The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2012, 22:03
myślisz ze Boss jest taki cierpliwy
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.09.2012, 22:04
Zero postepu...odkąd przyszedł Probierz drużyna gra coraz slabiej. Są wolni, ślamazarni, nie wytrzymują całego meczu, nie grają presingiem, ogromne przerwy między formacjami, zero scheamtów rozegrania akcji...

Dla mnie to nie jest trener tylko pozorant.

Radzę prześledzić jego "świetne" wyniki w Grecji...3 zwycięstwa, remis, 4 porażki...

jest to słaby trener, który w każdej drużynie miał średnie wyniki...

Ambicją i motywacją nie da się ciągnąć takiego zespołu jak Wisła.

Przykro mi tylko, że przy zatrudnianiu Probierza klub potraktował jak piątą kolumnę legendę Wisły - Kazia Moskal. Wyniki miał na pewno nie gorsze, a styl zdecydowanie lepszy.

Za Moskala w dwóch meczach grając w 1otkę potrafiliśmy atakować Standard Liege, a za Probierza grając 11 na 9 z Legią nie mogliśmy stworzyć 2 sytuacji bramkowych przez 15 minut...

Za to ile się trener nabiegał przy linii, ile nagwizdał, nakrzyczał, nanotował w tym swoim kajecie...tego już mu nikt nie odbierze.

Szkoda tylko, że nie ma perspektyw na lepszego trenera...bo Smuda? Raczej ten sam typ szkoleniowca...ale co by o nim nie mówić, wyniki w lidze ma lepsze.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.09.2012, 22:04
Od czasu Liczki i Okuki tak słabego trenera w Wiśle nie było. Mamy tu wypisz wymaluj powtórkę doktora Majewskiego/(ew.Ulatowskiego) i sąsiadki. Skład na papierze co najmniej na silny środek tabeli jak nie wyżej. I kompletne dno na ławce. I dołowanie drużyny. Tylko, ze Majewski był lepszy na laptopie notatki robił.

On rozwali tą drużyne tak, ze jedynym sposobem odbudowy będzie przejście przez I ligę.
Razem z nim chętnie pożegnam łysego. Równie wielki nieudacznik.

Tego kto zwolnił Moskala powinno się powiesić na tym daszku przy wejściu.
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Stary 14.09.2012, 22:07
masz racje zero taktyki kazdy biega gdzie chce zwłaszcza boczni obrońcy... patrz Burliga wiedziałem ze on jest słaby ale nie wiedziałem że aż tak. Piłkarza przydałby się taki Robert miał posłuch wśród piłkarzy do pewnego momentu.Ne bał sie ich opierniczać publicznie . Jeszcze zatesknimy za Wisła zagraniczna.
aa i Paljic grał lepiej od dunczyka ..
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.09.2012, 22:08
Nawałka...? tyle, że problem jest gdzie indziej, tu nie chodzi o trenera..oni są słabi, może już wypalenii i tyle...Cupiał już nie kupi drugiego Kosowskiego, Żurawskiego, Frankowskiego, Szymkowiaka...trzeba tworzyć Wisłę na nowo....
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Stary 14.09.2012, 22:10
Tylko czy mamy podstawy by Tworzyć nowa Wisłe,
brak akademii
brak kasy
brak boisk
brak materiału czyt. piłkarzy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

chopin napisał(a):Wyświetl post
myślisz ze Boss jest taki cierpliwy

Boss to jest pierwszy do wy.......enia - bez kitu, wolałbym widzieć Wisłę ligę niżej niż parchy dziś, niż tkwienie w tym gównie które 'Boss' nam funduje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
I co to zmieni? Kto przyjdzie? Smuda?Skorza? Z główna bicza nie ukrecisz.Problem jest gdzie indziej, żebyśmy tylko następnych derbów nie grali piętro niżej
Pod światłym kierownictwem łysych zmierzamy prostą drogą do tego celu.
Probierz od pół roku robi ewidentny regres, oczywiście z wielką pomocą Cupiała i jego wiernego żołnierza ze stolycy.
Z tym, że derbów w ew. 1 lidze nie byłoby bo pejsy wejdą. No bo kto ma wejść jak nie oni i Zawisza.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.09.2012, 22:12
Pisałem przed sezonem, a stado optymistów mówiło, że Wisła będzie walczyć o puchary... Wisła będzie ligowym średniakiem, ale zanim to się stanie, to minie kilka tygodni pracy Probierza nad tą drużyną. Chyba że Cupiał postawi na Dyzmę, który spuści nas do pierwszej ligi i tam będziemy grali derby z Cracovią. Straszne jest to, że można było tą drużynę trochę lepiej zmontować przed sezonem, ale... pojawił się Bednarz. No chyba że Bednarz jest od zwijania interesu, bo już na pewno nie od budowania silnej drużyny.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.09.2012, 22:13
Tak naprawdę to nigdy nie wiedziałem czy Probierz to dobry trener czy nie, pewnie na podstawie jego pobytu w Wiśle się tego nie dowiem.

Natomiast Skorża jest nadal wolny i być może "dzida" grana na Genkova i zbieranie odbitej piłki sprawiłby abyśmy mogli ze spokojem patrzeć w tabele.

Mamy kiepskich zawodników taka jest niestety prawda. Dzisiaj dostałem odpowiedź kto więcej potrafi dać drużynie 32 letni Iliev czy 38 letni Edi.
Jeśli naszym najlepszym piłkarzem jest Bunoza to coś jest nie tak.Rzeczywiście Bunoza grał bardzo dobrze tylko wolałbym aby na boisku byłszał Iliev, Genkov czy Melikson.

Jak kolega wyższej napisał nie mamy nawet na czym zbudować tej "nowej" Wisły.

Odeszło z klubu 5 zawodników... być może nie byli warci wykupienia... jednak w ich miejsce mam wrażenie, że przyszli zawodnicy jeszcze słabsi. Bo Biton w przeciwieństiw do Genkowa potrafił strzelać gole, Nunez potrafił rozgrywać, Diaz zawsze dawał z siebie wszystko.

Uważam że powinniśmy upodlić się do grania najbardziej prymitywnego futbolu po to aby uzbierać jak najwięcej punktów. W zimie dzięki ewentualnym transferom można próbować zrobić krok do przodu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.09.2012 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2012, 22:13
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Od czasu Liczki i Okuki tak słabego trenera w Wiśle nie było.
Probierz mnie nie cieszy, ale bądźmy sprawiedliwi. Od czasów niepamiętnych nie mieliśmy tak słabych zawodników...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.09.2012, 22:14
Od niepamiętnych czasów nie byliśmy tak blisko LM
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.09.2012, 22:18
Spaść z tak slabej naszej ligi to będzie dopiero wyczyn na miare wejścia ślepego na Mount Everest
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.09.2012, 22:20
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Probierz mnie nie cieszy, ale bądźmy sprawiedliwi. Od czasów niepamiętnych nie mieliśmy tak słabych zawodników...
Zgoda.

Jednak nie są oni tak słabi, żeby bez mydła dostawać bęcki od pierwszej lepszej zbieraniny kopaczy...

1.Bełchatów grał z nami jak równy z równym
2.Podbeskidzie przeważa w I połowie
3.Zdeorganizowana Polonia ogrywa nas jak dzieci
4. Pogoń punktuje Wisłę, a Probierzowy team ma problem ze stworzeniem 100% sytuacji

Nie wspominając już o kompromitujących sparingach z Limanovią czy PP gdzie przez pierwszą połowę nie oddajemy strzału na bramkę.

Wskażcie mi słabsze drużyny w tej marnej lidze od tych, z którymi już graliśmy...poza Polonią są to ekipy które będą bić się o utrzymanie.

Mamy słaby skład, owszem, ale my jesteśmy słabsi od drużyn które ten skład mają beznadziejny...
Co o swoim skłądzie ma powiedzieć trener Podbeskidzia czy Bełchatowa?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.09.2012, 22:22
A pamiętam jak wielu na tym forum mówiło źle o zwalnianiu przez Lechię trenerów..
Teraz sami wołacie co moment o zmiane trenera.

I kogo chcecie? SMUDE
Smuda to dla mnie Grzegorz Lato łąwki trenerskiej.
Już nie chodzi mi o przekręty, tylko o swoje wieśniactwo, gburowatość.
Boże, broń Wisłę od Smudy.

Może odkurzycie Wdowczyka ?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.09.2012, 22:23
Oglądamy chyba najsłabszą sportowo Wisłę za czasów Cupiała.

Mam wrażenie, że w dzisiejszym meczu większość w decydujących momentach odstawiała nogę ... może o czymś już wiedzą.

Cupiał już wszystkich polskich trenerów "wytasował". Pytanie czy warto robić kolejne rodzime eksperymenty, które suma sumarum kosztują tyle co rozsądna opcja zagraniczna.

Jest bardzo źle i z Probierzem raczej już lepiej nie będzie.
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.09.2012, 22:24
ja dodam tylko ze od czasów niepamiętnych nie było tak marnych wzmocnień... Łatwo zwalić na Probierza. Mnie boli co innego ze w tej drużynie nie ma wiary i każda stracona bramka pogrąża nasza drużynę, nie ma nikogo kto potrafiłby odwrócić losy meczu. kolejna drużyna pokazuje jak niewiele trzeba żeby ograć Wisłę. jedynie o co mogę mieć pretensje do Probierza to fakt ze nie potrafi mentalnie nastawić piłkarzy do walki do ostatniej minuty... na dziś ja ja tego nie widzę. w meczu z Polonia i dziś z Pogonią po twarzach naszych piłkarzy nie było widać chęci walki do ostatniej sekundy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 14.09.2012, 22:27
To dziadostwo zafundował nam sam Pan Cupiał. To on decydował się na Bednarza. A to Bednarz jest przyczyną upodlenia Wisły. Ja się dziwię, jak można być tak ślepym by tego niekompetentnego działacza zatrudniać. Ale cóż - chyba Bednarz przyszedł tutaj gasić światło...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.09.2012, 22:30
Podam przykład że Maaskant pracował nad każdym, przykładowo zauważył że Wilk gra słabo w ofensywie, postanowił popracować z nim nad tym aspektem gry i co parę bramek zdobył, choćby z Litexem czy APOLEm, od czasów Roberta chyba ani razu nie zdobył bramki.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2012, 22:34
Trochę Probierza ma pecha choćby z tego powodu, ze z różnych przyczyn obrona ani razu nie zagrała w tym samym zestawieniu, a straciliśmy już aż 7 bramek.
Z drugiej strony w pomocy sam miesza jak głupi, a nie przyszło mu do głowy żeby przestawić Meliksona z powrotem do środka. Tak, nasza gra wygląda bez sensu bo cały czas atakujemy jedną stroną. Gdyby Maor grał w środku to pewnie raz by schodził na prawo, raz na lewo to te akcenty by się jakoś rozłożyły.

Zmiana trenera oczywiście niewiele da ale Skorża czy Moskal zostali zwolnieni gdy drużyna była w lepszej sytuacji lub wyglądała lepiej (i tego mi najbardziej szkoda) więc nie widzę powodów dlaczego Probierz miałby się ostać ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Stary 14.09.2012, 22:35
nie tak to miało być nie tak:(
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.09.2012, 22:39
Ja się zgadzam, ze nie mamy najmocniejszego składu. Ale jak napisałem, ja nie liczę na LM tylko rejon środka tabeli. A my ani nie punktujemy ani nie gramy, ani nie mamy stylu. Tylko lecimy w dół.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 14.09.2012, 22:40
Proud napisał(a):Wyświetl post
Zgoda.

Jednak nie są oni tak słabi, żeby bez mydła dostawać bęcki od pierwszej lepszej zbieraniny kopaczy...

1.Bełchatów grał z nami jak równy z równym
2.Podbeskidzie przeważa w I połowie
3.Zdeorganizowana Polonia ogrywa nas jak dzieci
4. Pogoń punktuje Wisłę, a Probierzowy team ma problem ze stworzeniem 100% sytuacji

Nie wspominając już o kompromitujących sparingach z Limanovią czy PP gdzie przez pierwszą połowę nie oddajemy strzału na bramkę.

Wskażcie mi słabsze drużyny w tej marnej lidze od tych, z którymi już graliśmy...poza Polonią są to ekipy które będą bić się o utrzymanie.

Mamy słaby skład, owszem, ale my jesteśmy słabsi od drużyn które ten skład mają beznadziejny...
Co o swoim skłądzie ma powiedzieć trener Podbeskidzia czy Bełchatowa?
Trener Podbeskidzia czy Bełchatowa liczy na nasze błędy, my, niestety, musimy prowadzić grę. Co w sytuacji, gdy wykreować coś może Melikson i Iliew jest arcytrudne.

Do tego dochodzi element psychologiczny. Myślę, że piłkarze czują się, jak szczury na tonącym okręcie, dla którego znikąd nie widać żadnego ratunku. Zostali porzuceni, przekreśleni, zwolniono trenerów, których lubili, złamano im morale. Co więcej nie ma żadnej nadziei. Mogą stąd tylko uciec. Domyślam się, że w takiej sytuacji gra się k...ewsko trudno.

Nie cieszy mnie Probierz w Wiśle, jak już napisałem, ale kolejnego pozytywnego impulsu od właściciela, że jeszcze chce, że mu zależy, bez wzmocnień, z naszego klubu nie da się dużo więcej wykrzesać.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.09.2012, 22:43
Ja się powtórzę.
Oby nie SMUDA i oby nie.. LENCZYK..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 14.09.2012, 22:44
Oczywiscie zwolnijmy Probierza, weżmy Smude albo innego trenera, byleby był zagranicy. Tylko przypudrujmy mu CV...

Nie ta metoda. Jak nie ma pieniedzy to dajmy szanse Probierzowi..

Porownajcie sobie ten zespół i zespół z poprzedniego sezonu. Tamten zespół nie był przygotowany fizycznie, a dziś. Zawodnicy po 90min nie padają na murawe jak mrówki.
Wyników nie ma? Dziś ten mecz mógł się skonczyc w dwie strony.
Choć zaangażowanie i dyspozycja 2-3 zawodników pozostawia wiele do życzenia..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 14.09.2012, 22:49
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Porownajcie sobie ten zespół i zespół z poprzedniego sezonu. Tamten zespół nie był przygotowany fizycznie, a dziś. Zawodnicy po 90min nie padają na murawe jak mrówki.
Chyba żartujesz... to Pogoń dyktowała grę i mimo że sędzia "wydrukował" mecz, to na zwycięstwo absolutnie zasłużyła.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 14.09.2012, 22:50
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Ja się powtórzę.
Oby nie SMUDA i oby nie.. LENCZYK..
A czy to nie wszystko jedno w sytuacji, gdy mamy w drużynie 3 może 4 sensownych piłkarzy? Bez zmian kadrowych, większość trenerów opuści klub błyskawicznie, tym bardziej, że najtrudniejsze mecze jeszcze przed nami.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.09.2012, 22:51
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie zwolnijmy Probierza, weżmy Smude albo innego trenera, byleby był zagranicy. Tylko przypudrujmy mu CV...

Nie ta metoda. Jak nie ma pieniedzy to dajmy szanse Probierzowi..

Ciężko paść po 90 minutach jak mucha skoro cały mecz człapie się .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.09.2012, 23:00
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
I co to zmieni? Kto przyjdzie? Smuda?Skorza? Z główna bicza nie ukrecisz.Problem jest gdzie indziej, żebyśmy tylko następnych derbów nie grali piętro niżej
Taa problem jest na marsie, dajmy czas Probierzowi, a ten pajac się dziś po meczu uśmiechał. Lepszy byłby Lucek Franczak jeśli nie wiesz kto miałby przyjść. A takimi bredniami jakie wypisujesz tylko pogłębiasz degrengoladę. Gratuluję.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.09.2012, 23:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Taa problem jest na marsie, dajmy czas Probierzowi, a ten pajac się dziś po meczu uśmiechał. Lepszy byłby Lucek Franczak jeśli nie wiesz kto miałby przyjść. A takimi bredniami jakie wypisujesz tylko pogłębiasz degrengoladę. Gratuluję.
Nie szokuj się człowieku,ochlon troszeczkę.Kogo Cupial w obecnej sytuacji sprowadzi, na pewno nikogo lepszego.Ja bylem za Maskantem i Vaxckiem bo oni gwarantowali jaki taki postęp w tym klubie no ale nie byli made in Poland więc gorsi bo układ mogli rozp....lic.
Ta liga żeby była choć trochę lepsza musi zrozumieć ze w klube zadzi trener( nie pseudo trener) a nie pilkarzyki z żalem na głowie i ciuchami od armaniego którym w życiu wyszło jedno prostopadle podanie
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów