The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2012, 16:43
Ten trener to ładny Malinowy Nos
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.09.2012, 17:25
To ostatnie zdjęcie to chyba dzień po świętowaniu mistrzostwa ...

Jeśli droga do zwycięstw biegnie przez butelkę to czemu nie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.09.2012, 18:31
Ja pierdziele, gość wygląda jak żul spod sklepu ;o. Czemu Skorży, albo Zielińskiego choćby nawet nie zatrudnili tylko takie coś? Rozumiem, że PMS nie cieszy się za dużym uznaniem, ale Maciek i Jacek mają pojęcie, doświadczenie i sukcesy w piłce klubowej, a ten kolo co osiągnął?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.09.2012, 19:03
Dotychczasowy wynik Podbeskidzia w Warszawie - 75 minuta - każe troche inaczej spojrzec na to co wywieźliśmy z Bielska-Białej. To Legia i Wisła takie słabe, czy Podbeskidzie takie mocne?

ps.
Zapeszyłem
Juz 1:1
ps
Było się nie odzywać: Legia prowadzi 2:1, nawet 3:1
Ostatnio edytowane przez FraMat : 03.09.2012 o godz. 19:21.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.09.2012, 19:16
Legia w ten sposób pokazuje, że po prostu trzeba chcieć i walczyć. W końcu pękł ten mur i wpadły dwa gole, w pełni oczywiście zasłużone.

E: Wawrzyniakowi upadki jednak nie wychodzą. Najpierw w reprze z Niemcami, teraz to samo przeciwko Bielsku.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.09.2012, 19:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dotychczasowy wynik Podbeskidzia w Warszawie - 75 minuta - każe troche inaczej spojrzec na to co wywieźliśmy z Bielska-Białej. To Legia i Wisła takie słabe, czy Podbeskidzie takie mocne?

ps.
Zapeszyłem
ps
Było się nie odzywać: Legia prowadzi 2:1
Najlepsze jest to ,że Legia od początku była dużo lepsza i gdyby jakimś cudem Podbeskidzie to wygrało wybijając cały mecz piłkę na oślep na auty to Kasperczyka uznali by za zajebistego trenera a po następnym weekendzie chcieli by go widzieć jako trenera kadry pzpnu Co jak co ale widać po warszawiakach ,że byli zdeterminowani. Przede wszystkim zapierda..ali
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.09.2012, 19:22
Jestem pod wrażeniem gry Legii, serio. Bicie w mur przez cały mecz i końcówka piorunująca. Najbardziej zaimponowało mi zaangażowanie osób wchodzących z ławki, bo każda z nich miała swój udział przy 3 bramkach. Salinas widać, że ma chętkę na niekonwencjonalne rozgrywanie piłki. Trzeba to przyznać - brawo Legia za walkę do końca, oby Wisła potrafiła wskrzesić w sobie podobne zaangażowanie.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.09.2012, 19:24
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Legia w ten sposób pokazuje,
Legia pokazuje ze w czasie trwajacego meczu lepiej sie nie odzywac na temat wyniku.

Dzisiejszy mecz to porazka...zylety, jak widac beda bramki - bedzie doping, smutne:/
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.09.2012, 19:26
studio napisał(a):Wyświetl post
Legia pokazuje ze w czasie trwajacego meczu lepiej sie nie odzywac na temat wyniku.

Dzisiejszy mecz to porazka...zylety, jak widac beda bramki - bedzie doping, smutne:/
Chłopie już ci tu nie raz pisałem, wy nie macie prawa oceniać innych po tym jak się sprzedaliście za lodówki !
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.09.2012, 19:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post

ps.
Zapeszyłem
ps
Było się nie odzywać: Legia prowadzi 2:1, nawet 3:1

kurde ale palnąłeś
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.09.2012, 19:29

Dajże se spokój. Wynik nie zawsze jest wymierny - podobnie było wczoraj z Wami, powinniście zebrać cięgi od Górnika, podobne do nas z Polonią.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 03.09.2012, 19:31
Frajerów i ogórków trzeba golić zeby myśleć o mistrzostwie i tę zasadę Legia chyba pojęła.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 03.09.2012, 19:46
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Legia w ten sposób pokazuje, że po prostu trzeba chcieć i walczyć. W końcu pękł ten mur i wpadły dwa gole, w pełni oczywiście zasłużone.

E: Wawrzyniakowi upadki jednak nie wychodzą. Najpierw w reprze z Niemcami, teraz to samo przeciwko Bielsku.
Chciec i walczyc to raczej BB, Legia grala w pilke.Jak dla mnie to Podbeskidzie to najgorsza pilkarsko druzyna w ekstraklasie dla takich klubow powinni obciac lige do 10 druzyn.Goscie przez caly mecz wybijaja pilke z pola karnego, takie druzyny poza 1 lige nie moga wychodzic.

Ten Salinas to kolejny dowod, ze w malych klubach marnuja sie naprawde utalentowani pilkarze, chlopak ma swietna technike, a gral na jakims zadupiu.Takich gosci napewno jest wiecej.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 03.09.2012 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.09.2012, 19:59
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to Podbeskidzie to najgorsza pilkarsko druzyna w ekstraklasie dla takich klubow powinni obciac lige do 10 druzyn.
Cóż, patrząc na to co graliśmy z nimi i na nasz szczęśliwy z nimi remis rozumiem, ze zaliczasz nas również do tej szóstki do obcięcia.
Zresztą słusznie.

Wynik dobry. Konkurent do utrzymania traci punkty.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 03.09.2012, 20:02
Wisla zagrala fatalnie w BB, ale czy ten remis byl szczesliwy, skoro mielismy dwie setki na koncu to juz inna sprawa.Podbeskidzie probowalo grac tydzien temu tak samo jak dzis czyli dluga i biegac na glupa do przodu.A to, ze Wisla przez wiekszosc meczu sie do tego dostosowala,to juz inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 03.09.2012 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.09.2012, 21:00
Byłeś na meczu? Doping był nie na Żylecie, tylko na pozostałych trybunach, co było kwitowane gwizdami.

Z Żylety poleciało w doliczonym czasie Legia albo śmierć - wymowne.

a tak to bluzgi na policję, pzpn, ole to my kibole, na wojewodę, tuska itp i zabawy piłką, latającym stanikiem i nadmuchanymi kondomami

Już nie wspomnę "wielkiego" protestu Lecha, z przerwą oczywiście na spotkanie z Legią (by jak to napisało wasze stowarzyszenie - sprawdzić,czy wszystko może wrócić do normy).
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.09.2012, 21:52
Fajna tabela ligi. Fajne czasy.

1. Legia 2. Widzew 3. Reszta

przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod wrażeniem gry Legii, serio.
Zabawne, bo z perspektywy stadionu -poziom frustracji był dość wysoki.

Postaramy się z tym żyć. No, chyba że kibole Polonii Warszawa też tak uważają. Wtedy zwijamy majdan.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 03.09.2012, 22:00
Widocznie po 2:1 dla was wlaczyli doping z tasmy bo gwizdow nie bylo slychac tylko normalny doping.

I nie z przerwa na Legie tylko od meczu z Legia.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.09.2012, 22:00
Niby miał być ubaw przedni z Żyro, ale nie jest facet taki najgorszy. Gargułę czy innego Kirma to on wciąga jedną dziurką
Legia w sumie tak zdominowałą ten mecz, że głupio byłoby im go przegrać.
..
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.09.2012, 22:18
Widocznie po 2:1 dla was wlaczyli doping z tasmy bo gwizdow nie bylo slychac tylko normalny doping.
1. Po bramce na 2-1 na jakąś minutę czy dwie uaktywniła się jedna z trybun (pikniki). Chwilę pośpiewali, pomachali szalikami i się zamknęli. Ja się im nie dziwie, bo ich kibolowanie interesuje w dalszej kolejności niż 3 pkt. Dostali je, więc ze dwie minuty się pocieszyli.

2. Następnie mieliśmy dalszą część ciszy.

3. Następnie Żyleta z racji zbliżającej się 90 minuty zakończyła protest ciszy i rozpoczęła zapodawać przyśpiewki o Żylecie (kilka). I padła 3 bramka, a potem koniec meczu.

4. Poważnie, wyciąganie z tego takich wniosków jak wyciągasz Ty to jest jakieś czepianie dla czepiania, zwłaszcza, że nasi piknicy nie raz ani nie dwa udowadniali już, że są naprawdę dość mocno zdyscyplinowani jak na tą grupę stadionową (że przypomnę jak na meczu z Koroną solidarnie z Żyletą wyszli z trybuny - sektory z biletami po stówie). Natomiast wpadek na innych stadionach (wręcz wojenek z piknikami) nie będę przypominał.

5. Ocena dopingu sprzed telewizora = kozak.

6. A przepraszam. Jeszcze były okresy, gdy z 50-100 osoba grupa dzieciaków kręciła doping z rodzinnego. Klęska Żylety w całej okazałości.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 03.09.2012 o godz. 22:21.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 03.09.2012, 22:24
Nie, bede jechal na lazienkowska aby wiedziec CO spiewaja HAHAHA. Przeczytaj co napisalem w pierwszym poscie, beda bramki, beda wyniki, bedzie doping, czy tego zyleta chce czy nie.

Szacun za latajacy stanik.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.09.2012, 22:30
Napisałem Ci wyraźnie (i piszę to po raz ostatni), że pikniki po drugim w przeciągu 5 minut golu, który na dodatek dał 3 punkty pocieszyli się z tego gola 2 minuty, dodatkowo machając szalikami. Jeżeli dla Ciebie to jest doping to nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć dyskusję.

Zaprawdę wyciąganie nam takiego motywu, w sytuacji gdy większość ekip marzy o takiej dyscyplinie na piknikowych fotelikach za stówkę to jest hipokryzja do takiej potęgi, że nie chce mi się zwyczajnie dalej gadać. O ile mnie pamięć nie myli to nawet młyny się tak zachowywały w czasach ogólnopolskich protestów.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.09.2012, 22:46
Po co z nim prowadzicie dyskusję? Poznański klub nie gra w ekstraklasie, więc doping na tym poziomie rozgrywek nie powinien go interesować.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 03.09.2012, 23:49
Legia gra ładnie dla oka i zasłużenie zagrała , ale skuteczność jest do poprawy. Co tego , ze są sytuacje bramkowe , skoro rzadko coś wpada do bramki. Ciekawe czy kontuzja Ljuboi jest poważna , bo bez niego może być ciężko.

Natomiast co do meczu Lech vs Górnik , to Kolejorz zagrał tragicznie ! Zero dokładności i pomysłu. Lech mia problem , by wymienić dwa celne podania. Pod koniec meczu szyderczo im klaskałem , bo w Poznaniu taka gra nie uchodzi na sucho. :} Ślusarski nie wiedział gdzie jest Ubiparip potykał się o własne nogi i przewracał się na prostej drodze. Fatalnie , to wyglądało , ale to pokazuje nasza słabość w pucharach. Nasze drużyny grają co tydzień coś innego tak w Europie nie da się grać. Co do Górnika , to wstrzymał bym się z zachwytami. Dla mnie Nawałka , to trener na " poklask" Dobry motywator , ale Górnik głównie się opiera na pressingu i kontrach. Fajnie , to wygląda , że chłopaki biegają z zaangażowaniem , ale gry w piłkę , to tam za dużo nie ma.

Ciesze się z tego punktu , bo Górnik zasłużył na wygraną.

Paradoksalnie mogliśmy wygrać ten mecz , ale Skorupski wyjął jedyny celny strzał w bramkę Możdżenia.

Co do tego Milika , to fajny chłopak , ale jak zwykle nasze media przesadzają. Do Kadry ? Po co? Niech strzeli 10 bramek zrobi 8 asyst i zobaczymy....

Ogólnie skoro Widzew grający przerazliwie słabo ma po trzech meczach 9 punktów , to nie mam pytań...

Nasza liga przypomina mi zawody w , których chodzi o to kto mniej się zbłazni ten wygrywa. Poziom spotkań sięgnął dna a , to co wyczyniał Śląsk z Ruchem było czymś trudnym do opisania...

Nie mniej liga jest nasza i co tydzień się emocjonujemy tą kopaniną . :}
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.09.2012, 06:17
. Przeczytaj co napisalem w pierwszym poscie, beda bramki, beda wyniki, bedzie doping, czy tego zyleta chce czy nie.
W pierwszym poście napisałeś, że to Żyleta zaczęła dopingować (kompromitacja Żylety - tak to rozumiem) i zostało wyjaśnione, że dopingu nie prowadziła, tylko pikniki coś sobie pośpiewały. Dopiero w doliczonym czasie gry poszło kilka pieśni, ale poszłyby one przy 0-1 jak i 9-1. A teraz piszesz zgoła coś innego, już nie odnosząc się do samej Żylety.

Lech to pewnie jak miał protest to nie śpiewał wcale, co nie? Sorry zapomniałem, wy mieliście protest z przerwą na śpiew, tzw głodówka z przerwą na obiad.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.09.2012, 08:40
Tabela przypomina mi pewne ciekawe czasy....
Pytania 3:
1) Kiedy spuchnie Widzew
2) Kiedy spuchnie Lech
3) Kiedy spuchnie Legia

Nie pytam o Polonie bo brak przygotowania wyjdzie, musi wyjsc, pewnych spraw nie da sie przeskoczyc.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 04.09.2012, 08:56
Juz puchniemy, tzn nawet nie puchniemy bo nie ma z czego, po prostu wracamy do tego co ten sklad prezentuje, a to ze sie udaly dwa mecze to o niczym nie swiadczy, wogole to sie dziwie ze po 3 kolejkach ludzie wroza z fusow
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.09.2012, 10:23
Były momenty, a w tych momentach Legia ,naprawdę, kilka razy fajnie zagrała. Ale to tylko momenty, chociaż na naszym tle grają niemal zaawansowany taktycznie i techicznie futbol. Podobał mi się ten Paragwajczyk czy Peruwiańczyk, widać że facet myśli na boisku.

Co,kto i jak w tym sezonie to co najmniej po 10 kolejkach będzie można napisać, chociaż cholera wie czy i to będzie miało jakieś pokrycie w realiach, bo gdy Widzew z facetem co rowerem na treningi dojeżdża leje Mistrza i vice Mistrza..... taka Sunday League się zrobiła z tej naszej kopanej. Czasami aż żal na to patrzeć.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.09.2012 o godz. 10:26.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.09.2012, 10:25
Widzew już w ostatnim meczu się strasznie męczył.
Patrzcie, że jednak 3 mecze grali u siebie.
Dla porównania, moja Lechia grała 2 na 3 spotkania na wyjeździe.
( kto układał tak durny terminarz, że taki Widzew, Jaga itp po 3 mecze u siebie, inne ekipy po 2,3 na wyjeździe ? kpina )

Lech to tak jak Pogoń, szał pierwszego meczu - drugi taki sobie, i już z górki powoli.

Legia? Może i będą mieli jakieś okresy kilku porażek, ale dla mnie to właśnie Legia na 99% będzie miała MP.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.09.2012, 10:44
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Zabawne, bo z perspektywy stadionu -poziom frustracji był dość wysoki.
No nie dziwie się, dlatego też w moim poprzednim poście zaznaczyłem, że pomimo bicia w mur przez cały mecz potrafiliście w końcu znaleźć drogę do bramki. Legia grała składnie, tylko skuteczności brakowało (skąd my to znamy? )

Ale koniec z ochachami. Jak ktoś już zaznaczył - częściowy przegląd formy piłkarzyn z naszej Ekstraklasy zobaczymy po 10-12 kolejkach. Jeden mecz wiosny nie czyni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów