The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2012, 12:01
emj10 napisał(a):Wyświetl post
PiS - wygrywa w kilku okręgach w centralnej Polsce i na ścianie wschodniej z wyjątkami (ok. 200 głosów)

optymista z Ciebie... PiS jako partia ma 30% głosów elektoratu, ale przy podziale jednomandatowym, gdzie głosuje sie na konkretną osobę już tak dobrze nie będzie. W PiSie nie ma tyle głośnych nazwisk które wejdą do sejmu. Teraz ciągnie ich partia, przy JOW zdani są na siebie. Wszystkie te ważne głosy są w Solidarnej Polsce i PJNie. PiS musiałby się kajać i przepraszać wciągając ich na listy.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.09.2012, 12:18
Szpen napisał(a):Wyświetl post
optymista z Ciebie... PiS jako partia ma 30% głosów elektoratu, ale przy podziale jednomandatowym, gdzie głosuje sie na konkretną osobę już tak dobrze nie będzie. W PiSie nie ma tyle głośnych nazwisk które wejdą do sejmu. Teraz ciągnie ich partia, przy JOW zdani są na siebie. Wszystkie te ważne głosy są w Solidarnej Polsce i PJNie. PiS musiałby się kajać i przepraszać wciągając ich na listy.
Myślę, że przy jeszcze większym zwiększeniu bipolaryzacji sceny politycznej i dobrych dla PiS-u wiatrach (brak głupich wpadek, program mogący zainteresować centrum, wchłonięcie pobliskich środowisk, co przy nowej ordynacji byłoby realne, bo kanapowe partyjki pozbyłyby się resztki złudzeń, że same mogą coś ugrać) byłby to wynik realny, zbliżony choćby do wyników drugiej tury wyborów prezydenckich w 2010.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.09.2012, 12:29
Nie optymista, a realista. Wystarczy popatrzeć na analizy Flisa, które jasno wskazują na to, że zastosowanie JOW w obecnej chwili będzie skutkowało ruchowi w stronę pozornie dwuipółpartyjnego, a w efekcie dwupartyjnego sejmu. Twarze medialne, które znasz nie mają tutaj nic do znaczenia, gdyż z perspektywy okręgów "znane osobistości" znaczą trochę co innego. Skończy się jednak okres ochronny dla misiów w teczkach, którzy poza PR-owską działalnością nie mają nic do zaproponowania. Na ich miejsce wskoczą "eksperci" partyjni, albo desant w postaci cichego przyzwolenia dwóch głównych partii (przypominam świetny ruch PO z Borowskim w ostatnich wyborach, za jednym zamachem wykolegowali SLD i Romaszewskiego nie mając własnego kandydata).

Edit: Pomyłka. Nie Dudka, a Flisa. To z gorączki.

http://jaroslawflis.salon24.pl/44676...jeden-argument

Cytat:
Liderzy będą objeżdżać pas Ełk-Grudziądz-Włocławek-Kalisz-Częstochowa-Cieszyn, plus tych kilka wysepek - przedmieścia Warszawy, Krakowa i Łodzi, Białystok, Lublin i Lubin. Tam będą wydawane pieniądze na kampanię, tam przecinane wstęgi nowych inwestycji. W pozostałej części kraju 10% w te, czy we wte, i tak nie będzie robiło różnicy.
Pierwsza mapka pokazuje okręgi PO, PiS i PSL w wyborach do Senatu.

Druga mapka pokazuje okręgi, w których PO i PiS są pewne na 99% zdobycia mandatu oraz te (ok. 25%), gdzie wybór jest niepewny i zależy od wielu determinantów (frekwencja, siła kandydata oraz wpompowane w dany okręg pieniądze).

Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.09.2012 o godz. 12:59.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.09.2012, 12:48
Drozd nie wiedziałem, że siedzisz w Lublinie
a teraz już wiesz?

Wkleiłem fragment z Twojego linku.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 16.09.2012, 13:03
Wiem, wiem.
Ja tam pamiętliwy nie jestem, więc pewnie i w moim linku to było, ale zaciekawiło mnie pogrubienie tego nazwiska.

Koniec OT.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.09.2012, 14:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Hehehe AS widzę ze Ci się nudzi. A może dorabiasz na boku.
Dorabiają i to nie na boku całe familie z PISu i PO ,oczywiscie na panstwowych posadach, by zylo sie lepiej
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.09.2012, 16:03
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dorabiają i to nie na boku całe familie z PISu i PO ,oczywiscie na panstwowych posadach, by zylo sie lepiej
Asie podaj te argumenty o których straonę wcześniej wspominałeś, a prosił o nie Belzebub
piekna zaba w podpisie

AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.09.2012, 16:24
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Asie podaj te argumenty o których straonę wcześniej wspominałeś, a prosił o nie Belzebub
dzieki ,wole sie nie wdawać w dyskusje z jemu podobnymi w tym temacie ,bo nie mam zamiaru wysluchiwac oszczerstw i obelg
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.09.2012, 19:39
A wysługujaca sie Brukseli (i sterujacą nią Niemcom), Danuta Hłebner żąda od Polski podania daty przyjęcia ...euro :

http://www.radiomaryja.pl/informacje...rzyjecia-euro/
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.09.2012, 22:12
The Economist pisał, że Polska zostanie wepchnięta do euro w 2015 roku. Nie wiem na ile to prawda, bo też nie wiem jakie oni mają żródła. Tak czy siak boje się że może być to rozpisane w referendum, a ten ciemny , homofibiczny i katolicki naród powie nie. Dlatego myślę, że światły Parlament albo Prezydent powinien podjąć decyzję. Z drugiej strony sami siebie pytająjajcarze.

Pamiętaj! euro to same korzyści,hmmm, jadąc za granicę nie będziesz musiał wymieniać waluty ja jestem na tak, wobec tak mocnych argumentów!Bardzo chciałbym mieć w portfelu euro, czułbym się wtedy prawdziwym Europejczykiem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.09.2012 o godz. 22:15.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.09.2012, 08:56
na onecie, interii i wp nie poczytacie dzisiaj o 17 września, pewien podział staje się jasny i coraz bardziej eksponowany
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.09.2012, 09:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
The Economist pisał, że Polska zostanie wepchnięta do euro w 2015 roku. Nie wiem na ile to prawda, bo też nie wiem jakie oni mają żródła. Tak czy siak boje się że może być to rozpisane w referendum, a ten ciemny , homofibiczny i katolicki naród powie nie. Dlatego myślę, że światły Parlament albo Prezydent powinien podjąć decyzję. Z drugiej strony sami siebie pytająjajcarze.

Pamiętaj! euro to same korzyści,hmmm, jadąc za granicę nie będziesz musiał wymieniać waluty ja jestem na tak, wobec tak mocnych argumentów!Bardzo chciałbym mieć w portfelu euro, czułbym się wtedy prawdziwym Europejczykiem.
Uważaj, żebyś nie poczuł się ojro-pejczykiem cokolwiek byś przez to mógł zrozumieć....
W URZ jest ciekawy artykuł o SKOKach i o genialnych pomysłach naszych parlamentarzystów.

Co do JOW-ów - wystarczy popatrzeć na dzisiejszy Senat

W Senacie zasiadają głównie osoby, które same nie wiedzą po co tam są. Oczyiście nie są to politruki typu np. Arabski Tomasz, którego skutecznie wymiksowano bez JOw-ów, ale wystarczyło, że PO nie miała co zrobić z miejscami do Senatu we Wrocławiu to wsadziła "znanych i cenionych"
Duda wygrał, Prof. CHybicka również, ale prof. Kieres przegrał, i dzisiaj mogłoby być jeszcze ciekawiej,
Podkreślam tutaj, że z tej 3 tylko Duda jest członkiem PO.....

PO w wyborach do Sejmu w JOW-ach stawiając na takich właśnie ludzi, którzy nie są związani z polityką mogłaby się pieknie przejechać. PiS w swoich okręgach raczej dałby sobie radę.
Dostrzeganie zaś w chłopakach np od Ziobry olbrzymiego zagrożenia jest moim zdaniem bezpodstawne. Ziobro otrzymał tyle głosów w wyborach w Krakowie nie tylko dlatego ,że był znany ze swojej działalności, ale również z tego powodu na jakiej liście się znajdował. Dzisiaj nie podejrzewam, aby Ziobro i kumple otrzymali łącznie tyle głosów, co dostali w ostatnich wyborach parlamentarnych, a nawet to byłoby zbyt mało.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Drozd
Senior Member

Stary 17.09.2012, 16:00
cpc napisał(a):Wyświetl post
na onecie, interii i wp nie poczytacie dzisiaj o 17 września, pewien podział staje się jasny i coraz bardziej eksponowany
Obudź się Polsko !!

Wie ktos o co chodzi?
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.09.2012, 17:14
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Obudź się Polsko !!

Wie ktos o co chodzi?
może to co pisałem w temacie o II WŚ że z sondażu radiowej trójki wynika że ponad połowa Polaów nie wie co się wydarzyło 17 września 1939 .A nie wie bo ludzie Michnika ,Jaruzelskiego czy Kiszczaka i ich media nie mają ochoty o tym przypominać. Dzisiaj rozmawiałem z kilkoma znajomymi i robili wielkie oczy co ja do nich mówię o tej dacie (magistrzy inżynieży żeby nie było) Podobnie to wygląda jak z rozmowa z niektórymi ludzmi z filmiku Kolibra o ulicy Armii Ludowej : http://wpolityce.pl/artykuly/36456-c...ntrum-warszawy
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 17.09.2012 o godz. 17:25.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 17.09.2012, 17:42
O taką trudną datę pytacie, jeszcze dzienną? Przecież wystarczy znać daty Chrztu Polski, Bitwy pod Grunwaldem i wsio - historia zaliczona.
Drozd
Senior Member

Stary 17.09.2012, 17:48
A co lemingi na to?
Cytat:
Mecenas Stefan Hambura specjalnie dla Niezależnej.pl. - To brak profesjonalizmu i kompetencji – mówi oburzony pełnomocnik Janusza i Piotra Walentynowicz, po kompromitującej prokuraturę organizacji sekcji zwłok ekshumowanych dzisiaj na gdańskim cmentarzu.

- Moi klienci są nie tylko w szoku. Im chce się wyć z rozpaczy – tłumaczy mecenas Hambura. Najpierw na cmentarzu „Srebrzysko” w Gdańsku nie pojawili się pracownicy Sanepidu, których obecność jest obowiązkowa podczas ekshumacji zwłok. Pojawili się z kilkugodzinnym opóźnieniem. Później nie udało się przeprowadzić sekcji zwłok, bo w Instytucie Medycyny Sądowej w Bydgoszczy popsuł się tomograf komputerowy.

- Nie wiem, czy stan tomografu był wcześniej sprawdzany, ale zepsuł się, gdy ciało miało już znaleźć się w środku – opowiada pełnomocnik syna i wnuka śp. Anny Walentynowicz. Prawnikowi trudno zrozumieć taką organizację pracy wojskowej prokuratury i biegłych. – To brak profesjonalizmu – podkreśla.

Co teraz wydarzy się? Ciało ekshumowane w Gdańsku zostanie przewiezione do Krakowa. Podobnie jak zwłoki spoczywające na cmentarzu w Warszawie, które jutro będą ekshumowane.
- Ostatecznie trafią do Zakładu Medycyny Sądowej we Wrocławiu i tam zostanie przeprowadzona sekcja. Nie wiem jeszcze czy jednego dnia – mówi nam mecenas Hambura.

Niezależna.pl zapytała, czy w związku z dzisiejszymi, skandalicznymi wydarzeniami pełnomocnik bliskich śp. Anny Walentynowicz zamierza złożyć skargę lub domagać się wyjaśnień.
- A do kogo mielibyśmy się skarżyć? Prokuratura robi co chce i jak chce. Nie mamy żadnych możliwości zaskarżenia jej działań – mówi mecenas Hambura.
http://niezalezna.pl/32964-mec-hambu...a-robi-co-chce

A tu diagnoza i metoda leczenia. Nie dla lemingów.

http://www.youtube.com/watch?v=oj2j6...layer_embedded
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.09.2012, 19:22
Teoria względności czyli jak wygląda 2% w zależności od sytuacji Takie rzeczy oczywiście tylko w TVN24.

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
emj10
Senior Member

Stary 17.09.2012, 19:25
Tylko w TVN? To chyba nie byłeś na żadnej konferencji, albo prezentacji międzynarodowej marki. Normalną sprawą jest, że dokonuje się pewnych przekłamań w wysokościach słupków na wykresach.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.09.2012, 20:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Dobrze powiedziane, na potwierdzenie.. Dziś w RMFie podali, że większość Niemców uważa, że żyło by im się lepiej gdyby nie byli w Uni Europejskiej, podobnie z resztą myślą Francuzi i Anglicy.. W Polsce sytuacja wygląda zupełnie odwrotnie, a za największy plus bycia w UE - Polacy uważają możliwość swobodnego poruszania sie po zjednoczonej Europie..Ja .......e co za ludzie
[][][][]> T S W <[][][][]
Drozd
Senior Member

Stary 17.09.2012, 20:53
Tylko w TVN? To chyba nie byłeś na żadnej konferencji, albo prezentacji międzynarodowej marki. Normalną sprawą jest, że dokonuje się pewnych przekłamań w wysokościach słupków na wykresach.
A TVN to jakaś tuba propagandowa PO ? Bo oni są ponoć obiektywni. Skoro w tak banalnej do rozszyfrowania sytuacji potrafią się tak szmacić to co myśleć o całokształcie? Na podstawie tego slajdu można głośno krzyczeć TVN manipuluje lemingami. Ciężko już znaleźć pożądanych respondentów to oszukują na żywca. Goebels wiecznie żywy.
Hej Nasz TS !!
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2012, 21:05
Bylo?
http://www.wykop.pl/ramka/1266721/po...m-podreczniku/

Polska juz nie istnieje. Tego panstwa nie ma. Rzadza nami ....y, nieroby i zdrajcy.
WISŁA PANY !!
kbsucha
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 17.09.2012, 22:04
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Bylo?
http://www.wykop.pl/ramka/1266721/po...m-podreczniku/

Polska juz nie istnieje. Tego panstwa nie ma.
http://nick.salon24.pl/448322,polski...omment_6605019

orzeu napisał(a):Wyświetl post
Rzadza nami ....y, nieroby i zdrajcy.
Z tym akurat trudno się nie zgodzić.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.09.2012, 22:19
Niektórym może to zburzyć tezy
Cytat:
Świadectwo Romana Giertycha
Piotr Skwieciński

Kiedyś Roman Giertych potrafił ekscytować, u niektórych budził wręcz grozę i nienawiść

Dziś podstawowym wrażeniem kogoś, kto ogląda jego ostatnie występy i czyta jego teksty jest poczucie zażenowania. Bo tylko zażenowanie może wywołać facet, z którego żądza bycia zaakceptowanym przez establishment wycieka wszystkimi porami do tego stopnia, że gdyby ta emocja świeciła można byłoby użyć go jako latarni morskiej.

Ale jak prawie wszystko na świecie, także i to ma swoją dobrą stronę. Były szef narodowców tak bardzo chce przekonać elity, że jest fajny, w ogóle zawsze był fajny i w podstawowym polskim konflikcie – między establishmentem a zagrażającym mu projektem IVRP zawsze był po stronie tego pierwszego, że momentami staje się szczery. I ujawnia sprawy, które elity wolałyby utrzymać poza społeczną wiedzą.

W opublikowanym w „GW" wywiadzie malowniczo opisuje, jak to w 2006 roku bohatersko przeciwstawiał się – ostatecznie niezrealizowanym – próbom doprowadzenia do rozwiązania parlamentu. PiS chciał wtedy drogą trików proceduralnych zasabotować terminowe uchwalenie budżetu, co umożliwiłoby prezydentowi podjęcie takiej decyzji. Giertych, przekonując czytelników „Wyborczej", jak to się zasłużył ich politycznemu obozowi, opowiada jak to wtedy ściśle współdziałał z Platformą, jak broniąc się przed nowymi wyborami (w których PiS zapewne zyskałby samodzielną większość) szykowali scenariusz rewolucyjny. „Myśmy mieli już dogadanego nowego marszałka, Bronisława Komorowskiego, miał być przegłosowany przez 300 posłów, ale trochę wbrew procedurze..." - mówi. I relacjonuje, że powiedział wtedy Kaczyńskiemu „panie prezesie, nowy rząd powołany zaraz po powołaniu nowego marszałka nie wydrukuje żadnego nielegalnego postanowienia o rozwiązaniu Sejmu".

Innymi słowy – Giertych zupełnie otwarcie stwierdza, że ówczesna opozycja szykowała Polsce pucz. Tylko tak można określić spisek, w ramach którego, broniąc się przed wyborami, demonstracyjnie łamie się prawo („trochę wbrew procedurze"), a potem wbrew konstytucji powołuje uzurpatorski rząd. Realizacja takiego scenariusza mogłaby oznaczać nawet wojnę domową, ale najwyraźniej spiskowców to nie odstraszało.

To informacja ciekawa, również w kontekście tego, że obecną politykę PiS (którą skądinąd niejednokrotnie krytykowałem) rząd i prorządowe media krytykują często jako rokoszową...

Ciekawa jest również inna informacja. Oto Giertych opisuje, jak to po wyborach 2005 r. „Donald przyszedł i powiedział, że nie wchodzi do rządu i będą tylko pozorować koalicyjne rozmowy". Innymi słowy – potwierdza, że to PO jako pierwsza zdecydowała, że nie będzie żadnego POPiS-u. Dla politycznych insiderów nie jest to nowość, ale dla czytelników „GW" - chyba tak...

Jako historyk i dziennikarz jestem wdzięczny Giertychowi. Jako obywatel i Polak... tu może wystarczą trzy kropki.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Stary 17.09.2012, 22:42
Czyli teraz nagle Giertych liżący tyłek Michnikowi i lemingom zrobił się wiarygodny. Ten temat jest lepszy niż większość komedii w kinach
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.09.2012, 07:43
Czyli teraz nagle Giertych liżący tyłek Michnikowi i lemingom zrobił się wiarygodny. Ten temat jest lepszy niż większość komedii w kinach
Jesteś taki niekumaty czy tylko się na takiego zgrywasz? Dla większości tutaj jajogłowy to mniej niz zero choć jako minister edukacji pewnie był znacznie lepszy od pań Szumilas czy Hall .
Natomiast chodzi o to że jeśli jest dla lemingów i komuchów wiarygodny w oczernianiu PIS-u to te newsy też powinny być DLA NICH wiarygodne.Nieprawdaż?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.09.2012, 08:14
Niezłe porównanie:

- prezentacji międzynarodowej marki, gdzie robi się takie czary mary w celach marketingowych, w celu wykazania wyższość swojego produktu

z

- ogólnopolską stacją informacyjną która podobno jest obiektywna, ponoć żadnej partii nie reklamuje i promuje oraz przestrzega prawa, zgodnie z którym dziennikarz jest zobowiązany do "rzetelnego informowania".

Chyba że sam przyznasz, że TVN24 wobec pewnych partii zachowuje się już jak wobec marki którą należy jak lepiej zaprezentować, a dziennikarze bawią się w marketingowców rządzącej partii.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Niektórym może to zburzyć tezy
Mnie najbardziej bawi sposób w jaki kala się Giertych opisując swój epizod z PiSem. Brzmi to jak samokrytyka za najlepszych czasów PRL-u, PiS to samo zło, a facet już się martwi co będzie za 3 lata gdy PiS znów będzie walczył o rzadzenie

" Przyznał, że zrobił wiele błędów w polityce: za ostro się wypowiadał, dał się wciągnąć w atmosferę PiS-owskiego poszukiwania wszędzie zła, przekrętów.
Chciałby, żeby powstała partia na prawo od Platformy, ale - jak stwierdził - nie radykalno-fanatyczna jak PiS. Martwi się tym, co będzie za trzy lata, gdy nadejdzie czas wyborów."
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 18.09.2012 o godz. 08:34.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
emj10
Senior Member

Stary 18.09.2012, 08:40
Nie pierwszy raz z resztą bawią się w marketingowców, ale w obie strony.

Takiej manipulacji z tym skróconym słupkiem pod godłem PiS to jeszcze nie widziałem

Co do Giertych to nie chce mi się go nawet komentować. Śmiesznością przebił nawet innego "premiera" IV RP - Marcinkiewicza.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.09.2012 o godz. 08:51.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.09.2012, 09:08
Jeżeli to dla ciebie jest normalne, to składam gratulacje.
O ile zrozumiałbym wykresy firmy, która w taki przekłamany sposób próbowałaby udowodnić, że sprzedaje więcej towarów niż konkurencja, to nie rozumiem "podobno bezstronnego medium", które wskazuje na kogo głosowaliby Polacy w wyborach. A sorry zapomniałem o wypowiedzi Miszczaka - TVN to przecież medium dla wyborców PO a oni muszą wiedzieć jak wielka jest róznica ich ulubieńców nad pozostałymi.....

Jeżeli dla ciebie "przekłamywanie wykresów" jest normalne, to nie dziwię się, że jesteś wyborcą PO, tam przecież rządzi Pinokio.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.09.2012, 09:47
Zachowanie funkcjonariuszy w tzw. "demokratycznym" państwie czyli POlicja POlityczna:

Cytat:
Braun: rodziny ofiar traktowane jak intruzi

W rozmowie z portalem Niezależna.pl tuż po zwolnieniu Grzegorz Braun przyznał, że jest oburzony z powodu zatrzymania przez policję i zapowiedział, że będzie składał w tej sprawie zażalenie.

- Tylko dzięki zdecydowanej interwencji posłów Antoniego Macierewicza, Anny Fotygi i Małgorzaty Gosiewskiej i dzięki błyskawicznej reakcji osób zgromadzonych przed cmentarzem nie zostałem wywieziony z terenu warszawskich Powązek radiowozem. Z rozmów między policjantami wynikało, że oskarżali mnie o naruszenie nietykalności funkcjonariusza, podczas gdy to ja w czasie zatrzymania byłem poszturchiwany i popychany przez funkcjonariuszy żandarmerii wojskowej i policji. Ponadto przedstawiciele służb mundurowych dokonujący zatrzymania nie zechcieli się nawet wylegitymować, co jest wbrew regulaminowi – tłumaczy w rozmowie z portalem Niezależna.pl reżyser Grzegorz Braun.

Razem z Ewą Stankiewicz, Grzegorz Braun wszedł na teren cmentarza, żeby móc udokumentować wydarzenie, które jak podkreśla ma „ogromną wagę historyczną”. Reżyser i dziennikarka wczoraj nie mieli żadnych problemów z dotarciem w pobliże miejsca ekshumacji ciała z grobu śp. Anny Walentynowicz i udało im się zrealizować zdjęcia, które całą ekshumację dokumentują. Dzisiaj mieli taki sam cel, jednak rezultat okazał się nieoczekiwany... Ewa Stankiewicz została wyprowadzona poza teren cmentarza, a Grzegorz Braun został zatrzymany przez policję.

Reżyser zauważa, że w jego przypadku historia zatoczyła koło, ponieważ za dwa dni, przed sądem we Wrocławiu rusza po raz kolejny proces, w którym Grzegorz Braun został oskarżony o naruszenie nietykalności oraz obrazę funkcjonariusza na służbie.

- To jest sprawa która trwa już piąty rok. W 2008 roku, kiedy przypatrywałem się demonstracji politycznej we Wrocławiu, zostałem poturbowany przez policjantów, którzy rzucili mnie na ziemię, skuli i wyłamali mi palce. Moja skarga na postępowanie policji została z miejsca odrzucona przez wrocławski sąd, natomiast mnie w wyniku fałszywego oskarżenia pociągnięto do odpowiedzialności. Na mojej rozprawie była wówczas śp. Anna Walentynowicz, która zdecydowała się napisać apel w mojej sprawie i kierowała pytania do wysokich urzędów domagając się wyjaśnienia całej sytuacji. Mam zatem spore doświadczenie w tej mierze. Chciałbym jeszcze raz podkreślić, że funkcjonariusze policji i żandarmi, którzy zatrzymali mnie i Ewę Stankiewicz, nie zechcieli się regulaminowo wylegitymować, ani nie nosili w widocznym miejscu „blachy” policyjnej. Miałem wrażenie, że chowają swoje „blachy” po kieszeniach, byle tylko nie udzielić nam informacji – tłumaczy w rozmowie z portalem Niezależna.pl Grzegorz Braun.

Reżyser zwraca także uwagę, że byłoby nieporozumieniem, gdyby to właśnie on stał się dzisiaj centrum uwagi opinii publicznej. Według Brauna to właśnie śp. Anna Walentynowicz, jej najbliższa rodzina i przebieg badania ciała ekshumowanego z jej grobu powinny skupić na sobie uwagę społeczeństwa.

- Syn i wnuk Anny Walentynowicz przejawiają w tej sprawie imponującą i godną najwyższego szacunku dzielność i to im opinią publiczna powinna poświęcić uwagę w dążeniu do wyjaśnienia prawdy o losie śp. Anny Walentynowicz i bez mała setki osób, z którymi razem straciła życie w jeszcze nie do końca wyjaśnionych okolicznościach tragedii smoleńskiej. Jest to ważne zwłaszcza z tego powodu, że prokuratura wojskowa zdaje się traktować ich jak intruzów oraz zło konieczne, podczas gdy to właśnie im należy się szacunek i wsparcie – tłumaczy Grzegorz Braun.

W rozmowie z portalem Niezależna.pl reżyser przyznaje, że nie byłoby tej całej sprawy, gdyby nie fakt, że prokuratura wojskowa prowadzi działania i występuje jako sędzia we własnej sprawie. Grzegorz Braun zarzucił także prokuraturze szereg zaniedbań.

- Prokuratura wojskowa dopuściła się szeregu zaniechań i błędów i jej rola w tej sprawie wymaga wyjaśnienia. Nie można zaakceptować dążenia prokuratury do odsunięcia przedstawicieli opinii publicznej od tych spraw i zniechęcania do wyjaśniania wielu nieścisłości związanych ze śledztwem wokół tragedii smoleńskiej– tłumaczy Grzegorz Braun.

Portal Niezależna.pl rozmawiał również z zatrzymanym reżyserem jeszcze, gdy był on przetrzymywany w policyjnym radiowozie. Grzegorz Braun podkreślał, że wbrew obowiązującym przepisom, zatrzymujący go funkcjonariusze odmówili wylegitymowania się.

- W tej chwili przebywam w radiowozie policyjnym i czekam nie wiadomo na co. Z rozmów między funkcjonariuszami zorientowałem się, że jestem posądzony o naruszenie nietykalności funkcjonariusza. Przypuszczam, że chodzi o funkcjonariusza, który mnie zatrzymał, a który nawet nie chciał się wylegitymować, mimo iż ma taki obowiązek. Funkcjonariusz wbrew przepisom miał ukrytą policyjną „blachę”, a ja w czasie zatrzymania nawiązałem do tego, że w związku z wykonywaniem czynności służbowych należałoby mi okazać przynajmniej „blachę” policyjną – mówił w rozmowie z portalem Niezależna.pl Grzegorz Braun.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.09.2012, 11:58
nie jest prawdą, że wszedł na teren cmentarza. prawda jest ze przeskoczył przez mur, gdy cmentarz był zamknięty do odwiedzających. reszta to pomówienia z obu stron.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów