The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czego się spodziewasz po meczu w Szczecinie?
Nic mnie już nie zaskoczy 75 41,44%
Porażki 33 18,23%
Przebudzenia Wisły! 32 17,68%
Walki, ambicji, charakteru! 41 22,65%
Głosujących: 181. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2012, 23:03
Tak to niestety wyglada.. Umowmy sie, nie zapomina sie w pare miesiecy jak sie gra w pilke. Golym okiem widac, ze tam nie ma atmosfery, ze w poza sportowej sferze dzieje sie cos zle. Byc moze wlasnie problemy finansowe.
Wiadomo, ze nie ma skladu aby loic wszystkich po 5 - 0, ale przy dobrym przygotowaniu, taktyce, formie to jest spokojnie druzyna na pierwsza piatke. Nie przestajesz nagle grac, oni z jakiegos powodu graja teraz tak jak graja i dla mnie jest to polowicznie wina trenera i problemow innego rodzaju w klubie (+calej atmosfery). Moze im Probierz nie lezy i robia to co w Slasku..
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.09.2012, 23:09
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tak to niestety wyglada.. Umowmy sie, nie zapomina sie w pare miesiecy jak sie gra w pilke. Golym okiem widac, ze tam nie ma atmosfery, ze w poza sportowej sferze dzieje sie cos zle. Byc moze wlasnie problemy finansowe.
Do dzisiaj nie wierzę w zeszłoroczne rzekome partactwo Maaskanta, które załatwiło mistrzowską drużynę z 2011. Było widać gołym okiem, że po Nikozji coś w tej drużynie się roz.......iło i przyczyn tego szukałbym w cieniu gabinetów, bo z dnia na dzień najlepszy skład na papierze wówczas w polskiej lidze (no i obrońca tytułu przecież, jeszcze wzmocniony - odrobinę, ale wzmocniony!) nie zapomina jak się gra w gałę.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2012, 23:17
Watts napisał(a):Wyświetl post
Do dzisiaj nie wierzę w zeszłoroczne rzekome partactwo Maaskanta, które załatwiło mistrzowską drużynę z 2011. Było widać gołym okiem, że po Nikozji coś w tej drużynie się roz.......iło i przyczyn tego szukałbym w cieniu gabinetów, bo z dnia na dzień najlepszy skład na papierze wówczas w polskiej lidze (no i obrońca tytułu przecież, jeszcze wzmocniony - odrobinę, ale wzmocniony!) nie zapomina jak się gra w gałę.
Przecieram oczy i nie wierzę... Kto nas wzmocnił?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.09.2012, 23:20
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Przecieram oczy i nie wierzę... Kto nas wzmocnił?
Chyba mi nie powiesz, że w momencie przyjścia Biton, Iliew i Lamey to nie była marka piłkarska. Po tym, jak zaczęli grać chujowo z różnych powodów, to każdy jest mądry i może psioczyć. Ja sądzę, że jeszcze w momencie gdy przegrywaliśmy w Nikozji, mieliśmy na papierze murowaną kadrę na obronę mistrza Polski. No ale, że życie to nie Football Manager to wszyscy zdążyliśmy się dobrze przekonać.

Edit: spoko
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.09.2012 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 14.09.2012, 23:26
Watts napisał(a):Wyświetl post
Chyba mi nie powiesz, że w momencie przyjścia Biton, Iliew i Lamey to nie była marka piłkarska. Po tym, jak zaczęli grać chujowo z różnych powodów, to każdy jest mądry i może psioczyć. Ja sądzę, że jeszcze w momencie gdy przegrywaliśmy w Nikozji, mieliśmy na papierze murowaną kadrę na obronę mistrza Polski. No ale, że życie to nie Football Manager to wszyscy zdążyliśmy się dobrze przekonać.
Ok. Nie zwróciłem uwagi na to, że piszesz o poprzednim zaciągu. Myślałem, iż masz na myśli Bednarzowe wzmocnienia .
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.09.2012, 23:36
Więcej się spodziewał po Pogonii. Biede straszną gra. A to co my gramy nie wiem jak nazwać, skoro dobra okazje stwarzamy sobie w 85 minucie !

Trenera, który non stop coś notuje w takim tempie i podniecieniu widuje gdy oglądam zespoły prowadzone przez Van Ghall. Z tą różnicą, że facet robi wyniki. Probierz pisze, pisze i pisze a zespół nie wie co ma grać a jak coś zagra to jest to dzieło przypadku.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.09.2012, 23:46

A tak poza tym to...

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.09.2012, 00:02
Moze Michal robi na jutro liste zakupow z Biedronki?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
zenobiusz27
Member

Od: 08.2003

Stary 15.09.2012, 05:34
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Moze Michal robi na jutro liste zakupow z Biedronki?
Bardziej mi to wygląda na liste do Lidla

W końcu mają promocje na "wszystko" o -10%
zenio
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.09.2012, 07:14
nesta napisał(a):Wyświetl post
Scenariusz optymistyczny: jest kryzys, druzyna zle przygotowana, slaby trener, ktory nie umie tego ogarnac, nie ma chemii miedzy nim, a zawodnikami. W takiej sytuacji nie ma tragedii. Zdarza sie to w kazdym klubie i powinno skonczyc zmiana trenera.

Scenariusz pesymistyczny: w Wisle jest gorzej niz myslimy, pilkarze maja opoznienia w wyplatach co skutkuje mniej lub bardziej intencjonalnym olewaniem meczy aby pokazac zaprotestowac przeciwko takiemu stanowi rzeczy, graja tak zeby mecz rozegrac, sa wypaleni, bo widza, ze nawet mistrzostwo albo puchary nie skonczy sie niczym innym niz dotychczas. I tutaj niestety zeby wyjsc z takiego kryzysu to trzeba gruntownych i strukturalnych zmian w klubie.

Miejmy nadzieje, ze pierwsza opcja jest prawdziwsza.
Mnie niestety się wydaje, że tj. mix obydwu...:(
Jak skądś nie znajdzie się kasa na przelewy dla kopaczy to stranieri, którzy przecież potencjalnie są w stanie nas pociągnąć do górnej połówki bez zmrużenia oka mogą spuścić nas na samo dno...
Odpowiedz cytując
rinfresco
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 15.09.2012, 08:46
Foty z POGOŃ - WISŁA
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.09.2012, 09:03
Polskich sedziow powinni wysylac na dodatkowe szkolenia bo to jest niepojete jak w ekstaklasie arbiter moze popelniac tak dziecinne bledy. Nie gadajcie, ze Nasi mimo wszystko powinni przegrywajac wrocic do gry bo przy 0-0 całkiem inaczej by im sie gralo. Jezeli sedzia popełnia bledy na korzysc jakiejs druzyny a potem tej samej druzynie zabiera punkty to nie powinien w ogole byc arbitrem.
Odpowiedz cytując
fabio
Member

Od: 08.2005

Stary 15.09.2012, 09:24
Takie jest życie ! Nastały czasy że piłkarze tak jak wiekszość z nas przychodzi do klubu jak do zwykłego miejsca pracy , dniówka przeleci i po robocie. Pieniądze nie są wystarczającą motywacją. Brak sportowej złości, bo jak by mi coś nie wyszło by mi sie nie chciało z nikim rozmawiać( a nasz Czaruś w przyjacielskim uścisku i z bananem na twarzy żegna się z Edim, KREW MNIE ZALAŁA!!!!!!).Prawda jest taka że za WISŁĘ UMIERAĆ CHCA TYLKO JEJ NAJBARDZIEJ ZAGORZALI KIBICE, ale tego i tak nikt nie docenia!!!!!

PS. pisane w pośpiechu i w złości , wiec za błedy wszelakie przepraszam

TRZEBA WIERZYĆ ŻE BĘDZIE DOBRZE!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.09.2012, 10:21
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie gadajcie, ze Nasi mimo wszystko powinni przegrywajac wrocic do gry bo przy 0-0 całkiem inaczej by im sie gralo.
Co to za mówienie, że inaczej by im się grało. Nawet jakby przegrywali 0:3 to mają zapier... na boisku, za to im się płaci. Kibice przemierzają za nimi całą Polskę, a ty tłumaczysz ich że przy 0:0 lepiej by im się grało.
Sędzia może i popełnił błędy, ale pomimo tego Nasi powinni strzelić bramkę, atakować, stwarzać sytuację. 30 minut na zdobycie 3 bramek to wcale nie mało, nawet w 87 minucie oni sobie chodzili po murawie, a później sędzia doliczył aż 7 min(!). Piłka nożna ma to do siebie, że przegrany mecz można w kilka minut odwrócić na własną korzyść. Nasi piłkarze nawet nie próbowali tego robić.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.09.2012, 10:41
Po 2:0 już kompletnie piłkarze mieli wywalone na grę, chyba przeczuwają zmianę trenera...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.09.2012, 10:41
Sędzia mecz nam przegrał. My meczu nie wygraliśmy.
Gra okropna i nawet bezbłędny sędzia nie dał by nam wygranej - co najwyżej bezbramkowy remis straciliśmy.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.09.2012, 11:14
Ciekawostką tego spotkania jest, że Jaliens zagrał chyba dużo lepiej niż Głowacki w ostatnich kilku meczach. Szybciej, pewniej, lepiej czyszcząc wszystko...
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.09.2012, 11:35
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Ciekawostką tego spotkania jest, że Jaliens zagrał chyba dużo lepiej niż Głowacki w ostatnich kilku meczach. Szybciej, pewniej, lepiej czyszcząc wszystko...
Tylko dlatego, że Pogoń jest niesamowicie SŁABA. Truchtał sobie i miał wyjebane na mecz jak zwykle. Z bloku obronnego wyróżniał się Bunoza i gdyby nie on to mecz wyglądał by jak z Polonią (3 w plecy).

Liczmański wydrukował mecz, ale i tak byśmy tego nie wygrali. Jak można wygrać z 2 zawodnikami, którzy coś robią (Bunoza i Melikson - tylko co z jego dośrodkowań jak wszyscy inni mają wywalone). Illiev zagrał tragicznie słabo. Kiwał się z samym sobą a jak podawał to niedokładnie a Łukasz G. musi chyba laskę robić Probierzowi przed każdym meczem, że wogóle pokazuje się na boisku.

Swoją drogą jak już nawet na tak tragiczną Pogoń jesteśmy za słabi (remis to max co mogliśmy wczoraj zrobić) to cieszmy się, że w Ekstra(?)klasie są jeszcze gorsi...nie spadniemy.

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.09.2012, 11:36
Jaliens z Głowackim na środku muszą grać, to zapewni przynajmniej nie tyle spokój co jakieś doświadczenie.... Oo
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 15.09.2012, 12:09
riv napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą jak już nawet na tak tragiczną Pogoń jesteśmy za słabi (remis to max co mogliśmy wczoraj zrobić) to cieszmy się, że w Ekstra(?)klasie są jeszcze gorsi...nie spadniemy.
Nie spadniemy, ale wyobraź sobie 2 lub 3 kontuzje najlepszych zawodników...
Odpowiedz cytując
Poul1983
Senior Member

Stary 15.09.2012, 12:10
Od początku sezonu widziałem ze ci kopacze to jest miejsce 8-12 wiec nawet sie nie denerwuje oglądając poczynania tych łamag Nie spadną bo aż tak słabego zespołu nie mamy kiedyś zaskoczą, europejskie puchary...marzenia na 100% nie w tym sezonie i nie z Bednarzem za sterami który tu jest nie od zdobywania majstra tylko od reperowania finansów drużyny. Przede mną lajtowy sezon bez fanatyki(można by go nazwać jak u nauczycieli rok na podreperowania zdrowia)
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.09.2012, 12:15
Nie rozumiem niektórych decyzji probierza od meczu z Polonią kiedy to poniosła go młodzieńcza fantazja, teraz znowu od pierwszej minuty wychodzi Chrapek, na boisku jest 60min zmienia go Boguski i w ciagu 5 min byl dla mnie bardziej widoczny niz Chrapek w ciagu swoich 60, podobnie sytuacja z Jovanoviciem i Burligą tyle że Marko może jeszcze nie jest gotowy na 90min. ALe Probierz za bardzo z tą młodzieża kombinuje. Młodzieżą której nigdy w Wiśle nie było i nie będzie
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.09.2012, 12:36
RYBA napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem niektórych decyzji probierza od meczu z Polonią kiedy to poniosła go młodzieńcza fantazja, teraz znowu od pierwszej minuty wychodzi Chrapek, na boisku jest 60min zmienia go Boguski i w ciagu 5 min byl dla mnie bardziej widoczny niz Chrapek w ciagu swoich 60, podobnie sytuacja z Jovanoviciem i Burligą tyle że Marko może jeszcze nie jest gotowy na 90min. ALe Probierz za bardzo z tą młodzieża kombinuje. Młodzieżą której nigdy w Wiśle nie było i nie będzie
Dobre 5 minut to każdy może mieć, jak zaprezentował się w ciągu 30 minut które dostał? Pewnie sam byłeś jednym z tych, którzy piali nad Chrapkiem, że za Gargułę będzie grał, a teraz won z Chrapkiem, co?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.09.2012, 12:47
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Po 2:0 już kompletnie piłkarze mieli wywalone na grę, chyba przeczuwają zmianę trenera...
Ja powiem tak dajac rownoczesnie przykład - Gdyby mnie okradziono z pieniedzy to tez by mi sie w tym dniu nic nie chcialo robic. Gdy tracimy gola po wlasnych błedach wtedy jest calkiem inne uczucie. Bez bledow sedziego i przy stanie 0-0 jedna bramka mogłaby wszystko zmienic
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 15.09.2012, 13:49
Ja powiem tak dajac rownoczesnie przykład - Gdyby mnie okradziono z pieniedzy to tez by mi sie w tym dniu nic nie chcialo robic. Gdy tracimy gola po wlasnych błedach wtedy jest calkiem inne uczucie. Bez bledow sedziego i przy stanie 0-0 jedna bramka mogłaby wszystko zmienic
O czym ty .......isz?

A z jakich to pieniędzy okradziono Jaliensa, który po 2-0 już nie chodził, a stał na boisku?

Po drugie, gdybyś rozumiem pracował w spożywczaku i ktoś za&ebał by ci z kasy stówę to obraził byś się i zamknął sklep?

O czym my tu ....a mówimy, przecież w końcówce sezonu może się okazać że z Pogonią będziemy walczyć o utrzymanie (albo puchary ) i np przegramy meczami bezpośrednimi...

To jest piłka, nie raz sędzia nam pomógł, nie raz sędzia nam utrudnił życie, ale zapierda&ć trzeba 90 minut...
Ddf
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 15.09.2012, 14:04
Dobre 5 minut to każdy może mieć, jak zaprezentował się w ciągu 30 minut które dostał? Pewnie sam byłeś jednym z tych, którzy piali nad Chrapkiem, że za Gargułę będzie grał, a teraz won z Chrapkiem, co?
Skoro dobre 5 minut może mieć każdy czemu Chrapek ich wczoraj nie miał ? Nie mówie że won z Chrapkiem bo tego że sie starał nie można mu odmówić, brak mu poprostu UMIEJĘTNOŚCI żeby jak na ten moment wychodził w pierwszym składzie. Boguskiego uważam poprostu za piłkarza jak na ten moment o klase od Chrapka lepszego i swoim krókim występem wczoraj tylko to potwierdził.
Ostatnio edytowane przez RYBA : 15.09.2012 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
Snoopy5
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 15.09.2012, 14:12. Trudno dociec przyczyn tej gry Wisły
Czy kopacze są źle przygotowani do sezonu co po wynikach sparingów sie nie zapowiadało ? Czy przeszkadza im osoba trenera Probierza i postanowili grać przeciw niemu ? Czy im się po prostu nie chce widząc kłopoty finansowe klubu ? Czy są najnormalniej w świecie słabi i niewiele potrafią co przekłada się na wyniki ? Ja widząc pewnych ludzi w składzie Wisły zbliżałbym się ku tezie że nasi kopacze mają wszystko gdzieś i nawet po meczu nie widzą tragedii , po prostu nic się nie stało jak śpiewają im nasi kibice. Mają plan przezyć w miarę bezpiecznie 90 minut a potem wio po kasę i na imprezy . Probierz też niespecjalnie chce dojrzeć katastrofę na boisku bo w trakcie meczu woli uzywać długopisu niz głowy . Po co się pocić jak można żyć bezstresowo i w dodatku pobierać "należne" pieniążki ? To tyle moich dywagacji , nie wiem może nie są całkiem bzdurne . Dla mnie to kwestia głowy i chęci i nic więcej .
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 15.09.2012, 14:17
Snoopy5 napisał(a):Wyświetl post
Czy kopacze są źle przygotowani do sezonu co po wynikach sparingów sie nie zapowiadało ? Czy przeszkadza im osoba trenera Probierza i postanowili grać przeciw niemu ? Czy im się po prostu nie chce widząc kłopoty finansowe klubu ? Czy są najnormalniej w świecie słabi i niewiele potrafią co przekłada się na wyniki ? Ja widząc pewnych ludzi w składzie Wisły zbliżałbym się ku tezie że nasi kopacze mają wszystko gdzieś i nawet po meczu nie widzą tragedii , po prostu nic się nie stało jak śpiewają im nasi kibice. Mają plan przezyć w miarę bezpiecznie 90 minut a potem wio po kasę i na imprezy . Probierz też niespecjalnie chce dojrzeć katastrofę na boisku bo w trakcie meczu woli uzywać długopisu niz głowy . Po co się pocić jak można żyć bezstresowo i w dodatku pobierać "należne" pieniążki ? To tyle moich dywagacji , nie wiem może nie są całkiem bzdurne . Dla mnie to kwestia głowy i chęci i nic więcej .
Apropo pisania przez Probierza długopisem - wczoraj na ławce pisał testament. Zawarł w nim informacje o tym co zostawia Smudzie.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.09.2012, 14:37
Super humor, na poziomie, podobnie jak i sygnatura w profilu.
Odpowiedz cytując
=Metatron=
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 15.09.2012, 14:54
Gra, jaka była każdy widział. Wyglądało tragicznie, trudno wskazać jakieś pozytywy. Piłkarze z ME zgodnie z przewidywaniami, niestety. Czy to Chrapek czy inni, różnicy nie ma. Z meczu na mecz gorzej. Dziwi trochę, bo przecież w naszej beznadziejnie słabej lidze, wystarczy chcieć biegać, w piłkę nie trzeba specjalnie umieć grać. Wisła na ten moment nawet biegać i walczyć nie potrafi. Kiepski prognostyk na dalszą część sezonu. Mecz można przegrać zawsze, nawet dwa czy trzy pod rząd, ale jeśli gra wygląda jako tako, to można snuć prognozy, że będzie lepiej, My przegrywamy, bo nic, zupełnie nic nie gramy.
Najgorsze w tym jest to, że Probierz chyba nie ma pomysłu na ten zespół. Miał czas, okres przygotowawczy, mógł już coś w tej drużynie zrobić, nadać jej jakiś styl, a nawet tego nie zrobił. Przecież chaotyczną kopaninę trudno nazywać stylem. I skończymy z płaczem o słabym składzie - Pogoń, czy Polonia to niby jakieś "gwiazdy" w składzie mają ? W składzie kilku byłych lub aktualnych reprezentantów, pewnie, że zespół naszych marzeń to nie jest, ale walkę o puchary powinien raczej zagwarantować.
450 km od R22

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów