The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2012, 20:46
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Był Spartak i radosc, jest Rosenborg i smutek.
Proponuję byś się tak nie rozpędzał, u mnie i podejrzewam u wielu innych akurat kolejność radości i smutku jest odwrotna. I proszę o nie pierdo.lenie o jakichś rankingach,bo mam to w dupie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 30.08.2012, 20:48
Tutaj to nawet i ja sie zgadzam.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.08.2012, 20:49
Ja dziś dopingowałem Rosenborg, i jak widziałem że atakują to się strasznie cieszyłem. Jak było 1-1 to wiedziałem że Legia może to wygrać tylko po karnych ale w środku się modliłem o jeszcze jedną bramkę dla Norwegów. 2-1 dla Norwegów to było coś pięknego.

Ja jednym zdaniem

Nie ma Wisły w Pucharach nie ma być nikogo w pucharach
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.08.2012, 20:51
A tymczasem słabiutkie AIK pokonało CSKA w Moskwie i zagra w fazie grupowej LE.

Ciekawostką jest fakt, że kibice AIKa urządzili pobudkę Rosjanom o 4 rano podobnie jak miało to miejsce przed meczem z Lechem.

http://www.futbolnews.pl/informacje/...kwa-wideo.html
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.08.2012, 20:55
Teraz to ja idę na forum Legia Live pocieszać Legionistów he he he
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.08.2012, 21:35
Jak tam Śląśk?
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 30.08.2012, 21:35
Acima, to o czym piszesz to bylo podczas pierwszego meczu.

Ale eurowpiei$dol Slask dostaje.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.08.2012, 21:51
Żałosny ten Śląsk.. Na Bełchatowy czy Piasty Gliwice w sam raz ekipa, nic ponad to.

Dycha w dupę, no to już znamionuje frajerstwo.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Zatem totalna kompromitacja polskiej piłki stała się ostatecznym faktem.

Jak to niektórzy twierdzili w zeszłym sezonie, poziom Ekstraklasy się podniósł
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Nam nie grozi prowincja. My już tą prowincją jesteśmy .

Tak na marginesie balonika potęgi cypryjskiej piłki.
APOEL Nicosia 1 - 3 FK Neftchi

- wiem, wiem, uprzedzam że jestem świadomy że Azerska piłka idzie do przodu. Szkolenie, baza itp itd...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.08.2012, 22:08
Brawa !!!

proponuje placic tym PSEUDOPILKARZOM jeszce wiecej najlepiej tak od kopa 100 tys miesiecznie na zabawe do rana po klubach z panienkami ,dotego wydluzuc okres wakacyjny bo ten jest zdecydowanie zbyt krótki i oni sa juz sa zmęczeni ,i nosic ich dalej na rekach,a po porazkach glosniej spiewac nic sie nie stalo.

Alez ta polska pilka dobiła do dna.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.08.2012, 22:33
gigant napisał(a):Wyświetl post
Proponuję byś się tak nie rozpędzał, u mnie i podejrzewam u wielu innych akurat kolejność radości i smutku jest odwrotna. I proszę o nie pierdo.lenie o jakichś rankingach,bo mam to w dupie.
Sam liczyłem na ich odpadniecie dlatego jeszcze bardziej od Ciebie mam to w dupie - chodzilo mi o kibicow Legii, ze rok temu sie cieszyli z awansu a teraz sie smuca bo odpadli z Rosenborgiem. Jezeli myslales, ze kibicuje Legii i sie smuce z tego, ze odpadli to sie baaaardzo grubo pomyliłes.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.08.2012, 22:35
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nam nie grozi prowincja. My już tą prowincją jesteśmy .

Tak na marginesie balonika potęgi cypryjskiej piłki.
APOEL Nicosia 1 - 3 FK Neftchi
Tak bo rzeczywiscie APOEL rok temu wyeliminowal tylko nas. Wyjsc z grupy i pokonac w cwiercfinale Lyonu to juz mu sie nie udalo.
Wisla po udanym sezonie tez nigdy nie zaliczyla spektakularnego w.......u w nastepnym.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.08.2012, 22:48
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Zatem totalna kompromitacja polskiej piłki stała się ostatecznym faktem.

Jak to niektórzy twierdzili w zeszłym sezonie, poziom Ekstraklasy się podniósł
To nie jest żadna kompromitacja ale rzeczywiste odzwierciedlenie "siły i potęgi" polskiego futbolu. Od dobrych kilku czy kilkunastu lat jesteśmy głęboką, piłkarską prowincją i nic nie zapowiada żeby w najbliższych latach miałoby być lepiej...
Chociaż, z drugiej strony uważam, że teraz są IDEALNE wręcz warunki do rozpieprzenia struktur organizacyjnych PZPN, tylko czy znajdzie się odważny? Wątpię, a mogłoby się okazać że 2012 rok jednak będzie przełomowy dla polskiego piłkarstwa...
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.08.2012, 22:53
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Tak bo rzeczywiscie APOEL rok temu wyeliminowal tylko nas. Wyjsc z grupy i pokonac w cwiercfinale Lyonu to juz mu sie nie udalo.
Wisla po udanym sezonie tez nigdy nie zaliczyla spektakularnego w.......u w nastepnym.
My też wyszli z grupy LE
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 30.08.2012, 23:10
true, czas rozjebać PZPN. Chwila wymarzona
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.08.2012, 23:49
wwf napisał(a):Wyświetl post
Poza stadionami i kibicami nie mamy niczego.
Które się nadają w tym państwie tylko do zamykania, bo tak sobie życzy organizator rozgrywek - wojewoda i policja.
Kibiców - których się tępi, karze i zniechęca do przychodzenia.

Mnie to tam cieszy. Bieda polskim klubom się przyda, śmieszne jest gadanie skąd wziąźć na szkolenie... BATE Borysov jakoś ma. Prawda jest taka, że do fazy grupowej wchodzą kluby biedne i bogate, nie wchodza polskie przepłacone. Rumuńskich niebogatych klubów jest multum co roku bo pewnie mają jakieś szkolenie. Nasza liga awansowała na zatrważające 18 miejsce... to nie przystoi, Czesi którzy leją Ruch 7-0 są na 22 miejscu, Szwedzi na 24, a Norwegowie na 27. Nawet ta Rumunia jest za nami w rankingu! Cypr już na dobre zadomowił się w europejskiej piłce i dołącza do niego Azerbejdżan. Czekam na wielkopomną chwilę jak Azerowie wygrają z naszą reprezentacją, to kwestia czasu. Białorus jak widać bez potężnych budżetów też coś zaczyna osiągać, a w młodzieżówce zagrała na IO.

Ja tam się cieszę, darmozjady które wylansowały się na fanatyzmie kibiców, którzy nie patrząc na patałachstwo, złodziejstwo, korupcje i tą całą mafię przychodzili latami na te stadiony mają ich w głębokim poważaniu. Idźcie do wojewody on wam będzie kibicował i bilety kupował na mecz.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.08.2012, 23:50
Jak teraz wyobrażę sobie te wszelkie piłkarskie łamagi, które gdy tylko siadają do negocjacji z Naszym klubem i żądają gaży w wysokości 250 tys. E za sezon to ogarnia mnie niepohamowany, bezczelny śmiech.

Rozjebać tą ligę teraz, albo nigdy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2012, 00:45
Skąd ten płacz nagle?
Sląska piłkarsko był w tamtym sezonie i w obecnym również jest cienki jak dupa węża.
Legia ma mnóstwo dobrych młodych zawodników ale zbyt wielu tych bardziej doświadczonych opuściło ją ostatnio.
Miała szanse z Rosenborgiem ale przegrała i odpadła.Faworytem nie była.
Skąd to zdziwienie?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 31.08.2012, 06:38
Szkoda że Legia nie awansowała, gdyby się tak stało to:
1. Miałaby problemy z wytrzymałością fizyczną i psychiczną, jednak 6 meczów robi swoje
2. ITI wyprzedałaby im gwiazdy(Wolski, Żyro etc.), a na zimowe transfery nic bym im nie zostawili
3. Legia skupiła by się na LE niż na Lidze.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.08.2012, 07:04
syryls napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że Legia nie awansowała, gdyby się tak stało to:
1. Miałaby problemy z wytrzymałością fizyczną i psychiczną, jednak 6 meczów robi swoje
2. ITI wyprzedałaby im gwiazdy(Wolski, Żyro etc.), a na zimowe transfery nic bym im nie zostawili
3. Legia skupiła by się na LE niż na Lidze.
Czy możesz rozwinąć?Bo ja nie widzę związku za bardzo.My w tym sezonie bijemy się o środek .Im prędzej się przestawisz, tym lepiej dla Ciebie

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2012, 07:44
kontrakty o połowe grajkom w lidze zredukowac.Gwiazdorskie max 200 tyś € za sezon, a reszta 50-60 tyś € rocznie,tak jak jest w Czechach.
1 liga półamatorska z nakazem gry połowie zezspołu max 21 lata

Rosenborg to jednak trooooche lepszy zespół od Korony
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.08.2012 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 31.08.2012, 08:40
Od ładnych 10 lat nasza piłka stacza się na dno. Co gorsze wszyscy " eksperci" rok w rok trąbią coś o LM i z jakimi , to ogórkami przychodzi się nam mierzyć. Apoel ? Traktorzyści z Valarengi ? jakaś Austria Wiedeń ? Co , to ma być do naszych dumnie się prężących się Legii , Wisły czy Lecha...

Oglądałem we wtorek dwa mecze o LM i w Środę i co mogę po nich powiedzieć ? Że na LM nie mamy obecnie żadnych szans i , to niezależnie czy Mistrzem będzie Legia , Wisła czy Lech.

Czy , to Maribor czy Zagrzeb czy Kopenhaga nie ma różnicy. W tych klubach jest tak dobra organizacja gry a do tego świetna wytrzymałość poparta doskonała techniką , że takie kluby są poza naszym zasięgiem.

U nas rok w rok jest pompowanie balonika i przyjeżdża Helsinborg i jest pozamiatane. To samo zrobił AIK , choć jak widać nie są , to takie ogórki skoro z CSKA wygrali 2-0 na wyjezdzie. Poza tym nie wiem czy pamiętacie , ale to samo AIK grało już raz w LM kilka lat temu. Jednak najważniejsze jest , to że się piłkarsko stoczyliśmy na dno i obecnie jesteśmy ciut lepsi od Łotyszy , ale na solidną Europejską firmę za słabi.

Wczoraj Legia nie grała aż tak zle jak by się mogło wydawać. Oczywiście wynik był lepszy niż gra , ale gdy tylko Rosenborg przyspieszył było bardzo nieciekawie. Legia ma za młody skład , by grać w LE. Furman czy Łukasik no fajne chłopaki , ale żółtodzioby w rywalizacji z Europejskimi drużynami. Fajni na Korone , Piasta czy Śląska , ale na Rosenborg za słabi. Mówicie Żyro gwiazda ? No weszła wczoraj ta gwiazda i grała beznadziejnie. Co chwilę albo strata albo faul.Tak raczej gwiazdy nie grają. Sami robimy sobie i tym chłopakom krzywdę robiąc z nich gwiazdy amatorskich rozgrywek. Poza tym , żeby odegrać jakąś rolę w LE trzeba mieć kogoś konkretnego na ławce rezerwowych a Lega miała tam Salinasa czy Choto... No sorry , ale to trochę za mało. Poza tym w Rosenborgu na ławce było dwóch napastników a w Legii ani jednego. Tak na marginesue Rosenborg ma w kadrze 5 napastników i mogli by obdzielić tym nasze trzy kluby..

Rosenborg naprawdę zasłużył na awans. Grali dojrzała piłkę i cierpliwie. Nawet gdy przegrywali u siebie byli konsekwentni. Dwa stałe fragmenty gry i po zabawie. Oczywiście mogła Legia awansować , gdyby Żyro nie trafił w obrońcę , ale gdyby babcia miała wąsy...

O Śląsku w zasadzie nie ma czego pisać. Jeszcze raz powtórzę. Nie pamiętam tak żenująco słabego MP. Śląsk został ośmieszony i przez Helsinborg i Hannover i , to tak dobitnie , ze ręce opadają. A te wszystkie Patejuki i Gikiewicze czy Soboty , to sobie mogą kopać w okręgówce.

Póki w naszej lidze o MP będzie walczyć pięć klubów , to Mistrz będzie marny. Nasuwa mi się od razu Dinamo Zagrzeb , które rok w rok dystansuje swoją ligę i proszę drugi raz gra w LM z rzędu. Tak powinien u nas wyglądać Mistrz.

Jeszcze słówko o Urbanie , bo szanuje faceta za spojrzenie na futbol. Ma dystans do siebie i nie owija w bawełnę , ale mam wrażenie , że pracuje z przygłupami { piłkarze} Grajki chyba nie potrafią zrealizować jego myśli szkoleniowej i trąca takim syndromem Bakero. Wszystko jest ekstra w teorii , ale jak przychodzi do praktyki.. , to jest zdecydowanie gorzej.

No cóż pozostaje ogórkowa liga , a prawdziwa piłka będzie tylko w tv. :{
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.08.2012, 08:56
Kiedyś zlewała z nas cała Polska bo odpadliśmy pechowo z Valerengą Oslo czyli średniakiem z Norwegii. Teraz średniak z Norwegii odprawia bezdyskusyjnie Legię i śmiechu nie ma i w zasadzie nikt się temu nie dziwi. W takim miejscu jest właśnie nasza liga.

Śląsk to totalna kompromitacja. Wiem że my mamy na rozkładzie Levadię ale takie dwumecze czasem się zdarzają (choć Skorża powinien wylecieć na kopach zaraz po tym). To co zrobił w tym roku w pucharach Śląsk to jednak inna półka. To najgorszy mistrz w historii i najbardziej przypadkowa drużyna jaka ten tytuł zdobyła. Wiem że świadczy to fatalnie o nas bo przecież my byliśmy w środku tabeli w tej parodystycznej lidze. O nas jednak już teraz nic dobrze nie świadczy.

Jestem teraz trochę rozdarty. Chodzenie na mecze polskiej ekstraklasy to takie trochę legitymizowanie tej żenady i błazenady. Machnąłbym na to wszystko ręką gdyby te piłkarzyny kopały za maks 5-10 tys. miesięcznie. Jaka praca taka płaca (choć i tyle byłoby za dużo). Pewnie się przejdę z miłości do klubu na parę meczy ale tak naprawdę nie ma to większego sensu, bo to co się dzieje na boisku obraża człowieka.
:/
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 31.08.2012, 09:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Brawa !!!

proponuje placic tym PSEUDOPILKARZOM jeszce wiecej najlepiej tak od kopa 100 tys miesiecznie na zabawe do rana po klubach z panienkami ,dotego wydluzuc okres wakacyjny bo ten jest zdecydowanie zbyt krótki i oni sa juz sa zmęczeni ,i nosic ich dalej na rekach,a po porazkach glosniej spiewac nic sie nie stalo.

Alez ta polska pilka dobiła do dna.
Skad wiesz ile sie im placi? Takich Socha czy Pawelec pewnie graja na amatorskich umowach, a teraz to juz w ogole jeszcze zaczynaja grac beznadziejnymi juniorami, jak popatrze na ofensywe Legii wczoraj to mi sie wydaje, ze tylko Ljuboja ma tam kontrakt jak zawodowiec, moze jeszcze Radovic bierze jakies dobre pieniadze.Trudno mi uwierzyc w hojnosc dzialaczy, skoro kluby nawet pozniej po 100 tys euro nie maja,Wisla wziela kilku pilkarzy rok temu jak Lamey, Nunez dali im pewnie po 100 tys euro za sezon i juz ich to przeroslo.A w reszcie klubow to jest jeszcze o wiele gorzej z finansami.Skoro tak placimy dobrze, to bez problemu bysmy wybierali wyrozniajacych sie pilkarzy z Czech czy Szwecji, a pozniej sie okazuje, ze nasze kluby moga sobie cos wybrac co najwyzej w Macedonii, Litwie albo Lotwie.Przeciez na lepszych pilkarzy z biednej ligi wegierskiej moze sobie pozwolic tylko Lech, to mowi samo za siebie.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 31.08.2012 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.08.2012, 09:15
Tak, jeszcze pewnie śpią pod mostem i nie mają co jeść. ochłoń
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 31.08.2012, 09:22
Kosa93 napisał(a):Wyświetl post
Tak, jeszcze pewnie śpią pod mostem i nie mają co jeść. ochłoń
to sobie sprawdz jakie transfery robia do naszej ligi i skad wygrzebuja pilkarzy.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 31.08.2012, 09:26
Zarabiaja konkretne pieniadze. Pomijamy mlodych jak Furman i Lukasik, reszta jest przeplacona. W sumie nawet mlodzi zarabiaja za duzo.
Transfer nawet wolnego zawodnika to i tak sporo kasy. Podpis, prowizja manago no i kontrakt.
Gdy widze takiego "dziadka" Sagana, to jemu moga placic ile chca, bo facet sie stara, biega, chce mu sie po prostu.
Jak widze Zyro to mnie skreca bo ten koles powinien doplacac za mozliwosc wyjscia w 90 minucie na boisko.

Legia dala ciala, Slask sie skompromitowal - podsumowanie wystepow naszych pseudodruzyn w europejskich pucharach.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2012, 09:28
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
to sobie sprawdz jakie transfery robia do naszej ligi i skad wygrzebuja pilkarzy.
A co maja sumy transferowe do pensji piłkarzy
Właśnie to jest najgorsze, ze placa ogromne pieniądze jakimś pseudokopaczom.

Proponuje parę artykułów zanim zaczniesz organizować zbiórkę pieniędzy dla biednych panów "piłkarzy":

- > http://www.weszlo.com/news/11325-Pol...polskiej_lidze

Cytat:
Polska ekstraklasa w czołówce lig europejskich! Jak wynika z raportu przygotowanego przez firmę Deloitte, aż 68 procent przychodów polskie kluby wydają na... wynagrodzenia dla piłkarzy. Tylko w trzech krajach te proporcje są jeszcze wyższe. Absurdalnie wysokie pensje nie przekładają się, niestety, na poziom gry naszych zespołów.
-> http://sport.fakt.pl/Wielka-kasa-za-...,173559,1.html
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.08.2012, 09:29
Zarza, zaraz przecież jeszcze w maju było na forum pełnowpisów różnych wizjonerów. którzy wieszczyli po Euro 2012 wielki bummmm na piłkę w Polsce. Pełne stadiony i wielką mannę z nieba. Wzrost poziomu polskiej ligi, wspaniałych wychowanków, o których będą siebiły kluby najlepszych lig w Europie . Wystarczyły 4 miesiace i ......4 polskie drużyny zakończyły wystepy w pucharach już w ...sierpniu. Młodzież wracajaca z wakacji nie będzie w stanie zobaczyć już żadnego meczu tych magików .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów