The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2012, 18:23
Taka ciekawostka, jakby kogoś jeszcze ta "reprezentacja" interesowała:

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sp...l?ticaid=1f163

"Wedle obowiązującej ustawy, wszystkie pojedynki piłkarskiej reprezentacji Polski muszą być transmitowane w ogólnodostępnych kanałach. Ustawa ta jednak nie dotyczy systemu pay-per-view."

To co, płacimy?
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 31.08.2012, 18:43
TVP to dla mnie wielka kpina, dla nich jakby reprezentacja przegrała z Mołdawią to pieprzyli by w studiu że forma nie ta, brak zgrania etc. Polsat przynajmniej ma ekspertów na poziomie.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.08.2012, 22:04
Na wykupienie praw do transmisji ze spotkań reprezentacji publiczna nie ma kasy, ale żeby Lisowi płacić za każdy odcinek po 100 tysięcy złotych już tak?
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 04.09.2012, 13:10
3 wolne miejsca w samochodzie(trasa Kraków-Wrocław) na mecz Polska - Mołdawia ! Zainteresowanych prosze o kontakt mailowy : [email protected]
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 04.09.2012, 17:57
http://sport.interia.pl/reprezentacj...mmentsZoneList
Płacić 20 PLN w PPV za oglądnie tego dziadostwa Chyba kogoś konkretnie porąbało.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.09.2012, 18:35
christof20 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/reprezentacj...mmentsZoneList
Płacić 20 PLN w PPV za oglądnie tego dziadostwa Chyba kogoś konkretnie porąbało.
Na pewno znajda sie jelenie, ktorzy sie zdecyduja wydac te 20zł
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.09.2012, 18:40
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Taka ciekawostka, jakby kogoś jeszcze ta "reprezentacja" interesowała:

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sp...l?ticaid=1f163

"Wedle obowiązującej ustawy, wszystkie pojedynki piłkarskiej reprezentacji Polski muszą być transmitowane w ogólnodostępnych kanałach. Ustawa ta jednak nie dotyczy systemu pay-per-view."

To co, płacimy?
Czegoś tu nie rozumiem. Niby jest obowiązek ale jest ALE . Rozumiem, że PPV jest ogólnodostępne?
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.09.2012, 19:09
20,00 zł - dobry żart. Nad 2,00 zł bym się zastanawiał, tak samo jak nad 5,00 zł na mecz z Anglią. Nie brakuje mi dzięki Bogu do pierwszego, płacę za karnet na Wiśle co też jest swojego rodzaju ekscentryczne. Ale Wisłą to mój klub od 20 lat, a tamci.... ?
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 05.09.2012, 19:23
Walki Adamek vs Kliczko też miał nikt nie kupować, a było ponad 300 tys. nabywców. Pewnie i na ten mecz znajdzie się podobna ilość ludzi.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 05.09.2012, 22:24
Walki Adamka miał nikt nie kupować? Co drugi znajomy co pytalem to mówił ze sie zastanawia. Mysle że teraz liczba bedize z 5-10 razy mniejsza.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.09.2012, 22:37
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Walki Adamka miał nikt nie kupować? Co drugi znajomy co pytalem to mówił ze sie zastanawia. Mysle że teraz liczba bedize z 5-10 razy mniejsza.
Walka Adamka była za free na RTL-u

Może to dla nich być bolesne, gdy zobaczą ile luda to w ogóle interesujetaki sport niszowy
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.09.2012 o godz. 22:39.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.09.2012, 07:54
Odnosnie reprezentacji :

Nazywa się Parol. Patryk Parol. Ma zaledwie 16 lat, a już robi furorę w Italii! Obecnie reprezentuje barwy Chievo Werona, ale już biją się o niego Juventus Turyn i AC Milan. Parol na Parola zagięli także trenerzy młodzieżowej reprezentacji Włoch, którzy już przesłali mu powołanie.

Patryk Parol to wychowanek UKS Baszta. Od sześciu lat mieszka w Italii i posiada zarówno polski, jak i włoski paszport. Jest zawodnikiem Chievo Werona i… błyszczy. Włosi nazywają go "talento Polacco". O Parola biją się już wielkie kluby, na czele z Juventusem Turyn i AC Milan. 16-latek otrzymał nawet powołanie do reprezentacji Włoch U-17, ale je odrzucił. Poinformował, że czuje się stuprocentowym Polakiem.

- Niedawno dostałem taki sygnał i warto się temu chłopakowi przyjrzeć. To podobno naprawdę wielki talent - zdradził Futbolnews.pl Władysław Żmuda, były reprezentant Polski, a obecnie trener kadry U-20.

Zadzwoniliśmy do Roberta Wójcika, szkoleniowca reprezentacji U-17. - Nie słyszałem o tym chłopaku. A mam dobrą pamięć do nazwisk, więc na pewno go nie widziałem, ani nie powoływałem. Muszę porozmawiać z trenerem Żmudą, może dowiem się więcej - odparł Wójcik.

Wydaje się, że PZPN powinien się zdolnym 16-latkiem zainteresować. Zanim drugą ofertę złożą Włosi.

Za co oni biora pieniadze?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.09.2012, 08:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Na pewno znajda sie jelenie, ktorzy sie zdecyduja wydac te 20zł
Jak zawsze...
No jakbym miał bar z tv, piwem i kilkunastoma stolikami to w sumie... A tak to przeczytanie wyniku na tg zadowoli mnie całkowicie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.09.2012, 09:45
Przyznanie się do wywalenia w błoto 2 dych powinno skutkować banem dosłownie

PZPN pluje ludziom w twarz, nie dość że ustawa zobowiązuje do pokazywania meczy drużyny narodowej (jakakolwiek by ona nie była) to jeszcze wsadzają pompę do kieszeni.

Chyba kogoś zdrowo popier..... :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.09.2012, 10:23
Bardzo fajne statystyki - z tych 3% to pewnie ekstazy w PZPN-ie dostaną

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.09.2012, 10:58
W końcu ludzie mają jakąkolwiek okazję, by pokazać, że to, co dzieje się w reprezentacji,nie podoba im się. Nie płacić! Niech śpią w tanich hostelach albo przyczepach kempingowych. Może panom piłkarzom da to do myślenia.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.09.2012, 11:07
Płaczynski jeszcze na kolanach przyjdzie żeby od nego odkupili te prawa. Tylko może pół tego dostanie co wcześniej dawało TVP, jak nie mniej .Straci podejrzewam niesamowicie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.09.2012 o godz. 11:09.
..
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.09.2012, 11:45
A na SopCascie można obejrzeć mecz?
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 06.09.2012, 11:58
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Walka Adamka była za free na RTL-u

Z tego co pamiętam to chyba do ostatniego dnia była jakaś afera o tym czy nie zakodują i nic nie bylo pewne. dlatego ludzie kupowali.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.09.2012, 13:31
Ja oczywiście tego gówna nie wykupię, ale.... Jeszcze parę miesięcy temu bojkot tej pseudodrużyny mógł wynikać tylko z frustracji, trzeba było im kibicować, nie można było złego słowa powiedzieć, narzekanie było jak pierdnięcie przy stole.

Minęło parę miesięcy i teraz wszyscy chcą bojkotu. Nawet najmądrzejsi z mądrych przejrzeli na oczy?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.09.2012, 13:33
tofik napisał(a):Wyświetl post
Płaczynski jeszcze na kolanach przyjdzie żeby od nego odkupili te prawa. Tylko może pół tego dostanie co wcześniej dawało TVP, jak nie mniej .Straci podejrzewam niesamowicie.
Z tym, że podobno stawki SportFive nie były wygórowane. Mało tego, rzekomo wstępna oferta była przez TVP przyjęta, a potem te same warunki odrzucili.

Ostrożniej z wyciąganiem wniosków i szukaniem winnych, bo patrząc na to, jak co chwilę TVP się kompromituje, to wina Sportfive wcale nie jest taka oczywista.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.09.2012, 13:42
TVP sama nadmuchiwała balonik, jaka to nasz reprezentacja jest dobra w czasie euro. Balonik pękł z mocnym pier*olnięciem i się okazało że są w czarnej dup*e. Bo raz że sami opakowali ten produkt tak by jego wartość wzrosła, a dwa nawet nie pomyśleli jakie bedą tego skutki w przyszłości. Wina w głównej mierze po stronie publicznej
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 06.09.2012, 13:55
Nie wiem czy oglądaliście program LabolatoriumPro na C+. Analizowali tam występ PZPN-u na Euro. Powiem Wam,że w zwolnionym tempie widać co to za makabra była. Gra obronna, coś takiego nie występowało, podpbnie jak rozegranie. Do tego gigantyczne odstepy między formacjami. Program polecam jak mało który, bo pokazane jest tam jasno na białym jak najważniejszą imprezę w tym stuleciu s.......ono dając ją Smudzie. Ta drużyna nie prezentowała kompletnie nic. Zero. Smuda dla mnie był gorzej niż marnym trenerm ale to co widziałem powoduje, że myślenie o nim w kategoriach marny tylko mu schlebia.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.09.2012 o godz. 14:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.09.2012, 13:58
Nie wiem czy oglądaliście program LabolatoriumPro na C+. Analizowali tam występ PZPN-u na Euro. Powiem Wam,że w zwolnionym tempie widać co to za makabra była. Gra obronna, coś takiego nie występowało, podpbnie jak rozegranie. Do tego gigantyczne odstepy między formacjami. Program polecam jak mało który, bo pokazane jest tam jasno na białym jak najważniejszą imprezę w tym stuleciu s.......ono dając ją Smudzie. Ta drużyna nie prezentowała kompletnie nic. Zero.
tam fajnie jest pokazany Lewandowski z pressingiem a'la Maciej Iwański przy stracie bramki i karnym z Grekami
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 06.09.2012, 15:13
Nie wiem czy oglądaliście program LabolatoriumPro na C+. Analizowali tam występ PZPN-u na Euro. Powiem Wam,że w zwolnionym tempie widać co to za makabra była. Gra obronna, coś takiego nie występowało, podpbnie jak rozegranie. Do tego gigantyczne odstepy między formacjami. Program polecam jak mało który, bo pokazane jest tam jasno na białym jak najważniejszą imprezę w tym stuleciu s.......ono dając ją Smudzie. Ta drużyna nie prezentowała kompletnie nic. Zero. Smuda dla mnie był gorzej niż marnym trenerm ale to co widziałem powoduje, że myślenie o nim w kategoriach marny tylko mu schlebia.
Analizowali w tym programie że dach zakryty i dach odkryty jest bez różnicy temperatur itd
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.09.2012, 11:40
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Z tym, że podobno stawki SportFive nie były wygórowane. Mało tego, rzekomo wstępna oferta była przez TVP przyjęta, a potem te same warunki odrzucili.
Może doszli do wniosku, że tego gówna nie da się na trzeźwo oglądać? Może odstraszyły ich złe emocje wokół kadry i PZPN-u? Może zauważają narastające w....ienie społeczeństwa?

Może te stawki nie były wygórowane pięć lat temu, a teraz już się zwyczajnie nie opłacają?

Przy czym zaznaczam, że sam nie obejrzałbym pewnie tego meczu nawet za darmo. Odkąd Smuda zrobił z Reprezentacji Legię cudzoziemską, odkąd próbowano handlować orzełkiem - mam ich w głębokim poważaniu. Mogę oglądać piłkarzy ręcznych lub siatkarzy, nawet koszykarzy - w przypływie desperacji. Kopaczy mam gdzieś...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.09.2012 o godz. 11:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.09.2012, 13:16
W telewizji rolniczej co najwyżej ten mecz powinien lecieć a panowie piłkarze powinni sobie zapracować by mieć przywilej pokazywania ich w tvp.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.09.2012, 13:19
śmieszny przywilej dla polskiej kopanej.
Dlaczego w TVP nie pokazuje się jako dobro narodowe wystepów reprezentacji ręcznej, siatkarzy, koszkarzy...?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.09.2012, 13:26
bo kosz, reczna i siatkówka to sporty dla januszy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 07.09.2012, 14:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
bo kosz, reczna i siatkówka to sporty dla januszy
Od koszykówki to się odstosunkuj, przynajmniej awansowali do ME zaliczając serie zwycięstw na wyjeździe. Przynajmniej , powtórzenie specjalne, jakoś się sprężyli a nie olali sprawę do końca. A tak swoją drogą,Janusze to nie lubią żadnego sportu, mam takie wrażenie. Oni nic nie lubią. Pojawiają się na meczach jakiegokolwiek sportu sporadycznie, bo coś się dzieje, wypada być. Zapewne nie rozumiejąc co to jest rzut za trzy , albo spalony. Nawet dowiedzieć się tego nie chcą. Do Empiku poczytać o tym nie pójdą, bo zazwyczaj Janusze nie czytają. Tak samo jak nie chodzą do teatru czy kina.

Oni mają swoje mecze i dyscyplinę, gdy walący ich w dupsko grają z miernotami pióra, wykonującymi niegdysiejszy zawód dziennikarza. Taa to wtedy jest radość i trybuny pełne. Przerażające jest to iż ci ludzie stanowią większość tego kraju i to oni dokonują wyborów, wszelakich. W swojej masie, głupawej, są obiektem uwielbienia tzw polityków, którzy też z tej masy pochodzą. Oni grają w tej samej drużynie, ale są dla siebie wilkiem. Ale nie dlatego, że Janusz w....ia się, że Dymający go oszukuje nic nie robiąc za kasę Janusza. Nie, podejrzewam aby jakiś Janusz dostrzegał ta zależność. Nie, Janusz nie lubi Dymającego dlatego, że nie jest na jego miejscu, czyli Dymającego. On w....iony chodzi na to całe życie.

Sport jest dla ludzi potrzebujących wrażeń, jakiś emocji. Janusze tego nie potrzebują,tak więc wielkim nieporozumieniem jest pisanie iż jest jakiś sport dla Januszy. Dla Janusza to jest Biedrona.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów