|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Kiedy on wreszcie ją skończy ? ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/11620-Paw...zpanskie_media
Zapowiada się ze kolejny były Wślak po Dudce będzie grał w Hiszpanii. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Upadek Igora Sypniewskiego
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Może się nazwą sugerował... A czy ktoś Pawłowi powiedział, ze nazwa klubu nie jest powiązana z tym co się w nim dzieje. Że na przykład jak był w Wiśle to nie oznacza, że tu się w Wiśle pływa. Ale spoko najstarszy klub w Hiszpanii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
"Andraż Kirm dzisiaj został zawodnikiem FC Groningen. Słoweniec na oficjalnej stronie swojego nowego klubu wypowiedział się. Skrzydłowy dziękuje Maaskantowi, Valckxowi oraz dyrektorowi sportowemu holenderskiego zespołu za transfer. - Czuję się bardzo szczęśliwy. Mam nadzieję, że dostanę możliwość gry bardzo szybko. Tuż przed konferencją prasową, która właśnie rozpoczęła się, słyszałem, że jestem uprawniony do gry jutro i to dobra wiadomość dla mnie i dla klubu. Chciałbym podziękować Hansowi Nijlandowi (dyrektor sportowy Groningen - red.), trenerowi Robertowi Maaskantowi oraz Stanowi Valckxowi za transfer. - powiedział na oficjalnej stronie FC Groningen Andraż Kirm.
TSW.com.pl " widać że Pan Kirm bardzo już chciał od nas odejść i z nieukrywaną radością opuszcza Kraków , chyba nie ma wątpliwości że słusznie na niego ostatnio Probierz nie stawiał . Tak notabene to powinien też podziękować swojemu byłemu pracodawcy , ale kto by tam o tym pamiętał . O podziękowaniu dla kibiców Wisły nawet nie marzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Typowy najemnik, czego się spodziewałeś?
Nie żebym miał coś ogólnie przeciwko najemnikom, zwykle stanowią oni trzon drużyny. Rzecz w tym, że ten akurat był ch*owy piłkarsko, więc nie żal mi go ani trochę. Niech gra Chrapek albo Szewczyk, wielkiej straty jakościowej nie będzie. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Też o nim myślałem choć nr 1 był dla mnie Smuda. Jakkolwiek oni chyba w żadnym klubie się nie spotkali. Jakkolwiek - jak się jest w środowisku to się widzi-słyszy co kto robi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Poza okazaniem szacunku . Niczego . To jest tylko potwierdzeniem tego co widzieliśmy przez 3 lata , czyli wyalienowanego słoweńca , który ani myślał o integracji z klubem i drużyną , że o nauce języka nie wspomnę , a między Bogiem , a prawdą taki Elsner pokazał jak szybko można się nauczyć naszego języka jeśli się tylko chce.
Swoją drogą co do pożegnań z klubem to jednak szkoda że tak bez wyrazu pożegnano Jirsaka , choć podobnie jak Kirm nie spełnił nadziei to chociaż godnie reprezentował Wisłę . |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A masz pewność, że nic o Wiśle nie powiedział? Może holendrom ten fragment do niczego nie był potrzebny i go nie spisali? Jest taka mozliwość? No chyba, że byłes na konfie tam to ok ... Co do języka to trzynastozgłoskowca nie recytował, ale mówił.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Pamiętajmy dzisiaj podczas meczu w jakich okolicznościach opuścił nasz Klub tchórz kokoszka!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Wtedy nie miał szans na pierwszy skład, większośc ambitnych zawodników zrobiłoby absolutnie to samo. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu uciekł jak szczur, w pogoni za pieniędzmi - nie wierzę w bajeczki o sportowym awansie, etc etc... Jeżeli nie pomyliłem sezonów to poszedł do ówczesnego spadkowicza z Seria A, Empoli. Życie pokarało Kokoszkę, przez swoją pazerność sam zahamował swoją nieźle zapowiadającą się karierę. A teraz? Polonia W. to właśnie jego poziom. Nie rozumiem sformułowania "większość ambitnych zawodników zrobiłoby to samo.". Z tego co wiem piłkarzy, którzy skorzystali z prawa Webstera jest bardzo niewielu w skali światowej, a sam Kokoszka jest chyba nadal jedynym Polakiem, który faktycznie z niego skorzystał. Wychodzi na to, że Adaś był jednym z najbardziej ambitnych zawodników w historii tej dyscypliny ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy kasę dostaliśmy, ale w przeglądzie prasy na weszło znaleźć można taki fragment z "Przeglądu Sportowego":
" (..) Co innego Baszczyński. Dla niego Kraków to drugi dom. Powrotu na Reymonta nie wyklucza też Kokoszka. - Wisła jest dla mnie otwartym tematem. Nie mówię „nie” - stwierdza obrońca". Więc z głową chyba nie ma najlepiej. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ta sama Polonia, kóra w dwóch pierwszych meczach pokazała się znacznie lepiej od Wisły?
Poczekajmy z krytyką poziomu Polonii do zakonczenia dzisiejszego meczu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Średnio mnie interesuje szczerze mówiąc obecna forma - inna sprawa, że jestem pewien, że Wisła jest po prostu lepszą drużyną i dzisiaj to udowodni
Każdy kraj ma swoje drużyny rozpoznawalne w Europie, tak jak Serbia ma Crvenę i Partizan, Czechy Spartę, Chorwacja Dinamo Zagrzeb czy Grecy Panathinaikos/Olimpiakos, tak taką formę w Polsce spełniają Wisła oraz Legia. Inny prestiż, inna presja. Polonia W., vel Groclin wypada tu wręcz fatalnie.Niech Polonia zdobędzie 7 Mistrzostw Polski w odstępstwie 10 lat to pogadamy o jakimś prestiżu w Polonii. Przypomnę tylko, że jeszcze miesiąc temu mieli iść do likwidacji. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zdaje się, że nasza rozpoznawalność rośnie. Poziom sportowy nie bardzo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kalu Uche popisał się hatrickiem na wyjeździe i jego Kasimpasa wygrała 3-0. Nomen omen, z tego co kojarze to grał tam też Boukhari po odejściu od nas ?
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A Groningen(Maaskanta) w końcu wygrało, na wyjeździe ze zgodą Legii - Den Haag
.Kiro, nasz gwiazdor, pojawił się na murawie 2 drugiej połowie![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Idąc holenderskim tropem trzeba jeszcze dodać 90 min Paljicia w Heraclesie i żółtą kartę, zremisowali na wyjeździe z Waalwijk 1-1
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Moskal odniósł kolejne zwycięstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Pan piłkarz Małecki został sprowadzony n a ziemię. Machanie rączkami nie pomogło, a kłocić się z Turkami i wyklinąc ich po polsku też nie daje zbyt wiele. Zatem pan Małecki mógł wyłącznie przekonać do siebie formą sportową. A ta jak wiadomo od dłuższego czasu jest jak krzywa Leffera przy wysokiej stawce podatku dochodowego, czyli jednym słowem leci na pysk. I mamy ławę.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do "pożegnania się" przez Kirma, to wystarczy porównać jego zachowanie z Dudu Bitonem. Mimo, że nasz były napastnik dziwnie był traktowany przy Reymonta ( stawianie na Genkova, kiedy Dudu był w wyśmienitej formie, zawieszenia, informacje w mediach o tym że nie zostanie wykupiony przez Wisłę jeszcze długo przed końcem wypożyczenia) to Biton potrafił się z klasą pożegnać z klubem i kibicami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Dzisiaj bramkę zdobył Marcelo w meczu z AZ (i zagrął w dodatku wg. mnie dobry mecz), a jego drużyna wygrała 5-1. Bramkę zdobył dzis także nasz najlepszy strzelec w poprzednim sezonie Dudu Biton w doliczonym czasie przegranego przez jego drużynę meczu. (2-4 z Club Brugge) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
PSV pokonało Venlo 5:1, a Marcelo zdobył jedną z bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |