The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2012, 13:29
Tu nie ma co w ogóle porównywać, bo gdybyśmy mieli szkolenie młodzieży na odpowiednim poziomie, to widzielibyśmy tego efekty. Niestety, według mnie z młodych zawodników (tych, co przewinęli się przez pierwszy skład, bo nie obserwuję "postępów" naszych młodzieżowców w juniorskich rozgrywkach) to odpali jedynie Uryga i Szewczyk. Reszta to zapchajdziury, które są w zespole z braku laku (czytaj: pieniędzy).

Mnie, jako dziewczynie kibicującej Wiśle, jest przykro patrzeć na inne kluby, które potrafią wyszkolić sobie zawodników i mieć z nich pożytek w pierwszej drużynie. Legia w tym aspekcie przoduje, bez dwóch zdań.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.09.2012, 13:36
Legii talenty sie mnożą niczym króliki na łące.Jeszcze niedawno Wolski,Żyro czy Kosecki a teraz Łukasik i Furman sie pojawili.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.09.2012, 13:43
Cytat:
Legii talenty sie mnożą niczym króliki na łące.Jeszcze niedawno Wolski,Żyro czy Kosecki a teraz Łukasik i Furman sie pojawili.
Bez przesady, Koseckiego, Żyro i Kucharczyka to byśmy teraz chętnie wyekspediowali w kontenerze do dowolnego adresata, byleby ktoś chciał za nich zapłacić.
Legionista
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.09.2012, 13:53
Koseckiego?
Jeden z lepszych zawodników Legii w tym sezonie..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 17.09.2012, 14:00
Chcecie go z powrotem? Pół mylyjona eurowaluty i jest wasz
Legionista
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.09.2012, 14:04
Chętnie, a może być w ratach?
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.09.2012, 14:07
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Koseckiego?
Jeden z lepszych zawodników Legii w tym sezonie..
Ok. Nawet zawioze go Wam pod Baltic Arene. Niech spierdala.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 17.09.2012, 14:16
killzone napisał(a):Wyświetl post
Ok. Nawet zawioze go Wam pod Baltic Arene. Niech spierdala.
ja, ja, ja chcę go zawieźć - nawet bez zwrotu kosztów za paliwo... ewentualnie "mudzina" Traore bym zabrał, coby się w drodze powrotnej nie nudzić
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 17.09.2012, 16:36
Oj beda plakali chlopcy legionisci jak za 2-3 lata Zyro pojdzie do jakiegos Tereka za 3 mln euro

Ja wiem ze jazda po Zyrze jest cool, tak samo jak byla cool kiedys jazda po Rasiaku. Szkoda tylko ze ten "drewniak" Rasiak przez duza czesc kariery byl poza zasiegiem finansowym polskich klubow, w tym Legii.

Zyro ma potencjal daleko ponad Legie i polska ekstraklase. Dosc niezle wyszkolenie taktyczno-techniczne. Jak ten gosc za 3-4 lata nie bedzie gral w jakims Tereku czy Hannoverze, to bedzie oznaczalo ze sfrajerzyl i to ostro swoj talent.

----------------------------
AYALA, nie ma w tym zadnej tajemnicy. Inwestuja w mlodziez to i maja efekty. My nie inwestujemy, to i mamy szrot a nie mlodziez.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 17.09.2012 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 17.09.2012, 17:07
Cytat:
Oj beda plakali chlopcy legionisci jak za 2-3 lata Zyro pojdzie do jakiegos Tereka za 3 mln euro

Ja wiem ze jazda po Zyrze jest cool, tak samo jak byla cool kiedys jazda po Rasiaku.
Sam zasugerowałeś lepszy przykład nawet - jazda bo Żyrze jest taka sama, jaka była po Rybusie swego czasu. Gość był odsądzany od czci i wiary, a teraz wszyscy twierdzą że gdyby nie odszedł do Tereka (w którym do momentu kontuzji grał absolutnie pierwszoplanową rolę) to Legia by MP w zeszłym roku jednak zrobiła. Jakkolwiek by nie odnosić się do takiego gdybania, faktem jest że dwa lata temu jak ktoś by za niego dał 0,5 mln to byśmy wzięli z pocałowaniem ręki, a teraz 3 mln do Tereka i mimo wszystko niedosyt.

Żyro jest silny i dosyć szybki, potrafi potężnie uderzyć i nieźle kontroluje piłkę, ale jest dosyć surowy, niezbyt kreatywny i niedokładny, a jak połączy się te wady z tym, że nie potrafi się często odnaleźć na boisku i podejmuje złe decyzje, to efekty są takie że aż zęby bolą od jego oglądania. Trudno powiedzieć co z takiego chłopaka będzie, bo warunki do gry ma świetne, no i powiedzmy że jakimś kompletnym kaleką też nie jest. Zresztą powoli zaczyna się wyrabiać trend, że to jest specjalista od karcenia ogórów - ze słabiznami błyszczy, z lepszymi klubami boleśnie przepada.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.09.2012 o godz. 17:10.
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.09.2012, 17:14
Skonczcie juz ; Zyro jest drewniany i chujowy - amen.

Edgar Cani w Polonii No to maja Gruzina i Caniego. Wracaja marnotrawne dzieci bo nikt ich inny nie chcial

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.09.2012, 17:31
Wydaje mi się, że znowu próbuje się stworzyć kolejny mit, tym razem szkolenia młodzieży w Widzewie. Prawda jest zgoła inna. Widzew dobrze wylosował w "drafcie" trafiając na kilka perełek wśród młodych zawodników, ze swojego regionu, jak i z innych części Polski. Nie można odbierać im zasług związanych ze scoutingiem, ale w dużej mierze jest to szczęście, tak jak to było kilka lat temu we Wronkach, gdzie każdy transfer okazał się strzałem w dziesiątkę, a słynny "komitet transferowy" urósł do rangi nieomylnego.

Rzeczywistość:
Mariusz Stępiński - transfer z Pogoń-Ekolog Zduńska Wola w 2011 roku
Adrian Pietrowski - transfer z Nielby Węgrowiec w 2012 roku
Mariusz Rybicki - transfer z SMS Łódź w 2011 roku (najpierw półroczne wypożyczenie)
Jakub Bartkowski - wychowane

Przypominam, że o Mariusza Stępińskiego walkę stoczyło sporo drużyn, także z Europy.
Cytat:
Pogoń-Ekolog Zduńska Wola już bez Mariusza Stępińskiego. Widzew Łódź, który już wcześnej obserwował młodego piłkarza i zapraszał na testy, sfinalizował pierwszy transfer tego lata. Nie do pierwszej drużyny, ale - zgodnie z zapowiedziami - do zespołu Młodej Ekstraklasy. Tą transakcję warto jednak odnotować, bo łódzki klub podpisał kontrakt z zawodnikiem, którego chciało mieć u siebie wiele klubów polskich i zagranicznych.

Utalentowany napastnik grał wiosną w czwartej lidze. Regularnie był również powoływany do reprezentacji Polski do lat 16. Zdobył w niej w 16 meczach 18 goli. Wcześniej był także powoływany do reprezentacji w młodszych rocznikach.

Widzew nie był jedynym klubem, który interesował się 16-letnim Stępińskim. Interesowało się nim wiele klubów z Ekstraklasy, a także kilka zagranicznych, m.in. Juventus, Arsenal, Newcastle, Auxerre i FC Koeln. Do gry w Widzewie młodego piłkarza przekonała jednak możliwość trenowania pod okiem trenera Radosława Mroczkowskiego. Swój udział przy tym transferze miał też Łukasz Masłowski.

PS. Kubusiowi zafunduję nawet wejście do ZOO w Oliwie, aby tylko zmył się przed następnym meczem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.09.2012 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 17.09.2012, 22:46
Uff wymęczył Kolejorz jakoś zwycięstwo w Bełchatowie. Straszliwa kopanina i Lech grał naprawdę prymitywną piłkę momentami. Jeden celny strzał w bramkę i nasz drewniany Ślusarski dał nam trzy punkty. Oczywiście z zwycięstwa Lecha się cieszę , ale z gry na pewno nie. Bełchatów grał składniej i zasłużył na remis. Jednak takie mecze trzeba umieć wygrać Ile razy Lech grał pięknie i przegrywał... Trzeba nauczyć się czasem grać brzydko i wygrać. Legia i Wisła dawno pojęły tę umiejętność a Lech nigdy nie umiał tego. Takimi zwycięstwami czasami zdobywa się MP.

A tak z innej beczki , to jak parzę na Kosowskiego , to sobie myślę , ze taki Iliev może mu buty czyścić. Naprawdę widać , że Kamil gdzieś grał i na tle naszej ligi się wyróżnia mimo zaawansowanego wieku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.09.2012, 12:05
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Skonczcie juz ; Zyro jest drewniany i chujowy - amen.
Zamienisz się na Gargułę?

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Edgar Cani w Polonii No to maja Gruzina i Caniego. Wracaja marnotrawne dzieci bo nikt ich inny nie chcial
Cani nie pomógł sobie tymi numerami jakie odwalał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.09.2012, 13:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zamienisz się na Gargułę?
Ja bym wziął pod warunkiem, że dostanie kontrakt po Żyro, a Żyro będzie łykał 300 patoli euro rocznie.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.09.2012, 14:30
emj10 stuknij się w głowę.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.09.2012, 14:34
Czemu mam się stukać? Żyro to padaka pierwszej wody.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.09.2012, 14:36
Za to Gargua w tej chwili to wirtuoz. Wolę młodego Żyro niż Gargułę w jego wieku po przejściach. A ich pensje mnie nie interesują, bo nawet jakbyśmy zaoszczędzili na tej różnicy to i tak wszystko idzie do iti. A jeśli już chodzi ci tak o zaoszczędzenie kasy, to gdzie opchniesz Gargułę i za ile? Bo na Żyro chętni co jakiś czas się pokazują i można za niego coś skubnąć.

Żyro ma przebłyski, Garguła zaś nie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.09.2012, 14:50
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Bo na Żyro chętni co jakiś czas się pokazują i można za niego coś skubnąć.
Chwilowo są to tylko wirtualne oferty, gdyż nic z tego nie mamy i nie zanosi się, aby doszło do sprzedaży Żyro (brak chętnych), albo do tego żeby zaczął grać na poziomie. Chłopak od dwóch lat zagrał może ze dwa dobre spotkania, a w 70-80% przeszedł koło meczu. Wyjątkami się tylko mecze przeciwko ogórkom, bądź amatorom.

Przy moim założeniu, że z Żyro ludzi nie będzie wolałbym Gargułę, który wystarczyłby jako zapchajdziura w środku pola. Oczywiście to wszystko sport fiction, gdyż Garguły nie wziąłbym za sprawy korupcyjne, ale jak teoretyzujemy to teoretyzujemy.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.09.2012, 15:59
A po co Garguła jako zapchajdziura w środku pola? Akurat tutaj mamy względny spokój - Wolski, Salinas, Radovic, Furman, Gol, Vrdoljak, Łukasik (mowa o ofensywnych i defensywnych).

To ja już wolę Żyro na lewej stronie niż Gargułę do środka pola.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.09.2012, 16:02
Trochę wybór jak między tym na co chce się chorować.
Kiła czy rzeżączka.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.09.2012, 16:05
Mamy obecnie tylko Salinasa i beznadziejnego Radovica. Wolskie nie wiadomo kiedy wróci, jeśli wróci.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.09.2012, 16:36
emj10, proponuje sie przerzucic na jakis mniej skomplikowany sport. Ewentualnie zostac przy futbolu, ale tym z... FM-a.

---------------------------------

"Już jutro, a więc w środę, 19 września we Wronkach zostanie otwarta Piłkarska Akademia Lecha Poznań. Całość uświetni towarzyskie spotkanie z Niemcami.

W środę na samym początku w hotelu Olympic we Wronkach odbędzie się specjalna konferencja prasowa na temat otwarcia Piłkarskiej Akademii Lecha Poznań. Po niej miejsce będzie miała debata pod tytułem: „Rola i znaczenie szkolenia dzieci i młodzieży w sukcesach profesjonalnych klubów sportowych.”

Natomiast na godzinę 14:00 zaplanowano uroczyste otwarcie Akademii Lecha Poznań, a na 15:00 towarzyski mecz Kolejorza U-19 z Herthą Berlin U-19. Kontrolny bój juniorów klubu z Bułgarskiej z Niemcami zostanie rozegrany na głównej płycie obiektu we Wronkach. Wstęp na to spotkanie dla wszystkich kibiców jest bezpłatny."

-----------------------------
* Wisla organizacyjnie dalej tkwi w latach 90, Lech i Legia sie rozwijaja. Jak tak dalej bedzie, to za 10-15 lat nie bedziemy mieli czego szukac przy tych klubach. Pamietam jak w latach 90 wystarczylo rzucic stosunkowo niewielka kasa i juz wyprzedzales wszystkich o kilka dlugosci. Ot, cala koncepcja potrzebna do zbudowania "potegi ekstraklasy" w tamtych czasach.

Dzisiaj juz nie ma boli, albo budujesz klub na zdrowych fundamentach (akademia, scauting, itd.), albo bedziesz mial co najwyzej zespol klasy Polonii Wojciechowskiego.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 18.09.2012 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.09.2012, 16:42
nie bój się, Wolski wróci. I po co w takim przypadku byłby Garguła? A na lewej stronie nie mamy praktycznie nikogo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.09.2012, 20:12
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
I po co w takim przypadku byłby Garguła?
Ja bym rozszerzył to pytanie: po co komukolwiek - na poziomie ekstraklasy - Garguła?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.09.2012, 20:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym rozszerzył to pytanie: po co komukolwiek - na poziomie ekstraklasy - Garguła?
W celach handlowych.
If you know what I mean.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.09.2012, 21:48
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym wziął pod warunkiem, że dostanie kontrakt po Żyro, a Żyro będzie łykał 300 patoli euro rocznie.
Nie no, daj spokój. Garguła to chyba obecnie najgorszy piłkarz ekstraklasy. On jest emanacją wszystkiego co najgorsze w polskim futbolu: gwiazdorstwo, zblazowanie, kompletne wypalenie, tumiwisizm. Tragiczny piłkarz. To jest taki Jodłowiec, Kikut, Łobodziński, Iwański. Rak wyniszczający nasz futbol. Pokolenie obecnych 26-30 latków.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
* Wisla organizacyjnie dalej tkwi w latach 90, Lech i Legia sie rozwijaja. Jak tak dalej bedzie, to za 10-15 lat nie bedziemy mieli czego szukac przy tych klubach.
Nie chciałbym zostać oderbany jako napinający się, ale wydaje mi się, że już w tej chwili na dłuższą metę (czyli nie w pojedynczym meczu) macie kłopot. Oczywiście polska liga jest bardzo niestabilna, więc cała ta nasza przewaga może się skończyć w momencie, w którym ITI stwierdzi, że nie wystarczy już zabieranie nam wszelkiego dochodu na spłatę długu i poprosi o uregulowanie całości na już. Wtedy leżymy i mamy 4 ligę z nową nazwą.

Ale jeżeli to się nie wydarzy to Wy potrzebujecie gdzieś 7-10 nowych piłkarzy, żeby nawiązać z nami walkę, bo w innym razie macie wypalonych emerytów z gigantycznymi pensjami, zblazowane polskie gwiazdki, bardzo, bardzo przeciętnych Polaków z kartą na ręku i umiarkowanie utalentowaną młodzież.

Szczerze mówiąc dopiero teraz czuję jak dużo zależało od tego gola APOELu na awans. Gdyby go nie strzelili to nie byłoby u Was rowu mariańskiego w sferze psychiki, byłaby kasa, był by właściciel, który wreszcie znalazł świętego Grala. A tak nastąpiło przelicytowanie, gigantyczne pęknięcie balona i w sumie skończyły się kariery kilku piłkarzy (bo teraz to oni tylko udaja, że się starają - parę lat temu jak KSP czy Pogoń z Wami jakiimś cudem prowadziła to praktycznie było wiadomo, że w II połowie ich rozjedziecie walcem, a co najmniej wyrównacie). A teraz? Styl Piasta czy Bielska, tylko nazwa inna.

Już raz to kiedyś widziałem. Widzew Łódź to się nazywało.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.09.2012 o godz. 21:51.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 18.09.2012, 22:57
Oj Widzew został tak rozkradziony przez Pawelca z Grajewskim , ze głowa mała... I w sumie szkoda , że taka firma jak Widzew nie może się pozbierać do dziś. Wydaje mi się , że gdyby Widzew był silniejszy , to i liga by zyskała.

Wisła , to dla mnie przykład zmarnowanego kapitału. Zamiast tych wszystkich MP trzeba , było zbudować kilka boisk treningowych i ktoś , by się szkolił. Teraz po 15 latach nie ma w Wiśle ani pieniędzy ani drużyny ani juniorów i nie mam wątpliwości , ze Wisła będzie słabła. {zresztą to już się dzieje}

Garguła ? 0 22 nie obrażajmy piłkarzy. Garguła , to marny kopacz z nadmuchanym ego i pełnym portfelem. Pogratulować Cupiałowi , że zgodził się mu wypłacać tak gigantyczne pieniądze za spacerowanie. Ja bym Garguły nie ściągnął nawet do Odlewu Poznań , bo gość jest po prostu żenująco słaby. Porównywanie Garguły do Żyro dla mnie jest bezsensu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.09.2012, 23:09
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie no, daj spokój. Garguła to chyba obecnie najgorszy piłkarz ekstraklasy. On jest emanacją wszystkiego co najgorsze w polskim futbolu: gwiazdorstwo, zblazowanie, kompletne wypalenie, tumiwisizm.
Zapominasz o jego walorach czysto piłkarskich. To rzadki przykład "rozgrywającego", który potrafi mieć ponad 50% strat, z czego kilka groźnych.

Jak się porówna jego grę z pomeczowymi wypowiedziami, gdzie ewidentnie widać jak bardzo chłopak jest zadowolony ze swojej postawy na boisku, to można wyciągnąć jeden wniosek: schizofrenia. Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak żenująco słaby miał tak wysokie mniemanie o sobie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.09.2012, 23:10
Cytat:
Nie chciałbym zostać oderbany jako napinający się
Z chęcią pojeździłbym z tobą i powyzywał od napinaczy, ale masz rację. I każdy zdrowo myślący kibic to widzi. Wisła to odpowiednik Zagłębia, jakiś tam Bełchatowów czy innych przeciętniaków, tylko że z nazwą. W tym sezonie znowu środek tabeli, o ile strefa spadkowa nie zacznie kukać, wcale by mnie to nie zdziwiło.

No nic, po latach tłustych przyszły lata chude. Boli tak tylko że Wisła (jak i wszystkie inny kluby w Polsce) to taki klubik, bez bazy, bez organizacji, struktury, boisk, młodzieży, marketingu.

Żeby nie off-topować, przewrotnie stawiam że w tym roku L zdobędzie mistrza. W końcu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów