ze zrozumieniem Michała czy tylko ja mam taki lewy odbiór? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Brawo Panie Michale: http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...wie,nId,638552
W pół roku ja bym odkrył jakiego koloru papieru toaletowego używają piłkarze. |
|
|