The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2012, 16:02
Poprzedni sezon punktowo nie liczył by się w tym Więc nie zmarnowaliśmy szansy
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 06.09.2012, 16:08
Jak to sie nie liczyl, zdobylismy 9.3250 czyli nawiecej od 11 lat w rankingu Uefa i przez 5 lat sie to bedzie liczyc.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.09.2012, 19:18
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Właściwie to co wy macie do Jovanicia M. zdaniem chłopak ma spory potencjał i umiejętności. Nie ogarniam czemu tak mało gra
Bo to słaby bramkarz i mydlenie oczu koszulką WIERNOŚĆ tego nie zmienia. Na linii słaby, na przedpolu jeszcze gorszy; nie przypominam sobie sytuacji, w której wybiłby piłkę końcami palców, co świadczy o jego słabym refleksie i złym ustawianiu się, a często zdarzało się, że po każdym złapaniu piłki musiał jeszcze poprawiać chwyt. Jego jedynym atutem jest szczęście, ale to jak wiadomo jest kapryśne.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.09.2012, 11:06
Jovanić nigdy nie dostał prawdziwej szansy. Nie dowiemy się jaki ma potencjał jesli nie zgra w kilku meczach z rzędu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.09.2012, 12:47
Jak to mówi Smuda: po piłkarzu widać czy jest dobry, nawet jak schodzi po schodach...

Jovanić dostał więcej szans niż mu się należało. Nie tylko na schodach, ale i na boisku
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 08.09.2012, 13:19
Bednarz wogóle nie obserwował Quioto. A Valckx nawet przychodził na treningi Quilmes by zobaczyć Nuneza
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2012, 14:12
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Jovanić nigdy nie dostał prawdziwej szansy. Nie dowiemy się jaki ma potencjał jesli nie zgra w kilku meczach z rzędu.
Matko z córką! Obejrzyj sobie chociażby mecz z poprzedniego sezonu z Widzewem. Popełniał olbrzymie błędy, nie wychodził do piłek, zostawał na linii bramkowej. Nie miał takiej pewności w grze. Niestety, Jovanic jest po prostu za słaby. Zresztą - dla mnie kontrowersyjne jest wydawanie na bramkarza pieniędzy w sytuacji gdy ich w klubie nie ma - są inne pozycje - które wymagają wydania konkretnej kasy, ale nie na bramkarza.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.09.2012, 16:30
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Matko z córką! Obejrzyj sobie chociażby mecz z poprzedniego sezonu z Widzewem. Popełniał olbrzymie błędy, nie wychodził do piłek, zostawał na linii bramkowej. Nie miał takiej pewności w grze. Niestety, Jovanic jest po prostu za słaby. Zresztą - dla mnie kontrowersyjne jest wydawanie na bramkarza pieniędzy w sytuacji gdy ich w klubie nie ma - są inne pozycje - które wymagają wydania konkretnej kasy, ale nie na bramkarza.
W tej chwili każdy tak u nas gra wszystkich 11 z ława włącznie i bednarzem + trenejro
Naszemu zespołu jest potrzebny wielki A potem
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 15.09.2012, 14:48
Nie wiem skąd to rozczarowanie u niektórych kibiców obecną postawa Wisły... Przecież słaba "drużyna" (co pokazał ostatni sezon) została jeszcze bardziej osłabiona. Polityka transferowa w Wiśle nie funkcjonuje ! ! ! ja zwykły szary człowiek przytoczę 3 nazwiska jakie przychodzą mi na myśl:
1. Pazdan (był wolnym zawodnikiem, chłopak z Krakowa który podkreślał, że chętnie zagrałby w Wiśle )
2. Paweł Brożek (w wywiadach mówił, że dla Wisły jest w stanie obniżyć swoje wymagania finansowe)
3. Dudu (sam fakt, że stać było na niego jakiś klubik z 2 ligi meksykańskiej a nas nie boli mnie najbardziej)

Każdemu w wyżej wymienionej trójki wygasł kontrakt z końcem czerwca i byli wolnymi zawodnikami
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.09.2012, 15:18
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
nie pisze o obecnych umiejętnościach tylko o potencjale zawodnika.
Czytac ze zrozumieniem
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.09.2012, 15:24
Cisse99 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd to rozczarowanie u niektórych kibiców obecną postawa Wisły... Przecież słaba "drużyna" (co pokazał ostatni sezon) została jeszcze bardziej osłabiona. Polityka transferowa w Wiśle nie funkcjonuje ! ! ! ja zwykły szary człowiek przytoczę 3 nazwiska jakie przychodzą mi na myśl:
1. Pazdan (był wolnym zawodnikiem, chłopak z Krakowa który podkreślał, że chętnie zagrałby w Wiśle )
2. Paweł Brożek (w wywiadach mówił, że dla Wisły jest w stanie obniżyć swoje wymagania finansowe)
3. Dudu (sam fakt, że stać było na niego jakiś klubik z 2 ligi meksykańskiej a nas nie boli mnie najbardziej)

Każdemu w wyżej wymienionej trójki wygasł kontrakt z końcem czerwca i byli wolnymi zawodnikami
Bednarz robi sobie jaja z kibiców, najeżdżał na Valckxa za krótkie kontrakty zawodników po czym podpisał na rok Sikorskiego Quioto i Frederiksena.
Kupczył kibiców Pawłem Brożkiem po czym nie złożył mu nawet oferty. OK rozumiem mógł go nie chcieć jednak po co ogłaszał publicznie w mediach " tak chcemy Pawła Brożka"

Pazdan chłopak kibicujący Wiśle gra obecnie bardzo dobre mecze w Jagiellonii byłby na pewno lekarstwem na nasz słaby środek pola. - Nie było zainteresowania jak przyznał sam Pazdan.

Do tego Dudu Paraiba czyli piłkarz który potrafi rzucać takie piłki że z Genkoa który grać w piłkę za bardzo nie potrafi mógłby dostawić kilka razy głowę.

Podobno zatrudnienie Probierza to była już decyzja JB.

Cytat:
No cóż, dożyliśmy czasów gdzie klub miejski jakim jest Jagiellonia bije nas na głowe jeśli chodzi o warunki jakie można zaoferować potencjalnemu piłkarzowi.
O czym Ty piszesz Pazdan nawet nie dostał oferty od nas co sam przyznał i dodał że chciałby tu grać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.09.2012 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.09.2012, 15:26
Cisse99 napisał(a):Wyświetl post

No cóż, dożyliśmy czasów gdzie klub miejski jakim jest Jagiellonia bije nas na głowe jeśli chodzi o warunki jakie można zaoferować potencjalnemu piłkarzowi.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.09.2012, 15:30
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Bednarz robi sobie jaja z kibiców, najeżdżał na Valckxa za krótkie kontrakty zawodników po czym podpisał na rok Sikorskiego Quioto i Frederiksena.
Kupczył kibiców Pawłem Brożkiem po czym nie złożył mu nawet oferty. OK rozumiem mógł go nie chcieć jednak po co ogłaszał publicznie w mediach " tak chcemy Pawła Brożka"

Pazdan chłopak kibicujący Wiśle gra obecnie bardzo dobre mecze w Jagiellonii byłby na pewno lekarstwem na nasz słaby środek pola. - Nie było zainteresowania jak przyznał sam Pazdan.

Do tego Dudu Paraiba czyli piłkarz który potrafi rzucać takie piłki że z Genkoa który grać w piłkę za bardzo nie potrafi mógłby dostawić kilka razy głowę.

O czym Ty piszesz Pazdan nawet nie dostał oferty od nas co sam przyznał i dodał że chciałby tu grać.
Takie dostal odgorne wytuczne Bednarz i tak tez dziala.
A ja nawet uwazam ze Gora jest bardzo zadowolona z dzialan oto tego Bednarza i udanym wyciagnieciem jak najwiekszych pieniedzy dla tej owej Gory....
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.09.2012, 09:08
Oby tego sezonu nie trzeba było spisywać na straty. Miejmy nadzieje że piłkarze odpalą, ale gra niczym nie przypomina gry Wisły.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.09.2012, 18:01
Wiśle potrzebna jest kasa na transfery i profesjonalizm, czyli odwrotność tego co mamy teraz.

Swoją drogą to ciekaw jestem ile jeszcze durnych ruchów transferowych musi zrobić "genialny" Jacuś B. aby wreszcie definitywnie wylecieć z naszego klubu, hmm pytanie w sumie retoryczne, bo czas nam wkrótce pokaże.

Póki co powtórzę, że jedyną szansą dla Wisły jest powrót na poprzednią ścieżkę której symbolem był Valckx. Tak jak przed rundą wiosenną 2011 roku, 5 niezłych transferów Stana i MP zdobyte.. czyli kasa na transfery i profesjonalizm, bo sama kasa przy J.B. i niezatapialnym Zdzichu K. to pieniądze wyrzucone w błoto .. , cóż ..pozostaje poczekać na zmiany, tak personalne, jak i w podejściu do naszego klubu ze strony samego bosa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.09.2012, 18:30
Pozostaje czekać, aż w Cupiale kibic pokona biznesmena
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 21.09.2012, 18:32
milosz napisał(a):Wyświetl post
Wiśle potrzebna jest kasa na transfery i profesjonalizm, czyli odwrotność tego co mamy teraz.

Swoją drogą to ciekaw jestem ile jeszcze durnych ruchów transferowych musi zrobić "genialny" Jacuś B. aby wreszcie definitywnie wylecieć z naszego klubu, hmm pytanie w sumie retoryczne, bo czas nam wkrótce pokaże.

Póki co powtórzę, że jedyną szansą dla Wisły jest powrót na poprzednią ścieżkę której symbolem był Valckx. Tak jak przed rundą wiosenną 2011 roku, 5 niezłych transferów Stana i MP zdobyte.. czyli kasa na transfery i profesjonalizm, bo sama kasa przy J.B. i niezatapialnym Zdzichu K. to pieniądze wyrzucone w błoto .. , cóż ..pozostaje poczekać na zmiany, tak personalne, jak i w podejściu do naszego klubu ze strony samego bosa.
Dokłądnie liga się tak wyrównała że znów trzeba zainwestować, szliśmy drogą Only-Polish przez dekadę, teraz żeby kupić niezłego Polaka trzeba mieć kasę albo scouting, nie ma kasy, a scoutingu to nie wiem czy ktoś słyszał w Wiśle. My mamy za słabą młodzież żeby wygrać tym MP, jeśli już właśnie to trzeba zatrudnić fachowca pokroju Valckxa, ale tak aby skład był budowany w miarę długo, stabilnie(takiego słowa w głowie Cupiała nie ma) a także z misją na przyszłość, ewidentnie Valckx nie miał planu B po APOELu, mogli mu dać drugą szansę, skończyło się jak skończyło, znów Wisła będzie średniakiem, bo w kasie pusto, a młodzież jest co najwyżej średnia
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.09.2012, 19:14
O transferach zapomnimy.. Powinnismy myśleć tylko o trwałych inwestycjach w bazę szkoleniowa i akademie.
Uzupełniający to tylko transferami
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 22.09.2012, 08:25
http://sport.wp.pl/kat,1748,title,Pi...wiadomosc.html
Co znaczy szkolenie w dziesiejszym futbolu
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.09.2012, 12:44
syryls napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1748,title,Pi...wiadomosc.html
Co znaczy szkolenie w dziesiejszym futbolu
Tu akurat raczej ślepy fart, bo taki Ibrahimović trafi się raz na milion, jednak ogólnie z tezą się zgadzam.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.09.2012, 12:10
Dawno się tu nie wypowiadałem, ale ten temat w którym właśnie zamieszczam swój wpis nie ma racji bytu... Gdzie my mamy jakąś politykę transferową. Przed sezonem Bednarz mówił, żer mamy problemy finansowe i będziemy stawiać na swoich zawodników oraz Polaków w celu zwiększenia identyfikacji kibiców z klubem. Mówił, że mamy bardzo dobrych wychowanków Czekaja i Bruda. Spójrzcie gdzie jest ten co miał być filarem drugiej linii (przypominam w ŁKS). Popatrzcie jakich mamy Polaków? Sikorski? Autor pudła dziesięciolecia... W dobie głoszonego wszem i wobec kryzysu grając tylko na 2 frontach inwestujemy w 3 bramkarza po Pareiko i Jovanicu, który notabene i tak nie dostaje szansy gry choćby z amatorami w PP. Mając w odwodzie kilku swoich młodych napastników m.in.: Szewczyka, Kamińskiego czy Karłowicza inwestujemy Quito którego i tak nie wykupimy z braku $$$. O i kolejny Polak Jan Frederiksen. Bednarza niektórzy rysują jako "czyściciela" . Kogo on wyczyścił z kadry Wisełki? Kurto, Lamey, Paljić, Diaz, Jirsak, Nunez, Biton Panowie i Panie nie ma grama zasługi Łysego w tym, że nie widzimy ich w bieżacym sezonie w Naszych barwach. Czemu ten wspaniały czyściciel nie pozbył się Jovanicia, Jaliensa, Garguły? Czemu wobec zapowiedzi Probierza, że będzie chciał wprowadzić system 4-4-2 lub 4-3-3 wytransferował 2 skrzydłowych? W tym jednego regularnego reprezentanta kraju kupionego za 450 tysięcy oddał za 300 000 Więc proszę nie mówić, pisać czy nawet nie rysować obrazków opisujących politykę transferową Wisły. Bo takowa nie istnieje..
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 24.09.2012 o godz. 12:15.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
rps16
Member

Stary 24.09.2012, 17:48
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Tu akurat raczej ślepy fart, bo taki Ibrahimović trafi się raz na milion, jednak ogólnie z tezą się zgadzam.
Tak, tylko że przy naszym obecnym systemie szkolenia nie trafi sie nawet raz na bilion. Jakby ten system był, to by sie raz na jakiś czas trafiał gracz, na którym zarabialibyśmy choc by i 10 razy mniej, ale to i tak jest 1,7 mln euro, piechotą nie chodzi. Powiedz, na którym wychowanku, albo przynajmniej zawodniku, który u nas grał zarobiliśmy przynajmniej milion euro jako prowizje z jego kolejnych transferów ?
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.09.2012, 18:53
Szczerze mówiąc nie rozumiem lamentów niektórych tutaj. Wystarczy się oswoić z myślą, że nie jesteśmy krezusami i NIE KUPUJEMY, lecz SPRZEDAJEMY, gdyż nie mamy płynności finansowej. Bednarz ma za zadanie sprzedać, kogo się da, i nastukać pieniążków do kasy klubowej. Nie będziemy walczyć o MP, lecz będziemy średniakami do momentu, gdy nasza sytuacja ekonomiczna się ustabilizuje i dopiero wtedy (być może ) wybierzemy się na zakupy. na dzień dzisiejszy pozbyłbym się Melex i Illieva i Garguły i grał swoje, choć zapewne realna jest sprzedaż tylko Maora. Panowie i Panie - nie jesteśmy PSG i Realem, tylko klubem ze ŚREDNIM składem, grającym średnią piłkę, walczącą o w miarę średnią lokatę w lidze, w której to lidze mamy problemy finansowe. Nie wiem, co tu jest skomlikowanego, i czemu Bednarz jest persona non grata. Nie jest cudotwórca, i skoro kupować nie bardzo ma jak, a sprzedawać się niektórych nie da, to wygląda to właśnie tak jak teraz. Granie wychowankami uznaję za potwierdzenie mojej tezy.
Odpowiedz cytując
rps16
Member

Stary 24.09.2012, 19:11
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc nie rozumiem lamentów niektórych tutaj. Wystarczy się oswoić z myślą, że nie jesteśmy krezusami i NIE KUPUJEMY, lecz SPRZEDAJEMY, gdyż nie mamy płynności finansowej. Bednarz ma za zadanie sprzedać, kogo się da, i nastukać pieniążków do kasy klubowej. Nie będziemy walczyć o MP, lecz będziemy średniakami do momentu, gdy nasza sytuacja ekonomiczna się ustabilizuje i dopiero wtedy (być może ) wybierzemy się na zakupy. na dzień dzisiejszy pozbyłbym się Melex i Illieva i Garguły i grał swoje, choć zapewne realna jest sprzedaż tylko Maora. Panowie i Panie - nie jesteśmy PSG i Realem, tylko klubem ze ŚREDNIM składem, grającym średnią piłkę, walczącą o w miarę średnią lokatę w lidze, w której to lidze mamy problemy finansowe. Nie wiem, co tu jest skomlikowanego, i czemu Bednarz jest persona non grata. Nie jest cudotwórca, i skoro kupować nie bardzo ma jak, a sprzedawać się niektórych nie da, to wygląda to właśnie tak jak teraz. Granie wychowankami uznaję za potwierdzenie mojej tezy.
Pewnie masz sporo racji, ale z dwoma rzeczami sie nie zgodze.

1. Skoro nie mamy kasy na tranfery i kontrakty to po jaka cholere nam kolejny balans w postaci Sikorskiego chociazby ? Po co płacimy mu kilkanascie tysiecy miesiecznie, skoro nie wnosi NIC więcej niz pierwszy lepszy chłopak z Młodej, którego kontrakt to pare stów za ten sam okres czasu ? Dlaczego tak trudno zrozumieć, że lepiej sprowadzić jednego średniego zawodnika niż dwóch beznadziejnych ? Nie wierze, że jest duża róznica miedzy razem wzietymi kontraktami Sikorskiego i Frederiksena niz kontraktem solidnego lewego obroncy, jakim mogl byc chociazby Michel.

2. Co nam da sprzedaz Meliksona w tej chwili ? Nie gramy w pucharach, on jest po słabym sezonie i z punktu widzenia dużych klubów to jest wyróżniający się piłkarz średniaka ze słabej ligi, więc ile możemy za niego teraz dostać ? Myśle, ze o milion euro w jednym kawałku byłoby ciężko, a taka kwota żadnych większych problemów nie rozwiąże, za to jego odejście przysporzy nam kolejnych, bo zostaniemy bez żadnego zawodnika robiącego różnice
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.09.2012, 19:45
Sikorski jest nieporozumieniem, to fakt, ale być może liczono, że się ocknie, a podejrzewam, że i tak był na promocji, choć mogę się mylić.
Sprzedaż Maora ma taki sens, że ( najprawdopodobniej) jest On jednych z tych, o których mówi się szeptem, że dla Wisły grać już mają zamiaru. Z niewolnika nie ma pracownika, a torpedującego grę Wisły faceta z V kolumny nie potrzebujemy. Kontrakt też ma pewnie wysoki, jest z pewnością najdroższym graczem w klubie, więc można Go śmiało puścić nim znowu będzie kontuzjowany - czy naprawdę, czy symulując.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.09.2012, 20:59
rps16 napisał(a):Wyświetl post
Tak, tylko że przy naszym obecnym systemie szkolenia nie trafi sie nawet raz na bilion. Jakby ten system był, to by sie raz na jakiś czas trafiał gracz, na którym zarabialibyśmy choc by i 10 razy mniej, ale to i tak jest 1,7 mln euro, piechotą nie chodzi. Powiedz, na którym wychowanku, albo przynajmniej zawodniku, który u nas grał zarobiliśmy przynajmniej milion euro jako prowizje z jego kolejnych transferów ?
Z drugiej strony ile klubów może się takim osiągnięciem poszczycić? Za Uche mieliśmy kilkaset tysięcy, więc można to uznać za sukces. Nam przecież nie o prowizje chodzi, a o bezpośredni zysk i do tego musimy dążyć.
Odpowiedz cytując
rps16
Member

Stary 24.09.2012, 23:06
jest z pewnością najdroższym graczem w klubie.
O ile Maor nie podpisywał nigdy drugiego kontraktu z Wisłą ( a chyba sie nie myle i tego nie robił ) to Guła jest na pewno droższy, nie wiem czy nie ktoś jeszcze, jak Q na przykład, ale tego to juz pewien nie jestem.

Cytat:
Z drugiej strony ile klubów może się takim osiągnięciem poszczycić? Za Uche mieliśmy kilkaset tysięcy, więc można to uznać za sukces. Nam przecież nie o prowizje chodzi, a o bezpośredni zysk i do tego musimy dążyć.
No zazwyczaj ten bezpośredni zysk jest wprost proporcjonalny do przyszłych. W takim sensie, że jak sie ma grajków, których mozna drogo sprzedać, to jest większa szansa, że i w przyszłości będzie sie z tego czerpać. Bo tak juz jest ze zazwyczaj dobzi sa drodzy, a slabi tani, a jak ktos jest dobry, to jego kolejne transfery beda wartosciowe, z kolei jak jest slaby, to nie beda. Oczywiscie jest troche wyjatkow. I jak najbardziej zgadzam sie, ze bezposredni zysk jest najwazniejszy, ale bez systemu szkolenia tego tez nie bedzie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.09.2012, 01:19
O
Sikorski jest nieporozumieniem, to fakt, ale być może liczono, że się ocknie, a podejrzewam, że i tak był na promocji, choć mogę się mylić.
Sprzedaż Maora ma taki sens, że ( najprawdopodobniej) jest On jednych z tych, o których mówi się szeptem, że dla Wisły grać już mają zamiaru. Z niewolnika nie ma pracownika, a torpedującego grę Wisły faceta z V kolumny nie potrzebujemy. Kontrakt też ma pewnie wysoki, jest z pewnością najdroższym graczem w klubie, więc można Go śmiało puścić nim znowu będzie kontuzjowany - czy naprawdę, czy symulując.
A z kad niby masz takie doniesienia? zapewne z wszelakiej masci prasy i powielanych doniesien medialnych.
A nie pomyslales ze ktos ma jakis w tym cel? Ze na sprzedazy Maora lub jego slabej grze zalezy 15 innym klubom w naszej lidze? Ciekawe dlaczego.

Z tego co mi wiadomo to Melikson jest skromnym pilkarzem , nie wychyla sie przed szereg, rzadko nawet ma wlasne zdanie . Dlatego ciezko dac wiare w to ze Maor tak sie wypowiada ,. Zreszta pozegnanie jak i sama atmosfera pozegnania Maora przez jego poprzedni klub swiadczyla o tym ze wiele mu zawdzieczaja i cieszyl sie ogromnym szacunkiem wsrod kibicow jak i dzialaczy. Na takie traktowanie naprawde trzeba sobie zasluzyc.

Jego manager to juz inna bajka, jednak nawet on nie wyraza sie zle o naszym klubie , nie twierdzi ze Zyd juz nie chce u nas wiecej grac.

Ps:
Jesli tak ma wygladac gra pilkarza niewolnika, niechetnie tutaj przebywajacego i czlonka V kolumny to az strach pomyslec co w glowie siedzi pozostalym zawodnikom .
Docenmy to ze jest najlepszym naszym pilkarzem i przestanmy mu miec to za zle.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.09.2012 o godz. 01:39.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 25.09.2012, 08:53
Sprzedaż Meliksona dziś to sabotaż i tyle w temacie, bo bez niego nasza gra ofensywna nie istnieje, a Bednarz w jego miejsce piłkarza podobnej klasy nie jest wstanie sprowadzić , zwłaszcza za podobne pieniądze. Jak J.B. miał np. 750 tyś to sprowadził za nie Jirsaka, zresztą szkoda czasu na wymienianie kolejnych porażek transferowych tego gościa ..

Wisła potrzebuje zmiany tak w podejściu do naszego klubu ze strony właściciela, jak i zmian personalnych, zamiast bezużytecznych szkodników jak niezatapialny Zdzicho K. czy J.B. , na pracowników profesjonalnych z wizją rozwoju klubu i realną znajomością rynku transferowego.

PS. Do postu poniżej.
Kurz, tyle że My podobno (według zapowiedzi oficjalnych) nie walczymy o miejsce 6-10, tylko o MP, choć cały Twój wywód .. niestety ma sens, niestety.
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.09.2012 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.09.2012, 09:04
Dariook napisał(a):Wyświetl post
O

A z kad niby masz takie doniesienia? zapewne z wszelakiej masci prasy i powielanych doniesien medialnych.
A nie pomyslales ze ktos ma jakis w tym cel? Ze na sprzedazy Maora lub jego slabej grze zalezy 15 innym klubom w naszej lidze? Ciekawe dlaczego.

Z tego co mi wiadomo to Melikson jest skromnym pilkarzem , nie wychyla sie przed szereg, rzadko nawet ma wlasne zdanie . Dlatego ciezko dac wiare w to ze Maor tak sie wypowiada ,. Zreszta pozegnanie jak i sama atmosfera pozegnania Maora przez jego poprzedni klub swiadczyla o tym ze wiele mu zawdzieczaja i cieszyl sie ogromnym szacunkiem wsrod kibicow jak i dzialaczy. Na takie traktowanie naprawde trzeba sobie zasluzyc.

Jego manager to juz inna bajka, jednak nawet on nie wyraza sie zle o naszym klubie , nie twierdzi ze Zyd juz nie chce u nas wiecej grac.

Ps:
Jesli tak ma wygladac gra pilkarza niewolnika, niechetnie tutaj przebywajacego i czlonka V kolumny to az strach pomyslec co w glowie siedzi pozostalym zawodnikom .
Docenmy to ze jest najlepszym naszym pilkarzem i przestanmy mu miec to za zle.
Problem z Maorem jest zupełnie inny i widzi go zapewne on, jak i jego menadżer. W momencie, w którym Melikson przychodził do Wisły, wierzono i realizowano plany zbudowania drużyny, która miała zdobyć MP i awansować do LM. Z tego wszystkiego pozostały zgliszcza i zero perspektyw, iż będzie lepiej. Do tego dochodzi kiepska atmosfera i problemy finansowe, które będą się pogłębiały z każdym miesiącem. Gdyby przyszłością Wisły miała być walka o 6-10 miejsce, to ani z punktu widzenia zawodnika, ani klubu, nie ma sensu go tu trzymać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów