|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Poprzedni sezon punktowo nie liczył by się w tym
Więc nie zmarnowaliśmy szansy![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Jak to sie nie liczyl, zdobylismy 9.3250 czyli nawiecej od 11 lat w rankingu Uefa i przez 5 lat sie to bedzie liczyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jovanić nigdy nie dostał prawdziwej szansy. Nie dowiemy się jaki ma potencjał jesli nie zgra w kilku meczach z rzędu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bednarz wogóle nie obserwował Quioto. A Valckx nawet przychodził na treningi Quilmes by zobaczyć Nuneza
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Nie wiem skąd to rozczarowanie u niektórych kibiców obecną postawa Wisły... Przecież słaba "drużyna" (co pokazał ostatni sezon) została jeszcze bardziej osłabiona. Polityka transferowa w Wiśle nie funkcjonuje ! ! ! ja zwykły szary człowiek przytoczę 3 nazwiska jakie przychodzą mi na myśl:
1. Pazdan (był wolnym zawodnikiem, chłopak z Krakowa który podkreślał, że chętnie zagrałby w Wiśle ) 2. Paweł Brożek (w wywiadach mówił, że dla Wisły jest w stanie obniżyć swoje wymagania finansowe) 3. Dudu (sam fakt, że stać było na niego jakiś klubik z 2 ligi meksykańskiej a nas nie boli mnie najbardziej) Każdemu w wyżej wymienionej trójki wygasł kontrakt z końcem czerwca i byli wolnymi zawodnikami |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Czytac ze zrozumieniem |
|
|
|
Guest
|
||
Kupczył kibiców Pawłem Brożkiem po czym nie złożył mu nawet oferty. OK rozumiem mógł go nie chcieć jednak po co ogłaszał publicznie w mediach " tak chcemy Pawła Brożka" Pazdan chłopak kibicujący Wiśle gra obecnie bardzo dobre mecze w Jagiellonii byłby na pewno lekarstwem na nasz słaby środek pola. - Nie było zainteresowania jak przyznał sam Pazdan. Do tego Dudu Paraiba czyli piłkarz który potrafi rzucać takie piłki że z Genkoa który grać w piłkę za bardzo nie potrafi mógłby dostawić kilka razy głowę. Podobno zatrudnienie Probierza to była już decyzja JB. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.09.2012 o godz. 15:29.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
A ja nawet uwazam ze Gora jest bardzo zadowolona z dzialan oto tego Bednarza i udanym wyciagnieciem jak najwiekszych pieniedzy dla tej owej Gory.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Oby tego sezonu nie trzeba było spisywać na straty. Miejmy nadzieje że piłkarze odpalą, ale gra niczym nie przypomina gry Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wiśle potrzebna jest kasa na transfery i profesjonalizm, czyli odwrotność tego co mamy teraz.
Swoją drogą to ciekaw jestem ile jeszcze durnych ruchów transferowych musi zrobić "genialny" Jacuś B. aby wreszcie definitywnie wylecieć z naszego klubu, hmm pytanie w sumie retoryczne, bo czas nam wkrótce pokaże. Póki co powtórzę, że jedyną szansą dla Wisły jest powrót na poprzednią ścieżkę której symbolem był Valckx. Tak jak przed rundą wiosenną 2011 roku, 5 niezłych transferów Stana i MP zdobyte.. czyli kasa na transfery i profesjonalizm, bo sama kasa przy J.B. i niezatapialnym Zdzichu K. to pieniądze wyrzucone w błoto .. , cóż ..pozostaje poczekać na zmiany, tak personalne, jak i w podejściu do naszego klubu ze strony samego bosa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pozostaje czekać, aż w Cupiale kibic pokona biznesmena
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
O transferach zapomnimy.. Powinnismy myśleć tylko o trwałych inwestycjach w bazę szkoleniowa i akademie.
Uzupełniający to tylko transferami |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1748,title,Pi...wiadomosc.html
Co znaczy szkolenie w dziesiejszym futbolu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dawno się tu nie wypowiadałem, ale ten temat w którym właśnie zamieszczam swój wpis nie ma racji bytu... Gdzie my mamy jakąś politykę transferową. Przed sezonem Bednarz mówił, żer mamy problemy finansowe i będziemy stawiać na swoich zawodników oraz Polaków w celu zwiększenia identyfikacji kibiców z klubem. Mówił, że mamy bardzo dobrych wychowanków Czekaja i Bruda. Spójrzcie gdzie jest ten co miał być filarem drugiej linii (przypominam w ŁKS). Popatrzcie jakich mamy Polaków? Sikorski? Autor pudła dziesięciolecia... W dobie głoszonego wszem i wobec kryzysu grając tylko na 2 frontach inwestujemy w 3 bramkarza po Pareiko i Jovanicu, który notabene i tak nie dostaje szansy gry choćby z amatorami w PP. Mając w odwodzie kilku swoich młodych napastników m.in.: Szewczyka, Kamińskiego czy Karłowicza inwestujemy Quito którego i tak nie wykupimy z braku $$$. O i kolejny Polak Jan Frederiksen. Bednarza niektórzy rysują jako "czyściciela" . Kogo on wyczyścił z kadry Wisełki? Kurto, Lamey, Paljić, Diaz, Jirsak, Nunez, Biton
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 24.09.2012 o godz. 12:15.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak, tylko że przy naszym obecnym systemie szkolenia nie trafi sie nawet raz na bilion. Jakby ten system był, to by sie raz na jakiś czas trafiał gracz, na którym zarabialibyśmy choc by i 10 razy mniej, ale to i tak jest 1,7 mln euro, piechotą nie chodzi. Powiedz, na którym wychowanku, albo przynajmniej zawodniku, który u nas grał zarobiliśmy przynajmniej milion euro jako prowizje z jego kolejnych transferów ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc nie rozumiem lamentów niektórych tutaj. Wystarczy się oswoić z myślą, że nie jesteśmy krezusami i NIE KUPUJEMY, lecz SPRZEDAJEMY, gdyż nie mamy płynności finansowej. Bednarz ma za zadanie sprzedać, kogo się da, i nastukać pieniążków do kasy klubowej. Nie będziemy walczyć o MP, lecz będziemy średniakami do momentu, gdy nasza sytuacja ekonomiczna się ustabilizuje i dopiero wtedy (być może ) wybierzemy się na zakupy. na dzień dzisiejszy pozbyłbym się Melex i Illieva i Garguły i grał swoje, choć zapewne realna jest sprzedaż tylko Maora. Panowie i Panie - nie jesteśmy PSG i Realem, tylko klubem ze ŚREDNIM składem, grającym średnią piłkę, walczącą o w miarę średnią lokatę w lidze, w której to lidze mamy problemy finansowe. Nie wiem, co tu jest skomlikowanego, i czemu Bednarz jest persona non grata. Nie jest cudotwórca, i skoro kupować nie bardzo ma jak, a sprzedawać się niektórych nie da, to wygląda to właśnie tak jak teraz. Granie wychowankami uznaję za potwierdzenie mojej tezy.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
1. Skoro nie mamy kasy na tranfery i kontrakty to po jaka cholere nam kolejny balans w postaci Sikorskiego chociazby ? Po co płacimy mu kilkanascie tysiecy miesiecznie, skoro nie wnosi NIC więcej niz pierwszy lepszy chłopak z Młodej, którego kontrakt to pare stów za ten sam okres czasu ? Dlaczego tak trudno zrozumieć, że lepiej sprowadzić jednego średniego zawodnika niż dwóch beznadziejnych ? Nie wierze, że jest duża róznica miedzy razem wzietymi kontraktami Sikorskiego i Frederiksena niz kontraktem solidnego lewego obroncy, jakim mogl byc chociazby Michel. 2. Co nam da sprzedaz Meliksona w tej chwili ? Nie gramy w pucharach, on jest po słabym sezonie i z punktu widzenia dużych klubów to jest wyróżniający się piłkarz średniaka ze słabej ligi, więc ile możemy za niego teraz dostać ? Myśle, ze o milion euro w jednym kawałku byłoby ciężko, a taka kwota żadnych większych problemów nie rozwiąże, za to jego odejście przysporzy nam kolejnych, bo zostaniemy bez żadnego zawodnika robiącego różnice |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Sikorski jest nieporozumieniem, to fakt, ale być może liczono, że się ocknie, a podejrzewam, że i tak był na promocji, choć mogę się mylić.
Sprzedaż Maora ma taki sens, że ( najprawdopodobniej) jest On jednych z tych, o których mówi się szeptem, że dla Wisły grać już mają zamiaru. Z niewolnika nie ma pracownika, a torpedującego grę Wisły faceta z V kolumny nie potrzebujemy. Kontrakt też ma pewnie wysoki, jest z pewnością najdroższym graczem w klubie, więc można Go śmiało puścić nim znowu będzie kontuzjowany - czy naprawdę, czy symulując. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
O ile Maor nie podpisywał nigdy drugiego kontraktu z Wisłą ( a chyba sie nie myle i tego nie robił ) to Guła jest na pewno droższy, nie wiem czy nie ktoś jeszcze, jak Q na przykład, ale tego to juz pewien nie jestem.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
|
O
A nie pomyslales ze ktos ma jakis w tym cel? Ze na sprzedazy Maora lub jego slabej grze zalezy 15 innym klubom w naszej lidze? Ciekawe dlaczego. Z tego co mi wiadomo to Melikson jest skromnym pilkarzem , nie wychyla sie przed szereg, rzadko nawet ma wlasne zdanie . Dlatego ciezko dac wiare w to ze Maor tak sie wypowiada ,. Zreszta pozegnanie jak i sama atmosfera pozegnania Maora przez jego poprzedni klub swiadczyla o tym ze wiele mu zawdzieczaja i cieszyl sie ogromnym szacunkiem wsrod kibicow jak i dzialaczy. Na takie traktowanie naprawde trzeba sobie zasluzyc. Jego manager to juz inna bajka, jednak nawet on nie wyraza sie zle o naszym klubie , nie twierdzi ze Zyd juz nie chce u nas wiecej grac. Ps: Jesli tak ma wygladac gra pilkarza niewolnika, niechetnie tutaj przebywajacego i czlonka V kolumny to az strach pomyslec co w glowie siedzi pozostalym zawodnikom . Docenmy to ze jest najlepszym naszym pilkarzem i przestanmy mu miec to za zle.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.09.2012 o godz. 01:39.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprzedaż Meliksona dziś to sabotaż i tyle w temacie, bo bez niego nasza gra ofensywna nie istnieje, a Bednarz w jego miejsce piłkarza podobnej klasy nie jest wstanie sprowadzić , zwłaszcza za podobne pieniądze. Jak J.B. miał np. 750 tyś to sprowadził za nie Jirsaka, zresztą szkoda czasu na wymienianie kolejnych porażek transferowych tego gościa ..
Wisła potrzebuje zmiany tak w podejściu do naszego klubu ze strony właściciela, jak i zmian personalnych, zamiast bezużytecznych szkodników jak niezatapialny Zdzicho K. czy J.B. , na pracowników profesjonalnych z wizją rozwoju klubu i realną znajomością rynku transferowego. PS. Do postu poniżej. Kurz, tyle że My podobno (według zapowiedzi oficjalnych) nie walczymy o miejsce 6-10, tylko o MP, choć cały Twój wywód .. niestety ma sens, niestety.
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.09.2012 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|

|