The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2012, 23:11
Mnie zastanawia jedno, dlaczego Wisla od czasow Kasperczaka (pierwszego) zatrudnia trenerow na dorobku, takich ktorzy pierwsza powazna szanse dostaja w Wisle, ktorzy sie tu maja uczyc ? Nie rozumiem dlaczego jesli taki Skorza/Moskal/Probierz/Liczka itp nie osiagneli nic znaczacego wczesniej to nagle maja osiagnac to w Wisle ? Skad to zdziwienie pozniej i lament przy zwolnieniu.. Przeciez to jakis logiczny wniosek na banalnym poziomie, ktory kazdy moze wysnuc. Owszem moze sie im udac, ale rownie duza szansa jest ze powtorza wynik z poprzedniego klubu.

Zachodze w glowe jak Cupial osiagnal taki sukces w biznesie.. Czy on naprawde nie widzi, ze bardziej oplacaloby sie postawic raz a porzadnie, na prawdziwego fachowca (nie mlodego, ale tez nie emeryta), ktory ma bogate w sukcesy CV, dac mu dlugi kontrakt spokojnej pracy i czekac wtedy na efekty. Nawet jak pierwszy sezon bedzie do tylu to przy kims takim, na podstawie jego przeszlych osiagniec, mozna ufac ze bedzie coraz lepiej i doczekamy sie porzadnej druzyny.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2012, 23:11
raindog napisał(a):Wyświetl post
Wbrew pozorom, skład nie jest najgorszy, a na pewno powinien wystarczyć na Pogoń..
Na czym opierasz to stwierdzenie. Ja widzę tylko Meliksona, Iliewa, który ma siły na góra 60 minut i Genkowa, ale tylko przez 40% rozgrywek, bo przez pozostałe 60% szuka formy strzeleckiej.

Jeśli skupimy się tylko na grze ofensywnej, to bez naciągania rzeczywistości możemy stwierdzić, iż 3 z naszych nominalnych bocznych obrońców zajmuje się truchtaniem, a 4 jest permanentnie chory. Poza tym mamy jeszcze bezbarwnego Chrapka, niewidzialnego Gargułę i Wilka, który gra głównie do tyłu. Aaaa, zapomniałem jest jeszcze nabytek z Hondurasu i Daniel Sikorski...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.09.2012, 23:30
Mati_ napisał(a):Wyświetl post

Nie ta metoda. Jak nie ma pieniedzy to dajmy szanse Probierzowi..

..
Ale szanse w czym ? Zespół człapie i nie ma pomysłu na żadną grę. Praca trenera jak nic jest widoczna poprzez kulturę gry i przygotowanie fizyczne. A tu mamy nawet nie prekamr taktyczny, nic nie mamy i do tego ledwo zipiejących gości. Zagrania można wyćwiczyć w miesiąc na pamięć, pewne schematy. Probierz jest tutaj jakiś czas i nic a nic wyćwiczonego nie widzę.

Rozumiem slogan "dać szansę". Ale w tym wypadku nie widzę powodów aby dawać mu jakąkolwiek szanse. Wykazałem pozyżej czemu. Szkoda czasu a zespół nie prezentuje się zupełnie, a znów aż tak beznadziejny kadrowo nie jest. Jak tak dalej pójdzie to dół tabeli na długie miesiące nas czeka. I nie wiem czy się z niego wygramolimy.

A tak na marginesie, większość wiedziała na forum kto to Probierz i czego się można po nim spodziewać. To znaczy niczego
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.09.2012, 23:48
nesta napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jedno, dlaczego Wisla od czasow Kasperczaka (pierwszego) zatrudnia trenerow na dorobku, takich ktorzy pierwsza powazna szanse dostaja w Wisle, ktorzy sie tu maja uczyc ? Nie rozumiem dlaczego jesli taki Skorza/Moskal/Probierz/Liczka itp nie osiagneli nic znaczacego wczesniej to nagle maja osiagnac to w Wisle ? Skad to zdziwienie pozniej i lament przy zwolnieniu.. Przeciez to jakis logiczny wniosek na banalnym poziomie, ktory kazdy moze wysnuc. Owszem moze sie im udac, ale rownie duza szansa jest ze powtorza wynik z poprzedniego klubu.

Zachodze w glowe jak Cupial osiagnal taki sukces w biznesie.. Czy on naprawde nie widzi, ze bardziej oplacaloby sie postawic raz a porzadnie, na prawdziwego fachowca (nie mlodego, ale tez nie emeryta), ktory ma bogate w sukcesy CV, dac mu dlugi kontrakt spokojnej pracy i czekac wtedy na efekty. Nawet jak pierwszy sezon bedzie do tylu to przy kims takim, na podstawie jego przeszlych osiagniec, mozna ufac ze bedzie coraz lepiej i doczekamy sie porzadnej druzyny.
Mam podobne dylematy, o czym już niegdyś jak i dzisiaj pisałem.

Czy Cupiał nie widzi, że "co tanie to drogie", bo płacenie równolegle 2-3 trenerom to niemal to samo co zatrudnienie solidnego trenera z Europy zachodniej...

Też mnie nurtuje, jakim cudem Cupiał stworzył tak potężną firmę i należy do grona najbogatszych ludzi w PL. W Wiśle zachowuje się jak dzieciak w piaskownicy. Tasuje ludźmi, kiedy trzeba spokoju nie odczeka, kiedy trzeba działać to czeka, a jak trzeba podjąć jakieś strategiczne decyzje to robi prowizorkę.

APOEL pokazał, niestety naszym kosztem, jak można stosunkowo tanio zrobić drużynę grającą prawie co roku w LM. Przykre jest to, że u nas pomimo odpowiednich środków nie da się stworzyć takiego modelu.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2012, 23:51
chopin napisał(a):Wyświetl post
król Maciuś I wróć!!
Maciej Skorża!!
I sądzisz, że Maciej Skorża zrobi z tej zgrai nieudaczników piłkarzy?

nesta napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jedno, dlaczego Wisla od czasow Kasperczaka (pierwszego) zatrudnia trenerow na dorobku, takich ktorzy pierwsza powazna szanse dostaja w Wisle, ktorzy sie tu maja uczyc ? Nie rozumiem dlaczego jesli taki Skorza/Moskal/Probierz/Liczka itp
Dlaczego pominąłeś Petrescu i Maaskanta? Przecież jak byk pasują do twojej teorii. No chyba, że awans do Eredivisie uważamy za sukces?
Ostatnio edytowane przez Lysy : 15.09.2012 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.09.2012, 00:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

. Jak tak dalej pójdzie to dół tabeli na długie miesiące nas czeka. I nie wiem czy się z niego wygramolimy.
Marszałku - nie chwaląc się bo nie ma czym, miesiące temu pisałem że to ostateczny krach systemu , który mamy w klubie - tyle że nie chodziło mi o trenera.Probierz to był do wyjebania jeszcze przed tym jak został naszym trenerem ale tak na dziś - to zupełnie poboczna kwestia.
Probierz to jest pikuś - może zostać, można go zmienić....tyle że nic to nie zmieni.Kwestia trenera to u nas jest taka, czym posypać ten zgniły tort...możemy go posypać nawet kawiorem a i tak będzie jebał.
Dół tabeli nas czeka niezależnie od tego kto będzie trenerem, przyzwyczaj się do tego.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.09.2012, 00:03
Jak nie ma pieniedzy to dajmy szanse Probierzowi..
Na co? Na ratunek przed spadkiem? Jak się uda zająć miejsce nad kreską to ogłaszamy sukces i przedłużamy umowę?
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.09.2012, 04:34
a dziś. Zawodnicy po 90min nie padają na murawe jak mrówki.
...a szkoda.
Powinni leżeć z wyczerpania !
90 minut spaceru to i ja wytrzymam.
Co do Probierza to chyba pierwszy kupię to dzieło, które tak mozolnie
powstaje z zapisków na ławce rezerwowych.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.09.2012, 05:11
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Co do Probierza to chyba pierwszy kupię to dzieło, które tak mozolnie
powstaje z zapisków na ławce rezerwowych.
Probi po prostu pisze swoją dramatyczną autobiografię. W tej działce jest już ktoś modniejszy i bardziej rozchwytywany niż on, ale analogie da się zauważyć...

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.09.2012, 07:00
Cytat:
I sądzisz, że Maciej Skorża zrobi z tej zgrai nieudaczników piłkarzy?
Myślę że Skorża zrobiłby z kogoś jeszcze defensywnego pomocnika zaczęlibyśmy grać dłuższą piłkę na Genkova która czasami spadłaby pod nogi Ilieva czy Meliksona i jakoś by to wyglądało.
Zwolniono Bahra fizycznie wyglądamy teraz tragicznie. Nie oczekiwałem jakiś cudów ale wyglądamy chyba nawet gorzej niż drużyna która nie miała okresu przygotowawczego.

Cały okres przygotowawczy ćwiczyliśmy grę 2 napastnikami, Garguła i Wilkiem w środku pola. Przecież nie trzeba nawet być trenerem ani tego oglądać żeby zdać sobie sprawę że ten pomysł był po prostu głupi.
Kto oglądał wszystkie mecze Wisły od sparingu z Piastem ten wie, że wszystkie były słabe. Cześć winy leży pewnie w personaliach i cześć w trenerze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.09.2012 o godz. 07:16.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 15.09.2012, 08:00
Probierz do zwolnienia i niech nikt nie pisze,że śmieszne jest zwalniać trenera po 4 kolejkach facet jest u nas od marca i tak jak w zeszłej rundzie graliśmy gówno tak i teraz gramy gówno.Okres ochronny skończył się- miał czas na eksperymenty w zeszłej rundzie ,miał również czas w okresie przygotowawczym na stworzenie jakiegoś stylu a stylu jak nie było tak nie ma. Na początku rundy mamy leszczy do ogrania a my zdobywamy 4 punkty na 12 możliwych to ciekawe jakie wyniki będą z czołówką ligi o ile Probierz zostanie.

Pisze ktoś,że tu Mourinho nie pomoże a przecież Maaskant miał podobny skład i jakoś mistrza zdobył więc potencjał jest wystarczy spojrzeć na nazwiska w kadrze ,zwyczajnie nie ma stylu nie ma zespołu są indywidualności.

Probierz ma problemy z podejmowaniem właściwych decyzji prosty przykład Sikorskiemu nie wyszedł mecz ława a Garguła w każdym meczu gra dno i w nagrode regularnie pierwszy skład.

Kto za Probierza? jest Skorza ,wolny jest Smuda wyśmiewany jednak mogący narzucić styl tej drużynie i uratować puchary.Smuda pewnie ogląda każdy mecz Wisły zna zawodników więc nie będzie tego problemu z poznawaniem drużyny.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.09.2012, 08:04
Żaden trener nie zrobi z naszych kopaczy piłkarzy,żaden!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.09.2012, 08:11
Jesteśmy w naprawdę trudnej sytuacji. Nawet jak dojdzie do zmiany trenera to możemy tylko obracać się właściwie w trzech nazwiskach (Smuda, Skorża, Lenczyk). Za każdego innego to trzeba albo zapłacić by rozwiązał kontrakt z obecnym klubem, albo jak ktoś z zza granicy to dużo dać na pensję.

Przyczym każdy kto tu wejdzie wchodzi z automatu na minę bo niedość że personalnie nędza, drużynowo nędza to jeszcze będzie miał na starcie mecze już z lepszymi drużynami a nie z leszczami z końca tabeli.

Jeszcze trzeba zaznaczyć że jeśli Probierza wywala to MUSI odejść Bednarz razem z nim, bo to on był największym zwolennikiem Michała.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2012, 08:16
na tak marnych grajków jakich mamy to najlpeszy byłby Nawałka ale Zabrze go nie odda.Napewno jest znacznie lepszym trenerem niż w 2007 roku jak ostatnio Wisłe prowadził.

Bednarz do Warszawy niech wraca.Te jego talenty jakie wyszukał to co najwyżej na 1-2 lige sie nadają a nie na extraklase
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.09.2012 o godz. 08:22.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.09.2012, 08:35
Czytałem wczoraj artykuły o Nawałce w Sporcie i Przeglądzie....ciekawa opcja w naszej obecnej sytuacji....Wyszukuje młodych, wprowadza ich do drużyny, preferuje walkę do upadłego a jak nie to wypad..no i największa zaleta WIŚLAK....
co myślicie, wiecie do kiedy ma kontrakt z Górnikiem...?
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.09.2012, 08:47
I ogólnie ponoc inteligentny, pracowity człowiek. Kapkę zna z czasów kariery piłkarskiej to może dostanie jeszcze jedną szansę w Wiśle.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
michaln
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 15.09.2012, 08:49
A ja zaczynam teraz pomału rozumieć zamysł Bednarza. W obecnej kadrze Wisły teoretycznie są nienajgorsi piłkarze, ale coś jest nie tak z drużyną. Nie sądzę, żeby to była wina trenera, bo to zaczęło się dziać rok temu. To jaki jakaś choroba, wirus leserstwa, niemocy i bezradności. Dlatego chyba najlepiej rozgonić to towarzystwo, pozbyć się najlepiej wszystkich i zacząć budowę od zera, z niezarażonymi piłkarzami. Oby tylko udało się utrzymac w lidze.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2012, 08:49
Przepatrzyłem teraz na szybko, i w samej Ekstraklasie pod wodzą Probierza nasz bilans to 5 zwycięstw, 4 remisy, 6 porażek...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.09.2012, 09:04
To wszystko wina Bednarza nie Probierza i bede to powtarzał ciagle.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.09.2012, 09:08
Jestem całym sercem za Smudą bo to jedyny przyjaciel Cupiała który może na nim wymóc sypniecie większej gotówki na transfery.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.09.2012, 09:14
Probierz powinien polecieć, to jasne... ale wraz z nim powinna odejść jakieś 70-80% reszty pracowników wśród których jest pełno dyletantów, obiboków, cwaniaków i leserów. Najliczniejszą grupą być może są piłkarze ale nie wiem jak to wygląda od środka. To, że ktoś założy garnitur wcale nie oznacza, że tak naprawdę jest bardziej elokwentny od przeciętnego kopacza np. Ebiego Smolarka. Być może zarządzają tym burdelem jeszcze więksi nieudacznicy niż większość naszych piłkarzy? Jakby się tak nad tym zastanowić i uznać, że jest to możliwe to ręce mogą opaść bardzo, bardzo nisko. Nie znam się na dyrektorowaniu więc nie oceniam łysego jak skończonego głupka ale odkąd przyszedł na R22 to ten klub się po prostu zwija. Zostało tak na oko dwa i pół piłkarza, półtora trybuny kibiców i żadnych nadziei na przyszłość. Z taką grą z pewnością nie wygralibyśmy nawet I ligi.

Problemem Wisły jest Probierz, który jest zwyczajnie bardzo słabym trenerem ale to jakieś 3% problemów Wisły Kraków do rozwiązania. Na już.
Ostatnio edytowane przez thechris : 15.09.2012 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.09.2012, 09:25
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To wszystko wina Bednarza nie Probierza i bede to powtarzał ciagle.
oczywiście...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.09.2012, 09:33
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Na czym opierasz to stwierdzenie. Ja widzę tylko Meliksona, Iliewa, który ma siły na góra 60 minut i Genkowa, ale tylko przez 40% rozgrywek, bo przez pozostałe 60% szuka formy strzeleckiej.

Jeśli skupimy się tylko na grze ofensywnej, to bez naciągania rzeczywistości możemy stwierdzić, iż 3 z naszych nominalnych bocznych obrońców zajmuje się truchtaniem, a 4 jest permanentnie chory. Poza tym mamy jeszcze bezbarwnego Chrapka, niewidzialnego Gargułę i Wilka, który gra głównie do tyłu. Aaaa, zapomniałem jest jeszcze nabytek z Hondurasu i Daniel Sikorski...
A czyja to wina ze wszyscy razem i każdy z osobna grają z każdym meczem gorzej? Już tu było udowodnione że mistrzowski skład różnił się dwoma nazwiskami, a dzisiaj ci sami ludzie zachowują się jak dzieci we mgle. Słabym składem można tłumaczyć przegrane z mocnymi przeciwnikami( w naszej lidze takich nie ma), ale nie z Pogonią i Podbeskidziem bo oni chyba lepszego składu nie mają, a jeżeli twierdzisz że mają to polecam porządnego baranka na otrzeźwienie. Na ostatnie pół godziny nasz strateg wpuścił w końcu Boguskiego i wiać było że Pogoń ma takich asów ze byli wkręcani w ziemie balansem ciała, a Ty dalej nie widzisz że to gość z potencjałem. Tyle tylko że nie jest to zawodnik na wybijanie piłki byle dalej, a trener Probierz innej metody na grę nie zna. Dlatego na ŁKS, Jagiellonię się nadaje, a u nas się tylko ośmiesza, co gdyby nie to ze przy okazji ośmiesza też Wisłę wcale by mnie nie obchodziło.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.09.2012, 09:54
Nie wiem czemu Probierz "nie myśli", logicznym chyba jest że Iliev schodzi do środka, a lewa noga to jest jego słabsza noga, wiadomym jest że Jovanovic jest szybszy, zwinniejszy, silniejszy ogólnie nawet 2 klasy lepszym zawodnikiem od Burligi. Wiadomym jest że Garguła będzie grał słabo, następny idiota który trzyma go wykonywania SFG. Wiadomym jest że jak się gra z 1 DP i z drużyną super słabą to trzema zastosować pressing, pressing był ale z innej strony. O wietrze już nie piszę, bo co strzał to strzał w pole, a w 2 połowie Pogoń nas przy wietrze przycisneła(pressing) i gubiliśmy się jak dzieci.
Tak wgl. zamiast wydawać kase na transfery można zatrudnić naprawdę porządnego trenera na rok
Temat na WP: T-ME: to już nie jest sensacja. Wisła przegrałą z...
Ostatnio edytowane przez syryls : 15.09.2012 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.09.2012, 10:15
Zmiana trenera nic nie da, a tylko trzeba będzie wypłacać dwie pensje. Na rynku jest Lenczyk (on bazuje na przygotowaniu fizycznym, a już za późno na to), Smuda (gość miał w Lechu zdecydowanie mocniejszy skład niż my, a i tak nie potrafił wygrać ligi; do tego kompromitacja w kadrze) albo Skorża (totalny brak charyzmy i niezbyt wysokie umiejętności /przegranie ligi w poprzednim sezonie to naprawdę mistrzostwo świata/). Od biedy jest jeszcze Kasperczak. Zapewne gralibyśmy ładniej, ale wyniki lepsze raczej nie będą. Na w miarę poważnych zagranicznych trenerów nas nie stać.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Już tu było udowodnione że mistrzowski skład różnił się dwoma nazwiskami
Pareiko, Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic, Sobolewski, Sivakov/Jirsak/Wilk, Melikson, Kirm, Genkov, Małecki

4/5 zawodników. Do tego należy dodać, że z ławki mogła wejść 2 z 3 Sivakov - Jirsak - Wilk. Dodatkowo byli jeszcze Żurawski, czy Rios, którzy grali tragicznie, ale i tak wnosili więcej do gry niż np. Sikorski. Ponadto trenerem bramkarzy był Kurdziel i Pareiko był w zdecydowanie lepszej formie i Sobol nie był po długim rozbracie z piłką spowodowanym kontuzją.

Tyle tylko że nie jest to zawodnik na wybijanie piłki byle dalej, a trener Probierz innej metody na grę nie zna. Dlatego na ŁKS, Jagiellonię się nadaje, a u nas się tylko ośmiesza, co gdyby nie to ze przy okazji ośmiesza też Wisłę wcale by mnie nie obchodziło.
Jagiellonia za czasów Probierza (do momentu odejścia Grosickiego) grała najlepszą piłkę w Polsce.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.09.2012, 10:18
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Zmiana trenera nic nie da, a tylko trzeba będzie wypłacać dwie pensje. Na rynku jest Lenczyk (on bazuje na przygotowaniu fizycznym, a już za późno na to), Smuda (gość miał w Lechu zdecydowanie mocniejszy skład niż my, a i tak nie potrafił wygrać ligi; do tego kompromitacja w kadrze) albo Skorża (totalny brak charyzmy i niezbyt wysokie umiejętności /przegranie ligi w poprzednim sezonie to naprawdę mistrzostwo świata/). Od biedy jest jeszcze Kasperczak. Zapewne gralibyśmy ładniej, ale wyniki lepsze raczej nie będą. Na w miarę poważnych zagranicznych trenerów nas nie stać.

Pareiko, Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic, Sobolewski, Sivakov/Jirsak/Wilk, Melikson, Kirm, Genkov, Małecki

4/5 zawodników. Do tego należy dodać, że z ławki mogła wejść 2 z 3 Sivakov - Jirsak - Wilk. Dodatkowo byli jeszcze Żurawski, czy Rios, którzy grali tragicznie, ale i tak wnosili więcej do gry niż np. Sikorski. Ponadto trenerem bramkarzy był Kurdziel i Pareiko był w zdecydowanie lepszej formie i Sobol nie był po długim rozbracie z piłką spowodowanym kontuzją.

Jagiellonia za czasów Probierza (do momentu odejścia Grosickiego) grała najlepszą piłkę w Polsce.
Ławka na pewno byl a lepsza, ale Cikos to napewno nie ejst lepszy od Jovanovica, jedynych zawodników których nie zastąpiono to Sivakova(podobał mi się ten, nie ze względu na bramkę, ale dobry technicznie i fizycznie, białoruski Nunez) i Małecki
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.09.2012, 10:20
Nie bylo zle, szkoda tego karnego i wiatru ale wiadomo ze biednemu to wiatr w oczy wieje.

Bunoza, Genkov, Gargula - Dno
Chrapek, Wilk, Iliev, Burliga - Slabizna
Jaliens, Pareiko Melikson, Fredriksen - bez fajerwerkow.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 15.09.2012, 10:24
A czyja to wina ze wszyscy razem i każdy z osobna grają z każdym meczem gorzej? Już tu było udowodnione że mistrzowski skład różnił się dwoma nazwiskami, a dzisiaj ci sami ludzie zachowują się jak dzieci we mgle. Słabym składem można tłumaczyć przegrane z mocnymi przeciwnikami( w naszej lidze takich nie ma), ale nie z Pogonią i Podbeskidziem bo oni chyba lepszego składu nie mają, a jeżeli twierdzisz że mają to polecam porządnego baranka na otrzeźwienie. Na ostatnie pół godziny nasz strateg wpuścił w końcu Boguskiego i wiać było że Pogoń ma takich asów ze byli wkręcani w ziemie balansem ciała, a Ty dalej nie widzisz że to gość z potencjałem. Tyle tylko że nie jest to zawodnik na wybijanie piłki byle dalej, a trener Probierz innej metody na grę nie zna. Dlatego na ŁKS, Jagiellonię się nadaje, a u nas się tylko ośmiesza, co gdyby nie to ze przy okazji ośmiesza też Wisłę wcale by mnie nie obchodziło.
Większość sporów, które toczą się na tym forum, bierze się z diametralnie różnej oceny potencjału Wisły i jej przeciwników. Nasz klub jest obecnie średniakiem ligowym czy tego chcesz czy nie i nic tego nie zmieni. Nie chcę też wdawać się w dyskusję na temat obecnym a mistrzowskim składem, ale ja widzę, ze różni się 6 nazwiskami.
Nie jestem szczęśliwy z tego powodu, że Probierz jest w Wiśle, ale to nie on jest głównym problemem naszego klubu, choć do całokształtu dokłada coś od siebie. Powtórzę zatem jeszcze raz. Nieuczciwe jest obarczanie go winą za to gdzie się znaleźliśmy. Zastanawiam się, ilu trenerów musi się jeszcze zmienić, żeby stało się to jasne.

Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post

Powinieneś zaznaczyć również Sobola, bo ten dzisiaj i sprzed 2 lat to dwaj różni zawodnicy. Należałoby także dodać, że i Kirm i Mały zaliczyli wtedy sezon konia, strzelając odpowiednio 9 i 7 bramek, do czego w kolejnym sezonie nawet się nie zbliżyli.

Kluczowe w tym wszystkim jest to, że Sivakov, Sobol i Melikson w środku, to zupełnie inna jakość niż Chrapek, Garguła i Wilk. No i mieliśmy, jak już napisałem dwóch skrzydłowych w życiowej formie.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 15.09.2012 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 15.09.2012, 10:42
Kurz,
Abstrahując od potencjału - ŻADEN z zawodników nie zanotował za Probierza wzrostu formy. Wręcz przeciwnie każdy z osobna gra gorzej niż rok temu. To nie jest przypadek. Już nawet Skorża potrafił niektórych zawodników postawić na nogi.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 15.09.2012, 10:52
lazy napisał(a):Wyświetl post
Kurz,
Abstrahując od potencjału - ŻADEN z zawodników nie zanotował za Probierza wzrostu formy. Wręcz przeciwnie każdy z osobna gra gorzej niż rok temu. To nie jest przypadek. Już nawet Skorża potrafił niektórych zawodników postawić na nogi.
Jak już wielokrotnie pisałem, chciałbym, żeby trenerem Wisły nadal był Maaskant, ale... staram się szukać przyczyn także gdzie indziej.

I nie uwierzę, iż na postawę piłkarzy nie ma wpływu atmosfera w klubie. W momencie, kiedy przyszli tu Holendrzy, panowała euforia, było mnóstwo pozytywnej energii, wierzono w wielkie cele, to musiało udzielić się zawodnikom. Teraz jest wprost przeciwnie. Przekaz jest dołujący i negatywny. Nie ma wizji, nie ma planu i nie ma nadziei. Sprzedaje się piłkarzy i sprowadza gorszych... Ta budowla się wali.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 15.09.2012 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów