|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Pierwsza to była Brazylia, nie pamiętam na jakim turnieju, ale grali wtedy na 4. środkowych pomocników.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
A my zostajemy bez skrzydłowych, zajebiście
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
No tak...taką jaką do tej pory widziałeś w meczach z Bełchatowem czy Podbeskidziem. Nie licząc końcówki w Bielsku...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Po gafie z Kokoszką nasz prawnik popełnił kolejny wielbłąd, ale przetłumaczcie sobie sami...
http://www.fcgroningen.nl/home/nieuw...ngig-bij-fifa/ ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||
Jeszcze nie mówmy o wielbłądzie bo może u nich pracują więksi idioci niż u nas ale jeżeli FIFA rozpatrzy sprawę dla nas negatywnie to Bednarz już się chyba z tego nie wykręci. EDIT
Nie koniecznie. Wszystko zależy od umowy między klubami, klub macierzysty może nic nie płacić, płacić wszystko albo jakiś procent wynagrodzenia.
Ostatnio edytowane przez riv : 29.08.2012 o godz. 21:35.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Oni nie myślą tylko mają to na papierze podpisane przez Bednarza i zwrócili się z tym do federacji holenderskiej KNVB, która przyznała im rację i skierowała sprawę do FIFA.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Ja myślałem, ze zawsze tak jest: Klub wypożyczający bierze kase za wynajem piłkarza, ale sam opłaca w dalszym ciągu jego pensję.
Dlatego Kosowski przed odejściem na pięc lat miał niską pensję. Wisła płaciła Kosowskiemu co miesiac ok. 3 tys złotch. Roznicę dopłacało mu Kaiserlautern. Potem Kosowski wrócił do Wisły, ale nadal miał te 3 tys i nikt nie śpieszył sie z tym, żeby zapropowac znmiane stawki Pewnie niedogadanie jest jakieś. Holendrzy sądzą, ze płacę Wiśle czynsz za Kirma, ale Wisła placi pensję. A Wisła pewnie o tym zapomniała. Ciekawe tylko czy kasa za wypożyczenie bilansuje się z pensją Kirma |
|
|
|
Guest
|
|
Jeśli jest tak jak piszesz tj. doprawdy mistrzowski ruch łysego durniozaura no ale może BC wyp.erdoli go za to już teraz. Trzymam za to kciuki. |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Przeglądam to forum niemal codziennie i w końcu nie wytrzymałem muszę kilku osobą wytłumaczyć parę kwestii. Nie rozumiem skąd ta jazda z Bednarzem , zrozumcie w końcu jego rolę , on przyszedł do klubu "posprzątać " po tak uwielbianym przez wielu z was Stanie. Holender swoją polityką doprowadził do krytycznej sytuacji finansowej i teraz Łysy musi zrobić z tym porządek. Transfery a Małego i Kirma służą zbilansowaniu budżetu a pewnie w dłuższej perspektywie zrobieniu miejsca dla innych piłkarzy. Jeszcze nie dawno wszyscy jechali po Kirmie ile wlezie a teraz nagle straszny lament. Według mnie transfer Słoweńca ma na celu przygotowanie miejsca dla Brożka . Może troszkę się rozmarzyłem ale kto wie .....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
to już wiemy, że kasy na nowego zawodnika nie będzie ... ;-) Jest to albo straszna wtopa Bednarza, albo wspaniałe wytłumaczenie braku inwestycji w nowego zawodnika.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no to pięknie , brakowało nam tylko kolejnego sporu w fifa w dodatku z transferem Kirma może być duży problem
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
To dopiero byłby interes... stracić zawodnika i jeszcze do tego dopłacić. Bądź co bądź Bednarz sprawiał zawsze wrażenie goscia który zna się sprawach formalnych lepiej niż na sportowych, w końcu ma wykształcenie prawnicze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.08.2012 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Guest
|
|
Transfer Kirma... wygląda na to, że nie ma ani piłkarza ani pieniędzy za niego.. bilansowanie budżetu jak diabli. LO - miał czas od marca na znalezienie go, w końcu lipca przychodzi na testy kompletnie nieprzygotowany zawodnik. Zrobienie miejsca dla innych... a za co ich kupimy? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Bez kitu..czułem że to jest zbyt piękne by było prawdziwe(pozbyć się i jeszcze zarobić na tym nieudaczniku)
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=3prPBWMzXbk#t=0m12s
reakcja Jacka na odpowiedź Groningen. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
-Stan Valckc był odpowiedzialny na budżet klubu-nie był, za to bym odpowiedzialny Basałaj. -Faktycznia krytyczna sytuajcja ma w ogole miejsce..wg ostatniego raportu finansowego- łagodnie mówiąc tragedii nie ma.A kasa z pucharów to ponad 5 mln euro. -czym ty chcesz bilansować budżet ?Kasą z wypożyczeń małeckiego i kirma?chłopie to są setki tysiecy euro a nie milony.W klubie się przelewa, bo 9 miesięcy temu Cupial zdecydował, że będzie płącił dwóm trenerom Moskalowi i Maaskantowi.Tak samo jak kiedyś Kasperczakowi. -Jakie miejsce dla piłkarzy?Kirm i Małecki to skrzydłowi a PA Brożek to napasnik.poza tym zobacz sobie na aktualną kadrę.naprawdę jest szeroka, by robić "miejsce" ? http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.08.2012 o godz. 22:48.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
K... czasami mozna miec wrazenie ze ta dziura w budzecie jest wieksza niz sam budzet. A z reszta sam Lysy spiewal o pozyczce I do tego uszczuplono budzet wiec nie powinno byc zadnych bez sensownych tranzakcji. Niezla by musiala byc bida z nendza by ratowac sie takimi marnymi ruchami.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.08.2012 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie wierzę własnym oczom. Wprawdzie nie widziałem dokumentów dotyczących tej transakcji, bez czego trudno oceniać, kto w tym sporze ma rację, jeżeli jednak okaże się, że Bednarz pokpił sprawę, to powinien pożegnać się z posadą.
Chciałbym też dać do zrozumienia niektórym forumowiczom, żeby nie przywiązywali zbyt dużej wagi do tego, że JB jest prawnikiem. Nie ukończył bowiem żadnej aplikacji prawniczej (co jeszcze dałoby się przeboleć - zważywszy na niski poziom kształcenia aplikantów), ani nie nabył żadnego doświadczenia w pracy stricte prawniczej (kancelarii adwokackiej, radcowskiej, notarialnej). Jego poziom wiedzy oraz praktycznych umiejętności może być zatem równy albo niewiele wyższy, aniżeli świeżo upieczonego absolwenta prawa (swoją drogą, ciekawe ilu takich sprzedaje kebaby?). Ja swoich interesów temu ostatniemu bym nie powierzył, tymbardziej, jeżeli w grę wchodziłyby tak duże pieniądze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ogólnie rzecz biorąc..podpierać się 'pierdzeniem' Łysego, to kiepska sprawa - za to mu płacą by opowiadał takie bzdury, jak widać nie idzie mu z tym źle , bo sporo osób wierzy w te jego bajeczki. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Spóźnialiśmy się z opłatami za prąd, prosiliśmy piłkarzy o dłuższy termin na wypłatę, nie stać nas na wypranie kurtek pracownikom, rozwiązywaliśmy kontrakty miesiąc przed końcem, masowo zwalnialiśmy ludzi, zamykamy część stadionu, na sprzedaż są właściwie wszyscy piłkarze (część wręcz wypychamy na siłę), bierzemy piłkarzy za darmo, którzy zgadzają się grać za niewielkie pieniądze itp. Faktycznie podcieramy się dolarami...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jest takie przysłowie - Chytry traci dwa razy. Nie wylewajmy od razu dziecka z kąpielą, ale sprawa z Kirmem nie wygląda dobrze.
Jak się okaże, że Kirm będzie grał w Groeningen, a my będziemy płacić za niego kasę, to dla mnie odpowiedź jest jednoznaczna - Bednarz leci.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.08.2012 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cupiał hajs przygarnął?
![]() |
|