|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() 2) halo w gazetach robili nawet i bardziej "przeciętni" zawodnicy od Maora (vide Kokoszka) 3) Kiedy był sprzedawany Marcelo i w jakim był wieku (22 lata) , zobacz sobie ile teraz wydają kluby w Europie na transfery i ile wtedy wydawały ( nie mówię o największych z największych ) . Zresztą tak osobiście tu uważam że porównując Marcelo i Meliksona , biorąc pod uwagę pozycje na której występują , to właśnie brazylijczyk był lepszym piłkarzem na swojej pozycji. 4) to raczej obopulny interes, czy klub osiągnąłby sukces bez Meliksona ? Raczej nie . Czy Melikson mógłby w tym czasie zaistnieć w innym zagranicznym klubie . Bardzo możliwe. Nie wiem czy jest sens wyciągać co kto komu więcej dał . W tym momencie zresztą obie strony ( Bednarz i Dahan ) chciałyby transferu Meliksona. PS. W Beer szewie siedział na pustyni... tak jak wg amerykanów nam po ulicach chodzą misie polarne , ach te piękne stereotypy , ale żeby moderator takie texty rzucał ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.09.2012 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Umiejętności Meliksona raczej nie pozostawiają miejsca na dyskusje. Natomiast dyskusyjny jest wg mnie jego pozytywny wkład w drużynę na dzień dzisiejszy. Czemu? Ano temu, że z jednej strony potrafi nam wygrać mecz ale z drugiej bez niego na boisku wygląda to dramatycznie. To jest uzależnienie. Jestem pewny, że gdyby nie to uzależnienie w meczach bez jego udziału ofensywa wyglądałaby lepiej niż wygląda. Z prostego powodu - Wisła ustawiona jest na niego i w zasadzie nie ma żadnej alternatywy. Ok, nasi kopacze pewnego marnego pułapu nie przeskoczą ale może byliby w stanie mimo wszystko dać coś więcej od siebie a nie tylko wałęsać się bezproduktywnie wypatrując nieobecnego. Ostatnio zresztą częściej nieobecnego niż obecnego.
Dokładając do tego nazwijmy to "czynnik medyczny" - ortopeda bo non stop go coś boli, psycholog bo sam nie wie czego chce i go coś boli? - nikt o zdrowych zmysłach nie powinien opierać taktyki na nim. Jest- to fajnie, nie ma go - trudno. I tak nie zostanie u nas na wieki ani nawet pewnie dłużej niż do końca rundy. Im szybciej nauczymy się grać bez niego tym lepiej. Inna kwestią pozostaje czy on faktycznie poradzi sobie w jakiejś innej lepszej lidze? Celtik? Bądźmy poważni. Nasza liga składa się z wirtuozów techniki przy dolnej połowie pierwszej ligi szkockiej. Czyli gdzie? W zasadzie w każdej liczącej się lidze gra się często bardziej brutalnie niż u nas. Zresztą wychodzi to w meczach reprezentacji gdzie wręcz depczą po naszych. Ale to już nie nasz problem tylko jego i jego menago, który chce go opchnąć byle gdzie byle coś tam wpadło.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.09.2012 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Bo z relacji jego znajomych piłkarzy wynika, że to zwykły, prosty chłopak. (Nikt nie powie, że jest inaczej, zresztą wystarczy wspomnieć konferencję, gdy MM miał niby ogłosić, że będzie grał dla Polski). Może nawet za skromny. Czy ja wiem, czy nie za łatwo nim manipulować przez to? Ten jego menago to też niezły cwaniak. A Maora mi żal, bo w sumie piłkarz z takimi umiejętnościami musi się kisić w takich zespołach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie zapominajmy ze jak Maor do nas przychodził to cele i plany były zgoła inne niż są obecnie. Wątpię czy składając mu oferte w obecnej sytuacji wyraził by zgodę na transfer do nas. To nie jego wina że wszystko staneło na głowie i dzisiejsza Wisła to nie ta sama Wisła do jakiej przychodził. Wtedy chłopak widział szansę dla siebie i postanowił rozwijać swoją karierę w naszym klubie jednak obecnie to on się u nas cofa w rozwoju . Mam wrażenie że w obecnej sytuacji my jako klub robimy mu więcej szkody niż on robi nam - jak to jest kreowane przez niektóre media i osoby związane z klubem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Te "problemy" moim zdaniem kreuje się tylko po to aby zredukować społeczne protesty przy jego sprzedaży.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie będę każdemu z osobną odpisywał, bo nie mam za wiele czasu, tak więc przepraszam z góry za tą formę odpowiedzi, ale jadę po kolei.
- FraMat dobrze sądzi ale nie do końca. specjalnie o niewypale napisałem aby jakąś argumentacje uzyskać. - Karherop, wiesz co to przenośnia ? Berr Szewa lezy niedaleko pustyni Negew. Ręce opadają normalnie czasami. - Czy wygrał nam mecze z Liteksem, tego nie byłbym taki pewien? proponuje oglądnąc spotkania na spokojnie. Bo gdyby nie to co w poprzeczki szło a wpadło w naszą bramkę, to nie wiem jakbyśmy dzisiaj rozmawiali o Meliksonie. - Szymkowiak zanim człapał to coś grał. I to więcej niż mecz na rundę. Poza tym czy Maor się zwrócił? Nie wiem czy aby na pewno,bo biorąc pod uwagę sumę za którą przyszedł plus jego zarobki. Musiałby pewnie odejść za grubo więcej niż 1 mln euro. A nikt przecież tyle za niego nie da. - Rafkur bardzo fajnie to rozpisał. P.S. -ziz99 też nieżle to ugryzł ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.09.2012 o godz. 20:20.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
1,2 mln funtów dawał Celtic... podobno. Ale Meliksona nie zbudował dwumecz z Litexem. Wytrawny koneser piłkarski potrafił już w jego pierwszym meczu z Arką w Gdyni ocenić, czy Melikson ma pojęcie czy nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale wysyłać żyda do Turcji lub na Cypr? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Z wywiadu z Frederiksenem:
Cytat:
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
– liniowego podatku municypalnego płaconego na rzecz władz lokalnych, zróżnicowanego w zależności od regionu – jego średnia stawka wynosi ok. 25,% (średnia stawka podatku municypalnego to 24,09%, natomiast średnia stawka podatku kościelnego to 0,73%); – progresywnego podatku płaconego na rzecz skarbu państwa, którego stawka jest uzależniona od wartości uzyskiwanego dochodu: • 3,64% dla dochodów wyższych od kwoty wolnej od podatku 42.900,- DKK, powiększonych o dochody od kapitału; • dodatkowo 15% dla dochodów wyższych od kwoty 389.900,- DKK, powiększonych o dochody od kapitału. Ponadto od dochodów osób fizycznych pobierany jest podatek w wysokości 8% na rzecz funduszu zatrudnienia oraz 8% składka na ubezpieczenie zdrowotne. Dochody osób fizycznych mogą być obciążone podatkami do poziomu 51,5% ustalonego jako maksymalny. Na każdy okres podatkowy ustalana jest kwota wolna od podatku oraz maksymalny pułap obciążeń podatkowych. System podatkowy w Danii. Z tym, że jak widać w tych % zawiera się już "ZUS". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
19-latek Piotr Karłowicz w pierwszej drużynie
Ma dobre warunki fizyczne , jest w tej chwili najwyższy z naszych napastników. Zobaczymy co z tego będzie , myślę że tak jak Kamiński się nie spali . Jest starszy i nie wygląda już jak junior ( w przeciwieństwie do Kamińskiego ) |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie widziałem go w grze, ale w swoim poprzednim klubie strzelał ponoć i nogą i głową. Pseudo: "Karzeł" - jak na 188 cm to fajnie. Powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Karłowicz przyszedł do nas z 3 ligi. Rozgrywał tam piłki, strzelał gole jak na zawołanie - po prostu złoty człowiek od wszystkiego. Miał pograć w MESIE kilka meczów (wejście smoka- bramka w debiucie) i już w zeszłym sezonie wejść do 1 drużyny ale...coś się zepsuło i jak ktoś podliczył na shoutboxie, w zeszłym sezonie strzelił ponoć 2 bramki w 29 meczach - także nie widzę go jako potencjalnego wzmocnienia i stawiam, że po kilku treningach zostanie odesłany z powrotem.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kaminski ostatnio byl niewidoczny jak na debiut, nie było go widac na boisku - oby z Karłowiczem nie było podobnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Kamiński ma 17 lat, więc tutaj nie jest źle, osobiście dla mnie talentem można kogoś nazywać do 21 lat, więc Karłowicz ma 2 lata by mnie przekonać a Kamiński 4
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_na_5_meczow/
Quioto zdyskwalifikowany na 5 meczów czyli połowa rundy z głowy. Powinien dostać od klubu wysoką karę finansową bo jego pensje przez ten okres trzeba płacić a i wypożyczenie za darmo nie było.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 06.09.2012 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I tak Klub mu nie zapłacił jeszcze nic, więc dla Niego to bez różnicy
![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Thiago Cionek dostał 6 meczow dyskwalifikacji za rownie chamskie zachowanie wiec jakos mnie kara 5 spotkan dla Quioto nie dziwi a odwołanie i tak nic nie da.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zachowanie Cionka było bandyckie, chciał wyrządzić krzywdę przeciwnikowi. Quioto nadepnął nie z całej siły i dlatego, że puściły mu nerwy. 3 mecze przerwy, ale nie 5.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I tak jest za słaby na Wisłę.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
Nie chcę wydawać tutaj osadów ale teraz będzie miał pod górkę i nie wie czy kiedyś nie przeczytamy w Honduraskiej gazecie, że rasizm w Polsce jest. Nie wiem ile Ibrahimovic dostawał za wymierzanie policzków... ale chyba 5 meczów nie było. Polska to dla Romella duża szansa, a każdy mecz mniej przybliża go do powrotu do domu, może dałoby się coś zdziałać. Bo jeśli chłop ma jakieś wyrzuty sumienia to na pewno będzie chciał się za to zrehabilitować klubowi swoją grą i pokazać że potrafi grać w piłkę, a nie deptać umyślnie po zawodnikach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.09.2012 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zachowanie Quioto było poniżej krytyki, chociaż pamiętam, że za podobny zarzut (deptanie po nogach rywala), chociaż akurat wyssany z palca jego rodak Chavez, w pierwszym sezonie, dostał 2 mecze kary.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
P.S. A "Messu" Gracz to nawet sędziego kopnął jak mu się decyzja nie spodobała i zrobił zamieszki na całe Podgórze w czasie okupacji. Futbol jest niekoniecznie grą dla grzecznych chłopców Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Barti : 06.09.2012 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A co do Gracza, to wówczas (w 1943 roku) pobicia sędziów były na porządku dziennym. W pewnym momencie nawet sędziowie zawiesili działalność. A mecze kończyły się też ogólnymi morodbiciami piłkarzy jak np. na meczu Grobla - Garbarnia. Kara słuszna. Czy te pięć meczy zawieszenia coś zmieni ? Grał już, nic a nic nie wniósł do gry. Zrobi miejsce Chrapkowi czy Szewczykowi. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie ma się z czego śmiać... a co jak będzie musiał iść pod latarnię żeby uzbierać tą dychę
Klub koniecznie musi się odwołać!! A na kolejnym meczu zbiórka dla Romella na zapłacenie kary zamiast na oprawy. Musimy Mu pokazać nasze wsparcie! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|