|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Chyba nie dokońca zrozumiałeś o co Marszałkowi chodziło. Ci piłkarze to też ludzie, potrzebują do życia tego samego co ci mniej zarabiający i gdyby trzeba było, to by sobie ten zwykły obiad za 20zł zrobili. Teoretycznie do życia niczego im nie brakuje i jeżeli wiedzą, że pieniądze dostaną to ich wymówką nie powinien być dwumiesięczny poślizg w wypłacie. Wszystko zależy od mentalności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Doskonale rozumiem o co chodzi. Po prostu moim zdaniem rozczulanie się na mało zarabiającymi, a w szczególności postawa "i tak jest bogaty, co to dla niego poczekać na pieniądze" jest strasznie głupie.
Pewnie, że taki piłkarz może jeździć Cinquecento. Tylko skoro zapracował sobie na to żeby jeździć Porshe od września to powinien jeździć, a nie zastanawiać się czy głupi samochód kupi sobie w listopadzie, czy w marcu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...go_jezyka.html
Dla mnie Probierz może prowadzić ŁKS'y, Arisy, Jagiellonie ale nie większe kluby, w takich małych klubikach właśnie nie ma indywidualności, i pomyśleć że przez głupie ustawienie Izraelczyka na boku zespół traci pewnie 40 czy nawet 50% |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Opowiadacie głupoty z tymi zarobkami...
Jeśli piłkarz ma podpisany kontrakt w którym Wisła zobowiązała płacić mu się minimum 30 tys miesięcznie przez 4 lata, to podejmuje pewne dezycje w życiu. I tak np. może sobie spokojnie wziąść kredyt na apartament i płacić raty 10 tys miesięcznie. Może do pracy jeździć autem które pali 20l na setkę a nie jeździć tramwajem... Może pozwolić sobie na najbogatszą opcję kablówki, może 2 tys miesięcznie wpłacać na jakiś fundusz inwestycyjny... Itd, itp. To nie chodzi o to, że z głodu umrą. Ale pomyślcie co jeśli ktoś te kroki poczynił o których pisze wyżej czuje, gdy nie dostaje od pół roku pensji? Jeśli do tego dodamy trenera bez sukcesów i autorytetu, brak konkurencji w składzie i słabe wyniki, to nie dziwie się że atmosfera w drużynie jest słaba... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Prawdę mówiąc nie wiem czego spodziewaliście się po Wiśle w tym sezonie. Nie ma sensu mydlić sobie oczu zaległościami w wypłatach. W 4 meczach zdobyliśmy 4 punkty, co nie za bardzo odstaje od średniej pod wodzą Probierza w wiosną (5 punktów w 4 meczach). Biorąc pod uwagę wszystkie osłabienia, to wynik, można by rzec, ponad stan
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
dla nich to gówno, dla innych to suma za jaką muszą przezyc w 2miesiące i wiecej. Takie własnie mają niektorzy prymitywne rozumowanie -przyszedłem do Wisły zeby kupic porshe. Mały wracaj szybko bo łeb boli od najemników
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.09.2012 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po pierwsze: tylko skończony idiota może twierdzić, że to dobrze jeśli pracodawca nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań wobec pracownika. Po drugie: gówno Cię to obchodzi ile zarabiają. Mógł klub nie podpisywać takich kontraktów? Ja wiem, że w wielu przypadkach (Garguła, Łobodziński) to jest piłkarska padlina. W wielu innych (Jaliens, Genkov, Iliev) zarabiają nieproporcjonalnie dobrze w stosunku do gry. Pytanie, czy ktoś nas zmuszał do podpisywania akurat z nimi akurat takich kontraktów? Po trzecie: piłkarze przychodzą do Wisły żeby kupić Porsche (chyba, że już mają). Znów - tylko idiota wierzy, że ktokolwiek przyjdzie tutaj z drugiego końca Świata, bo kocha Wisłę. Tacy, którzy coś do klubu czują są dla odmiany zlewani przez działaczy i lżeni przez kibiców (Baszczyński, Brożkowie, Małecki). Dla piłkarzy to jest zawód i gówno ich obchodzi jaka jest średnia krajowa. Mnie zresztą też. Jak Ci nie pasuje pracować za 2,5 tysiąca miesięczne, to znajdź sobie lepszą pracę. Jak nie potrafisz - trudno, widać nie zasługujesz na więcej. Okrutne, ale prawdziwe. Oczywiście, że nie. To bardzo słuszna uwaga, są jednak dwa ale. To wina klubu, że się przed taką ewentualnością nie zabezpieczył. Poza tym - trudno powiedzieć jaki wpływ na wyniki ma ogólny burdel w Wiśle, od zmian trenerów co pół roku począwszy, na idiotycznych wypowiedziach Jacusia B. skończywszy. Zapewniliśmy warunki do odnoszenia zaplanowanych sukcesów (a planowana była Liga Mistrzów)? Osobiście twierdze, że ni chu chu. A tak w ogóle, to zwolnienie Kazimierza Moskala było debilizmem. Ale to bardzo w stylu właściciela - takie działania doraźne. EDIT: Jak teraz o tym myślę, to to co grali wtedy, a to co grają teraz... Krew mnie zalewa. Moskal umiał jednak coś więcej niż skakać przy linii i drzeć ryja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.09.2012 o godz. 16:29.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tych trzech piłkarzy nie zbawi Wisły.
Tylko zdrowy Głowacki w pełni formy może być jakąś pomocą. Aktualnie nie jest ani zdrowy ani w świetnej formie. Chavez grał ostatnio źle a Małecki wróci najszybciej jesienią .... zdołowany i z odciskami na d...e od ławki . Może nie zbawi Wisły ale może zbawi obrone która jest dziurawa jak ser szwajcarski a zmiennicy niestety niezbyt dają rade a duet Jaliens -Bunoza sam nie zapewni żadnej obrony skoro w ataku u rywala grają napastnicy którzy omijają Duńczyka i Burlige niczym słupki na na treningu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To chcemy, żeby dla Wisły było najlepiej czy nie? Bo się już pogubiłem.
Ostatnio edytowane przez muerte : 20.09.2012 o godz. 18:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tych trzech piłkarzy nie zbawi Wisły.
Tylko zdrowy Głowacki w pełni formy może być jakąś pomocą. Aktualnie nie jest ani zdrowy ani w świetnej formie. Chavez grał ostatnio źle a Małecki wróci najszybciej jesienią .... zdołowany i z odciskami na d...e od ławki Grantar Może nie zbawi Wisły ale może zbawi ofensywe i obrone która jest dziurawa jak ser szwajcarski bo zmiennicy niestety niezbyt dają rade a duet Jaliens i Bunoza sam nie zapewni żadnej obrony skoro w ataku u rywala grają napastnicy którzy omijają Duńczyka i Burlige niczym słupki na na treningu Licze ze niedlugo Bednarz zwola konferencje gdzie opowie jakie mamy cele Mistrzostwo i szturm LM,a moze powie prawde ,ze celem bedzie obrona przed spadkiem ?Wojtas Legionista ma na razie jeden cel broni się przed spadkiem ze stołka który powoli zaczyna się chwiać pod Legiostą bardziej niż stołek pod Probierzem.Aczkolwiek mam nadzieje że Wisła zwoła konferencje gdzie opowie jak doszło do tego że Legionista spadł ze stołka po raz kolejny. Oczywiście się żegnając i dziękując za nieudolną polityke transferową życząc Legioniście pracy w innym klubie tylko nigdy więcej przy Reymonta.Aczkolwiek byłoby honorowo gdyby Legionista zwołął sam konferencje .Konferencie na której by powiedział że odchodzi z Wisły i że tak będzie najlepiej dla Wisły i dla niego a za transfery będzie odpowiadał nie kto inny jak Probierz
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 20.09.2012 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tak sie zastanawiam , po damski chooy ten Probierze zamyka przed mediami treningi? Nie chce sie przyznać do swojego warsztatu czy też zdradzic ustawienia na nastepne spotkanie? Bo w jakiekolwiek inne taktyczne rewolucje ja ....a juz nie wierze. W każdym meczu gramy to samo, a trener zamyka treningi bo przygotowuje taktyke pod przeciwnika.tylko ze taktyka pt "wyglądamy jakby to był Nasz pierwszy mecz w zyciu" już w lidze jest znana, wiec nie trzeba zamykać zajęć panie kołczu przez kibicow kochany.
Jedynym dla mnie wytłumaczeniem moze byc tylko proba nie w....iania kibicow,bo jakbyśmy już od srody wiedzieli ze Garguła wyjdzie w pierwszym składzie to zjebane pół tygodnia, a tak to s.......i tylko dzień meczowy.... ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bo znalazł się frajer który mu tyle płaci. Ale jego można raczej bez większych bólów wy... Pożegnać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Szkoda, że mało kto zrozumiał co napisałem. A mam wrażenie,ba ,jestem pewien, że jaśniej się nie da. Co zrobić ?
A tak naprawdę to nie wiemy czy ktoś komu zalega pieniądze czy też nie. Wszystko to jakieś ploty, niedomówienia. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Marszałku, ja chyba rozumiem to co chciałeś napisać, ze piłkarz ma w momencie wyjścia na boisku myśleć jedynie o meczu,a nie o tym kto komu gdzie przyznał bilety czy też czy przyszedł przelew. Z drugiej strony rozumiem też stanowisko piłkarza, który powie tak jak Konrad pisze, że "tu trzeba zapłacić i tutaj a ja nie mam z czego". (ale pikarz też powinien być realistą i np. potrafić przewidzieć sytuacje ze przydadzą mu sie jednak pieniadze na koncie,a jeśli ich tam nie ma, zawsze może przecież pożyczyć od kolegi. Niech sobie piłkarzyki poczytają wywiady z byłymi piłkarzykami co życie brali garściami a teraz floty brak, bo prze.......ili na "zabawe".)
Wiadomo, ze takiego Meliksona jak zatrudnialismy to Wisła była w innej pozycji finansowej niż teraz, inne były wypłaty inne były REALNE cele i założenia na sezon. I taki Melikson zapewne chce odejśc, wiec jakikolwiek spóźniony przelew jest dla niego ratunkiem, bo może popłakać sie w mediach i ktoś może go gdzies weźmie, bo z niewolnika nie ma pracownika. a to że o piłce zapomniał...to wina trenera. On powinien go IMHO wziąść za fraki i przypomnieć ze tu ma grać w piłke a nie płakać ,i dzięki dobrej grze będzie mu łatwiej pójśc do dobrego klubu(tylko czy On chciałby isc do dobrego klubu czy może do Plonu Garbatka byle by dobrze płacili) Podsumowując potrzebujemy piłkarzy którzy chcą przede wszystkim grać w piłke najlepiej jak potrafią (tyle że tacy są do 3 ligi potem miłość do piłki zmienia się w miłośc do pieniadza) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym wtedy chyba nie było zaległości z wypłatami a i tak za Moskala graliśmy jeszcze większą padakę niż teraz. Nie to, żebym bronił Probierza... po prostu są trenerzy marni i naprawdę beznadziejni. Wiadomo są też lepsi trenerzy od tych dwóch kategorii ale we Wiśle póki co raczej jesteśmy skazani tylko na takich. I z dwojga złego wolę marnego niż naprawdę beznadziejnego. Z resztą posta w sumie się zgadzam.
Ostatnio edytowane przez thechris : 20.09.2012 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przeczytalem, ze za Moskala gralismy padake i... nie czytam dalej. Padake? to co my teraz gramy?. Za Moskala pilkarze potrafili wymienic > 3 podania. Nie bylo skutecznosci, ale nie dano tez temu projektowi czasu. Wolalbym widziec Moskalowa padake niz tajna/poufna taktyke Probierza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Myślę, że w razie (odpukać, TFU TFU) przegranej w meczu z Lechią warto będzie wykrzyczeć swoje niezadowolenie, z trybun.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Probierz nie jest na pewno najlepszym trenerem jakiego moglibyśmy teraz mieć. Popełnia sporo błędów, zarówno jeśli chodzi o taktykę jak i personalia zawodników, na których stawia (katastrofalne błędy w postaci Meliksona na skrzydle czy Garguły w pierwszej 11). Ja jednak nie widzę nikogo kto mógłby zrobić z tym składem przyzwoity wynik. Wydawałoby się, że mamy całkiem mocny skład. Przecież mamy Meliksona, Ilieva czy Genkova itd. Wisła Kraków ma jednak skandaliczne braki kadrowe w bocznych sektorach boiska. Nasi boczni obrońcy są zwyczajnie słabi, a bocznych pomocników nie posiadamy wcale (ciężko tu liczyć napastników/skrzydłowych). Nie wiem czy stąpa po Ziemi taki wizjoner, który z tak absurdalnej kadry wykrzesałby wyniki na miarę marzeń i oczekiwań kibiców i właściciela Wisły.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Eeee, no , bez cudów. Nikt tu nie twierdzi, że Kaziu Moskal to trener - wybawienie dla Wisły, ale twierdzenie z kolei, że za Kazia graliśmy większą padakę niż teraz nie świadczy najlepiej o wzroku autora wypowiedzi. Bramek było mało - to prawda. Teraz też nie strzelamy.
Graliśmy piłkę w której widać było jakiś pomyślunek, założenia. To był od dawien dawna okres najładniejszej gry Wisły - sam % posiadania piłki wskazuje, że coś z nią umieli zrobić przez te 70% czasu meczu, jakoś do siebie podawali, nie tracili co minutę itp. Na początku myślałem, że zmiana z Kazia na Probierza jest bez sensu bo bez wpływu na grę. Teraz wiem, że to było idiotyczne posunięcie. Nawet jeśli z Kaziem nie bilibyśmy się o MP to przynajmniej zęby by nie bolały od patrzenia na ruchy Browna , jakie obecnie prezentują piłkarze Wisełki na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie bolą do dziś po "pokazie" antyfutbolu w Liege. Takiego bronienia 0:0 nawet Vaalerenga nie odwaliła w Krakowie jak Wisła w Belgii. Tylko, że Norwedzy mieli plan dojechać na 0:0 do karnych i awansować a Wisła miała plan dojechać na 0:0 do końca i... no i chyba odpaść.
Skuteczność? W tym meczu pierwszy strzał oddaliśmy coś koło 75 minuty... Niecelny. Faktycznie, zęby nie bolały... bo po prostu same wypadały. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Moskal pewnie doskonale wiedział, że na takim etapie budowania drużyny i jej stylu, jakakolwiek inna gra w Liege skonczyłaby się wp..lem. Pewnie wolał zabezpieczyć tyły i liczyć na łut szczęscia z przodu, żeby zachowac remis, który dawał punkty do rankingu, niż otworzyc sie, dostać bęcki i odpaść z wielkim hukiem bez dodatkowych punktow w rankingu. Też uważam, czemu dawałem wielokrotnie wyraz od marca, że należało zostawić Moskala. Mogł dalej wypracowywać i utwierdzać ten styl, ktory został już wprowadzany przez Maaskanta i w kolejnych okienkach wymieniac ogniwa w druzynie na coraz lepiej pasujące do tego stylu. W lidze Moskal wygrał 2 mecze, 1 zremisował, 3 przegrał, ale gra była rokująca na przyszłość Probierz ma jak na razie gorsze wyniki ni mówiąc o stylu, ale nadal jest w klubie. O co chodzi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Michal to dobry taktyk zamyka treningi zeby inni mysleli ze oni cos tam cwiczą,zeby pokazac rywalom "acha juz was mamy "Zazwyczaj jest to trucht wokolo boiska,brzuszki + jakies bazgroly na tablicy. Bryluje Łukasz "walczymy dalej w nastepnym meczu" Garguła . Taki element zaskoczenia ma wybic z glowy rywalom mozliwoisc podjecia walki z asami Probierza..Zazwyczaj konczy sie to pozniej wp****lem jak w Szczecinie gdzie ogral nas 40 letni Edi.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłkarze dostają pieniądze za treningi i grę w meczach z czego się wywiązują, więc pracują na swoją pensję. Chociaż mówiąc "zapracowali" miałem bardziej na myśli pracę, którą włożyli przed przyjściem do Wisły, aby już tutaj móc dobrze zarabiać.
Forumowicze mają tutaj bardzo krótką pamięć. Za Moskala ładnie kopaliśmy sobie do 20-25 metra i później nie potrafiliśmy stworzyć okazji bramkowej. Teraz mamy to samo tylko zamiast 50 podań są 2. PS @FraMat - naprawdę sądzisz, że Moskal bronił punktu w rankingu? Ponadto Moskal w lidze bilans 2-1-3 daje 1,17 pkt/mecz, Probierz 5-5-6 co daje 1,25 pkt/mecz (w tym mecz ze Śląskiem). PPS @jerry.lii.lewis - to, że drużyna ma 70% posiadania piłki nie znaczy, że umie z nią coś zrobić. Warto również podkreślić, że niektórzy trenerzy celowo oddają pole rywalom. Styl Barcelony niektórym naprawdę mocno zaciążył na świadomości... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
" Panowie , nie grajmy o awans , grajmy o 1 punkt do rankingu klubowego , a w dodatku dojdzie nam 0,250 okt do rankingu krajowego! to jest nasz cel !" ![]() gra jaką zaprezentowaliśmy w Liege nie dawała nam awansu . nastawienie drużyny na 0-0 i może coś strzelimy z kontry ( ktorej nie mielismy bo po co Liege miało się odkrywać - to my mielismy atakować! ) było w tym wypadku frajerskie . ŻADNA drużyna nie broni wyniku 0-0 na wyjeździe. Liege bylo w najsłabszym okresie dla siebie , może my też nie byliśmy w wyśmienitym , ale po tym co pokazaliśmy w Krakowie .. w Holandii zagraliśmy jak ostatni frajerzy , szansa awansu do 1/8 finału drogi FraMatcie pojawi się pewnie za 10 lat ( tak jak poprzednio było Lazio ) , więc kalkulowanie w takim momencie nie można inaczej nazwać jak właśnie - frajerstwo . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
A do thechrisa-Ktoś kto porównuje Wisle z wiosny 2012 do Wisły z lat 2002-2005 żyje w oblokach czeskiej wódki. A skuteczność przy Genkovie jako napastniku...o czym my mowimy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój z Moskalem, to była ekipa bardziej Maaskanta, Kazia ciężko z trenerskiej postawy w Wiśle ocenić...
To Maaskant dobrał sobie zawodników i cel osiągnął... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Jeśli Moskal musiał wymyślić coś na ostatnie 25 metrów boiska i wykończenie akcji, to Probierz wprowadził ... kłopoty z wyprowadzeniem piłki od Pareiki (ostatnio kilka wybić w out). Jeśli Kaziu nie gwarantuje walki o MP to Probierz gwarantuje bezład, chaos i "walkę" o nie wiadomo co ale na pewno w dolnych partiach tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tak tylko, że sposób gry u Probierza jest bardzo zbliżony do sposobu gry za Maaskanta, generalnie panuje chaos na boisku. Może u holendra lepiej wyglądało rozegranie od obrońców ale dalej już na pałę. U Moskala te posiadanie piłki było fajne i moim zdaniem powinien dostac więcej czasu, a i wyniki by się polepszyły. Niestety teraz już się nie dowiemy jak by to było dalej ...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|