|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez rozarian : 29.08.2012 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
No tak tyle że zobacz ile Bełchatów liczy sobie za niego http://sport.fakt.pl/Mateusz-Mak-po-...,154947,1.html niezła przebitka , pół roku temu kupili dwóch Maków za 400 tys zł , dziś wyceniają jednego na 500 tys euro . Specjalnej furrory w ekstraklasie nie zrobił, poza tym że przebił się do składu 3 drużyny od końca tabeli , ale potwierdza się że wystarczy dwa razy prosto kopnąć piłkę i już można w ekstraklasie żądać kokosów . Co do Kosy ... bez komentarza . Nie zdziwię się jesli to jest jego ostatni profesjonalny sezon gry w piłkę. Później wraca do Wisły ( oldboy ) ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.08.2012 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
tyle, że Bednarz nie chce tyle płacić Makowi co Kirmowi...bo Kirm to gwiazda zahraniczna była, a taki Mak to przecież junior, powinien za 1800 zł brutto grać.
No odnoście wiadomości "fu(c)k-towych" to za jaja należy powiesić decydentów, którzy doprowadzili do przegrania batalii o Maków z Bełchatowem. Nasza "władza" powinna za to odpowiedzieć, bo Valckx, chyba wtedy był już odsunięty od decyzji. Maki powinny trafić do nas i dostać obietnicę szans na grę, jeśli będą dobrze się prezentować.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.08.2012 o godz. 14:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, że nikogo za rezerwowego Kirma nie sprowadzimy i jesteśmy bez pół skrzydłowego (lepszy pół skrzydłowy niż żaden) no i to, że Kirm zacznie tam coś grać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Już mam przed oczami konferencję prasową po zakończeniu okna transferowego i tłumaczenia Bednarza:
JB: - No cóż drodzy Państwo, ofertę za Andraża Kirma dostaliśmy w ostatniej chwili i nie było już fizycznej możliwości, aby w jego miejsce zakontraktować nowego piłkarza. Trener Probierz zapewnił mnie jednak, że z obecnym składem jest w stanie grać o cele, jakie założyliśmy sobie przed startem nowego sezonu. Dziennikarz: Kirm wyleciał na testy medyczne 29 sierpnia, a więc 2 dni przed zakońćzeniem okienka transferowego. JB: Zgadza się. Proszę jednak zdawać sobie sprawę z faktu, że nie mieliśmy stuprocentowej pewności, iż Andraż przejdzie te testy z wynikiem pozytywnym. Szukanie na jego miejsce nowego gracza mijało się z celem.
Ostatnio edytowane przez Tominho : 29.08.2012 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Ja tylko przypominam wszystkim slowa Bednarza, cytowane nawet tutaj przez kilka osob, ze gdyby ktos z Wisly odszedl to jest gotowy wariant zastepczy, czekamy na realizacje.Bylo to juz po wypozyczeniu Maleckiego za ktorego nie przyszedl nikt, zwracalem na to uwage.Poza tym zamkniete okno nie ma nic do rzeczy, bo wiadomo, ze to bylby pilkarz z karta na reku, chyba, ze kogos wypozycza.
Tominho - tyle , ze Probierz o Jagielloni kiedys mowil to samo, kiedy ja trenowal, ze maja swietny sklad na MP nawet Grosickiego nie potrzebuja, pozniej jak wylecieli z pucharow z jakimis pastuchami powiedzial, ze mial slabych pilkarzy.Probierz gada jak mu wygodnie.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 29.08.2012 o godz. 14:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja nie czuję tylko to wiem.
Choć chciałbym się mylić i jeszcze przepraszać Łysego. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Negocjacje na pewno trwały ostatnie kilka dni , jeśli nie tydzień . bo w to że ktoś rzucił na stół dużą kasę , czytaj oferta nie do odrzucenia nie wierzę.. inaczej byłby to transfer definitywny . Czasu na szukanie kogoś nowego było sporo , a właściwie na same negocjacje , bo warianty mieli mieć już obgadane.
Dla Bednarza nie będzie alibi co do dotrzymania obietnic transferowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
@MichaelMyers
Wiadomo, że żadnego wariantu zastępczego nie ma. A tak zwane "cele jakie sobie założyliśmy" (mistrzostwo!) są zagraniem pod publiczke i zupełnie nie przystają do tego co robi klub. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
+ JB: No cóż, ofertę na Maora Melksona dostaliśmy w ostatniej chwili, tuż przed zamknięciem okna nie było możliwości nikogo sprowadzić. Nasza sytuacja finansowa nie pozwalała nam odrzucić tak intratnej oferty. Dziennikarz: Podobno miał Pan przygotowane zastępstwo na przypadek sprzedania kluczowych piłkarzy a takim był Melkiskon JB: Mamy bardzo dobrą i silną kadrę. Po konsultacji z Probierzem postanowiliśmy dać szanse młodszym bardzo obiecującym zawodnikom z Polski. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To teraz Traore z Lechii
i mamy wtedy pomoc naprawdę niezłą - Melikson, Iliev, Traore, do tego Sobol i Wilk + młody gniewny Chrapek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tez tak uwazam, tylko niech ludzie to wiedza.Chyba, ze tego Brozka wezma, to jest jedyna mozliwosc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jeżeli na forum wymaga się transferów, to niech każdy z nas zorganizuje z 10 kolegów z którymi się na mecz wybierze. Jak uda się zapełnić stadion, to będzie szansa na jakiś transfer, bo przynajmniej wpływy z biletów będą dwa razy wyższe. Tak jak obecnie, gdzie na mecze przychodzi średnio 16 tyś. to jest trochę za mało, by można było liczyć na znaczące przychody z dnia meczu. Z drugiej strony, wcale nie dziwię się że tyle osób przychodzi na mecze, bo mimo wszystko, czasami po prostu nie ma człowiek ochoty wydać 30-40 zł na bilet i oglądać jedną dobrą akcję przez 90 min. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie po prostu denerwuje, że klub mydli kibicom oczy opowiadając bajki o walce o mistrzostwo, podczas gdy nie stać nas na jeden przyzwoity transfer. O to mi przede wszystkim chodzi. A sprzedanie Meliksona to już w ogóle byłoby plucie w twarz części kibiców, którzy zakupili już karnety. To jeden z ostatnich powodów, dla których niefanatycy przychodzą na stadion.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Oskarżać też ich nie zamierzam, bo z własnej kieszeni pieniędzy na transfery przecież nie wyłożą. Co do Probierza i pucharów z Jagiellonią - lekkie sprostowanie. Wg "Fastera" winowajcą klęski z Irtyszem była baza treningowa jaką dysponuje klub z Białegostoku... Jeśli podłapie temat, to taki argument może również wykorzystywać w Wiśle. Nie ma co ukrywać, podstawy do tego są |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 29.08.2012 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Do takiej sytuacji doprowadziło całkowicie nieprofesjonalne sterowanie klubem przez Cupiala, z kasa jak on ma i wyłożył na klub naprawdę wielu zrobiłby w pełni profesjonalny klub ze świetnym zapleczem treningowych, skautingiem, szkółka i strukturami. Moze niekoniecznie mielibyśmy tyle tytułów MP ale mielibyśmy obecnie wspaniale perspektywy na przyszłość, fundamenty, normalność.
Dobrze poukładany klub przyciąga wszystkich: kibiców, sponsorów, zawodników. To wszystko dawałoby szanse na maksymalizacje zysku oraz szanse na trwałe podnoszenie poziomu sportowego. Bylibyśmy kuznia talentów z południa Polski. To wszystko mogłoby także przy umiejetnym dobieraniu doświadczonych zawodników z Polski i zagranicy na sukces w Polsce i w Europie. Kasa i czas został zmarnowany na błędne decyzje, inwestycje i walkę na dworze Cesarza z Myslenic. Dzisiejsza Wisle można porównać do I Rzeczpospolitej, gdzie wciąż śniło sie o potędze, dawnej sile i zdobyczach. Przy tym prowadzono nieustające wojny miedzy sobą, a system władzy był nieskuteczny i archaiczny. Do tego wszystkiego wrogowie rosli coraz bardziej w sile... Do czego to doprowadziło, to wszyscy (większość) wie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
:tominho
nie przyjmuję żadnych takich wytłumaczeń - przecież w Krakowie jest lotnisko! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bracia Mak sobie strzelili zdjecia z butelka wodki, w Wisle sie przestraszyli ich profilu na facebook, ze beda kupowac na stacjach benzynowych, i podczas wyjazdow trzeba bedzie stawac i lac w lesie haha
|
|
|
|
Guest
|
|
Z drugiej strony jak się wywali w Wiśle to Amica i Legia już raczej nie będą się zabijały o niego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konktrakt Probierza
- nie wolno ci nic swojego mowic - wolno ci tylko powtarzac to co napiszemy - nie wolno sie czepiac naszej bazy treningowej - sprzedajemy kogo chcemy, jak chcesz wzmocnien to sam sobie musisz zaplacic - pan Cupial jest twoja moca i zrodłem mestwa ![]()
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 29.08.2012 o godz. 16:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wydaje mi sie ze Wisła jako pierwszy klub na swiecie w historii pilki noznej opracuje taktyke gry bez skrzydlowych...
W koncu bedziemy w czyms pierwsi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie, wykorzystamy nasz największy atut, klasowych bocznych obrońców....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tu się nie ma z czego śmiać
.Ja wiem, że to teraz w modzie, ale nie najeżdzajcie tak na Bednarza- on tylko realizuje to, co nakreślił mu właściciel .Wisła będzie grała pyte?To zwolni się kogoś, naobiecuje i znów będzie się grało o mistrzostwo, bo 2 miejsce to porażka .I na dobre i na złe.Klub to przedewszystkim My a nie tylko kopacze którzy biegają za skórzaną piłką.Wiem, że to pewnie zabrzmi zbyt patetycznie, ale Wisła bedzie mi osobiście Wisła będzie się kojarzyła z ludzmi których poznałem.Owszem, kopacze też sprawiły, że niejednokrotnie miałem prawie łzy w oczach,, ale nie zmienia to, że Wisła to styl życia a nie tylko 2 lub 4 godziny w tygodniu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.08.2012 o godz. 16:50.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|