The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2012, 21:24
arti napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/11606-Rad...ej_i_bolesniej

Wywiad z Matusiakiem.
Podoba mi się np. fragment o trenerach przebierańcach. Kogo RM ma na myśli?
Ja tu czegoś nie czaje, pierwszy raz ogłasza zakończenie wszystkie media podają tą informacje nawet 90minut.pl Drugi raz kończy karierę to samo media podają info Kiedy on wreszcie ją skończy ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.08.2012, 11:32
http://www.weszlo.com/news/11620-Paw...zpanskie_media

Zapowiada się ze kolejny były Wślak po Dudce będzie grał w Hiszpanii.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.08.2012, 12:49
rychu napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/11620-Paw...zpanskie_media

Zapowiada się ze kolejny były Wślak po Dudce będzie grał w Hiszpanii.
Szefostwo Recreativo mają wiadomości dot. Brozka chyba sprzed kilku lat..tylu pilkarzy na swiecie,a oni po taki szrot sięgają..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.08.2012, 15:45
Upadek Igora Sypniewskiego
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.08.2012, 16:07
Babba napisał(a):Wyświetl post
Szefostwo Recreativo mają wiadomości dot. Brozka chyba sprzed kilku lat..tylu pilkarzy na swiecie,a oni po taki szrot sięgają..
Recreativo...

Może się nazwą sugerował...

A czy ktoś Pawłowi powiedział, ze nazwa klubu nie jest powiązana z tym co się w nim dzieje.
Że na przykład jak był w Wiśle to nie oznacza, że tu się w Wiśle pływa.

Ale spoko najstarszy klub w Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.08.2012, 08:54
"Andraż Kirm dzisiaj został zawodnikiem FC Groningen. Słoweniec na oficjalnej stronie swojego nowego klubu wypowiedział się. Skrzydłowy dziękuje Maaskantowi, Valckxowi oraz dyrektorowi sportowemu holenderskiego zespołu za transfer. - Czuję się bardzo szczęśliwy. Mam nadzieję, że dostanę możliwość gry bardzo szybko. Tuż przed konferencją prasową, która właśnie rozpoczęła się, słyszałem, że jestem uprawniony do gry jutro i to dobra wiadomość dla mnie i dla klubu. Chciałbym podziękować Hansowi Nijlandowi (dyrektor sportowy Groningen - red.), trenerowi Robertowi Maaskantowi oraz Stanowi Valckxowi za transfer. - powiedział na oficjalnej stronie FC Groningen Andraż Kirm.
TSW.com.pl
"

widać że Pan Kirm bardzo już chciał od nas odejść i z nieukrywaną radością opuszcza Kraków , chyba nie ma wątpliwości że słusznie na niego ostatnio Probierz nie stawiał .

Tak notabene to powinien też podziękować swojemu byłemu pracodawcy , ale kto by tam o tym pamiętał . O podziękowaniu dla kibiców Wisły nawet nie marzę.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2012, 09:13
Typowy najemnik, czego się spodziewałeś?

Nie żebym miał coś ogólnie przeciwko najemnikom, zwykle stanowią oni trzon drużyny. Rzecz w tym, że ten akurat był ch*owy piłkarsko, więc nie żal mi go ani trochę. Niech gra Chrapek albo Szewczyk, wielkiej straty jakościowej nie będzie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.08.2012, 09:15
http://www.weszlo.com/news/11606-Rad...ej_i_bolesniej

Wywiad z Matusiakiem.
Podoba mi się np. fragment o trenerach przebierańcach. Kogo RM ma na myśli?
Też się nad tym zastanawiałem. Najbardziej pasuje mi tutaj Czesław "Sam zgłosiłem się do Wrocławia" Michniewicz
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 31.08.2012, 10:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
"Tuż przed konferencją prasową, która właśnie rozpoczęła się, słyszałem, że jestem uprawniony do gry jutro i to dobra wiadomość dla mnie i dla klubu".
To czy to dobra wiadomość dla klubu - to się jeszcze okaże
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2012, 10:18
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Też się nad tym zastanawiałem. Najbardziej pasuje mi tutaj Czesław "Sam zgłosiłem się do Wrocławia" Michniewicz
Tak tj. bardzo możliwe.
Też o nim myślałem choć nr 1 był dla mnie Smuda. Jakkolwiek oni chyba w żadnym klubie się nie spotkali. Jakkolwiek - jak się jest w środowisku to się widzi-słyszy co kto robi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.08.2012, 10:51
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Typowy najemnik, czego się spodziewałeś?
Poza okazaniem szacunku . Niczego . To jest tylko potwierdzeniem tego co widzieliśmy przez 3 lata , czyli wyalienowanego słoweńca , który ani myślał o integracji z klubem i drużyną , że o nauce języka nie wspomnę , a między Bogiem , a prawdą taki Elsner pokazał jak szybko można się nauczyć naszego języka jeśli się tylko chce.

Swoją drogą co do pożegnań z klubem to jednak szkoda że tak bez wyrazu pożegnano Jirsaka , choć podobnie jak Kirm nie spełnił nadziei to chociaż godnie reprezentował Wisłę .
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 31.08.2012, 11:04
A masz pewność, że nic o Wiśle nie powiedział? Może holendrom ten fragment do niczego nie był potrzebny i go nie spisali? Jest taka mozliwość? No chyba, że byłes na konfie tam to ok ... Co do języka to trzynastozgłoskowca nie recytował, ale mówił.
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 31.08.2012, 11:38
Pamiętajmy dzisiaj podczas meczu w jakich okolicznościach opuścił nasz Klub tchórz kokoszka!!!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 31.08.2012, 12:20
Tak tj. bardzo możliwe.
Też o nim myślałem choć nr 1 był dla mnie Smuda. Jakkolwiek oni chyba w żadnym klubie się nie spotkali. Jakkolwiek - jak się jest w środowisku to się widzi-słyszy co kto robi.
Ale Smuda miał sukcesów więcej niż "telefonista" Michniewicz, swojego czasu był nawet dobrym szkoleniowcem i z tego co wiem to za niego w Polsce zaczęto grac pressingiem. Tyle, że od dłuższego czasu zburaczał i już nie jest taki fajny.

..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy dzisiaj podczas meczu w jakich okolicznościach opuścił nasz Klub tchórz kokoszka!!!!
Wtedy nie miał szans na pierwszy skład, większośc ambitnych zawodników zrobiłoby absolutnie to samo.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 31.08.2012, 12:54
cfa napisał(a):Wyświetl post
Wtedy nie miał szans na pierwszy skład, większośc ambitnych zawodników zrobiłoby absolutnie to samo.
Z tego co pamiętam to Kokoszka w ostatnim okresie przed swoim haniebnym odejściem wchodził do pierwszej drużyny w pełni tego słowa znaczeniu - ściśle mówiąc w okresie od lutego do czerwca 2008 rozegrał 13 meczów, w tym 9 spotkań w zakresie 1-90 min.
Po prostu uciekł jak szczur, w pogoni za pieniędzmi - nie wierzę w bajeczki o sportowym awansie, etc etc... Jeżeli nie pomyliłem sezonów to poszedł do ówczesnego spadkowicza z Seria A, Empoli. Życie pokarało Kokoszkę, przez swoją pazerność sam zahamował swoją nieźle zapowiadającą się karierę. A teraz? Polonia W. to właśnie jego poziom.

Nie rozumiem sformułowania "większość ambitnych zawodników zrobiłoby to samo.". Z tego co wiem piłkarzy, którzy skorzystali z prawa Webstera jest bardzo niewielu w skali światowej, a sam Kokoszka jest chyba nadal jedynym Polakiem, który faktycznie z niego skorzystał. Wychodzi na to, że Adaś był jednym z najbardziej ambitnych zawodników w historii tej dyscypliny
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2012, 13:39
Wizard napisał(a):Wyświetl post

Nie rozumiem sformułowania "większość ambitnych zawodników zrobiłoby to samo.". Z tego co wiem piłkarzy, którzy skorzystali z prawa Webstera jest bardzo niewielu w skali światowej, a sam Kokoszka jest chyba nadal jedynym Polakiem, który faktycznie z niego skorzystał. Wychodzi na to, że Adaś był jednym z najbardziej ambitnych zawodników w historii tej dyscypliny
sama prawda....a tak na marginesie to dostaliśmy w końcu za niego jakąś kasę czy nie?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.08.2012, 14:02
Nie wiem czy kasę dostaliśmy, ale w przeglądzie prasy na weszło znaleźć można taki fragment z "Przeglądu Sportowego":
" (..) Co innego Baszczyński. Dla niego Kraków to drugi dom. Powrotu na Reymonta nie wyklucza też Kokoszka. - Wisła jest dla mnie otwartym tematem. Nie mówię „nie” - stwierdza obrońca".

Więc z głową chyba nie ma najlepiej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2012, 14:08
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Polonia W. to właśnie jego poziom.
Ta sama Polonia, kóra w dwóch pierwszych meczach pokazała się znacznie lepiej od Wisły?
Poczekajmy z krytyką poziomu Polonii do zakonczenia dzisiejszego meczu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 31.08.2012, 17:57
Średnio mnie interesuje szczerze mówiąc obecna forma - inna sprawa, że jestem pewien, że Wisła jest po prostu lepszą drużyną i dzisiaj to udowodni Każdy kraj ma swoje drużyny rozpoznawalne w Europie, tak jak Serbia ma Crvenę i Partizan, Czechy Spartę, Chorwacja Dinamo Zagrzeb czy Grecy Panathinaikos/Olimpiakos, tak taką formę w Polsce spełniają Wisła oraz Legia. Inny prestiż, inna presja. Polonia W., vel Groclin wypada tu wręcz fatalnie.

Niech Polonia zdobędzie 7 Mistrzostw Polski w odstępstwie 10 lat to pogadamy o jakimś prestiżu w Polonii. Przypomnę tylko, że jeszcze miesiąc temu mieli iść do likwidacji.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2012, 21:36
Zdaje się, że nasza rozpoznawalność rośnie. Poziom sportowy nie bardzo
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 01.09.2012, 23:32
Kalu Uche popisał się hatrickiem na wyjeździe i jego Kasimpasa wygrała 3-0. Nomen omen, z tego co kojarze to grał tam też Boukhari po odejściu od nas ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2012, 23:38
A Groningen(Maaskanta) w końcu wygrało, na wyjeździe ze zgodą Legii - Den Haag.Kiro, nasz gwiazdor, pojawił się na murawie 2 drugiej połowie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 01.09.2012, 23:53
Idąc holenderskim tropem trzeba jeszcze dodać 90 min Paljicia w Heraclesie i żółtą kartę, zremisowali na wyjeździe z Waalwijk 1-1
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 02.09.2012, 05:55
Moskal odniósł kolejne zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.09.2012, 06:40
Pan piłkarz Małecki został sprowadzony n a ziemię. Machanie rączkami nie pomogło, a kłocić się z Turkami i wyklinąc ich po polsku też nie daje zbyt wiele. Zatem pan Małecki mógł wyłącznie przekonać do siebie formą sportową. A ta jak wiadomo od dłuższego czasu jest jak krzywa Leffera przy wysokiej stawce podatku dochodowego, czyli jednym słowem leci na pysk. I mamy ławę.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.09.2012, 07:59
Cytat:
I mamy ławę.
Czyli właściwy człowiek na właściwym miejscu
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 02.09.2012, 10:44
Wracając jeszcze do "pożegnania się" przez Kirma, to wystarczy porównać jego zachowanie z Dudu Bitonem. Mimo, że nasz były napastnik dziwnie był traktowany przy Reymonta ( stawianie na Genkova, kiedy Dudu był w wyśmienitej formie, zawieszenia, informacje w mediach o tym że nie zostanie wykupiony przez Wisłę jeszcze długo przed końcem wypożyczenia) to Biton potrafił się z klasą pożegnać z klubem i kibicami.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 02.09.2012, 15:32
Krav napisał(a):Wyświetl post
Idąc holenderskim tropem trzeba jeszcze dodać 90 min Paljicia w Heraclesie i żółtą kartę, zremisowali na wyjeździe z Waalwijk 1-1
Idąc dalej tym tropem należy wspomnieć o czystym koncie Filipa Kurto, jego drużyna wygrała 3-0 z bodajże Willem II.
Dzisiaj bramkę zdobył Marcelo w meczu z AZ (i zagrął w dodatku wg. mnie dobry mecz), a jego drużyna wygrała 5-1.
Bramkę zdobył dzis także nasz najlepszy strzelec w poprzednim sezonie Dudu Biton w doliczonym czasie przegranego przez jego drużynę meczu. (2-4 z Club Brugge)
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2012, 15:35
PSV pokonało Venlo 5:1, a Marcelo zdobył jedną z bramek.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.09.2012, 15:38
felipe napisał(a):Wyświetl post
PSV pokonało Venlo 5:1, a Marcelo zdobył jedną z bramek.
PSV grało dziś z AZ ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów